Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Διαδήλωση για τη ρύπανση στο Παλιό Λιμεναρχείο

Μαύρες σημαίες και φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν την Παρασκευή κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχίου για την ατμοσφαιρική ρύπανση που τους πνίγει, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον εμπορικό τομέα του λιμανιού του Βόλου, από τις φορτοεκφορτώσεις χύδην προϊόντων στα πλοία.
«Θέλουμε αέρα, αέρα καθαρό και όχι μολυσμένο και ανθυγιεινό», «εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές», «δεν θέλουμε ανθρακίτη, δεν θέλουμε πετ-κωκ, θέλουμε αέρα, αέρα καθαρό», βροντοφώναξαν οι κάτοικοι σε προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία των Παλαιών και σε πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέχρι την κεντρική πύλη του Εμπορικού Λιμανιού, όπου παρά τις προθέσεις τους, δεν τους επετράπη η είσοδος, καθώς η πύλη φυλασσόταν από ισχυρή δύναμη της Λιμενικής Αστυνομίας.
«Είναι παράλογο, η περιβαλλοντική μελέτη για το λιμάνι μετά από τέσσερα χρόνια να πηγαινοέρχεται από τον ΟΛΒ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να δοθεί εντολή εφαρμογής της», τονίζεται σε προκήρυξη που διανεμήθηκε στους συγκεντρωθέντες από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλαιού Λιμεναρχείου, την Επιτροπή Αγώνα και τα Συνοικιακά Συμβούλια Παλαιών-Π. Λιμεναρχείου, Αγίων Αναργύρων και Νεάπολης.
Σημειώνεται ακόμη ότι οι φορτοεκφορτώσεις των χύδην προϊόντων, όπως σκραπ, πετ-κωκ, ανθρακίτης, κάρβουνο, λιπάσματα, σιτηρά, ζωοτροφές και άλλα, που γίνονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα σχολεία της συνοικίας πλήττουν καθημερινά την υγεία των κατοίκων και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της μόλυνσης της ατμόσφαιρας όλης της πόλης από άκρως επικίνδυνα μικροσωματίδια.
Σημειώνεται ακόμη ότι παρά τις εξαγγελίες των φορέων της πόλης για σωστή λειτουργία του λιμανιού με βάση τα προσωρινά μέτρα που ορίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΛΒ, τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται πλημμελώς, ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στις αρχές του τόπου ότι δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις και εθελοτυφλούν μπροστά στο κέρδος.
Μάλιστα, έντονη ήταν η κριτική που δέχτηκε από τους συμμετέχοντες στην πορεία η αντινομάρχης Περιβάλλοντος κ. Νατάσσα Οικονόμου για όλα τα παραπάνω, η οποία προσπάθησε να δώσει διεξοδικές απαντήσεις στα ερωτήματα που της τέθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Νομαρχίας για τη σωστή λειτουργία του λιμανιού, ενώ από τον λιμενάρχη Βόλου κ. Θεόδωρο Κλιάρη ζητήθηκε περισσότερος έλεγχος στα φορτία και όχι απλή αστυνόμευση.
Από http://www.magnesianews.gr/NewsPaper
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πράσινη Μαγνησία, νησιά, καλόγεροι κι επιδοτήσεις!


Θυμάστε την ανάρτηση για τα νησιά των βορείων Σποράδων Κυρά Παναγιά και Σκάτζουρα;
Αν όχι θα τη βρείτε εδώ
Η συνέχεια του θέματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ταχυδρόμος, έχει ως εξής:
Στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι:
- η έκταση δεν υπόκειται σε εκμετάλλευση από τη δικαιούχο
- έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την παρεμπόδιση της βόσκησης,
- διαπιστώθηκε βόσκηση καθότι καταμετρήθηκαν 30 κατσίκια από την περιδιάβαση και τον περίπλου και τον έλεγχο του δυνατού οπτικού πεδίου (είτε δια γυμνού οφθαλμού, είτε με κυάλια)
- δεν διαπιστώθηκαν ανθρώπινες παρεμβάσεις (διάνοιξη δρόμων, εκσκαφές, ανέγερση κτισμάτων κ.α.)
- υπάρχει διαφορά με την αντίστοιχη έκταση της μη ενταγμένης στην «μακροχρόνια παύση» όσον αφορά στην ανάπτυξη της χορτονομής και της βλάστησης.
Όπως είχε αναφέρει ο νομάρχης, διαπιστώθηκε όχι μια μεγάλη, αλλά μιας ήπιας μορφή παράβασης των όρων. Είναι η πρώτη φορά στο νησί από την ισχύ του προγράμματος που διαπιστώνεται παράβαση των όρων και δεν επισείει ποινή απένταξης από το κοινοτικό πρόγραμμα.
Μετά απ' αυτή την έκθεση λοιπόν, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Μαγνησίας, με απόφασή του επέβαλε κυρώσεις, ύψους 152.460 ευρώ, για μη τήρηση των απαγορεύσεων του προγράμματος αγρανάπαυσης, στο οποίο έχει ενταχθεί έκταση της νήσου Κυρά-Παναγιάς.
Στην ουσία, η Ιερά Μονή στερείται για το 2009, έτος που διαπιστώθηκε η παράβαση, την επιδότηση που επρόκειτο να λάβει.
Κατά της απόφασης, η Ιερά Μονή έχει το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός δέκα ημερών από την παραλαβή της απόφασης!
Να θυμήσω τώρα ότι η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας ήδη εισέπραξε 1,2 εκατ. ευρώ, τα νησάκια Κυρά Παναγιά και Σκάντζουρα, που ανήκουν στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, έχουν εντάξει στο πρόγραμμα 12.100 στρέμματα και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σ' αυτά αντιστοιχούν τα περισσότερα χρήματα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Οι επιδοτήσεις αφορούν στο πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γεωργικών Γαιών» ή αλλιώς γνωστό ως αγρανάπαυση, στο οποίο εντάχτηκαν τα μοναστήρια από το 1997.
Το νησάκι Κυρά Παναγιά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται ότι έχει μετεξελιχθεί στο νησί... των επιδοτήσεων, αφού οι μοναχοί κατά καιρούς έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα, από την κατασκευή συστημάτων πυροπροστασίας και τη βιολογική κτηνοτροφία, μέχρι για συστήματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού... για να ξεδιψούν τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή.
Το νησί, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα της αγρανάπαυσης, όμως, έχουν ενταχθεί 7.000 στρέμματα.
Ωστόσο, υπάρχει και κτηνοτροφική μονάδα, στην οποία τη μονή εκπροσωπεί ο μοναχός Ονούφριος. Διαθέτει 2.400 κατσίκια, «ελευθέρας βοσκής» και έχει ενταχθεί σε άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (!), βιολογικής κτηνοτροφίας.
Οι ελεγκτές της Νομαρχίας λοιπόν απ' τα 2.400 κατσίκια, είδαν μόνο 30 κατσίκια από την περιδιάβαση και τον περίπλου και τον έλεγχο του δυνατού οπτικού πεδίου (είτε δια γυμνού οφθαλμού, είτε με κυάλια)!
Ο Διευθυντής Αγροτικής ανάπτυξης, επιβάλλει πρόστιμο το οποίο υπόκειται σε ένσταση (δηλαδή μείωση), μόνο για το έτος που διαπιστώθηκε η παράβαση της βοσκής!
Τα προηγούμενα χρόνια που οι μοναχοί τα έπαιρναν και απ' τις επιδοτήσεις και απ' την βοσκή γίνανε γαργάρα!
Η κύρηξη του νησιού ως αρχαιολογικός χώρος απ' το Υπουργείο Πολιτισμού, προφανώς δεν αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας!
Το ότι την ίδια στιγμή που είναι ενταγμένα τα νησιά σε πρόγραμμα αγρανάπαυσης για να σταματήσουν τάχα τη βοσκή,έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα, από την κατασκευή συστημάτων πυροπροστασίας και τη βιολογική κτηνοτροφία, μέχρι για συστήματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού... για να ξεδιψούν τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή, δεν το είδατε δεν το απαντήσατε!
Αν όλ' αυτά δεν λέγονται απάτη, πως λέγονται κ. Παπατόλια;;;
Αν το πρόστιμο που επιβάλλατε και με τον τρόπο που το κάνατε δεν λέγεται κουκούλωμα και συγκάληψη πως το λέτε στη νομική γλώσσα της οποίας είστε διδάκτορας;;;
Η λέξη αιδώς γνωρίζετε τι σημαίνει ή σας είναι άγνωστη;;;
Ναι κ. Παπατόλια, η Μαγνησία έγινε πράσινη, αλλά απ' το χρώμα των χαρτονομισμάτων που εισπράτουν με την ανοχή σας οι καλόγεροι!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο ρατσισμός του ΥΠ.Ε.Π.Θ., διώκει και δικάζει!


