Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Φωνή απόγνωσης για την αερορύπανση

Φωνή απόγνωσης αλλά και έντονης διαμαρτυρίας υψώνουν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχείου, αλλά και των γύρω περιοχών για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στον εμπορικό τομέα του λιμανιού του Βόλου, από τις φοροεκφορτώσεις των πλοίων και από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων.
«Το σκραπ και η ρύπανση των χύδην προϊόντων μας σκοτώνουν! Με αγώνες θα αντισταθούμε!», τονίζουν και τη συγκεκριμένη φωνή, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να την υψώσουν με την ελπίδα να φθάσει σε ώτα ακουόντων, αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στο συντριβάνι της πλατείας Παλαιών και με πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει μέχρι την κεντρική πύλη του εμπορικού λιμανιού.
Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλαιού Λιμεναρχείου, την Επιτροπή Αγώνα και τα Συνοικιακά Συμβούλια Παλαιών, Νεάπολης και Αγίων Αναργύρων.

Πρόσκληση σε όλους τους Βολιώτες

Απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους του Βόλου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου κ. Ζήσης Περσουφλιώτης, ανέφερε για μία ακόμη φορά, ότι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχείου, αλλά και γενικότερα ολόκληρης της πόλης, αγωνίζονται για την απομάκρυνση των χύδην προϊόντων που φορτοεκφορτώνονται από τα πλοία (σκραπ, πετ-κοκ, ανθρακίτης, σιδηρομαγγάνιο, λιπάσματα, ιχθυοτροφές, σιτηρά και άλλα).
Επανέλαβε δε πως αν και μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας με προσκλήσεις στους φορείς του τόπου, με καταγγελίες, επερωτήσεις στη Βουλή και με αμέτρητα δημοσιεύματα στον Τύπο, εντούτοις δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ή όσα λαμβάνονται εφαρμόζονται αποσπασματικά και ο εμπορικός τομέας του λιμανιού του Βόλου εξακολουθεί να δουλεύει χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Κάνοντας μάλιστα λόγο για «εμπαιγμό των κατοίκων», κάλεσε για μια ακόμη φορά όλους τους φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου και των γύρω συνοικιών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία 10/6/2009

Το πρόβλημα της αερορύπανσης του Βόλου, είναι διαρκές και έντονο εδώ και αρκετά χρόνια!
Η Χαλυβουργία Θεσσαλίας, το τσιμεντάδικο της Α.Γ.Ε.Τ., η χύδην φωρτοεκφώρτοση στο λιμάνι, υλικών και προϊόντων που αφορούν κυρίως αυτές τις δύο βιομηχανίες αλλά και άλλες, ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος βαρέων οχημάτων μέσα στην πόλη κλπ., συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα, που τινάζει σχεδόν καθημερινά στον αέρα τους δείκτες της αερορύπανσης κι ιδιαίτερα των αιωρούμενων σωματιδίων!
Η φωτογραφία είναι από παλιότερες κινητοποιήσεις για την αερορύπανση, έξω απ' το δημαρχείο του Βόλου, ενώ το video που ακολουθεί είναι περσινό!


buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template