Σάββατο 9 Μαΐου 2009

The OpenMI-Life Pinios Workshop

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος “Bringing the OpenMI to Life”, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: “Εφαρμογή ολοκληρωμένων μοντέλων διαχείρισης στον Πηνειό με χρήση της πλατφόρμας OpenMI”. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 στο αμφιθέατρο Σαράτση του κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων 38221, Βόλος). Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας επιστήμονες, ερευνητές και μελετητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με την χρήση της πλατφόρμας OpenMI που επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών μοντέλων και εργαλείων διευκολύνοντας έτσι την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Περιβάλλοντος. Αναμένεται ότι τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Διαχειριστικές Αρχές που χειρίζονται περιβαλλοντικά θέματα (Υπουργεία, Δήμοι, Περιφέρειες κτλ), Ερευνητικά Ινστιτούτα αλλά και Μελετητικά Γραφεία. Στα θέματα που θα παρουσιαστούν συμπεριλαμβάνονται, εκτός των άλλων, και τα αποτελέσματα συνδυασμού μοντέλων για ποιοτική ανάλυση νερού στον Πηνειό, εργαλεία για τη βέλτιστη διαχείριση συστημάτων ταμιευτήρων αλλά και σενάρια για την αποκατάσταση της λίμνης Κάρλα. Επίσημη γλώσσα της ημερίδας είναι η Αγγλική.
Δελτίο συμμετοχής, το οποίο θα πρέπει να αποστείλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxtdromos.gr και μπορείτε να το αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση cpanag@chi.civil.ntua.gr ή στο fax 210772 2879
Ημερίδα OpenMI-Life στον Πηνειό 29 Μαΐου, 2009 Βόλος, Θεσσαλία
Φόρμα Συμμετοχής
Παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί και αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απλού ταχυδρομείου πριν τις 11 Μαΐου.
Υπόψη: Χριστίνας Παναγιωτοπούλου Διεύθυνση : Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Ζωγράφος 15780 Email: cpanag@chi.civil.ntua.gr
Επιθυμώ να παρακολουθήσω την Ημερίδα OpenMI-Life στις 29 Μαΐου, 2009 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όνομα:
Επίθετο:
Επάγγελμα:
Εταιρεία/ Ινστιτούτο:
Διεύθυνση:
Ταχυδρομικός Κώδικας:
Πόλη:
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
(Παρακαλείσθε να τσεκάρετε το κουτάκι που ακολουθεί στην περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική εκδρομή που προγραμματίζεται για το απόγευμα της 29ης Μαΐου)
Θα επιθυμούσα να συμμετάσχω στην εκπαιδευτική εκδρομή στη Λίμνη Κάρλα που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, μεταξύ 16:00-19:00
Ευχαριστούμε για την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και σας περιμένουμε στην Ημερίδα OpenMI-Life στον Πηνειό.
Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα της Ημερίδας θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του OpenMI-Life, www.openmi-life.org .
The OpenMI-Life project is supported by the European Commission under the Life Programme and contributing to the implementation of the thematic component LIFE-Environment under the policy area "Sustainable management of ground water and surface water managment" Contract no : LIFE06 ENV/UK/000409
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 8/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πρεσβευτής ειρήνης Βολιώτης συγγραφέας

Διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο της Αδριανουπόλεως θα πραγματοποιήσει ο Βολιώτης συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο οποίος δέχτηκε σχετική πρόσκληση από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Ο Βολιώτης συγγραφέας θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη με τους φοιτητές του παραπάνω τμήματος, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία. “Το συγκεκριμένο τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί πέρυσι, αναφέρει ο κ. Ακρίβος, και η φετινή συνάντηση γίνεται διότι οι φοιτητές μετέφρασαν το μυθιστόρημά μου “Καιρός για θαύματα” και εξέφρασαν την επιθυμία να με γνωρίσουν και να μιλήσουμε για λογοτεχνία”. Ο “Καιρός για θαύματα” αναφέρεται στο θέμα των δεσμών φιλίας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων και γι’ αυτό τον λόγο κίνησε το ενδιαφέρον των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Αδριανουπόλεως. “Είναι πολύ ωραίο για έναν συγγραφέα και έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπει και τη ματιά του άλλου πάνω σε θέματα που μας αφορούν, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών” επισημαίνει ο συμπολίτης συγγραφέας. Παράλληλα ήταν ιδέα του Κώστα Ακρίβου η διοργάνωση της πρωτότυπης λογοτεχνικής βραδιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια με τίτλο “Διαβάζοντας στ αστέρια”. Πρόκειται για μια ιδέα την οποία “υιοθέτησαν με ενθουσιασμό ο Θωμάς Κοροβίνης, ο εκδότης του “Μεταίχμιου” Νότης Παπαγεωργίου και το βιβλιοπωλείο “Χάρτα” που συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές” αναφέρει ο Κώστας Ακρίβος. Σύμφωνα με το σκεπτικό της βραδιάς, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, συγγραφέας ή αναγνώστης, θα επιλέξει ένα μικρό διήγημα ή ένα μικρό απόσπασμα από αγαπημένο του μυθιστόρημα, το οποίο θα διαβάσει στη συγκεκριμένη βραδιά, “γιορτή ανάγνωσης” κατά τους διοργανωτές. Οι εμπνευστές της βραδιάς παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, ενώ τον γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς.