Διώκοντας την Αλήθεια

Καλέ Θεούλη, εμείς είμαστε καλά.

Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'χουν όλα τα παιδάκια ένα ποταμάκι γάλα, μπόλικα αστεράκια, μπόλικα τραγούδια.

Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'ναι όλοι καλά,

έτσι που κι εμείς να μην ντρεπόμαστε για τη χαρά μας

Γ. Ρίτσος, “Πρωινό άστρο”

Κι όμως… το Αληθινό, το Εθνικό δηλαδή κατά τον ποιητή, διώκεται στην Ελλάδα του σήμερα. Αντιγράφω εν συντομία από τη σελίδα Στήριξης Δασκάλων του 132ου δημ. σχολείου Γκράβας στο Facebook:

Ομάδα στήριξης των δασκάλων του 132ου δημοτικού σχολείου Γκράβας

Ένα μικρό ιστορικό
Το 132ο Δ. Σχ. Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Το 72% των μαθητών είναι αλλόγλωσσοι, στο σχολείο φοιτούν μαθητές από 12 εθνότητες. Λίγα χρόνια πριν η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν καθημερινά. Οι Αλβανοί μαθητές έκρυβαν από ντροπή την ταυτότητά τους και οι Έλληνες γονείς ανησυχούσαν ότι τα παιδιά τους δε θα μορφωθούν σε τέτοιο περιβάλλον.
Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοτάριου, και ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Έτσι προχώρησαν σε μια σειρά καινοτόμες δράσεις, όπως μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς, μαθήματα αλβανικών και αραβικών σε μαθητές, έκδοση των ανακοινώσεων του σχολείου σε τρεις γλώσσες ( ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά ) και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους. Το 132ο Δ.Σχ., όμως, είχε ξεφύγει από την πεπατημένη και αυτό ενόχλησε τη διοίκηση, που παρενέβη κατασταλτικά. Στις τελευταίες κρίσεις στελεχών η διευθύντρια βαθμολογήθηκε χαμηλά - με τη γνωστή μέθοδο της συνέντευξης - και απομακρύνθηκε από το σχολείο. Η νέα διεύθυνση, με την κάλυψη του ΥΠΕΠΘ, σταμάτησε όλες τις προαναφερόμενες καινοτόμες δράσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο των δασκάλων όσο και των γονέων. Η εκπαιδευτική κοινότητα (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- συνδικαλιστικού σύλλογοι), το Πανεπιστήμιο και καθηγητές Παιδαγωγικής, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνώρισαν με ανακοινώσεις τους το έργο που γίνονταν στο 132ο Δ.Σ Αθηνών . Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η παλιά διευθύντρια του σχολείου κ. Στέλλα Πρωτονοτάριου διώκεται μετά από αναφορά που έγινε στην Εισαγγελέα διότι έκανε το έγκλημα : «..ούσα διευθύντρια παραχώρησε το σχολείο για τη διδασκαλία Αλβανικών χωρίς την άδεια του υπουργείου.». Επίσης διώκεται με τις ίδιες κατηγορίες η δασκάλα που δούλευε στο πρόγραμμα. Η δίκη θα γίνει Τρίτη 16-6-09, στις 9 π.μ. στο Α΄ Μον/λες Πλημ/κείο Αθηνών.

Αν αυτό είναι η Ελλάδα, εγώ δεν θέλω να λέγομαι Έλληνας, δεν είναι αυτή η χώρα μου.

Από LiNgUa FrAnCa http://lingua-franca-greece.blogspot.com/2009/06/blog-post_12.html

Σχετικά με το θέμα:
http://www.dealsend.eu/2009/06/blog-post_2494.html
http://diavatirio.net/diavat/news.php?extend.4522
http://www.youtube.com/watch?v=ogQj0yrOUhU

Και η πέτρα του "σκανδάλου", που τα ξεκίνησε όλα
http://www.paron.gr/v3/article_print.php?id=27388&colid=&catid=33&dt=2008-05-11%200:0:0

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, κάποιοι δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν ότι οι μετανάστες, λαθραίοι ή νόμιμοι, είναι Άνθρωποι σαν κι εμάς.
Η διαφορά τους με μας, είναι η ατυχία τους να γεννηθούν σε χώρες, που τους έδιωξαν είτε γιατί δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν ένα στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο είτε γιατί δεν μπορούσαν ν' ανεχθούν τις πολιτικές τους απόψεις.
Αυτούς τους απόκληρους της ζωής, κάποιοι σαν τη Δασκάλα κ. Πρωτονοτάριου, προσπαθούν να τους ενσωματώσουν στην ελληνική κοινωνία και πετυχαίνουν θαυμαστά αποτελέσματα!
Η Ελληνική κυβέρνηση όμως, όχι μόνο δεν τους επιβραβεύει, αλλά τους διώκει!!!
Φαίνεται πως είναι σημαντικότερος ο πολιτικός εναγκαλισμός με τον ΛΑ.Ο.Σ., απ' την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των μεταναστών.
Μαζί με τη Δασκάλα, δικάζεται η δημοκρατία μας, ο πολιτισμός μας και η ανθρωπιά μας.
Με λένε Μιχάλη, αλλά μέχρι την πολιτική αυτή δίκη θα με λένε Στέλλα Πρωτονοτάριου!
Δικάζομαι κι εγώ μαζί της!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ψήφισε ο κ. Καρτάλης, αλλά βγήκανε μαχαίρια!


Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλία στις 8/6/2009, έγραψα ότι ο κ. Κώστας Καρτάλης βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν ψήφισε στις ευρωεκλογές.
Η σχετική ανάρτηση είναι εδώ http://magnitis.blogspot.com/2009/06/blog-post_09.html
Απ' το σημερινό φύλο της εφημερίδας Ταχυδρόμος, μαθαίνω ότι ο κ. Καρτάλης ψήφισε τελικά, στο 479ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων.
Απ' το ίδιο δημοσίευμα μαθαίνω πως το συγκεκριμένο άρθρο της Θεσσαλίας, το "κυκλοφόρησε" στις θυρίδες των βουλευτών στη Βουλή, συνεργάτης της κ. Ροδούλας Ζήση.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η κ. Ζήση είναι κι αυτή βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Για την προαναφερόμενη πρακτική της κ. Ζήση, συνεχίζει το άρθρο, ο κ. Καρτάλης προσέφυγε στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος κάλεσε για εξηγήσεις την κ. Ζήση.
Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η κ. Ζήση δήλωσε άγνοια. Εξ ού και είχαμε ημιδραματικές σκηνές στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με τη συνεργάτιδα να λέει ότι η πρωτοβουλία ήταν μεν δική της, αλλά ήταν η Ροδούλα και ο Ρέππας που της ζήτησαν να μαζέψει τις φωτοτυπίες. Η Ζήση πάντως ήταν ελαφρώς απτόητη.
«Εν πάση περιπτώσει, πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθείτε με τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες όπου δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους», είπε, υπαινισσόμενη ότι ο Καρτάλης εκλέγεται στη Μαγνησία, αλλά ψηφίζει στην Αθήνα.”
Το θέμα απασχόλησε εκτενώς τον αθηναϊκό τύπο (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ κλπ).

