Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ανω - κάτω για τις άδειες των 15 ταξί !

Χάβρα Ιουδαίων το νομαρχιακό συμβούλιο. Το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης για τις άδειες ταξί τίναξε τη χθεσινή συνεδρίαση στον αέρα. Μέσα και έξω από την αίθουσα εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους. Στη «μέση» η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη, η οποία κλήθηκε εν αγνοία της και χωρίς να ευθύνεται, να αντιμετωπίσει δύο επί πολλά χρόνια αντιμαχόμενες πλευρές για τις 15 άδειες ταξί στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία.
Ερωτήματα αφέθηκαν να αιωρούνται για τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της Νομαρχίας γύρω από την εισαγωγή του θέματος στη συνεδρίαση, από την οποία άλλωστε ήταν γνωστό ότι θα απουσίαζε ο νομάρχης.
Η ημερήσια διάταξη οριστικοποιήθηκε, ενώ η αντινομάρχης αρμόδια για θέματα Μεταφορών Εύη Αδαμάκη απουσίαζε στην Πεσκάρα.
Κανείς φαίνεται ότι δεν μπήκε στον κόπο να την ενημερώσει για την εισαγωγή του θέματος, ούτε ο νομικός σύμβουλος της ΝΑΜ Χρ. Φώτου, όπως η ίδια δήλωνε, ο οποίος συνέταξε την εισήγηση –με εντολή ποιου άραγε- την υπέγραψε και την κατέθεσε στον πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου.
Με την επιστροφή της στο Βόλο η κ. Αδαμάκη αντέδρασε ακαριαία, δρομολογώντας την αναβολή συζήτησης του θέματος για τρεις βασικούς λόγους: πρώτον, διότι διαφωνούσε με την εισήγηση, δεύτερον διότι δεν κοινοποιήθηκε επίσημα στην υπηρεσία η τελευταία δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώθηκαν οι 15 άδειες ταξί και, τρίτον, διότι δεν είχε συζητηθεί στην αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή, κάτι που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Παρά τη δρομολογημένη αναβολή ωστόσο στη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία εξελίσσονταν υπό το… οργισμένο βλέμμα των ιδιοκτητών ταξί που ζητούν την άμεση εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, δηλαδή να αφαιρεθούν άμεσα οι 15 άδειες και οι συνάδελφοί τους να μείνουν έστω και προσωρινά χωρίς δουλειά, διαδραματίστηκαν τραγελαφικές σκηνές.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου ανακοίνωσε την αναβολή συζήτησης του θέματος και από τη μείζονα μειοψηφία ο Π. Μπατζιάκας «άναβε» τις πρώτες σπίθες, μιλώντας για εμπαιγμό του νομαρχιακού συμβουλίου από τη στιγμή που δεν εξηγούνται ακριβώς οι λόγοι αναβολής.
Ξέσπασε μια άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ νομαρχιακών συμβούλων, δίνοντας λαβή σε ιδιοκτήτες ταξί να ξεσπάσουν σε ειρωνικά χειροκροτήματα και να προκληθεί η παρέμβαση του εκτελούντα χρέη νομάρχη Δημ. Μεργιαλή, ο οποίος κάλεσε να αφεθούν από συμβούλους τοποθετήσεις για εντυπωσιασμό και να τηρηθεί η διαδικασία.
Όταν ο πρόεδρος επιχείρησε να δώσει τέλος στο θέμα, οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί που ήταν συγκεντρωμένοι μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε… γήπεδο, φωνάζοντας, καταγγέλλοντας και αποχωρώντας με απειλές.
Άφωνοι παρακολουθούσαν οι κάτοχοι των νέων αδειών, οι οποίοι μέσω των νομικών τους συμβούλων κατέθεσαν στο προεδρείο αίτηση, ζητώντας η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να συναινέσει στο αίτημά τους για αναστολή εκτέλεσης των πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων και να προχωρήσουν οι ενέργειες για την οριστική λύση με τις επίμαχες άδειες ταξί.
Μαζί με τους ιδιοκτήτες ταξί από την αίθουσα βγήκε και η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη, η οποία βρέθηκε στο κέντρο ενός ανελέητου «βομβαρδισμού» διαμαρτυριών.
Η ίδια, έχοντας βγει εκτός εαυτού για την επίθεση που δεχόταν, χωρίς η ευθύνη να της ανήκει, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις. Όμως οι δεκάδες που την είχαν περικυκλώσει μιλώντας της ακατάπαυστα την οδήγησαν σε έξαλλη κατάσταση.
«Φτάνει πια ο εμπαιγμός, ήρθε η ώρα του εισαγγελέα», «πού είναι ο νομάρχης να πάρει θέση για την καυτή πατάτα;», ήταν μεταξύ των όσων ακούστηκαν.
Όταν λίγα λεπτά αργότερα κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία της, βρέθηκε στη θέση να απαντά σε κάθε ζήτημα που έθετε ο καθένας γύρω της μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Για περισσότερο από μισή ώρα προσπαθούσε μόνη της να ηρεμήσει τα πνεύματα, ώσπου τελικά τα κατάφερε.
Διαφώνησε
Σημείο με το οποίο διαφώνησε εξαρχής η αντινομάρχης, πληροφορούμενη για την εισήγηση χωρίς την έγκρισή της, ήταν ότι δεν πρόκειται για επαναχορήγηση των αδειών, αλλά για επανάληψη της διαδικασίας με βάση το Νόμο του 2000.
Το θέμα θα τεθεί σήμερα στη Νομαρχιακή Επιτροπή και οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν δώσει νέο ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία.
Στο νομαρχιακό συμβούλιο θα επανεισαχθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, στις 20 ή 27 Ιουλίου.
«Ούτε ο Φώτου ούτε ο Μεργιαλής θα κάνουν ό,τι θέλουν. Φθάνει πια ο εμπαιγμός», «Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα», «Καυτή πατάτα και ο Νομάρχης λείπει, πού είναι ο Νομάρχης να πάρει θέση;», «Έχουμε εμείς την απόφαση και δεν την έχει η νομαρχία; Δικαιολογίες. Ζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα»… ήταν λίγα από τα όσα ακούγονταν σε έντονο ύφος.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Το απόλυτο αυτοδιοικητικό αλαλούμ!
Επί μια σχεδόν δεκαετία, διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, έχουν περάσει τρεις (3) διαφορετικές πλειοψηφίες απ' την Νομαρχιακή Αρχή, έχουν δαπανηθεί εκατέρωθεν (από ιδιοκτήτες κι οδηγούς) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ατελείωτες δικαστικές διαμάχες κι όταν πια φτάνει ο κόμπος στο χτένι, η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, παρουσιάζει αυτή την εικόνα.....
Πάντως οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών, είναι για το βιβλίο Γκίνες!
Μέχρι σήμερα ξέραμε για κινητοποιήσεις εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών κλπ., που προσπαθούσαν μ' αυτές να προστατέψουν το ψωμί το δικό τους και των συναδέλφων τους.
Από σήμερα ξέρουμε πια, ότι γίνονται και κινητοποιήσεις από μικροεπαγγελματίες για ......να στερήσουν το ψωμί των συναδέλφων τους!

Διαβάστε κι αυτό «Καυτή πατάτα» οι 15 άδειες ταξί

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template