Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κωστής Στεφανόπουλος: "Η διαφθορά έχει διεισδύσει παντού"

Ο επί δύο θητείες Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι από αυτούς που θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γι΄ αυτό και σπάνια μιλάει. Γιατί, όπως λέει σε φίλους του που του ζητούν να παίρνει θέση στα κρίσιμα προβλήματα του τόπου, δεν του πέφτει λόγος και δεν θέλει να παριστάνει τον σοφό. αφού δεν έχει καμία επίσημη ιδιότητα πλέον και κανένας δεν τον ακούει.
Μερικές φορές όμως δεν μπορεί να το αποφύγει, αφού συχνά καλείται ως τιμώμενο πρόσωπο, όπου του προσφέρεται βήμα και τότε δεν μασάει τα λόγια του.
Αυτό συνέβη (προ)χθες το βράδυ στην Πάτρα, όπου σε μία λαμπρή τελετή το Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, τον τίμησε για την προσφορά του στο έθνος απονέμοντάς του τον τίτλο επίτιμο διδάκτορα.
Ανέβηκε στο βήμα και με τον μεστό και διεισδυτικό του λόγο τα είπε έξω από τα δόντια.
Το δημοκρατικό μας πολίτευμα είπε, δεν κινδυνεύει από εξωτερικές επιθέσεις κινδυνεύει από εμάς τους ίδιους που το υπονομεύουμε με τις συμπεριφορές μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι η διαφθορά. Η διαφθορά έχει διεισδύσει παντού ακόμη και στη Δικαιοσύνη. Επίορκοι δικαστές χρηματίζονται όχι μόνο σε ποινικές αλλά και σε αστικές υποθέσεις.
Αυτή η διαφθορά συνέχισε, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλεται στον κομματισμό. Τα κόμματα είπε, είναι στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, Επιλέγουν όμως πρόσωπα χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και η επιλογή χωρίς αξιοκρατία οδηγεί στα σκάνδαλα.
Αναφερόμενος στη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση ο Κωστής Στεφανόπουλος είπε, ότι η Δημόσια Διοίκηση είναι ευρύτατα διεφθαρμένη και με μία διεφθαρμένη Δημόσια Διοίκηση το κράτος δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.
Αναφέρθηκε επίσης στον αδιαφανή τρόπο ανάθεσης των Δημόσιων έργων και στο υψηλό τους κόστος, αλλά και στις προμήθειες στον τομέα της υγείας, όπου οι μεσάζοντες θησαυρίζουν σε βάρος της υγείας των πολιτών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα ελληνικά νοσοκομεία προμηθεύονται τους βηματοδότες σε τιμές δεκαπλάσιες και εικοσαπλάσιες από τις τιμές που ισχύουν σε άλλες χώρες.
Δεν θα μπορούσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αφήσει έξω την Παιδεία. Άλλωστε σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μιλούσε.
Ενώ στους φοιτητές μας είπε μεταφέρονται γνώσεις πολλές πάνω στο γνωστικό αντικείμενο που σπουδάζουν, κανένας δεν ενδιαφέρεται να καταστήσει τους φοιτητές ηθικά άτομα. Η αρετή διδάσκεται είπε.
Και ο Κωστής Στεφανόπουλος κλείνοντας την εμπνευσμένη ομιλία του κατέληξε:
Δεν υπάρχει διαφάνεια στο κράτος. Όμως το κράτος αποτελούμε όλοι εμείς και πρέπει να συμβάλλουμε. Και οι πολίτες θα μπορούσαν συμβάλλουν, αν έβλεπαν τους κρατούντες να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα.
Εμείς με τις συμπεριφορές μας ως χρηστοί πολίτες να προστατεύσουμε το κράτος, όπως άλλωστε το άρθρο 120 του Συντάγματός μας επιτάσσει.
Από το kentri.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template