Μετά απ' όλα αυτά, αν σκεφτεί κανείς ότι το δημοσίευμα της Θεσσαλίας ήταν κατευθυνόμενο, θ' απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα;;;
Αν σκεφτεί κανείς ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε απ' τον αθέμιτο ανταγωνισμό δυο βουλευτών για την βουλευτική καρέκλα, θα έχει άδικο;;;;
Και τελικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα "μαχαιρώματα" γίνονται απ' την ανασφάλεια της απώλειας απ' το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 6.300 ψήφων στη Μαγνησία, που αν συνεχιστεί και στις βουλευτικές εκλογές, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα βγάλει μόνο μία έδρα, δεν θα έχει δίκηο;;;

Επειδή δεν είμαι δημοσιοκάφρος αλλά blogger, που σέβομαι τους αναγνώστες μου, αισθάνθηκα υποχρεωμένος να τα δημοσιεύσω όλα αυτά και να επανορθώσω έτσι την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Η εφημερίδα Θεσσαλία, πότε θα επανορθώσει;;;;

Όλο το άρθρο του Ταχυδρόμου εδώ
http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=16682#
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μεσογειακοί αγώνες κι ελληνικό δαιμόνιο

Όπως γράφει ο Αντώνης Τσελέντης στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της 11/6/2009,
"Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου με το άνοιγμα του Α΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής εισάγεται από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Βουλή προς ψήφιση το πολυπόθητο Σχέδιο Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ την επόμενη μέρα -Τετάρτη 17 Ιουνίου- έχει κληθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να καταθέσει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης"
Αυτό ήταν το καλό νέο, γιατί το κακό είναι παρακάτω...
"Η ψήφιση και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νομοσχεδίου για την Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται ως μάννα εξ ουρανού από τους τοπικούς φορείς, αφού υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προετοιμασία των έργων υποδομής για τους Αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε στο Δήμο Βόλου, πως στη συνάντηση που έγινε τον περασμένο χειμώνα στο Βόλο με αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ, στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, πέντε από τα έργα που συζητήθηκαν προέβλεπαν ότι θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες μέχρι το Μάρτιο. Είμαστε ήδη στον Ιούνιο και δεν έχουμε ακόμη τίποτα, λένε χαρακτηριστικά…"
Το 2013 λοιπόν, ο Βόλος και η Λάρισα θα συνδιοργανώσουν τους Μεσογειακούς αγώνες και πέντε έργα που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε, δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε επίπεδο μελετών!
Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι ή ως δαιμόνιοι Έλληνες θα τα φτιάξουμε πάλι όλα την τελευταία στιγμή;
(Με τις ανάλογες υπερβάσεις, υπερκοστολογήσεις, τους μεγαλοεργολάβους να εκβιάζουν για πανωπροίκια και ν' αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες και τα έργα μισοτελειωμένα βεβαίως βεβαίως. Η εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων δεν είναι πολύ μακρινή!)
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αμβρακικός S.O.S.

Όχι μόνο ξαπλώστρα και φραπέ...

Θαλάσσια διαμαρτυρία στην Κόπραινα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 10π.μ. ο Σύλλογος «Ενεργοί Πολίτες Περιοχής Αμβρακικού Κόλπου» για την προστασία του Αμβρακικού και καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν.
Ο Σύλλογος διαδηλώνει για την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων και ιχθυοκαλλιεργειών από τον Αμβρακικό Κόλπο, τη λήψη άμεσων μέτρων για την απομάκρυνση και μείωση των ανοξικών μαζών του Αμβρακικού, την ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού με επιστημονικό προσωπικό και πόρους και την κατάργηση της άγριας εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων του Αράχθου και του Λούρου μέσω των φραγμάτων από την ΔΕΗ.
Μετά τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή το πρωί στην Κόπραινα, θα ακολουθήσει θαλάσσια διαμαρτυρία με εξωλέμβια σκάφη που θα ξεχυθούν στον Αμβρακικό, με μαύρες σημαίες στις ιχθυοκαλλιέργειες που σημειώθηκαν μαζικοί θάνατοι ψαριών και στις δεξαμενές καυσίμων.

Από το ΚΕΝΤΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Περί αποχής - πέστα ε(blog)ημένε

