Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Όποιος μπορεί...όσο μπορεί...



Photograph: Eduardo Munoz/Reuters

Δωρεές γίνονται δεκτές στο λογαριασμό 169/480021-48 της Εθνικής Τράπεζας.
Περισσότερα εδώ: http://www.unicef.gr/emergncs/em_haiti.php
Από το ANemos
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κύκλος διαθεσιμοτήτων στη ΒΙΟΣΩΛ

Στην κυκλική εφαρμογή του μέτρου των διαθεσιμοτήτων, όπως είχε συμφωνηθεί με το Σωματείο εργαζομένων από τον προηγούμενο Νοέμβριο, προχωρεί πλέον η διεύθυνση της ΒΙΟΣΩΛ.
Χθες το απόγευμα από τη διεύθυνση του εργοστασίου ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τέσσερις εργαζόμενοι της επιχείρησης, ενώ ισάριθμοι αναμένεται να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.
Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν άνευ αντικειμένου.
Στο μεταξύ, έγγραφο προς τη διεύθυνση του εργοστασίου, απέστειλε το Σωματείο εργαζομένων με το οποίο ζητεί να υπάρξει συνάντηση μαζί της προκειμένου να ενημερωθεί για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος Ιανουαρίου, οπότε θα λήξει ο κύκλος των διαθεσιμοτήτων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έτοιμοι για το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες της Καρδίτσας

Με την συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της ΤΕΔΚ η προγραμματισμένη οργανωτική σύσκεψη της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. για την καλύτερη προετοιμάσια της μεγάλης κινητοποίησης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Στην εισήγησή του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν στα χωριά τα ενημερωτικά κλιμάκια της Ομοσπονδίας. Όπως είπε, οι αγρότες δείχνουν σημαντική διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα, όμως χρειάζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει έντονη δραστηριότητα όλων των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων, προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί να ενισχύσουν δυναμικά την κοινή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων.
Ο κ. Μπούτας πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι, την Δευτέρα 10.30-11.00 π.μ. να γίνει προσυγκέντρωση αγροτών και τρακτέρστην Ιτέα, να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αγώνα με την συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε αγροτικό σύλλογο και στη συνέχεια να δημιουργηθεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στην Εθνική Οδό, στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, όπου και θα στηθεί μπλόκο.
Σε πρώτη φάση τα τρακτέρ θα παραταχθούν στις πλευρές της Εθνικής Οδού και στην πορεία της κινητοποίησης θα αποφασιστεί η μορφή που θα πάρει ο αγώνας.
Ο κ. Μπούτας θεώρησε αναγκαία την δημιουργία πανό με συγκεκριμένα συνθήματα που θα περνούν στον κόσμο τα κεντρικά μηνύματα των κινητοποιήσεων.
Όπως τόνισε τα αιτήματα έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί στον τύπο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η αιχμή του δόρατος θα είναι η άμεση απαίτηση των αγροτών για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους.
Να σημειωθεί οτι σε δεκάδες χωριά του κάμπου, οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες τους και δείχνουν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μεγάλο μπλόκο στην Νίκαια.
Επίσης μέσα στον αγώνα εντείνονται και οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με σύσταση και επαναδραστηριοποίηση των αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Βλέπουν» Μεγάλη Αλβανία μέχρι την... Πρέβεζα!

«Αλβανικά εθνικά εδάφη» τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα και η Πρέβεζα … «Αλβανοί» ο Μάρκος Μπότσαρης και ο Πύρρος Δήμας. Αυτά και άλλα πολλά … «ανέκδοτα» περιλαμβάνει η νέα έκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ακαδημία Επιστημών των Τιράνων, με κρατική χρηματοδότηση.Πρόκειται για τη «βελτιωμένη» επανέκδοση του Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, που είχε κυκλοφορήσει το 1985 επι καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα.
Στη νέα έκδοση, αφαιρέθηκαν τα «φιλοχοτζικά» λήμματα τα οποία αντικαταστάθηκαν με αναφορές που τονώνουν το αλβανικό εθνικό μεγαλείο, όπως η «απελευθέρωση» του Κοσσυφοπεδίου κλπ.
Στην εισαγωγή υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο λεξικό είναι «εθνικού χαρακτήρα» και το περιεχόμενό του «αφορά το αλβανικό έθνος και την πατρίδα του».

«ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ» Η Β.Δ ΕΛΛΑΔΑ
Για την Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, τη πνευματική και επιστημονική «ελίτ» της χώρας ουσιαστικά, η περιοχή της Ηπείρου, θεωρείται «αλβανικό εθνικό έδαφος», το οποίο κατέλαβε στρατιωτικά η Ελλάδα το 1912 – 1913.
«Τα Ιωάννινα μαζί με ένα μεγάλο κομμάτι της Τσαμουριάς και άλλα αλβανικά εδάφη εδόθησαν στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις η οποία τα κατέλαβε στρατιωτικά» γράφει συγκεκριμένα το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, που «βλέπει» Τσάμηδες σε Θεσπρωτία και Πρέβεζα.
«Η Τσαμουριά είναι μεγάλη γεωγραφική και εθνολογική περιοχή στο νοτιότερο τμήμα των εδαφών που κατοικούνται από Αλβανούς» αναφέρει συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι Τσάμηδες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από τις ελληνικές αρχές, που τους εκδίωξαν από την περιοχή.


«ΑΛΒΑΝΙΔΑ» ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν … Αλβανίδα, αφού τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.α) χαρακτηρίζονται ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό.
Ακόμη και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, κορυφαία μορφή της ελληνικής επανάστασης του 1821, παρουσιάζεται ως … «Marko Boçari».
Αλβανός μισθοφόρος, που απλά … πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.Ως «αλβανική» προσωπικότητα, υπάρχει καταχωρημένος και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, χωρίς καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική καταγωγή του.


«ΕΠΟΙΚΟΙ» ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΙΡΩΤΕΣ
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να … εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».
«Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα πολιτιστικά, δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και της συμβολής της στην αλβανική κοινωνία» λέει στο nenanews.eu ο κ.Κώστας Μπάρκας, πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας» και πρόεδρος του ομογενειακού συλλόγου «Προωθώντας την ταυτότητα μας».

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ»
Η Αλβανική Ακαδημία Επιστημών, θεωρείται το πιο σημαντικό επιστημονικό ίδρυμα της Αλβανίας. Οι δράσεις της κινούνται με μοναδικό στόχο την προώθηση επίλυσης του «αλβανικού εθνικού ζητήματος», με ένωση όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.
Εκτός από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό, σημαντικότερο έργο της Ακαδημίας θεωρείται η έκδοση του βιβλίου : «Πλατφόρμα για την επίλυση του Αλβανικού Ζητήματος» το 2000 σε αλβανικά και αγγλικά.
«Το έργο χαρακτηρίζεται από έντονο αλυτρωτισμό, αφού υποστηρίζεται με φανατισμό η «ένωση όλων των Αλβανών σε ένα εθνικό κράτος».
Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «το σύνολο του Κοσσυφοπεδίου, τα δυτικά Σκόπια με την πρωτεύουσα της χώρας», ενώ τα όρια του «ιστορικά εθνικού αλβανικού χώρου» απλώνονται πολύ πέρα από τις κατοικούμενες από Αλβανούς περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για να περιλάβουν την «μείζονα Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα, την Καστοριά και τη Φλώρινα» λέει στο nenanews.eu ο κ.Φάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ
Πρόσφατα στα γειτονικά Σκόπια, απειλήθηκε νέα εμφύλια σύρραξη ανάμεσα σε Σλάβους και Αλβανούς της χώρας, λόγω της Εγκυκλοπαίδειας που εξέδωσε η εκεί Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, με «αμφιλεγόμενες» αναφορές στην αλβανική μειονότητα, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις.
Τελικά η σκοπιανή Ακαδημία, αποφάσισε να προχωρήσει στην αναθεώρηση όλων των επίμαχων αναφορών, που από τους Αλβανούς, τόσο στα Σκόπα, όσο στη Πρίστινα και στα Τίρανα, θεωρήθηκαν ως «υποτιμητικές» για τους ίδιους.
«Είναι ειρωνικό από τη μία οι Αλβανοί να ζητούν από τους Σκοπιανούς να αφαιρεθούν από την Εγκυκλοπαίδεια τους τα όσα οι ίδιοι θεωρούν προσβλητικά για το έθνος τους και την Αλβανία και την ίδια στιγμή μέσω της δικής τους Ακαδημίας, να προχωρούν στην έκδοση ενός επίσημου Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, με αναφορές που προσβάλλουν την Ελλάδα και την ελληνική μειονότητα και σίγουρα δε συνάδουν με το καλό πνεύμα συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες» επεσήμανε από την πλευρά του στο nenanews.eu ο κ.Βασίλης Μπολάνος πρόεδρος της «Ομόνοιας» του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δύο πρώτοι τόμοι του επίμαχου Αλβανικού Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού, τυπώθηκαν το 2008 στα Τίρανα, κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα στα αλβανικά βιβλιοπωλεία. Οι υπόλοιποι τόμοι, αναμένεται να εκδοθούν, μέχρι το τέλος του 2010.
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η φου φου με τα κάστανα..... υπεύθυνος της φοροδιαφυγής!

