Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός Δημάρχου Βόλου, αλλά οι προσκεκλημένοι φορείς του γύρισαν την πλάτη...


Με την απουσία των προσκεκλημένων, Μητροπολίτη Δημητριάδος, βουλευτών του Νομού, γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νομάρχη, προέδρου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του δημάρχου Νέας Ιωνίας, των προέδρων του Δικηγορικού και του Ιατρικού Συλλόγων, του ΤΕΕ, του Επιμελητηρίου, του ΕΣΒ, του ΕΚΒ, του ΣΒΘΚΕ και αρκετών Συνοικιακών Συμβουλίων, έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Βόλου για το 2008.
Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε στο δήμαρχο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ ο δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης υπεραμύνθηκε του έργου του παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για τη διαρκή ανάπτυξη της πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι έξι στόχοι στην προσπάθεια αυτή έτσι όπως αναφέρονται στο ψηφισμένο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της πόλης για το διάστημα 2007-2013 είναι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, η εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό, η κοινωνική συνοχή, ο τουρισμός, η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα και ο εθνικός πόλος ανάπτυξης.
Πρόσθεσε δε ότι τα έργα και οι δράσεις που αποφασίζονται και υλοποιούνται πρέπει να είναι ενταγμένα σε αυτούς τους στόχους ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μία στοχευμένη ανάπτυξη.
Στον απολογισμό του ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε λόγω του περιορισμένου χρόνου συνοπτικά σε έργα που αποτελούν τα εργαλεία ανάπτυξης του Βόλου, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, σε ζητήματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχονται στους πολίτες, στον τουρισμό, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, αλλά και σε ζητήματα της καθημερινότητας, του περιβάλλοντος κάνοντας αναφορά σε κυκλοφοριακές και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και σε ζητήματα κοινωνικών υπηρεσιών.

Η στάση της αντιπολίτευσης



Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε στο δήμαρχο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος βλέποντας την απουσία των προσκεκλημένων ανέφερε ότι αυτό σημαίνει ότι η πόλη του γύρισε την πλάτη, ενώ παράλληλα ζήτησε από το δήμαρχο να λάβει υπόψη του ότι από τα αναφερόμενά του στον απολογισμό καταδεικνύεται ότι σύμβουλοι της παράταξής του υπονομεύουν το έργο του.
Ο Κ. Μήτρου θεώρησε ότι είναι θετικά τα έργα της υλοποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου και του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ζήτησε ωστόσο να πληροφορηθεί γιατί άλλα έργα προβάλλονται περισσότερο και άλλα λιγότερο φέρνοντας το παράδειγμα του ΟΚΕΠΔΒ, όπου όπως είπε επιτελείται ένα σημαντικό έργο.
Διέκρινε παράλληλα αδυναμία στη δημοτική αρχή να παράγει έργο και ζήτησε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ στον τομέα των διεκδικήσεων.
Κριτική επίσης άσκησε και για μια σειρά επιμέρους έργα που γίνονται στην πόλη τονίζοντας ότι έχουν αντίκτυπο στους πολίτες και στην πόλη, καθώς δεν δικαιολογείται η επιμονή σε λάθος επιλογές.
«Έστω και στο παρά πέντε, ακούστε τους συμπολίτες και κάντε τις αλλαγές που χρειάζονται για να μην πληρώνει μελλοντικά η πόλη ζημιές», τόνισε ο κ. Μήτρου επισημαίνοντας ότι είναι εμφανής η δυσαρέσκεια που υπάρχει από τους συμπολίτες.
Απαντώντας ο κ. Βούλγαρης σημείωσε ότι ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας συγχέει την πολιτική με την παραπολιτική και υπεραμύνθηκε το έργο του, τονίζοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκρουστεί για το μέλλον και το καλό της πόλης.
Την αίσθηση του προπονητή που η ομάδα του υποβιβάζεται και εκείνος καμαρώνει για την τακτική που ακολουθεί, αποκόμισε ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Αντώνης Παππάς από τον απολογισμό του δημάρχου, που διέκρινε ανικανότητα παραγωγής έργου στον ίδιο και σε ορισμένους συνεργάτες του, που έχει αρνητικές συνέπειες και σε άξιους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλό της πόλης.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα και σε ζητήματα καθημερινότητας για τα οποία όπως είπε δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.
Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς ανέφερε ότι τα πεπραγμένα του Δήμου υστερούν στον τομέα των πολιτικών διεκδικήσεων και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ζήτησε την αναβάθμιση του ρόλου των Συνοικιακών Συμβουλίων.
Τέλος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης έκανε λόγο για αλαζονεία από την οποία διακατέχεται η δημοτική αρχή, αλλά και για στάση αδιαφορίας στην κριτική που της ασκείται κάθε φορά για τις λάθος σε πολλές περιπτώσεις επιλογές της.

Προσλήψεις

Νωρίτερα πάντως οι τόνοι ανέβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης 30 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.
Για έλλειψη προγραμματισμού επέκριναν τη δημοτική αρχή οι κ.κ. Μήτρου και Παππάς, ενώ ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μόνον μέσω ΑΣΕΠ.
Την ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού Λειτουργίας των υπηρεσιών επεσήμανε ο κ. Καπούλας και έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης τονίζοντας ότι θα κάνει προσφυγή στην Περιφέρεια και αναφορά στο ΑΣΕΠ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template