Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Συλλήψεις για κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας φέρεται να εμπλέκεται 20χρονος, κάτοικος Βόλου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Είκοσι δύο συνολικά άτομα σε πολλές περιοχές της χώρας συνελήφθησαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης με κωδικό «spider web», η οποία στήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στο υλικό που έχει κατασχέσει η Ελληνική Αστυνομία περιλαμβάνονται dvd με βιασμούς παιδιών και κτηνοβασίες ανηλίκων, ενώ στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που δείχνουν οι εικόνες και τα βίντεο είναι ηλικίας έως 10 ετών.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξάρθρωση από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.
Ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να γίνουν σήμερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Η επιχείρηση με τον κωδικό «Αράχνη» περιλαμβάνει δεκάδες συλλήψεις ατόμων, που εντοπίστηκαν να κατέχουν και να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιείται σε Κέρκυρα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πρέβεζα και Αττική, ενώ οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 21 έως και 60 ετών.
Στο Βόλο το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είχε σπάσει κωδικούς ιστοσελίδων του εξωτερικού, έκλεβε το υλικό και το διακινούσε μέσω του ίντερνετ. Η δράση του χρονολογείται από το 2008.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
Η επιχείρηση, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιείται σε επτά πόλεις της χώρας και μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε 40 σπίτια συλληφθέντων ή υπόπτων.
Στην κατοχή των 22 ατόμων τα οποία έχουν συλληφθεί βρέθηκε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Όλοι ήταν πολίτες υπεράνω υποψίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους στο ενδεχόμενο πολλά από τα παιδιά που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο να έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 17/6/2009

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Υπογράψτε για να σωθεί το Ε.Κ.Κ.Ε.

Διαμαρτυρόμαστε για την επικείμενη κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Αντιτασσόμαστε στην υποβάθμιση της κοινωνικής έρευνας.

Ζητάμε την αναβάθμιση του ΕΚΚΕ.

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του κινδυνεύει να καταργηθεί το μοναδικό δημόσιο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας στις κοινωνικές επιστήμες σύμφωνα με την από 26/5/09 Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την κατάργηση ή συγχώνευση 255 Φορέων και Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Διοίκηση και εργαζόμενοι του Κέντρου διαμαρτύρονται σθεναρά για την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ευρώπη των 27, στον τομέα της έρευνας, η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη από το τέλος θέση ως προς το σύνολο των δαπανών, ανεξαρτήτως προέλευσης (0,57% του ΑΕΠ) ενώ κατατάσσεται προ-τελευταία ως προς τη δημόσια δαπάνη για την έρευνα (0,68% των δημοσίων δαπανών). Αντίστοιχες από το τέλος θέσεις κατέχει βάσει όλων των δεικτών που αφορούν στον αριθμό και το κόστος των απασχολουμένων στην έρευνα. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση όχι μόνο από όλες τις χώρες της ΕΕ των 15, αλλά, ακόμη και από πολλές χώρες που μόλις χθες εντάχθηκαν στην ΕΕ και των οποίων η οικονομικο-κοινωνική κατάσταση ουδεμία σύγκριση έχει με αυτή της χώρας μας.

Μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα παρουσίασε ιδιαίτερη πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης της ανώτατης εκπαίδευσης με διπλασιασμό των μελών ΔΕΠ στην περίοδο 1977-2007. Αντίθετα, οι ερευνητικές δομές της χώρας παρέμειναν καχεκτικές. Στο τομέα της έρευνας στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, η κατάσταση παρουσιάζεται ακόμη χειρότερη. Οι απασχολούμενοι στον τομέα αυτό παρουσιάζουν μείωση κατά 25% μεταξύ των δύο τελευταίων Απογραφών.1

Η μη ανάπτυξη των ερευνητικών δομών της χώρας έχει από καιρό ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των διαδικασιών παραγωγής, μετάδοσης, αξιοποίησης και διάχυσης της γνώσης και της καινοτομίας στο σύνολο της κοινωνίας. Έτσι η Ελλάδα παράγει όλο και περισσότερους ‘πτυχιούχους' - ακόμη και κατόχους διδακτορικών τίτλων - με χαμηλό επίπεδο ερευνητικών δεξιοτήτων ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αξιοποιήσει επ' ωφελεία της ανάπτυξης της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει υψηλές επιστημονικές ικανότητες και το οποίο, στην πλειονότητά του, συνεχίζει να διαρρέει στο εξωτερικό.

Με αυτά τα δεδομένα κανείς δεν θα φανταζόταν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμπεριελάμβανε ερευνητικούς φορείς στο σχέδιο περιορισμού του δημόσιου τομέα προς εξοικονόμηση πόρων. Και όμως. Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στις 26/5, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών συμπεριελήφθη στον μακροσκελή κατάλογο διαφόρων Οργανισμών που πρόκειται σύμφωνα με την κυβέρνηση να καταργηθούν ή συγχωνευθούν εντός τετραμήνου. Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό αποφασίζεται η «συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με δραστηριότητα στον τομέα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών». Η απόφαση είναι δύσκολα κατανοητή μια και εκτός των δυσκολιών που εμπεριέχει η συγχώνευση ενός ΝΠΔΔ (ΕΚΚΕ) με ένα ΝΠΙΔ (ΕΙΕ), παραμένει άδηλο τι θα γίνουν οι θετικές επιστήμες τις οποίες, εκτός των ανθρωπιστικών, θεραπεύει εδώ και πενήντα επίσης χρόνια το ΕΙΕ.

Περιττό να αναφέρουμε ότι όχι μόνο δεν προηγήθηκε διάλογος μεταξύ των Κέντρων και της εποπτεύουσας αυτό Αρχής (ΓΓΕΤ, Υπ. Ανάπτυξης) αλλά, ακόμη και όταν τέσσερις μέρες πριν την απόφαση, ζητήθηκε ευθέως - και ενώπιον της ερευνητικής κοινότητας - από τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας να διαψεύσει ή επιβεβαιώσει την φήμη περί κατάργησης του Κέντρου που ήδη κυκλοφορούσε, εκείνος εκτέθηκε ηθικά δηλώνοντας άγνοια. Επιπλέον, δεν υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) η οποία, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα ερευνητικά κέντρα, είναι απαραίτητη προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις (Ν.1514/85 αρ.25). Αξίζει να επισημανθεί ότι το επιχείρημα που επικαλείται η Απόφαση της Διυπουργικής για «εξορθολογισμό της λειτουργίας των Δημόσιων Φορέων και περιορισμό της σπατάλης» δεν ευσταθεί στην περίπτωση του ΕΚΚΕ, καθότι τα μέλη του ΔΣ του φορέα είναι μη αμειβόμενα και η μόνη «οικονομία» περιορίζεται στην κατάργηση της θέσης του Προέδρου του ΔΣ.

Παραταύτα ακόμη και τώρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν θεωρεί ότι πρέπει να παρουσιάσει την πλήρη πρόταση των όσων σχεδιάζει, να προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση και να ακούσει και τις απόψεις όχι απλώς των άμεσα ενδιαφερομένων αλλά των ‘καθ'ύλην αρμόδιων' που στην προκειμένη περίπτωση είναι η επιστημονική και ερευνητική κοινότητα.