Η φουφού με τα κάστανα στην οδό Ερμού «πλήρωσε» το παράνομο εμπόριο και τη φοροδιαφυγή στην εμπορική αγορά του Βόλου κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με την απομάκρυνση της αναμμένης φουφούς και την κατάσχεση τριών σακιών με κάστανα και 150 πλαστικά ποτηριών που ήταν δίπλα, η κεντρική αγορά... απαλλάχθηκε από το παραεμπόριο!
Στα κάστανα, η μυρωδιά των οποίων ενώ ψήνονται προσθέτει τη δική της «πινελιά» στην ατμόσφαιρα των γιορτών, φαίνεται ότι εξαντλήθηκαν οι έλεγχοι για την πάταξη του υπαίθριου παράνομου εμπορίου.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των ελέγχων υπηρεσιών της Νομαρχίας για το Δεκέμβριο, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.
Το απολογιστικό δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντινομάρχης Ελέγχων Ν. Ντίτορας περιγράφει τον έλεγχο που διενεργήθηκε παραμονές Χριστουγέννων στην αγορά του Βόλου, στην οδό Ερμού. Το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου σταμάτησε μπροστά στη γυναίκα που έψηνε και πωλούσε κάστανα, στερούμενη της προβλεπόμενης από το νόμο άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
Σε βάρος της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για έλλειψη άδειας. Η πράξη παράβασης βεβαιώθηκε επιτόπου, ενώ η Δημοτική Αστυνομία Βόλου κατέσχεσε τα εμπορεύματα που κατείχε, δηλαδή τρία σακιά κάστανα των 15 κιλών το καθένα και 150 πλαστικά ποτήρια.
Κατά τα άλλα σε πολλά σημεία της αγοράς με έμφαση υπηρεσίες και προϊόντα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα Χριστούγεννα επεκτάθηκαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Εμπορίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων.
Σε κρέατα, παιχνίδια και χριστουγεννιάτικα είδη επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Παραβάσεις, εκτός από την κάτοχο της φουφούς με τα κάστανα, βεβαιώθηκαν σε βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος, η οποία σε τιμολόγιο-δελτίο αποστολής που εξέδωσε προς υποκατάστημα εταιρίας σούπερ μάρκετ για πώληση κρεάτων δεν ανέγραφε την προέλευσή τους, καθώς και σε υποκατάστημα εταιρίας χονδρικού εμπορίου, το οποίο πωλούσε είδος κρέατος σε τιμή κάτω του κόστους της αγοράς του.
Πούλησαν εγκυκλοπαίδεια σε 90χρονη!
Τόμους εγκυκλοπαίδειας ξεφόρτωσε πλασιέ εκδοτικού οργανισμού στο σπίτι υπερήλικης γυναίκας, αφού προηγουμένως της εξήγησε πόσα μπορούσε να προσφέρει στη μόρφωσή της το προϊόν. Η 90χρονη γυναίκα λόγω μειωμένης αντίληψης νόμιζε ότι η εγκυκλοπαίδεια τής δόθηκε δωρεάν.
Συγγενικά της πρόσωπα που κατάλαβαν τι είχε προηγηθεί κάλεσαν τον εκδοτικό οργανισμό να πάρει πίσω την εγκυκλοπαίδεια και να απαλλάξει την ηλικιωμένη από το χρέος το οποίο της φόρτωσαν. Ο οργανισμός αρνήθηκε να δεχθεί την επιστροφή του προϊόντος, παρά το ότι ήταν αχρησιμοποίητο. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να ήταν, αφού η ηλικιωμένη δεν είναι σε θέση να διαβάζει;
Μετά από παρέμβαση της Διεύθυνσης Εμπορίου, η υπόθεση διευθετήθηκε υπέρ της 90χρονης. Ο εκδοτικός οργανισμός δέχθηκε τελικά την επιστροφή της εγκυκλοπαίδειας.
Άλλη καταγγελία την οποία δέχθηκε η υπηρεσία και βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης αφορά σε επιχείρηση πώλησης βοτάνων. Η τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία ενημέρωνε ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης πουλάνε τα προϊόντα τους και πλανοδίως. Μάλιστα στο πλανόδιο εμπόριο οι τιμές των βοτάνων είναι υψηλότερες από αυτές του καταστήματός τους.
Ο χαλβάς τής κόστισε 400 ευρώ!!!
Καταναλώτρια αγόρασε χαλβά από υποκατάστημα σούπερ μάρκετ. Όταν πήγε να τον καταναλώσει, το ξένο σώμα που περιείχε της προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στα ούλα, η αποκατάσταση του οποίου της κόστισε 400 ευρώ.
Την καταγγελία δέχθηκε το Γραφείο Καταναλωτή και διαβιβάστηκε προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εμπορίου. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη αυθημερόν στο κατάστημα από το οποίο αγοράστηκε ο χαλβάς για λήψη δειγμάτων, ενώ από την εταιρία σούπερ μάρκετ ζητήθηκαν εγγράφως εξηγήσεις για το περιστατικό.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δήμος Βόλου: Με μεγάλη πλειοψηφία, υπέρ του "Καλλικράτη"

Με τις ευλογίες της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας που πρόσκεινται στους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς, προχωρά η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ στο Δήμο Βόλου. Αντίθετα οι δύο ήσσονες μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβούλιου, ΔΑΣ και Ανοικτή Πολιτεία, που πρόσκεινται στα κόμματα της Αριστεράς, στάθηκαν επικριτικά στο προσχέδιο Νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο όπως τον ερχόμενο Μάιο ψηφιστεί και γίνει νόμος του Κράτους.
Στη χθεσινή συζήτηση - ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης μίλησε με θερμά λόγια για το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις ριζώνουν όταν οι κοινωνίες είναι ώριμες, είπε ο κ. Βούλγαρης για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τα λόγια και θέλει, όπως είπε, προτάσεις και έργα συγκεκριμένα. Ο Δήμαρχος Βόλου εστίασε τις επιφυλάξεις του μόνον σε επιμέρους διατάξεις του Σχεδίου Νόμου το οποίο δόθηκε τις τελευταίες μέρες σε δημόσια διαβούλευση, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή ότι πολλά από αυτά θα αρθούν μετά τις διορθωτικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις που θα γίνουν στην πορεία του διαλόγου του Υπουργείου με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βούλγαρης μίλησε για τις δυσκολίες που θα υπάρξουν κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας των νέων Δήμων, εκτιμώντας ότι το διάστημα αυτό αναμένει να σημειωθούν συγκρούσεις και προβλήματα που θα υπάρξουν από την αναδιάταξη του προσωπικού. Για το λόγο αυτό, όπως πρόσθεσε ο κ. Βούλγαρης, χρειάζονται μεταβατικές διατάξεις που θα ξεκαθαρίζουν το θέμα των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων, που είναι ήδη σε εξέλιξη από τους ΟΤΑ. Ακόμη ο Δήμαρχος Βόλου στάθηκε ιδιαίτερα στο επίμαχο σημείο, το οποίο έχει τροφοδοτήσει σωρεία αντιδράσεων στους κόλπους των αιρετών και το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό που περιορίζει τη ψήφο του εκλογικού σώματος μόνο στους υποψήφιους του κάθε δημοτικού διαμερίσματος και όχι στο σύνολο των υποψηφίων απ΄ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ακόμη ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε να ξεκαθαριστεί το ζήτημα ότι το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ που είναι 4 δισ. ευρώ θα αφορά μόνον σε έργα και δράσεις της Α/θμιας Αυτοδιοίκησης, ενώ υπάρχει, όπως τόνισε, ασάφεια και σύγκρουση αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους θεματικούς και στους τοπικούς Αντιδημάρχους που προβλέπει το Σχέδιο Νόμου.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου παρότρυνε τους ομολόγους του να ξεφύγουν από τις λογικές της… καρέκλας και της προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, προκειμένου να πάρει, όπως κατέληξε, σάρκα και οστά ένα όραμα δεκαετιών για την Αυτοδιοίκηση.
Ο Κ. Μήτρου
Από την πλευρά του και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυρ. Μήτρου τάχθηκε με τη σειρά του στα θετικά στοιχεία που έχει ο Καλλικράτης και που είναι αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ. Ο πρώην Δήμαρχος εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι η Κυβέρνηση μπορεί να μη βάζει στην παρούσα χρονική στιγμή τη χωροταξική κατανομή των νέων Δήμων, προκειμένου να αποφύγει τις τοπικές συγκρούσεις, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, έχει καταλήξει στη χωροταξική τους κατανομή. Για το Δήμο Βόλου είπε ότι θα πρέπει ο Βόλος να αξιοποιήσει το μεγάλο του πλεονέκτημα που είναι το θαλάσσιο μέτωπο, σημειώνοντας ότι και η Νέα Αγχίαλος θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο νέο μεγάλο Δήμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε μελλοντικά να μετεξελιχθεί σε… Γλυφάδα του ενιαίου Δήμου, ενώ προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των δημοτών της Νέας Ιωνίας. που θα είναι, όπως τόνισε, η μεγάλη κερδισμένη της ενοποίησης. Ο κ. Μήτρου καταλήγοντας παρότρυνε τη Δημοτική Αρχή να πείσει τους
«ανησυχούντες» με τα επιχειρήματά της και ειδικότερα τα οφέλη που θα υπάρξουν από την ενοποίηση για την κοινωνία και για τις επόμενες γενιές.
Η ΔΑΣ
Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ κ. Αντώνης Παππάς τάχθηκε κατά του Σχεδίου Νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, καθώς δεν γίνεται, όπως είπε, για την εξυπηρέτηση του λαού για τη βελτίωση της ζωής του και δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Ο κ. Παππάς είπε ότι πυρήνας των επιζητούμενων μεταρρυθμίσεων είναι η επιχειρηματικότητα, η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών, η ανταποδοτικότητα και κυρίως η απαλλαγή του κράτους από τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στις σημερινές συνθήκες, είπε ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, επιμένουμε, παλεύουμε και διεκδικούμε:
- Ενιαίο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα βασικών τομέων κοινωνικού περιεχομένου όπως στην Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κ.λ.π. Και είμαστε αντίθετοι με τη μεταφορά κρατικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
- Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών προς όφελος των εργαζόμενων και κατάργηση τη ανταποδοτικότητας στις κοινωνικές υπηρεσίες κ.α.
Ο Μ. Πατσιαντάς
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» Μαργ. Πατσιαντάς τέλος μίλησε ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ήταν γενικόλογες και ελλιπείς, ενώ σημείωσε ότι η παράταξή του εκτιμά ότι απαιτούνται 1+ 6 όροι και προϋποθέσεις για μία ουσιαστική, δημοκρατική και αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση .
1. Καθιέρωση της απλής αναλογικής
2. Μία συνολική μεταρρύθμιση που θα καλύπτει την κεντρική κρατική και αποκεντρωμένη διοίκησης σε όλους τους τομείς της και την α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκηση όχι αποσπασματικά και μεμονωμένα όπως έγινε στο παρελθόν.
3. Οικονομική Αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης με τη μεταφορά φορολογικών πόρων, χωρίς φορολογική εξουσία, στην Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ασκήσει με επάρκεια και ανεξαρτησία τις νέες αρμοδιότητες.
3. Δημοκρατική μεταρρύθμιση. Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι μία δημοκρατική μεταρρύθμιση, όπου τα αυτοδιοικητικά οργανωτικά σχήματα πρέπει να διασφαλίζουν την άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διοίκησης των υποθέσεών τους και την άσκηση της τοπικής δημοκρατίας, την ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας.
4. Κατάργηση της κρατικής περιφέρειας με καθοριστικό και αποφασιστικό ρόλο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ.
5. Δευτεροβάθμια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που στη νέα θεσμοθετημένη της διάρθρωση πρέπει να έχει πολιτική και νομική οντότητα και αιρετά πολιτικά όργανα και στις περιφέρειες και στους Νομούς, με σαφώς καθορισμένους πολιτικούς ρόλους, αρμοδιότητες και πόρους και στα δύο εσωτερικά επίπεδα.
6. Αρχές Διοίκησης, Σχέσεις Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης που θα στηρίζεται στις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και τη αυτονομίας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τους «Πυρήνες» βλέπουν οι Αρχές πίσω από την έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από την Γενική Γραμματεία Τύπου στην συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να κρύβεται πίσω από την επίθεση, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός παρουσιάζει ομοιότητες με αυτόν που είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μαύρο σακ βουαγιάζ και οι δράστες χρησιμοποίησαν «υψηλή εκρηκτική ύλη».
Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου που έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.
Στο σημείο παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής.
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε: «Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.»
Την επίθεση καταδίκασε και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Νικόλαος Δένδιας: «Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται συστράτευση του πολιτικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας κατά της τρομοκρατίας, όπως και εφαρμογή μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.
«Βολές» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ή συμφερόντων στο εξωτερικό εκφράζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στο δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.
Το δελτίο ανανεώθηκε χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και με λιγοστές προσθήκες στο τμήμα που αφορά την ασφάλεια.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου από το Νότο και την Ανατολή προς τις χώρες-μέλη της Συνθήκης Σένγκεν και διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή και πολλά νησιά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Στο δελτίο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή και επισημαίνεται ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ομαδική αγωγή Ιταλών καταναλωτών για τα εμβόλια της γρίπης

