Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Αρκετά πια με .....την ''ντόπα''!!!

Καπράλος… μαινόμενος: «Να πάτε σπίτια σας…»

Έπρεπε να το έχει κάνει από την πρώτη μέρα. Αυτή η σύσκεψη για το ντόπινγκ που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος έπρεπε να είχε γίνει πριν από τρεις μήνες.
Όταν ανέλαβε τα ηνία της Ολυμπιακής Επιτροπής, γνωρίζοντας ότι πολλά δεν λειτουργούν και με σύνθημα την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα έπρεπε να έχει κάνει γνωστή τη θέση της ΕΟΕ όπως έκανε σήμερα λέγοντας: «όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του».
Όμως κάλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει ο λαός μας και ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει στη συνέχεια. Αν και η ΕΟΕ δεν έχει αρμοδιότητα στο ΕΣΚΑΝ και στο ΟΑΚΑ, αν και μετέχουν μέλη της στα διοικητικά συμβούλια, πρέπει να πήραν και οι δύο το μήνυμα.
Σε ύφος αυστηρό και προς τις δύο πλευρές, ζήτησε το αυτονόητο. Να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και να μην εκθέτουν τη χώρα.
Γιατί τόσο με την περίπτωση της άρσης βαρών στους Μεσογειακούς όσο και στο παρελθόν με την τακτική τους έχουν εκθέσει την Ελλάδα στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα.
Δικαιολογίες περί έλλειψης προσωπικού και άλλα τέτοια δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Όποιος δεν μπορεί να το δηλώσει και η ΕΟΕ να στέλνει τα δείγματα για ελέγχους σε άλλα κέντρα. Στο κάτω – κάτω πληρώνει στην Ελλάδα για τα δείγματα που εξετάζονται.
Στη σύσκεψη εκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΕ συμμετείχαν η πρόεδρος του ΟΑΚΑ Αλεξάνδρα Μανού, η πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Χαρά Σπηλιοπούλου και ο διευθυντής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ Κώστας Γεωργακόπουλος που ανήκει στο ΟΑΚΑ.
Ξεκάθαρος λοιπόν ο κ. Καπράλος μετά τη συνάντηση τόνισε: «Πράγματι υπήρχαν καθυστερήσεις. Εμείς ζητήσαμε από τους αρμοδίους να πάρουν δείγματα από την Μεσογειακή ομάδα. Και ζητήσαμε αυτός ο έλεγχος να πάρει τον χαρακτήρα του επείγοντος, έστω και αν χρειαζόταν να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα, καθώς εμείς ήμαστε οι πελάτες του εργαστηρίου.
Ακόμα και τώρα δεν έχουμε πάρει πολλά δείγματα αθλητών που αγωνίζονται στους Μεσογειακούς. Είναι απαράδεκτο ότι ενώ ο κώδικας της WADA λέει ότι μέσα σε 10 μέρες εμείς πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα για να τα μάθουμε.
Μου λένε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει. Αν δεν μπορούσαν ας μου έλεγαν να τα στείλω στην Λοζάνη και στην Κολωνία.
Εγώ ξέρω ότι η Πολιτεία χρηματοδοτεί τον ελληνικό αθλητισμό και πρέπει να πάρει η ίδια σοβαρά το πως μοιράζει τα χρήματα. Όλοι έχουν ευθύνες, αθλητές, προπονητές, ιατροί, Ομοσπονδίες.
Επιβάλλεται να πάρουμε τα μέτρα μας καθώς η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αν δε συμφωνήσουν όλοι και αν δε συνεργαστούν τότε καλύτερα να πάνε σπίτια τους όποιοι και αν είναι αυτοί».
Όσο για τα κίνητρα σχολίασε: «Καταργήσαμε τα κίνητρα για να μην έχουμε ντόπινγκ. Το ντόπινγκ υπάρχει παρά την κατάργηση των κινήτρων. Πρέπει να υπάρχουν κίνητρα σε μια πιο λογική μορφή σε σχέση με το παρελθόν».
Τέλος έκανε ειδική αναφορά στην άρση βαρών: «Είμαστε – είπε – και απογοητευμένοι και οργισμένοι από την κατάσταση. Προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά και να μην ασχοληθούμε με τους πραγματικούς λόγους. Οι πραγματικοί λόγοι είναι ότι έχουν πιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια 20 αθλητές ντοπαρισμένοι και πρέπει να ψάξουμε ποια είναι τα κυκλώματα που κρύβονται από πίσω».

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template