Γλυκερία Υδραίου
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 9/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Διαμαρτυρίες για τον ημιτελή περιφερειακό του Βόλου


«Ξεσηκωθείτε! Μας πνίγουν με την ατμοσφαιρική ρύπανση χρόνια. Τώρα έκαναν τη Νέα Δημητριάδα αποχέτευση του Περιφερειακού. Μας πνίγουν με τα καυσαέρια από τις νταλίκες και τα φορτηγά που μαρσάρουν να βγάλουν την ανηφόρα, ενώ η ηχορύπανση έχει χτυπήσει κόκκινο. Τα παιδιά μας στο σχολικό συγκρότημα Γιάννη Δήμου και Απόλλωνος κινδυνεύουν. Αντισταθείτε!».

Από αφίσες, που γέμισαν την συνοικία της Νέας Δημητριάδας στο Βόλο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την παροχέτευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, από τον περιφερειακό (ο Θεός να τον κάνει), στην συνοικία τους, μέσω της οδού Αλκίππης.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου του Συνοικιακού Συμβουλίου Νέας Δημητριάδας κ. Γιώργου Μπατζιάκα:

«μας αφορά τι θα γίνει με την κυκλοφορία σε όλη τη περιοχή της Νέας Δημητριάδας και όχι μόνο στην Αλκίππης. Δεν υπάρχει ούτε μισό σήμα από το κόμβο της Άλλης Μεριάς μέχρι και την Αλκίππης. Η Ηρακλέους είναι ανοιχτή και πρέπει να κλείσει. Η Ροστώβ έπρεπε να είναι ήδη τελειωμένη και είναι στις ακόμα στις αρχές. Τι άλλο να σας πω; Όλα είναι ημιτελή».


Υ.Γ. Το θέμα της περιφερειακής οδού του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, είναι πολύ μεγάλο και θα επανέλθω σε πρώτη ευκαιρία.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έκλεισε η Βουλή


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Κυβέρνηση κύρηξε εσπευσμένα τη λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής!

Μια κίνηση που ερμηνεύεται ως "κίνηση παραγραφής των σκανδάλων", αλλά ταυτόχρονα φουντώνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

"Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή", δήλωσε αργά τη νύχτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ενώ το Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, αναφέρει:

"Ανεξάρτητα από το τι λέει το σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή».

Από το ΛΑ.Ο.Σ., ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάννα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Επισημαίνει δε ότι «δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Φοιτητικές εκλογές

Στις 13 του μήνα, θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα, οι φοιτητικές εκλογές.
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχουν βάλει φτερά στα πόδια τους τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων, για να καταφέρουν να πλησιάσουν όλους τους φοιτητές και να κερδίσουν την ψήφο τους.
Μεγάλη μάχη γίνεται ιδιαίτερα για την ψήφο των πρωτοετών φοιτητών.
Άντε να δούμε τι θα βγάλουν οι κάλπες κι αν θα συμφωνήσουν οι παρατάξεις στα αποτελέσματα.
Για την επανασύσταση της Ε.Φ.Ε.Ε. βέβαια, ούτε λόγος. Πολύ μακρινό μοιάζει το όνειρο!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πυρηνική ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!


Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, καλεί σε συλλογή υπογραφών για την αποτροπή της εγκατάστασης πυρηνικών σταθμών, με κύριο σύνθημα:

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Είμαστε ενεργοί για να μη γίνουμε ραδιενεργοί!

Στην Ελλάδα την προσπάθεια στηρίζουν από κοινού το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, το WWF Ελλάς, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).
Eίναι ένα θέμα που μας αφορά όλους!
Περισσότερα στο
www.oikoen.gr

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Επίσχεση εργασίας

"Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου την επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ενώ δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, παρά μόνο όταν το Υπουργείο τούς πληρώσει τις εφημερίες τους. Τα χρωστούμενα είναι πολλά, μιας και οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες τους από τον Ιανουάριο."
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 7/5/2009

Το ερώτημα είναι: ως πότε θα αναγκάζονται οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις για το αυτονόητο; Για την πληρωμή της εργασίας τους;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template