Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Σε ένα χρόνο οι εργασίες στο Μεσογειακό χωριό.

Tην υπόσχεση στους πολίτες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ότι ο οικισμός του Μεσογειακού Χωριού που θα κατασκευαστεί στο πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας θα είναι πρότυπος, καθώς θα εφαρμοστούν οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι της αρχιτεκτονικής και της βιοκλιματικής, παρέσχε χθες από τη Νέα Ιωνία η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Η υπουργός έφθασε στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας λίγο πριν τις 3 χθες το μεσημέρι και παρέμεινε επί δύο περίπου ώρες, προήδρευσε δε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την υπουργό και από τον πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κ. Θ. Στάμου για την πορεία εκπόνησης της οριστικής μελέτης του έργου. Η υπουργός έφθασε στη Νέα Ιωνία από τη γειτονική Λάρισα, όπου επίσης έκανε την παρουσίαση για τη δημιουργία του χώρου όπου θα ανεγερθούν οι χώροι διαμονής για 1.300 αθλητές και συνοδούς. Μετά το τέλος της σύσκεψης στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας η υπουργός και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της Βαμβακουργίας και επιθεώρησαν το χώρο, όπου σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν τα έργα.

Μέσα στα
χρονοδιαγράμματα

Η κ. Πετραλιά μιλώντας προς τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που πήραν μέρος στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας είπε ότι οι εργασίες για το Μεσογειακό Χωριό θα υλοποιηθούν μέσα στα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Ειδικότερα, όπως είπε, μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη του Μεσογειακού Χωριού και ο ΟΕΚ θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει τις κατοικίες τόσο για το Βόλο, όσο και για τη Λάρισα. Όπως είπε η υπουργός, ο προϋπολογισμός και για τα δύο έργα είναι 170.000.000 ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο του 2010, όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Θ. Στάμου εκτιμάται ότι η ανάδοχος εταιρία θα έχει πάρει την έγκριση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έτσι ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες κατασκευής, οι οποίες θα αποπερατωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Οκτώβριο του 2012. Ικανό, όπως πρόσθεσε, χρονικό διάστημα καθώς θα απομένουν οκτώ περίπου μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων για να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές (οverlays) για τους Αγώνες του 2013 από την Οργανωτική Επιτροπή.
Aπό τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους κ.κ. Καρτάλη, Ζ. Μακρή, Δ. Δερβένη και Γ. Πρίντζο και μετά την ενημέρωση που έγινε στους παριστάμενους στη σύσκεψη από την κ. Πετραλιά και Στάμου, προέκυψε ότι στην παρούσα φάση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας γίνονται οι μελέτες για τα στατικά, αρχιτεκτονικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά του οικισμού. Όπως διαπιστώθηκε από τις απαντήσεις που δόθηκαν, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στις προσόψεις των κτιρίων που θα κατασκευαστούν, προκειμένου να συνδέονται αρμονικά, όπως τόνισε, με τον υπόλοιπο οικιστικό ιστό της πόλης. Σε κάθε διαμέρισμα θα αντιστοιχεί, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΕΚ, μία επιφανειακή θέση στάθμευσης. Τα κτίρια θα είναι συμβατά και με τις αρχές της βιοκλιματικής, όσον αφορά στη χρήση των υλικών ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Προηγουμένως στο περιθώριο της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΟΕΚ είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης δεν προβλέπεται, γιατί κάτι τέτοιο θα εκτίνασσε στα ύψη το συνολικό κόστος του έργου. Όσον αφορά στις οδικές προσβάσεις προς το Μεσογειακό Χωριό, ο πρόεδρος του ΟΕΚ αναγνώρισε ότι θα πρέπει να απαλλαγεί η Νέα Ιωνία από το S των σιδηροδρομικών έργων, αν και όπως είπε αυτό είναι ένα θέμα που εμπίπτει στα ζητήματα που πρέπει να δει η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα 590 διαμερίσματα που θα κατασκευαστούν για το Μεσογειακό Χωριό στη Βαμβακουργία, θα είναι από 75 έως 120 τ.μ. Τα 301 διαμερίσματα θα είναι δύο υπνοδωματίων, ενώ τα 289 διαμερίσματα θα είναι τριών υπνοδωματίων. Στα διαμερίσματα θα χρησιμοποιηθούν, όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΕΚ, ως υπνοδωμάτια και οι χώροι που θα μετασκευαστούν μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες σε κουζίνες. Μολονότι η υπουργός δεν θέλησε να δεσμευτεί, άφησε να εννοηθεί ότι στις προθέσεις του ΟΕΚ είναι όπως τα παραχωρητήρια των διαμερισμάτων στους δικαιούχους άστεγους εργατοϋπαλλήλους του Οργανισμού δοθούν λίγους μήνες μετά τους Αγώνες του 2013 και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του 2014.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template