Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Στους δρόμους οι απασχολούμενοι με stage


Στους δρόμους βγήκαν οι 250 απασχολούμενοι με πρόγραμμα stage σε διάφορες υπηρεσίες, ξεκινώντας κινητοποιήσεις, καθώς ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο, είναι πιο ορατός από ποτέ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις.
Με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι απασχολούμενοι στα συγκεκριμένα προγράμματα συγκεντρώθηκαν χθες στην Πλατεία Ελευθερίας, υπό την συμπαράσταση του βουλευτή του ΚΚΕ Αποστόλη Νάνου, του πρώην βουλευτή Νίκου Γκατζή, μελών της ΝΕ του κόμματος και του ΠΑΜΕ.
Στη συνέχεια οι απασχολούμενοι, κάνοντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου και φωνάζοντας συνθήματα όπως «μπαμπά - μαμά θέλουμε λεφτά, ο Γιώργος μας πετάει έξω απ’ τη δουλειά», κατέληξαν στη Νομαρχία και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Νομάρχη, που δεσμεύτηκε να πιέσει για να έχουν καλύτερη μοριοδότηση.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν
Το μέλος της 11μελούς συντονιστικής επιτροπής Αποστολία Κεχαγιά, που εργάζεται με stage στο ΙΚΑ Βόλου, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι «δεν θεωρούμε δεδομένο ότι θα μείνουμε άνεργοι, βγήκαμε στους δρόμους και δεν θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε αυτά που μας ανήκουν».
Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και από βδομάδα θα εξεταστούν νέες μορφές κινητοποιήσεων.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος έστειλε μήνυμα στους απασχολούμενους ότι πρέπει να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και Ε.Ε. για τη λειτουργία των stage. «Εμείς λέμε να καταργηθούν τα stage και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να διεκδικήσουν σταθερή εργασία σε όλους», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Η εργαζόμενη επί τρία χρόνια στο ΙΚΑ Βόλου Ελένη Κουτσουράκη έκανε λόγο για μεγάλη αδικία καθώς «μας πετάνε στο δρόμο και μας ακυρώνουν. Μπήκαμε με άλλες προϋποθέσεις, άλλα μας ανακοίνωσαν στην πορεία».
Ο Γραμματέας του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος δήλωσε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που απασχολούνται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται. Τόνισε δε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς που τους προσέλαβαν .
Με το Νομάρχη
Η πορεία των απασχολούμενων σε προγράμματα stage, ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στη Νομαρχία και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκε με το Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια.
«Εγώ θα ήθελα, άνθρωποι που έχουν προσφέρει τόσο καιρό τις υπηρεσίες τους στην Τ.Α. και στη Νομαρχία με συμβάσεις έργου, να έχουν διαφορετική μοριοδότηση από κάποιον άσχετο που θα ‘ρθει τελευταία στιγμή γιατί θα έχουν αποκτήσει και την εμπειρία του αντικειμένου», δήλωσε ο Νομάρχης.
«Συμμερίζομαι τα αιτήματά σας σε σχέση με την άνιση μεταχείριση που θα υποστείτε, αλλά ως προς το κομμάτι που είμαστε αρμόδιοι, λέω ότι θα πιέσουμε και μέσω του συλλογικού μας οργάνου να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση των συμβασιούχων έργου για την Τ.Α.», επισήμανε ο κ. Παπατόλιας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template