Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Ξεσηκώθηκαν οι καθαρίστριες της Μαγνησίας

Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι απολυμένες καθαρίστριες του ΙΚΑ αλλά και καθαρίστριες που απασχολούνται μέσω εργολάβων σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες στο Βόλο.
Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία στις υγειονομικές και διοικητικές δεν παρέχεται καμία υπηρεσία καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για το προσωπικό αλλά και τους ασφαλισμένους.

Για το συγκεκριμένο θέμα δέχεται ήδη πολλά πυρά η Διεύθυνση του ΙΚΑ στο Βόλο ενώ μεγάλες πλέον είναι και οι πιέσεις από το ΕΚΒ και όλα τα συνδικάτα για να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Οι καθαρίστριες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από μία περίπου εβδομάδα με βασικό αίτημα αφενός την επαναπρόσληψή τους και αφετέρου την απασχόλησή τους με το ωράριο και τις αμοιβές που ίσχυαν μέχρι τώρα.
Στο πλευρό των καθαριστριών που αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε και χθες το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, συνδικαλιστές, σωματεία, και ανένταχτοι συνδικαλιστές, όπως επίσης διάφορα σωματεία που στηρίζουν τον αγώνα τους και ζητούν να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους.
Όπως είναι γνωστό οι καθαρίστριες απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που έφερε προς υπογραφή ο νέος εργολάβος γιατί μεταξύ άλλων πρόβλεπαν μειωμένα ωράρια εργασίας, μισθούς πείνας όπως κατήγγειλαν και χθες, κατάργηση των βαρέων ενσήμων.
Τις τελευταίες μέρες και ενώ η κινητοποίηση συνεχίζεται δέχεται εξάλλου σκληρή κριτική και η διεύθυνση του ΙΚΑ στο Βόλο διότι όπως τονίζουν οι καθαρίστριες αλλά και οι συνδικαλιστές αντί να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον παραπέμπει στην Κεντρική Διοίκηση.
Το ΕΚΒ με επιστολή του προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα έχει ζητήσει την άμεση πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων διότι όπως έχει επισημάνει καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν σχέση με την υγεία και επιπλέον δημιουργείται μείζον πρόβλημα με το να μην εφαρμόζει ο νέος εργολάβος τα ωράρια του προηγούμενου αλλά και να επιβάλλει στις καθαρίστριες που προσέλαβε από τον προηγούμενο ανάδοχο και επιπλέον δουλειά.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template