Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Αντιδρούν και … απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, δηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι του Νομού Μαγνησίας και γι’ αυτό ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στις 9:30 το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και σε σχέση με την οικονομική κρίση της χώρας έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, διέκρινε σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης στην επιχειρούμενη επιβολή σκληρών μέτρων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως είπε μάλιστα, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι διατεθειμένοι να φανούν ως τα εξιλαστήρια θύματα και να πληρώσουν την κρίση και σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουν για να δεχθούν μείωση των εισοδημάτων τους.
Σημείωσε δε πως η οικονομία της Ελλάδας θα κερδίσει από τη μείωση της σπατάλης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τα κεκτημένα και όχι να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί», τόνισε από την πλευρά της η γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πόπη Αλπάκη, που απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους της να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Εργατικό κέντρο.
Ημερίδα για τον «Καλλικράτη»
Στο Βόλο θα βρεθούν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η Νομαρχία Μαγνησίας για το σχέδιο «Καλλικράτης».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου στις 10π.μ. και σ’ αυτή εκτός των προσκεκλημένων θα μιλήσουν ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θαν. Νάκος και ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Επίσης παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι τριών σωματείων της δύναμης της ΑΔΕΔΥ, καθώς η νέα διοικητική μεταρρύθμιση τους αφορά και συγκεκριμένα το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΝΑΜ, και το Σωματείο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Διοίκηση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Νέα δρομολόγια του ΟΣΕ στη Θεσσαλία

Νέο σιδηροδρομικό πλέγμα με την προσθήκη τοπικών δρομολογίων και νέων ωρών αναχώρησης διαμορφώνεται στην περιοχή της Θεσσαλίας από την Κυριακή, 21.02.2010, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Ειδικότερα, τα δρομολόγια είναι τα ακόλουθα:
- Νέο πλέγμα τοπικών δρομολογίων Λάρισα - Βόλος (από 6 αυξήθηκαν σε 9): 1570 (06:02), 1572 (08:02), 1574 (10:00), 1576 (11:58), 1578 (13:57), 1580 (15:57), 1582 (18:00), 1584 (20:50) και 1586 (22:48).
- Νέο πλέγμα τοπικών δρομολογίων Βόλος - Λάρισα (από 6 αυξήθηκαν σε 9): 1571 (07:01), 1573 (09:00), 1575 (10:58), 1577 (12:57) 1579 (14:56), 1581 (16:57), 1583 (19:49), 1585 (21:49), 1587 (23:48).
- Νέο πλέγμα τοπικών δρομολογίων Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλος (προστέθηκε 1 δρομολόγιο): 1881 (06:30), 1885 (13:31), 1889 (18:22).
- Νέο πλέγμα τοπικών δρομολογίων Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα (προστέθηκε 1 δρομολόγιο): 1882 (07:56), 1886 (14:58), 2880 (19:22).
- Νέο πλέγμα δρομολογίων Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα (προστέθηκαν 2 δρομολόγια, ενώ το πλέγμα επιτρέπει τη μετάβαση από Καλαμπάκα προς Θεσσαλονίκη, με μετεπιβίβαση στον προαστιακό Λάρισας - Θεσσαλονίκης): 883/592 (07:44), 1883 (10:24), 1887 (14:03), 887/564 (21:00), 2881 (21:50).
- Νέο πλέγμα δρομολογίων Λάρισα - Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα (προστέθηκαν 2 δρομολόγια, ενώ το πλέγμα επιτρέπει τη μετάβαση από Θεσσαλονίκη προς Καλαμπάκα, με μετεπιβίβαση στον προαστιακό Θεσσαλονίκης - Λάρισας): 1561/1880 (05:00), 563/882 (06:26), 1882 (07:56), 1563/1884 (12:07), 1565/1888 (15:50), 591/886 (19:41).
Επίσης, από την Κυριακή, 21.02.2010, προστίθενται δύο δρομολόγια στον προαστιακό Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης, το 1591 (05:30, η ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη) και το 1592 (07:15, η ώρα αναχώρησης από Λάρισα).
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με ρυθμούς… χελώνας προχωρά η καταβολή του τακτικού προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς τα απαραίτητα έγγραφα βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών για υπογραφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την καθυστέρηση τέλεσης διαφόρων υποχρεώσεων του Ιδρύματος, να μένουν απλήρωτοι 350 συμβασιούχοι διδάσκοντες, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα το χειμερινό εξάμηνο.
Την καταβολή της πρώτης δόσης τού κατά τα άλλα μειωμένου κατά 10% τακτικού προϋπολογισμού αναμένει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να «κλείσει» τα ανοιχτά μέτωπα των υποχρεώσεων που έχει.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη δόση αναμένεται να εγκριθεί στις 15 Μαρτίου, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια το Πανεπιστήμιο είχε στα χέρια του τα χρήματα στα μέσα του Φεβρουαρίου ή το πολύ στις αρχές του Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί μόνο από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι και το καθοριστικό σημείο, για να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των χρημάτων.
Αυτό σημαίνει πως μένουν πίσω πολλές υποχρεώσεις του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών και η πληρωμή των 350 συμβασιούχων διδασκόντων του χειμερινού εξαμήνου, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.
«Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο, επειδή δεν έχει λάβει χρήματα από το Υπουργείο, χρωστάει 1.300.000 ευρώ στους 350 συμβασιούχους. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν εάν το Υπουργείο μας δώσει ξεχωριστό κονδύλι, όπως μας είχε πει στην τελευταία μας συνάντηση», σημείωσε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Εκτός όμως από τους συμβασιούχους διδάσκοντες, παραμένουν τα προβλήματα, όπως αυτό της κάλυψης του ελλείμματος από τη σίτιση, το οποίο φτάνει τις 450.000 ευρώ, της ανανέωσης των συγγραμμάτων της βιβλιοθήκης, καθώς είναι «κομμένο» σχεδόν το 10% των ξένων συνδρομών σε περιοδικά και πολλά άλλα.
Έτσι λοιπόν αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο «τρώει» όσα χρήματα έχουν περισσέψει από το 2009, ωστόσο αυτά σε λίγο θα τελειώσουν.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κατάσχεση βιβλιαρίων του Ο.Γ.Α., από φαρμακεία!

Εφοδος σε φαρμακεία του Βόλου έγινε τις προηγούμενες ημέρες από περιφερειακό κλιμάκιο ελεγκτών του ΟΓΑ στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία συνεχίζεται γύρω από καταγγελίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα.
Οι ελεγκτές σύμφωνα με πληροφορίες κατάσχεσαν δεκάδες βιβλιάρια ασφαλισμένων, τα οποία παράτυπα βρίσκονταν μακριά από τα χέρια των ασφαλισμένων, από τουλάχιστον τέσσερα φαρμακεία.
Τα βιβλιάρια και οι συνταγογραφήσεις φαρμάκων που περιέχουν, γίνονται «φύλλο και φτερό» από τους ελεγκτές, ανοίγοντας την έρευνα και σε αυτό τον τομέα, πιθανότατα ύστερα από τις καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την πρόσφατη παρέμβαση του νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια.
Χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν η έφοδος σε φαρμακεία έγινε δειγματοληπτικά ή στοχευμένα, η επεξεργασία των στοιχείων αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς μία από τις «πληγές» του ασφαλιστικού συστήματος είναι η αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων εν αγνοία των ασφαλισμένων.
Οι πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η έρευνα να βρεθεί μπροστά σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα και μάλιστα υψηλού κόστους, που ουδεμία σχέση έχουν με την ηλικία, την ασθένεια, ακόμη και το φύλο των ασφαλισμένων.
Δεν είναι, άλλωστε μακριά τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων για ρεμούλα φαρμάκων, τα οποία χρεώνονταν σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, υπόθεση που βρέθηκε στο μικροσκόπιο αρμοδίων υπαλλήλων του Οργανισμού με τη Θεσσαλία να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ήδη, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνονταν στις αρχές του Φεβρουαρίου, οι ελεγκτές είχαν βρεθεί μπροστά σε όργιο παράνομων συνταγογραφήσεων, με μεγάλο αριθμό παραβάσεων σε περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, που αφορούσαν σε παράνομη συνταγογράφηση σε συνταγολόγια ασφαλισμένων εν αγνοία των κατόχων τους.
Στις κομπίνες με τα φάρμακα η Καρδίτσα εμφανίζεται πρωταθλήτρια. Από τις μεγάλες «πληγές» είναι οι συνταγογραφήσεις γυναικολογικών σκευασμάτων ακόμη και σε άντρες (!) και η χορήγηση αναπηρικών καροτσιών και συσκευών οξυγόνου σε …νεκρούς, σύμφωνα με όσα είχαν γνωστοποιηθεί μετά τους ελέγχους του ΟΓΑ για το δεύτερο εξάμηνο του 2009.
Τότε ο διοικητής του ΟΓΑ Ε. Παπαγεωργόπουλος δήλωνε: «Η ευκολότερη δουλειά είναι να κρατούν γιατροί και φαρμακοποιοί τα συνταγολόγια των ασφαλισμένων, να κόβουν ενδιάμεσες σελίδες και να τις συμπληρώνουν με τα φάρμακα που θέλουν, χρεώνοντάς τα στο Ταμείο».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την Α΄ Φάση της Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο με θέμα το Α΄ Στάδιο της Μελέτης
«Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου». Στη σύσκεψη θα κληθούν να πάρουν μέρος οι μελετητές του Γραφείου Δοξιάδη καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τους Δήμους Αγριάς, Αισωνίας, Ιωλκού, Νέας . Ιωνίας και Πορταριάς.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Βόλου που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου και κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Βόλου που θα προταθούν στους μελετητές οι οποίοι συντάσσουν την Αναθεωρημένη Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου. 
Οι προτάσεις
Ειδικότερα τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασαν χθες συνέκλιναν στις παρακάτω προτάσεις που θα γίνουν στους μελετητές προκειμένου να τις συμπεριλάβουν στη Μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Π.Σ Βόλου. Προτάσεις που αφορούν στις περιοχές εκείνες που πρέπει να ενταχθούν στο Σχέδιο, προκειμένου να υπάρξει μελλοντική οικιστική επέκταση της πόλης.
Ειδικότερα οι προτάσεις που συμφωνήθηκαν αφορούν στις παρακάτω περιοχές:
- Η περιοχή « Χορμοβέικα» να επεκταθεί μέχρι τα όρια της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, όπως προβλέπεται από την Πολεοδομική Μελέτη που προετοιμάζεται. Στην περιοχή προτείνεται να γίνει μελλοντικά το νέο Διοικητικό Κέντρο του Βόλου
- Να ενταχθεί το Σχέδιο Πόλης η περιοχή ανατολικά της Άλλης Μεριάς, βορειότερα του περιφερειακού δρόμου, έτσι ώστε να ενωθεί με τα όρια του οικισμού του Αγίου Γεωργίου
- Να ενταχθεί ως περιοχή παραθεριστικής κατοικίας η περιοχή του Συνεταιρισμού Εφέδρων Αξιωματικών στην περιοχή του Σωρού και η οποία σήμερα είναι χαρακτηρισμένη ως χορτολιβαδική έκταση.
- Να καθοριστεί μία ζώνη δυτικότερα του Πεδίον του Άρεως που είναι χαρακτηρισμένη ως βιοτεχνική ζώνη από την οδό Ύδρας μέχρι την οδό Ξηριά και επέκταση του πολεοδομημένου τμήματος της Νεαπόλεως από εκεί να επεκταθεί μέχρι το δρόμο του Διμηνίου.
- Το Στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία προτείνεται ως Πολιτιστικό - Αθλητικό Πάρκο, ως επέκταση του παρακείμενου Πολιτιστικού Πάρκου της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Στρατόπεδο Γεωργούλα οι μελετητές προτείνουν να είναι το μελλοντικό Διοικητικό Κέντρο Επίσης η περιοχή του περιφερειακού στο ύψος της ισόπεδης διάβασης των Μελισσιατίκων προτείνεται ως περιοχή μη οχλουσών δραστηριοτήτων.
- Η περιοχή του Σωρού ζητείται να χαρακτηριστεί ως περιοχή για την ανάπτυξη τουριστικών σκοπών
- Όλη η περιοχή κατά μήκος του δρόμου προς Μικροθήβες και το άλλο προς τη θάλασσα που είναι μέσα στο πολεοδομημένο τμήμα της περιοχής και τα οποία σήμερα είναι εκτός σχεδίου, ζητούνται να ενταχθούν στο Σχέδιο, ενώ παράλληλα ζητείται να επεκταθεί η οικιστική ανάπτυξη και δυτικά του δρόμου (π.χ. περιοχή Αμπελάκια κ.α.)
- Ζητείται να ενταχθεί στο Σχέδιο Πόλης όλη η περιοχή που είναι κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι τη θάλασσα και στην περιοχή από το ΞΕΝΙΑ μέχρι τη Γορίτσα. Όλη η παραπάνω περιοχή προτείνεται να γίνει πάρκο και χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων, εκτός από μία μικρή λωρίδα 1.000 περίπου τ.μ. δίπλα στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση της Β΄ Φάσης επέκτασης του ξενοδοχείου, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τον εκμισθωτή του ξενοδοχείου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ψάχνουν για τοξικά στον ΧΥΤΑ!