Η χρησιμότητα της κοινωνικής έρευνας θεωρείται αυτονόητη σ' όλο τον προηγμένο κόσμο. Για να είναι όμως κοινωνικά χρήσιμη, η κοινωνική έρευνα πρέπει να ασκείται σε πλαίσιο ακαδημαϊκής ελευθερίας και σε συνθήκες ανεξαρτησίας από οικονομικές ή πολιτικο-ιδεολογικές σκοπιμότητες. Η ποιότητα και η χρησιμότητα της κοινωνικής έρευνας είναι ευθέως ανάλογες της επιθυμίας μιας κοινωνίας να διασφαλίσει τις συνθήκες αυτές τις μόνες που επιτρέπουν την προαγωγή της αυτογνωσίας της και την ανάδειξη μέσων και τρόπων ευημερίας της. Η δημόσια σφαίρα είναι ο μόνος χώρος όπου μπορεί να ανθήσει η κοινωνικά χρήσιμη κοινωνική έρευνα υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι τα πορίσματά της υπόκεινται στην αξιολόγηση και κριτική επισκόπησή τους στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Το ΕΚΚΕ, λειτουργώντας πάντα σε ασφυκτικό περιβάλλον ανυπαρξίας εθνικών κονδυλίων και πολιτικής για την κοινωνική έρευνα, επιβίωσε, όλα αυτά τα χρόνια, αντλώντας από τις δικές του κυρίως δυνάμεις. Κυνηγώντας χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων με στενή εφαρμοσμένη και αποσπασματική στοχοθεσία, δεν ξέχασε την πραγματική αποστολή του και πέτυχε με την ερευνητική και εκδοτική του δραστηριότητα να διευρύνει τη γνώση μας για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η κατάργηση του μόνου στη χώρα δημόσιου Ερευνητικού Κέντρου στις κοινωνικές επιστήμες συνεπάγεται την υποβάθμιση της κοινωνικής έρευνας και τη συρρίκνωση της ερευνητικής κοινότητας. Παράλληλα, σηματοδοτεί την αδιαφορία της Πολιτείας για τις κοινωνικές επιστήμες και καθιστά την επιβίωση και άνθησή τους στόχο ιδιαίτερα δυσπρόσιτο.

Σας καλούμε, συνυπογράφοντας το κείμενο αυτό, να στηρίξετε τις δομές που υπηρετούν την κοινωνική έρευνα στη χώρα μας και να ζητείστε αντί της κατάργησης, την αναβάθμιση του ΕΚΚΕ.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΕΚΚΕ

Για υπογραφές εδώ http://www2.ekke.gr/index.php

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απ' τον 3ο όροφο στο χειρουργείο!

Τυχερός, μέσα στην ατυχία του ήταν ένας 44χρονος Αλβανός ελαιοχρωματιστής, ο οποίος έπεσε σήμερα το πρωί, από τον τρίτο όροφο νεοαναγειρόμενης οικοδομής σε σκαλωσιά του ημιωρόφου και υπέστη κάταγμα στο μηρό.
Το εργατικό ατύχημα έγινε στις 9.12 το πρωί, στην οικοδομή όπου κατασκευάζεται το κτίριο του πολυκαταστήματος «Ζάρα», επί των οδών Ιωλκού - Σωκράτους.
Γιατροί του ΕΚΑΒ πήγαν επί τόπου άμεσα, με μοτοσικλέτα και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ελαιοχρωματιστή, ενώ η πρώτη διάγνωση ήταν ότι ο εργαζόμενος υπέστη κάταγμα ποδιού και δεν είχε χτυπήσει σε άλλο σημείο του σώματος. Πάντως, υπήρξε καθυστέρηση, προκειμένου να μεταφερθεί το φορείο από τον ημιώροφο στο ισόγειο, κάτι που τελικά έγινε με σχοινιά και με τη βοήθεια των εργαζομένων.
Στο νοσοκομείο Βόλου, όπου μεταφέρθηκε, ο 44χρονος, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο και μάλιστα αργά το πρωί χειρουργήθηκε, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία στη μέση.
Η Επιθεώρηση Εργασίας διενεργεί συχνούς ελέγχους στη συγκεκριμένη οικοδομή με τον τελευταίο να γίνεται προχθές, όπου για άλλη μια φορά είχε επισημανθεί στους υπευθύνους της οικοδομής, ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί και δεύτερη μπάρα γύρω από τη σκαλωσιά για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Από την εφημερίδα Μαγνησία 19/6/2009

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, στο βωμό των "επενδύσεων" του Κεφαλαίου.
Ακόμα ένας οικονομικός μετανάστης στο χειρουργείο.
Ακόμα μια φορά το επίσημο κράτος, έχει διαπιστώσει τις ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας, αλλά έκανε μόνο συστάσεις.
Ακόμα μια φορά, τα κέρδη βρίσκονται πάνω απ' τους ανθρώπους!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ούτε κουβέντα για τη ''λυπητερή''

Αν είναι να φτιάξουμε για τους Μεσογειακούς Αγώνες του Βόλου το 2013 μία Οργανωτική στα πλαίσια της «Αθήνα 2004», τότε χάσαμε.
Το φαγοπότι, οι σπατάλες για της δημόσιες εμφανίσεις, τα… πάρτι και οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με το εξωφρενικό κόστος κατασκευής και ανακατασκευής εγκαταστάσεων θα εκτοξεύσουν τον προϋπολογισμό.
Αν σε αυτά προσθέσετε ότι ουδέποτε τηρήθηκε σε αθλητική διοργάνωση ο αρχικός προϋπολογισμός, αλλά ξεπεράστηκε… πολλές φορές, έχουμε ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ για μία αδιάφορη διοργάνωση.
Και επειδή αυτό έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε χαμένοι από… χέρι. Γενικότητες και αοριστολογίες στην τοποθέτησή του στη Βουλή σήμερα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων - Βόλος 2013 και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Το… πάπλωμα δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει. Αλλά θα πρέπει να μιλάμε για πάνω από 200 εκατ. σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις. Αναφορές στα οικονομικά έχουμε κάνει σε παλαιότερες αναρτήσεις.
Ο λαός πρέπει να αρχίσει να… κλαίει για τον λογαριασμό, ενώ από την άλλοι ορισμένοι τρίβουν τα χέρια τους. Λογικό, αφού θα πλουτίσουν με άχρηστες κατασκευές και ανακατασκευές χωρίς καμία μελλοντική αξιοποίηση.
Απολαύστε λοιπόν τι είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης στη Βουλή:
«Το νομοσχέδιο που συζητάμε αφορά τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ακολουθώντας ως πρότυπο τη νομοθεσία που ίσχυε για τη σύσταση της αντίστοιχης ανώνυμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από το νέο σχήμα – την ανώνυμη εταιρία- που θα διαδεχθεί την υφιστάμενη Οργανωτική Επιτροπή, επιδιώκουμε τη διασφάλιση ενός ευέλικτου τρόπου λειτουργίας, πάντα με όρους απόλυτης διαφάνειας και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Η ανώνυμη εταιρία θα τελεί υπό την εποπτεία των συναρμόδιων υπουργών και το σκεπτικό, που επικράτησε για τη σύστασή της είναι ότι τα πλεονεκτήματα μιας ανώνυμης έναντι ενός ΝΠΙΔ, είναι η καλύτερη αποτελεσματικότητα και η διαφανέστερη οικονομική διαχείριση.
Επιπρόσθετα, η Οργανωτική Επιτροπή θα διαθέτει τις δυνατότητες και την ευελιξία να επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων από χορηγίες και τη μείωση του κόστους της Διοργάνωσης, μέσω της χρήσης χορηγούμενων αγαθών και υπηρεσιών.
Η ανάληψη από τη χώρα μας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, αποτελεί –όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει- μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα για την Κεντρική Ελλάδα. Με δεδομένο ότι τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα διεξάγονται παραδοσιακά στην Αθήνα, το γεγονός ότι μια διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς διεξάγεται, εξ ολοκλήρου σε δύο πόλεις της περιφέρειας, το Βόλο και τη Λάρισα, αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και μια χρυσή ευκαιρία, για την ανάπτυξη της περιφέρειας με επίκεντρο τη Θεσσαλία, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης με αφορμή τους αγώνες. Αυτή θα πρέπει να είναι η κεντρική αρχή, που θα διέπει το σχεδιασμό και τη στρατηγική μας, ώστε όλα όσα γίνουν με αφορμή τους αγώνες να μείνουν, ως προίκα στις δυο πόλεις και στην ευρύτερη περιοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, που θα βρεθούν για τα επόμενα χρόνια στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος της διεθνούς αθλητικής κοινότητας. Βέβαια, πρώτο μεγάλο στοίχημα παραμένει πάντα η επιτυχημένη οργάνωση των αγώνων του 2013, ώστε για άλλη μια φορά να ανταποκριθούμε με άψογο τρόπο στις προσδοκίες της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και ειδικά της Μεσογειακής οικογένειας. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των Αγώνων –άλλωστε αυτή ήταν και η κεντρική φιλοσοφία του φακέλου της διεκδίκησης- με την προοπτική να προσελκύσουν τους κορυφαίους αθλητές των αθλημάτων, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, με κύρια μέριμνα να αγωνιστούν οι αθλητές σε ένα πλαίσιο αγωνιστικής και οργανωτικής αρτιότητας, μέσα στο πνεύμα της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας. Το μέγεθος της διοργάνωσης καταδεικνύουν ορισμένοι αριθμοί, όπως η συμμετοχή 3.300 αθλητών από 23 χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, η διεξαγωγή 29 συνολικά αθλημάτων, η παρακολούθηση τους από 1.500 δημοσιογράφους, η παρουσία 900 μελών της Μεσογειακής οικογένειας, 10.000 εθελοντών, ενώ υπολογίζεται ότι το σύνολο των αγώνων θα παρακολουθήσουν περίπου 500.000 θεατές.
Όταν πρόκειται για μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία προάγουν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, λειτουργούν ως καταλύτες για την τόνωση της ανάπτυξης στις περιοχές που φιλοξενούν τις αθλητικές εκδηλώσεις –και εδώ μάλιστα πρόκειται για πόλεις της περιφέρειας, άρα η σημασία της αναπτυξιακής ευκαιρίας προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αφήνει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές - απαιτείται η συστράτευση όλων ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πνεύμα που επικρατεί και αυτή η λογική μπορεί να εγγυηθεί μόνο καλά αποτελέσματα».
Από http://greek-olympics.blogspot.com/2009/06/blog-post_19.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ο ''Δον Κιχώτης'' στο Βόλο

