Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Με… ρυθμούς χελώνας ο Περιφερειακός Βόλου

Με βηματισμό σαλιγκαριού συνεχίζονται οι εργασίες στον Περιφερειακό δρόμο στη νέα εργολαβία από την κοιλαδογέφυρα της ΑΓΕΤ έως και το στάδιο της Αγριάς. Τροχοπέδη στις εργασίες που ξεκίνησαν στα μέσα Φερβουαρίου οικονομικά προβλήματα της εργολήπτριας εταιρίας ΜΕΛΚΑ, με αποτέλεσμα χειριστές και οδηγοί στο εργοτάξιο του περιφερειακού να είναι απλήρωτοι από το Φεβρουάριο και έπειτα.
Χθες κλήθηκε από τη ΝΑΜ η υπηρεσία που παρακολουθεί την κατασκευή του Περιφερειακού και διαπιστώθηκε η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στις εργασίες.
Ειδικότερα στο κομμάτι της σήραγγας που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή δουλεύουν πλέον ελάχιστα μηχανήματα, καθώς οι υπάλληλοι της ΜΕΛΚΑ παραμένουν απλήρωτοι περίπου για δύο μήνες, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες υπάρχουν και στελέχη που είναι απλήρωτα εδώ και περίπου επτά μήνες. Οι οικοδόμοι αντίστοιχα πληρώθηκαν το 60% των αποδοχών του ίδιου μήνα, με την εταιρία να ζητάει από το προσωπικό να κάνει υπομονή.
Εξαιτίας των υφιστάμενων συνθηκών οι εργασίες συνεχίζονται με ρυθμούς χελώνας και για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια συγκαλείται τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Παρακολούθησης, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η πορεία κατασκευής του Περιφερειακού του Π.Σ. Βόλου.
«Πρέπει να καθίσουμε να βρούμε μια λύση. Να τεθούν χρονοδιαγράμματα που θα εκπληρώσει οπ εργολάβος» τονίζει ο κ. Ξηρακιάς, ενώ ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση ακόμα και ο εργολάβος να κηρυχτεί έκπτωτος, λύση ωστόσο την οποία και δεν επιθυμεί η ΝΑΜ, καθώς θα σημάνει νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, αφού «στο δυτικό κομμάτι του δρόμου που έγινε, αυτό ακόμα περιμένουμε να δημοπρατηθεί».
Πάντως οι εργαζόμενοι στην ΜΕΛΚΑ δηλώνουν αμετακίνητοι στη θέση τους να μη δείξουν ανοχή στην εταιρία και να μη δώσουν νέες προθεσμίες αποπληρωμής.
Επιπρόσθετα στην επιτροπή θα συζητηθεί και η εξέλιξη στις συμπληρωματικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο τελευταίο κομμάτι του Περιφερειακού που έχει δοθεί στην κυκλοφορία και για το οποίο είχε δεσμευτεί στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βόλο ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. «Αυτή τη στιγμή το κομμάτι αυτό του Περιφερειακού λειτουργεί με υποβαθμισμένη οδική ασφάλεια. Δεν έχει φώτα, πεζοδρόμια, εξόδους» επισημαίνει ο κ. Ξηρακιάς.
Στην Κάρλα
Στην αντίπερα όχθη τα νέα για την Κάρλα είναι ικανοποιητικά. Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε ο Νομάρχης Μαγνησίας και οι αντινομάρχες Η. Ξηρακιάς και Δ. Μεργιαλής ενημερώθηκαν πως χθες δημοπρατήθηκε το έργο του καθαρισμού της βασικής τάφρου 2Τ για τη μεταφορά νερού από τον Πηνειό και μάλιστα εξασφαλίζοντας έκπτωση της τάξης του 64%. «Τα έργα στην Κάρλα προχωράνε με ικανοποιητικό ρυθμό και δεν νομίζω να υπάρξουν προβλήματα, αν συνεχιστούν έτσι», σημείωσε ο κ. Ξηρακιάς.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template