Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ζητείται νέα ελπίδα για τον 28χρονο Παναγιώτη…

Με τη ματιά καρφωμένη στην ελπίδα ότι η υγεία του 28χρονου σήμερα Παναγιώτη Δημόπουλου θα εξελιχθεί ομαλά και δεν θα παρουσιάσει άλλα προβλήματα, ζει από πέρυσι τέτοια εποχή ο ίδιος και η οικογένειά του, όταν είχε μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης και είχε υποβληθεί σε μια λεπτή εγχείρηση στον εγκέφαλο, με επέμβαση εμβολισμού.
Ήταν μεγάλη η συμβολή τότε της τοπικής κοινωνίας, για την πραγματοποίηση εκείνου του ταξιδιού αλλά και της δύσκολης επέμβασης, την οποία ο Παναγιώτης και η οικογένειά του δεν ξεχνούν και εξακολουθούν να ευχαριστούν όλους όσοι τους βοήθησαν.
Επανεξέταση…
Όμως, εφιάλτης τείνει να γίνει αυτές τις ημέρες μια επιστολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης που έφθασε στις αρχές του μήνα στα χέρια της οικογένειας Δημόπουλου, με την οποία της διαμηνύεται ότι ο νεαρός οικογενειάρχης πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση μαγνητικής τομογραφίας στο ίδιο Νοσοκομείο σε καθορισμένο ραντεβού την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη της υγείας του και να του δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.
Έτσι, ένα χρόνο μετά τη λεπτή εκείνη επέμβαση, δεν λένε να τελειώσουν τα βάσανα του νεαρού ασθενή, καθώς το πιο βασανιστικό για τον ίδιο και την οικογένειά του είναι η έλλειψη χρημάτων, γι’ αυτή την «αναγκαία», όπως καθαρά σημειώνεται στην επιστολή, εξέταση.
Υπερβολικά μεγάλο, φαντάζει για την οικογένεια του Παναγιώτη Δημόπουλου το ποσό που απαιτείται, καθώς όπως αναγράφεται, θα χρειαστούν 2.500 ελβετικά φράγκα για την εξέταση, επιπρόσθετα η αμοιβή του γιατρού που ανέρχεται σε 280 ελβετικά φράγκα, αλλά και τα έξοδα για τα εισιτήρια, που υπολογίζονται για τον ίδιο και τον πατέρα του που θα τον συνοδεύσει σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές του μέχρι εκεί, στα 900 ευρώ.
Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι στην επιστολή, αναγράφεται καθαρά ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να κατατεθούν με επιταγή μέσω του Ελληνικού Προξενείου της Ζυρίχης και ο προβληματισμός της οικογένειας και η αγωνία της μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο.
Το Ελληνικό Προξενείο αυτής της Ελβετικής πόλης, που πέρυσι είχε σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Παναγιώτη, να υποβληθεί στη δύσκολη επέμβαση στον εγκέφαλο.
Ίδια εδώ και λίγες ημέρες τα ερωτηματικά.
Πώς θα συγκεντρωθούν τα χρήματα, για να γίνει το ταξίδι μέχρι τη Ζυρίχη, για να γίνει και η εξέταση;
Ζητείται βοήθεια …
Ο Παναγιώτης, που είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών, λόγω της επικινδυνότητας που παρουσιάζει η υγεία του, αδυνατεί προς το παρόν να εργαστεί, ενώ η νεαρή σύζυγός του Μαρία, δεν έχει μια μόνιμη δουλειά και εργάζεται περιστασιακά σε σπίτια, για να μπορεί όσο γίνεται να συντηρεί την οικογένειά της.
Μπροστά στη θέληση για ζωή, για μια ακόμη φορά, απευθύνεται με όσες δυνάμεις διαθέτει και πάλι στους συνανθρώπους της, στην Εκκλησία, στους φορείς αυτού του τόπου, σε όποιον θέλει να τους βοηθήσει, προκειμένου να γίνει αυτή η δαπανηρή εξέταση και ελπίζει όλα να πάνε καλά.
Η Μαρία δεν ζητεί περισσότερα, παρά μόνον την υγεία του συζύγου της, για να μπορέσουν και οι δυο μαζί να προχωρήσουν, να στηρίξουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Αφήνει στη διάθεση όλων όσοι θελήσουν να τους βοηθήσουν το τηλέφωνό της, που απαντά μετά την κλήση του αριθμού “6931109276”, ενώ οι συμπολίτες μπορούν να απευθύνονται και στην εφημερίδα μας (85531-4) .
Είναι ανάγκη να γίνει και πάλι αυτό το ταξίδι μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, είναι ανάγκη να γίνει η εξέταση, είναι ανάγκη ο Παναγιώτης να ζήσει, είναι ανάγκη ο ίδιος και η οικογένειά του να νιώσουν δυνατοί και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν, είναι ανάγκη η μικρή μας κοινωνία να μην στερηθεί από ένα υγιές κατά τα άλλα κύτταρό της, είναι ανάγκη ο καθένας να μπορέσει να προσφέρει ότι μπορεί από το υστέρημά του γι’ αυτό το σκοπό.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template