Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Οδός …τρακτέρ!

Πυκνώνουν από σήμερα τα μπλόκα των αγροτών στις εθνικές οδούς. Στο χάρτη των κινητοποιήσεων θα προστεθεί σήμερα και το θεσσαλικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας, όπου το μεσημέρι θα συρρεύσουν τα τρακτέρ αγροτών από τους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, των Ενωτικών Ομοσπονδιών.
Στα άλλα μέτωπα:
Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει από την Παρασκευή οι αγρότες, σε συνδυασμό και με την παράκαμψη στα Τέμπη.
Κλειστή από τα τρακτέρ των αγροτών είναι η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας και την Αλαμάνα.
Στη Βόρεια Ελλάδα, οι αγρότες έχουν "κόψει" την Εγνατία Οδό σε δύο σημεία, στα Κερδύλλια Σερρών και στη Χρυσούπολη Καβάλας.
Τρακτέρ έχουν βγει και στην Καστοριά στον κόμβο Βογατσικού, καθώς και στο τελωνείο Εξοχής στη Δράμα.
Στο νομό Γεβενών οι κινητοποιήσεις αγροτών άρχισαν χθες με συγκέντρωση τρακτέρ μπροστά στη Νομαρχία. Σήμερα, σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, θα αποφασίσουν αν θα κινηθούν προς τον κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Γρεβενών.
* Παράλληλα οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα αμφισβητούν τα οικονομικά δεδομένα που δίδονται στη δημοσιότητα το τελευταίο 24ωρο. «Ακούμε και εμείς αυτά τα δισεκατομμύρια που δήθεν μοιράστηκαν και ψαχνόμαστε μεταξύ μας για το αν πραγματικά είμαστε αγρότες», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Δημογιάννης που είναι πρόεδρος του Παμφθιωτικού του Αγροτικού Συλλόγου και συμπληρώνει «εμείς ξέρουμε ότι μας κυνηγούν τράπεζες, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα γραμμάτια, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα ενοίκια στα χωράφια γιατί δεν έχουμε πάρει την ενίσχυση. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αρχίσουμε καλλιέργεια γιατί μας χρωστούν ακόμα αυτά που δικαιούμαστε και που θα έπρεπε να έχουμε εισπράξει….»
Μάλιστα ο ίδιος απορρίπτει την ευθύνη των αγροτών για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, λέγοντας « γι' αυτό το έργο της ψηφιοποίησης υπάρχουν ανάδοχοι που θα έπρεπε να το έχουν κάνει. Δεν ευθύνεται ο κάθε αγρότης για τις καθυστερήσεις των αναδόχων όποιοι και αν είναι». Μάλιστα οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «προσχηματικό» το διάλογο και υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «από τις 3 Δεκεμβρίου περιμέναμε κάποιες απαντήσεις οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ».
ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
* Να είναι συνετοί στις κινήσεις τους για να έχουν και τη συμπαράσταση της κοινής γνώμης, κάλεσε από τη Βέροια, τους αγρότες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
* Με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο αντιμετώπισαν οι αγρότες την παρουσία του Σωτήρη Χατζηγάκη στο μπλόκο τους στην Αλαμάνα. Δεκάδες ήταν τα ερωτήματα προς την πλευρά του πρώην υπουργού που αφορούσαν την περυσινή περίοδο ενώ απέρριψαν τις αναφορές του πρώην υπουργού για πακέτο μέτρων που έφτασαν στους αγρότες.
«Τι να συζητάμε με τον κ. Χατζηγάκη. Πέρυσι τον είχαμε καλέσει φέτος μας ήρθε. Ήρθε δηλαδή με ένα χρόνο καθυστέρηση», σχολίασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας Βάϊος Γκανής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ Ο ΦΙΛ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ
Δεν υπάρχει σάλιο …και για τους αγρότες
ΛΑΜΙΑ
«Δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία για παροχές» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης σε συνάντηση με αγρότες που είχε στο μπλόκο της Αλαμάνας στο 210 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «με δική μου υπογραφή δόθηκαν οι ενισχύσεις λίγο πριν τα Χριστούγεννα». Οι επικεφαλής των αγροτών που ήταν εκεί υπογράμμισαν ότι πρόκειται « για δικά μας λεφτά που θα έπρεπε να μας έχουν καταβληθεί».
Οι αγρότες από την πλευρά τους κάλεσαν τον υφυπουργό Οικονομικών «να παρέμβει για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της στρατηγικής στο γεωργικό τομέα» ενώ παράλληλα υπογράμμισαν ότι «τα φουσκωμένα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα δεν είναι οικονομικά μεγέθη που απευθύνθηκαν στους αγρότες».
Σε ερώτηση αγρότη αν «υπάρχει περίπτωση να συζητήσει η κυβέρνηση τμήμα από τα 15.000 ευρώ που ενέκρινε η Ε.Ε.;» ο κ. Σαχινίδης αφού τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία, ανέφερε: «Αν η κυβέρνηση σας δώσει κάθε χρόνο 15.000 ευρώ θα πάει κάποιος από τους αγρότες να δουλέψει και πάλι στο χωράφι;».
Μαζί με τον κ. Σαχινίδη στη συγκεκριμένη συνάντηση, ήταν βουλευτές καθώς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Τόνια Αντωνίου η οποία συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους αγρότες.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template