Τυχόν «ύποπτα» στοιχεία στο υπέδαφος και στα στραγγίσματα των αποβλήτων του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Βόλου θα αναζητήσει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Μαγνησίας μέσα από δειγματοληψίες.
Οι δειγματοληψίες, τέσσερις κάθε έτος, αποτελούν εκ του νόμου υποχρέωση του Φορέα. Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης με τοπικό διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, το οποίο θα προχωρήσει στις δειγματοληψίες.
Αν και ο πρόεδρος του Φορέα Γιάν. Κουρτίνας δεν ήταν έτοιμος να ενημερώσει χθες τα μέλη της διοίκησης για το ποιες μετρήσεις υποδεικνύει ως υποχρεωτικές η νομοθεσία, εντούτοις υιοθέτησε πρόταση μέλους της διοίκησης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ανάλυσης στοιχείων και το κλοφέν.
Τα δείγματα λαμβάνονται από υπόγεια ύδατα, δηλαδή από γεωτρήσεις μέσα ή σε κοντινό σημείο του ΧΥΤΑ, καθώς και από τα στραγγίσματα των αποβλήτων.
Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων αποστέλλονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Εξάλλου με αργά αλλά προσεκτικά, όπως αναφέρθηκε, βήματα προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού όλων των δήμων της Μαγνησίας.
Ήδη τη διαδικασία έχουν καθυστερήσει περίπου ένα μήνα δύο ενστάσεις ενδιαφερόμενων εταιριών. Σύμφωνα με τον κ. Κουρτίνα, εάν δεν ακολουθήσει άλλη ένσταση, τότε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.
Η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, μεταξύ άλλων θεμάτων, επικαιροποίησε χθες παλαιότερη απόφασή της για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα Πολιτικού Μηχανικού, Περιβαλλοντολόγου, Χημικού, Οικονομολόγου –ώστε ο Φορέας να συστήσει δική του ταμειακή υπηρεσία- καθώς και δύο οδηγών και τριών φυλάκων.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι Φορείς του Νομού παλεύουν για ανάκληση των απολύσεων και το σωματείο είπε όχι στην απεργία!!!

Την ώρα που οι φορείς της Μαγνησίας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Βόλου παλεύουν για να παγώσουν όλες οι απολύσεις στο Νομό και ν’ ανακληθούν οι τρεις της ΜΕΤΚΑ, η πλειοψηφία των εργαζομένων στο εργοστάσιο, ψήφισε κατά της 24ωρης απεργίας που πρότεινε το σωματείο για μεθαύριο Δευτέρα, στη χθεσινή γενική συνέλευση. 
Το γεγονός κατήγγειλε η παράταξη της Μαζικής Ενωτικής Κίνησης Αλλαγής διά του Κώστα Στεργίου μέλους του Δ.Σ. του σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΒ, ο οποίος έκανε λόγο για διαχρονικά υπόγειες διαδρομές μεταξύ κάποιων συνδικαλιστών του σωματείου και της διοίκησης. Όμως και ο γραμματέας του ΕΚΒ Γ. Κίτσιος επανέλαβε ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και ωμή παρέμβαση της διοίκησης με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνέλευση όπου παρέστησαν και ψήφισαν ακόμη κι εργαζόμενοι που είχαν άδεια ασθενείας, άδειες, ρεπό αλλά και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της εταιρίας. Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Νάνου ότι συνδικαλιστές από εργοστάσιο τον απείλησαν να μην καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματά τους.
Οι βουλευτές του Νομού, οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων που παρέστησαν στη χθεσινή σύσκεψη που διοργάνωση το Εργατικό Κέντρο Βόλου για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Νομό με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες κ.λπ. δήλωσαν αποφασισμένοι να συμβάλλουν στην ανάκληση των απολύσεων με συγκεκριμένα μέτρα και πιέσεις προς την εργοδοσία εν προκειμένω της ΜΕΤΚΑ αλλά και προς τα αρμόδια υπουργεία, στα οποία καταφεύγει η διοίκηση της εταιρίας για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για επενδύσεις.
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε ζητούν την ανάκληση των τριών απολύσεων στη ΜΕΤΚΑ επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα μπει ένα φρένο σε όλες τις απολύσεις στο νομό Μαγνησίας και δη στον κλάδο του μετάλλου που πλήττεται ιδιαίτερα. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα γίνουν θα τεθούν σε τροχιά υλοποίησης οι προτάσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι είναι τριψήφιο το νούμερο των απολύσεων στο Νομό και δη στο χώρο του μετάλλου ενώ κάλεσε τους φορείς να προσπαθήσουν ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει μέσω του θεσμικού του ρόλου να προσπαθήσει να σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία των εργοδοτών στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Επισήμανε για άλλη μια φορά ότι οι απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ είναι παράνομες και καταχρηστικές και κατήγγειλε τη διοίκηση της εταιρίας που εκμεταλλεύτηκε τη στήριξη φορέων για να πλουτίσει και «ξέχασε» τις δεσμεύσεις να μην προβεί σε απολύσεις. Ο γραμματέας του ΕΚΒ Β. Κίτσιος επισήμανε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε πολλές υποχωρήσεις για να μην χαθούν θέσεις εργασίας ενώ κατήγγειλε τη διοίκηση της εταιρίας που δεν δέχεται ακόμη και τώρα να συναντηθεί με τη διοίκηση του ΕΚΒ κωλυσιεργώντας μόνιμα και με τελευταία δικαιολογία ότι θα δεχθεί τη συνάντηση όταν λήξουν οι διαπραγματεύσεις με το σωματείο για τη σύμβαση εργασίας.
Την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας που με τρομοκρατία και εκβιασμούς κατάφερε να πετύχει να μην προκηρυχθεί η 24ωρη απεργία της Δευτέρας κατήγγειλε ο κ. Στεργίου ενώ τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί καθώς «δεν είναι δυνατόν να τσαλαπατάται η ίδια η δημοκρατία».
Ο Θ. Πανόπουλος συνδικαλιστής από το εργοστάσιο του «Ιμάντα» ζήτησε από τους βουλευτές να πιέσουν για ανάκληση των απολύσεων, απειλώντας με παραιτήσεις και την Τετάρτη ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ να γίνει πορεία προς τη ΜΕΤΚΑ και κατάληψη του εργοστασίου.
«Να μην γίνεται πλειοδοσία αγωνιστικής συμπεριφοράς» ζήτησε ο Κ. Καρτάλης και αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων πρότεινε να ασκηθούν πιέσεις προς τη διοίκηση του εργοστασίου με την οποία είχε επαφή και για την ώρα του απέκλεισε την επαναπρόσληψη, αλλά και να γίνουν συναντήσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας απ’ όπου η εταιρία αντλεί πόρους για επενδύσεις. Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Νάνος κατήγγειλε το γεγονός ότι συνδικαλιστές εργοστασίου τον απείλησαν για την πρόθεσή τους να καταθέσει ερώτηση για τα προβλήματά τους ενώ επισήμανε ότι η πολιτική του κεφαλαίου κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους ότι ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός των απολύσεων και των περικοπών μισθών και ελαστικών μορφών εργασίας.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σωματείο εργαζομένων είπε σε βουλευτή να μην ασχολείται με το εργοστάσιο!!!

Σοβαρή καταγγελία από το βουλευτή του ΚΚΕ Απόστολο Νάνο. Έγινε στόχος προσωπικής επίθεσης και αποδέκτης πιέσεων από σωματείο εργαζομένων, προκειμένου να μην ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο όσον αφορά στη λειτουργία και τα πεπραγμένα της επιχείρησης που απασχολούνται!!!
Πάγωσαν οι τοπικοί φορείς, τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ και όσοι παραβρίσκονταν στην αίθουσα, ακούγοντας τον βουλευτή του ΚΚΕ στη Μαγνησία να προβαίνει στη συγκεκριμένη καταγγελία, χωρίς όμως να κατονομάσει το σωματείο.
Λίγο αργότερα σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο βουλευτής του ΚΚΕ αποκάλυψε ότι αφορά στο σωματείο των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ. «Τα πράγματα δεν έγιναν έτσι», απαντά ο πρόεδρος του σωματείου Λάμπρος Γιαννακός, που αποδίδει τις καταγγελίες στο γεγονός ότι το σωματείο έχει επιλέξει να μη συνδιαλέγεται με πολιτικά κόμματα.
Όπως επισήμανε ο κ. Απόστολος Νάνος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όταν ρωτήθηκε, προχθές δέχτηκε στο γραφείο του επίσκεψη από το σωματείο της ΚΟΝΤΙ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τού υπέδειξε σε έντονο μάλιστα ύφος προειδοποιητικού χαρακτήρα μήνυμα «να μην ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο εργοστάσιο» και ότι «εάν συνεχίσει, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του… προς γνώση και συμμόρφωση».
Η «ιστορία» ξεκίνησε όταν κ. Νάνος ως βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας με αφορμή καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει και δεν έχουν δηλωθεί, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι το σωματείο… «ποιεί τη νήσσα». Μόλις χθες ο ίδιος βουλευτής υπέβαλε και νέα επερώτηση, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αυτή τη φορά, για τα τοξικά αλλά και το γεγονός ότι έγινε αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της ΝΑΜ, όπου επιβεβαιώθηκε σωρεία παραβάσεων σχετικά με την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της ΚΟΝΤΙ.
«Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Δεν είναι δυνατό συνδικαλιστής να απειλεί βουλευτή γιατί κατέθεσε ερώτηση. Τέτοια πράγματα είναι κατάπτυστα. Είναι κατάντια» δήλωσε εξοργισμένος ο βουλευτής του ΚΚΕ, φανερά ενοχλημένος για το συμβάν που κατήγγειλε.
Αργά χθες το βράδυ ο πρόεδρος του σωματείου της ΚΟΝΤΙ Λάμπρος Γιαννακός, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεχείρησε να διαψεύσει τον βουλευτήμ υπογραμμίζοντας ότι αυτό που επισημάνθηκε στον βουλευτή είναι πως δεν έχει σωστή ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στην ΚΟΝΤΙ και ότι δεν θα πρέπει να αφήνει αιχμές για το συγκεκριμένο σωματείο, διότι υπάρχουν δείγματα γραφής που αποδεικνύουν την αγωνιστικότητά του και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
«Δεχόμαστε επίθεση, γιατί δεν επιτρέπουμε κομματικές παρεμβάσεις» τόνισε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννακός.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σημειώσεις Μαγνήτη:  
Στους παροικούντες τα συνδικαλιστικά πράγματα της Μαγνησίας, είναι γνωστό ότι ο κ. Γιαννακός στηρίζει την ΠΑΣΚΕ.
Η πρεμούρα της διοίκησης του Σωματείου, να μην ασκηθεί έλεγχος στα πεπραγμένα της ΚΟΝΤΙ, είναι άσχετη με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα τοξικά απόβλητα στον χώρο του εργοστασίου;;;
Σε ποιό έσχατο σημείο θα φτάσει ο εργατοπατερισμός;;; Έχει πάτο το βαρέλι;;;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στις καλένδες η εκτροπή του Αχελώου

