Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Πτυχία «μαϊμού» χορηγεί φροντιστήριο Αγγλικών στο Βόλο!

Πτυχία «μαϊμού» στην αγγλική γλώσσα φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει δεκάδες μαθητές στο Βόλο. Γνωστό Κέντρο Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών της πόλης, φέρεται ότι χορηγούσε στους μαθητές του πλαστά πτυχία, κάνοντας χρήση κωδικών πτυχίων της δεκαετίας του 1970!
Για τα –χωρίς αντίκρισμα- πτυχία όμως, οι μαθητές πέρασαν τουλάχιστον πέντε χρόνια στα θρανία του συγκεκριμένου φροντιστηρίου, ενώ οι γονείς έχουν καταβάλλει μερικές χιλιάδες ευρώ για τη… μόρφωση των παιδιών τους.
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Τρεις γονείς έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά της ιδιοκτήτριας του φροντιστηρίου, την ίδια ώρα που στις 17 Ιουλίου, σε δύο ημέρες δηλαδή, προετοιμάζονται νέες εξετάσεις στην Αθήνα των υποψηφίων για το Michigan Proficiency, τις οποίες οι γονείς χαρακτηρίζουν «στημένες».
Με κωδικούς του ’70 τα νέα πτυχία γνώσης αγγλικών
Η τελευταία «φουρνιά» των επιτυχόντων στις εξετάσεις της αγγλικής γλώσσας για το First Certificate από το συγκεκριμένο κέντρο εκμάθησης ξένων γλωσσών στο Βόλο, περίμενε σχεδόν ένα χρόνο για να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο στα χέρια του!
Οι εξετάσεις για το πτυχίο είχαν δοθεί τον περασμένο Νοέμβριο σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Κι ενώ οι μαθητές είχαν ενημερωθεί από τη Διεύθυνση του φροντιστηρίου ότι είχαν πετύχει, τα πτυχία ήταν άφαντα…
Όταν γονείς διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση της επίδοσης των πτυχίων, έπαιρναν την απάντηση από τη Διεύθυνση του φροντιστηρίου ότι «οι Αμερικάνοι είναι αμελείς».
Η αναμονή παρατεινόταν, ενώ οι μαθητές συνέχιζαν κανονικά τα μαθήματα στο φροντιστήριο, στοχεύοντας στο δεύτερο πτυχίο, το Michigan Proficiency.
Όταν μία μαθήτρια από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις των αγγλικών του φροντιστηρίου με καμάρι έδειξε –επιτέλους- το πτυχίο στον πατέρα της, εκείνος φαίνεται ότι παραξενεύτηκε από το κακέκτυπο χαρτί που κρατούσε στα χέρια του. Δεν δίστασε να παραπονεθεί στην ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έστειλε το πτυχίο της κόρης της στο Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο του Cambridge στη Θεσσαλονίκη για να λάβει την απάντηση ότι ο κωδικός αφορούσε σε πτυχίο της δεκαετίας του 1970!
Κάπως έτσι φαίνεται ότι αποκαλύπτεται η… ουρά του Δράκου.
Έμπαιναν για μάθημα αφού έπαιρναν τηλέφωνα από τα κινητά τους
Είχαν όμως προηγηθεί και άλλα ανησυχητικά δείγματα που έβαλαν σε υποψίες το συγκεκριμένο γονιό.
Όταν στις πρόσφατες ενδοσχολικές εξετάσεις του Μαΐου, η κόρη του δεν είχε γράψει καλά, της ζήτησε να δώσει προτεραιότητα στα μαθήματα του σχολείου της και μετά στα αγγλικά. Το κοριτσάκι όμως, με κλάματα ζητούσε από τον πατέρα της να πάει στο φροντιστήριο για να μην της βάλει τις φωνές η δασκάλα της.
Ο πατέρας αποφάσισε να τη συνοδεύσει. Φθάνοντας έξω από το φροντιστήριο που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία –ακατάλληλη κατά το γονέα να στεγάσει φροντιστήριο- είδε την πόρτα κλειδωμένη και τα παράθυρα κλειστά.
Περιμένοντας να ανοίξει το φροντιστήριο, το κοριτσάκι έβγαλε το κινητό για να κάνει αναπάντητη κλήση στη δασκάλα της. Όπως εξήγησε στον έκπληκτο πατέρα της, το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν το τελευταίο διάστημα, γιατί η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου επικαλέστηκε βανδαλισμούς στο φροντιστήριο και ήθελε να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει!
Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη
Δεν χρειάστηκε επιπλέον στοιχεία ο υποψιασμένος γονιός για να φέρει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Μαζί με άλλους δύο γονείς συμμαθητών της κόρης του, κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον της ιδιοκτήτριας του φροντιστηρίου και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.Ο φάκελος βρίσκεται στο Πταισματοδικείο όπου θα καταθέσει τις απόψεις της εγγράφως η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου σήμερα.
Με το βλέμμα στραμμένο στις εξετάσεις για το Michigan
Και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, μαθητές του συγκεκριμένου φροντιστηρίου, ετοιμάζονται για τις εξετάσεις για το Michigan στις 17 Ιουλίου.
Μόνο που οι συγκεκριμένες εξετάσεις γίνονται μέσα στο Μάιο και οι γονείς ανησυχούν σε τι είδους διαδικασία θα πάρουν μέρος τα παιδιά τους σε δύο ημέρες από σήμερα.
Επαφές έχουν γίνει τόσο στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρων Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων Μαγνησίας, ο οποίος ενημέρωσε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια και ως εκ τούτου το φροντιστήριο έχει διαγραφεί από το σύλλογο και ότι υπάρχει αίτημα στη Γ.Γ. Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης να της αφαιρεθεί η άδεια διδασκαλίας.
Το θέμα είναι επίσης σε γνώση του Ελληνοβρετανικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και του Συνηγόρου του Παιδιού.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template