Ομαδική αγωγή θα καταθέσει η ένωση των Ιταλών καταναλωτών, Codacons, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που έδωσε η κυβέρνηση για την αγορά εμβολίων κατά της νέας γρίπης.

Η Ιταλία αγόρασε 24 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο 875.000. Η Codacons ζητά από την κυβέρνηση να κυρήξει άκυρο το συμβόλαιο με τις φαρμακευτικές εταιρείες και αξιώνει την επιστροφή των χρημάτων, ποσού που αγγίζει τα 186 εκατ. ευρώ. Κάνει λόγο για τεράστια σπατάλη, δεδομένης της αποτυχίας της εκστρατείας εμβολιασμού, ενώ χαρακτηρίζει αβάσιμη και υπερβολική την κινδυνολογία γύρω από τη νέα γρίπη.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμά τον Κωστή Στεφανόπουλο

Σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, ώρα 7 το απόγευμα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε επίσημη εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος τιμά τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.
Σε αναγνώριση των υπηρεσιών του προς την πατρίδα το Πανεπιστήμιο της γενέτειρας του θα απονείμει στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας και του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.
Η πρωτοβουλία ανήκει στα δύο τμήματα, αποφασίστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις τους τον περασμένο Μάιο και ανακοινώθηκε στη Σύγκλητο η οποία και αποδέχθηκε την πρόταση των τμημάτων και εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα.
Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματισθεί για τις 18 του περασμένου Σεπτέμβρη, αναβλήθηκε όμως, μετά από παράκληση του πρώην Προέδρου γιατί είχαν, εντωμεταξύ, προκηρυχθεί οι εκλογές. Επειδή ο λόγος του χαρακτηρίζεται συνήθως από καυστικότητα, δεν ήθελε η ομιλία του να εκληφθεί ως παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Είναι αλήθεια, ότι η τιμή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Πανεπιστήμιο της γενέτειρας του, έρχεται έστω και με κάποια καθυστέρηση. Έχει προηγηθεί η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών που ήδη από το 2000 του έχει απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.
Με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, ο κ. Στεφανόπουλος έχει τιμηθεί επίσης και από ξένα πανεπιστήμια.
Ανάμεσά τους το Λεμονόσοφ της Μόσχας, το παλαιότερο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Ρωσίας και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.
Από το kentri.gr
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ": Ο μαραθώνιος συνεχίζεται....

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος ενημέρωσης πολιτών "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Το Σάββατο 16.01.2010 με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός είναι βροχερός, όμως αύριο θα έχει μόνο συννεφιά και θερμοκρασίες γύρω στους 10 °C.
Δηλαδή, ιδανικές συνθήκες για μια ακόμη δράση ενημέρωσης «Δεν πληρώνουμε» στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Τα μέλη της ομάδας μας θα μοιράσουν αύριο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, από τις 11:00 – 12:00 άλλα 2.000 αυτοκόλλητα με το σήμα της δράσης και πληροφορίες για τις πιθανές επιπτώσεις από την άρνηση πληρωμής των διοδίων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της πόλης της Κατερίνης, να είναι και πάλι εκεί, στην Κεντρική Πλατεία.
Ο μαραθώνιος ενημέρωσης των πολιτών συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας, το οποίο έχει διαθέσει το ενημερωτικό υλικό της δράσης.
Μετά τη λήξη της δράσης, στις 12:00 η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων θα συνεδριάσει με στόχο το συντονισμό των ενεργειών των αμέσως επόμενων ημερών.

Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης
Από το ΚΡΑΧΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κων/νος Μητσοτάκης: Χάσαμε πεντέμιση χρόνια, από τις κυβερνήσεις Καραμανλή

Νέα εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.
Τόνισε ότι η χώρα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή και ήταν πολύ σκληρός με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, εξηγώντας ότι εννοεί κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφόσον αυτό έχει λάβει την εντολή, αλλά του "όλου ΠΑΣΟΚ" με τη συμμετοχή "χρήσιμων προσώπων, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Λουκάς Παπαδήμος". 
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στο σημείο αυτό ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό.
Για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ο Μητσοτάκης εκτίμησε ότι μάλλον δεν πείθει τους ευρωπαίους και τις αγορές, ζήτησε εργα και όχι λόγια, επισημαίνοντας ότι "κινδυνεύουμε να γίνουμε Αργεντινή" και παρότρυνε τον Γιώργο Παπανδρέου να πει ευθέως ότι δεν ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
Ο Κων/νος Μητσοτάκης ήταν όμως πολύ σκληρός με την κυβέρνηση Καραμανλή: "Χάσαμε πεντέμισι χρόνια" είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: " η κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευθύνη ότι ενώ ανέλαβε σε πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τι σημερινές, άλλα έλεγε και άλλα έκανε". Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, η λυσσαλέα- όπως είπε- αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Για τις εξεταστικές επιτροπές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά - όπως σημείωσε- δεν είναι ωφέλιμο η Βουλή να ασχολείται με εξεταστικές αυτή την ώρα. Τάχθηκε πάντως υπέρ της σύσταση εξεταστικής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, λέγοντας χαρακτηριστικά "όλοι παίξαμε με τους αριθμούς".
Εσπευσε πάντως να εξαιρέσει την περίοδο της δικής τους διακυβέρνησης. Αντιδράσεις αναμένεται όμως να προκαλέσει ο ισχυρισμός του ότι η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή το έλλειμμα να φουσκώσει στο 14,8%, αλλά η Στατιστική Υπηρεσία αρνήθηκε.
Τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι είναι πρόωρο να κριθεί και το ίδιο ισχύει για την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κάθειρξη 38 ετών για το βιασμό της κόρης του!!!

Σε 38 έτη κάθειρξης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον 40χρονο Ε.Κ. καταγόμενο από το Ν. Πήλιο και κάτοικο Βόλου, μετά την αποκάλυψη πριν από δύο χρόνια ότι ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης τότε κόρης του.
Ο 40χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2008, όταν η σύζυγός του κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου τη φρίκη που διαπίστωσε ότι εξελισσόταν μέσα στο σπίτι τους, με θύμα το ανήλικο παιδί τους.
Η υπόθεση της κτηνωδίας, η οποία είχε συγκλονίσει, αναβίωσε προχθές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 38 ετών στον κατηγορούμενο, αποφασίζοντας εκτελεστέα ποινή τα 25 χρόνια και δίνοντάς του το δικαίωμα της έφεσης.
Τις φρικαλέες πράξεις του, για τις οποίες καταδικάστηκε, πάνω στο σώμα της 12χρονης κόρης του είχε καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές η μητέρα του παιδιού.
Πριν την καταγγελία, στη μητέρα της είχε ανοίξει την «μαύρη ψυχή» της για όσα βίωνε τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπως της εκμυστηρεύτηκε, τις ώρες που εκείνη απουσίαζε από το σπίτι. Η ανήλικη δεν είχε τολμήσει να μιλήσει νωρίτερα, φοβούμενη τις απειλές του πατέρα της και αποκάλυψε όσα συνέβαιναν μετά την εμμονή της μητέρας της να της πει τι ήταν εκείνο που τη βασάνιζε μέσα στην απομόνωσή της και την έντονη μελαγχολία που την είχαν κυριεύσει.
Για δύο περίπου μήνες η μητέρα προσπάθησε να διαπιστώσει το αληθές των περιγραφών του παιδιού της, που τη σοκάρισαν. Την υπόθεση ανέλαβαν μετά την καταγγελία της οι αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη.
Κατά την σύλληψή του ο πα-τέρας, 38 ετών τότε, δεν είχε φέρει καμία αντίσταση στους αστυνομικούς. Εξεταζόμενος αρνήθηκε αρχικά τις ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης του και υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δείχνει πατρική τρυφερότητα στην κόρη του και τίποτα παραπάνω.
Μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με τις κακουργηματικές κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου, της αιμομιξίας και του βιασμού κατ εξακολούθηση, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Δομοκού.
Καταπέλτης ήταν η έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, μετά την εξέταση της ανήλικης, που έκανε λόγο ξεκάθαρα για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ακόμη και παρά φύση.
Στην ανάκρισή του, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί όσα η ιατροδικαστική έκθεση περιέγραφε και ισχυρίστηκε ότι το μόνο που είχε συμβεί ήταν ορισμένα περιστατικά θώπευσης, καταλήγοντας ότι «δεν καταλάβαινα τι έκανα».
Πέφτοντας σε αντιφάσεις, υποστήριζε τότε, σε άλλο σημείο, ότι όλα ήταν στη φαντασία της γυναίκας του και της κόρης του.
Ανατριχιαστικές ήταν οι περιγραφές της 12χρονης. Η μικρή, η οποία βρέθηκε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση σε μια προσπάθεια να κλείσουν τα «τραύματα», εξιστόρησε με λεπτομέρειες που συγκλόνισαν τους βιασμούς της από τον πατέρα της φύσει και παρά φύσει και έχει περιγράψει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τα όσα κτηνώδη υπέστη.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σκάφος - φάντασμα προσάραξε στο Ποτόκι Συκής