Tο αριστούργημα του Μιγκέλ Θερβάντες, «Δον Κιχώτης» θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης σε διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Γιώργο Κιμούλη στο ρόλο του Δον Κιχώτη και τον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Σάντσο.
Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.
Έχοντας καταξιωθεί σαν ένα έργο βαθιά ουμανιστικό και συνάμα πολυδιάστατο, ο «Δον Κιχώτης», αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη της παγκόσμιας λογοτεχνίας που καταπιάνεται με το θέμα της αυταπάτης, είτε αυτή λέγεται προσωπική είτε συλλογική, αλλά και της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική.
Ένα έργο αλληγορικό, αντισυμβατικό, πολλαπλών προσεγγίσεων, που μας ταξιδεύει στη διάσταση του ανθρωπισμού, της αρετής, της γενναιότητας, της υπερβατικής λύτρωσης, των οραματισμών και των υψηλών φρονημάτων, αλλά και της αποτυχίας ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό, ενώ την ίδια στιγμή μας μαθαίνει πως η αποτυχία αποτελεί ένα ουσιώδες συστατικό, ένα χρήσιμο εργαλείο για την οικοδόμηση του μέλλοντος, τόσο του ατομικού όσο και γενικότερα αυτού που αποκαλούμε κόσμο και μας περιβάλλει.
Ένα έργο μεστό, μεγαλειώδες, που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στη συγκίνηση και στο γέλιο, αποτυπώνοντας με τρόπο γλαφυρό την πραγματική εικόνα του ήρωα του: του παντοτινού ονειροπόλου Δον Κιχότε Ντε Λα Μάντσα!
Η διασκευή που θα παρουσιαστεί, στηρίζεται σε ένα αληθινό βίωμα του συγγραφέα: τη φυλάκισή του στο Αλγέρι.
Ο Θερβάντες μαζί με τον Σάντσο και δέκα ακόμη συγκρατούμενους δραπετεύουν από τη φυλακή όπου είχαν αιχμαλωτιστεί από Βερβερίνους πειρατές.
Βρίσκονται σε ένα εγκαταλειμμένο παραλιακό χωριό περιμένοντας κάποιο καράβι που θα τους πάει πίσω στην πατρίδα τους την Ισπανία.
Τις ώρες της αναμονής, ο Θερβάντες και ο φίλος του Σάντσο, με τη βοήθεια των συγκρατουμένων τους, αφηγούνται την ιστορία του Δον Κιχώτη.
Οι περιπλανήσεις του ιππότη και υπερασπιστή των καταφρονεμένων, ξετυλίγονται στη διάρκεια μιας νύχτας και επηρεάζουν βαθιά όλους όσους άκουσαν και συμμετείχαν.
Όταν ξημερώνει και το καράβι δεν εμφανίζεται, η συντροφιά πρέπει να πάρει αποφάσεις.
Ο Θερβάντες, ακολουθώντας τα χνάρια του Δον Κιχώτη, θα πάει εκεί όπου δεν πάει ο νους του ανθρώπου.
Οι συντελεστές της παράστασης
Διασκευή - σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά: Πάβελ Ντομπρίσκι
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Σύνθεση τραγουδιών: Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Συνεργάτης σκηνογράφου: Σοφία Παντουβάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Ασλανίδης
Βοηθός ενδυματολόγου: Ιωάννα Στεφανοπούλου
Πρωταγωνιστούν: Δον Κιχώτης: Γιώργος Κιμούλης, Σάντσο: Δημήτρης Πιατάς, Δουλτσινέα: Κλειώ - Δανάη Οθωναίου.
Παίζουν επίσης: Γιώργος Ζιόβας, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταυρούλα Σπυρίδωνος, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Πουλάκος, Μαρία Παπαγιαννάκη, Μιχάλης Σάκκουλης, Γιάννης Μυλωνάς
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος 19/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η 17η γιορτή βιβλίου στο Βόλο

Αφιερωμένη στη νέα γενιά είναι η φετινή 17η γιορτή βιβλίου που διοργανώνεται από τη Ν.Α.Μ., το Σύλλογο Βιβλιοπωλών-Χαρτοπωλών Ν. Μαγνησίας και το Ε.ΚΕ.ΒΙ. από τις 19 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου στην παραλία του Βόλου.
Θα στηθούν 40 περίπτερα και θα παρουσιαστούν πάνω από 30.000 τίτλοι βιβλίων, ενώ φέτος θα συμμετέχουν και με δικό τους περίπτερο οι πρόσκοποι της Μαγνησίας που διαθέτουν πλήθος εκδόσεων για το περιβάλλον αλλά και τους νέους.
Στην 17η Γιορτή Βιβλίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα έχει στη διάθεσή της τρία περίπτερα, για τη διακίνηση έντυπου υλικού, καθώς και φωτογραφικού υλικού από δράσεις φορέων νεολαίας.
Από αυτά ένα περίπτερο θα καταλαμβάνουν όλες οι ενώσεις και οι εφορείες των προσκόπων της Μαγνησίας, ένα περίπτερο η ΕΚΠΟΛ με εκδόσεις και δράσεις και ένα περίπτερο για τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων της Μαγνησίας.
Παράλληλα σε κάθε περίπτερο των εκθετών βιβλιοπωλών, θα υπάρχει ένας χώρος με επιλεγμένα βιβλία που αφορούν στη Νέα Γενιά.