Στις ελληνικές καλένδες οδηγεί η κυβέρνηση το μεγάλο έργο της εκτροπής του Αχελώου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε εμμέσως χθες, κατά την κήρυξη της έναρξης του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου νομού Καρδίτσας από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη!
Παρ’ ότι η μερική εκτροπή αποτελούσε κεντρική θεματική ενότητα της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού - όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον εαυτό του – δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά για το έργο και την τύχη του ωσάν ακόμη και η προφορά του ονόματος του Αχελώου να είναι απαγορευμένη!
Ο κ. Μαγκριώτης στη διάρκεια της τοποθέτησής του αρκέστηκε μονάχα να επαναλάβει την ασαφή προεκλογική δέσμευση του κ. Παπανδρέου στη συγκέντρωση που έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λάρισα ότι ως κυβέρνηση της χώρας «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την ερήμωση της Θεσσαλίας» και πώς «μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό είμαστε βέβαιοι πως σύντομα η Θεσσαλία θα επανακτήσει τη δυναμική αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη της αγροτικής της οικονομίας».
Έτσι παρά την επικοινωνιακή παρουσία του κ. Μαγκριώτη στο Συνέδριο, εξακολουθεί για τον κόσμο της Θεσσαλίας, να παραμένει αναπάντητο το ουσιώδες ερώτημα... Με ποιον τρόπο και με τι είδους έργα (εκτός της εκτροπής του Αχελώου) θα επιτευχθεί αυτός ο μεγάλος στόχος;
Αναφερόμενος στη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, ο Υφυπουργός Υποδομών δήλωσε ότι μέσα σε διάστημα 12 μηνών θα είναι έτοιμες οι μελέτες που θα τεκμηριώνουν τις ανάγκες για νερό στην περιφέρειά μας, πάνω στις οποίες θα βασιστεί ο νέος αναπτυξιακός σχεδιασμός στον αγροτικό τομέα. Όμως, δεν είπε λέξη για τι μέλλει γενέσθαι αυτό το διάστημα με την τεράστια σήραγγα εκτροπής στη Δρακότρυπα και στην Αγορασιά η οποία άρχισε από σήμερα κιόλας να καταρρέει λόγω της μη εκτέλεσης των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων επένδυσης και προστασίας της, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους φορείς και στους κατοίκους του νομού για περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή της Αργιθέας!
Σε ό,τι αφορά τέλος στην κυβερνητική πολιτική για τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε σε σχέση με το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του νομού Καρδίτσας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η διερεύνηση, οι προτάσεις και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτή τη διοργάνωση δεν είναι απλώς σημαντικά αλλά απαραίτητα για την το σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας, προβλήματα που ταλαιπωρούν την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αισιοδοξία μου.
Όχι γιατί υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά γιατί η συνεργασία της κυβέρνησης, των τοπικών φορέων, των επιστημόνων και των πολιτών είναι προϋπόθεση για το ξεπέρασμα των προβλημάτων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης μπορώ να διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε τις ανάγκες της περιοχής και είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας η επιτάχυνση, ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση της κατασκευής απαραίτητων έργων υποδομής που είναι:
* Η κατασκευή του Ε65 που θα συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό,
* Η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσα-Άρτα που έχει ορισθεί ως εθνικού επιπέδου έργο και περιλαμβάνει τη σήραγγα του Τυμπάνου, έργο που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση προς το υπό κατασκευή φράγμα Συκιάς.
* Η βελτίωση της Εθνικής οδού Καρδίτσας-Τρικάλων, η αναβάθμιση του οδικού δικτυού σύνδεσης της Καρδίτσας και της Ε65 με τα Φάρσαλα, την Αγχίαλο και το Βόλο,
* Η έναρξη των έργων διαχείρισης υδάτων Σμοκόβου, συνιστούν ένα σύνολο αναγκαίων υποδομών που θα δώσουν πνοή στην Καρδίτσα και στην ευρύτερη περιοχή τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη.
Παράλληλα, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών σχεδίων για τους ορεινούς όγκους, όπως είναι αυτός των Αγράφων, που μοιράζεται σε 4 περιφέρειες και 5 νομούς. Πυρήνας και κεντρική φιλοσοφία αυτού του ολοκληρωμένου σχεδίου είναι η πράσινη- αειφόρος ανάπτυξη. Η χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για να υπάρξουν ειδικές πολιτικές χρηματοδότησης των ορεινών περιοχών από την Ε.Ε., τόσο στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο, όσο και στην επόμενη. Ο σχεδιασμός, η διεκδίκηση αλλά και η διαχείριση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου, θα γίνει μέσα από ένα φορέα του Δημοσίου, σε συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και τους άλλους φορείς εκπροσώπησης των παραγωγικών και κοινωνικών τάξεων των 5 νομών.
Η Δυτική Θεσσαλία έχει χαρακτηριστικά περιφέρειας μέσα στην περιφέρεια. Γι’ αυτό μόνο ένα σχέδιο χωρικής ανάπτυξης που αξιοποιεί τους οδικούς άξονες και δεν καθορίζεται μονομερώς από αυτούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, μπορεί να οδηγήσει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση, στην κοινωνική συνοχή».
Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των κατευθύνσεων τοπικής δράσης που προωθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καρδίτσας παρακολούθησαν και απηύθηναν χαιρετισμούς οι Βουλευτές κ.κ. Ντίνος Ρόβλιας, Νίκος Σαλαγιάννης, Μαρία Θεοχάρη, Χρήστος Μαγκούφης, Σπύρος Ταλιαδούρος και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πόπη Γερακούδη, ενώ μηνύματα απέστειλαν ο Βουλευτής Επικρατείας και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όπου φτωχός και η μοίρα του...Πραξικόπημα στην Νιγηρία.

Σε καθεστώς στρατιωτικού πραξικοπήματος βρίσκεται από χθες (προχθές) η Νιγηρία μετά από την ανατροπή του προέδρου της χώρας Μαμαντού Τάντζα. Οι στρατιώτες κρατούν τον πρόεδρο σε στρατόπεδο έξω από την πρωτεύουσα ενώ ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Αντάμου Χαρούνα δήλωσε ότι «η επιχείρησή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».
Η Νιγηρία είναι μια από της πιο φτωχές χώρες του κόσμου, όμως κάποιοι ξέρουν να εκμεταλλεύονται πολύ καλά και τον λαό και τη χώρα η οποία είναι τρίτη στον κόσμο στην παραγωγή ουρανίου. Οπότε προφανώς εδώ μιλάμε για μεγάλο «μπογιόκο» το οποίο δεν κατέληξε μέχρι στιγμής ποτέ στους ανθρώπους της χώρας που λιμοκτονία πάει σύννεφο…
Για ώρες επικρατούσε ασάφεια στην περιοχή σχετικά με το τι έχει συμβεί, μέχρι που ο συνταγματάρχης Γκουκόγε Άμπντουλ Καρίμου, εκπρόσωπος των στρατιωτικών, εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση για να ενημερώσει σχετικά με το πραξικόπημα.
"Το Ανώτατο Συμβούλιο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (CSRD) αποφάσισε να καταργήσει το Σύνταγμα της έκτης δημοκρατίας και να διαλύσει όλους τους θεσμούς. Ζητάμε από το λαό να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να παραμείνει ενωμένος, ακολουθώντας τα ιδανικά του CSRD, που θα μπορέσει να κάνει τον Νίγηρα παράδειγμα δημοκρατίας και καλής διακυβέρνησης", επισήμανε στην ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος Τάντζα είχε αποφασίσει να επεκτείνει παράνομα την θητεία του και να δώσει στον εαυτό του τη δυνατότητα μια ακόμα θητείας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους αρχηγούς του στρατού της χώρας που έφτασαν έως και στην κατάληψη της εξουσίας. Η Οικονομική Κοινότητα Δυτικοαφρικανικών Κρατών είχε διαγράψει την χώρα μετά την απόφαση του Τάντζα να επεκτείνει την θητεία του, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στη χώρα αφού ένιωθαν ότι χάνουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή.
Από το Ποντίκι
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

SMS, όπως λέμε Sτείλε Μήνυμα Sωτηρίας!!!

Έρανο για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο ξεκίνησε από χθες ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα».
Με ένα απλό γραπτό μήνυμα στο 19059, με χρέωση μόλις 1,19 ευρώ, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε κι εσείς το έργο της "Φλόγας".
Η εκστρατεία του σωματείου λήγει στις 24 Φεβρουαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε 6 μέρες καιρό για να στείλουμε sms...
Όποιος με διαβάζει αυτή την στιγμή σίγουρα έχει 1,2 ευρώ να διαθέσει, ούτε μισός καφές δεν είναι...
Ειδικά όσοι έχουνε στείλει sms για άλλους ...ιερούς σκοπούς, όπως X-Factor, Next Top Model και δεν συμμαζεύεται, ας τεντώσουνε το χέρι τους, ας πιάσουν το κινητό τους κι ας στείλουνε το μήνυμα της ζωής...
Κι εσύ φίλε μου, που χαμογελάς συμφωνώντας μαζί μου και έστειλες sms στην ραδιοφωνική εκπομπή, για να μπεις στην κλήρωση για διήμερο στην Αίγινα, κι εσύ που έστειλες sms για να μπεις στην κλήρωση με έπαθλο cd του Χατζηγιάννη κι εγώ, που σας κάνω τον έξυπνο και σας "την λέω", όλοι, πρέπει να στείλουμε όσα sms αντέχει η τσέπη του καθενός, για τα παιδιά με καρκίνο.
Κι αν είστε ένας από "τους έχοντες και κατέχοντες", και σας παίρνει να κάνετε το κάτι παραπάνω, κάντε κι ένα μεγαλύτερο καλό και πάτε μέχρι την Τράπεζα:
Εθνική Τράπεζα 192/480000-10
ALPHA BANK 112-00-2002-011686
Αγροτική Τράπεζα 017-01/01220138
Τράπεζα Πειραιώς 5015-020-641423
Ασπίς 10-203-0001-140
Eurobank 00260063460100128261
Marfin Egnatia Bank 0278039425
Για τα παιδικά μάτια, που μας κοιτάζουν με ελπίδα, χαμόγελο και προσμονή...
Από το ΚΕΝΤΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ακραία η κόντρα Θαν. Παπαγιάννη Αχιλλέα Μπέου

Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκονται πλέον οι «σκιές» πάνω από την εκποίηση περιουσιακού στοιχείου του συλλόγου και οι καταγγελίες περί κατάχρησης των χρημάτων της αγοραπωλησίας που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώπιον του οποίου συνεχίστηκε χθες η δίκη με κατηγορούμενο τον Αχ. Μπέο για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και δια του Τύπου, εισχωρεί στο βάθος της υπόθεσης, καθώς ζήτησε να προσκομιστούν στοιχεία που αποδεικνύουν την «κατεύθυνση» των 100.000.000 δρχ. από την πώληση αγροτικού ακινήτου το 1995.
Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Νίκης Μπόλλη το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει αργά το μεσημέρι την ακροαματική διαδικασία, ζητώντας στις 19 Μαρτίου -οπότε θα συνεχιστεί η δίκη- να προσκομιστούν το «γενικό καθολικό βιβλίο» της εταιρίας και η απόδειξη κατάθεσης των 100 εκατ. δρχ. της αγοραπωλησίας στο λογαριασμό της ΠΑΕ.
Το δικαστήριο αποφάσισε να κληθούν και να καταθέσουν ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ορίστηκε για τον έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάν. Κουκουσέλης, καθώς από τους παράγοντες της χθεσινής δίκης φάνηκε ότι κανείς δεν διέθετε τα επίμαχα έγγραφα.
Η δίκη σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα συνεχίστηκε χθες με τις καταθέσεις του αντιδημάρχου Βόλου Γιάν. Στάμου και του μάρτυρα υπεράσπισης, δημοσιογράφου της Αθήνας Κ. Τσολακάκη.
Ο κατηγορούμενος και συνήγορος του εαυτού του –καθώς δεν θέλησε να έχει εκπροσώπηση δικηγόρου- κινούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης μέσα στην αίθουσα και εκτός από τις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλλε, όπως δικαιούται, κατά την εξέταση των μαρτύρων, παρενέβαινε διαρκώς στη διαδικασία, δίνοντας την εντύπωση ότι προεδρεύει σε γενική συνέλευση της ΠΑΕ...
Ο Αχιλλέας Μπέος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από έγκληση του Αθ. Παπαγιάννη σχετικά με δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στις 17/7/2008, στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Αυτός είναι που πτώχευσε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αυτός που εκποίησε τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, αυτός που καταχράστηκε χρήματα που προορίζονταν για το βολιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Το θέμα είναι πολιτικό και επιδιώκονται άλλοι στόχοι, κατέθεσε ο κ. Στάμος, παραθέτοντας στο δικαστήριο παραστατικά στοιχεία, για τα οποία, όπως είπε, απαιτήθηκε χρόνος και κόπος για να τα συγκεντρώσει καθώς και το ποσό των 3.000 ευρώ, «τα οποία εμένα δυστυχώς δεν μου περισσεύουν, μου λείπουν», όπως είπε.
Τα παραστατικά στοιχεία «δείχνουν ξεκάθαρα την τήρηση της απόλυτης νομιμότητας είσπραξης του ποσού των 100.000.000 δρχ. και της εγγραφής του ως άνω εσόδου στα λογιστικά βιβλία της ΠΑΕ. Άλλωστε και αυτό προκύπτει και από τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της εταιρίας της 30ης Ιουνίου 2006», ανέφερε ο κ. Στάμος και υποστήριξε ότι πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμησης μέσω των ΜΜΕ, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως πραγματικά.
Στην κατάθεσή του ο κ. Τσολακάκης υποστήριξε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν μια πτωχευμένη εταιρία από το 2004, καθώς «αν και υπήρχαν έσοδα, οι παράγοντες έκαναν ό,τι γούσταραν και λογαριασμό δεν έδιναν. Ο Παπαγιάννης ενδιαφέρονταν, αλλά απέτυχε ως διοικητικός παράγοντας. Δεν ήταν σταθερός στις απόψεις του, άλλαζε συνεχώς άποψη και συμμαχίες». Ο ίδιος απέδωσε όσα γράφτηκαν τότε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ στον παρορμητικό χαρακτήρα του κ. Μπέου και στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εαυτό του και την ομάδα του.
Ο μάρτυρας υπεράσπισης πάντως μετά από ερώτηση της Εισαγγελέως της έδρας διευκρίνιζε ότι δεν έγινε πτώχευση, αλλά εκκαθάριση λειτουργίας της εταιρίας.
«Δεν θα βάζετε κουβέντες στο μάρτυρα που δεν έχει πει. Είπε ότι έως το 2004 θα είχε πτωχεύσει», παρενέβη στη διαδικασία ο κ. Μπέος, προκαλώντας την πρόεδρο της έδρας να τον ανακαλέσει στην τάξη.
Όταν δε η Εισαγγελέας πρότεινε να κληθεί ως μάρτυρας ο ορκωτός λογιστής και να προσκομιστεί στο δικαστήριο το «γενικό καθολικό», ο κ. Μπέος παρενέβη και πάλι: «Εγώ έλειπα τότε στην Αμερική. Αυτοί που κατηγορούνται, ας το φέρουν».
«Όταν φύγαμε από τη διοίκηση, υπήρχαν τα πάντα. Ο κ. Κουκουσέλης ας μας πει πού είναι», είπε από την πλευρά του μηνυτή ο δικηγόρος Γ. Σινέλης.
Ιδιαίτερα καυστική στο μεταξύ η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία διερωτήθηκε εάν ο κ. Μπέος θεωρεί ότι είναι πάνω από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η κ. Μπόλλη αναφερόταν ακόμη και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ για κατάχρηση χρημάτων, λέγοντας ότι καλό θα ήταν να περιμένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και μετά να μιλήσει.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εντυπωσιακό ξύλινο ιστιοφόρο στο Βόλο

Ένα βρετανικό ξύλινο ιστιοπλοϊκό από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ελλιμενίστηκε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου συγκεντρώνοντας το θαυμασμό όλων. Το υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Βόλου Απ. Φοινικόπουλος αλλά και το κλιμάκιο της διεθνούς ιστιοδρομικής εκπαίδευσης που βρίσκεται στο Βόλο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ιστορικής Ρεγκάτα.
To Tenacious που έχει 65 μέτρα μήκος με το κεντρικό ιστίο του να φθάνει τα 44,35 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα οκτώ κόμβους με μηχανές και 11 κόμβους με ανοιγμένα όλα του τα πανιά, έδεσε στην επιβατική προβλήτα στις 12:20 χθες το μεσημέρι. Το ιστιοπλοϊκό που ανήκει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Αγγλίας Jubily Trust, διαθέτει 40 μέλη πλήρωμα εκ των οποίων τα 20 είναι ΑμεΑ ενώ όλο το πλοίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο γι’ αυτό το σκοπό.
«Είναι τιμή μας που δεχόμαστε αυτό το πλοίο» τόνισε ο κ. Φοινικόπουλος κι εξέφρασε την ικανοποίησή του που το κλιμάκιο της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πιστοποίησε ότι το λιμάνι έχει τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία των 15 σκαφών τέτοιου μεγέθους ενώ και το τοπίο και η περιοχή με τις φυσικές της ομορφιές θα βοηθήσουν ώστε να διοργανωθεί μία από τις πιο θεαματικές ιστιοδρομίες. Ο κ. Φοινικόπουλος εξέφρασε την ελπίδα το 2013 να διοργανωθεί ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων και μία Μεσογειακή Ρεγκάτα πάντα με τη βοήθεια της S.T.I. και της ελληνικής αντιπροσωπείας της. Επισήμανε ότι τα οικονομικά οφέλη για την πόλη θα είναι ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν ενώ πλέον ο Βόλος μπαίνει στο χάρτη της ναυτικής εκπαίδευσης με πανιά και πλέον παρόμοια πλοία τον έχουν θέσει ως λιμάνι προορισμού. «Εκδηλώσεις τέτοιου είδους έχουν μεγάλη απήχηση και παρακολουθούνται και μέσω του διαδικτύου διεθνώς. Ο Βόλος είναι η πρώτη φορά που θα έχει μια τόσο ευρεία δημοσιότητα. Είναι στο χέρι μας πως θα αξιοποιήσουμε την προβολή αυτή για το καλό του τόπου» τόνισε.
Από την πλευρά του ο Άγγλος καπετάνιος του Tenacious ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή καθώς είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Βόλο και τόνισε ότι το μήνυμα που μεταφέρει αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του είναι ότι καθένας μπορεί να κάνει κάτι, όμως κάποιος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Επόμενος σταθμός του σκάφους θα είναι το λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη.
Ο Γιώργος Καράβολος, πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος S.T.I. (Sailing Training International), επισήμανε ότι στόχος της οργάνωσης είναι η διαπαιδαγώγηση των νέων μέσα από την εμπειρία της ναυτικής εκπαίδευσης σε μεγάλα ιστιοφόρα. «Ο θεσμός αυτός είναι πάνω από 50 χρόνια και μάλιστα είχε προταθεί και για νόμπελ ειρήνης το 2007. Μέχρι στιγμής 100.000 νέοι κάθε χρόνο εκπαιδεύονται σε 500 παρόμοια πλοία ανά τον κόσμο και η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πολλά οφέλη όχι μόνο στο ναυτικό τουρισμό αλλά και στη ναυτιλία της αλλά και στο χαρακτήρα των ίδιων των νέων, ασχέτως αν θα επιλέξουν να γίνουν ναυτικοί».
Το μέλος της επιτροπής διοργάνωσης της Regatta για τις ιστορικές θάλασσες πρώην πλοίαρχος του Ολλανδικού Βασιλικού Ναυτικού Robbin Snaoukxourxroyie, τόνισε ότι για την Επιτροπή είναι ένα μοναδικό γεγονός επειδή είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα, στο Αιγαίο. «Τώρα βλέπετε ένα από τα σκάφη αλλά το Μάιο θα είναι εδώ ελλιμενισμένα άλλα 12 κι ελπίζουμε οι Βολιώτες αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να έλθουν να τα επισκεφθούν. Κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη διοργάνωση της καλύτερης Ρεγκάτας», τόνισε.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η κ. Τζάκρη αγνόησε το τοπικό ΠΑΣΟΚ!!!

