Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Σημεία σύγκλισης με τους «Οικολόγους Πράσινους» ...



...Αναζητά η Νομαρχιακή Αρχή για την Αιρετή Περιφέρεια
Τον καθορισμό της μεθόδου συνεργασίας και ενός αρχικού πλαισίου αρχών και αξιών που θα οριοθετεί και συγχρόνως θα εγκαινιάζει το μεταξύ τους διάλογο, αλλά και τον καθορισμό των θεματικών ενοτήτων, με έμφαση στο περιφερειακό περιεχόμενο των πολιτικών, είχε ως στόχο η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της αυτοδιοικητικής Νομαρχιακής παράταξης «Μαγνησία-Νέα Εποχή», με επικεφαλής το Νομάρχη, κ. Απόστολο Παπατόλια, με τους εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής κίνησης «Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας», στην αίθουσα του Δ.Σ. Βόλου.
Ο Νομάρχης ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας προς τις Αυτοδιοικητικές Κινήσεις της Μαγνησίας για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι «Οικολόγοι Πράσινοι».
Ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται από τις αξίες της προοδευτικής διακυβέρνησης, των οικολογικών ευαισθησιών και της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι η μόνη εφικτή και αποτελεσματική προϋπόθεση για την επίτευξη του νέου θεσμού της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το Νομάρχη «η πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη συνδιαμόρφωση του περιεχομένου των πολιτικών που μπορούν να ασκηθούν σε περιφερειακό επίπεδο. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα του διαλόγου και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν και επόμενα βήματα σε αυτή την προσπάθεια».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι
Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, κ. Τάκης Κολώνιας, επισήμανε ότι η διερεύνηση πιθανής προγραμματικής σύγκλισης με την αυτοδιοικητική Νομαρχιακή παράταξη «Μαγνησία - Νέα Εποχή» είναι πολύ σημαντική και τόνισε ότι οι ευρύτερες συναινέσεις των πολιτών που θα «σπάνε» τα κομματικά τείχη και θα έχουν ως στόχο μια οικολογική κοινωνία είναι βασική αρχή της πολιτικής τους.
Πρότεινε μάλιστα να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα προγραμματικού διαλόγου (forum) ανοιχτού στους πολίτες και σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλοι όσοι συμμετείχαν.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντινομάρχες κ.κ. Ξηρακιάς, Οικονόμου, Ντίτορας, Αδαμάκη, Μεργιαλής, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Φώτης και Μαστρογιάννης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους «Οικολόγους Πράσινους» για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Νομαρχίας και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την προοπτική της συνεργασίας.
Εκ μέρους της παράταξης «Οικολόγοι Πράσινοι» συμμετείχαν οι κ.κ. Μανώλη, Γιαννακόπουλος, Παρδαλίδης, Αλμπανίδου, Φούντης, Στεργιοπούλου και Ντάγκαλου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template