Βλέπω, ακούω, διαβάζω στα Μ.Μ.Ε της χώρας μας (συμπεριλαμβανομένων των blogs), για το ποσοστό της αποχής (47%) στις Ευρωεκλογές.
Συνέχεια γίνεται κουβέντα για το "μήνυμα" το οποίο έστειλαν αυτοί που δεν ψηφίσαν. Μας βομβαρδίζουν συνέχεια πως αυτοί που δεν ψήφισαν εξέφρασαν μια "άποψη" με τη "μη ψήφο" τους.
Εξέφρασαν...λέει...την αγανάκτησή τους προς το κυβερνών κόμμα κατά κύριο λόγω και το δικομματισμό κατά δεύτερο.
Συνέχεια ακούς τις ατάκες, να πάνε όλοι στον αγύριστο, όλοι τα ίδια σκατά είναι, τους βαρεθήκαμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους.
Ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής, ο βλάκας, ο αντιδραστικός πως γίνεται να έχεις βαρεθεί τους ίδιους και τους ίδιους (εννοώντας τους μπλε και τους πράσινους), να θέλεις να τους στείλεις ένα "μήνυμα" όπως λες...και με την πράξη σου (αποχή) να βγαίνουν πάλι οι ίδιοι (από τα ίδια κόμματα) στην Ευρωβουλή???
Εκεί που έβγαζαν 11 ευρωβουλευτές ο ένας και 8 ο άλλος...με την αποχή σου ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ?
Να βγάλει 8 ο ένας και 8 ο άλλος!!!
Μπράβο αυτό κατάφερες!!!
Τέτοια αλλαγή προκάλεσες ρε συ, εσύ που δεν ψήφισες! Τεράστια αλλαγή!
Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελες να στείλεις?
Αυτή είναι η "άποψη" που ήθελες να εκφράσεις με την αποχή σου?
Απευθύνομαι σε όλους εσάς που δεν ψηφίσατε και σας λέω...
Εάν όντως θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα,
εάν θέλατε να εκφράσετε μία διαφορετική "άποψη",
μπορούσατε να το κάνετε αλλά δεν το κάνατε!!!
Μπορούσατε να ψηφίσετε όλα τα "μικρά" κόμματα.
Μπορούσατε να δώσετε από 7-10% σε καμιά δεκαριά κόμματα έτσι ώστε πολλοί να έβγαζαν από 2-3 ευρωβουλευτές.
Έτσι ΝΑΙ θα είχατε στείλει το μήνυμα, θα είχατε εκφράσει την άποψή σας.
Μπορούσατε να στείλετε στην Ευρωβουλή 20 καινούργια, άφθαρτα και πιθανώς ανιδιοτελή άτομα και εσείς με την αποχή σας στείλατε εκεί τους ίδιους.
Αλλά εσείς προτιμήσατε την εύκολη λύση (όπως πάντα), προτιμήσατε να κάνετε αυτό που επιμελώς σας τάιζαν τα ΜΜΕ (όπως πάντα), δηλαδή να απέχετε.
Και έρχονται τώρα πάλι τα ΜΜΕ (όλα) να λένε ότι η αποχή είναι το πρώτο κόμμα, οτι καλά κάνατε που απήχατε, οτι έτσι εκφράσατε την άποψή σας.
Και εσείς όλο χαρά και έπαρση νομίζετε οτι κάνατε το σωστό.
Ξυπνάτε ρε, στην ουσία παίξατε το παιχνίδι τους και χάσατε. Τώρα τα ΜΜΕ και οι πολιτικάντηδες της χώρας σας χαϊδεύουν τα αυτιά.
Στην ουσία είστε πρόβατα, σας κάνουν οτι θέλουν, σας ταΐζουν "προβατίνη" και ύστερα μιλάνε με παχιά και όμορφα λόγια για εσάς και το πόσο σωστά πράξατε, σας λένε μπράβο που απήχατε και εσείς χαίρεστε. Ακριβώς δηλαδή η σχέση βοσκού-προβάτου.
Που θέλω να καταλήξω...?
Στο οτι εσείς (η πλειονότητα του 47% της αποχής) είστε χειραγωγούμενα προβατάκια, σας κάνουν οτι θέλουν, σας καθοδηγούν και υποσυνείδητα εσείς κάνετε αυτό που θέλουν οι άλλοι να κάνετε.
Δυστυχώς εσείς είστε που κρίνετε κάθε φορά ποιος θα μας κυβερνήσει.
Είστε ωχαδερφιστές, ζαμανφουτίστες, ενίοτε και τεμπέληδες (στο μυαλό) που επειδή προτιμήσατε την κραιπάλη της παραλίας και βαριόσασταν να μπείτε στον κόπο να σκεφτείτε/ενημερωθείτε/μελετήσετε ποιον να ψηφίσετε, εντάσετε τώρα τον εαυτό σας σε ένα σύνολο 47% για να κρυφτείτε (στην ουσία να κρύψετε τη βλακεία που σας κυριεύει).
Δεν στείλατε κανένα μήνυμα ΡΕ, σε κανέναν
Δεν εκφράσατε καμιά άποψη
Απλώς υπακούσατε σε αυτούς που σς καθοδηγούν (ΜΜΕ και πολιτικάντηδες, σας κοροϊδεύουν κι από πάνω λέγοντάς σας και μπράβο να χαρείτε)...
Όπως ακριβώς τα γίδια/πρόβατα στον τσοπάνη.
Πόση "προβατίνη" έχετε να φάτε ακόμα, καημένοι..

Από E(BLOG)ΗΜΕΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εγκαταλείπουν οι γιατροί το Ε.Σ.Υ

Σχεδόν ένας γιατρός την ημέρα εγκαταλείπει το Εθνικό Σύστημα Υγείας! Μόνο από την αρχή του έτους και μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, όπως προκύπτει από τις σχετικές δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δήλωσαν παραίτηση από το ΕΣΥ 86 γιατροί από Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία ιδίως της περιφέρειας.
Το κύμα των παραιτήσεων καταγράφεται πιο έντονο κυρίως τα τελευταία τρία έτη, με χρονιά κορύφωσης το 2008 που αποχώρησαν από το ΕΣΥ 157 γιατροί οι οποίοι ουδέποτε αντικαταστάθηκαν, σημειωτέον ότι στα στοιχεία που παρατίθενται δεν συμπεριλαμβάνονται οι παραιτήσεις λόγω συνταξιοδότησης που αποτελούν ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για το ΕΣΥ καθώς η πλειονότητα της πρώτης «φουρνιάς» γιατρών που εγκαινίασαν το εθνικό σύστημα υγείας στα μέσα της δεκαετίας του 1980 οδεύει προς τη σύνταξη μέχρι και το 2015.
Μάλιστα. σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο ρυθμός συνταξιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ παρουσιάζει ανοδικές τάσεις κάθε χρόνο, -πλέον ο ετήσιος αριθμός είναι 160 γιατροί- ενώ το 2015 αναμένεται η πιο μεγάλη… έξοδος από συστάσεως του ΕΣΥ: υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν 770 γιατροί από τους ήδη υπηρετούντες.
«Το ΕΣΥ είναι αυτό που μας διώχνει», λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην περιφέρεια όπου οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αλλά και το εξοντωτικό ωράριο με τις συνεχείς εφημερίες δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες εργασίας.
Οι αποχωρήσεις γιατρών από νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν ως συνέπεια κλινικές περιφερειακών νοσοκομείων να υπολειτουργούν, ή να κινδυνεύουν ακόμη και να κλείσουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου του Μεσολογγίου όπου προσφάτως μπήκε «λουκέτο» στην Καρδιολογική Κλινική και την Παιδιατρική κλινική μετά την αποχώρηση των γιατρών των δύο κλινικών.
Έτσι, μοιραία, όταν ανακύπτει παιδιατρικό ή καρδιολογικό πρόβλημα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναγκάζονται να καλέσουν ιδιώτες συναδέλφους τους για να εξετάσουν τους ασθενείς ή να τους παραπέμπουν στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Για μαζική έξοδο από το ΕΣΥ κάνουν λόγο πλέον οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών, τονίζοντας ότι η τάση που έχει καταγραφεί τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, δεδομένου ότι έπεται και της κλαδικής σύμβασης που υπέγραψαν οι γιατροί με το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία ρυθμίζει μια σειρά από προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως πχ ωράριο, εφημερίες, αύξηση αμοιβών.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 11/6/2009

Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση των γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου για τις εφημερίες και τις ελλείψεις προσωπικού.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μήπως είδε ή άκουσε τίποτα για όλ' αυτά ή είναι απασχολημένος με την παραλαβή και ανάλυση του μηνύματος των ευρωεκλογών;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πυρκαγιά στη Μονή Φλαμπουρίου

