Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Όχι στην ένωση με τον Αλμυρό, απ' τον Πρόεδρο της Ανάβρας

Τις αντιδράσεις του για την τυχόν ενσωμάτωση της Κοινότητας της Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού, εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Τσουκάλας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο της Κυριακής που αφορούσαν στον Καλλικράτη.
Αυτό, όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζοντας το δημοσίευμα αφήνει σαφείς αιχμές κατά «πράσινων» αιρετών του Νομού που στόχος τους είναι η «επανεκλογή και η διαιώνιση της παραμονής τους στην εξουσία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφερόταν για τη Μαγνησία ότι η Κοινότητα Κεραμιδίου θα ενσωματωθεί στο Δήμο Βόλου, η Κοινότητα Ανάβρας στον Αλμυρό, ενώ η Πορταριά, η Μακρινίτσα και η Ζαγορά θα αποτελέσουν έναν Δήμο.
«Δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η πρόταση, εικάζεται όμως ότι είναι η πρόταση του Υπουργείου» δηλώνει ο κ. Τσουκαλάς και αναφέρει ότι «σίγουρα δεν είναι η αντίστοιχη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Από την ΤΕΔΚ του Νομού δεν έχει αποφασισθεί τίποτα σχετικό, εκτός και αν κάποιο δρουν για λογαριασμό της».
Συνεχίζοντας την επιστολή του ο Πρόεδρος της Ανάβρας χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για «καπελώματα» της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο Νομό και στόχους «πράσινων» δημάρχων. Ειδικότερα, ο κ. Τσουκαλάς σημειπώνει: «Να υποθέσουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες υιοθετούν τις προτεινόμενες αλλαγές στο νομό Μαγνησίας; Γιατί δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι προέρχονται από αυτούς τέτοιες λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποιοι αυτοδιοικητικοί του νομού φίλα προσκείμενοι προφανώς στο κυβερνών κόμμα- αγνόησαν τις προτάσεις του κόμματος τους στο νομό Μαγνησίας. Κοινώς «καπέλωσαν» τη Ν.Ε. και με παρασκηνιακές ενέργειες διαμόρφωσαν την πιο πάνω πρόταση. Ο στόχος προφανής η επανεκλογή τους και η διαιώνιση της παραμονής τους στην εξουσία. Αν αυτό συμβαίνει, τότε είναι ντροπή για τους ίδιους και κρίμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Συνεχίζοντας την επιστολή του, ο κ. Τσουκαλάς, συνεχίζοντας, με το ίδιο ύφος αναφέρει τα εξής: «Στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη είπατε ότι θα υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια, θα δοθούν οι απαραίτητοι πόροι στους ΟΤΑ, θα ληφθούν υπόψη οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές, ότι δε θα λειτουργήσουν τα κομματικά κριτήρια κ.α. και ότι τέλος θα υπάρξει χρόνος για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις ώστε να προκύψει ένας τελικός νόμος που θα φέρει αλλαγή προς το καλύτερο, θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων. Αν για τη Μαγνησία, η διαβούλευση σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων έφερε το πιο πάνω αποτέλεσμα, λυπούμαστε πολύ γιατί είναι ενδεικτικό για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του νομού. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε στο επείγον της ψήφισης του νόμου, το οποίο δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι στόχος σας είναι μόνο το εισπρακτικό όφελος και όχι μία μεταρρύθμιση που θα έχει φως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση και ευημερία των πολιτών.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας , χρειάζεται κυρίως ομοψυχία για να αντιμετωπιστούν τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα. Νόμοι όμως άδικοι και μεροληπτικοί, όπως ο Καλλικράτης-όπως προτείνεται να ισχύσει- που διαμορφώνονται έτσι ώστε να βολευτούν μερικοί τοπικοί άρχοντες, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικοί, αλλά λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση, αποδιοργανώνουν την κοινωνία και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση της χώρας».
Σ.Χ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template