Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ομαδικές αγωγές κατά των Τραπεζών.

Σε ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών για «παράνομους όρους σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες και καταθέσεις» στρέφεται η Ένωση Καταναλωτών Βόλου σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Ελλάδος.
Πρόκειται για ψιλά γράμματα που οδηγούν πολλές φορές τους καταναλωτές στην απόγνωση. Ως παράνομοι και καταχρηστικοί κρίθηκαν όροι για κάρτες, δάνεια, καταθέσεις όπως έξοδα φακέλου, είσπραξη προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου προσώπου, μονομερής αύξηση επιτοκίων, υπολογισμός των τόκων των ποσών των καταθέσεων σε μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτή της κατάθεσης, επιβολή εξόδων 50 ευρώ σε δανειολήπτες για να λάβουν βεβαίωση οφειλών.
Σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο Γραφείο Καταναλωτή που λειτουργεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, έχουν φτάσει καταγγελίες σχετικά με τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των τραπεζών, γεγονός που οδηγεί σε μαζικές αγωγές.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, χθες, στη ΝΑΜ, από τον πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Γ. Μπαρτζώκη και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Γ. Λεχουρίτη ο οποίος κι επισήμανε την ανάγκη θεσμοθέτησης κανόνων διαφάνειας μεταξύ του τραπεζικού συστήματος και των καταναλωτών.
Σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές βομβαρδίζονται με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές.
Τόνισε ότι «το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει ληστρικά τους καταναλωτές» αναφερόμενος στο θέμα των δανείων και των πανωτοκίων.
Σε ότι αφορά τα ψιλά γράμματα σε δάνεια, πιστωτικές κάρτες και καταθέσεις, δήλωσε: «πρέπει επιτέλους να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για τους 15 καταχρηστικούς όρους, ώστε να υλοποιηθεί η σχετική υπουργική απόφαση του 2008.
Οι τράπεζες εισπράττουν από τους καταναλωτές παράνομα χρήματα για έξοδα φακέλου ή αποστολή εμβασμάτων.
Καλούμε τους καταναλωτές που έχουν λάβει δάνειο από οποιαδήποτε τράπεζα και είναι εντός εικοσαετίας να συνεργαστούν με το ΙΝΚΑ και την Ένωση Καταναλωτών Βόλου προκειμένου μέσω ομαδικών αγωγών να διεκδικήσουμε επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών που είναι ιδιαίτερα σημαντικά».
Υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης κανόνων διαφάνειας μεταξύ του τραπεζικού συστήματος και των καταναλωτών και προς την κατεύθυνση αυτή ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Ο Γ. Μπαρτζώκης, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Ελλάδος μίλησε για τις δικαστικές μάχες για το θέμα των καταχρηστικών όρων των τραπεζών και αναφέρθηκε στην τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, βάσει της οποίας ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δικαίωμα παρέμβασης στο θέμα των ψιλών γραμμάτων, για την επιστροφή χρημάτων σε δανειολήπτες για τα παρακρατηθέντα έξοδα φακέλου.
Οι Δανειολήπτες περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση ώστε να σταματήσει ο βραχνάς των επιπλέον χρεώσεων.
«Πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Οι τράπεζες να έχουν από εδώ και πέρα σωστή συμπεριφορά απέναντι στους καταναλωτές. Οι δανειολήπτες αποτελούν τον αδύναμο κρίκο. Τείνουμε χέρι φιλίας στις τράπεζες και ζητάμε να διαμορφωθεί μια κοινή φόρμουλα ώστε να βρεθεί λύση», ανέφερε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου Αλ. Κουτσελίνης είπε ότι με τη νομική στήριξη του Γραφείου Καταναλωτή αποστέλλονται έγγραφα στις τράπεζες ζητώντας επιστροφή παρακρατηθέντων χρήματων.
Οι τράπεζες αρνούνται κατά βάση να επιστρέψουν ακόμη και αυτά που έχουν θεσμοθετηθεί με νόμο και το ΣτΕ τον έχει κρίνει συνταγματικό.
Όλες οι αναφορές και οι απαντήσεις των τραπεζών κοινοποιούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Ανάπτυξης.Κλείνοντας αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Ελλάδος ώστε να προχωρήσει και σε τοπικό επίπεδο η κατάθεση ομαδικών αγωγών για τους καταχρηστικούς όρους.
Περισσότερα στην εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Που θα πάει το φρέον απ' τα αποσυρόμενα κλιματιστικά;

Εξηγήσεις από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη ζητά με έγγραφό της που κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή , τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Στ. Δήμα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σχετικά με το φρέον το οποίο εμπεριέχεται στα κλιματιστικά.
Όπως σημειώνει στην επιστολή, στις 23 Ιουνίου είχε αποστείλει πάλι επιστολή με τρία ερωτήματα χωρίς να υπάρξουν ακόμη απαντήσεις.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«στην πρόσφατη απόφασή σας για την αντικατάσταση των παλαιών κλιματιστικών, με νέας τεχνολογίας, δεν αναφέρονται οι τρόποι με τους οποίους θα διασφαλιστεί ότι το φρέον (R22), που περιέχουν τα αντικαθιστώμενα μηχανήματα, δεν θα διαρρεύσει στο περιβάλλον.
Το ζήτημα επαφίεται στην καλή θέληση των τεχνικών που πραγματοποιούν τις αντικαταστάσεις, για τις ευαισθησίες των οποίων έχουμε σοβαρές αμφιβολίες.
Ήδη έχουν αντικατασταθεί περισσότερα από 20.000 μηχανήματα και με το δεδομένο ότι περιέχουν πάνω από 1.000 γραμμάρια φρέον το καθένα, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος».
Καλούν τον Υπουργό να λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής της απόσυρσης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι οικολόγοι προτείνουν το προσωρινό πάγωμα της απόσυρσης, μέχρι τη συγκρότηση Νομαρχιακών Επιτροπών Ελέγχου, οι οποίες θα παρέχουν πιστοποιητικό ορθής περισυλλογής για το φρέον.
Μετά από αυτή την πιστοποίηση και μόνο να επιτρέπεται η αντικατάσταση των συσκευών κλιματιστικών.

