Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Δήμος Σηπιάδος: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά ο δήμαρχος δεν πληρώνει!»

Απλήρωτοι παραμένουν εργολάβοι στο δήμο Σηπιάδος για έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί από το 2005 και έχουν ήδη υλοποιηθεί, κάνοντας λόγο για μετατροπή του δήμου σε «φόβητρο και απειλή» για τους ίδιους. «Δεν πληρώνω τίποτα, αν τα έργα δεν γίνουν όπως πρέπει», απαντά ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας.
Συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση φαίνεται να αμελεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις για υλοποιημένα έργα αρμοδιότητας του δήμου ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας, σύμφωνα με διαμαρτυρίες και καταγγελίες εργολάβων που έχουν αναλάβει την εκπόνηση έργων στο δήμο.
Όπως αναφέρουν, πρόκειται για έργα που ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί από το 2005 με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, ωστόσο μέχρι σήμερα ο δήμαρχος αποφεύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να καταβάλλει τα οφειλόμενα.
Ειδικότερα πρόκειται για μια σειρά έργων μεγάλης σημασίας για την περιοχή, όπως είναι ο δρόμος Κατηγιώργη – Αφιλιάνες, η κατασκευή του πάρκινγκ στο Λαύκο και το γήπεδο 5x5 στη Μηλίνα.
«Ο δήμαρχος Σηπιάδος για τα έργα αυτά που είναι τόσο σημαντικά αμελεί επιμελώς να μας καταβάλλει τα οφειλόμενα. Τα χρήματα υπάρχουν και τα κρατάει δεσμευμένα, αλλά πραγματικά δεν κατανοούμε το λόγο που γίνεται όλο αυτό», σημειώνει ένας εκ των εργολάβων και προσθέτει πως ο δήμος έχει μετατραπεί «σε πραγματικό φόβητρο και απειλή για τους εργολάβους του δήμου».
Όπως προαναφέρθηκε, τα έργα έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί από το 2005 και πρόκειται μάλιστα για έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Μάλιστα ειδικά για το έργο κατασκευής του γηπέδου 5x5 στην Μηλίνα αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν ήδη εξασφαλισμένοι και δεσμευμένοι πόροι από το πρόγραμμα «Θησέας» ύψους 110.000 ευρώ τα χρήματα δεν δίνονται από τη δημοτική αρχή.
«Ο δήμαρχος λόγω κακής σχέσης με τον εργολάβο αποφεύγει να καταβάλει τα οφειλόμενα, παρά το γεγονός πως τα ποσά του «Θησέα» είναι δεσμευμένα για το σκοπό αυτό», τονίζει ο ίδιος εργολάβος.
Πάντως το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο για το εν λόγω έργο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν προς άλλη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε «ύπνωση» στο ταμείο του δήμου Σηπιάδος, ενώ όπως σημειώνει ένας εκ των εργολάβων «ο δήμαρχος είναι εγκλωβισμένος, διότι από τη μια δεν θέλει να πληρώσει τον εργολάβο, ενώ από την άλλη δεν μπορεί να διοχετεύσει σε καμία άλλη κατεύθυνση».
Ο ίδιος προσθέτει πως «κατά το πρόσφατο παρελθόν μάλιστα ο κ. Βακούλας απειλούσε τους εργολάβους με το γνωστό φόβητρο «Γκούπας», λέγοντάς τους ότι κανείς δεν μπορεί να κινήσει την διαδικασία πληρωμών στην περιφέρεια λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον τέως Περιφερειάρχη. Η λύση που είχαν βρει τότε οι εργολάβοι ήταν να ακολουθήσουν την «παρακαμπτήριο» και να πληρωθούν απευθείας από το Περιφερειακό Ταμείο, ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις του κ. Βακούλα. Μήπως πρέπει να ληφθεί και μία αντίστοιχη πρωτοβουλία από τη Νέα Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας, ξεπερνώντας έτσι την εμπάθεια του δημάρχου;».
Ερωτηθείς ο δήμαρχος Σηπιάδος Σταμάτης Βακούλας για την εν λόγω υπόθεση αλλά και για ποιο λόγο, ενώ υπάρχουν τα χρήματα και δεν μπορούν να διατεθούν σε άλλη κατεύθυνση, παραμένουν στο ταμείο του δήμου, έκανε λόγο για μεγάλες κακοτεχνίες.
«Πρέπει αυτοί που με κατηγορούν να μάθουν να φτιάχνουν τα έργα όπως πρέπει και όχι όπως βολεύει. Στα έργα τα οποία αναφέρονται αν έρθει κάποιος να τα δει υπάρχουν τραγικές κακοτεχνίες», υπογραμμίζει ο κ. Βακούλας και ξεκαθαρίζει πως δεν θα πληρώσει κανένα εργολάβο μέχρι και τα έργα να γίνουν όπως πρέπει.
«Δεν τους τα δίνω τα λεφτά. Δεν πληρώνω αν τα έργα δεν γίνουν όπως πρέπει», τονίζει χαρακτηριστικά, δείχνοντας αποφασισμένος να υπεραμυνθεί της θέσης του.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Στη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Σ. Βακούλας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template