Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στα αζήτητα ο Ξενώνας Αθλητών της Ν. Ιωνίας

Συνολικά έξι άγονοι διαγωνισμοί της πρώην δημοτικής αρχής και τρεις της νυν είναι ο απολογισμός των δράσεων στην προσπάθεια εκμίσθωσης του ξενώνα των αθλητών και του περιβάλλοντος χώρου, θέμα που απασχόλησε και δίχασε για ακόμη μια φορά το Σώμα στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας.
Η επαναδρομολόγηση των διαδικασιών εκμίσθωσης του ξενώνα των αθλητών ήρθαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο μετά την ακύρωση της δημοπράτησης της δημαρχιακής επιτροπής από την περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για το χειρισμό της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας πως ο ξενώνας ρημάζει, καθιστώντας έτσι αναγκαία την αξιοποίησή του.
Στην τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια εκμίσθωσης του ξενώνα ο κ. Μολοχίδης προσέφυγε στην περιφέρεια. Ο κ. Μολοχίδης χθες ζήτησε να αξιοποιηθεί το ακίνητο 50 δωματίων από το δήμο, ο οποίος θα απασχολεί μια γραμματέα και μια καθαρίστρια. Μάλιστα ο κ. Κατσαλής επισήμανε εδώ πως ο δήμος έχει εμμονή να εκμισθώσει τον ξενώνα, «το μοναδικό ίσως κερδοφόρο στοιχείο του δήμου».
Να αναφερθεί εδώ πάντως πως σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ο ξενώνας αυτή τη στιγμή, αν και ανενεργός, κοστίζει στο δήμο αρκετά χιλιάδες ευρώ το χρόνο, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη και ακριβής εικόνα των εξόδων.
Παρεμβαίνοντας ο κ. Μαβίδης τόνισε πως ο δήμος θα προσπαθήσει να το εντάξει στα Μεσογειακά Ακίνητα ή στο φορέα διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό εφικτό, τότε θα εκμισθωθεί σε ιδιώτη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για βιασύνη, η οποία «ίσως υποκρύπτει άλλα σχέδια».
«Να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά εδώ. Γιατί βιαζόμαστε τόσο πολύ; Μήπως είναι τίποτα άλλο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μολοχίδης και δήλωσε αντίθετος στο «ξεπούλημα» του ξενώνα.
Απάντηση στον κ. Μολοχίδη έδωσε ο κ. Λημνιός, ο οποίος σε έντονο ύφος υπογράμμισε ότι «είναι άσχετο να μιλάτε για κερδοφόρα επιχείρηση και αυτό φανερώνει το μέγεθος της αξιοπιστίας σας και του πολιτικού σας λόγου. Δεν ακούσαμε καμία πρόταση σοβαρή, ώστε να αφήσουμε τον ξενώνα ένα ρημάδι για άλλα τρία χρόνια. Ενδιαφέρεστε χωρίς να ξέρετε τι λέτε μόνο για να κάνετε τυφλή αντιπολίτευση».
Ερωτηματικά για την εκμίσθωση του ξενώνα έθεσε ο κ. Μπαλλής, τονίζοντας ότι ο δήμος δεν έχει σκεφτεί πως ο ξενώνας για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο από τον κάθε ιδιώτη θα χρειαστεί σειρά παρεμβάσεων, καθώς δεν πληροί τους όρους εμπορικής εκμετάλλευσης και ασφάλειας. «Ο δήμος θα δώσει το πράσινο φως, αν το ζητήσει κάποιος; Γιατί δύσκολα θα γίνει δυνατή η αξιοποίηση του ξενώνα για τους Μεσογειακούς Αγώνες χωρίς να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές», τόνισε ο κ. Μπαλλής.
Ξεσπαθώνοντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αριστοτέλης Μπασδάνης, ρώτησε τον κ. Μπαλλή γιατί επί θητείας Φούσκη, που έγιναν τρεις άκαρποι διαγωνισμοί, δεν αναρωτήθηκαν για τα λάθη τους και τόνισε ότι «γνωρίζουμε το γεωγραφικό τοπίο του ξενώνα και όποιος επενδύσει, θα δώσει κίνητρο στην περιοχή».
Από την πλευρά του ο κ. Χαλέβας επισήμανε πως αν ο ξενώνας εκμισθωθεί σε ιδιώτη, τότε θα είναι δύσκολη η αξιοποίησή του από την επιτροπή για τα Μεσογειακά Ακίνητα και τόνισε ότι αν δεν γίνουν παρεμβάσεις, ο ξενώνας δεν μπορεί να εκμισθωθεί.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης ζήτησε από το Σώμα να μην καθυστερήσει άλλο τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση της εκμίσθωσης του ξενώνα, καθώς «κάθε τόσο κάνετε ενστάσεις και πάτε πίσω το έργο. Σε κανέναν δεν έχουμε υποχρέωση και σε κανένα δεν χρωστάμε και πλέον στη Νέα Ιωνία οι αντιλήψεις του παρελθόντος έχουν πεθάνει. Πάμε μπροστά και όχι πίσω και δεν θα είμαστε όμηροι εκβιασμών», και πρόσθεσε ότι ο ξενώνας καλύπτει τις προδιαγραφές ξενοδοχείου κατηγορίας Β’, ζητώντας από το Σώμα να εγκρίνει την πρόταση.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template