Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Σε σχολείο 62 κιλά χασίς!

Μια απ΄ τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, καταφέρνοντας ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή.
Το ιδιαίτερο στην υπόθεση είναι ότι τα 62 περίπου κιλά χασίς - που ήταν καλά συσκευασμένα σε τεμάχια των 3-4 κιλών - ήταν κρυμμένα σε εγκαταλελειμμένο σχολείο (!) στα Μύρα, ενώ ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας που τα διακινούσε, φέρεται να είναι αλλοδαπός, που τα εισήγαγε μάλλον από την Αλβανία, με συνεργούς τους Έλληνες. Δύο από αυτούς, συνελήφθησαν αργά προχθές το βράδυ στα Μύρα, ενώ όπως διαβεβαιώνουν ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Παν. Νάνης και ο διοικητής της Δίωξης κ. Χρ. Καλούσιος - που παρουσίασαν χθες τα σχετικά ευρήματα στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ - βρίσκονται στα ίχνη, τόσο του φερόμενου ως εγκεφάλου, όσο και άλλων συνεργών τους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Νάνης, τις τελευταίες ημέρες, έφθασαν πληροφορίες στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ότι απ΄ το συγκεκριμένο χωριό, διακινούνται μεγάλες ποσότητες χασίς, το οποίο είναι αποθηκευμένο σε λεβητοστάσιο του εγκαταλελειμμένου, εδώ και χρόνια, δημοτικού σχολείου! Αμέσως η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Στις 9.30 περίπου το βράδυ του Σαββάτου, εθεάθη κοντά στο σχολείο Ι.Χ. (μάρκας Αλφα Ρομέο, κόκκινο) με 2 επιβαίνοντες. Μόλις πλησίασε το σχολείο, - και αφού, όπως σημείωσε ο κ. Νάνης, κινούνταν προσεκτικά προσπαθώντας να μην γίνει αντιληπτός από τυχόν περαστικούς ή γείτονες - κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος του, όπου είναι το λεβητοστάσιο! Εκεί, προσπάθησε να ξεκλειδώσει την κλειδαριά με την οποία ήταν κλειδωμένο, με κλειδιά που είχε στα χέρια του. Τότε, επενέβησαν αστυνομικοί της Δίωξης που ήταν κρυμμένοι εκεί κοντά και τον συνέλαβαν. Ανοίγοντας το λεβητοστάσιο, βρήκαν αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 61.760 γραμμαρίων σε 23 συσκευασίες, και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Αμέσως μετά συνελήφθη και ο έτερος επιβάτης του Ι.Χ. ενώ στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: νάιλον περιτύλιγμα με αποξηραμένη κάνναβη σε φούντα, βάρους 5,3 γραμμαρίων, ένα τσιγαρλίκι με μείγμα κάνναβης και καπνού, βάρους 1,4 γραμμαρίων και 4 κινητά τηλέφωνα. Τις προαναφερθείσες ποσότητες, συνολικού βάρους 61,766 γραμμαρίων οι δύο δράστες - ένας 44 και ένας 24 ετών - όπως δήλωσε ο κ. Νάνης - προόριζαν για εμπορία.
Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, απ΄ τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος που συνελήφθη πρώτος - έχει απασχολήσει και το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ναρκωτικά, ενώ εκτιμάται ότι αποτελεί μέλος σπείρας που τα τελευταία χρόνια εισάγει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από γειτονική χώρα και τα διοχετεύει στην τοπική αγορά αλλά και όχι μόνο… Ο τρόπος δράσης της σπείρας - με τακτικές εισαγωγές 30 - 40 και 50 κιλών κάθε φορά - είναι γνωστός στις αρχές, οι οποίες - όπως δήλωσαν χθες οι κ. Νάνης και Καλούσιος - αισιοδοξούν ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν πιο… χειροπιαστά αποτελέσματα.
Και από το μήνυμα - υπόσχεση - ότι δηλαδή η τσιμπίδα του νόμου θα αρχίσει να κλείνει και θα σταθεί αμείλικτη απέναντι στους εμπόρους του θανάτου - ήταν η δέσμευσή τους απέναντι στην τοπική κοινωνία, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.
Μαζί με το ευχαριστώ τους, εννοείται, απέναντι σ΄ όλους τους συνεργάτες τους αστυνομικούς που βοήθησαν στην υπόθεση…
* Αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη δυο ακόμα ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της "ΕτΔ", πρόκειται για γνωστά πρόσωπα στην λαρισαική κοινωνία, ο ένας με παρελθόν στο χώρο και ο άλλος έμπορος υπεράνω πάσης υποψίας …
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template