Σκάφος-φάντασμα αποκάλυψε το φως της ημέρας χθες το πρωί στην ακτή Ποτόκι. Το προσαραγμένο στην παραλία της Συκής σκάφος, γύρω από το οποίο δεν υπήρχε καμία κινητικότητα, τράβηξε την προσοχή κατοίκων.
Μετά την αναφορά εκτεταμένες έρευνες άνοιξαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Υπό διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να πρόκειται για ένα ακόμη δουλεμπορικό, αν και μυστήριο παρέμενε σε αυτή την περίπτωση τι συνέβη με τους λαθροδιακινητές.
Άλλες πληροφορίες δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέσο που χρησιμοποιήθηκε για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ή λαθραίων.
Συντονισμένες ήταν οι έρευνες από θάλασσα και από στεριά, με λιμενικούς και αστυνομικούς να «χτενίζουν» την περιοχή για τυχόν εντοπισμό λαθρομεταναστών ή άλλης ύποπτης κίνησης που θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο.
Οι έρευνες συνεχίζονταν χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες το βράδυ, όπως ενημέρωναν από το Λιμεναρχείο Βόλου.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι στις καμπίνες του σκάφους βρέθηκαν κουβέρτες, πρόχειρα τρόφιμα και άλλα στοιχεία που μαρτυρούν τη μεταφορά αρκετών ατόμων.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διακριβωθεί τι συνέβη πριν το σκάφος προσαράξει στο Ποτόκι και εγκαταλειφθεί.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ανοίγει το χιονοδρομικό και κλείνει ο δρόμος!

Διακόπτεται από σήμερα η κυκλοφορία στο δρόμο Χάνια- Κισσός για τις ανάγκες λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.
Λύση θα δώσει το έργο της παράκαμψης του χιονοδρομικού που θα διαχωρίσει τις δυο δραστηριότητες, μια εκ των δυο θα πρέπει να σταματά αναγκαστικά το χειμώνα.
Κλείνει από σήμερα ο δρόμος Χάνια- Κισσός προκειμένου να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρου του Πηλίου.
«Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η συμφωνία που έχει γίνει με την τοπική κοινωνία ότι μέχρι να κατασκευαστεί η παράκαμψη του χιονοδρομικού κέντρου, το χειμώνα θα έχει προτεραιότητα η λειτουργία του χιονοδρομικού έναντι του δρόμου» δήλωσε ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς.
Σε ότι αφορά το έργο της παράκαμψης καθώς τμήμα του δρόμου Χάνια-Κισσός συμπίπτει με τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, η μελέτη βρίσκεται προς έγκριση στην υπηρεσία Περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου ενώ σύντομα θα κληθεί να γνωμοδοτήσει το νομαρχιακό συμβούλιο.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πολιτική κόντρα έφερε ο Καλλικράτης στη Ν. Ιωνία

Πολιτική κόντρα έφερε η συζήτηση για τη νέα Διοικητική μεταρρύθμιση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας, με τον δήμαρχο Παύλο Μαβίδη να εξαπολύει επίθεση κατά των μειοψηφιών, κατηγορώντας της για διγλωσσία και αφήνοντας αιχμές κατά των επικεφαλής ότι οι φιλοδοξίες τους να εκλεγούν δήμαρχοι ή να θέσουν υποψηφιότητα, δεν τους επιτρέπει να δουν το καλό για την περιοχή.
Οι παρατάξεις των μειοψηφιών τάχθηκαν κατά της συνένωσης του Δήμου Ν. Ιωνίας με τον Δήμο Βόλου και ζήτησαν από το σώμα να ληφθεί ομόφωνη απόφαση, την οποία θα καταθέσουν στο συνέδριο της ΤΕΔΚ, το Σάββατο, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει, καθώς τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας τάχθηκαν υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Οι παρατάξεις των μειοψηφιών, ουσιαστικά δικαίωσαν τις επιλογές Μαβίδη, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας ανήκει στους 212 της χώρας που διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια για να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ΕΣΠΑ και ότι είναι ο μοναδικός με πρότυπο ΕΛΟΤ και ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Ο Κώστας Χαλέβας δήλωσε ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνενωθεί με Δήμο Βόλου, διότι θ’ αποτελέσει υποβάθμισή του σε συνοικία ή προάστιο του Δήμου Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι συμφωνεί με τον «Καλλικράτη» αλλά όχι με τη χωροτακτική ανασύσταση των δήμων και ειδικά της Ν. Ιωνίας.
Ο Γιάννης Μολοχίδης διερωτήθηκε ποιος ο λόγος της κατάργησης του Δήμου Ν. Ιωνίας ενός πολύ καλά οργανωμένου και πιστοποιημένου Δήμου με το Δήμο Βόλου. Πρόσθεσε δε ότι τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης, αλλά κατά του «Καλλικράτη» και οι δημότες της Ν. Ιωνίας δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα περίπου 20 εκ € ελλείμματα του Δήμου Βόλου. «Ας μην είστε αυτός που ξεπούλησε το δήμο Ν. Ιωνίας στο Βόλο», τόνισε απευθυνόμενος στον δήμαρχο, που αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό.
Ο Μάκης Μπαλλής επισήμανε ότι στο σχέδιο της κυβέρνησης υπάρχουν κενά, αστοχίες και επικίνδυνα σημεία , που επιβάλλεται να διορθωθούν και έκανε λόγο για ελλείψεις σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο. Ανέφερε ότι η Ν. Ιωνία έχει μια δυναμική, αναπτυξιακές δυνατότητες, η οργάνωση του δήμου, επάρκεια πόλης σε υποδομές κ.α. πρέπει να οδηγούν τη Ν. Ιωνία στη θέση του οδηγού κι όχι του απλού επιβάτη και μάλιστα τουριστικής θέσης και πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα και ν’ αποφασίσουν οι πολίτες.
Ο Βασίλης Λινάρδος δήλωσε κάθετα αντίθετος στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που θα εντείνει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και πρόσθεσε ότι ο Καλλικράτης έχει στόχο ν’ απομακρύνει τις δημοτικές αρχές από πολίτες, να γίνουν πειθήνια όργανα της πολιτείας και να πνίγει την όποια κραυγή διαμαρτυρίας. Η συνένωση με Βόλο θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη ζωή των κατοίκων, εκτίμησε και θα φέρει πρόβλημα με το κυκλοφοριακό, λιγότερα μαγαζιά, περισσότερη ανεργία και εμπορευματοποίηση των Δήμων.
Στη δευτερολογία του ο Μάκης Μπαλλής τόνισε ότι η Ν. Ιωνία είναι δημιούργημα της ανάγκης και της οργής των προσφύγων για τον παραγκωνισμό τους. Ζήτησε δε από την πλειοψηφία να συμφωνήσει να προτείνουμε στην ΤΕΔΚ δημοψήφισμα.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τις μειοψηφίες για τα καλά τους λόγια και πρόσθεσε ότι σε καμιά θεματική ενότητα, όπως προγραμματισμό και διαχειριστική επάρκεια δεν ψήφισαν υπέρ, προσάπτοντάς τους διγλωσσία.
Επιτέθηκε δε κατά του Μ. Μπαλλή λέγοντας ότι «τα όσα λέτε για την Ευαγγελίστρια να τα πάρετε πίσω. Εσείς πήγατε στο ΠΑΣΟΚ για να ζητήσετε στήριξη και δεν κατεβήκατε ανεξάρτητος». Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι «το πρόβλημα είναι να γίνω δήμαρχος ή να πάει μπροστά ο τόπος. Καταθέστε πολιτικές προτάσεις και μην είστε μίζεροι». Πρέπει να δούμε το ρόλο που θα παίξει η Ν. Ιωνία στη νέα αυτή κατεύθυνση, τόνισε και δεν πρέπει να αναλωνόμαστε στο βωμό των αντιπαραθέσεων.
Ο κ. Μαβίδης τάχθηκε υπέρ της ανόθευτης απλής αναλογικής και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΚΕ και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε με μια πρόταση στην ΤΕΔΚ όταν έχουμε διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις. Αυτό είναι ένα πολιτικό σκεπτικό και εκεί πρέπει να κάνουμε παρατηρήσεις και προτάσεις».
Τέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για προσωπικό και κτίρια. Όπως δούλευε, έτσι θα δουλεύει ο Δήμος. Μόνο το ζήτημα του δημάρχου αλλάζει, αλλά είναι για το καλό του τόπου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κεντρικό Πήλιο: Ένας δήμος ή συνένωση με τον Βόλο;

Στο μεταξύ διίστανται οι απόψεις των αυτοδιοικητικών στο Κεντρικό Πήλιο αναφορικά με τη δημιουργία ή όχι ξεχωριστού δήμου ή συνένωσης με το Βόλο.
Ειδικότερα οι Δήμαρχοι Πορταριάς και Ιωλκού θα ήθελαν έναν δήμο κεντρικού Πηλίου από κοινού και με τη Μακρινίτσα ενώ η Κοινότητα Μακρινίτσας και η αντιπολίτευση του Δήμου Ιωλκού λένε «ναι» στη συνένωση με τον νέο διευρυμένο δήμο του Βόλου.
Σήμερα συνεδριάζουν από κοινού τα συμβούλια για να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μία απόφαση.
Μάλιστα ο δήμαρχος Πορταριάς που δηλώνει πολιτικά «παρών» στις εκλογές του Νοέμβρη ετοιμάζεται να αποστείλει και γραπτό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών όπως ακριβώς ζήτησε από τους δημάρχους ο υπουργός Γ. Ραγκούσης. Υποστηρίζει ότι μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξουν ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρις Μουτσινάς αρνείται τη συγχώνευση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου και τάσσεται υπέρ της πρότασης της ΤΕΔΚ και της άποψης του κ. Βασίλη Κοντορίζου για την δημιουργία ενός δήμου που θα περιλαμβάνει τις περιοχές που περιλάμβαναν τα πρώην συμβούλια περιοχής.
Αντίθετα ο κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γ. Κερασιώτης επιθυμεί τη συνένωση με το Δήμο Βόλου ενώ «μονόδρομο» χαρακτηρίζει τη συνένωση του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου.
Η ίδια σε δηλώσεις της επισημαίνει ότι η δημιουργία ενός δήμου λειτουργικού και αυτόνομου θα καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες μιας περιοχής και των κατοίκων. «Θα πρέπει να αφήσουμε το προσωπικό συμφέρον και τις επιδιώξεις στην άκρη και να λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δήμος Πτελεού: Ο Δήμαρχος είπε ναι στον Καλλικράτη, αλλά το δημοτικό συμβούλιο είπε ομόφωνα όχι!

Ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Πτελεού να παραμείνει μόνος του και να μην συνενωθεί με άλλον ΟΤΑ έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκαλώντας την αμηχανία του δημάρχου Πανταζή Παπαστεργίου, ο οποίος είχε εισηγηθεί τη συνένωση με άλλους και δη μεγαλύτερους δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός δήμος στη νοτιοδυτική Μαγνησία με δυνατότητες εξασφάλισης πόρων και δυναμική.
Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Σούρπης Κων/νος Καραγκιόζογλου, καθώς ήδη το δημοτικό συμβούλιο Σούρπης είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για συνένωση με το Δήμο Πτελεού αρκετούς μήνες πριν εξαγγελθεί το σχέδιο Καλλικράτης.
«Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και κάνουμε λαϊκισμό αν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε έτσι να επιβιώσουμε» επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος υπενθύμισε ότι και πριν ενάμιση χρόνο το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει παρόμοια απόφαση. «Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούνται τα πράγματα και πώς είναι καλύτερα να πορευτούμε για όλους» τόνισε.
Την άποψη του δημάρχου στήριξε και ο κ. Χατζηπλής της μίας εκ των δύο μειοψηφιών όμως στην τελική ψηφοφορία και κάτω από την πίεση και των δημοτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ζητούσαν ο δήμος να παλέψει και να διεκδικήσει να είναι μόνος του, ελήφθη η ομόφωνη απόφαση να πορευτούν μόνοι τους, αφού όμως προηγηθεί δημοψήφισμα όπως πρότεινε η παράταξη του κου Παπαδογιάννη.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγκιόζογλου επισήμανε ότι ο Δήμος Σούρπης θεωρεί ότι η συνένωσή του με το Δήμο Πτελεού θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία ενός μεγάλου δήμου με κοινά χαρακτηριστικά ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι δύο δήμοι μέσω διαδημοτικών συνεργασιών διαχειρίζονται τα θέματα της ύδρευσης και των απορριμμάτων.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αττική: 1 στους 3 δήμους λέει όχι στις συνενώσεις

Μόνο 22 από τους 122 δήμους και κοινότητες της Αττικής έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για εθελοντικές συνενώσεις, 42 (δηλαδή ένας στους τρεις) έχουν ταχθεί κατά της συνένωσης, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν εκφράσει τις προθέσεις τους. Τα στοιχεία αυτά έδωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τετάρτη) γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚΝΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Να σημειωθεί ότι στη συνέλευση υπήρξαν αντιδράσεις για τις συνενώσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς όπως επισημάνθηκε από πολλούς δημάρχους, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ η εξαγγελία για τη δημιουργία 370 νέων δήμων, δείχνει ότι το χωροταξικό έχει προαποφασιστεί ερήμην των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Συγκεκριμένα, κατά των συνενώσεων τάχθηκαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος και Θρακομακεδόνων Θέμης Οικονόμου.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε εν όψει του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων Αττικής, , συμφώνησαν σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης. Ωστόσο, έθεσαν μετ’ επιτάσεως τα θέματα για τις νέες αρμοδιότητες και την οικονομική τους κάλυψη, καθώς και την αποπληρωμή των ποσών, που οφείλει η κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ, όπως πχ οι παρακρατημένοι πόροι, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να θεσπιστεί Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση, ως β΄ βαθμός στην Αττική.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημ. Καλογερόπουλος, 90% των δημοτικών συμβούλων στους δήμους της Αττικής θα αντιταχθούν στη διαδικασία αν δεν εφαρμοστούν όσα έχουν αποφασιστεί στο Συνέδριο της Κυλλήνης. Όπως είπε ο κ. Καλογερόπουλος:

• To σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει ξεκάθαρη και σαφή αναφορά στην καθιέρωση της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης στην Αττική. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαριστεί, όπως και το τι θα γίνει με τις μητροπολιτικού χαρακτήρα αρμοδιότητες, (κρατικές αρμοδιότητες) οι οποίες ασκούνται από κρατικούς οργανισμούς στο λεκανοπέδιο.


• Δεν συνοδεύεται από ένα συγκροτημένο, οικονομικό πρόγραμμα για τη στήριξη των νέων δήμων. Οι αναφορές στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ είναι γενικές, ασαφείς και δεν αναφέρεται ύψος χρηματοδοτήσεων. Ούτε προβλέπεται υποστηρικτικός μηχανισμός για την εφαρμογή και υλοποίηση της μεταρρύθμισης, όπως έχει ζητήσει η ΚΕΔΚΕ.


• Υπάρχουν αναφορές στο πρόγραμμα ότι κάθε νέα αρμοδιότητα που θα αποδίδεται θα κοστολογείται και θα συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους, αλλά η εμπειρία, μας υποχρεώνει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς υπήρξαν ανάλογες διατάξεις και σε παλαιότερους νόμους, αλλά δεν τηρήθηκαν. Όχι μόνο δεν αποδόθηκαν οι αντίστοιχοι πόροι, αλλά είχαμε επιπλέον παρακρατήσεις πόρων της Αυτοδιοίκησης.


• Δεν ξεκαθαρίζεται τις ακριβώς θα γίνει με το Φ.Π.Α Τι ποσοστό θα αποδοθεί κι αν η απόδοση μέρους του ΦΠΑ συνεπάγεται ότι θα εισπράττεται από τους μηχανισμούς των δήμων.


• Η κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της και σε ότι αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό, αν δηλαδή θα υπάρξει ανακατανομή προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών, χωρίς την αύξηση υπαρχόντων ή την επιβολή νέων φόρων.


• Ασάφειες υπάρχουν και σε ότι αφορά τις νέες αρμοδιότητες. Σε πολλές περιπτώσεις αλληλοσυγκρούονται ή δεν φαίνεται να είναι σαφώς οριοθετημένες, (π,χ αρμοδιότητες που αφορούν το περιβάλλον αναφέρεται ότι θα ασκούνται και από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τις Γενικές διοικήσεις). Απαιτείται να γίνει λεπτομερής καταγραφή των αρμοδιοτήτων για να μην υπάρχουν ασάφειες και αλληλοεπικαλύψεις.


• Απαιτείται η σύνταξη νέου κώδικα Αυτοδιοίκησης

Παράλληλα Το σύνολο των δημάρχων επέμεινε στην απόδοση των οφειλομένων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση πόρων, ( 331,500 εκατ. ευρώ οφειλόμενα του 2009, και 550 εκατ. ευρώ από τη μείωση των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ του 2010) επισημαίνοντας ότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασκούνης, επισήμανε πως «το πρόγραμμα Καλλικράτης είναι δική μας υπόθεση, δηλαδή των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης οι οποίοι είναι και οι εγγυητές της επιτυχίας του». Ζήτησε από τα μέλη της ΤΕΔΚΝΑ να στηρίξουν την προσπάθεια για την αναδιάταξη του διοικητικού χάρτη της χώρας αλλά και να βελτιώσουν με τις προτάσεις τους το κείμενο, όπου χρειάζεται. Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες, ο κ. Ασκούνης είπε πως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες και τους δήμους θα περιορίσει το κεντρικό, συγκεντρωτικό κράτος, αλλά παράλληλα η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει και ποιες ακόμη αρμοδιότητες θα πρέπει να μεταφερθούν στους δήμους, αν και όλες θα πρέπει να προσδιοριστούν εξαρχής, προκειμένου να αποφευχθούν συγχύσεις και αλληλοκαλύψεις, που οδηγούν στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών.
Για ενίσχυση των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλυβίων, Πέτρος Φιλίππου, και επικεφαλής παράταξης, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του εκλογικού συστήματος το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να είναι η απλή αναλογική, όπως στην περίπτωση της εκλογής περιφερειακών οργάνων, για να εξασφαλιστεί η δημοκρατική εκπροσώπηση.
Τέλος, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ και δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, τόνισε πως το πρόγραμμα Καλλικράτης αποτελεί συνέχιση των αντιδραστικών ρυθμίσεων, που έχουν γίνει από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με σκοπό τις αναγκαστικές συνενώσεις . «Δεν μπορεί να υπάρξει από εμάς συναίνεση, υπάρχουν δύο αντιδιαμετρικά ταξικές προσεγγίσεις σε αυτό το θέμα».

Για τις παρατηρήσεις της ΤΕΔΚ Ηρακλείου κάντε κλικ εδώ:
Για τις διευκρινίσεις που ζητά η ΤΕΔΚ Πρέβεζας κέντε κλικ εδώ:
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Χημικά ρομπότ, ετοιμάζουν στην Τσεχία!

Μια νέα γενιά ρομπότ -τα λεγόμενα «chobot»- ετοιμάζουν οι βιοχημικοί επιστήμονες στην Τσεχία.
Αντί για μηχανικά μέρη, λογισμικό και επεξεργαστές, τα νέα ρομπότ έχουν οδηγίες γραμμένες στη χημεία των χημικών ουσιών από τα οποία αποτελούνται.
Η ανάπτυξή τους γίνεται από το Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας και χρηματοδοτείται με 1,6 εκατ. ευρώ από τα ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ, σύμφωνα με το BBC.
Η τσεχική ερευνητική ομάδα ευελπιστεί ότι θα έχει έτοιμα τα πρώτα της χημικά ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους.
Τα νέα ρομπότ δεν κατασκευάζονται ένα-ένα, αλλά κατά δεκάδες εκατομμύρια και έχουν το καθένα μήκος μόλις λίγες δεκάδες μικρόμετρα (περίπου το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας).
Θα χρησιμοποιηθούν στην ιατρική και θα μπορούν να χωθούν στα πιο μικρά μέρη ή, αντίθετα, να «ξαμοληθούν» ως στρατός αν πρόκειται να εκτελέσουν κάποια ομαδική εργασία
Από το RC-CAFE
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αυτή η ενέργεια, είναι τραμπουκισμός...

