Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Οι προσλήψεις συμβασιούχων, οδηγούν την Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. σε κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠOE-OTA με αφορμή την πρόσληψη στους ΟΤΑ 20.000 συμβασιούχων και μια σειρά άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των νομών της Θεσσαλίας, που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου ανέφερε ότι η πανθεσσαλική σύσκεψη αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της Ελλάδας, όπως η πρόσληψη 20.000 συμβασιούχων, τα ταμεία, τη μη υπογραφή της συλλογικής πανθεσσαλικής σύμβασης και όλα όσα αφορούν στους εργαζόμενους.
«Πάμε για αγώνες, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Σήμερα κουβεντιάζουμε το πλαίσιο, στο οποίο θα διεκδικήσουμε λύση για τα προβλήματά μας.
Απ’ ό,τι φαίνεται θα έχουμε κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί κάποια πράγματα όπως το νομοσχέδιο για τους αορίστου χρόνου, συζητείται αυτή την στιγμή. Ουσιαστικά ζητείται άρση της μονιμότητας, γιατί όταν λέμε ότι οι αορίστου μπαίνουν στην ιεραρχία όπως με τους μόνιμους καταργείται στην ουσία η μονιμότητα.
Αναφορικά με την ΚΕΔΚΕ υπάρχουν θέματα που συμφωνούμε και κάποια άλλα που διαφωνούμε.
Πιστεύουμε ότι μετά τις προτάσεις μας θα γίνει ένας διάλογος και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματά μας.
Από εκεί και πέρα εάν δεν συμφωνήσουν κάποιοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που αφορά σε όλους τους εργαζομένους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Λάρισας Γ. Παπαδούλης δήλωσε:
« Ήρθαμε να συζητήσουμε με κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, αλλά και να την καταγγείλουμε που άργησε πολύ να ασχοληθεί με το θέμα των συμβασιούχων.
Έχουμε φτάσει σχεδόν το 50% να είναι αορίστου χρόνου και το υπόλοιπο 50% συμβασιούχοι. Δεν πάει άλλο.
Στη Λάρισα ήδη έχουν συντονιστεί οι Σύλλογοι και έχουν ξεκινήσει να συζητούν εδώ και μήνες για το πρόβλημα των συμβασιούχων, γιατί η Ομοσπονδία που θα έπρεπε να έχει το πρόβλημα στην αιχμή του δόρατος και στο συνέδριο που έγινε στα Χανιά, δεν τους εγγράφει ούτε καν στην Ομοσπονδία με αποτέλεσμα, το 50% των εργαζομένων να μην αντιπροσωπεύονται μέσα στην Ομοσπονδία.
Άρα λοιπόν λέμε ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει αγώνες, για να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα.
Σπασμωδικές κινήσεις ή να αναλαμβάνουν οι κατά τόπους σύλλογοι τέτοιες ενέργειες είναι ότι χειρότερο για την εργατική τάξη».
Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΟΤΑ Δημ. Γιαλαμάς τόνισε:
«Πριν από ένα μήνα συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο και πάρθηκε η απόφαση να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις και να δούμε τις διαθέσεις του κόσμου γιατί εκτός των άλλων στους ΟΤΑ αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αυτό των 20.000 θέσεων εργασίας που θα έρθουν με τριετή θητεία.
Αυτό το ζήτημα συν τις άλλες ευέλικτες μορφές εργασίας που έχουμε (συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, stage) αλλάζει το τοπίο στην Τ.Α.
Εμείς δεν είμαστε ενάντια στους ανέργους που θέλουν να έρθουν για δουλειά, αλλά είμαστε υπέρ του να έρθουν σε μόνιμη βάση».
Ο κ. Γιαλαμάς είπε ακόμη πως «οι προτάσεις που κάνουμε υποστηρίζουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Οι δήμαρχοι θέλουν να έχουν ευέλικτες μορφές εργασίας, γιατί έτσι κάνουν πολιτική.
Έτσι έχουν όμηρους τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να λένε ότι εμείς σας παίρνουμε άρα πρέπει να μας ψηφίσετε.
Όμως αυτό το πράγμα δεν μπορεί να ισχύει μονίμως.
Οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει χειρότεροι από ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, από άποψη εργασιακών σχέσεων.
Άρα λοιπόν άλλες 20.000 θέσεις εργασίας θα επιτείνουν το πρόβλημα κάτι που δεν είναι καλό για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Υπάρχει πρόταση για κεντρική προκήρυξη από το Υπουργείο Εσωτερικών, για 20.000 ή 30.000 και να μοιραστούν στους δήμους όλης της χώρας.
Έτσι και τα παιδιά να έρθουν και να βρουν δουλειά, αλλά σε μόνιμη και σταθερή βάση. Συζητάμε τα πάντα από απλή ενημέρωση των ΤΕΔΚ σε όλη τη χώρα, των δημοτικών συμβουλίων, γιατί τους δήμους δεν τους συμφέρει να πάρουν συμβασιούχους, γιατί το 70% θα το πληρώνουν με ίδια χρήματα που δεν τα έχουν, μέχρι και για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι».
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας Απ. Ταξιάρχης τόνισε πως τα προβλήματα είναι κοινά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δουλεύουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε:
« Ήδη διανύουμε το 2009 και όπως καταλαβαίνετε η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και εφαρμόζεται προβλέπει μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και ένα επίδομα πείνας, σε όποιους έχουν μισθό κάτω από 1.250 ευρώ.
Η κατάσταση που δημιουργείται είναι δυσμενής για όλους τους εργαζόμενους και δεν μένει τίποτα άλλα παρά να αγωνιστούμε.
Το πλαίσιο και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Πάντως εμείς θα είμαστε σύμφωνοι και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο για αυτό το σκοπό.» Τέλος ο πρόεδρος Συλλόγου Ν. Τρικάλων, Ευριπ. Μπριάζης, είπε ότι οι περιφερειακές συσκέψεις γίνονται για επίμαχα θέματα, με βασικότερο τη μονιμότητα στην εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις και τις αυξήσεις που είναι μηδενικές και όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ό,τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι δημοτικοί υπάλληλοι, το έχουν κάνει με σκληρούς αγώνες. Στο Νομό Τρικάλων ειδικότερα υπάρχουν προβλήματα, όπως με απλήρωτους συμβασιούχους, τόσο σε περιφερειακούς δήμους, όσο και στο Δήμο Τρικάλων».
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template