Σε πύρινη κόλαση έδιναν μάχη έως το βράδυ πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη δασική περιοχή Φλαμπουρίου, στα διοικητικά όρια του δήμου Ιωλκού και της κοινότητας Μακρινίτσας.
Με μοναδικά μέσα φτυάρια, τσάπες και μικρά σακίδια με νερό δασοπυροσβέστες πάλευαν με τη φλόγες που κατασπάραζαν εκτάσεις χαμηλής βλάστησης σε μια περιοχή που δεν μπορούσε να προσεγγίσει κανένα πυροσβεστικό όχημα ούτε μηχάνημα. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο επτά ώρες περίπου μετά την έναρξή της.
Η Μαγνησία έμεινε «απογυμνωμένη» από εναέρια πυροσβεστική δύναμη, καθώς τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία σταθμεύουν στη Ν. Αγχίαλο, είχαν σηκωθεί για να συνδράμουν στην κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς στη Χαλκίδα.
Μόλις στις 7 το απόγευμα –ήδη η φωτιά συνέχιζε το καταστροφικό της έργο από τις 2:30 το μεσημέρι περίπου- επέστρεψε στη Μαγνησία ένα από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Πρόλαβε όμως μόλις δύο ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή μέχρι τη δύση του ηλίου.
Με μικρότερες διάσπαρτες εστίες φωτιάς είχαν να παλέψουν από αργά το απόγευμα τα πεζοπόρα τμήματα. Γύρω στις 9 το βράδυ η εικόνα που έδιναν οι δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν ότι η πυρκαγιά που εξαπλώθηκε σε δασική έκταση 300 στρεμμάτων, ήταν υπό έλεγχο.
Περίπου 25 δασοπυροσβέστες χρειάστηκε να κάνουν πεζοπορία τριών χιλιομέτρων από το σημείο που σταμάτησαν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα μηχανήματα μέχρι την εστία της πυρκαγιάς.
Η φωτιά μαινόταν το μεσημέρι ανεξέλεγκτη και το έργο των πεζοπόρων τμημάτων ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, αφού μόνο με τα ελάχιστα μέσα που κουβαλούσαν προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τις πύρινες γλώσσες.
Τα πυροσβεστικά οχήματα και τα μηχανήματα της Νομαρχίας, ακινητοποιήθηκαν πολύ πριν την εστία, καθώς το σημείο ήταν δύσβατο και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να προσεγγίσουν.
Μόνο από αέρος θα μπορούσε έγκαιρα να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Όμως, οι θέσεις στάθμευσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Ν. Αγχίαλο ήταν το μεσημέρι κενές, αφού σύμφωνα με τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο Μπ. Τσαμπάζη, που βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, είχαν πάρει νωρίτερα εντολή να σηκωθούν για την κατάσβεση φωτιάς στη Χαλκίδα.
Η πυρκαγιά ήταν μακριά από το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Φλαμπουρίου. Το δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης ευτυχώς βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν ήταν μεγάλης έντασης, ενώ η κατεύθυνση του ανέμου δεν άλλαξε, κάτι που θα κατηύθυνε τις φλόγες προς το Πουρί.
Η πρώτη αποτίμηση της καταστροφής έλεγε ότι σε στάχτη μετατράπηκε έκταση 300 περίπου στρεμμάτων.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 11/6/2009

Χθες έγραψα με ερωτηματικό, πως άρχισαν τα "όργανα", μ' αφορμή τις πυρκαγιές σε Αλμυρό και Περίβλεπτο.
Εκεί έκαψαν χωράφια και καλιέργειες, το βιος δηλαδή συνανθρώπων μας.
Τώρα κάηκαν 300 στρέμματα παρθένου δάσους μοναδικής ομορφιάς στο Πήλιο, δηλαδή το "βιος" όλων μας!
Το αλαλούμ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, που περιγράφει το ρεπορτάζ, δείχνει ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έβαλε μυαλό απ' την πύρινη λαίλαπα του 2007.
Ευτυχώς που δεν είχαμε δυνατούς ανέμους, που θα την έστρεφαν προς το Πουρί!
Τώρα αν εγώ ρωτήσω, αν ......λέω τώρα, η πυρκαγιά αυτή είναι άσχετη με τα σχέδια διάνοιξης του οδικού άξονα Αγιόκαμπος-Σκλήθρο-Κεραμίδι-Πουρί, (που περνά μέσα απ' το παρθένο δάσος) και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;;;
Μεγάλη φαντασία θα μου πείτε ότι έχω. Εφιαλτική θα έλεγα.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φωνή απόγνωσης για την αερορύπανση

Φωνή απόγνωσης αλλά και έντονης διαμαρτυρίας υψώνουν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχείου, αλλά και των γύρω περιοχών για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στον εμπορικό τομέα του λιμανιού του Βόλου, από τις φοροεκφορτώσεις των πλοίων και από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων.
«Το σκραπ και η ρύπανση των χύδην προϊόντων μας σκοτώνουν! Με αγώνες θα αντισταθούμε!», τονίζουν και τη συγκεκριμένη φωνή, ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά να την υψώσουν με την ελπίδα να φθάσει σε ώτα ακουόντων, αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στο συντριβάνι της πλατείας Παλαιών και με πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει μέχρι την κεντρική πύλη του εμπορικού λιμανιού.
Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλαιού Λιμεναρχείου, την Επιτροπή Αγώνα και τα Συνοικιακά Συμβούλια Παλαιών, Νεάπολης και Αγίων Αναργύρων.

Πρόσκληση σε όλους τους Βολιώτες

Απευθύνοντας πρόσκληση στους κατοίκους του Βόλου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου κ. Ζήσης Περσουφλιώτης, ανέφερε για μία ακόμη φορά, ότι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της συνοικίας του Παλαιού Λιμεναρχείου, αλλά και γενικότερα ολόκληρης της πόλης, αγωνίζονται για την απομάκρυνση των χύδην προϊόντων που φορτοεκφορτώνονται από τα πλοία (σκραπ, πετ-κοκ, ανθρακίτης, σιδηρομαγγάνιο, λιπάσματα, ιχθυοτροφές, σιτηρά και άλλα).
Επανέλαβε δε πως αν και μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας με προσκλήσεις στους φορείς του τόπου, με καταγγελίες, επερωτήσεις στη Βουλή και με αμέτρητα δημοσιεύματα στον Τύπο, εντούτοις δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ή όσα λαμβάνονται εφαρμόζονται αποσπασματικά και ο εμπορικός τομέας του λιμανιού του Βόλου εξακολουθεί να δουλεύει χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Κάνοντας μάλιστα λόγο για «εμπαιγμό των κατοίκων», κάλεσε για μια ακόμη φορά όλους τους φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου και των γύρω συνοικιών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία 10/6/2009

Το πρόβλημα της αερορύπανσης του Βόλου, είναι διαρκές και έντονο εδώ και αρκετά χρόνια!
Η Χαλυβουργία Θεσσαλίας, το τσιμεντάδικο της Α.Γ.Ε.Τ., η χύδην φωρτοεκφώρτοση στο λιμάνι, υλικών και προϊόντων που αφορούν κυρίως αυτές τις δύο βιομηχανίες αλλά και άλλες, ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος βαρέων οχημάτων μέσα στην πόλη κλπ., συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα, που τινάζει σχεδόν καθημερινά στον αέρα τους δείκτες της αερορύπανσης κι ιδιαίτερα των αιωρούμενων σωματιδίων!
Η φωτογραφία είναι από παλιότερες κινητοποιήσεις για την αερορύπανση, έξω απ' το δημαρχείο του Βόλου, ενώ το video που ακολουθεί είναι περσινό!


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στρατός και Μασόνοι


Ένα στρατιωτικό έμβλημα ...πήχτρα στα μασονικά σύμβολα!!!

Δεν μπορεί εκεί στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) να μην έχουνε δει, ότι το σήμα τους είναι γεμάτο με μασονικά σύμβολα. Ακόμη κι ένας άσχετος θα τα έβλεπε!!!
Έχουμε και λέμε : Η ΓΥΣ είναι υπηρεσία, που υπάγεται στη Διεύθυνση Γεωγραφικού Σώματος, που υπάγεται στο ΓΕΣ, που υπάγεται βεβαίως στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Απλά κάποιες διευκρινίσεις, που απαντούν στο γιατί είναι μασονικό το σήμα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού μας.

Σε αυτό διακρίνονται:
1) Ο διαβήτης και ο γνώμονας, ευρισκόμενα σε θέση ακριβώς όπως και στο γνωστό τεκτονικό σχηματισμό
2) Η κουκουβάγια, σύμβολο σοφίας και γνώσης, χρησιμοποιούμενο ευρέως στον τεκτονισμό.
3) Ο βωμός και η υδρόγειος. Και μάλιστα εντός του μασονικού σχηματισμού βρίσκεται η χώρα μας - πράγμα γνωστό, δηλαδή...
4) Δύο κλαδιά σε κάθε πλευρά, με 33 φύλλα το καθένα. Όσοι δηλαδή οι βαθμοί της και όσα είναι τα πούπουλα στο αριστερό φτερό του αετού, επάνω στο αμερικανικό δολλάριο - στο άλλο είναι 32, όσοι οι βαθμοί του Σκωτικού τυπικού. Δείτε το.
5) Η φράση "Αεί ο Θεός ο Μέγας Γεωμετρεί", σε απόλυτη αρμονία με το μασονικό "Μέγας Αρχιτέκτων Του Σύμπαντος" (βλ. και άρθρο).

