Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Νέες μεγάλες καθυστερήσεις στον Περιφερειακό

Τα εργοτάξια του περιφερειακού Βόλου είναι νεκρά.
Ο ανάδοχος της εργολαβίας-σκούπα εξαφανισμένος και η διαδικασία έκπτωσής του, παρά το τελεσίγραφο που έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, παραμένει στα χαρτιά.
Η συνοικία της Νέας Δημητριάδας δεινοπαθεί από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Στη Ν. Ιωνία οι κίνδυνοι είναι καθημερινοί από την έλλειψη του τελικού ασφαλτοτάπητα και επαρκούς φωτισμού.
Η σήραγγα και η κοιλαδογέφυρα καρκινοβατούν, ενώ στάσιμο παραμένει το τελευταίο τετράμηνο η προσωρινή σύνδεση για την άμεση πρόσβαση των φορτηγών της ΑΓΕΤ στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας.
Τρεις μήνες μετά από την εκδίκαση, η δικαστική απόφαση για τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων στην Αγριά, δεν έχει ακόμη εκδοθεί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία απαλλοτρίωση που έγινε πριν λίγα χρόνια και ακυρώθηκε λόγω μη καταβολής της αποζημίωσης.
Αυτή είναι η εικόνα που περιέγραψε για τον περιφερειακό Βόλου χθες σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, νιώθοντας ως πρόεδρος της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου την υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες, από τη στιγμή που κανείς εκ μέρους της πολιτείας δεν τηρεί την αυτονόητη αυτή υποχρέωση.
Ο κ. Παπατόλιας σχολίασε τη στάση που τηρούν ελάχιστοι κάτοικοι της Αγριάς, οι οποίοι –αν και έχουν χίλια δίκια, όπως είπε, να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι τους- αρνούνται να εισπράξουν την προκαταβολή της απαλλοτρίωσης, ώστε να προχωρήσει το έργο, κρατώντας σε ομηρία ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.
(εδώ ο Μαγνήτης έχει μια ένσταση: Aν ήταν δικά σου κ. Νομάρχη, θά' παιρνες την προκαταβολή και για τα υπόλοιπα τρέχα γύρευε; Να τα σκάσει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τις απαλλοτριώσεις και γρήγορα! Μόνο για τους μεγαλοεργολάβους έχει λεφτά;)
Τρεις μήνες πριν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να «υιοθετήσει λύσεις θεσμικής αυτοδικίας», υπενθύμισε ο νομάρχης. Τότε η Νομαρχία είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάβει με δικούς της πόρους την ασφαλτόστρωση των 700 μέτρων στην περιοχή του τάφου, εάν οι εργασίες δεν προχωρήσουν άμεσα.
Ο λόγος ήταν ότι ο ανάδοχος είχε σταματήσει τις εργασίες, επικαλούμενος τη διακοπή ροής χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ από το Νοέμβριο 2008.
Στις αρχές του 2009 τα οφειλόμενα προς την κατασκευάστρια εταιρία ποσά καταβλήθηκαν, όμως ο ανάδοχος δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.
Τον Ιανουάριο το ΥΠΕΧΩΔΕ με ειδικές προσκλήσεις έδωσε καταληκτική προθεσμία στον εργολάβο να ολοκληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ειδάλλως θα κηρύσσονταν έκπτωτος. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον νομάρχη, κάλεσε τη ΜΕΛΚΑ (ανάδοχο της σήραγγας και της κοιλαδογέφυρας) να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση των 700 μέτρων.
Μετά από αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπατόλιας, η εργολαβία-σκούπα δεν συνεχίζεται, η Νέα Δημητριάδα υποφέρει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αναγκάζεται να μεταφέρει τα παιδιά στα σχολεία τους από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, στην περιοχή του Κραυσίδωνα, αφού δεν υπάρχουν διαβάσεις.
Όλες οι εκκρεμότητες για τον περιφερειακό που είχαν καταγράψει σε κοινό υπόμνημά τους ο νομάρχης και οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας τον περασμένο Απρίλιο παραμένουν στο σύνολό τους.
«Τότε μας κατηγόρησαν ότι ασκούσαμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Στους τελευταίους τρεις μήνες και ενόψει των ευρωεκλογών δεν κάναμε καμία δημόσια παρέμβαση. Η κατάσταση όμως δυστυχώς παραμένει εκεί που ήταν πριν από τρεις μήνες.
Ο ανάδοχος παραμένει εξαφανισμένος, το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να μην προωθεί την έκπτωση και την απ’ ευθείας ανάθεση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, η ολοκλήρωση της εξόδου καρκινοβατεί, η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις το ίδιο», δήλωσε ο νομάρχης.
Τα ερωτήματα, είπε, είναι πολλά, αλλά στάθηκε σε δύο: «Γιατί επιτέλους το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο λαλίστατος γενικός γραμματέας του κ. Κατσιγιάννης, που μας επιτίθεται βαφτίζοντας «κομματισμό πατριωτισμό» τη διεκδικητική στάση της ΝΑΜ, δεν παρεμβαίνει για να δοθούν λύσεις με αρχή την έκπτωση αναδόχου σκούπα κλπ.;
Γιατί αφήνει να εξελίσσεται η εργολαβία «σκούπα» σε μια νέα εργολαβία «Μπαλάφα;»
Αναφερόμενος στη δήλωση παραίτησης του Δ. Κατσιγιάννη, λόγω λίστας ευρωεκλογών και στην παραμονή τελικά της θέσης του μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού πείστηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο κ. Παπατόλιας σχολίασε:
«Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι πολίτες της Μαγνησίας δεν πείθονται. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Δεν τους αφορούν ούτε τα εσωτερικά της λειτουργίας της κυβέρνησης ή των κομμάτων ούτε οι προσωπικοί σχεδιασμοί των κυβερνητικών στελεχών.
Απαιτούν ένα και μόνο πράγμα: την ολοκλήρωση του περιφερειακού».
Ως μοναδικό τρόπο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του έργου ανέφερε την εγρήγορση και αγωνιστική στάση των φορέων και των πολιτών της περιοχής, διαφορετικά «δεν θα υπάρξει φως στον περιφερειακό».
Η Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία δεν έχει συνεδριάσει εδώ και τρεις μήνες, πρόκειται να συγκληθεί σε συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, ενημέρωσε ο κ. Παπατόλιας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template