Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Windows 7: Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft

Πρεμιέρα έκαναν χθες (22/10/2009) στην αγορά τα «Windows 7», το λειτουργικό σύστημα που η Microsoft ελπίζει ότι θα δώσει νέα πνοή στην ίδια αλλά και εν γένει στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών.
Η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς θέλει να επαναλάβει αυτό που είχε πετύχει πριν από οχτώ χρόνια, όταν είχε λανσάρει τα Windows XP, τα οποία και πολλοί χρήστες Η/Υ επέλεξαν να διατηρήσουν έως σήμερα, αρνούμενοι να εγκαταστήσουν τα Windows Vista.
Το τελευταίο αυτό λειτουργικό σύστημα, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007, η Microsoft θέλει μάλλον το ξεχάσει. Είχε θεωρηθεί αποτυχημένο, καθώς επιχειρήσεις και απλοί καταναλωτές διαμαρτύρονταν ότι ήταν αργό, όχι ιδιαίτερα εύχρηστο και μη συμβατό με αρκετά γκάτζετ.
Ο αμερικανικός κολοσσός υπόσχεται τώρα ότι το νέο του λειτουργικό σύστημα ενσωματώνει μόνο τα καλά στοιχεία του Vista- την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Είναι ωστόσο ταχύτερο, προσφέρει καλύτερες λύσεις δικτύωσης και νέα πιο «φιλικά» στο χρήστη χαρακτηριστικά. Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν, καθώς οι έως τώρα κριτικές για το Windows 7 είναι πολύ θετικές. Επισημαίνουν δε ότι από την επιτυχία τους ή όχι θα εξαρτηθεί εάν θα μπορέσει να ανακόψει τη «φόρα» της Apple, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.
Για τη Microsoft η επιτυχία των Windows 7 είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια λογισμικού στον κόσμο αντλεί περίπου το 25% των ετήσιων εσόδων της (ύψους περίπου 58,4 δισ. δολαρίων) από τα Windows. Οι προβλέψεις είναι πάντως αισιόδοξες.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ISI Group το 80% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους τα Windows 7 μέσα στην επόμενη διετία. Παράλληλα η αναλύτρια της Goldman Sachs Σάρα Φράιαρ, εκτιμά ότι το 2010 οι πωλήσεις των Windows θα αυξηθούν 9% στα 16,3 δισ. δολάρια, έναντι πτώσης της τάξης του 10% που αναμένεται φέτος εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.
Η χρονική στιγμή άλλωστε κατά την οποία έρχονται στην αγορά τα Windows 7 είναι αρκετά ευνοϊκή, καθώς έχουν μόλις διαφανεί οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών.
ΠΗΓΕΣ: Associated Press, Bloomberg

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template