Ζητούν τέλος, να διενεργηθεί έλεγχος για τις ποσότητες του φρέον (R22) που έχει συλλεχθεί μέχρι σήμερα και τον τρόπο αδρανοποίησής του.


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η 15η χορωδιακή συνάντηση στη Σκιάθο.

Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής γιόρτασαν οι... νότες στη Σκιάθο, στο πλαίσιο του φετινού Χορωδιακού θεσμού, που έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου.
Η 15η Χορωδιακή Συνάντηση Σκιάθου γίνεται στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρού Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι.
Την πρώτη μέρα του χορωδιακού θεσμού πλαισίωσαν οι χορωδίες: Μικτή χορωδία Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Ν.Πέλλας, Μικτή χορωδία Δήμου Δράμας, Χορωδία “Αμβρυσσός“ Άσπρων Σπιτιών –Διστόμου.
Το κατάμεστο ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι πλημμύρισε από ήχους και χρώματα άρτιας χορωδιακής μουσικής.
Τη δεύτερη μέρα του χορωδιακού θεσμού πλαισίωσαν οι χορωδίες: Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, Ιστορική χορωδία Νίκαιας (1959), Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου.
Η βραδιά αυτή της 15ης Χορωδιακής Συνάντησης Σκιάθου ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο Μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, για το λόγο αυτό το πρόγραμμα των χορωδιών περιλάμβανε αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη.
Ο Π.ΟΔ.Σ. βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον επίτιμο καλεσμένο, σε αναγνώριση της πολύχρονης, ποιοτικής και σημαντικής προσφοράς του στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι.
Ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την τιμητική διάκριση που του έγινε, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση και ευχήθηκε στην επόμενη χορωδιακή συνάντηση στη Σκιάθο να βρεθούν πάλι όλοι μαζί.
Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο έκδηλος, ώστε ανταπέδωσε παίζοντας ο ίδιος πιάνο και τραγουδώντας κάποια από τα τραγούδια του.
Την επιμέλεια της παρουσίασης της 15η Χορωδιακής Συνάντησης Σκιάθου είχαν η κ. Βούλα Κουτούμπα και ο κ. Θεόδωρος Πασχάλης.
Περισσότερα στην εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συμβαίνουν και εις τας Ευρώπας.....

Στην Ρώμη τουρίστες πλήρωσαν 700 ευρώ για δυο μακαρονάδες!



Φαίνεται πως ήταν από χρυσάφι οι μακαρονάδες που σέρβιρε εστιατόριο της Ρώμης καθώς χρέωσε 700 για δυο μακαρονάδες σε ένα ζευγάρι τουριστών από την Ιαπωνία, ενώ οι αρχές μόλις ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό έκλεισαν το μαγαζί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, το νεαρό ζευγάρι κλήθηκε να…

πληρώσει 695 ευρώ για δυο μακαρονάδες, ένα μπουκάλι νερό, ένα μπουκάλι κρασί και μια φρουτοσαλάτα. Η χρέωση μόνο για το service ήταν 115 ευρώ!

Οι διαμαρτυρίες τους φάνηκε να μην επηρεάζει τον υπεύθυνο τους καταστήματος ο οποίος τους αγνόησε επιδεικτικά.

Το κλείσιμο του εστιατορίου, που βρίσκεται στο δημοφιλές τουριστικό μέρος Piazza Navona, προήλθε ύστερα από έλεγχο όπου διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις υγιεινής και κοστολόγησης.

Από Paketo blog

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση!

Δύο βασικοί τομείς του κοινωνικού κράτους θα πληρώσουν από τους πρώτους το «μάρμαρο» των κακών δημοσιονομικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος , η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Απασχόλησης, κόβει σημαντικό μέρος από τις δαπάνες για την υγεία και την ασφάλιση.
Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για περιστολή στις δαπάνες μέσω του ΑΜΚΑ και της ενοποίησης των ταμείων, εξήγγειλε επίσης τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης.
Ζήτησε, επίσης, να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών με τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων, και ταυτόχρονα να ενταθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η στήριξη της απασχόλησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας μεταξύ του 2004 και του 2008.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες -κάτι το οποίο απέδωσε στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.

Εντονες αντιδράσεις

Εντονα αντέδρασαν φορείς και κόμματα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ, επικεντρώνοντας ομοθύμως την κριτική τους στην «περιστολή» των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την «ανυπαρξία» κυβερνητικής πολιτικής για την ανεργία.

Η ΓΣΕΕ σχολίασε ότι «η λέξη μεταρρύθμιση και η πρακτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με την αποδόμηση και την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», συμπληρώνοντας ότι «δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις οι 130.000 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί και η ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας».

Ακόμη σκληρότερα απάντησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπός του για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» και «λεκτικό θράσος» από την πλευρά του πρωθυπουργού.
Η ίδια αναφέρθηκε στην εκτίναξη της φοροδιαφυγής με τη «χαριστική πράξη ρύθμισης των μεγαλοοφειλετών» και το «φέσωμα των νοσοκομείων με 3 δισ. ευρώ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υποστήριξε ότι η «λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει στόχο να πληρώνει ακόμη πιο πολλά η εργατική λαϊκή οικογένεια για υγεία πρόνοια και ασφάλιση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος από αντίστοιχες υποχρεώσεις και δαπάνες, και σημαίνει επίσης περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Από τον ΣΥΝ, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε «ντροπή» το να κάνει λόγο ο πρωθυπουργός για περιστολή της φοροδιαφυγής, «την οποία έχει επιβραβεύσει τέσσερις φορές με χαριστικές ρυθμίσεις».
Αναφέρθηκε και εκείνος στα προγράμματα stage στο δημόσιο, συμπληρώνοντας ότι «οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε δραστικές περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων ως θυσία στο αποικιακό καθεστώς επιτήρησης της ΕΕ».
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ν' αποφυλακιστεί τώρα η Χριστίνα Κυριμοπούλου!


