Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Λίγοι μήνες «ζωής» απομένουν στο Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου


Ακόμη και ίδιους πόρους είναι αποφασισμένη να διαθέσει η διοίκηση του ΦΟ.Δ.Σ.Α., προκειμένου να αποπερατωθεί τελικά το έργο της κατασκευής του κυττάρου στον Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου.
Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εγκριθεί η παράταση που έχει ζητηθεί από την περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τις εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν εγκριθεί τελικά το αίτημα παράτασης περαίωσης του έργου επέκτασης του Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου, εξέτασαν χθες ο πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α., Γιάννης Κουρτίνας και ο υπεργολάβος, Θεόφιλος Βασιλειάδης.
Αντικείμενο της συνάντησης που είχαν, ήταν οι προοπτικές ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου, που, με την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της αναμενόμενης αλλαγής της περιφερειακής διοίκησης, μπαίνει σε μία περίοδο αναμονής.
Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, ως γνωστό, έχει από καιρό ζητήσει παράταση περαίωσης του έργου, μέχρι τον Απρίλιο του 2010.
Ο περιφερειάρχης, Φώτης Γκούπας, έχει δεσμευτεί η παράταση να είναι τελικά μέχρι τα τέλη του Ιουνίου του 2010, ωστόσο, η έγκρισή της, λόγω των εκλογών που παρεμβλήθηκαν, δεν έχει φτάσει ακόμη.
Αποτέλεσμα, λόγω και της αλλαγής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, να τίθεται θέμα συνέχισης του έργου, καθώς θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την πληρωμή του.
Εάν εγκριθεί τελικά η παράταση, τότε τα χρήματα που απαιτούντα, θα δοθούν από το Ταμείο Συνοχής. Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟ.Δ.Σ.Α., Γιάννη Κουρτίνα, σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, υπήρχε η προφορική δέσμευση του πρώην υφυπουργού, Θανάση Νάκου, για συνέχιση του έργου, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.
Τόσο ο κ. Κουρτίνας, όσο και ο νομικός σύμβουλος του Φορέα, διαβεβαίωσαν τον κ. Βασιλειάδη ότι η προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί το έργο, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Κουρτίνας, δήλωσε πως θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τους κ.κ. Ρόβλια και Ραγκούση, ώστε να εξασφαλίσει τα χρήματα.
«Πιστεύω ότι το αίτημά μας θα τύχει θετικής αντιμετώπισης από τη νέα κυβέρνηση. Το έργο δεν είναι μόνο αναπτυξιακό, είναι πρωτίστως περιβαλλοντικό, καθώς απορρίπτονται αυτή στην στιγμή στον Χ.Υ.Τ.Α. του Βόλου, απορρίμματα 23 Ο.Τ.Α. της Μαγνησίας», εκτίμησε ο κ. Γιαν. Κουρτίνας.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Ο Χ.Υ.Τ.Α. έχει λίγους μόνο μήνες «ζωής», αν δεν κατασκευαστεί έγκαιρα το κύτταρο».
Δεν παρέλειψε μάλιστα, να διαβεβαιώσει τον κ. Βασιλειάδη, πως στην έσχατη περίπτωση, κι όταν πια θα έχουν αποκλειστεί οι άλλες εναλλακτικές, δεν αποκλείεται να εξεταστεί και η λύση χρηματοδότησης του Χ.Υ.Τ.Α. από ίδιους πόρους του ΦΟ.Δ.Σ.Α. ή ακόμη και με δανεισμό.
Κατερίνα Λαμπρονίκου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template