Αναφέρομαι στην επίθεση με λοστούς που έκαναν 15 άτομα πριν καμμιά ώρα στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης, του Απόστολου Κατσιφάρα.
Η επίθεση έγινε όταν ο υφυπουργός ήταν στο Υπουργικό Συμβούλιο, άρα και οι συνοδοί αστυνομικοί... Στο γραφείο ήταν μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος τραυματίστηκε από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους, πέταξαν προκηρύξεις (αντιεξουσιαστικές φαντάζομαι) και εξαφανίστηκαν.
Εγώ πάντως που είμαι και του σαλονιού και του σχοινιού και του παλουκιού, ξέρω ότι αν είσαι μάγκας, επαναστάτης, λαϊκός αγωνιστής και δεν συμμαζεύεται, δεν πας με άλλους 14, σε ένα αφύλαχτο γραφείο για να τα κάνεις γης μαδιάμ, ούτε βρίσκεις έναν υπαλληλάκο για να του ανοίξεις το κεφάλι, για να διαδηλώσεις την απέχθειά σου προς το σύστημα. Αυτά είναι τραμπουκισμοί που κάνουν οι "φουσκωτοί".
Αν είσαι μάγκας, πας στο γραφείο, όταν είναι εκεί ο Κατσιφάρας ΚΑΙ οι φρουροί του και βγάζεις τα σώψυχά σου, με όποιον τρόπο κρίνεις εσύ...
Τους αφιερώνω λοιπόν μια ματοβαμμένη ζαρντινιέρα, γιατί έχουν γίνει κι αυτοί ίδιοι και χειρότεροι με αυτά που κατακρίνουν...
Από το ΚΕΝΤΡΙ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ζητείται στέγη για 40 παιδιά με νοητική υστέρηση

Σαράντα και πλέον παιδιά με νοητική υστέρηση και/ή διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αξιώνουν δικαιωματικά μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή Αγίας Παρασκευής Αττικής.
Δυστυχώς, το κάτι παραπάνω από δίκαιο αίτημα/όραμά τους προσκρούει σε αντιλήψεις άκρως κοντόφθαλμες και απειλείται με ματαίωση.
Η δημιουργία της στέγης αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ της Αγίας Παρασκευής.
Το αίτημα απέκτησε αντικειμενική υπόσταση όταν ο δήμος έγινε κύριος κάποιων οικοπέδων στην περιοχή Πευκάκια που βρίσκεται στα σύνορα Αγίας Παρασκευής και Παιανίας ,και τα οποία οικόπεδα δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει για κοινωνικά ωφέλιμους σκοπούς.
Δεδομένου του εκρεμμούντος αιτήματος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ, ένα εκ των οικοπέδων έκτασης 1,5 στρεμμάτων προτάθηκε από την δημοτική αρχή Ανοιξη του 2008, για να φιλοξενήσει την τόσο απαραίτητη για την ποιότητα ζωής των 40 παιδιών Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Τα πράγματα έμοιαζαν να μπαίνουν σε έναν δρόμο, το όραμα να ξεπροβάλλει ξεκάθαρο. Οι γονείς δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, έκαναν τα πάντα για να τρέξουν ακόμα γρηγορότερα τις εξελίξεις. Ανάμεσά τους μία μητέρα είχε την ιδιότητα της αρχιτεκτόνισας, ανέλαβε λοιπόν και ολοκλήρωσε τον πλήρη σχεδιασμό της Στέγης των παιδιών.
Το σενάριο για την λειτουργία ήταν επίσης δεδομένο, η Στέγη θα έπρεπε να ενταχθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, έμενε να αποφασιστεί ο φορέας που θα την αναλάμβανε. Και προς αυτή την κατεύθυνση είχαν αξιολογηθεί πιθανές λύσεις με την συμμετοχή της δημοτικής αρχής, ουδέν το ουσιαστικό εμπόδιο, άλλωστε ο φορέας δεν αποτελούσε - με όλα τα άλλα δεδομένα - παρά μία τυπική λεπτομέρεια.
Όλα τα παραπάνω ανεμπόδιστα συνέβαιναν μέχρι την στιγμή που ενεπλάκη τοπικός εξωραϊστικός σύλλογος κατοίκων φέρων το όνομα “Αναγέννηση”, που μόνο αναγεννησιακές ιδέες όπως απεδείχθη δεν κόμισε στην όλη υπόθεση.
Οι του εξωραϊστικού συλλόγου λοιπόν, έσπευσαν ασμένως να γνωμοδοτήσουν ότι η αξιοποίηση του οικοπέδου υπέρ των παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό δεν είναι η ενδεδειγμένη! Με ποιο σκεπτικό; Την απάντηση δίνει απόσπασμα από επιστολή τους που ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι η Στέγη πρέπει να γίνει σε μία άλλη οποιαδήποτε περιοχή. Το κλασσικό ρατσιστικό σκεπτικό “δεν θέλουμε στην περιοχή μας κέντρο που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία, μακριά από μας και ας πάνε όπου αλλού μπορούν”.
Το ακόμα πιο σκανδαλώδες, όμως, έχει να κάνει με το ότι – όπως μας ενημερώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ – οι της δημοτικής αρχής που μέχρι την “αναγεννησιακή” παρέμβαση ήταν αλληλέγγυοι με την ανάγκη δημιουργίας της Στέγης, άρχισαν ξαφνικά να τα ... μασάνε και να ομιλούν για συμβιβαστική λύση.
Ξανά μανά απ’ την αρχή, στο σημείο μηδέν. Με τον χρόνο πλέον όχι σύμμαχο αλλά αντίπαλο, μιας και οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την υπαγωγή της δημιουργίας της Στέγης στο ΕΣΠΑ 2007-2013, μοιάζει ελέω της δημαρχιακής υπαναχωρήσεως να πετιούνται στα αζήτητα ...
Στο θέμα παρενέβη με σκληρότατη επιστολή απευθυνόμενη στην δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ τασσόμενη στο πλευρό των γονέων. “ Η λήψη επαρκών μέτρων για την στήριξη των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή “είναι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας να εξαρτάται απ’ τις διαθέσεις λίγων, μεμονωμένων ατόμων ή και συλλόγων με σαφώς οπισθοδρομικές περί αναπηρίας αντιλήψεις”.
Οι γονείς απ’ την πλευρά τους δηλώνουν δια του εκπροσώπου τους Γ. Ανδρουλιδάκη “ανυποχώρητοι στον δίκαιο αγώνα τους” και ζητούν απ’ την δημοτική αρχή να αναλογιστεί επιτέλους σοβαρά και να αναλάβει υπεύθυνα τις ευθύνες της...
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εκδήλωση για τον Ντίνο Κατσουρίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗ
Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ , τίμησαν τον μεγάλο κινηματογραφιστή Ντίνο Κατσουρίδη που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται πάντα μπροστά στις επάλξεις του Ελληνικού Κινηματογράφου. Με μεγάλη συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό το κοινό της εκδήλωσης παρακολούθησε την πρώτη προβολή της ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη «Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ». Ο Ντίνος Κατσουρίδης, γυρίζοντας 4 δεκαετίες πίσω ξενάγησε τους καλεσμένους του στην Αθήνα του ΄70 τότε που η περιβόητη «αντιπαροχή» εξαφάνισε την «αυλή» και μαζί της, κάθε άμεση ανθρώπινη επικοινωνία. Οι θεατές της βραδιάς περιπλανήθηκαν ανάμεσα στους «κινηματογραφικούς» και πραγματικούς χώρους, ζώντας την περιπέτεια κάθε ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη, αλλά και της Αθήνας μέσα σ’ αυτά τα 40 χρόνια.
Προηγήθηκαν δύο κινηματογραφικά διηγήματα από την σπονδυλωτή ταινία «Ο παλαβός κόσμος του Θανάση », « Η μακαρονάδα» και «Τι σου είναι οι διαδόσεις», που οι τότε κριτικοί της εποχής Γ. Μπακογιαννόπουλος και Κ. Σταματίου τα χαρακτήρισαν κομμάτια ανθολογίας ελληνικού κινηματογράφου.
Φίλοι και συνεργάτες μίλησαν για τον τιμώμενο όπως οι : Μίμης Πλέσσας, Βασίλης Βαφέας, Τάσος Ζωγράφος, Γιάννης Δαλιανίδης, Νίκος Καβουκίδης, Τάκης Σπιριδάκης, Βάσια Τριφίλη, Ισαβέλλα Μαυράκη και πολλοί άλλοι που με συγκίνηση χαιρέτησαν τον μεγάλο κινηματογραφικό δημιουργό. Διαβάστηκαν θερμοί χαιρετισμοί του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και του Διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη καθώς και συγκινητικό ανέκδοτο κείμενο που είχε γράψει πριν φύγει από την ζωή ο Νίκος Νικολαΐδης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Θανάσης Βαλτινός, ο Ανδρέας Θωμόπουλος, Μανούσος Μανουσάκης, Θόδωρος Αδαμόπουλος, ο Τώνης Λυκουρέσης, ο Γιώργος Ζερβουλάκος, ο Πέτρος Μάρκαρης ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Μίμης Πλέσσας, ο Τάσος Ζωγράφος η Αιμιλία Υψηλάντη, η Έφη Ροδίτη, η Βάσια Τριφίλη, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Βασίλης Βαφέας, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Περικλής Χούρσογλου, ο Κώστας Καπάκας, η διευθύντρια του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, ο Κώστας Νίτσος, ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, Ροζίτα Σόκκου, Γιώργος Πανουσόπουλος, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Δημήτρης Μακρής, Γιάννης Οικονομίδης, Ανδρέας Τύρος, Κλεόνη Φλέσσα, Μιχάλης Αναστασίου, Κώστας Εφραιμίδης, Νίκος Σέκερης, Νίκος Περάκης, Ηλίας Γιαννακάκης, Άγγελος Σιδεράτος, Μάνος Ευστρατιάδης, Βασίλης Κεσίσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Χαραλάμπους, Μαργαρίτα Μαντά, Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου, Θανάσης Αρβανίτης, Λένα Γρηγορίου, Κωστής Γκίκας, Μαρία Φαϊτά, Γιάννης Βαμβακάς, Γιώργος Τζάνερης, Τάκης Ζερβουλάκος, Γιάννα Σπυροπούλου, Σεραφείμ Φυντανίδης, Τάκης Σακελλαρίου, Θάνος Λαμπρόπουλος, Γεωργία Γρηγορίου, Σπύρος Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος Κινηματογραφικών Λεσχών Θάνος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος καθώς και άλλοι πολλοί.
Τα αφιερώματα των Ελλήνων Δημιουργών στον Ιανό συνεχίζονται από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 με αφιέρωμα στον Γρηγόρη Γρηγορίου.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μήπως τελικά, το έχετε χάσει τελείως;