Το κείμενο που ακολουθεί είναι της Ιωάννας Δρόσου, μέλους της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων και το αλίευσα απ' το ιστολόγιο ANemos

"Πόσες ετικέτες μπορεί να έχουν μαζευτεί σ’ ένα κορίτσι…
Τσιγγάνα, κλεφτρόνι, αγράμματη, σημαδεμένη, πρεζάκι, φυλακόβια.
Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι μία τσιγγανοπούλα, που καθημερινά βιώνει το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας μας.
Μία κοινωνία αμείλικτη που δεν συγχωρεί και δεν αναγνωρίζει τα λάθη της.
Οι ετικέτες αυτές δεν της αναλογούν της Χριστίνας, αλλά συγκροτούν την εικόνα που έχει το κράτος και η «νομοταγής» κοινωνία για αυτήν.
Η Χριστίνα είναι παιδί μίας οικογένειας τσιγγάνων, που στα 13 της οδηγήθηκε στη φυλακή για μικροκλοπές, λόγω της χρήσης.
Τα «εγκλήματά» της, πλημμελήματα για τα οποία το ποινικό δίκαιο δεν προβλέπουν κάθειρξη για ανήλικο «δράστη».
Ποιος, όμως, θα υπερασπιστεί μία τσιγγάνα;
Οδηγήθηκε, λοιπόν, στη φυλακή. Από παιδί των γονιών της, έγινε παιδί του κράτους.
Το σωφρονιστικό σύστημα, ανέλαβε την διαπαιδαγώγησή της και το μεγάλωμά της και με φοβερή επιτυχία απέτυχε στο έργο του.
Άλλη μία απτή απόδειξη της αποτυχίας του σωφρονιστικού συστήματος, που για την Χριστίνα είναι το λεύκωμα της ζωής της.
Σχολείο δεν πήγε. Ξέρει να γράφει μόνο το όνομά της.
Βεβαίως και το σωφρονιστικό σύστημα προβλέπει την σχολική διαπαιδαγώγηση, μ’ ένα μεγάλο ΑΛΛΑ, όμως…
Για να πάει κάποιος κρατούμενος/η σε σχολείο της φυλακής, πρέπει να είναι πρότυπο κρατούμενου/ης δηλαδή να μην έχει πειθαρχικές ποινές και να μην παίρνει χάπια ή ουσίες.
Η Χριστίνα θα ήταν πρότυπο, αν το σύστημα δεν της έβαζε τρικλοποδιές.
Η σωρεία πειθαρχικών που έχει μαζευτεί στο φάκελό της είναι αποτέλεσμα των αποπειρών αυτοκτονίας που έκανε.
Έκαψε το στρώμα της, κατάπιε ξυραφάκια, χαρακώθηκε, προσπάθησε να δώσει τέλος στα βασανιστήριά τους.
Για κάθε απόπειρα έχει και από ένα πειθαρχικό. Σε κάθε απόπειρα της αύξαναν τα ψυχοφάρμακα.
Οπότε πώς να πάει σχολείο; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Αποτέλεσμα, σε λίγες βδομάδες το Κράτος Δικαίου θα παραδώσει στην Κοινωνία, ένα αγράμματο τέκνο της.
Η Χριστίνα, το αργότερο μέχρι τις 2 Ιουνίου, θα είναι ανάμεσά μας.
Μακριά από κάγκελοδιπλοαμπαρωμένες πόρτες, μακριά από την κηδεμονία του κράτους. Θα βγει σημαδεμένη –αφού η κοιλιά της από τις πολλές εγχειρήσεις είναι χαρακωμένη-, θα βγει δακτυλοδειχτούμενη –αφού το μητρώο του εγκλεισμού θα την κυνηγάει μία ζωή-, θα βγει χωρίς οικογένεια να την υποδεχτεί –αφού ο εγκλεισμός έχει σπάσει κάθε οικογενειακό δεσμό-, θα βγει άνεργη –αφού δεν έχει καμία «ειδίκευση»-, θα βγει με το στίγμα της ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ.
Παρ’ όλα αυτά θα είναι ακόμα ένα κορίτσι 20 χρονών, στερημένη από παιδική και εφηβική ηλικία, που το κράτος θα απαιτεί απ’ αυτήν να φέρεται ως υπεύθυνος ενήλικας.
Τι υπευθυνότητα να δείξει απέναντι στην δική μας ανευθυνότητα;
Συγχαρητήρια σε όλους για το μεγάλωμα ενός ακόμα τραυματισμένου παιδιού.
Αλήθεια οι εγκληματίες κηδεμόνες του, πώς θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όταν αυτοί οι ίδιοι την απονέμουν και εφαρμόζουν τις αποφάσεις της;"

Σήμερα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ δημοσιεύει στο ιστολόγιό της τα παρακάτω:

Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι ένα εικοσάχρονο λαβωμένο παιδί του σωφρονιστικού συστήματος. Βρίσκεται στη φυλακή από τα 15 της και ο ιδρυματισμός της έχει στιγματίσει το σώμα και την ψυχή.
Η Χριστίνα, φυλακίστηκε για μικροποσότητα και τα τελευταία 5 χρόνια παραπατά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο γιατί αυτοτραυματίζεται καταπίνοντας αιχμηρά αντικείμενα και χαρακώνοντας το κορμί της.
Αυτές τις μέρες ήταν να περάσει την πόρτα της φυλακής για τελευταία φορά, όμως τα βάσανά της με απόφαση του Εισαγγελέα θα συνεχιστούν άγνωστο για πόσο.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψε της φλέβες της και πλήρωσε τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις με πειθαρχική ποινή.
Το Συμβούλιο της Φυλακής αποφάσισε να μην επιτρέψει την υφ’ όρων απόλυσή της και διέταξε τη μεταγωγή της σ’ άλλη φυλακή.
Η απόφαση αυτή είναι εγκληματική αφού η ψυχολογία της Χριστίνας είναι κλονισμένη και η περαιτέρω φυλάκισή της αποτελεί για αυτό το κορίτσι θανατική ποινή.
Το σωφρονιστικό σύστημα δεν χρειάζεται άλλα θύματα για να αποδείξουν την αποτυχία του. Το κράτος οφείλει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στην Χριστίνα και να πάψει να την στερεί το δικαίωμα στη ζωή.