Κόκκινη κάρτα από το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη. 
Η επιλογή της να αγνοήσει πλήρως το κόμμα, γυρίζοντας την πλάτη στην νομαρχιακή οργάνωση που είναι η μοναδική μάλιστα στην επικράτεια που έχει συγκροτήσει Δίκτυο Μεταναστών που λειτουργεί ένα χρόνο και πλέον προκάλεσε την έντονη δυσφορία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.
Είναι μάλιστα γεγονός ότι τόσο ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Φώτης όσο και οι υπεύθυνοι του Δικτύου Μεταναστών ενημερώθηκαν από τις εφημερίδες για την έλευση της Υφυπουργού. «Πρόκειται για σοβαρό ατόπημα το οποίο δεν πρόκειται να περάσει έτσι» επισήμανε χθες ο Γραμματέας της Οργάνωσης Γ. Φώτης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για την «πόρτα» που έφαγε το κόμμα από την Υφυπουργό Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον κ. Φώτη, ο Γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης μετά από προτροπή των οργανώσεων της περιφέρειας έχει ζητήσει από όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, σε κάθε επίσκεψη που γίνεται ανά την επικράτεια, να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να προγραμματίζεται συνάντηση με τα κομματικά όργανα στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης.
«Το κόμμα έχει λόγο και προτάσεις για τα θέματα που αφορούν την μετανάστευση και μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι που πήραμε πανελλαδικά πρωτοβουλίες προκειμένου να συστήσουμε δίκτυο μεταναστών. Στις εκδηλώσεις που κάναμε είχαμε μάλιστα φροντίσει να καλέσουμε όλους τους τοπικούς φορείς» παρατήρησε δεικτικά από την πλευρά του και ο υπεύθυνος του Δικτύου Γαρ. Αντζούρης.
Η δυσφορία της νομαρχιακής οργάνωσης αναμένεται να εκφραστεί σήμερα κιόλας με σχετικό έγγραφο στην Ιπποκράτους στον Γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη.
Κυβερνητικές δεσμεύσεις για τους μετανάστες
«Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει πορεία στη μεταναστευτική πολιτική και της κατεύθυνσης ταχύτερης κοινωνικής ενσωμάτωσης των νομίμων μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν εδώ και χρόνια στη χώρα μας», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, χθες από το Βόλο, προσκεκλημένη σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Η Νομαρχία, στην εκδήλωση το απόγευμα, στο Park, άνοιξε σε διάλογο την πρότασή της σχετικά με τις πολιτικές για τη μετανάστευση και τη δικτύωση των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ζητήματα μετανάστευσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στο πρώτο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή προς διαβούλευση. «Πρόκειται», είπε, «για μια ουσιαστική πολιτική, που θα αλλάξει σελίδα στην πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα για τα θέματα της μετανάστευσης, αποβλέποντας στα οφέλη όχι μόνο των μεταναστών, αλλά του συνόλου των πολιτών».
Παρουσιάζοντας την πρόταση, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Ν.Α.Μ. έχει δηλώσει ότι δεν θεωρεί «καυτή πατάτα» τις αρμοδιότητες των νομαρχιών που αφορούν στους μετανάστες. Ούτε επιθυμεί να τις απεμπολήσει. Αντιθέτως επιθυμεί να τις ασκήσει ουσιαστικά, θεωρώντας ότι αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών και για τη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
Για το λόγο αυτό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κάνοντας ένα βήμα μπροστά. Πιστεύουμε δε ότι σ’ αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση, καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενεργοποίηση του ενδογενούς τοπικού δυναμικού. Οι τοπικές κοινωνίες και οι ενεργοί πολίτες και ομάδες πρέπει και έχουμε υποχρέωση να παρέμβουμε αποτελεσματικά.»
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απεργία δημοσιογράφων στις 24 Φλεβάρη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι δημοσιογράφοι στις 24 Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας, σύμφωνα και με τη πρόταση της ΠΟΕΣΥ, στη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι ζητούν «άμεσα μέτρα στήριξης της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και να σταματήσουν, να μπει φραγμός στις απολύσεις. Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο μείωσης των θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όχι «πάγωμα» σε μισθούς και συντάξεις, αλλά ουσιαστικές αυξήσεις, όπως επίσης και διασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Με την ανακοίνωση εξάλλου, γίνεται κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απεργία για τις απολύσεις στην ΜΕΤΚΑ

Απεργία «κόντρα» στις απολύσεις τριών εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ αλλά και σε απολύσεις και αντεργατικές ενέργειες εργοδοτών, σήμερα, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
Για στις 9:30 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρία μεταλλικών κατασκευών καθώς για το συνδικαλιστικό κίνημα οι τρεις απολύσεις «ξεχείλισαν το ποτήρι». Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή 24ωρη απεργία αλλά και στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 24 Φλεβάρη, απηύθυνε το ΕΚΒ.
Με αίτημα την ανάκληση των τριών απολύσεων που χαρακτηρίστηκαν «παράνομες και καταχρηστικές» αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που έχουν γίνει στο χώρο του μετάλλου όπως και σε άλλους χώρους, απεργία κήρυξε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Σχετική απόφαση έλαβε και το σωματείο εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ με στόχο την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Το θέμα των απολύσεων, κυριάρχησε στη χθεσινή συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Βόλου το οποίο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, σύμφωνα και με το πρόγραμμα δράσης που έχει καταρτίσει.
Απολύσεις και γενικότερα αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι αποφασισμένο να «πολεμήσει» το συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την προστασία των εργαζομένων ενώ έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση της προστασίας των ανέργων αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Στη χθεσινή συνέλευση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της «Κανάκης» και της ΒΙΟΣΩΛ ενώ οι πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων από τη ΜΕΤΚΑ ξεσηκώνουν αντιδράσεις που θα κλιμακωθούν.
Στο πλάνο των παρεμβάσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου « το σταμάτημα των απολύσεων, η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων εργασίας κ.λ.π.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας, Απόστολος Νάνος, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργία και προτείνει η απεργία στις 24 Φλεβάρη να έχει κατάληξη έξω από τη ΜΕΤΚΑ.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΕΚ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί

Χωρίς ταξί θα μείνει για μία ακόμη φορά αύριο Παρασκευή και σε διάστημα μίας μόλις εβδομάδας ο Βόλος, η Νέα Ιωνία και ολόκληρος ο Νομός Μαγνησίας, καθώς σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και πάλι οι ιδιοκτήτες ταξί, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο φορολόγησής τους.
Πάντως στο Πολεοδομικό Συγκρότημα θα κυκλοφορήσουν ταξί για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών και οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται επικοινωνώντας με το τηλεφωνικό κέντρο.
Η αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί αφορά την επιβολή λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματός τους έναντι του τεκμαρτού που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο λογιστικός προσδιορισμός του εισοδήματός τους θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στα ταξί που δουλεύουν δύο άτομα όσο και στον καταμερισμό των δαπανών για συνεργεία, καύσιμα και ανταλλακτικά.
Μιλώντας στο Ράδιο Ένα ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Αναστ. Δεμερτζής, χαρακτήρισε εμπαιγμό τη στάση της κυβέρνησης έναντι του κλάδου τους και τόνισε πως αν δεν υπάρξουν εξελίξεις και δεν δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που τίθενται οι ιδιοκτήτες ταξί θα προχωρήσουν και σε νέες κινητοποιήσεις, σύμφωνα βέβαια με τις αποφάσεις που θα λάβει η Ομοσπονδία τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δικαιώθηκαν συμβασιούχοι

Το δρόμο για τη δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων ανοίγει ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε πως πρέπει να εγκριθούν εντάλματα πληρωμών συμβασιούχων του Δήμου Κρωπίας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από πολιτικά δικαστήρια.
Ουσιαστικά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει το δρόμο ακόμη και για τις μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφού για πρώτη φορά λαμβάνει υπόψη του τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων που έμεναν έξω από το Προεδρικό Διάταγμα του 2006.
Μέχρι τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν αρμοδιότητα να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων που δεν καλύπτονταν από το ΠΔ και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων.
Ακόμα, η Ολομέλεια του ΕΣ δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους Δήμους κ.λπ. να απασχολούν συμβασιούχους.
Στην προκειμένη περίπτωση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα ότι πρέπει να εγκριθούν τα εντάλματα πληρωμής 34 συμβασιούχων του Δήμου Κρωπίας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από τα πολιτικά δικαστήρια και είχε εκδοθεί και θετική απόφαση υπέρ τους από την Τριμελή Επιτροπή (Συμμόρφωσης) του Αρείου Πάγου.
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του Δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον Δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου.
Από το Πρωτοδικείο αναγνωρίστηκε ότι οι 34 διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωσε το Δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».
Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.
Στην Ολομέλεια του ΕΣ ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ.Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου, προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των Δήμων και Κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.
Η Ολομέλεια του ΕΣ δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων.
Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του ΑΠ που υποχρέωνε το Δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σε απόγνωση λόγω απώλειας της άδειας ταξί

Το μόνο που του απέμεινε είναι η φωνή, γεμάτη απόγνωση και οργή... 
Έχασε το «τιμόνι» και το μεροκάματο, το δικαίωμα συνταξιοδότησης από το οποίο απείχε μόλις πέντε μήνες, αλλά παλεύει και δεν επιτρέπει να του στερήσουν την αξιοπρέπειά του.
Μόνος του, με ένα πλακάτ περασμένο από το λαιμό του, ο 64χρονος Σωτήρης Λαγός, από τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο έχασαν την άδειά τους, μέσα στον πολύχρονο «εμφύλιο πόλεμο» του κλάδου, προχώρησε σε διαμαρτυρία.
Επί ώρες οι φωνές του, μπροστά από τη Νομαρχία συγκέντρωναν τα βλέμματα των περαστικών. 
Και, όμως, αντί για συμπαράσταση δέχθηκε, όπως λέει, τηλεφώνημα να εγκαταλείψει τη διαμαρτυρία, «διαφορετικά θα τον μάζευε η αστυνομία»
Ο ίδιος ξέσπασε, περιγράφοντας τους τελευταίους πέντε μήνες της ζωής του, δίχως δουλειά.
«Δεν είμαι Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μετά τις γιορτές με ξεστολίσανε και πετάξανε. Είμαι άνθρωπος που δουλεύω από πολύ μικρή ηλικία και επιβιώνω στην κοινωνία αυτή χωρίς καμία παρανομία. Μόνο με τα δυο μου χέρια, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο», έλεγε ο κ. Λαγός.
Αναγκάστηκε να αφήσει το τιμόνι μετά από 38 χρόνια δουλειάς ως νυχτερινός οδηγός ταξί. 
Και μάλιστα, ενώ του απέμεναν μόλις πέντε μήνες πριν κατοχυρώσει το δικαίωμα της σύνταξης.
«Έχω δικαιωθεί σε δύο διαγωνισμούς, μου έχουν αφαιρέσει την άδεια εκπρόθεσμα τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να χαλάσω την οικογένειά μου, να μείνω μόνος μου, να μην έχω ούτε σπίτι να κοιμηθώ...
Μας πήρανε τις άδειες και βλέποντας εμένα, που διεκδικούσα το δίκιο μου, με «πήρανε στην άκρη» και μου δώσανε ελεημοσύνη μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως τους ζητιάνους. Μου υποσχέθηκαν δουλειά, αλλά λένε ψέματα. Δεν ζητάω τίποτε άλλο, μόνο να δουλέψω μέχρι να πάρω σύνταξη», έλεγε απελπισμένος.
Δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν μίλησε για το πώς έχει αλλάξει η ζωή του τους τελευταίους μήνες, μένοντας χωρίς δουλειά: «Με προσέχει η αδερφή μου, πηγαίνω και μου δίνει η πρώην γυναίκα μου να πληρώσω, αν πληρώσω, ένα ενοίκιο και τρέχω στις εκκλησίες για να φάω. Ένας άνθρωπος που σε όλη τη ζωή του ήταν περήφανος και δούλευε για να ζήσει...»
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ποινικές διώξεις κατά 22 αιρετών!

