Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

«Όχι» ΚΚΕ στην αποκλειστική κρατική επιδότηση των κομμάτων


Κατά της προωθούμενης επιχορήγησης των κομμάτων αποκλειστικά από το κράτος τάσσεται κατηγορηματικά το ΚΚΕ, το οποίο κάνει λόγο για παρέμβαση στην εσωτερική του λειτουργία «με πρόσχημα τη διαφάνεια».
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορεί τα υπόλοιπα κόμματα ότι «από τη μία πλευρά πρωτοστατούν ή καμώνονται πως θέλουν να καταργηθεί η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση», από την άλλη «ψάχνουν να βρουν τρόπους και παράθυρα για να την ξεπεράσουν», υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «κοροϊδία» η άποψη πως «θα καταργηθεί η διαφθορά με τη ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων».
«Άλλο πράγμα η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση και άλλο πράγμα η μίζα και το μαύρο πολιτικό χρήμα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική εξάρτηση από οικονομικά μεγαθήρια» δεν αφορά το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η εξαγγελλόμενη κατάργηση του μαύρου πολιτικού χρήματος αποσκοπεί στον έλεγχο των κομμάτων «που άμεσα αποτελούν μέρος της αστικής εξουσίας, ώστε η αστική διακυβέρνηση να μην γίνεται ευάλωτη από τους εκάστοτε ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, να μην φθείρεται στη λαϊκή συνείδηση από την αποκάλυψη συγκεκριμένων γεγονότων άμεσης διασύνδεσης κομμάτων - μονοπωλίων». Παράλληλα, επιχειρείται «χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ρόλο του οποίου παίζει ως «εκτελεστής συμβολαίων», όπως ανέφερε, ο ΛΑΟΣ. Η ίδια επανέλαβε ότι το κόμμα της ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές, από το ΙΚΑ και την Εφορία. Όσον αφορά στις εκδόσεις και τη ραδιοτηλεοπτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι ακολουθείται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τις ανώνυμες εταιρείες.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση» του κόμματος αφορά αποκλειστικά στο ίδιο και στις συνδρομές - ενισχύσεις, προσθέτοντας ότι οι πόροι καταλήγουν σε κομματικά κτίρια, έντυπα (και στον 902) και ιδρύματα.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων συζητείται αυτή την περίοδο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Πολύ σοβαρό το ζήτημα της ΕΥΠ»

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η ΕΥΠ αναβαθμίζεται και «γίνεται ένα» με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (σημειωτέον, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, κ. Παπαγγελόπουλος ήταν μέχρι πρότινος εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής).

Η ΓΓ του ΚΚΕ προχώρησε ακόμη παραπέρα, συνδέοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη με την προσπάθεια - την οποία διαπιστώνει - να συνδεθεί «ο ριζοσπαστισμός με το οργανωμένο έγκλημα».
Άλλωστε, η ίδια θεώρησε δεδομένη την καθημερινή παρακολούθηση των συνομιλιών στελεχών του ΚΚΕ, όπως και των υπολοίπων κομμάτων.
Από atlasmusic
Ολόκληρη η συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Κ.Κ.Ε.

buzz it!

1 σχόλια:

AATON on 16 Ιουλίου 2009 στις 5:15 μ.μ. είπε...

Και δεν κατάλαβα καλά, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ τα κόμματα απο τον λαό με τόσο μεγάλα ποσά; Θα μου πείς, αν τους χρηματοδοτούν ιδιώτες, θα είναι υποχείριά τους. Μήπως όμως αυτό συμβαίνει; και μάλιστα κάτω απο το τραπέζι για χρόνια τώρα; Και ας βγούν να το διαψεύσουν αν τολμάνε.

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template