Παράλληλες δράσεις

Την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πάρκο του Αγίου Κων/νου θα δοθεί συναυλία από ροκ ερασιτεχνικό συγκρότημα στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας μουσικής.
Tο Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. στο χώρο του προαυλίου του Αγ. Κων/νου θα δοθεί η διαδραστική-συμμετοχική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι-Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί.
Τέλος την Τετάρτη 1η Ιουλίου στις 9 μ.μ. θα δοθεί στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου συναυλία με τον Θόδωρο Κουτσοβαγγέλη, «Τριανταφυλλιά ανεμόσκαλα στ’ αστέρια» σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ.
Στις 26 Ιουνίου ημέρα κατά των ναρκωτικών η εταιρία «Πρόταση Ζωής» θα κάνει μία καμπάνια ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών στην παραλία της πόλης.
Όσοι θα βρίσκεστε αυτές τις μέρες στο Βόλο, αξίζει τον κόπο να την επισκευθείτε!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί

Διαβάζω σε πάρα πολλά ιστολόγια, για τη δολοφονία του 40χρονου αστυνομικού, χθες το πρωί.
Σε όλα τα κανάλια πρώτη είδηση και οι καταγγελίες, οι αφορισμοί και κάθε λογής "ειδικοί" ανευθυνοϋπεύθυνοι, λένε το μακρύ τους και το κοντό τους.
Δε θα μπω στο "τρυπάκι" της ανάλυσης του γεγονότος, καθώς δεν είμαι ειδικός κι ούτε θέλω να γίνω!
Μερικές σκόρπιες σκέψεις μόνο, απορίες περισσότερο, που πιστεύω έχει ο κάθε κοινός νους.
Ένας αστυνομικός, που είχε διαταχθεί να προστατεύει την ζωή μάρτυρα σε δίκη για την τρομοκρατία, βρέθηκε ο ίδιος απροστάτευτος απέναντι στις σφαίρες των τρομοκρατών.
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.
Σε όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι δράστες γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορεί να γνωρίζει ο απλός πολίτης και χτυπούν με ακρίβεια εντυπωσιακή!
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.
Όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα, συνήθως γίνονται όταν υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικά πολιτικά ζητήματα και αλλάζουν τη δημόσια συζήτηση.
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.
Χθες ήταν η 17 Νοέμβρη κι ο Ε.Λ.Α, σήμερα ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σέχτα.
Τελικά οι τρομοκρατικές οργανώσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη χώρα μας.
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.
Στη χώρα μας έχουν ψηφιστεί αντιτρομοκρατικοί νόμοι, έχουν εγκατασταθεί κάμερες που μας παρακολουθούν νυχθημερόν κι όμως κανεις δεν συλλαμβάνεται.
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.

Στη χώρα μας υπάρχουν "υπεύθυνες " κυβερνήσεις, που πρέπει να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά δεν το κάνουν.
Το πως και το γιατί, πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.

Μόνο που σ' αυτό το τελευταίο, ειδικοί είμαστε όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες και πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Μια βροντερή παραίτηση


ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΗΡΑΚΗΣ
Σήμερα, 16 Ιουλίου 2009, δημοσιοποίησε με τόλμη τη παραίτησή του και με τη φωνή της αλήθειας, έδωσε συνέντευξη στην Εφημερίδα "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ"
και ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
1.- >>>Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο,
2.- >>>Τον (τοπικό) Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη,
3.- >>>Τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιάννη Καβαρατζή
...>>> ότι διάλυσαν τα πάντα στο νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής!!!!!
...>>> ότι γίνονται οικονομικές ατασθαλίες και παραβάσεις της νομοθεσίας!!!!!
...>>> ότι γίνονται κατατμήσεις δαπανών των έργων και κατακερματισμός έργων, για να γίνονται απ' ευθείας αναθέσεις!!!!!
...>>> ότι πλαστογραφούνται πρακτικά του Δ.Σ. !!!!!
...>>> ότι κυριαρχεί η αδικία και η παρανομία!!!!!
...>>> ότι αδιαφορεί και εμπαίζει τη κοινωνία της Κομοτηνής ο Υπουργός για το νέο Νοσοκομείο!!!!!
...>>> ότι προμηθεύτηκαν 4 συσκευές, που στο εμπόριο δεν κοστίζουν ούτε 1.000 ¤ η μία και καταβλήθηκε ποσό 33.220,50¤, με απ' ευθείας ανάθεση!!!!!
...>>> ότι το έλλειμμα της χρήσης 2006, ύψους 3.203.817,00¤, μπήκε στο αρχείο χωρίς καμία έρευνα!!!!!
...>>> προτρέπει του κατοίκους της Κομοτηνής, να διαβάσουν το τι έλεγε πριν 6 χρόνια ο Στυλιανίδης σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης, και να δουν ότι δεν κάνει τώρα σαν Υπουργός επί 5 χρόνια, για τις υποδομές υγείας της περιοχής!!!!!..........
Περισσότερες λεπτομέρειες, στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας, με ολόκληρη τη συνέντευξη.
Μπράβο Αθανάσιε Χηράκη!!!!! Είσαι πραγματικό παλικάρι!!!!!
Αναρτήθηκε από ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

