Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΟΛΑΝΕ ΔΡΑΚΟΥΣ!


ΔΡΑΚΟΙ, ΦΙΔΙΑ, ΛΥΚΟΙ και ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ
...κάθε παραμύθι χρειάζεται και ένα δράκο για να είναι επιτυχημένο

Θα έχουν περάσει και δεκαπέντε χρόνια από τότε που στα βουνά και στα λαγκάδια, στα χωριά και στις πόλεις ακούμε απλούς και μη ανθρώπους να μιλούν για παράξενα «ζλάπια» , ζούμπερα και κάθε μεγέθους φίδια και σαύρες να έχουν καταλάβει τη φύση.
Μικροί γκρίζοι λύκοι, αλλά και κανονικοί, χιλιάδες φίδια και υπερμεγέθεις σαύρες ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους.
Για το αν πέθανε κάποιος εξ αιτίας τους, δεν ακούστηκε να λέμε την αλήθεια , αυτή την κακόμοιρη αλήθεια.
Έχω βρεθεί στα βουνά και βρίσκομαι χρόνια τώρα και έχω ακούσει ένα σωρό σχετικά να λέγονται.
Πώς όμως ξεκίνησε αυτό και πώς ξαφνικά διαδόθηκε, λαμβάνοντας τέτοια έκταση και ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο;
Ας ξεκινήσω από το τέλος για να φθάσω στην αρχή και θα προσπαθήσω να καταγράψω τα γεγονότα όπως αυτά εξελίχθηκαν μίας και έχω βρεθεί -όπως και άλλα μέλη του πρώην Σταθμού άγριων ζώων- ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο αυτής της οργανωμένης ως ένα βαθμό επίθεσης, που ξεκίνησε περίπου πριν δεκαπέντε χρόνια και εκτιμώ ότι σταμάτησε το τελευταίο διάστημα.
Άπλά ακόμη και σήμερα θερίζεται η τότε σπορά.
Φταιν οι οικολόγοι έλεγε ένας τσοπάνος, του το είπαν οι κυνηγοί που τα ξέρουν όλα.
Τα πάντα που γίνονται στη φύση και ποιοι τα κάνουν.
Γιατί έφταιγαν οι οικολόγοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με την περίθαλψη των άγριων ζώων;
Γιατί τότε τους στρίμωξαν βγάζοντας στη δημοσιότητα τη μαζική θανάτωση κύκνων, αρπακτικών πουλιών, ερωδιών κ.λ.π.
Η αναγκαστική τους άμυνα, γέννησε την επόμενη χρονιά αυτού του είδους τις χιλιάδες απελευθερώσεις από τους οικολόγους σε όλη την Ελλάδα, λύκων, αρκούδων, φιδιών και ένα σωρό άλλα.
Ότι ακριβώς θα τρόμαζε τον κόσμο -τον ξεκομμένο πλέον από τη φύση- και θα τον έστρεφε εναντίον τους.
Δεν θα έφθαναν πολλές σελίδες για να περιγράψω τα γελοία περιστατικά αυτών των απελευθερώσεων που αντιμετωπίστηκαν όμως ψύχραιμα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς η παραπληροφόρηση δεν έπιασε τόπο για αυτούς που τις διέδιδαν.
Απίθανα πράγματα είχαν συμβεί τότε.
Απελευθερώσεις λύκων που τελικά ήταν σκυλιά, ακόμα και συλλήψεις αυτών των ανθρώπων τη στιγμή που απελευθέρωναν τα κάθε είδους ζώα και ερπετά!
Τσοπάνος στον Κόζιακα μιλούσε σε μένα για μένα -χωρίς φυσικά να με γνωρίζει- και για τη σύλληψη μου από κυνηγούς τη στιγμή που απελευθέρωνα λυκάκια εκτροφείου (!) και κατάπτυστος σύρθηκα στην πλατεία του χωριού ...
Αρκετά παρόμοια ακούστηκαν και στην περιοχή μας που είχαν να κάνουν ακόμα και με πεντάμετρες σαύρες, με έντονες αντιπαραθέσεις με τον τότε κυνηγετικό Σύλλογο και όχι μόνο, γεγονός που μας ανάγκασε να απευθυνθούμε σε όσους τα διέδιδαν, καλώντας τους να δημοσιοποιήσουν συγκεκριμένα στοιχεία αλλιώς θα προχωρούσαμε σε μηνύσεις, σαν τελευταία άμυνα στα όσα παντελώς ανυπόστατα διαδίδονταν.
Γιατί επανέρχομαι σ΄ αυτό;
Απλά γιατί είναι αρκετοί συμπολίτες που με βρίσκουν για να μου πουν αν αφήσαμε φίδια στο τάδε μέρος, λύκους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κάπου αλλού.
Είναι κάτι περισσότερο από αστείο και σαν σκέψη να πιστεύεται ότι κάποιοι επιδίδονται σ΄ αυτού του είδους τις ενέργειες.
Τα Κέντρα Περίθαλψης και μέχρι πρότινος αυτό της περιοχής μας, το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να περιθάλπουν τα άγρια ζώα και να τα επιστρέφουν στη φύση από την οποία και προέρχονται και μάλιστα τις περισσότερες φορές τα απελευθερώνουν στο σημείο που βρέθηκαν.
Εκτροφεία λύκων, φιδιών και ότι άλλο, είναι στα μυαλά όσων τα διαδίδουν και μόνο.
Η εμφάνιση φιδιών σε αριθμούς που μπορεί να προξενήσει εντύπωση έχει να κάνει μόνο με τις καιρικές διαδικασίες που ενδεχομένως ευνοούν την ανάπτυξή τους όπως και με την αρνητική εξέλιξη στους πληθυσμούς των φυσικών ρυθμιστών τους, όπως ο φιδαετός, κιρκινέζια , γερακίνες, σκαντζόχοιροι κ.λ.π.
Γιατί εξαφανίστηκαν; Ρωτήστε όσους κάνουν χρήση φυτοφαρμάκων, όσους καταστρέφουν δάση και βιότοπους και ορισμένους από αυτούς που κρατούν όπλο και πυροβολούν ότι κινείται.
Θα κλείσω με τα λόγια του γεροβοσκού κάπου στην Πίνδο:
΄΄ Το βουνό έχει ζούμπερα που μας τρων και μερικά κεφάλια ζώα. Οι παππούδες μας πάντα έλεγαν: Το καλοκαίρι ανεβάζουμε τα κοπάδια στο βουνό, το φθινόπωρο διαπιστώνουμε ότι μας λείπουν μερικά. Καλό είναι αυτό, και τα ζώα του βουνού πρέπει να ζήσουν πάντα έτσι γινόταν...΄΄
Όσο για τους μύθους των απελευθερώσεων από τους οικολόγους, είναι γεγονός πως κάθε παραμύθι χρειάζεται και ένα δράκο για να είναι επιτυχημένο.
Του Στάθη Χαλαστάρα