Κυρίες και κύριοι,
Ονομάζομαι 'Αννα Χ, είμαι μόνιμος κάτοικος Πλαταμώνα και διέρχομαι καθημερινά δύο φορές από το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Μέχρι πρόσφατα, ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, χρησιμοποιώντας την κάρτα ελευθέρας διέλευσης περνούσα από το σταθμό χωρίς να πληρώνω.
Όμως, πριν λίγες μέρες η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." επικαλούμενη τη σύμβασή της με το Ελληνικό Δημόσιο, έπαψε την ισχύ των καρτών αυτών. Αποτέλεσμα της απόφασης της εταιρίας είναι να πληρώνω πλέον καθημερινά 4,60 € για να πάω στη δουλειά μου (2,30 € προς κάθε κατεύθυνση). Υπολόγισα το αντίτιμο των διοδίων το οποίο πρέπει να πληρώνω ετησίως στο συγκεκριμένο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και σας καταθέτω το αποτέλεσμα των υπολογισμών μου:
2,3 € Χ 2 ημερησίως = 4,6 € X 6 ημέρες την εβδομάδα = 27,6 € Χ 4 εβδομάδες το μήνα = 110,4 € Χ 12 μήνες = 1.324,8 € το χρόνο
Καλούμαι λοιπόν, από εδώ και εμπρός να δίνω κάθε μήνα το 10,9% του εισοδήματός μου, δηλαδή ενάμιση περίπου από τους 12 μισθούς μου, στο Ελληνικό Δημόσιο και την Παραχωρησιούχο εταιρία, μόνο για τα διόδια του σταθμού της Λεπτοκαρυάς!
Πραγματικά, είστε με τα καλά σας; Μήπως τελικά, το έχετε χάσει τελείως;
Ελπίζω, πως δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω γιατί "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ".
Φιλικά
Άννα Χ.
Από χθές, νέο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Από το ΚΡΑΧΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εδώ Γαύδος! Ακούει κανείς;;;

Ονομάζομαι Βασίλης Τζουνάρας και τα τελευταία 10 χρόνια, ζω και εργάζομαι στο νησί της Γαύδου, έχοντας το νοτιότερο Ραδιοφωνικό σταθμό της
Ελλάδας, και ίσως της Ευρώπης.
Ο Σταθμός «ΓΑΥΔΟΣ FM 88,8 Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» είναι ο μοναδικός που ακούγεται στα νότια παράλια της Κρήτης, φέρνοντας την Γαύδο πιο κοντά, βγάζοντας την από την απομόνωση που την καλύπτει, κυρίως τους Χειμερινούς μήνες.
Κρατάει συντροφιά στους λιγοστούς κατοίκους, -αφού οι υπόλοιποι σταθμοί που ακούγονται εδώ, καθώς και στην νότια Κρήτη είναι στην αραβική γλώσσα -, ταυτόχρονα όμως διαφημίζει και μέσω του διαδικτύου την Γαύδο, στα πέρατα του κόσμου επιτελώντας κοινωνικό έργο.
Χρόνια τώρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με Υπουργεία και διάφορους φορείς, να τους ενημερώσω για την ύπαρξη μου εδώ στο νότο, και να ζητήσω την στήριξη τους, ώστε να συνεχίσει ο ραδιοφωνικός σταθμός την λειτουργία του με αξιοπρέπεια, και ακόμα δεν το κατόρθωσα.
Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και οι 45 κάτοικοι του νησιού, και η νότια Κρήτη, που ο σταθμός είναι και η δική τους φωνή. Τα προβλήματα και τα θέματα που με απασχολούν είναι αρκετά αλλά θα σταθώ στα πιο σημαντικά.

1. Για ν’ αναβαθμίσω τον εξοπλισμό μου και να προσλάβω ένα υπάλληλο-δίνοντας μια θέση εργασίας, προσπάθησα να ενταχθώ στο Κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Μου απάντησαν ότι θα πρέπει να παρουσιάζω 90.000 ευρώ φορολογική δήλωση τα 3 τελευταία χρόνια.!!!
Μα…αν είχα τέτοιο τζίρο, δεν θα το χρειαζόμουν το πρόγραμμα…Ή μήπως το πρόγραμμα απευθύνεται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι στους μικρούς επιχειρηματίες των προβληματικών και μειονεκτικών περιοχών, καθορίζοντας μας σε πολίτες 2ης κατηγορίας ;

2. Ενώ το Ελληνικό δημόσιο δαπανά, αρκετά χρήματα για διαφημίσεις-ενημερώσεις κάθε μορφής, στον δικό μου σταθμό, αυτές που φτάνουν είναι ελάχιστες έως καθόλου. Το πιο φυσιολογικό δεν θα ήταν να ενημερώνομαι και να υποστηρίζομαι όπως όλοι οι συνάδελφοι μου, στα αστικά κέντρα ;

3. Πληρώνουμε 19% ΦΠΑ, ενώ γνωρίζω πολύ καλά, ότι άλλα νησιά πληρώνουν 13%. Μήπως μπορεί κάποιος να μ’ ενημερώσει γιατί;

4. Δεν υπάρχει καμιά επιχορήγηση για την περίπτωση μου ;

5. τέλος, εκτός τον άλλον ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα. Για λόγους οικονομίας μου έκοψαν την διαφήμιση τον Κρατικών Λαχείων που ήταν το κύριο έσοδο μου μαζί με μια μικρή διαφήμιση του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να είμαι στο κατώφλι της οικονομικής κατάρρευσης, και έξοδα κόπος ελπίδες για καλύτερο μέλλον στην Γαύδο να παίρνουν τέλος, και μιλάμε για αποκέντρωση!!!"
Από το HXEIO

Δείτε το blog του σταθμού και ακούστε τον live από εδώ ή δείτε την ιστοσελίδα του σταθμού και ακούστε τον live εδώ. Η φωτογραφία απεικονίζει την παραλία Ποταμός της Γαύδου και είναι από εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πανδημία γρίππης: Παγκόσμιο σκάνδαλο

Σάλος στο εξωτερικό - ομερτά στην Ελλάδα. Ποιες πληροφορίες αποκρύπτονται χάριν μεγάλων συμφερόντων. 
"Εξεταστική Επιτροπή" συγκροτεί το Ευρωκοινοβούλιο. 
Τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση;
Στην Ελλάδα επικρατεί μια ιδιότυπη ομερτά καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα αλλά στο εξωτερικό το θέμα παίρνει ήδη διαστάσεις και η περίφημη «πανδημία» της νέας γρίπης εξελίσσεται σε παγκόσμιο σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις υπέρμετρες παραγγελίες των πολυσυζητημένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1 ενώ την ίδια ώρα βουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν υπογράψει ένα πολύ σκληρό κείμενο, με το οποίο ζητούν την άμεση σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών». Η συζήτηση της πρότασης θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες σε έκτακτη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου.
Επικεφαλής της ομάδας των αγανακτισμένων ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, Γερμανός επιδημιολόγος και σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος πριν από λίγους μήνες δέχθηκε σφοδρές επιθέσεις επειδή επέμενε ότι η πανδημία ήταν κερδοσκοπική «φούσκα».
Ο Γερμανός βουλευτής του SΡD κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε «ψευδή πανδημία» , αποκαλεί την υπόθεση «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητεί να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
Παράλληλα οι καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την ευκολία με την οποία έκρινε ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση.
Στο κείμενο ο κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» , προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα» προσθέτει το κείμενο. Και συμπληρώνουν ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον ΠΟΥ και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωσή» τους την κατάλληλη στιγμή.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την «Daily Μail» ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναμένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Επίσης η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν αφού πανικόβαλε τους πάντες για το επερχόμενο... τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!
Με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή που η «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους ετησίως σε όλον τον κόσμο. Αν και πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατεία για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ο αριθμός των εμβολιασμένων παραμένει δυσανάλογα μικρός. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στη Γερμανία το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρώσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Το ερώτημα είναι τι ακριβώς έχει συμβεί και στην Ελλάδα και πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα καθώς και τις πιθανές ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας...
Από το PRESS-GR
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σώοι 14 Έλληνες στη σεισμόπληκτη Αϊτή

Καλά στην υγεία τους είναι 14 από τους 15 Έλληνες που βρίσκονται στην Αϊτή και οργανώνεται ο επαναπατρισμός τους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Να στηρίξουμε την Αϊτή με κάθε τρόπο, ζήτησε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.
Μιλώντας στον Real FM, το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης δήλωσε ότι έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με τους 14 από τους 15 Έλληνες που ζουν εκεί. Όπως είπε, είναι καλά και οργανώνεται ο επαναπατρισμός τους.
Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι ερευνάται με ποιο τρόπο μπορεί μέσω των διεθνών οργανισμών να υπάρξει οικονομική στήριξη των πληγέντων.
Να στηριχθεί η Αϊτή και οι πολίτες της με κάθε τρόπο ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που το 1822 αναγνώρισε την ελληνική επανάσταση και τόνισε ότι η χώρα αυτή έχει τώρα ανάγκη.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει τηλεφωνικές γραμμές στη διάθεση των Ελλήνων που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε εκεί.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210-3681212, 210-3681730 και 210-3681350.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Καταχρηστική προσαγωγή 30 μαθητών