Όπως γράφει η εφημερίδα Ταχυδρόμος (16/6/2009), στις 19 Ιουνίου ξεκινούν στο Βόλο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής.
Σε κεντρικά σημεία του Βόλου, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στην παραλία, σε πεζόδρομους, πλατείες και προαύλια εκκλησιών στήνεται μια μουσική γιορτή για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.
Δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας συμπληρώνει στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (στην οποία φέτος συμμετέχουν 22 πόλεις) που θα πραγματοποιηθεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Βόλου, από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, σε περισσότερα από έξι σημεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Με συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου- Καλλιτεχνικού Οργανισμού και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της ΕΚΠΟΛ, η ομάδα Plenty Projects (ΜΚΟ) με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων συντονίζουν και φέτος μεταξύ 19- 21 Ιουνίου ένα πλήρες τριήμερο, από live μουσικές εκδηλώσεις και άλλες παράλληλες δράσεις στην πόλη του Βόλου.
Oι εκδηλώσεις υποστηρίζονται πανελλαδικά από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, την ΑΕΠΙ και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής παίρνουν μέρος σε αυτό το μουσικό πανηγύρι και γιορτάζουν μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας.
Σε κεντρικά σημεία του Βόλου, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στην Παραλία, σε πεζόδρομους, πλατείες και προαύλια εκκλησιών στήνεται μια μουσική γιορτή για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες.
Στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η πλατεία του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα γίνει το άνοιγμα των τριήμερων εκδηλώσεων με την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου (Παρασκευή 19.6.09), οι χώροι της παραλίας Βόλου (Τράπεζα της Ελλάδος και κτίριο Παπαστράτου-δίπλα στο Ηρώο), ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα (κεντρική σκηνή), η πλατεία Πανεπιστημίου στην οδό Δημητριάδος, το προαύλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πεδίον Άρεως), τα προαύλια των εκκλησιών του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αναλήψεως, η Πλατεία των Παλαιών, οι πεζόδρομοι της Όγλ-Κονταράτου, της οδού Γραβιάς (Παλιά) κλπ, θα συντονιστούν με μουσική και θα αποτελέσουν ένα ενιαίο δίκτυο από Stages για κάθε προτίμηση.
Η εγγύτητα των χώρων διεξαγωγής και η προσεκτική προσαρμογή τους είναι μια συνειδητή επιλογή της διοργάνωσης, που έχει σκοπό να αναδείξει παράλληλα και μια πολιτισμένη όψη του Βόλου, προσιτή για όλους.
Στο φετινό πρόγραμμα, συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες που προέρχονται από την περιοχή, όπως ο Απόστολος Μόσιος, μέλη από την Ορχήστρα της Εστουδιαντίνας σε έκτακτη εμφάνιση με την Αφροδίτη Σημαντήρα και το Θοδ. Μέρμηγκα, Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Bazooka, I Against I, Red Wine Band, Concerto Piccolo String Quartet, Eko Tiger, Lizardia, Mute Noise, Crossroads, Pig in a Poke Speed Freaks, Fall in Parts και πολλοί ακόμα.
Καλεσμένοι στη Γιορτή θα επισκεφτούν το Βόλο με αποσκευές γεμάτες ήχο και ζωντάνια οι Παύλος Παυλίδης & the B-Movies, Palyrria, Olga Kouklaki, Μonsieur Minimal, 81db (IT), dj Blend aka Mishkin & the CastaBlast MCs, Loco Star (Gdansk, Πολωνία) καθώς και οι ανερχόμενοι Έλληνες: the Burger Project, Salonumuz Klimalidir, Ska Bangies, ΝΕΙΒΙΝΤ και άλλοι.
Την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα θα κάνει και το γνωστό σχήμα από την Αγγλία Up Bustle & Φ που ανήκει στο δισκογραφικό κολοσσό της ninja tune και θα παρουσιάσει τη δουλειά του live στις 20 Ιουνίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από skate ramps και διαγωνισμούς, έκθεση φωτογραφίας που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της εκδήλωσης, επιδείξεις από breakdancers σε συνεργασία με το δίκτυο Roots & Routes, προβολές αλλά και πολλά after party σε bar της πόλης.
Παράλληλα δυο φορτηγά θα είναι τοποθετημένα στο Parking του Τσαλαπάτα που η ομάδα grafiiti Yakuza θα τους δώσει μια νέα καλλιτεχνική εικαστική άποψη με θέμα τη μουσική.
Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τους καλλιτέχνες θα είναι σταδιακά διαθέσιμες από το site της Γιορτής της Μουσικής.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού

«Η κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Αλμυρού στο ζήτημα των ναρκωτικών είναι αποκαρδιωτική».
Το παραπάνω δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Επαρχίας Αλμυρού Αθανάσιος Δημάκος σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Από τα στοιχεία που δίδονται από το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησαν βοήθεια περίπου 140 – 150 οικογένειες, ενώ το πιο ανησυχητικό θέμα είναι ότι παρατηρείται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Μια αναδρομή στο ΑΛ.Μ.Α. Ποια ήταν η σκέψη ή η ανάγκη που σας οδήγησε στη σύστασή του;

Το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού (ΑΛ.Μ.Α.), ξεκίνησε κάπου στο τέλος του 2007 με μπροστάρη και συντονιστή εκείνη την εποχή τον κ. Γεώργιο Τσιντσίνη. Πολλά άτομα της κοινωνίας του Αλμυρού άμεσα πλαισίωσαν αυτή την κοινή προσπάθεια με στόχο να σώσουμε έστω κι ένα παιδί από την μάστιγα των ναρκωτικών, γιατί η επαρχία Αλμυρού, όπως κι άλλες περιοχές, μαστίζονται από τα ναρκωτικά. Η πρώτη σκέψη κάθε αλμυριώτικης οικογένειας είναι το παιδί μου να μην μπλέξει με τα ναρκωτικά. Έτσι στις 12 Δεκεμβρίου 2007 σε μια ιδρυτική συνέλευση δημιουργήσαμε καταστατικό και το στείλαμε προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Βόλου και στις 30 Δεκεμβρίου 2008 καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Βόλο με αριθμό 2092.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει το ΑΛΜΑ αλλά και η δράση του μετώπου;

Σκοποί του Αντιναρκωτικού Μετώπου είναι η συμβολή στην πρόληψη σχετικά με τη χρήση και τη διάδοση οποιασδήποτε εξαρτησιογόνου ουσίας, η συμβολή, όταν και αν κριθεί σκόπιμο και φυσικά όταν ζητηθεί με κάθε νόμιμο μέσο, στην καταστολή της χρήσεως και διάδοσης ναρκωτικών ουσιών, η παροχή βοήθειας και υποστήριξης με οποιαδήποτε πρόσφορο μέσο στην απεξάρτησης των εθισμένων ατόμων, η υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινωνίας επί πάσης φύσεως προβλημάτων που δημιουργούνται από τη διάθεση και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών αλλά και η παρέμβαση, με κάθε τρόπο, προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της επαρχίας Αλμυρού για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και διεξόδων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Στους λίγους μήνες ύπαρξής του το ΑΛ.Μ.Α κατάφερε να ενημερώσει όλα τα διοικητικά συμβούλια Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών βαθμίδων της επαρχίας Αλμυρού για τους σκοπούς του Μετώπου και τους δείξαμε ότι τους θέλουμε όλους συμμέτοχους σ’ αυτό τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.
Μοιράσαμε δωρεάν ημερολόγια σε όλους τους μαθητές των σχολείων με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ» και συνδιοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Αίτια της χρήσης, οικογένεια, πρόληψη και ενημέρωση» σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, Δήμος Αλμυρού και ΚΕΘΕΑ Μαγνησίας.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των ναρκωτικών στη Νοτιοδυτική Μαγνησία που δραστηριοποιήστε;

Η κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Αλμυρού είναι αποκαρδιωτική και γι’ αυτό πιστεύω ότι το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αποδεκτό και πλαισιώθηκε απ’ όλους τους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής. Από τα στοιχεία που δίδονται από το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στο Νομό μας το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήτησαν βοήθεια περίπου 140 – 150 οικογένειες. Οι χρήστες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξητική τάση, ενώ το πιο ανησυχητικό θέμα είναι ότι παρατηρείται χρήση ναρκωτικών ουσιών σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΛ.Μ.Α μπορείτε να συμπεράνετε αν ο αριθμός των χρηστών έχει αυξηθεί ή παραμένει στάσιμος;

Στο μικρό χρονικό διάστημα των τριών μηνών που δραστηριοποιείται το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Επαρχίας Αλμυρού δεν υπάρχουν στοιχεία για αύξηση ή μείωση των χρηστών, αλλά παρατηρούμε ότι οι συλλήψεις ανθρώπων που έχουν σχέση με τα ναρκωτικά είναι αυξημένες και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να εξάρω την εξαιρετική δουλειά των διωκτικών αρχών, και ο κόσμος το συζητάει πιο ελεύθερα από πριν.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν κάποιον στη χρήση των ναρκωτικών ουσιών;

Η απάθεια της οικογένειας απέναντι στα πραγματικά προβλήματα - ερωτήματα του νεολαίου. Η όχι σωστή ενημέρωση για τα ναρκωτικά από τα σχολεία, την οικογένεια, που τα θεωρούν ένα είδος ταμπού. Η μειωμένη αυτοπεποίθηση του νεολαίου. Οι νέοι ζουν μια εικονική πραγματικότητα μιας καταναλωτικής και αυτοθαυμαζόμενης υποκουλτούρας, η οποία προβάλλεται από τα κανάλια της τηλεθέασης, δεν μπορούν να αντισταθούν στη στιγμιαία απόλαυση της μελλοντικής καταστροφής. Εμείς λέμε το εξής: «Το να αποτρέψεις έστω και ένα παιδί από την χρήση ουσιών, σημαίνει πως εσύ αλλάζεις την κατάσταση και την κάνεις διαφορετική γι’ αυτό το παιδί».

