Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κ. Καρτάλη πραγματοποίησε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας την Τρίτη 6 Απριλίου 2010. Η συνάντηση περιστράφηκε στα θέματα που περιλαμβάνονται στο παρακάτω υπόμνημα:

Προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας κ. Κώστα Καρτάλη.

Κε Πρόεδρε,
Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω τοπικά και ευρύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα:

* Σας είναι γνωστά τα προβλήματα από την παράνομη επέκταση των ορίων των οικισμών του Πηλίου και την κατασκευή συγκροτημάτων μεζονετών ή οριζόντιων πολυκατοικιών, όπως ονομάζονται. Η κατάσταση που διαμορφώνεται αλλοιώνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Πηλίου και απειλεί την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έχει καταβάλει προσπάθειες (αν και εμφανίζει κάποιας μορφής αδράνεια τον τελευταίο καιρό), χωρίς όμως ανταπόκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα το ΥΠΕΚΑ. Ο χρόνος εργάζεται αρνητικά για τη διάσωση του Πηλίου και θα θέλαμε τη συνδρομή της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε.

* Είναι γνωστό ότι αρκετές πόλεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μεταξύ των οποίων και ο Βόλος. Θεωρούμε ως βασικό παράγοντα που επηρεάζει την ατμόσφαιρα της πόλης του Βόλου τη βιομηχανική ρύπανση και ιδιαίτερα το πετ κοκ, το οποίο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Γνωρίζουμε ότι είναι στον προγραμματισμό της Επιτροπής η μελέτη και η συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Ζητούμε λοιπόν να εξαντλήσετε τις δυνατότητες που έχετε για τη δρομολόγηση λύσεων. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την προστασία από τη ρύπανση των κατοίκων της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου. Προϋπόθεση για αυτό είναι η οικολογική διαχείριση του λιμανιού του Βόλου.

* Το πρόβλημα της ποιότητας των νερών στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα έντονο και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα με τις αποκαλύψεις για ανεύρεση επικίνδυνων ουσιών στο πόσιμο νερό. Χρειάζεται συνολική και συστηματική έρευνα της ποιότητας των νερών στη χώρα μας και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Είναι θέμα καθαρά δημόσιας υγείας.

* Υπάρχει προσπάθεια κατασκευής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Μαγνησίας (Αλατάς, Σωρός, Νηες, Πούντα Σκιάθου). Πιστεύουμε ότι η Μαγνησία δεν έχει ανάγκη από μεγάλες μονάδες, που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν, ενώ τα οφέλη θα είναι ελάχιστα. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη είναι το μοντέλο που ταιριάζει στην περιοχή μας και αυτό που έχει διατυπωθεί επίσημα κατά καιρούς από χωροταξικές μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

* Ο ταμιευτήρας της Κάρλας βρίσκεται στην τελική ευθεία. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια με την ολοκλήρωσή του για τη διατήρηση της ποιότητας των νερών και την οικολογική διαχείριση ενός από τους μεγαλύτερους και πολυτιμότερους υγροτόπους της χώρας μας. Η σύνδεσή του με τους Μεσογειακούς Αγώνες είναι απαραίτητη. Επισημαίνουμε τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στα έργα των Μεσογειακών Αγώνων που θέτουν σε κίνδυνο την πραγματοποίησή τους και την αξιοπιστία της χώρας μας.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template