Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Έργα και τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία,
"Τη βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι Μεσογειακοί Αγώνες σαν μοχλός ανάπτυξης της Κεντρικής Ελλάδας, με όρους διαφάνειας και σεβασμό στο χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή την εισαγωγή προς επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Οργανωτικής Επιτροπής «Βόλος 2013» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Με αιχμή την κριτική της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για καθυστέρηση με κίνδυνο να μην γίνουν άρτια οι Μεσογειακοί Αγώνες, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αυτά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι τέσσερα έργα, που θα υλοποιηθούν το 2011 και 2012: το κωπηλατικό κέντρο της Κάρλας, το ιστιοπλοϊκό κέντρο του Βόλου, το κέντρο ιππασίας Λάρισας και το νέο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας. Επίσης εξήγησε πως ακόμη θα αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα έργα και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί το τρέχον και το επόμενο έτος. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι το ποσό το οποίο αναλογεί και έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων φθάνει τα 81 εκ. ευρώ και εξέφρασε τη βούληση να ξεκινήσουν όλα πριν το χρονοδιάγραμμα του φακέλου."
Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρονται και τα παρακάτω
"ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στο μεταξύ το άθλημα του γκολφ που δεν είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή του αλλά συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που κατατέθηκε για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο το πιο πιθανό είναι να ζητηθεί αλλαγή από την Δ.Ε.Μ.Α. και να μην συμπεριληφθεί στους Αγώνες αλλά αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί θα μετατεθεί από το Βόλο που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Στο μεταξύ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και τροπολογία για τα προνόμια αθλητών και αθλητριών που θα κατακτήσουν πρώτες νίκες σε πανελλήνιους και μαθητικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα όσοι κατακτούν πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήτρια και μαθητικά θα παίρνουν 10% αύξηση των βαθμών τους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και 15% για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Τροπολογία θα υπάρξει και για το νόμο για την βία στα γήπεδα παρά τις αντιδράσεις των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και Γιώργου Φλωρίδη που θέλουν να ισχύσει ο αθλητικός νόμος όπως έχει.
Συγκεκριμένα με βάση τον ισχύοντα νόμο οι ποινές για αδικήματα βίας στα γήπεδα δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι άμεσα εκτελεστή και δεν προβλέπεται η εξαγορά της ποινής.
Με την τροπολογία θα γίνει η αλλαγή και η πρώτη φορά που θα συλλαμβάνεται κάποιος θα μπορεί να πάρει αναβολή και επίσης πάλι για την πρώτη φορά θα υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς της ποινής."

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template