Προγραμματίζονται κάποιες εκδηλώσεις από το ΑΛ.Μ.Α για τη θερινή περίοδο;

Η συμμετοχή του Αντιναρκωτικού Μετώπου σε πολλές αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της επαρχίας Αλμυρού με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ». Θα κάνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα ναρκωτικά σε γονείς και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων της επαρχίας Αλμυρού.
Μαζί με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού και Ευξεινούπολης συνδιοργανώνουμε συναυλία με τους «ONIRAMA» την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 21:30 στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 16/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η ''λυπητερή'' των Μεσογειακών αγώνων

Η "λυπητερή" για τα έργα των Μεσογειακών αγώνων μόνο στη Μαγνησία, θα φθάσει τα 147.000.000 ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα Νέος Τύπος (16/6/2009).
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει ήδη εγκρίνει την κατασκευή 14 αθλητικών έργων, συνολικού ύψους 54,7 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα, προβλέπεται η ανακαίνιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, κόστους 3,6 εκ. ευρώ, που θα φιλοξενήσει το άθλημα του ποδοσφαίρου. Απαραίτητες εργασίες η ανακαίνιση του σταδίου, η προσθήκη κερκίδων (8.600-10.000) με προσωρινό μεταλλικό σκελετό, η συμπλήρωση χώρων κάτω από τις κερκίδες κι η τοποθέτηση φωτισμού.
Στο εσωτερικό του ΕΑΚ, όπου θα διεξαχθεί το τζούντο - καράτε προβλέπονται επίσης εργασίες για την αύξηση του αριθμού των θέσεων σε 1.000, η τοποθέτηση φωτισμού και κλιματισμού. Κόστος των εργασιών, 700.000 ευρώ.
Για το Κολυμβητήριο, όπου θα διεξαχθεί το άθλημα της Κολύμβησης, προβλέπονται εργασίες κόστους 900.000 ευρώ για την αύξηση του αριθμού των θέσεων, από 400 σε 1.500, ενώ πίσω από τις καινούργιες κερκίδες θα δημιουργηθούν χώροι και γραφεία για δημοσιογράφους και αποστολές. Θα γίνει, επίσης, ανακαίνιση αποδυτηρίων.
Στο βοηθητικό στάδιο του ΕΑΚ, όπου θα διεξαχθεί η τοξοβολία, θα απαιτηθούν εργασίες 1 εκ. ευρώ, για την κατάλληλη επίστρωση του δαπέδου, την τοποθέτηση κερκίδων 1.000 θέσεων, φωτισμό και χώρους γραφείων κάτω από τις κερκίδες.
Για το Σκοπευτήριο, προβλέπεται πλήρης ανακατασκευή, ύψους 3 εκ. ευρώ, όπως και για το ιστιοπλοϊκό κέντρο στο ΝΟΒ, που θα κοστίσουν συνολικά 15 εκ. ευρώ.
Στο κλειστό γυμναστήριο του Αδαμόπουλου, θα διεξαχθεί η επιτραπέζια αντισφαίριση.
Οι εργασίες για την γενική ανακαίνιση και την τοποθέτηση κλιματισμού και φωτισμού, θα κοστίσουν 800.000 ευρώ.
Για το κλειστό κέντρο Πετοσφαίρισης στη Ν. Ιωνία, όπου θα αυξηθούν οι θέσεις κατά 1.000 και θα γίνει μία γενική ανακαίνιση, οι εργασίες θα κοστίσουν 650.000 ευρώ, ενώ για το στάδιο Βελεστίνου, όπου επίσης θα διεξαχθεί το ποδόσφαιρο, η γενική ανακαίνιση και η τοποθέτηση φωτισμού, θα στοιχίσει 1,5 εκ. ευρώ.
Υψηλό θα είναι το κόστος για την κατασκευή των κωπηλατικού κέντρου στην Κάρλα, καθώς αναμένεται να φτάσει τα 15 εκ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση του υπάρχοντος κέντρου Σκοποβολής και η αύξηση των θέσεων σε 1.000, στο Ριζόμυλο θα κοστίσει 300.000 ευρώ και οι εργασίες ανακαίνισης του στίβου στο Πανθεσσαλικό, εκτιμώνται ότι θα κοστίσουν 1,250 εκ. ευρώ.
Εργασίες ανακαίνισης (1 εκ. ευρώ) θα γίνουν και στο Γήπεδο της Νίκης Βόλου, που θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο ρίψεων, ενώ για άλλες αναβαθμίσεις, ανακαινίσεις και προσαρμογές προπονητήριων σε διάφορες εγκαταστάσεις θα απαιτηθούν 10.000 ευρώ.
Το πιο σημαντικό από τα μεγάλα έργα που είναι απαραίτητο να γίνουν, είναι ο προαστιακός Βόλου-Λάρισας, με ηλεκτροκίνηση.
Το κόστος για την κατασκευή του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 65 εκ. ευρώ και θα εκτιμώμενη λήξη κατασκευής του είναι ο Μάρτιος του 2012.
Στα μεγάλα έργα, χωρίς όμως να έχουν προϋπολογιστεί(!), συμπεριλαμβάνονται το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, η Ε.Ο. Βόλου-Βελεστίνου, η παλαιά Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας, η επαρχιακή οδός Ριζομύλου, το εθνικό δίκτυο εντός της πόλης του Βόλου, σιδηροδρομικές συνδέσεις, η ολοκλήρωση του περιφερειακού και η βελτίωση του λιμανιού.
Επίσης, εντάσσονται η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής και η ανακαίνιση και επέκταση του δικαστικού Μεγάρου.
Η τρίτη μεγάλη κατηγορία έργων, αφορούν στην πόλη.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την κατασκευή τους, θα ανέλθει σε 27.400.000 ευρώ και αφορούν:
την ολοκλήρωση της μελέτης του ΟΑΣΑ μέχρι το Μάιο του 2010 για τη δρομολόγηση του τραμ (400.000 ευρώ), την αγορά του υπολοίπου της έκτασης για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στο ΝΟΒ (1 εκ. ευρώ), την εφαρμογή ασύρματου συστήματος ελέγχου φωτεινών σηματοδοτών (1.5 εκ. ευρώ), την ανάπλαση παραλιακού μετώπου (4.750.000 ευρώ), την ανάπλαση του νοτιοδυτικού τόξου του Βόλου δηλαδή τις συνοικίες των Παλαιών, Παλαιού Λιμεναρχείου και παλιάς ψαραγοράς (1,5 εκ. ευρώ), αναπλάσεις όψεων κτιρίων (3 εκ. ευρώ), αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου (3,3 εκ. ευρώ).
Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία τοπικών πολεοδομικών κέντρων ποδηλατοδρόμων και αναβάθμιση του πρασίνου, συνολικού κόστους 7.950.000 ευρώ, η ανάπλαση της περιοχής Ξηριά (500.000 ευρώ), ενώ στα έργα της πόλης εντάσσεται και η β φάση ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου, που θα κοστίσει 2,5 εκ. ευρώ.
Τέλος, στα έργα αυτά, συμπεριλαμβάνονται η διαμόρφωση των κλειστών χώρων του Τελωνείου σε χώρου εκθέσεων και θέατρου, κόστους 750.000 ευρώ και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων με όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
Αμφίβολη παραμενει η «τύχη» άλλων έργων, κυρίως προσαρμογών, καθώς η γγ Αθλητισμού δήλωσε πως δεν δεσμεύεται να τα υλοποιήσει.
Τα έργα αυτά είναι στο εκθεσιακό Κέντρο, στις Αλυκές, στο Κλειστό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας και το γήπεδο γκολφ στις Νηες!
Ναι για την γνωστή "αμαρτωλή" επένδυση μιλάνε.
Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ας διαβάσουν εδώ
Τώρα θέλουν να την χρηματοδοτήσουν κιόλας απ' τα κονδύλια των Μεσογειακών!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Θετική η έκβαση της συνάντησης των απεργών πείνας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Θετικά τά αποτελέσμα τής συνάντησης υφυπουργού Ανάπτυξης, προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί απεργών πείνας. Η απεργία συνεχίζεται μέχρι την υλοποίηση των συμφωνημένων.
Σέ θετικό κλίμα κινήθηκε η συνάντηση την οποία ειχαν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέ τούς απεργούς πείνας Θεόδωρο Τενέζο 123 ημερών καί Γιώργο Κοσμόπουλο 5 ημερών, παρουσία Δικηγόρων εκατέρωθεν.
Χρειάστηκαν 123 ημέρες πολιτικής απεργίας πείνας τού αγωνιστή Θεόδωρου Τενέζου ,απόφαση γιά διακοπή νερού από τρείς ανθρώπους, ολιγόωρη κατάληψη τής Επιτροπής Ανταγωνισμού καί...
ξυλοδαρμοί από τά ΜΑΤ, γιά νά πειστεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει η ακραία αυτή διαμαρτυρία καί αντίσταση καί νά δεχθεί νά συζητήσει τά αιτήματα του.
Παρουσιάστηκαν τά αιτήματα μέ συντριπτικά αποδεικτικά καί νομικά στοιχεία καί εξηγήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης ικανοποίησής τους.
Συμφωνήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία επείγουσας επίλυσης τών βασικών αιτημάτων μέ τόν υφυπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Δηλώθηκε ότι η απεργία πείνας συνεχίζεται μέχρι τήν υλοποίηση αυτών τά οποία συμφωνήθηκαν.

