Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Με SMS η μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων

«Φωτιά» θα πάρουν τα… δάχτυλα 65 δικαστικών αντιπροσώπων της Μαγνησίας, στους οποίους θα λάχει ο κλήρος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 4ης Οκτωβρίου, μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου.
Πλην των άλλων προσόντων που διαθέτουν, οι συγκεκριμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κληθούν να εξασκηθούν στη γρήγορη σύνταξη και αποστολή SMS μέσω κινητού τηλεφώνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κάλπης.
Την ίδια ώρα που τα τηλεγραφήματα με τη… λαϊκή ετυμηγορία θα παραδίδονται με τον γνωστό τρόπο, τα SMS θα χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να φθάσουν στον προορισμό τους.
Και μπορεί το ξεχωριστό στοιχείο των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών να περάσει απαρατήρητο για τους πολλούς, σε κάθε περίπτωση όμως θα εκτιμηθεί δεόντως με τη δύση του ηλίου, αφού αναμένεται να επιταχύνει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μέσα στην πρώτη ώρα από το κλείσιμο της κάλπης, εκτιμάται ότι θα έχει ανακοινωθεί το 10% του τελικού αποτελέσματος…
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου εφαρμόστηκε πιλοτικά στις Ευρωεκλογές του 2009, στη Β’ Θεσσαλονίκης.
Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας από το κλείσιμο της κάλπης, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εις γνώση του το 50% του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ η συλλογή των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε κατά τέσσερις ώρες νωρίτερα, σε σχέση με την παραδοσιακή διαδικασία.
Χθες, το πρωί, οδηγίες για την υλοποίηση της πιλοτικής μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου δόθηκαν στους εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Μαγνησίας από τον αντινομάρχη, κ. Νικόλαο Ντίτορα, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΑΜ, κ. Ανέστη Δανό και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου του έργου, Singular Logic, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου είναι μια νέα διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο μέσω κινητού τηλεφώνου απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα εφαρμοστεί παράλληλα με την κλασική διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων που ακολουθούνταν μέχρι πρότινος.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα εφαρμοστεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων πανελλαδικά (4.000 εκλογικά τμήματα), που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλες ανεξαιρέτως τις εκλογικές περιφέρειες. Στη διαδικασία αυτή εμπλέκονται 915 από 1.034 συνολικά Δήμους και Κοινότητες της χώρας.
Στη Μαγνησία, 65 είναι στο σύνολό τους τα εκλογικά τμήματα των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, τα οποία συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και μέσω κινητού τηλεφώνου.
Από το σύνολο των τμημάτων όπου θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα, τα 21 ανήκουν στο Δήμο Βόλου και τα 9 στη Ν. Ιωνία, ενώ θα υπάρχουν 35 ακόμη στο σύνολο των δήμων, πλην της Αλοννήσου και των τεσσάρων κοινοτήτων της Μαγνησίας.
Ο κ. Ντίτορας και ο κ. Δανός ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Δήμων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, ενώ δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ο αρμόδιος Νομαρχιακός υπάλληλος θα παραλάβει από τον ανάδοχο του έργου, πακέτα, ισάριθμα με τα εκλογικά τμήματα, τα οποία θα περιέχουν ένα κινητό τηλέφωνο, ειδικό έντυπο με κωδικούς επικοινωνίας που θα χρησιμοποιήσει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος, οδηγίες χρήσης της συσκευής και της διαδικασίας αναμετάδοσης για τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, καθώς και μια συνοδευτική κατάσταση για κάθε Δήμο και θα τα παραδώσει στον εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος θα παραλάβει και το υπόλοιπο εκλογικό υλικό (εκλογικούς σάκους).
Με τη σειρά του ο εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου θα παραδώσει αυτοπροσώπως στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο των τμημάτων, που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή αυτής της νέας διαδικασίας μετάδοσης, το συγκεκριμένο πακέτο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος του κάθε τμήματος οφείλει να ενεργοποιήσει τη συσκευή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων και τη συμπλήρωση του κλασικού τηλεγραφήματος με τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αναμεταδώσει τα αποτελέσματα και μέσω του κινητού τηλεφώνου.
Κατά την παράδοση του σάκου με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Πρωτοδικείο, ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος θα πρέπει να παραδώσει και το πακέτο με τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο της αναδόχου εταιρίας, που θα παραλάβει το πακέτο για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανέφερε ο κ. Ντίτορας, ο συγκεκριμένος τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, θα εξοικονομήσει αρκετό χρόνο, ενώ θα δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μία πρώτη εικόνα του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.
Συνεχίζεται η προετοιμασία
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται πυρετωδώς η προετοιμασία της ΝΑΜ για την αναμέτρηση της κάλπης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έκλεισε τις εκκρεμότητες με το υλικό που έπρεπε να παραλάβει η ΝΑΜ, ενώ έως και χθες το μεσημέρι, τα ψηφοδέλτιά τους είχαν στείλει, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παράλληλα, ορίστηκαν τα 337 εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 177.745 εγγεγραμμένοι πολίτες και 598 που συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές καταστάσεις (σώματα ασφαλείας κ.α.).
Τέλος, ορίστηκαν έξι ακόμη τμήματα ετεροδημοτών που θα λειτουργήσουν όλα στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template