Από το γραφείο του ανακριτή κ. Αγγελόπουλου παρέλασαν χθες το πρωί προκειμένου να απολογηθούν πρώην και νυν μέλη της διοίκησης της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου, με στόχο να προσωποποιηθούν οι ευθύνες οι οποίες αντιστοιχούν στον καθένα από τα 22 συνολικά άτομα που φέρονται ως κατηγορούμενοι, μετά τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία Βόλου από το Σεπτέμβριο του 2008 για την υπόθεση που αφορά στην οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου, αλλά και την Αργώ. Όλοι τους ζήτησαν και πήραν αναβολή για την 1η Μαρτίου.
Το θέμα έχει και σημαντικό πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η απόδοση ποινικών ευθυνών σε αιρετούς «με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα της προσφυγής, ο γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει με βάση το άρθρο 146 παρ. 2 α του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου, ενώ αν βγει αθωωτική απόφαση η αργία αίρεται αυτομάτως».
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2006, όταν μετά από δημοσιεύματα των εφημερίδων είχε διαταχθεί από τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλ. Ζήση προκαταρκτική έρευνα.
Σημειώνεται ότι αρχικά υπήρχαν δύο ξεχωριστές υποθέσεις, οι οποίες όμως στη συνέχεια ενώθηκαν, καθώς υπήρξαν κοινά στοιχεία.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Ανακριτή Βόλου για τη λήψη καταθέσεων και την απόδοση των κατηγοριών σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και απιστία κατ΄ εξακολούθηση και αφού προηγουμένως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου κ. Μπόλλη έκανε αποδεκτό αίτημα του πρώην Προέδρου της ΔΗΤΕΒ να παραταθεί για έξι ακόμη μήνες η περίοδος της κύριας ανάκρισης και πιο συγκεκριμένα από τις 19 Σεπτεμβρίου 2009 έως τις 19 Μαρτίου 2010.
Αφορμή για την άσκηση ποινική διώξεων στάθηκε το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών, της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας, που πραγματοποίησαν διαχειριστικό έλεγχο στην ΔΗΤΕΒ, κατά την περίοδο 2002 – Σεπτέμβριο 2007, μετά από παραγγελία που είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, βάσει προκαταρτικών ερευνών που είχε διατάξει στο παρελθόν για το Ξενία, την Αργώ και τα οικονομικά της επιχείρησης.
Στο πόρισμα αναφέρονται διαχειριστικές παρατυπίες για πολλά ζητήματα που διαχειρίζεται η ΔΗΤΕΒ και ειδικότερα στο «Ξενία», την «Αργώ», το δημοτικό ραδιόφωνο, τις προσλήψεις και συμβάσεις προσωπικού, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ελεγκτές στο πόρισμα των 49 σελίδων αναφέρουν ότι στην ΔΗΤΕΒ δεν παρατηρήθηκαν λογιστικές ατασθαλίες.
Όπως αναφέρεται, οι αιτίες που δημιούργησαν το οικονομικό άνοιγμα στην ΔΗΤΕΒ είναι οι εξής:
• Οι δαπάνες λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού κόστισαν στην επιχείρηση 807.520,02 ευρώ και οι αντίστοιχες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης 342.695,50 ευρώ. Ήτοι σύνολο 1.150.614,52 ευρώ.
• Οι δαπάνες ανακατασκευής της Αργούς κόστισαν 886.955,72 ευρώ και οφείλονται επί πλέον 154.878,70 ευρώ.
• Από το «Ξενία» απωλέσθηκαν τουλάχιστον συνολικά 338.930,22 ευρώ και οφείλονται επί πλέον 200.000,00 ευρώ περίπου.
• Οι δαπάνες μισθοδοσίας που κατεβλήθησαν από ίδια έσοδα της ΔΗΤΕΒ, αυξήθηκαν κατά 370% από το οικονομικό έτος 2002 έως το οικονομικό έτος 2007 λόγω και της σημαντικής αύξησης του προσωπικού.
Αργώ
Αναφορικά με το θέμα της Αργούς, με την εισαγγελική έρευνα ελέγχθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του εγχειρήματος της Αργούς με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια του Τύπου, όσο και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης. Στην εισαγγελική έρευνα προσκομίστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία από την έναρξη του εγχειρήματος, οι συμβάσεις και συμφωνίες, στοιχεία της έως τώρα διαχείρισης και των χορηγιών που έχουν δοθεί από φορείς. Προσκομίστηκαν όλα τα παραστατικά, τιμολόγια και αποδείξεις πληρωμών και σε ποιους διατέθηκαν τα χρήματα και για ποιο σκοπό, αλλά και ποιο ήταν το συνολικό κόστος του ταξιδιού.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στον βωμό του ευρώ......ακόμη και ο Παρθενώνας!!!

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις επί σειρά ετών υποθήκευαν κρυφά τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων , για να καλύψουν τα ελλείμματα και την κρατική ρεμούλα.
Δείτε το βίντεο με τις νέες αποκαλύψεις των New York Times . 
Ήθελαν να τιτλοποιήσουν ακόμη και τον Παρθενώνα !!!!

Απολαύστε το αίσχος το αδηφάγων Ελληνικών κυβερνήσεων , που εν αγνοία του Ελληνικού λαού , είχαν υποθηκεύσει κρυφά ολόκληρη τη χώρα !!!
 

Βρωμιά και δυσωδία επί σειρά ετών , υποθήκευαν το μέλλον των Ελλήνων , για να καλύψουν τα φαγοπότια τους που οδήγησαν στο σημερινό εξευτελισμό και την Απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας... την οποία παραδίδουν και αυτή ώς θυσία στο βωμό του ευρώ !

Τώρα οι Ευρωπαίοι ζητούν εξηγήσεις και για αυτή τη ρεμούλα !!!




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

Από το ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Από......επανάνασταση έγινε κωμωδία!!!

Ξεκίνησε σαν επανάσταση και διαφημίστηκε σαν την μεγάλη τομή στη Δημόσια Διοίκηση. Για την στελέχωση του κράτους από το ΠαΣοΚ μιλάμε και το τσουνάμι των βιογραφικών που μας προέκυψε.
Βρίσκεται πλέον πολύ βαθιά στην επικράτεια της κωμωδίας.
Ακούστε το κορυφαίο.
Χθες στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής εμφανίστηκε ο κ. Π. Μαυροκέφαλος,δεν έχει εργαστεί από το 2004 (έχει κέφι για δουλειά μόνο με το ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση). Το κέφι επανήλθε και ο κ. Μαυροκέφαλος επελέγη ως επικεφαλής του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).
Βιογραφικό;;; Εχει γράψει ένα παμπάλαιο βιβλίο για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της Κίνας. «Στα ελληνικά ή στα κινεζικά;» τον ρώτησε με εμφανή ειρωνεία ο κ. Φ. Πετσάλνικος.
Ο Απ. Κακλαμάνης ήταν όλο νεύρα με την επιλογή και δεν μάσησε τα λόγια του. «Εχω επιφυλάξεις αλλά, αφού τον θέλει η κυβέρνηση, γιατί να πω όχι;» λέγεται ότι είπε.
Πλάκα τελικά έχουν. Και θέλουν να τους πιστέψουμε........
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Εσβησε» ο «μαχητής της αρχαιολογίας» Δημήτρης Κωνστάντιος

«Εσβησε» ο Δημήτρης Κωνστάντιος, Διευθυντής του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, πανεπιστημιακός δάσκαλος, μα, πάνω απ’ όλα, σπουδαίος άνθρωπος και πολίτης με ιδιαίτερη σχέση με τα Γιάννενα. 
Είχε μπει στο νοσοκομείο αμέσως μετά τα εγκαίνια μιας περιοδικής έκθεσης. Μας είχε συνηθίσει στα θαύματα, σε ολόκληρη τη ζωή του. Ομως, το πρωί του Σαββάτου εξεδήμησε προς δήμον ονείρων. 
Ηταν μόλις 59 ετών. Γεννήθηκε στο Αλωνάρι Ευβοίας, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Άφησε πίσω του μεγάλο ανασκαφικό έργο, (Ιτς Καλέ στο κάστρο Ιωαννίνων, παλαιοχριστιανικά μνημεία στη Δωδώνη, βυζαντινό ναό στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας, παλαιοχριστιανικό νεκροταφείο στη Ναύπακτο, κ.ά.). 
Η μεγάλη του αγάπη ήταν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που αναμόρφωσε ριζικά τα τελευταία 10 χρόνια που το διηύθυνε. Κατόρθωσε να το μετατρέψει από ένα κλειστό επιστημονικό ίδρυμα σε έναν ανοιχτό πολιτιστικό χώρο. Ολοκληρώνοντας και εκσυγχρονίζοντας τα κτήρια και πραγματοποιώντας την επανέκθεση των συλλογών του, «έβγαλε» την εικόνα του Βυζαντίου από τα μουσειακά στερεότυπα αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της λάμψης του. 
Με όραμα, επιμονή και αισιοδοξία κατέστησε το μουσείο ενεργό, «ανοικτό» στο ευρύ κοινό, σύγχρονο φορέα πολιτισμού και επιστήμης.Σύσσωμο, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πενθεί για την απώλειά του, ενώ σε συλλυπητήρια δήλωση ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Εξέχον στέλεχος της Υπηρεσίας με πλούσιο επιστημονικό έργο, υπηρέτησε την επιστήμη και τον πολιτισμό με άσβεστο πάθος και απαράμιλλο ήθος. Αφοσιώθηκε απόλυτα στο Βυζάντιο, εργάστηκε άοκνα για την ανάδειξή του, δείχνοντας σε όλους μας ότι πρέπει να επιστρέψει στις καρδιές και στον πολιτισμό μας».
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι Daltons της ελληνικής οικονομίας...

Στην Ελλάδα όταν δεν θέλεις να κάνεις κάτι, φτιάχνεις μια Επιτροπή κι όταν δεν θέλεις να τιμωρήσεις κάποιον, φτιάχνεις μια Εξεταστική. Για να σιγουρευτούνε ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα, θα το ψάξουν από Νώε και δώθε.
Και στο τέλος, όταν θα έχουν γεμίσει τις τσέπες τους από τις αποζημιώσεις για τις συμμετοχές τους στις Εξεταστικές, θα βγάλουν από ένα πόρισμα το κάθε κόμμα, θα μιλήσουν για πολιτικές ευθύνες και οι ένοχοι θα αποδοθούν "λευκοί" σαν περιστερές, γιατί είτε τα αδικήματα θα έχουν παραγραφεί, είτε δεν θα έχουν αποδειχτεί...
Οι Ντάλτονς ήταν τέσσερις, όσοι δηλαδή κι ο Γιάννος, με τον Χριστοδουλάκη, τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου...
Κι ο δικός μας, ο Αρτινός, ο Δημητράκης ο Τσοβόλας; μπορεί να ρωτήσει κάποιος απ' αυτούς που θέλουν να το πάνε από το '80 και δώθε...
Ε, οι Ντάλτονς είχαν και τον Ραταπλάν!!!
Από το ΚΕΝΤΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Στην ηλικία των ονείρων, εγώ πάλευα για χαρτιά...