Υπογράφουμε ζητώντας την άμεση αποφυλάκισης
της κρατούμενης Χριστίνας Κυριμοπούλου


Υπογράφουμε με μειλ στο christina_kyrimopoulou@yahoo.gr
Γράφουμε όνομα, επάγγελμα, περιοχή

Παρακαλώ διαδώστε τα πριν να είναι αργά....
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Επαναστατική προκήρυξη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!


Από Συγκλίνουσες αντιθέσεις

Δυστυχώς συνταξιοδοτήθηκε ο κ. Σανιδάς!
Τώρα ποιός θα βγάλει ένταλμα σύλληψης για την νέα τρομοκρατική οργάνωση;;;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Tην Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο άνθρωπος αντέχει σε πολλές επιθέσεις αν τον χαρακτηρίσεις ψεύτη, κλέφτη, απατεώνα ακόμα και δολοφόνο. Ένα δεν αντέχει! Να τον δείξεις γελοίο.
Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο του Μολιέρου στο συνολικό του έργο.
Ο Αργκάν γελοιοποιείται στα μάτια όλων των υπολοίπων διότι είναι έρμαιο της αδυναμίας του και μεγάλη ευκαιρία για τους απατεώνες που τον περιτριγυρίζουν, πουλώντας του φάρμακα και «ελπίδα».
Ο Μεγάλος Μολιέρος θα είναι πάντα εδώ. Επίκαιρος και όχι ψευτομοντέρνος. Διότι οι αδυναμίες των ανθρώπων είναι παρούσες και ισχυρές όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Κι όπως όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί έτσι κι αυτός τοποθετεί μπροστά μας –χωρίς να το καταλαβαίνουμε- έναν υπέροχο καθρέφτη, κι εμείς νομίζουμε ότι γελάμε με τους άλλους. Γελάμε όμως με την καρδιά μας.
Γιάννης Μπέζος

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος,
Μουσική:Γιώργος Ανδρέου
Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Χορογραφίες: Χάρη Μανταφούνης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννα Παπαγεωργίου

Παίζουν(με σειρά εμφάνισης): Αργκάν: Γιάννης Μπέζος, Τουανέτ: Ναταλία Τσαλίκη ,Ανζελίκ: Έμιλυ Κολιανδρή, Μπελίν: Θεοδώρα Σιάρκου, κ.Μπονφουά: Μιχάλης Οικονόμου, Κλεάνθης: Αλμπέρτο Φάις, κ.Ντιαφουαρύς: Θανάσης Δήμου, Τομά Ντιαφουαρύς: Άγγελος Μπούρας, Λουιζόν: Γιάννα Παπαγεωργίου, Μπεράλντ: Τάσος Γιαννόπουλος, κ.Φλεράν: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, κ.Πιργκόν: Δημήτρης Κανέλλος

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Μέχρι το βράδυ θα είσαι σφαγμένη»!