Από STOPCARTEL
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εγνατία οδός και Περιφερειακή οδός Βόλου - βίοι παράλληλοι


Πάνω από 300 εργαζόμενοι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Πάνω από 300 απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΑΤ από την Ήπειρο, τα Γρεβενά, αλλά και όλη την Ελλάδα, είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στον κόμβο Παναγιάς, κλείνοντας την Εγνατία για ένα τέταρτο περίπου, ενώ για αρκετή ώρα αργότερα η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του κόμβου διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα.
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αποχώρησαν το μεσημέρι, δίνοντας νέο «ραντεβού» για αύριο στις 8 το πρωί, οπότε και θα αποφασίσουν τι θα πράξουν.
Για τους 400 περίπου εργαζόμενους στο έργο ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».
Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους είναι σε απόγνωση, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τρεισήμισι μήνες και το μόνο που ακούνε από τους εκπροσώπους της εταιρείας, είναι υποσχέσεις.
Είναι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν στα δύο τμήματα της Εγνατίας Μέτσοβο-Παναγιά και Παναγιά Γρεβενά.
Το πρώτο εγκαινιάσθηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές και το δεύτερο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Είναι οι απλήρωτοι και διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι που κάποιοι φρόντισαν να τους «εξαφανίσουν» από το «κάδρο» των εγκαινίων, δίνοντας τους υποχρεωτική άδεια.
Εν τω μεταξύ, τα τμήματα της Εγνατίας που εγκαινιάστηκαν για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, έχουν κατασκευαστικές εκκρεμότητες και θα πρέπει να κλείνουν σε διάφορα τμήματα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Έτσι από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, η Εγνατία Οδός Α.Ε. γνωστοποίησε πως «για τεχνικούς λόγους» - όπως αναφέρει η ανακοίνωση - θα διακόπτεται η κυκλοφορία στη σήραγγα της συνδετήριας Οδού του Ανισόπεδου Κόμβου Μετσόβου από τις 8.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Γι' αυτές τις ημέρες και ώρες η κίνηση των οχημάτων από Ιωάννινα προς Μέτσοβο και αντιστρόφως θα εκτελείται μέσω της υφιστάμενης Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων (παλαιά Εθνική Οδός) με έξοδο και είσοδο αντίστοιχα τον Ανισόπεδο Κόμβο Περιστερίου.Αυτό όμως δεν θα είναι το μοναδικό κλείσιμο του δρόμου.
Το τμήμα που εγκαινιάσθηκε από τον πρωθυπουργό θα κλείσει σταδιακά κάποιες μέρες μέσα στο καλοκαίρι, διότι δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί και θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες.
Η πιο βασική από αυτές είναι η τοποθέτηση ενός ακόμη στρώματος ασφάλτου, του αντιολισθητικού τάπητα, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το φθινόπωρο.
Από τη Φωνή της Ηπείρου.

Τώρα γιατί εμένα αυτή η ιστορία μου θυμίζει πολύ έντονα τις "περιπέτειες" της περιφερειακής οδού του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου;
Ίσως γιατί ακόμα είναι μισός κι ανέσωτος!
Ίσως γιατί πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, οι εργάτες που κατασκεύαζαν τον περιφερειακό, ήταν απλήρωτοι απ' την Μπαλάφας Α.Τ.Ε., αλλά πέσανε "λυτοί και δεμένοι" επάνω τους, για να τους πείσουν να τελειώσουν το έργο μέχρι το Πανθεσσαλικό στάδιο, για να μη ρεζιλευτεί η χώρα μας!
Ίσως γιατί οι εργάτες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη πατρίδα τους και δεν την άφησαν να ρεζιλευτεί. Τελείωσαν το έργο μέχρι το Πανθεσσαλικό και οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν. Μόνο που η πατρίδα, μετά ξέχασε ότι ήταν απλήρωτοι!!!
Ίσως γιατί εκείνοι οι εργάτες, έφτασαν να κάνουν απεργία πείνας έξω απ' τη Νομαρχία Μαγνησίας, επειδή τους έστελναν "απ' τον Άννα στον Καϊάφα" και τα δεδουλευμένα τους δεν τα έβλεπαν!
Ίσως γιατί η πατρίδα έβγαλε "πανωπροίκι" για την Μπαλάφας Α.Τ.Ε., για να τους πληρώσει μέρος απ' τα δεδουλευμένα, τα υπόλοιπα ακόμα τα περιμένουν!
Ίσως γιατί η πατρίδα επιβράβευσε την καλή εταιρεία και της έδωσε και το κομμάτι απ' το στάδιο μέχρι το ποτάμι κι ούτε αυτό το τελείωσε! Άλλαξε ο ανάδοχος για να τελειώσει αυτό το κομμάτι, αλλά η καλή εταιρεία είχε εισπράξει ένα μεγάλο μέρος της εργολαβίας!
Ίσως γιατί οι εργάτες που απήργησαν τότε για το αυτονόητο (να πληρωθούν το μόχθο τους), μπήκαν στη "μαύρη λίστα" και κανένας τους δεν ξαναβρήκε δουλιά σε τεχνικό έργο!
Ίσως γιατί τελικά, τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, ακολουθούν βίους παράλληλους!


