Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Η Νομαρχία Μαγνησίας για τις μετρήσεις του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

Και η απάντηση της Νομαρχίας Μαγνησίας για τις μετρήσεις του ΠΑ.Κ.Ο.Ε..
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με το νερό της Ν. Αγχιάλου και τις μετρήσεις που έδωσε στην δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ ο Αντινομάρχης Μαγνησίας Νικόλαος Ντίτορας και ο Δήμαρχος Νέας Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης έκαναν την εξής δήλωση:
«Από τα αποτελέσματα αναλύσεων των νέων δειγματοληψιών ποσίμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, που ελήφθησαν από όλα τα σημεία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Νέας Αγχιάλου, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ και αναλύθηκαν με ευθύνη και αρμοδιότητα της νομίμως εντεταλμένης Χημικής Υπηρεσίας Βόλου – Παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους , διαπιστώθηκε ότι το πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νέας Αγχιάλου είναι κατάλληλο και πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές για ανθρώπινη κατανάλωση .

Επιπρόσθετα ταυτόχρονης δειγματοληψίας δείγματα διαβιβάσθηκαν επίσης και αναλύθηκαν σε έμπειρο ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και του Βόλου που πιστοποίησαν εκ παραλλήλου τα ίδια αποτελέσματα καταλληλότητας χρήσης .Για τον καθορισμό των παραπέρα αποφάσεων, που θα διασφαλίζουν συνεχώς τις συνθήκες του πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση, η ποιότητα του πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νέας Αγχιάλου συνεχίζει να ελέγχεται , βάσει συγκεκριμένου προγράμματος δειγματοληψιών και αναλύσεων και παρακολουθείται από τις υπεύθυνες και αρμόδιες Αρχές.

Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται άμεσα αρμοδίως και το καταναλωτικό Κοινό ενημερώνεται υπεύθυνα.Επισημάνουμε ότι οι αρμόδιοι για την διαχείριση και τον έλεγχο του περιβάλλοντος είναι οι θεσμοθετημένοι από την Πολιτεία φορείς που έχουν τόσο την ευθύνη όσο και τις υποδομές να παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα και συμπεράσματα.Οποιεσδήποτε άλλες μετρήσεις που προέρχονται από άλλους φορείς όπως το ΠΑΚΟΕ, που μάλιστα δεν είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, (ΕΣΥΔ), δεν έχουν καμία αξιοπιστία και στοχεύουν στην πρόκληση αδικαιολόγητων ανησυχιών στους πολίτες.

Οπωσδήποτε είναι καλοδεχούμενη κάθε επισήμανση που προέρχεται καλόπιστα είτε από πολίτες είτε από ιδιωτικό φορέα, αλλά σε ίσο βαθμό είναι απαράδεκτη και κατακρίνεται η κακόβουλη, αναξιόπιστη και με έλλειψη στοιχειώδους επιστημονικής επάρκειας «παρουσίαση» στοιχείων, η οποία δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, κατά κανένα τρόπο διότι αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας θα θυμούνται τις περσινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για διάφορες ακτές της Μαγνησίας όπου στον ημερήσιο τοπικό τύπο στις 11-06-08 παρουσιάζονταν τέσσερις ακτές της Μαγνησίας (Ανάβρου, Αλυκών, Καλών Νερών και Νέας Αγχιάλου) ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για κολύμβηση και ως εκ θαύματος στις 01-07-09 μεταμορφώθηκαν σε κατάλληλες με τις ίδιες ακριβώς μετρήσεις που είχαν ανακοινωθεί στις 10-06-08 (κοινό Δελτίο Τύπου ΠΑΚΟΕ και Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας). Βέβαια μεταξύ των δύο δημοσιευμάτων μεσολάβησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μηλεών (αριθμ.99/17-06-08 απόφαση Δήμου Μηλεών) όπου το ΠΑΚΟΕ σχεδίαζε την δημιουργία ιχθυοτροφείου με την συμμετοχή του Δήμου Μηλεών.

Το ΠΑΚΟΕ «τιμώντας» τις «οικολογικές ευαισθησίες» που το θέλει αντίθετο προς τη λειτουργία ιχθυοτροφείων βάφτισε το σχεδιαζόμενο ιχθυοτροφείο σε «αλιευτικό καταφύγιο» ενώ επρόκειτο για καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλήθεια που βρίσκεται η τύχη αυτού του «αλιευτικού καταφυγίου»;

Ας μάθει τουλάχιστον το ΠΑΚΟΕ τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια συγκέντρωσης των διαφόρων επικίνδυνων στοιχείων που επιτρέπει η Νομοθεσία να υπάρχουν στο νερό, που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Τέλος είναι γνωστό ότι υπάρχει άμεση αλληλλοενημέρωση και συνεργασία μεταξύ της ΝΑΜ και του Δήμου Νέας Αγχιάλου αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα αυτά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απομονώνοντας τις ανεύθυνες φωνές».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. στα καταγγελόμενα απ' την Ν.Α.Μ. και το Δήμαρχο Ν. Αγχιάλου.
Τα συμπεράσματα προς το παρών είναι δικά σας.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template