«Μέχρι το βράδυ θα είσαι σφαγμένη»! Αυτό είναι το τελευταίο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκε μέχρι και χθες Πέμπτη 2 Ιουλίου το μεσημέρι η καθαρίστρια και πρόεδρος της προσωρινής 5μελούς διοίκησης Σωματείου Καθαριστριών Εργολάβων Μαγνησίας Τζένη Ψαρέλη. Δεύτερη μέρα σήμερα που οι καθαρίστριες του ΙΚΑ απέχουν από την εργασία τους, απαιτώντας μεταξύ άλλων καμία μείωση ωραρίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Αναβιώνει η ιστορία της καθαρίστριας Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο Βόλο αυτή τη φορά, μέσα από το πρόσωπο της καθαρίστριας του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και προέδρου της προσωρινής 5μελούς διοίκησης Σωματείου Καθαριστριών Εργολάβων Μαγνησίας Τζένης Ψαρέλη.
Δίπλα στις άθλιες συνθήκες εργασίας λοιπόν, έρχονται και τα απειλητικά ανώνυμα τηλεφωνήματα, όπως πριν έξι μήνες ενάντια στη Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Η κ. Τζένη, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεχόταν καθημερινά απειλές για την ζωή της.
Η ίδια μάλιστα χθες μάς έλεγε πως «εγώ από την ημέρα που συζητήσαμε για το σωματείο δέχτηκα απειλές όπως θα σου σπάσουμε τα πόδια και άλλα τέτοια. Βέβαια με παίρνανε σε άλλο τηλέφωνο, τώρα έχω αλλάξει αριθμό.
Σήμερα (χθες) το μεσημέρι, τη στιγμή που ήμασταν όλες οι καθαρίστριες μαζεμένες και μιλούσαμε, με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε ότι μέχρι το βράδυ θα είμαι σφαγμένη».
Η ίδια μάς αναφέρει ότι δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τη φωνή, αλλά έψαξε να βρει από ποιον προήλθε η κλήση, χωρίς να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
«Δεν ξέρω ποιος ήταν, δεν γνώρισα την φωνή, αλλά από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που ανήκω και το έψαξα, ήταν καρτοκινητό».
Να αναφερθεί πως η κ. Τζένη χθες το απόγευμα μετέβη στην Ασφάλεια, όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.
Τα προβλήματα των καθαριστριών του ΙΚΑ ξεκινάνε από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος εργολάβος, προχωρώντας σε μείωση των ωραρίων και μια απόλυση. Συγκεκριμένα ο εργολάβος προχώρησε σε περικοπές ωραρίων, μετατρέποντας τα 6ωρα σε 4ωρα και 3ωρα, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα στο διάστημα αυτό να καθαρίσουν το κτήριο και να δέχονται και παράπονα για πλημμελή καθαριότητα του Ιδρύματος.
Οι καθαρίστριες στο ΙΚΑ Βόλου χθες απείχαν από τη δουλειά τους, ενώ θα συνεχίσουν και σήμερα να μην εργάζονται, καθώς όπως λένε «δεν θα ξαναγυρίσουμε στη δουλειά μας μέχρι να μας πει ότι θα δουλέψουμε κανονικά. Πρόκειται για χώρους ασθενών και περίθαλψης, πόσο θα τα αφήσουν χωρίς καθαριότητα; Εκτός και αν πάρουν άλλες, καινούργιες», λέει καθαρίστρια από το ΙΚΑ Βόλου.
Οι ίδιες ήταν συγκεντρωμένες στην είσοδο του ΙΚΑ έως και το απόγευμα, ενώ σήμερα πραγματοποιείται στις 9:00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Βόλου.
Αιτήματά τους εκτός από το ωράριο, η επαναπρόσληψη της μιας απολυμένης καθαρίστριας, έξι ώρες δουλειά την ημέρα, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, μισθό με βάση τις συλλογικές συμβάσεις - τραπεζική καταβολή του μισθού, τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας μέσα στο ΙΚΑ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να καταργηθούν όλες οι εργολαβικές συμβάσεις στην καθαριότητα και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
«Είχα 19 ώρες και τώρα έχω μόλις εννιά. Μας κοροϊδεύουν; Δουλειά είναι αυτή; Αν δεν έχουμε ειδοποίηση από τον εργολάβο, δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην εργασία μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε» φώναζαν αγανακτισμένες οι καθαρίστριες στο ΙΚΑ.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι καθαρίστριες όλη μέρα χθες είχαν συνεχείς συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του εργολάβου στο Βόλο αλλά και με την διευθύντρια του ΙΚΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις τάξεις των εργαζομένων η τελευταία στην διάρκεια της συνάντησης είπε πως θα ζητήσει από τον εργολάβο να τις αντικαταστήσει και τους φώναζε «θα σας πετάξω όλες έξω».
Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες αναφέρουν πως «η αναβολή της κινητοποίησης που είχε αποφασιστεί για την 1 Ιουλίου, ημέρα εγκατάστασης του εργολάβου, ξέρουμε ότι ήταν λάθος, ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μπορέσει να φέρει ο εργολάβος ό,τι ωράρια ήθελε και να κρατήσει όποιες ήθελε.
Η διοίκηση του ΙΚΑ όμως είναι υπεύθυνη για την ανάθεση της εργολαβίας, καθώς αυτή υπέγραψε τη νέα σύμβαση έργου με τον εργολάβο.
Προϊστάμενοι του ΙΚΑ και παράγοντες μάς διέτασσαν χθες να εργαστούμε, λες και είμαστε υπάλληλοι του ΙΚΑ. Δεν είμαστε αντίθετες να εργαστούμε, αλλά οι συνάδελφοι του ΙΚΑ θα δεχόντουσαν να εργαστούν σήμερα, αν τους κόβανε τις υπερωρίες, τα κίνητρα ή τα επιδόματα;
Η διοίκηση του ΙΚΑ επιμένει στην τήρηση μιας σύμβασης που σχετίζεται ευθέως με την παραβίαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, αλλά και τις ανάγκες μας για να έχουμε μια δουλειά από την οποία να ζούμε».
Στο πλευρό των καθαριστριών τάχθηκε και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Ο εκπρόσωπός του στη Μαγνησία Τάκης Τριανταφυλλάκος, που βρέθηκε κοντά στις καθαρίστριες χθες το απόγευμα, κάλεσε όλες τις καθαρίστριες του νομού και όλα τα συνδικάτα να παραβρεθούν σήμερα το πρωί στο ΙΚΑ, για να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματα των καθαριστριών.
Μάλιστα ζήτησε να υπογραφεί διμερής συμφωνία μεταξύ του εργολάβου και της διεύθυνσης, που να κατοχυρώνει τα ωράρια και τα αιτήματα του Σωματείου.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Οδός Ονείρων» από τα προνήπια των παιδικών σταθμών του Βόλου

Με ήχους και μουσικές της δεκαετίας του ’60 και του ’70 «πλημμύρισε» χθες βράδυ το ανοιχτό Θέατρο Βόλου, στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, που ετοίμασαν τα 340 προνήπια των δημοτικών παιδικών σταθμών.
«Οδός Ονείρων» χθες βράδυ, έγινε το ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου, όπου τα 340 προνήπια των παιδικών δημοτικών σταθμών, παρουσίασαν ένα μαγευτικό μουσικό, κινηματογραφικό ταξίδι και χειροκροτήθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό από τους γονείς τους.
Τα παιδιά παρουσίασαν σκετσάκια από ταινίες και η παράσταση συνεχίστηκε με σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 60 και του 70.
Την ετήσια εκδήλωση του Οργανισμού, προετοίμασαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των Παιδικών Σταθμών, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..
Υπεύθυνη για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια του Οργανισμού κ. Νικολέττα Μπέντα, τις χορογραφίες επιμελήθηκαν η Αντζελα Καλαντζή και η Αλίκη Κασσάνδρα, την επιμέλεια φωτισμού είχε ο Κώστας Τατάκος και την επιμέλεια του ήχου ο Χρήστος Κασσίδης, ενώ αφηγητές ήταν η Ζησούλα Μπελέτη και ο Διονύσης Μπάλλας.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξεκινούν δρομολόγια υδροπλάνων από Βόλο για τις Σποράδες