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πολιτικός πολιτισμός

Αυτό σημαίνει πολιτικός πολιτισμός. Βγαλμένος από τις αρχές των Σαμουράι, που μόνο ένας Πολύδωρας μπορεί να κατανοήσει. Να δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην ατιμωτική εκτέλεση ή στην αξιοπρεπή αυτοκτονία…
Καλά λέει ο Ρουσόπουλος ότι “αποχωρεί αξιοπρεπώς, όπως μπήκε στην πολιτική”, εκτιμώντας ότι “ο λαός προτιμά τους πολιτικούς που ανθίστανται”. Αντε με το καλό στην άλλη επιστολή να δώσει και ονόματα, σε ποιους αντιστάθηκε.
Υπενθυμίζει και τη συμβολή του σε δύο εκλογικές νίκες της ΝΔ. Διότι, όπως είχε πει και η Μάρα, «χωρίς Ρουσόπουλο να δω τι εκλογές θα κερδίσει».
Μην μπερδευτείτε. Αλλο Ρουσώ και άλλο Ρουσό… Οταν ο πρώτος έγραφε το 1750 ότι «ο Ηρακλής γινόταν Θεός τη στιγμή ακριβώς που η φωτιά κατασπάρασσε το σώμα του ως ενάρετος, επειδή ενάρετος σημαίνει ελεύθερος, παρά το ότι υποχρεώνεται κάποτε στο να υπακούει στην φωνή του ισχυρότερου” σίγουρα δεν εννοούσε τον δεύτερο.
Πέρασε της Ντόρας, περνάει του Καρατζαφέρη, άντε τώρα όλοι μαζί «δεν περνάς κυρά Μαρία…»
Τώρα ξεκαθαρίζει το σπίτι για να πιάσει καλύτερη τιμή, πετάει τα άχρηστα για να έχει λιγότερα για μετακόμιση, φτιάχνει καινούργια παρέα για νέο mission impossible το Σεπτέμβριο, θα δείξει…
Αν ακολουθήσουν κι άλλοι, να δούμε πώς θα επιμείνουν να λένε ότι απλώς υπήρξαν κάποιες συμπεριφορές που πίκραναν.
Μετά την ΕΚΟ αποστράτων αξιωματικών, λίγο το ’χεις να αποκτήσουν και καμιά ΕΚΟ απόστρατων βουλευτών;
Του Μάκη Μπαλλή (απ' τη στήλη Παρά θιν αλός)
από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 13/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η Ζωή στο φως!


Σήμερα γνώρισα ένα κορίτσι ξεχωριστό, ξεχωριστό γιατί μέσα από τη ζωή της διδάχτηκε και κάνει αγώνα μόνη της για τους άλλους, για να μην κάνουν τα ίδια λάθη, και όχι ξεχωριστό επειδή είναι φορέας του ιού AIDS εδω και 12 χρονια.

Την είπα πως μπορούμε να την βοηθήσουμε ΟΛΑ τα blogs προβάλλοντας τον αγώνα που κάνει, και πως δείχνουμε την δύναμη μας απλόχερα σε τέτοιους σκοπούς. To όνομα της είναι Ζωή.

Το μήνυμα που μου είπε να σας το μεταφέρω είναι αυτό...." Σας ευχαριστώ που μέσα από εσάς θα ακουστεί η φωνή μου που ουρλιάζει για αγάπη ! "

Διαβάστε τι γράφει και τι θέλει να πει αυτό το κορίτσι μέσα από τη σελίδα της, αξίζει παιδιά, εμένα ήδη με έχει κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο.

Η σελίδα είναι http://zwhaggelou.blogspot.com/

και το email της zwhaggelou@windowslive.com.

Από http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/06/e.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πάνω από 5 δις δολλάρια για τη ΔΟΕ

Παρά την οικονομική κρίση η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή υπογράφει τα συμβόλαια με τους χορηγούς και μάλιστα σε ποσά καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια.
Γεγονός που δείχνει ότι το «προϊόν» των Ολυμπιακών Αγώνων πουλάει.
Περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα βάλει στο ταμείο της για το διάστημα μέχρι και το 2012, για τους Αγώνες στο Βανκούβερ και το Λονδίνο, ποσό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες συμφωνίες αφού μιλάμε για εννέα εταιρίες και όχι 12 που είχε για τους Αγώνες το 2006 και το 2008.
Όπως θα δείτε και στη συνέχεια κάθε… κύκλος της ΔΟΕ αξίζει πάνω ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Πριν λίγο καιρό «έκλεισε» η συμφωνία με την Atos Origin, εταιρία που από το 2001 συνεργάζεται με τη ΔΟΕ για τα αποτελέσματα, τη διαπίστευση και άλλες υπηρεσίες τεχνολογίας.
Αν και δεν ανακοινώθηκε το συνολικό ποσό της χορηγίας, όπως και σε καμία άλλη κατά την πάγια τακτική της ΔΟΕ το ποσό κυμαίνεται από 80 έως 100 εκατ. δολ.
Πάντως αν και η Atos Origin… πάει μέχρι Λονδίνο, άλλες εταιρίες βλέπουν ακόμα πιο μακριά.
Η Panasonic και η Samsung έχουν συμβόλαια μέχρι το 2016 και η Coca-Cola μέχρι το 2020.
Εκτός από τις τέσσερις εταιρίες που αναφέραμε χορηγοί στη ΔΟΕ είναι ακόμα η Acer, η General Electric, τα McDonald’s, η Omega και η Visa. Απουσιάζουν η Kodak, η Johnson & Johnson και μία εταιρία ασφαλειών όπως η Manulife που ήταν μέχρι τώρα. Η Lenovo αντικαταστάθηκε από την Acer.
Η ΔΟΕ δίνει μεγάλη σημασία στους χορηγούς και δεν είναι τυχαίο ότι στην πυραμίδα είναι στη δεύτερη θέση μπροστά από την τηλεοπτική κάλυψη και πίσω μόνο από τις Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ανάκαμψη παρουσιάζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και στα αποθεματικά της που εξαιτίας της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια είχαν πέσει κατά 10,2%. Τα στοιχεία από την άνοδο των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι ανέκαμψε κατά 4,2%, όμως ακόμα είναι 6% κάτω.
Σε απόλυτους αριθμούς τα 457 εκατ. δολ. έγιναν 411 και τώρα είναι 429 εκατ. δολ.
Πάντως τα συμβόλαια μέχρι και το 2012 είναι απολύτως εξασφαλισμένα. Τα έσοδα από τους εννέα χορηγούς είναι όπως αναφέρουμε παραπάνω κοντά στο 1 δισεκατομμύριο, ενώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Ολυμπιακούς τους 2010 και 2012 ανέρχονται στα 3,8 δις δολ., όταν τα αντίστοιχα χρήματα για το 2006 και το 2008 ήταν 2,6 δις δολ.
Τέλος αν προσθέσετε τηλεοπτικά δικαιώματα (3.8 δις δολ.), χορηγούς (1 δις δολ.) και αποθεματικά (429 εκατ. δολ.) μιλάμε για έναν οργανισμό (ΔΟΕ) με πάνω από 5 δις δολ. έσοδα ανά τετραετία!!!

Από http://greek-olympics.blogspot.com/

Καθόλου άσχημα για το αθάνατο Ολυμπιακό πνεύμα!
Που πάνε όλ' αυτά τα χρήματα, θα μας πει κανένας;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template