Την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων του Παπάγου προκάλεσε το νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα εις βάρος μαθητών της περιοχής το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τις οποίες δημοσιεύει το σημερινό «Βήμα», το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγη ώρα μετά την έκρηξη της βόμβας στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου περίπου 30 μαθητές οι οποίοι βρίσκονταν στην πλατεία της λεγόμενης Ομπρέλας.
Η εν λόγω προσαγωγή χαρακτηρίζεται καταχρηστική από τους γονείς, καθώς έγινε χωρίς την τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης και παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους μαθητές έδειξαν, όταν τους ζητήθηκε, αστυνομικές ταυτότητες. Η αιτιολογία που προέβαλε ο διοικητής του ΑΤ Παπάγου στους οργισμένους γονείς ήταν ότι επρόκειτο για επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μετά από «παράκληση» του δημάρχου κ.Ξύδη να επιληφθεί άμεσα η Αστυνομία προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα αλλεπάλληλων βανδαλισμών στην εν λόγω πλατεία.
Ωστόσο, ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», χαρακτήρισε «υποβολιμαία και ψευδή» αυτά που ισχυρίσθηκε ο διοικητής και αφορούν την αίτησή του προς την Αστυνομία, επιφυλασσόμενος μάλιστα να δημοσιοποιήσει το τμήμα αλληλογραφίας του δήμου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα που αναφέρεται στο ζήτημα των βανδαλισμών στην πλατεία.
Άλλο γεγονός που προκάλεσε έκπληξη ήταν η πολύωρη ομιλία-«κατήχηση» του ίδιου διοικητή προς τους γονείς και τους μαθητές, από τους οποίους φέρεται να ζήτησε «να γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι η Αστυνομία φροντίζει την ασφάλειά τους και να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους σε αυτήν». Μάλιστα οι αυτόπτες μάρτυρες μαθητές δήλωσαν ότι τη στιγμή της προσαγωγής οι αστυνομικοί άρχισαν να ρωτούν αν ανάμεσά στους μαθητές βρίσκονταν αλλοδαποί. Όταν οι μαθητές απάντησαν πως «όχι», οι αστυνομικοί φέρονται να επιδοκίμαζαν εμφαντικά, ενώ ο αστυνομικός που διασταύρωνε τα στοιχεία των προσαχθέντων εξύβρισε δύο από τους μαθητές επειδή... χαμογελούσαν. Μόλις όμως παρενέβη ένας από τους γονείς, ζήτησε «συγγνώμη» για τη φρασεολογία του επικαλούμενος «εκνευρισμό και θυμό για άλλους λόγους».
Τα όσα έλαβαν χώρα στο ΑΤ Παπάγου απασχόλησαν και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Ένωση Γονέων των σχολείων της περιοχής σκοπεύει να καταθέσει αναφορά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Από την TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος φιλόσοφος Daniel Bensaid

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος φιλόσοφος Daniel Bensaid, ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος του Μάη του ’68, μαρξιστής φιλόσοφος και θεωρητικός του τροτσκιστικού κινήματος. Βαριά άρρωστος τους τελευταίους μήνες, ο Daniel Bensaid άφησε πλούσιο διδακτικό και φιλοσοφικό έργο, καθώς δίδασκε φιλοσοφία στο University of Paris VIII, ενώ παράλληλα είχε δημοσιεύσει έρευνες για τους Walter Benjamin και Karl Marx και πιο πρόσφατα μία για τον γαλλικό μεταμοντερνισμό.
Εξέχουσα φυσιογνωμία της αριστεράς, ο Daniel Bensaid ίδρυσε μαζί με τον Alain Krivine το 1966 στη Γαλλία την Επαναστατική Κομμουνιστική Νεολαία (JCR) και στη συνέχεια, το 1969, τον Κομμουνιστικό Επαναστατικό Σύνδεσμο (LCR). Ήταν ένας από τους κύριους ηγέτες της Τετάρτης Διεθνούς και του κινήματος του Μάη του ΄68, ενώ πέρυσι είχε συμμετάσχει ενεργά στην ίδρυση του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ), που προέκυψε από τη διάλυση του LCR.
Παράλληλα, στο πλούσιο συγγραφικό του έργο ανήκουν διάφορα φιλοσοφικά και πολιτικά συγγράμματα, μεταξύ των οποίων το βιβλίο «Για ένα σοσιαλισμό του 21ου αιώνα», το οποίο έγραψε μαζί με τον επικεφαλής του ΝΡΑ, Olivier Bezanseno. Επίσης, οργάνωσε τις επιθεωρήσεις «Critique Communiste» και «ContreΤemps» και «έδινε ασυμβίβαστα τη μάχη των ιδεών, εμπνεόμενος από την υπεράσπιση ενός ανοικτού, μη δογματικού μαρξισμού», όπως αναφέρει το ΝΡΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του φιλοσόφου.
Ο Daniel Bensaid κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη του τη ζωή και έγραψε τα περισσότερα βιβλία και άρθρα του μετά το 1995, γυρίζοντας παράλληλα τον κόσμο για να προβάλλει τις ιδέες του σε πολιτικά και κοινωνικά φόρουμ. Σύμφωνα με θεωρητικούς και φιλοσόφους, ήταν ένας «αυθεντικός οργανικός διανοούμενος», ο οποίος ουδέποτε διαχώρισε τη θεωρία από την πράξη.
«Ο Daniel Bensaid ανήκε σε μια στρατευμένη γενιά που αναδείχθηκε το 1968. Δεν εγκατέλειψε τη σημαία της εξέγερσης και της αντίστασης, ενσάρκωνε τη συνέχεια της επαναστατικής μάχης», δήλωσε μετά την ανακοίνωση του θανάτου ο Alain Krivine. «Είναι μεγάλη απώλεια, πρόκειται για ένα σύγχρονο επαναστάτη», καταλήγει, δίνοντας το τελευταίο αντίο σε ένα φιλόσοφο που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει «άκαμπτο» επειδή «αρνιόταν να εγκαταλείψει την ουτοπία».
Από την TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΑΣ: Στο «σκαμνί» γιατί δεν «έπνιξαν» τον κόσμο!


Μήνυση κατά του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Αγριάς, υπευθύνου για τεχνικά έργα, υπέβαλε στο αστυνομικό Τμήμα Αγριάς ο προϊστάμενος του ΟΣΕ Βόλου, Γιάννης Αντωνιάδης, με το απίστευτο αιτιολογικό πως ο Δήμος στις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκέμβρη, προχώρησε στην καταστροφή περίφραξης του χώρου του ΟΣΕ, πριν «πνιγεί» από τα βρόχινα νερά μία ολόκληρη συνοικία.
«Δεν προλαβαίναμε να πάρουμε την άδεια του» απαντά ο αντιδήμαρχος στον τομέα τεχνικών έργων κ. Χαράλαμπος Ζάχος. Την μήνυση την υπέβαλε ο κ. Αντωνιάδης στο Αστυνομικό Τμήμα Αγριάς, προχθές Τρίτη. Η μήνυση υπεβλήθη για πρόκληση ζημιάς ύψους 7.000 ευρώ σε περίφραξη από λιθοδομή διπλής όψεως του ΟΣΕ στον περίβολο του σταθμού του τραίνου στην Αγριά, την οποία ο δήμος κατάστρεψε σε μήκος 11 μέτρων χωρίς,,, συνεννόηση με τον ΟΣΕ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Αντωνιάδη το τελευταίο διάστημα, η δημοτική αρχή προέβη σε κάποιες αυθαίρετες ενέργειες, χωρίς να συνεννοηθεί μαζί του και στη συνέχεια επέρριπτε ευθύνες στον ΟΣΕ για ό,τι και αν συνέβαινε. «Ενώ μαζί σχεδιάσαμε τον τρόπο για την απορροή των ομβρίων στην παραλία, λόγω της τελευταίας πλημμύρας βγήκε ο Δήμος κι απέδωσε τον πλημμυρισμό στο πεζοδρόμιο που κατασκεύασε δήθεν ο ΟΣΕ».
Συμπληρώνει δε, ότι «στην πραγματικότητα το πεζοδρόμιο αυτό κατασκεύασε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο ΟΣΕ τοποθέτησε τις σιδηροδρομικές γραμμές πάνω σε αυτό. Είναι άδικο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος να αποδίδουν τα πλημμυρικά φαινόμενα-που ήταν ακραία- σε ενέργειες του ΟΣΕ».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε να βελτιώσει το δίκτυο ομβρίων της περιοχής με την τοποθέτηση μεγαλύτερων αγωγών και φρεατίων και να μην χρειάζεται να σπάζουν τις περιφράξεις αλλά ούτε και το κρηπίδωμα του σταθμού το οποίο ο ΟΣΕ επισκεύασε με δική του δαπάνη τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.
Απαντώντας ο κ. Ζάχος, ξεκαθαρίζει καταρχήν ότι τα φρεάτια και οι αγωγοί υπάρχουν και ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν. «Ο όγκος των νερών, όμως, ήταν τόσο μεγάλος που τα νερά έφταναν στο συγκεκριμένο σημείο και επέστρεφαν προς τη συνοικία με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των δημοτών» εξηγεί ο αντιδήμαρχος. «Εκείνη την ώρα θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν ήταν εφικτό να πάρω τηλέφωνο τον κ. Αντωνιάδη και να τον ρωτήσω» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο ίδιος αναφέρει ότι όλα τα έργα στο χώρο που ανήκει ο ΟΣΕ έγιναν χωρίς μελέτες με αποτέλεσμα με κάθε έντονη βροχόπτωση να αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα. Επισημαίνει δε, ότι από τη δημοτική αρχή έχει γίνει γνωστό προς τον ΟΣΕ ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο στον χώρο όπου ανήκει στον Οργανισμό, όσο και στις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο.
«Σε καμία περίπτωση δεν επιρρίπτω ευθύνες στον κ. Αντωνιάδη, όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε παρόμοια καιρικά φαινόμενα οι ιδιώτες και οι καταστηματάρχες θα αντιμετωπίσουν εκ νέου τα ίδια προβλήματα, αν καθυστερήσουν επιπλέον οι απαραίτητες εργασίες και αυτή είναι η ουσία του θέματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει» δηλώνει ο κ. Ζάχος.
Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο ίδιος, το επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με στελέχη του ΟΣΕ στην Αθήνα για τη διευθέτηση του θέματος.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template