Ζεσταίνει τις μηχανές της... η Argo Airways ενόψει του παρθενικού δρομολογίου με υδροπλάνο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν το... ναυάγιο, σωσίβια λέμβο αποφάσισε να πετάξει το... Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην εταιρία υδροπλάνων Argo Airways, που πρόκειται σύντομα να πραγματοποιήσει το παρθενικό της δρομολόγιο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.
Η «φουρτούνα» μέσα από την οποία κλήθηκαν να περάσουν οι μέτοχοι της εταιρίας, φαίνεται ότι ανέδειξε τους καλούς καπετάνιους της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την οποία ο Βόλος θα έρθει πιο κοντά με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των υδροπλάνων της Argo Airways.
Χθες, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Πολιτικής του ΥΕΝ, κ. Γ. Βλάχος, ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους της εταιρίας, ότι η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων, έδωσε το «πράσινο φως» μόλις την περασμένη Δευτέρα, για τη λειτουργία του υδατοδρομίου του Βόλου και για την καταλληλότητα της προβλήτας.
Η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων του ΥΕΝ, αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα, να δώσει τέλος στην «Οδύσσεια» των μετόχων, που ήταν αποφασισμένοι να τα παρατήσουν, όσο έβλεπαν να καθυστερεί η αδειοδότηση και ταμειακά να «μπαίνουν μέσα».
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βλάχος, αποφάσισε να προεγκριθεί τόσο η χωροθέτηση του υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου, όσο και η προβλήτα που δημιουργήθηκε για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών των υδροπλάνων.
Απομένει η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών, πριν τα υδροπλάνα πετάξουν για πρώτη φορά πάνω από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Η ΚΥΑ θα αποτελέσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Argo Airways, κ. Κ. Παναγιώτου, έχει εξασφαλιστεί η πρώτη άδεια, την οποία υπογράφουν σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λειτουργία της ως αεροπορικής εταιρίας, να μπορεί δηλαδή να πετά από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες.
Η πρώτη αυτή άδεια αναμένεται να φθάσει και επίσημα στα χέρια των μετόχων, στην αρχή της ερχόμενη εβδομάδας και μόλις υπογραφεί και η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα δίνεται άδεια χρήσης του υδατοδρομίου, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως.
Στο μεταξύ, το υδροπλάνο εννέα θέσεων που θα εγκαινιάσει τη γραμμή των υδροπλάνων στο λιμάνι του Βόλου, βρίσκεται στην Ελβετία, προκειμένου να περάσει από επιθεώρηση.
Η ημερολογιακή επιθεώρηση του υδροπλάνου επρόκειτο να γίνει στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιώτου, επισπεύστηκε ώστε στη συνέχεια να μην χρειαστεί να γίνει διακοπή των δρομολογίων.
Σε πρώτη φάση και όπως είναι ήδη γνωστό, το υδροπλάνο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Βόλο προς Σκιάθο (διάρκειας 18 λεπτών και κόστους 51 ευρώ) και από Βόλο προς Θεσσαλονίκη (διάρκειας 40 λεπτών και κόστους 98 ευρώ).
Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας, δρομολόγια θα μπουν για Λαύριο και Αθήνα, με τη διαδρομή να μην ξεπερνά τα 50 λεπτά χρόνο και το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 102 και 104 ευρώ μαζί με τους φόρους.
Εντός της θερινής σεζόν μάλιστα, αντίστοιχα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν από το Βόλο προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πηγή: ASTRATV
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απολύθηκε γιατί ......ήταν κακόκεφος στη δουλειά του!

Απολύθηκε από την εταιρεία που δούλευε εδώ και 11 χρόνια «γιατί δεν είχε κέφι και κόστιζε πολλά από τις πολλές τριετίες».
Το παραπάνω καταγγέλλουν για τον εργαζόμενο στην εταιρία «Αλέξανδρος Καμπύλης» Αποστόλη Αβτζή Ασλάν σε ανακοίνωσή τους οι εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις «ΕΡΓΑΣ» και Ταξική Πορεία και ζητούν μεταξύ άλλων την ανάκληση της απόλυσής του.

Η «ΕΡΓΑΣ» και η Ταξική Πορεία καταγγέλλουν ότι «η απόλυση αυτή γίνεται για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους, αφού η εταιρεία έχει συνέχεια δουλειά με δημόσια έργα από τη ΔΕΥΑΜΒ και Δήμους της Μαγνησίας».

Σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί έγινε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα την ανάκληση της απόλυσής του και το απόγευμα στις 6:00 έγινε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για τη συγκρότηση επιτροπής συμπαράστασης στον Αποστόλη Αβτζή Ασλάν και όλους τους απολυμένους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο Δήμαρχος Βόλου δεν ξέρει ότι το ''ψέμα έχει κοντά ποδάρια''!

Πολιτικά και ηθικά έκθετος ως προς την ακολουθία των λόγων του, μένει ο Δήμαρχος Βόλου, που υποστήριζε ότι η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό της γραμμής Βόλου Παλαιοφαρσάλων ως διατηρητέας, δεν έγινε ποτέ.
Με ανακοίνωσή του, τον διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, υποστηρίζει πως όχι μόνο έγινε η επίμαχη συνεδρίαση, αλλά και πως ο ίδιος, όπως και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, παρέστησαν σε αυτή.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Βόλου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε υποστηρίξει πως τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε και μάλιστα απέστειλε προχθές και σχετική επιστολή στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με τις θέσεις του Δήμου και με το αίτημα να του κοινοποιηθεί η ημερομηνία της νέας συνεδρίασης.
Τις δηλώσεις του κ. Βούλγαρη, διέψευσε χθες ο κ. Αναγνώστου.
«Μου δημιουργεί απορίες η ανακοίνωση του Δήμαρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τον πληροφορώ ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παύλος Μαβίδης, ο εκπρόσωπος του ΟΣΕ κ. Τριανταφύλλου και εγώ και αναπτύξαμε τις θέσεις μας, για τον μη χαρακτηρισμό της γραμμής, όσο και το σωματείο οι «Φίλοι του τρένου» που υποστήριξαν τον χαρακτηρισμό, όπως το αναφέρουν και στην επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο», πρόσθεσε ο κ. Αναγνώστου.
Μάλιστα, ο ίδιος, επισημαίνει πως ο κ. Μαβίδης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε προφορικά από τον πρόεδρο του Συμβουλίου και Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Θεόδωρο Δραβίλλα, για αναβολή της συζήτησης, το αίτημά του, όμως, δεν έγινε δεκτό.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

Μα τόσο ψέμα πια;
Για να μη παραδεχθεί ο Δήμαρχος ότι αμέλησε να πάει;
Καλά αυτός μπορεί να μην το ήξερε, αλλά δεν βρέθηκε κανείς απ' τους παρατρεχάμενούς του, να του πει ότι "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια";

Υ.Γ. στη φωτογραφία είναι ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κινδυνεύει να κλείσει η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο Βόλο!