Εγώ λοιπόν που δεν είμαι και ειδήμονας στο θέμα "Μασονία", βρήκα χαλαρά 5 καραμπινάτα μασονικά σύμβολα, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα που δεν διακρίνω αυτή την στιγμή.
Οι "φωτεινοί παντογνώστες" που επέλεξαν να συνδυάσουν όλα αυτά τα σύμβολα για να κατασκευάσουνε το έμβλημα, γιατί το έκαναν; Τι θέλουνε να μας πούνε;
Και καλά αυτοί, έτυχε να είναι μασόνοι και το έφτιαξαν. Από τότε όμως;
Τόσοι και τόσοι στρατιωτικοί, άλλα και πολιτικοί τους προϊστάμενοι πέρασαν κάτω από αυτό το έμβλημα, κανένας δεν σήκωσε τα μάτια να δει τι περιλαμβάνει;
Όλοι αυτοί που κάθε πρωΐ ανοίγουν τις οθόνες τους στην Υπηρεσία δεν το βλέπουνε;
Μόνο εγώ είμαι ο γερο-παράξενος που τα ψειρίζει όλα;
Ή μήπως αλλού πρέπει να ψάξω να βρω τις απαντήσεις;
Ο Μεϊμαράκης εκτός από το Κόμμα δεν κοιτάει τίποτε άλλο; Μόνο το πώς θα μειωθεί η θητεία, για να κερδίσουν κανά ψήφο τους νοιάζει;
Από την άλλη, αισθάνομαι και λίγο βλάκας με όλες αυτές τις απορίες. Εδώ δεν τους πειράζει που βάζουν Τούρκο διοικητή στην Λάρισα, οι μασόνοι και τα σύμβολά τους θα τους πείραζαν;

Από το ΚΕΝΤΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τρεις πυρκαγιές χθες στη Μαγνησία

Τρεις πυρκαγιές, οι πρώτες του φετινού καλοκαιριού στη Μαγνησία, προκάλεσαν χθες μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων και υπηρεσιών.
Και οι τρεις, μία στο Περίβλεπτο και δύο σχεδόν ταυτόχρονα στον Αλμυρό, ξέσπασαν μεσημεριανές ώρες.
Συνολικά σε στάχτη μετατράπηκαν 1.200 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Το κρας-τεστ για την κατάσβεση πυρκαγιών μπορεί να το πέρασαν με επιτυχία οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όχι, όμως, κάτοικοι του Αλμυρού, οι οποίοι αδιαφόρησαν στα δύο πύρινα μέτωπα.
Στο Περίβλεπτο, ωστόσο, στην …πρώτη γραμμή της «μάχης» με τις φλόγες βρέθηκαν αγρότες με 17 τρακτέρ, οι οποίοι με την έναρξη της πυρκαγιάς έκοψαν τα μέτωπα περιορίζοντας την καταστροφή μέχρι την άφιξη ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης.
Διαφορετική εικόνα αντίκρισαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στον Αλμυρό, καθώς οι αγρότες δεν πτοήθηκαν στη θέα των εκτάσεων που καίγονταν.
Οι δύο πυρκαγιές στον Αλμυρό ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 4:30 το μεσημέρι. Η μία μεταξύ Αλμυρού και Κουρί, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από το δάσος, χωρίς όμως να καταφέρει να επεκταθεί τελικά και η δεύτερη στην περιοχή της SOVEL, αλλά μακριά από τις εγκαταστάσεις της μονάδας.
Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής συμμετείχαν στην κατάσβεση των δύο πυρκαγιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο μηχανήματα της Νομαρχίας και ένα του δήμου, που δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες. Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις 7:30 το απόγευμα.
Το έργο πυρόσβεσης ήταν δύσκολο στο μέτωπο της SOVEL, λόγω του δύσβατου ορισμένων σημείων. Από την πυρκαγιά, με εστία μέσα στον περίπολο αγροικίας, κάηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 600 στρέμματα σιτηρών, ενώ στο Κουρί 100 περίπου στρέμματα με καλλιέργειες.
Τα αίτια πρόκλησής τους ερευνώνται από τις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής. Στο Κουρί πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από θεριζοαλωνιστική μηχανή.
Πριν τις πυρκαγιές στον Αλμυρό, «συναγερμό» σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, φωτιά στο Περίβλεπτο, στη θέση Βρύση-Πολυζέϊκα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ως «ένοχο» παράνομο σκουπιδότοπο σε ρέμα, που είχε καλυφθεί με στρώμα από χνούδι λεύκας, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για πρόκληση πυρκαγιάς με τη ρίψη ενός τσιγάρου.
Στο Περίβλεπτο, οι αγρότες που δεν είχαν προλάβει να θερίσουν τις εκτάσεις τους κινητοποιήθηκαν άμεσα, μόλις αντιλήφθηκαν τη φωτιά. Με 17 τρακτέρ έσπευσαν στο σημείο και δημιούργησαν ζώνες, αποκόπτοντας την επέκτασή της.
Τη φωτιά έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο οκτώ πυροσβεστικά οχήματα.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 10/6/2009

Άρχισαν τα "όργανα";;;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μειώνεται η θητεία στους 9 μήνες

Εννέα αντί για δώδεκα μήνες θα υπηρετούν όσοι στρατεύσιμοι παρουσιαστούν στον Στρατό Ξηράς από τον Αύγουστο του 2009 και με τις επόμενες ΕΣΣΟ κατάταξης.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Αμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες το μεσημέρι, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
«Είμαστε έτοιμοι και εγώ θα εισηγηθώ και στο ΚΥΣΕΑ και στην Κυβερνητική Επιτροπή, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μείωση από τον Αύγουστο, στους 9 μήνες», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης. Η εξαγγελία μείωσης -κατά τρεις μήνες- της θητείας στον Στρατό, γίνεται μόλις δύο 24ωρα μετά τις ευρωεκλογές, όπου η Ν.Δ. αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Επιχειρώντας να διαψεύσει τις απόψεις ότι πρόκειται για ένα φιλολαϊκό μέτρο με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι η προαναγγελία μείωσης της θητείας «δεν μπορεί να θεωρηθεί, γιατί θεωρείται από κάποιους ανόητους, ως ένα τρικ προεκλογικό ή οτιδήποτε».