«Γεννήθηκα τον Απρίλιο του 1981. Εδώ στην Αθήνα. Στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα»… 
Οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα με σπουδαστική βίζα. Ο μπαμπάς μου σπούδασε Νομικά, η μητέρα μου Οικονομικά. Αν και πήραν πτυχίο, έκαναν δουλειές άσχετες. Ήρθαν από το Λάγκος, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Δεν έχω πάει ποτέ. Οι εικόνες που έχω είναι από φωτογραφίες των γονέων και το Διαδίκτυο. Μεγάλωσα στην Πλ. Αμερικής. Τότε ήμασταν μόνο δύο οικογένειες Αφρικανών σε όλη τη γειτονιά. Μέναμε στο ισόγειο. Ήταν δύσκολα χρόνια. Θυμάμαι ότι οι γονείς μου ήταν επιφυλακτικοί. Δύσκολα με άφηναν να βγω έξω. Σαν να ήθελαν να με προστατέψουν από κάτι. Κάθε τόσο μου έλεγαν: «Νίκο πρόσεχε, δεν είσαι σαν τα άλλα τα παιδιά. Εσύ είσαι ξένος και αν γίνει καμιά στραβή, εσένα θα κοιτάξουν στραβά». Τεσσάρων χρονών πήγα στο νηπιαγωγείο. Πέρασα καλά γιατί ήμασταν μαζί με τον ξάδελφό μου τον Μανώλη. Είχαμε μια κοινή φίλη, τη Μαργαρίτα. Πολύ όμορφη. Ελληνίδα από μητέρα Ρωσίδα. Ήμασταν οι «ξένοι» του νηπιαγωγείου…
●●●
ΜΕΧΡΙ έξι χρονών, με τους γονείς μου μιλούσα αγγλικά και γιορουμπά (η γλώσσα της φυλής των γονιών μου). Όταν μπήκα στο δημοτικό σκεφτόμουν πρώτα στα αγγλικά ή στα γιορουμπά και μετά εκφραζόμουν στα ελληνικά. Περνούσα με άνεση από τη μια γλώσσα στην άλλη. Σαν να έμενα σε ένα σπίτι και να περνούσα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Με τους γονείς μου άρχισα να μιλάω συνέχεια ελληνικά κοντά στην εφηβεία. Αγγλικά μιλάγαμε όταν κάναμε κάποια θεωρητική συζήτηση. Γιορουμπά όταν συζητούσαμε τα οικογενειακά ή όταν τσακωνόμασταν. Ελληνικά όταν ήμασταν ευδιάθετοι και χαλαροί. Είμαι τρίγλωσσος λοιπόν. Όχι, τετράγλωσσος. Αργότερα έμαθα και γαλλικά. Αποτελώ, βέβαια, εξαίρεση. Τα περισσότερα παιδιά Νιγηριανών μεταναστών που ξέρω, δεν γνωρίζουν γιορουμπά, επειδή δεν τα χρησιμοποιούν. Έχω κουλτούρα και νοοτροπία ελληνική. Την ίδια στιγμή έχω κρατήσει στοιχεία από την κουλτούρα των γονιών μου. Αυτό με βοηθάει, δεν ξέρω πώς να το εξηγώ, με φέρνει σε μια ισορροπία, συναισθηματικά και πνευματικά.
●●●
ΠΗΓΑ στο 605ο Δημοτικό Αθηνών. Στην Πλ. Αμερικής. Εκεί έχασα το κέφι μου. Αρχίζω και καταλαβαίνω ότι «μεγάλε είσαι διαφορετικός». Ήμουν το μόνο παιδί «ξένο» και μαύρο του σχολείου. Τι σημαίνει να νιώθεις διαφορετικός; Με μια φράση σημαίνει να είσαι πάντα στην τσίτα. Γιατί κάποιος θα πει κάτι για το χρώμα ή την καταγωγή σου. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο δημοτικό μονίμως στην τσίτα. Ο θυμός ήταν το όπλο μου. Να με φοβάται οποιοσδήποτε προσπαθεί να με προσβάλει ή να με μειώσει. Το δημοτικό ήταν το πιο σκληρό κομμάτι της ζωής μου. Είχα μόνο δυο καλούς δασκάλους. Αν έμαθα κάτι, το οφείλω σε αυτούς. Θυμάμαι και μια κακή δασκάλα. Μας ρώτησε μια μέρα τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Όταν ήρθε η σειρά μου είπα ότι θέλω να γίνω δικηγόρος. Τα παιδιά συνήθως θέλουν να μοιάσουν στον μπαμπά τους. Γέλασε κυνικά και σχολίασε «σιγά μη γίνεις και δικηγόρος». Έχουν περάσει είκοσι χρόνια και το θυμάμαι σαν χθες.
●●●
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ απελευθερώθηκα. Πήγα στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλ. Αμερικής. Εκεί έκανα τις πρώτες πραγματικές παρέες. Άρχισα να «ξεχνάω» πως είμαι διαφορετικός. Όχι γιατί δεν υπήρχαν αυτοί που μου το θύμιζαν. Απλά κατάλαβα ότι κάποιος σε θέλει «διαφορετικό» επειδή θέλει να νιώσει ανώτερος. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Τότε εσύ ο «διαφορετικός» πρέπει να τον κοιτάξεις στα μάτια, χωρίς φόβο. Γιατί αύριο θα είσαι πάλι εκεί. Και πρέπει να μην είσαι με χαμηλό το κεφάλι. Πολλές φορές με βοηθούσε και η σωματική μου διάπλαση, ώστε αυτοί που δεν έπαιρναν από λόγια, να με φοβούνται αλλιώς. Ήμουν σκληρός σε όσους ήταν σκληροί μαζί μου. Και έβλεπα ότι έτσι αποκτούσα σεβασμό. Και όταν αποκτάς σεβασμό, αποκτάς και αυτοπεποίθηση… Στο λύκειο βελτιώθηκα θεαματικά στα μαθήματα. Χωρίς να πάω φροντιστήριο φυσικά. Δεν είχα αυτή τη δυνατότητα. Οι γονείς μου έδιναν πολύ μεγάλη σημασία στο σχολείο. Ήθελαν οπωσδήποτε να πάω στο πανεπιστήμιο…
●●●
ΜΕΤΑ το λύκειο ήρθε το χαστούκι το μεγάλο. Έδωσα Πανελλήνιες, πέρασα στο ΤΕΙ Αθήνας, Μηχανολογία Ιατρικών Οργάνων. Πέρασα στους πρώτους στη σχολή. Το πρώτο χαστούκι ήρθε όταν άκουγα τους συμμαθητές μου στο λύκειο να λένε: «Εμένα μου ήρθε το χαρτί, εσένα;». Τι είναι αυτό το χαρτί που πάει σε όλους και δεν έρχεται σε μένα, αναρωτιόμουν. Τότε πήγα στον δήμο και τους είπα: «Υπάρχει ένα χαρτί που πάει σε όλους και δεν έρχεται σε μένα». Μου εξήγησαν ότι ήταν το χαρτί για τη στρατιωτική θητεία. Ο υπάλληλος πρόσθεσε: «Εσύ μην περιμένεις χαρτί. Εσείς δεν γράφεστε στα δημοτολόγια». Εμείς, ποιοι είμαστε εμείς, αναρωτήθηκα. Το απώθησα όμως. Δεν ήθελα να το συνειδητοποιήσω και να το δεχτώ.
●●●
ΜΙΑ ΜΕΡΑ με σταμάτησαν στον δρόμο. Μου ζήτησαν τα χαρτιά. Δεν είχα. Όλοι οι φίλοι μου είχαν να δείξουν τις ταυτότητές τους. Εγώ τίποτα. Πήγα σπίτι αναστατωμένος. «Εγώ τι έχω να δείξω όταν μου ζητούν χαρτιά;» ρώτησα τους γονείς. Δεν ήξεραν τι να μου απαντήσουν. Το μόνο που μπορούσα να έχω επάνω μου ήταν η ληξιαρχική πράξη γέννησης, από το Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα». Ήταν η ταυτότητά μου. Δεν μπορούσα να βγάλω καν νιγηριανό διαβατήριο. Έπρεπε να έχω τουλάχιστον πιστοποιητικό γέννησης. Δεν είχα. Δεν υπήρχε καν πρεσβεία της Νιγηρίας εδώ. Έγινα άπατρις…
●●●
ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΘΗΚΑ για μήνες. Τελικά κατάφερα να κάνω αίτηση για άδεια παραμονής στο Αλλοδαπών. Όταν πήγα εκεί, οι αστυνομικοί με έβλεπαν σαν να ήμουν εξωγήινος. Πώς είναι δυνατόν και δεν έχεις ελληνική ταυτότητα, μου έλεγαν! Έκανα αίτηση για άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Δεν προβλεπόταν τίποτα άλλο για την περίπτωσή μου. Μου έδωσαν έναν αριθμό πρωτοκόλλου. Χωρίς φωτογραφία, χωρίς όνομα. Αυτό ήμουν για το κράτος. Μέχρι που με σταμάτησαν μια μέρα για εξακρίβωση στοιχείων. Όταν τους έδειξα αυτό το χαρτί με πήγαν στο τμήμα. Στο Ακροπόλεως. Μου είπαν να περιμένω μέχρι να έρθει σήμα από τη Γενική Ασφάλεια. Πέρασε ολόκληρη μέρα και σήμα δεν ήρθε. Ο επόμενος διοικητής είπε να με κλείσουν μέσα. Έπαθα σοκ. Με έκλεισαν στο κελί με άλλους κρατούμενους. Κλεφτρόνια, τσαντάκηδες, τοξικομανείς. Ήμουν 19 χρονών. Ένιωθα φοβισμένος και ταπεινωμένος.
●●●
ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ της υπόθεσης ήταν ότι υπήρχε ο καλός και ο κακός διοικητής. Όταν ερχόταν ο καλός με έβγαζαν από το κελί και καθόμουν σε ένα γραφείο. Όταν ερχόταν ο κακός με ξανάβαζαν στο κελί. Μέχρι που έπειτα από τρεις μέρες, ο καλός αποφάσισε να πάμε μαζί στη Γενική Ασφάλεια, να βρούμε τον φάκελό μου. Με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, με συνοδεία, σαν υπόδικος. Θυμάμαι ότι κατεβήκαμε σε ένα υπόγειο και μετά βρεθήκαμε μπροστά σε ένα γραφείο γεμάτο συρτάρια και φακέλους. Έκαναν μόνο πέντε λεπτά να βρουν τον φάκελο! Με άφησαν ελεύθερο. Δεν ξεχνάω ότι ο καλός διοικητής μού ζήτησε συγγνώμη…
●●●
ΑΥΤΟ ΠΟΥ έγινε, μου άφησε μια τεράστια απογοήτευση. Μου έμεινε κυρίως ο φόβος της αδικίας. Ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος πίσω από τα κάγκελα χωρίς να καταλάβει το πώς και το γιατί. Στην ηλικία που κάνεις τα πιο ωραία όνειρα εγώ πάλευα για χαρτιά. Έτρεχα να λύσω το πρόβλημα της άδειας παραμονής για να μη βρεθώ ξανά στο κελί. Πόσες ατελείωτες ώρες, μέρες, εβδομάδες έχω χάσει σε ουρές, δήμους, περιφέρειες. Τελικά την πήρα την κανονική άδεια. Έληξε δέκα μέρες μετά αφού την πήρα! Ξανά ουρές, μέρες χαμένες, ζωή χαμένη. Τι μου έχει μείνει; Η απορία. Γιατί το κάνουν αυτό;
Όλα αυτά μού έκοψαν τα φτερά. Είχα μια κάθετη πτώση στα μαθήματα. Ειδικά από τότε που ήθελα να πάω για Εrasmus. Με δέχτηκαν στο Ντάντι της Σκωτίας και δεν μπορούσα να πάω. Δεν είχα χαρτιά. Από τότε άρχισε αυτό που θα έλεγα «αποξένωση». Έγινα ξένος με το ζόρι. Έπρεπε να ψάξω να βρω τι είμαι. Αυτό συνεχίστηκε και συνεχίζεται ακόμα… Παρ΄ όλα αυτά δεν μασάω και συνεχίζω. Το μέλλον πώς το βλέπω; Σκληρή δουλειά και Κeep walking που λέει και η διαφήμιση… Πώς ένιωσα όταν άκουσα για το καινούργιο νομοσχέδιο; Ότι δεν μπορώ να φέρω πίσω όσα έχασα, αλλά από εδώ και πέρα το μέλλον είναι στα χέρια μου. Ότι μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου. Και στη χώρα μου. Ποια είναι η χώρα μου; Η Ελλάδα φυσικά…»
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τοξικές βόμβες είναι θαμμένες στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου!

