Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Αστυνομικό οδόφραγμα στο λευκό θάνατο

Αστυνομικό... οδόφραγμα στην πορεία του «λευκού θανάτου» από τη Λάρισα προς το Βόλο, έστησαν δυνάμεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, κατάσχοντας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης και συλλαμβάνοντας τρεις δράστες. Η ηρωίνη που κατασχέθηκε αντιστοιχεί σε 15.000 δόσεις, ποσότητα ικανή να καλύψεις τις... ανάγκες του Βόλου για εβδομάδες. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών μέσα στο 2009, στον αγώνα του κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.
Για να στεφθεί η επιχείρηση με επιτυχία χρειάστηκε πολύς χρόνος, κόπος και ειδική μεθόδευση, όπως παρατήρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, κ. Βασίλης Κιος.
Στην υπηρεσία είχαν από καιρό φθάσει πληροφορίες για την εμπορία ηρωίνης από την περιοχή του Τυρνάβου στο Βόλο.
Έτσι, μετά από αξιοποίηση των πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικός του ΤΔΝ Βόλου, εμφανίστηκε στις οκτώ προχθές το βράδυ, σε προκαθορισμένο σημείο στην πόλη του Τυρνάβου, ως αγοραστής. Στο «ραντεβού» ο αστυνομικός αγόρασε αντί του ποσού των 1.800 ευρώ, 100 γραμμάρια ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία.
Άμεσα συνελήφθησαν ένας 21χρονος γεωργός και ένας 23χρονος Αλβανός.
Η έρευνα συνεχίστηκε στη γύρω περιοχή βάσει των πληροφοριών που είχαν αστυνομικοί και με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, ανακαλύφθηκε «καβάντζα», κοντά στον τόπο αγοραπωλησίας. Εκεί βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη μικτού βάρους 407,6 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα σε οικίσκο που χρησιμοποιούσε ο Αλβανός δράστης, βρέθηκαν επιπλέον έξι ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 545,1γραμμαρίων.
Μαζί με τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και οι αντίστοιχες κάρτες SIM, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.
Μαζί με τον 21χρονο γεωργό και τον 23χρονο Αλβανό, συνελήφθη και ένας 41χρονος οικοδόμος, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Οι δύο Έλληνες, ο 41χρονος και ο 21χρονος είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές, τις οποίες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τόσο για χρήση όσο και για εμπορία ναρκωτικών.
Η περιοχή του Τυρνάβου και γενικότερα η Λάρισα, θεωρείται ως «μεγάλο παζάρι» από όπου Βολιώτες τοξικομανείς προμηθεύονται συχνά- πυκνά τις δόσεις τους.
Το γεγονός αυτό γνωρίζουν καλά στο Τ.Δ.Ν. Βόλου και με την προχθεσινή επιχείρηση, καταφέρθηκε ένα ισχυρό «χτύπημα» στην αγορά και του Βόλου.
«Πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ΤΔΝ Βόλου στον αγώνα που κάνει κατά της μάστιγας των ναρκωτικών. Είναι μια επιτυχία που για να υλοποιηθεί χρειάστηκε χρόνος, κόπος και ειδική μεθόδευση, διότι επρόκειτο για δράστες που ήταν κατ’ επάγγελμα έμποροι ναρκωτικών μεγάλων ποσοτήτων και οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε περιοχή έξω από το νομό μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι ποσότητες δεν έμπαιναν και στο νομό μας.
Στην προσπάθεια αυτή όλοι οι άνδρες του ΤΔΝ με επικεφαλής τον αστυνομικό υποδιευθυντή, κ. Τόλια έδωσαν κάτι παραπάνω από τον εαυτό τους», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, κ. Βασίλης Κιος, απονέμοντας τα εύσημα και στο αντίστοιχο Τμήμα της Λάρισας.
Των συγχαρητηρίων για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ακολούθησε και μία έκκληση. «Βοηθήστε μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής, αναφερόμενος σαφώς στην έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία, οι αστυνομικοί της οποίας υπερβάλλοντας εαυτόν, όχι μόνο δεν ασχολούνται με μικροποσότητες ναρκωτικών, αντιθέτως δε, αξιοποιούν τις πληροφορίες και κάνουν καλά τη δουλειά τους.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template