Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Διαθεσιμότητες στην εφημερίδα Θεσσαλία και η "ομερτά" του τοπικού τύπου!

Κυκλικές διαθεσιμότητες όλου του δημοσιογραφικού και διοικητικού προσωπικού ανακοίνωσε τελικά ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Θεσσαλία Δανός.

Η πρόθεσή του να ξαναδεί το ζήτημα μετά παρέμβαση και της ΠΟΕΣΥ, απλά οδήγησε σε 15θήμερη αναστολή της απόφασής του που τελικά υλοποιείται από σήμερα. Το γεγονός ότι μια πειφερειακή εφημερίδα ανοίγει το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων ανοίγει πληγές σε όλο το κλάδο.

Μετά το λουκέτο Αγγελοπούλου στον Ελεύθερο Τύπο πέρυσι, ο Δανός είναι ο δεύτερος επιχειρηματίας του τύπου που ξεκινά μια ολομέτωπη μάχη.

Έχει την εντύπωση ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια;

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τον Εργάτη

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Μαγνήτη, στην συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας για το θέμα, η κ. Σταμούλη (απ' τις τοπικές δημοσιογραφικές "φίρμες") πρότεινε την μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων κατά 30% και να αναπληρωθεί αυτή η μείωση με μετοχές της εφημερίδας!
Διευθυντικά στελέχη και παρατρεχάμενοί τους, προπηλάκισαν τον ρεπόρτερ της εφημερίδας Θ. Βογιατζή, γιατί τόλμησε να ενημερώσει για το θέμα την τοπική γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.!!!
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Θ. Βογιατζής είχε κατέβει στις εκλογές τις τοπικής ένωσης συντακτών με αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς-Εύβοιας, της οποίας ο Πρόεδρος είναι συντάκτης της Θεσσαλίας της Δευτέρας, "ποιεί την νήσσαν" για τα δρώμενα!!!
Λίγες μέρες πριν τις διαθεσιμότητες, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας κ. Δανός προχώρησε σε αγορά οικοπέδου, αξίας 200.000 ευρώ!!!
Για όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι "σιγή ιχθύος" τηρεί και ο υπόλοιπος τοπικός τύπος!!!
Αυτή κι αν είναι "ομερτά"!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template