Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Κινητοποιήσεις απ' τους εργαζόμενους στον Ο.Σ.Ε.

Την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά στην ανασυγκρότηση του ΟΣΕ και στη μισθωτή εφεδρεία, ζητούν οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας, που υλοποιώντας αποφάσεις της Ομοσπονδίας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενόψει της επικείμενης κατάθεσής του στη Βουλή, με τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, αλλά και 24ωρη απεργία την ημέρα της κατάθεσής του από τον υφυπουργό Μεταφορών.
Σύμφωνα με την απόφαση, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν για διάστημα δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 13 και στις 17, 20 και 23 Ιουλίου, από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα.
Επίσης, εκτός από την 24ωρη απεργία, υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Δημήτρη Ιατρόπουλο που παραβρέθηκε χθες στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στο Βόλο, να ληφθεί απόφαση και για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Και άλλες μορφές αγώνα

Σημειώνεται ότι σε τοπικό επίπεδο, εκτός από τις στάσεις εργασίας, έχει ληφθεί απόφαση και για την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο Βόλο, αλλά και για άλλες μορφές αγώνα.
«Η πρόταση της Ομοσπονδίας, έχει να κάνει μόνον με μία απόφαση, που είναι η απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου», τόνισε μετά το τέλος της συνέλευσης των σιδηροδρομικών ο κ. Ιατρόπουλος, για να διευκρινίσει πως οι σιδηροδρομικοί δεν συζητούν καμία άλλη ρύθμιση και καμία άλλη διατύπωση.
«Ο κ. Στυλιανίδης ζητάει να επιλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Οι σιδηροδρομικοί παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν δεν δέχονται να υπαχθούν σ’ ένα σύστημα που διαρκώς θα απειλεί τη μισθολογική και την υπηρεσιακή τους παρουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της ΠΟΣ.

Αποφασιστικότητα και ενωτικό κλίμα στις τάξεις των σιδηροδρομικών απέναντι στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ΟΣΕ και στο ζήτημα της μισθωτής εφεδρείας, διέκρινε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας κ. Γιάννης Πουλαράκης.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Σιαφάκας, υποστήριξε ότι με τις κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί θα καταφέρουν να μην περάσει αυτό το «αντεργατικό τερατούργημα», όπως το χαρακτήρισε, επισημαίνοντας ότι εκτός από τους εργαζόμενους, θα πλήξει και το επιβατικό κοινό με τις αυξήσεις των εισιτηρίων και τις καταργήσεις των δρομολογίων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template