Τα προβλήματα στέγασης του παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) στο Βόλο εξετάστηκαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Νομάρχη Μαγνησίας, κ. Απόστολου Παπατόλια, παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ, κ. Ιωσήφ Στεφάνου και Σταμάτη Παλαιοκρασσά, τους οποίους συνόδευε ο Διευθυντής του παραρτήματος Βόλου, κ. Κώστας Βαϊνάς.
Όπως είναι γνωστό, η ΑΣΠΑΙΤΕ που αποτελεί το 16ο ΤΕΙ της χώρας, έχει πέντε παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, παρέχει παιδαγωγική εκπαίδευση σε απόφοιτους ΑΕΙ, υποψήφιους εκπαιδευτικούς της τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ) και προάγει την εφαρμοσμένη έρευνα στην εκπαιδευτική τεχνολογία και την παιδαγωγική.
Το παράρτημα του Βόλου λειτουργεί στο παλιό Λύκειο Αποστόλου και συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου.
Οι εκπρόσωποι της Δ.Ε της ΑΣΠΑΙΤΕ επισήμαναν στο Νομάρχη ότι, ενόψει της αξιολόγησης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, είναι αναγκαίο να αναβαθμισθούν οι υποδομές των παραρτημάτων με προσθήκη νέου εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, αλλά και οι εργαστηριακές αίθουσες, προκειμένου να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλει το σύστημα αξιολόγησης.
«Γι’ αυτό το λόγο», τόνισαν, «απαιτείται άμεσα ο διαχωρισμός των αιθουσών του 1ου ΕΠΑΛ από αυτές που χρησιμοποιεί η ΑΣΠΑΙΤΕ, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα μπορεί να πιστοποιηθεί το παράρτημα του Βόλου και κινδυνεύει να κλείσει ή να αναζητήσει στέγη σε άλλο κτίριο ή και σε άλλη πόλη».
Ο Νομάρχης, από την πλευρά του, τους ενημέρωσε για τη βούληση της Νομαρχίας και του Δήμου Βόλου να ανεγερθεί νέο κτίριο για τη στέγαση της Σχολής και σημείωσε:
«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το Παράρτημα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Βόλου, το οποίο συμπληρώνει σε λίγο μια δεκαετία λειτουργίας στην πόλη μας, έχει ήδη να επιδείξει μια ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτούργησε εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων και αυτόνομων χώρων στέγασης, η ΑΣΠΑΙΤΕ συνέβαλε καθοριστικά στην παιδαγωγική και διδακτική κατάρτιση των στελεχών της επαγγελματικής κυρίως εκπαίδευσης».
Επιπλέον, τονίσθηκε ότι προβάλλει ανάγλυφα η ανάγκη να αναληφθεί μια κοινή πρωτοβουλία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου, αλλά και την Δ.Ε., έτσι ώστε μετά από ένα σύντομο κύκλο διαβούλευσης, να διατυπωθεί μια συγκεκριμένη πρόταση για την οριστική επίλυση του προβλήματος μέσω της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου κτιρίου στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου που θα στεγάσει την ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με περισσότερα τμήματα.
Επιπλέον, ο Νομάρχης ανέφερε ότι με πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου κινούνται όλες εκείνες οι απαιτούμενες διαδικασίες διεκδίκησης του οικοπέδου των δικαστικών φυλακών, οι οποίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετακινούνται στην περιοχή του Αϊδινίου Αλμυρού, ώστε το οικόπεδο να χρησιμοποιηθεί για τις στεγαστικές ανάγκες της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Προκειμένου, όμως, να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της συστέγασης με το ΕΠΑΛ, ο Νομάρχης ενημέρωσε ότι η ΝΑΜ προωθεί την απαλλοτρίωση ενός μικρού οικοπέδου του ΙΚΑ που συνορεύει με το παλιό Λύκειο Αποστόλου, ώστε να κατασκευάσει πρόσθετες αίθουσες διδασκαλίας για το ΕΠΑΛ και με αυτό τον τρόπο να «απελευθερωθούν» οι αίθουσες του λυκείου και να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Ο αντινομάρχης, κ. Ξηρακιάς, υπεύθυνος για τη σχολική στέγη, σημείωσε ότι η Νομαρχιακή Αρχή θα θέτει στην εκπαιδευτική κοινότητα το θέμα του αριθμού των εγγραφών σε ένα σχολείο, που γίνονται πολλές φορές ανεξάρτητα από τη χωρητικότητά του, γεγονός που οδηγεί σε προσθήκες επιπλέον αιθουσών και μείωση του προαύλιου χώρου των σχολείων, που είναι στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία μιας σχολική μονάδας.
«Τα σχολεία έχουν συγκεκριμένη χωρητικότητα και με βάση αυτή θα πρέπει να γίνονται οι εγγραφές και όχι ανεξάρτητα, δημιουργώντας προβλήματα συνωστισμού», δήλωσε ο αντινομάρχης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η αντινομάρχης Παιδείας, κ. Εύη Αδαμάκη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, του Δήμου Βόλου, κ. Σούλα Μπαρτζώκα και ο ειδικός σύμβουλος της ΝΑΜ, κ. Αλέκος Καπανιάρης.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εχασε χθες την τελευταία μάχη ο Λάκης Καραλής

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Λάκη Καραλή, του Βολιώτη δημιουργού ο οποίος άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή σε ηλικία 66 ετών, στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν.
Ο πολυπράγμων δημιουργός, ο οποίος έδωσε γενναία μάχη με την επάρατο, οδηγήθηκε σήμερα στις 3 το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, ενώ η εξόδιος ακολουθία έγινε στη 1 το μεσημέρι στην Παναγία Μαρμαριώτισσα του Χαλανδρίου.
Ο δημιουργός της “Μήδειας” που παρουσιάστηκε το 2006 στον χώρο του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος, αλλά και του μουσικού “Σούπερ Μάρκετ” που ηχογραφήθηκε το 1971 στο Λονδίνο, είχε εμφανιστεί στο “Καφέ Σαντάν” τον περασμένο Μάιο.
Βολιώτης στην καταγωγή, γιος του παπα-Θανάση Καραλή και απόφοιτος του 2ου Αρρένων Βόλου ανέπτυξε σημαντική δράση στην “Πειραματική Σκηνή”, τη “Θεατρική Λέσχη Βόλου”, το “Θεατρικό Εργαστήρι”, το “Θέατρο Βαφείο”.
Οι πολυπληθείς φίλοι του θα τον θυμούνται πάντα για το χαμόγελο, την ποιότητα που τον χαρακτήριζε και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, που σφράγισε ανεξίτηλα τον καλλιτεχνικό χώρο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι οδηγοί ταξί έχουν σοβαρά προβλήματα!

