Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ίμια, 14 χρόνια μετά

31 Ιανουαρίου του 1996
Τρία παλικάρια ,αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού θυσιάστηκαν εν καιρό ειρήνης...
Ήταν οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός.
Τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης, Γ. Αρσένης, απέδωσε την πτώση του (γαζωμένου απο σφαίρες) ελικοπτέρου......στο φαινόμενο vertigo, δηλαδή την απώλεια προσανατολισμού του πιλότου.
"Εμείς στείλαμε, αν και νύχτα, το μοιραίο ελικόπτερο να ανιχνεύσει αυτόν τον βράχο. Ήταν περίπου κατά τις 5.30 π.μ. που εντόπισε (το ελικόπτερο) με τους δικούς του προβολείς δέκα περίπου άτομα σ αυτόν το βράχο. Μας πέρασε αυτό το μήνυμα και επιστρέφοντας στη φρεγάτα ο πιλότος ζαλίστηκε και το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα και χάσαμε τρεις θαυμάσιους αξιωματικούς στην εκτέλεση του καθήκοντος" , δήλωσε τότε ο Γ. Αρσένης.
Η πτώση του ελικοπτέρου, οι συνεχείς καταγγελίες συγγενών των νεκρών αξιωματικών, σε συνδυασμό με την επιμονή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης να μην παρουσιάσει τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ερέθισε τη δυσπιστία της κοινής γνώμης ενώ τα ΜΜΕ άρχισαν να διαδίδουν μία σειρά από σενάρια:
Στη 1 Φεβρουαρίου 1996 η εφημερίδα «Απογευματινή» αναφέρεται σε εμπιστευτικό σήμα του πιλότου του ελικοπτέρου που έστειλε στις 4.49 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου.
Ο πιλότος ανέφερε κατά λέξη προς τη φρεγάτα «Ναυαρίνο»: «Έχω ένδειξη master caution (γενική ηλεκτρονική βλάβη), emergency (κίνδυνος)».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ένδειξη master caution σημαίνει ότι είτε το ελικόπτερο δέχεται ηλεκτρονική παρεμβολή, είτε ότι υπάρχει μηχανική βλάβη, οπότε και ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι.
Όμως οι συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν κατέγραψαν ουδεμία παρεμβολή, ούτε και υπήρξε άλλο στοιχείο που να συνηγορεί σε αυτήν την εκδοχή.
Η επιμονή όλων των υπουργών Αμύνης να μη δοθούν στη δημοσιότητα ευκρινείς φωτογραφίες των συντριμμιών του ελικοπτέρου συνεχίζετε...
Μέχρι που οι εικόνες που μεταδόθηκαν κατά την ανάσυρση του ελικοπτέρου από το βυθό, απέδειξαν πως το ελικόπτερο ήταν "γαζωμένο" από σφαίρες !!!
Τότε και πάλι η κυβερνητική ηγεσία μαζί με τους εργολάβους της μαζικής ενημέρωσης προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα λέγοντας οτι δήθεν επρόκειτο για υποδοχείς μπουλονιών τα οποία έσπασαν κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο νερό.
Τότε ενα αισχρότερο σενάριο είδε το φως της δημοσιότητας απο τα βρώμικα ΜΜΕ που ανέφερε πως το ελικόπτερο κατερρίφθη κατά λάθος από Ελληνικά πυρά, όταν ο πιλότος άθελά του το οδήγησε εντός ακτίνας δράσης των αυτοματοποιημένων πυροβόλων «Φάλαγξ», που διαθέτουν οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.
Το βρώμικο αυτό σενάριο όμως απεδείχθει πως δημιουργήθηκε απο ηλίθιους εργολάβους της δημοσιογραφίας που προφανώς ούτε φαντάροι δεν θα πήγαν αφού το διαμέτρημα από τα πυρά των αυτοματοποιημένων πυροβόλων «Φάλαγξ» ουδεμία σχέση έχει με τις οπές από σφαίρες που βρέθηκαν επάνω στο ελικόπτερο.
Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 για πρώτη φορά μετά το 1974, Τούρκοι στρατιώτες καταλαμβάνουν Ελληνικό έδαφος.
Η ανίκανη πολιτική ηγεσία του τόπου τρομάζει μόνο και μόνο με την ιδέα θερμού επεισοδίου και υποκύπτει στο οργανωμένο τρομο-σχέδιο των Τούρκων για να κληρονομήσουμε σήμερα... τις "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο !
Η συνέχεια στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template