Οταν τα δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα κλείνουν, βγαίνουν αλήθειες που τρομάζουν για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Γιατί, αν τα τελευταία χρόνια ελέω Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν στριμωχτεί κάπως τα πράγματα για τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές, τα προηγούμενα χρόνια οι όποιες προσπάθειες μόνον ως ημιτελείς και σπασμωδικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Επομένως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις προσπάθειες της Νομαρχίας να εντοπίσει την παρουσία τοξικών αποβλήτων στο εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους υποψιασμένους…
Αποκάλυψη: Θαμμένες τοξικές ουσίες στην περιοχή της Β΄ ΒΙ.ΠΕ
Οπως μας εξομολογείται άνθρωπος της ΝΑΜ που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο οποίος επί χρόνια ασχολείται με τα θέματα των ελέγχων, είναι γνωστό σε πολλούς ότι σε οικόπεδο που ανήκει σε γνωστή βιομηχανία της Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου έχουν θαφτεί εδώ και χρόνια βαρέλια με PcB’s, μία επικίνδυνη και άκρως τοξική ουσία που συναντάται στους πυκνωτές και στους μετασχηματιστές και που αποδεδειγμένα από το σύνολο της διεθνούς επιστημονικής αλληλογραφίας προκαλεί καρκινογενέσεις, καθώς η υδατοδιαλυτότητά της στο έδαφος προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες, μέσω του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και μέσω του νερού στον άνθρωπο. Τίποτα στη γύρω περιοχή δεν έχει φυτρώσει όλα αυτά τα χρόνια, όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια πηγή της ΝΑΜ και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να είναι βέβαιος, αν έχουν μολυνθεί υδάτινες λεκάνες ή καλλιέργειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Τα PcB’s τα τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί και σιγά - σιγά η χρήση τους μειώνεται σταδιακά. Ποιος όμως μπορεί να αποκλείσει ότι δύο- τρεις ή περισσότεροι μετασχηματιστές ή πυκνωτές δεν χρησιμοποιούνται από κάποιο συνεργείο ή από μία μικρή βιοτεχνία; λέει ο ίδιος άνθρωπος, τον οποίο αναζητήσαμε, προκειμένου να ξετυλίξουμε το κουβάρι για τον τρόπο διάθεσης των επικίνδυνων και τοξικών στερεών και υγρών αποβλήτων στην περιοχή μας.
Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, όταν καούν με άλλα άχρηστα υλικά, εκλύουν φουράνια και διοξίνες, που ναι μεν δεν εισέρχονται στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, ωστόσο επικάθονται στην επιφάνεια του εδάφους και εκεί μέσω της τροφικής αλυσίδας δημιουργούν αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες που όλα αυτά τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα πολύ συχνά απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στους γύρω χειμάρρους ή στα δεκάδες ρέματα που υπάρχουν πέριξ του Βόλου. Είναι προτιμότερο όλα αυτά να απορρίπτονται σε έναν οργανωμένο ΧΥΤΑ, για την οριοθέτηση του οποίου υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, παρά δίπλα στην αυλή μας, όπως λένε οι ειδικοί που ασχολούνται με το θέμα. Στο ίδιο μήκος κύματος δεν είναι συμπτωματικό ότι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, ο οποίος ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, μας εξομολογήθηκε ότι πολλές φορές το θέμα της διάθεσης των αποβλήτων από τις βιομηχανίες στο ΧΥΤΑ έχει απασχολήσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλωστε όπως μας είπε η ίδια πηγή του ΣΕΒ Θεσσαλίας, η νομοθεσία δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα αστικά ή στα βιομηχανικά απόβλητα. Ορθώς, όπως υπογραμμίζει, η διάκριση γίνεται σε επικίνδυνα και τοξικά ή μη απόβλητα.
Τι λέει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Στον αντίποδα οι υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Νομού Μαγνησίας που διαχειρίζονται το ΧΥΤΑ Βόλου, μέσω του προέδρου τους Γ. Κουρτίνα λένε με νόημα ότι δεν αποκλείεται τίποτα στην εποχή που ζούμε. Όλα, προσθέτει, έχουν ένα όριο τιμής σε σχέση με τη διαχείριση επικίνδυνων και μολυσματικών απορριμμάτων. Άλλο τα 20 ευρώ που πληρώνουν για τη διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ Βόλου και άλλο τα 500 ή τα 2.000 ευρώ τον τόνο που κοστίζει η μεταφορά επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων σε ειδικά εργοστάσια στο εξωτερικό (κυρίως στο Βέλγιο), μεταφορά που γίνεται κάτω από αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και στην οποία εμπλέκονται πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες. Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες βιομηχανίες στην περιοχή μας, λέει ο Αλέκος Γούναρης, χημικός - μηχανικός, Διευθυντής του ομώνυμου Χημικού Εργαστηρίου που λειτουργεί εδώ και χρόνια στο Βόλο και το μοναδικό που είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης στον ευρύτερο χώρο της Κεντρικής Ελλάδος. Η νομοθεσία υπάρχει και σε ένα μεγάλο μέρος της, όπως τονίζει, τηρείται, κυρίως από τις μεγάλες βιομηχανίες. Καμία από αυτές, προσθέτει, δε ρισκάρει τη δυσφήμισή της για ποσά 5.000 ή 10.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρει με ασφαλή τρόπο τα επικίνδυνα και τοξικά της απόβλητα στο εξωτερικό μία ή δύο φορές το χρόνο. Αναφέρει σαν παράδειγμα το εργοστάσιο που είναι θυγατρική της 3 Ε στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, τη VPI, που είναι ένα από τα δέκα περίπου εργοστάσια της περιοχής μας στα οποία κάνει μετρήσεις για τα απόβλητά τους με βάση όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ ταυτόχρονα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τα απορρίμματα που εισέρχονται για εναπόθεση στο ΧΥΤΑ Βόλου, για τον οποίο σπεύδει να σημειώσει τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια από τη σημερινή διοίκηση.
Καταγγελίες που ποτέ δεν διερευνήθηκαν σοβαρά
Στο παρελθόν πολλές φορές είχαν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία ανώνυμες καταγγελίες ότι στο ΧΥΤΑ τις βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες γίνονταν διακίνηση με φορτηγά επικίνδυνων ή τοξικών αποβλήτων, ενώ ανάλογες καταγγελίες υπήρχαν και για την προβληματική, στο παρελθόν διάθεση των μολυσματικών απορριμμάτων από τις κλινικές, καθώς και ότι ορισμένοι ασυνείδητοι τα εναπόθεταν στους κάδους με τα αστικά απορρίμματα. Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Εκείνο που είναι σαφές είναι το γεγονός ότι σταδιακά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Η… « κόκκινη κάρτα» που έχει δείξει πολλές φορές η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα και η απειλή της χώρας μας με βαριά πρόστιμα έχει ως αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί σημαντικά η συνολική εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα δύο τελευταία περίπου χρόνια που έχει συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων είναι σε εξέλιξη η πλήρης εξάλειψη των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη Μαγνησία, η ολοκλήρωση των ΧΥΤΑ στην Αργαλαστή και στα νησιά των Βορείων Σποράδων η επέκταση της ανακύκλωσης κ.α. Από την άλλη τα τελευταία χρόνια στο θέμα της διαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων από τις κλινικές λειτουργεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου η εταιρία ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε., η οποία αναλαμβάνει με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές τη μεταφορά , την αποστείρωση και την καύση των μολυσματικών αποβλήτων.
Το πρόβλημα έχει πολύ μέλλον
Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, λέει ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μαγνησίας. Έχουμε ζητήσει να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ένας χημικός. Δυστυχώς οι διαδικασίες πάγωσαν μετά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Ζητάμε, προσθέτει, μόνιμο προσωπικό, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα γίνεται καλύτερος έλεγχος. Άλλο να έχεις μόνιμο προσωπικό και άλλο να απασχολείς προσωπικό που έχει σύμβαση για οκτώ μήνες, αναφέρει ο κ. Κουρτίνας και συνεχίζει λέγοντας ότι για να αποτραπούν περίεργες μεταφορές φορτίων με επικίνδυνα ή τοξικά απόβλητα στο ΧΥΤΑ η σημερινή διοίκηση έχει προχωρήσει στην καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου υποδοχής των στερεών αποβλήτων από ιδιώτες κατά τις ώρες 7.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. Τη συγκεκριμένη ενέργεια την κάνουμε για να υπάρχει, όπως λέει ο κ. Κουρτίνας, ο μόνιμος υπάλληλος στην πύλη που είναι υπεύθυνος του ΧΥΤΑ. Από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ υπάρχει στο ΧΥΤΑ συμβασιούχος υπάλληλος, ενώ από τις 8 το βράδυ είναι στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) η ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Από το μεσημέρι μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, λέει κατηγορηματικά ο κ. Κουρτίνας, τα μόνα οχήματα που μπαίνουν στο ΧΥΤΑ είναι τα απορριμματοφόρα από τους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας που εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στο χώρο του ΧΥΤΑ, ωστόσο η διάστρωσή τους στους χώρους της χωματερής από τον ιδιώτη γίνεται την επόμενη μέρα, στον οποίο έχουν δοθεί επιπλέον ρητές εντολές όταν εντοπίσει επικίνδυνα υλικά να ειδοποιεί άμεσα τους υπεύθυνους . Σημειώνεται πως στο ΧΥΤΑ Βόλου απορρίπτουν τα στερεά απόβλητά τους περίπου 40-45 βιομηχανίες και βιοτεχνίες που εδρεύουν στις Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου. Η μεταφορά τους γίνεται από ειδικούς μεταφορείς που αδειοδοτούνται από τη Νομαρχία και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν τα απαραίτητα, από διαπιστευμένο εργαστήριο, πιστοποιητικά ότι τα υλικά που μεταφέρουν δεν είναι επικίνδυνα, πιστοποιητικό με τη σύνθεση των υλικών που μεταφέρουν, στον κωδικό που ανήκει το απόρριμμα, δελτίο από το ΥΠΕΧΩΔΕ όπου η εταιρία αναφέρει από που προμηθεύεται την πρώτη ύλη, ενώ επιπλέον ζητείται όπως σε κάθε δρομολόγιο ο μεταφορέας έχει μαζί του και το δελτίο αποστολής που το υπογράφει εκπρόσωπος της εταιρίας και ο οδηγός. Το τελευταίο που το εφαρμόζουμε τους τελευταίους μήνες προκάλεσε τη δυσφορία των μεταφορέων, αλλά ήταν επιτακτικό να το κάνουμε για να τους κόψουμε το βήχα, καθώς κανείς δεν εκ των προτέρων «καθαρός», όπως λέει με νόημα ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Κουρτίνας.
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template