Αλιεύτηκε στην Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας

buzz it!

1 σχόλια:

We could have on 9 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:31 μ.μ. είπε...

Με συσκευές τηλεμεταφοράς θα στέλνονται τα φίδια από τους Οικολόγους!

Με συσκευές τηλεμεταφοράς εξοπλίστηκαν πλέον οι Οικολόγοι για να στέλνουν φίδια ΜΕΣΑ στα σπίτια κυνηγών!

Οι τελευταίας τεχνολογίας συσκευές τηλεμεταφοράς (quantum teleportation devices) τύπου 'Startrek ΙΙ' είναι πια στα χέρια των Οικολόγων και θα τις χρησιμοποιήσουν στον τιμημένο πόλεμό τους κατά των κυνηγών!
'Μπορούμε πλέον να εντοπίζουμε τις συντεταγμένες της κρεββατοκάμαρας των κυνηγών και να τηλεμεταφέρουμε τις οχιές ακριβώς κάτω απ το πάπλωμά τους', δήλωσε χθες σε συνένετευξη τύπου ο γνωστός Οικολόγος Αβράμης Παπαδόπουλος.

'Τα νέα κεφάλαια που λάβαμε απ τον γνωστό επιχειρηματία Soros επειδή υποσχεθήκαμε τη Θεσσαλονίκη στους Σκοπιανούς, μας βοήθησαν να αποκτήσουμε τις πανάκριβες συσκευές, που μπορούν με ακρίβεια να τηλεμεταφέρουν ένα ζωντανό οργανισμό μέχρι 4 κιλών σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, ανάλογα και με τον καιρό βέβαια. Θεωρούμε ότι τώρα δίνουμε μια ισότιμη ευκαιρία στη φύση να σταθεί απέναντι στους πάνοπλους κυνηγούς, και να εκδικηθεί! Ας δούμε τώρα πώς θα την παλέψουν την οχιά στο κρεββάτι τους!'

Ο κος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το δελτίο τύπου στάλθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά κυρίως στις κατά τόπους κυνηγετικές οργανώσεις ώστε να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ τον απλό κόσμο των χωριών που είναι έτοιμος να διαδώσει την πληροφορία, ώστε να φροντίζουν οι κυνηγοί απο δω και πέρα να εξετάζουν το κρεββάτι τους σηκώνοντας το πάπλωμα, πριν πέσουν για ύπνο.
'Δε θέλουμε να τους δαγκώσουμε όλους τους κυνηγούς', είπε ο κος Παπαδόπουλος, 'απλά να τους προειδοποιήσουμε'.

Η συσκευή, προς τιμήν του γνωστού ερπετού ονομάστηκε 'τηλεβόας' και έχει μοιραστεί σε όλες τις κατατόπους υπηρεσίες 'κομάντος φιδιών' των Οικολόγων. Η κατασκευάστρια εταιρεία κάνει δοκιμές αυτή την περίοδο για τηλεμεταφορά μεγαλύτερων ζωντανών, αφού οι Οικολόγοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για εξελιγμένη έκδοσή της, που θα μπορεί να τηλεμεταφέρει κόκκινους άγριους σκύλους Αυστραλίας (dingo) στο μπάνιο των κυνηγών.

Ανταπόκριση: ΛΠΕ (Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template