Η μείωση των τριών μηνών στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αφορά όσους νέους παρουσιαστούν με τη σειρά του Αυγούστου και τις επόμενες ΕΣΣΟ.
Η εννιάμηνη θητεία αφορά μόνον εκείνους που θα καταταγούν στον Στρατό Ξηράς. Η διάρκεια της θητείας για όσους υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία παραμένει 12 μήνες.
Το μέτρο της μείωσης θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους παρουσιάστηκαν στον Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009 και υπηρετούν ήδη. Πιο συγκεκριμένα:

* Οσοι παρουσιάστηκαν με τη σειρά 2009 Α (πρόκειται γι’ αυτούς που ντύθηκαν στα χακί τον Φεβρουάριο), θα υπηρετήσουν έναν μήνα μικρότερη θητεία, δηλαδή θα απολυθούν έπειτα από 11 μήνες υπηρεσίας.
* Οσοι παρουσιάστηκαν με τη σειρά 2009 Β (πρόκειται για όσους κατετάγησαν στον Στρατό τον Μάιο), θα υπηρετήσουν δύο μήνες λιγότερο, δηλαδή θα λάβουν το πολυπόθητο απολυτήριο έπειτα από παραμονή 10 μηνών στον Στρατό.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 10/6/2009

Είδατε πως αρχίζουν οι "διορθωτικές" κινήσεις, μετά τ' αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εκλεισε το εκλογικό κέντρο για φαγητό!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, Νίκη Μπόλλη, για την αναφορά, που έγινε, για το κλείσιμο επί δίωρο του 291ου εκλογικού τμήματος του δήμου Σκιάθου από τον δικαστικό αντιπρόσωπό του εν μέσω εκλογικής διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ληφθούν καταθέσεις από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, τον γραμματέα και τους αντιπρόσωπους των κομμάτων εάν υπήρχαν, σχετικά με το περιστατικό.
Από την Εισαγγελία Βόλου ερευνάται εάν υπήρχε απόφαση για το κλείσιμο του εκλογικού τμήματος από τον δικαστικό αντιπρόσωπο αλλά και την Εφορευτική Επιτροπή και το γραμματέα.
Η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι μόνο στην περίπτωση που υπήρχε κοινή απόφαση μπορούσε ο δικαστικός αντιπρόσωπος, που είναι και ο επικεφαλής του τμήματος, να σταματήσει την εκλογική διαδικασία.
Όπως είναι γνωστό ο δικαστικός αντιπρόσωπος έκλεισε το εκλογικό του τμήμα από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι τις 4, ενημερώνοντας με πρόχειρη ταμπέλα τους πολίτες «κλειστό λόγω φαγητού».
Για το θέμα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους του νησιού, που πήγαν να ψηφίσουν αλλά βρήκαν το τμήμα κλειδωμένο. Συνολικά εννέα άτομα έκαναν αναφορά στον Έφορο για τη συμπεριφορά του δικαστικού αντιπροσώπου.
Η καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελέα Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στο μεταξύ, ο δικαστικός αντιπρόσωπος όχι μόνο κλείδωσε εν μέσω ψηφοφορικής διαδικασίας το τμήμα του κι αποχώρησε αλλά έστειλε και τελευταίος τον εκλογικό του σάκο στο Πρωτοδικείο Βόλου.
Χθες κι ενώ είχε ξεκινήσει κι ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και ο έλεγχος του εκλογικού υλικού και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων ο εκλογικός σάκος του 291ου τμήματος δεν είχε φτάσει στο Πρωτοδικείο ούτε στις 5.30 μετά το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για τον τελευταίο σάκο, που ανέμενε το Πρωτοδικείο για την ολοκλήρωση της παραλαβής του εκλογικού υλικού.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος 9/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Απεργία στη Δ.Ε.Η., για προσλήψεις και θανατηφόρα ατυχήματα

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τα τέλη Ιουνίου με αίτημα να γίνουν 7.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ αποφάσισε χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ.
Η απόφαση προβλέπει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 25 Ιουνίου, απεργιακά μέτρα (δηλαδή αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββατοκύριακου) από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Ιουλίου και επαναλαμβανόμενες 24ωρες από τις 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ η έλλειψη προσωπικού είναι μία από τις βασικές αιτίες για την εκδήλωση σε καθημερινή βάση δεκάδων ατυχημάτων, από τα οποία έξι θανατηφόρα από την αρχή του χρόνου.
Το συνδικάτο αναφέρει ακόμη ότι το 1994 η ΔΕΗ είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα 23.354 από τους οποίους 8.000 είναι άνω των 50 ετών.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 9/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αγριος ξυλοδαρμός πριν την κάλπη!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε 50χρονος χθες το πρωί μπροστά από το εκλογικό τμήμα Μελισσατίκων από συγγενικό του πρόσωπο.
Με σοβαρά τραύματα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και νοσηλεύεται.
Ο 50χρονος δέχθηκε ανελέητο ξυλοκόπημα με γροθιές και κλωτσιές από τον 35χρονο κουνιάδο του.
Οι δυο τους συναντήθηκαν στις 8:15 το πρωί κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων. Οικογενειακές τους διαφορές (κτηματικές), σύμφωνα με την αστυνομία, επιχειρήθηκαν να λυθούν στο σημείο και η συζήτηση μεταξύ τους κατέληξε σε έντονη λογομαχία.
Υπό την επήρεια μέθης, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ήταν ο 50χρονος από το Βόλο, κάτοικος Ιωαννίνων.
Ο 35χρονος κάτοικος Μελισσατίκων πάνω στον καβγά του επιτέθηκε, τον ξυλοκόπησε και του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες είχαν συμπλακεί και το προηγούμενο βράδυ σε μπαρ που ανήκει σε φιλικό τους πρόσωπο, ωστόσο ο καβγάς τους δεν πήρε έκταση λόγω παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και κρατείται, προκειμένου σήμερα να προσαχθεί ενώπιον εισαγγελέα.
Σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 50χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 8/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δεν ψήφισε βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όπως μαθαίνω απ΄την εφημερίδα Θεσσαλία (8/6/2009), ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Καρτάλης, είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές σε εκλογικό τμήμα της Ν. Ιωνίας.
Έτσι και έπραξε.
Την ημέρα των ευρωεκλογών, πήγε περιχαρής αργά το πρωί, να ψηφίσει στο εν λόγω εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας, αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του ανακοίνωσε ότι δεν είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους!
Μα πως; αναρωτήθηκε ο κ. Καρτάλης, αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2007 εδώ ψήφισα!
Μόνο που στις βουλευτικές εκλογές ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στους υποψηφίους να ψηφίζουν στον τόπο που βάζουν υποψηφιότητα, ανεξάρτητα απ' το που είναι γραμμένοι.
Ο κ. Κ. Καρτάλης ήταν και εξακολουθεί να είναι γραμμένος στο Δήμο Αθηναίων!
Προφανώς λοιπόν ο κ. Καρτάλης ή δεν φρόντισε να κάνει έγκαιρα μεταδημότευση ή αγνοούσε το Νόμο.
Μα τόσο δύσκολο ήταν στον ίδιο ή σε κάποιον απ' τους παρατρεχάμενους του πολιτικού του γραφείου, να μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και να μάθει που ψηφίζει;
Έτσι θα γίνετε η αυριανή κυβέρνηση της χώρας μας, εσείς και το κόμμα σας;
Έτσι θα κυβερνήσετε;
Ποιός Θεός θα συμπονέσει την τόση ανοησία και θα βάλει το χέρι του να μας βοηθήσει;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ικανοποίηση (;) του Κ.Κ.Ε. στη Μαγνησία

Κλίμα ικανοποίησης επικρατούσε χθες στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Θετικά τα αποτελέσματα για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο αναδείχθηκε τρίτο κόμμα, εκτίμησε ο βουλευτής Μαγνησίας Νίκος Γκατζής, ο οποίος λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων βρέθηκε στο εκλογικό τμήμα του κόμματος.
Εκπληρώθηκαν οι στόχοι που είχε το κομμουνιστικό κίνημα για τις Ευρωεκλογές. Το παραπάνω άλλωστε δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο κ. Γκατζής, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις επιθέσεις που δέχθηκε το ΚΚΕ, οι οποίες ωστόσο το ανέδειξαν ακόμα πιο δυνατό.
«Είναι ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα θετικό, ειδικά αν αναλογιστούμε τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ. Είναι μια νίκη του κόμματος, αλλά πάνω από όλα του λαϊκού κινήματος», τόνισε ο κ. Γκατζής και πρόσθεσε πως «εκπληρώσαμε τους στόχους που θέσαμε και εμείς θέλαμε τη μείωση του δικομματισμού και την άνοδο του ΚΚΕ και αυτό το πετύχαμε».
Για μια δυναμικότερη εικόνα και έναν αποφασιστικότερο ρόλο του ΚΚΕ στο μαζικό κίνημα μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «μέσα από την Ευρωβουλή και τη Βουλή το ΚΚΕ θα παλέψει για να αναζωογονήσει και να ανασυγκροτήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα, ούτως ώστε να μην βρίσκεται μόνο του στην προσπάθειά του να αμυνθεί στις νέες επιθέσεις που έρχονται».
Ερωτηθείς για το αν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα επισπεύσει τις εθνικές εκλογές, τόνισε πως αποτελεί αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού, αν και «θεωρεί ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αντιστρέψει τους όρους».
Αλίκη Φωτιάδου
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 8/6/2009

Ρε σύντροφοι, είστε πραγματικά ικανοποιημένοι;
Το ποσοστό της αποχής στη Μαγνησία, έφτασε στο 44,65%!
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αύξησε το ποσοστό του κατά 1,13%! Εντάξει σε απόλυτο αριθμό ψήφων έχασε 6.309.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο δικομματισμός στη Μαγνησία συγκεντρώνει το 68,25% των ψήφων!
Το Κ.Κ.Ε., έχασε 1,19% από το ποσοστό του των προηγούμενων ευρωεκλογών και σε απόλυτο αριθμό ψήφων έχασε 3.456 ψηφοφόρους!
Ο ακροδεξιός ΛΑ.Ο.Σ., αύξησε το ποσοστό του κατά 3,23% και παρά την αποχή, πήρε 2.239 περισσότερες ψήφους, απ' τις προηγούμενες ευρωεκλογές!
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το (κατά γενική παραδοχή) γεγονός ότι στις ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρή η ψήφος, στις βουλευτικές εκλογές με τις συμπληγάδες της πόλωσης τι θα γίνει;
Εθελοτυφλείτε ή απλά βαυκαλίζεστε με την "πρωτοκαθεδρία" στο χώρο της αριστεράς;

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ποιός είναι ο πραγματικός νικητής των ευρωεκλογών;

Αυτό που δεν μας είπε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, κανένας ραδιοφωνικός σταθμός, καμμία εφημερίδα και κανένα Υπουργείο.
Στα τελικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html, βέπουμε τα παρακάτω:

8/6 2009 15:14

Εγγεγραμμένοι 9,995,992
Ενσωμάτωση100.00 %
Ψήφισαν52.63 %
Ακυρα/Λευκά2.54 %

8έδρες 36.64 %
8
έδρες 32.29 %
2 έδρες 8.35 %
2 έδρες 7.15 %
1 έδρα 4.70 %
1 έδρα 3.49 %

Η αποχή ανέρχεται σε ποσοστό 47,37%!!!
Αβίαστα λοιπόν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως ο νικητής των ευρωεκλογών και με τεράστια μάλιστα διαφορά απ' το 1ο κόμμα, είναι η αποχή.
Σιγά το νέο, θα σκεφτεί εύκολα κανείς.
Αυτό που δεν σκέφτεται κανείς όμως εύκολα, είναι το ποιός ή πιο σωστά ποιοί καλούσαν σε αποχή την προεκλογική περίοδο;
Αυτοί ήταν το Κ.Κ.Ε. (μ-λ), η εφημερίδα Αυριανή, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR και άλλες επαναστατικές δυνάμεις!
Αυτοί λοιπόν είναι και οι πραγματικοί νικητές των ευρωεκλογών.
Τι πέτυχαν όλοι αυτοί;
  1. Να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου στην κάλπη
  2. Να μην οδηγηθεί αυτή η δυσαρέσκεια σε άλλα κόμματα εκτός δικομματισμού
  3. Να εμφανιστεί πληγωμένος μεν ζωντανός δε ο δικομματισμός με 68,93% επί των ψηφισάντων
  4. Να εμφανιστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με μειωμένο αριθμό ψήφων αλλά αυξημένα ποσοστά, ως η επόμενη αυτοδύναμη! κυβέρνηση
  5. Να εμφανιστεί η Ν.Δ. ηττημένη, αλλά με "διαχειριζόμενη" διαφορά
  6. Να δυναμώσει η ακροδεξιά και να ζητά μέχρι και κυβερνητική συνεργασία (μπρρρρρ!)
  7. Να μείνουν σε χαμηλά ποσοστά τα κόμματα της αριστεράς
Και καλά για την Αυριανή και τα μεγάλα συγκροτήματα, αυτό τους εξυπηρετούσε αυτό έπραξαν. Οι επαναστάτες (;) του Κ.Κ.Ε. (μ-λ) γιατί ταυτίστηκαν μαζί τους;
Ο κόσμος, ο κυρίαρχος λαός γιατί ακολούθησε τη γραμμή, που έδωσαν όλοι αυτοί;
Τα κόμματα της αριστεράς (Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) πρέπει ν' απαντήσουν στο τελευταίο ερώτημα.
Το χρωστάνε στον εαυτό τους, στα μέλη και τα στελέχη τους, στους φίλους και ψηφοφόρους τους, αλλά πολύ περισσότερο το χρωστάνε στον κόσμο που "πήγε παραλία", γιατί δεν τον έπεισαν!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Μαγνησία

Ευρωκλογές 2009
Ευρωκλογές 2004
σε 337 από 337 τμήμ. (100%)
στο σύνολο των τμημάτων
.
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 179.027
177.419
Διαφορές
ΨΗΦΙΣΑΝ 99.088 55,35%
121.818 68,66% -13,31%
ΑΚ/ΛΕΥΚΑ 2.472 2,49%
3.112 2,55% -0,06%
ΕΓΚΥΡΑ 96.616 97,51%
118.706 97,45% 0,06%
.
Ν.Δ. 32.453 33,59%
51.303 43,22% -9,63%
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 33.483 34,66%
39.792 33,52% 1,13%
Κ.Κ.Ε. 8.934 9,25%
12.390 10,44% -1,19%
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4.674 4,84%
4.383 3,69% 1,15%
ΛΑ.Ο.Σ. 6.973 7,22%
4.734 3,99% 3,23%
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ
3.692 3,82%
1.050 0,88% 2,94%
ΛΟΙΠΑ 6.409 6,63%
5.054 4,26% 2,38%
______________________________________________________________________________________
.
Λοιπά κόμματα αναλυτικά.
.
ΔΡΑΣΗ 476 0,49%
ΠΑ.Μ.ΜΕ. 980 1,01%
Α.Σ.Κ.Ε. 99 0,10%
ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ 78 0,08%
ΔΗΜ. ΒΕΡΓΗΣ - ΕΛΛ. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 601 0,62%
Ε.Ε.Κ. 121 0,13%
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 70 0,07%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 325 0,34%
ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 381 0,39%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 90 0,09%
Μ-Λ ΚΚΕ 278 0,29%
ΕΥΡΩΠ. ΕΛΕΥΘ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 55 0,06%
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝ. ΚΥΝΗΓΩΝ 1.048 1,08%
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 391 0,40%
Ο.Α.ΚΚΕ. 60 0,06%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 680 0,70%
ΕΛ.ΕΝ. 36 0,04%
ΕΛ. ΚΙΝ. ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 153 0,16%
ΛΕΥΚΟ 438 0,45%
ΠΑ.ΝΑ.Κ. 1 0,00%
ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ 48 0,05%


πηγή: http://www.magnesia.gr/euro2009/apotel/apotel.htm
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template