Χωρίς τέλος η περιπέτεια για τις 15 άδειες ταξί, που είχαν χορηγηθεί το 2001!

Επιστροφή των 15 αδειών ταξί (12 για το Βόλο και τρεις για τη Ν. Ιωνία), που εκδόθηκαν το 2001, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο.
Η περιπέτεια με τις προαναφερόμενες άδειες ταξί δεν φαίνεται να έχει τέλος, με τον Σύνδεσμο Οδηγών Υπαλλήλων Ταξί και Αγοραίων νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», να χαρακτηρίζει μονόδρομο για την επίλυση του θέματος, την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης.
Οι μισές άδειες, που δίνουν δουλειά σε περισσότερα από είκοσι άτομα, είχαν ανακληθεί με απόφαση του πρώην Νομάρχη.
Οι θιγόμενοι πέτυχαν την αναστολή εκτέλεσης της συγκεκριμένης απόφασης ωστόσο πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ορίζει ότι οι άδειες πρέπει να επιστραφούν.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, σε συνέντευξη Τύπου, χθες, του Συνδέσμου «Η ΑΡΓΩ». Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι Βασ. Σύρος, πρόεδρος, Αντ. Καραγκούνης, γραμματέας και τα μέλη Μιχ. Ματζαβίνος και Μαν. Κατσαρός.
Όπως επισήμανε ο Μιχ. Ματζαβίνος, μετά από συνδικαλιστικό, πολιτικό και δικαστικό αγώνα, οι άδειες αυτές, με τελεσίδικη δευτεροβάθμια απόφαση μοιράστηκαν, αλλά ο τότε Νομάρχης Γ. Πρίντζος, μοίρασε τις 11 άδειες του Βόλου, ο πίνακας επιλαχόντων δεν έφτανε για να καλυφθούν οι 22 θέσεις και κλήθηκε το Σωματείο να υποδείξει άλλον ένα, για να συμπληρωθούν οι 11 άδειες που μοιράστηκαν στα δύο.
Η 12η άδεια, κατήγγειλαν οι οδηγοί έμεινε στο συρτάρι της Νομαρχίας, ενώ δεν μοιράστηκαν στα δύο και οι τρεις άδειες της Ν. Ιωνίας.
Μετά δε την προσφυγή των ιδιοκτητών στο ΣτΕ, βγήκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία ένα μέλος της τότε γνωμοδοτικής επιτροπής του 2000, συμμετείχε κακώς στην επιτροπή, γεγονός που οδήγησε τον πρώην Νομάρχη κ. Πρίντζο, να λάβει απόφαση για την ανάκληση των 15 αδειών ταξί.

«Το ΣτΕ αποφάνθηκε σχετικά με τη γνωμοδοτική επιτροπή. Δεν ακύρωσε τις αποφάσεις για χορήγηση νέων αδειών. Ακόμη κι αν το ένα μέλος που παρατύπως, κατά το ΣτΕ, συμμετείχε, είχε αντικατασταθεί και έδινε αρνητική ψήφο πάλι η γνωμοδοτική θα ήταν υπέρ της έκδοσης νέων αδειών. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρώην Νομάρχης οδηγήθηκε στην απόφαση για ανάκληση των 15 αδειών» είπε.
Η προσφυγή των θιγόμενων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης (ανάκλησης αδειών) του πρώην Νομάρχη ωστόσο η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου ορίζει ότι οι άδειες πρέπει να ανακληθούν.
«Εάν οι θιγόμενοι που προφανώς θα προσφύγουν στο Εφετείο δεν πετύχουν αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου, ο Νομάρχης θα είναι υποχρεωμένος να ανακαλέσει τις άδειες.
Είναι πραγματικά άδικο, για τις αστοχίες της δημόσιας διοίκησης 25 οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο.Είναι άδικο να αφαιρεθούν οι άδειες αυτές» δήλωσε ο Μιχ. Ματζαβίνος.
Τόνισε ότι η επίλυση του ζητήματος μπορεί να έρθει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση, πρόταση που έχει κατατεθεί προς τη ΝΑΜ και το αρμόδιο υπουργείο, καθώς υπάρχει νομικό προηγούμενο με τις τελευταίες άδειες που είχαν χορηγηθεί στο νομό Αττικής.
Σύμφωνα με την πρόταση «οι 15 άδειες του πολεοδομικού συγκροτήματος, που θεωρείται και ενιαία έδρα, παραμένουν και χορηγούνται μισές και για τις δυο θέσεις σε Βόλο και τις τρεις στη Νέα Ιωνία, που δεν υπάρχουν επιλαχόντες, το Σωματείο πρέπει να κληθεί να υποδείξει πως θα καλυφθούν».

Καταγγελίες για «συνδικαλιστικές διώξεις»!

Στο στόχαστρο του Συνδέσμου «Η ΑΡΓΩ» βρέθηκε και ο Συνεταιρισμός EuroTaxi, με τον Μιχ. Ματζαβίνο να μιλά για συνδικαλιστικές διώξεις και για «χαράτσι» 12 ευρώ σε βάρος οδηγών ταξί.
Όπως είπε «η διοίκηση του Συνεταιρισμού "Εurotaxi", επικαλούμενη το δορυφορικό σύστημα που έχει εγκαταστήσει θεωρεί ότι η συχνότητα και όλη η διαδικασία χορήγησης ή μη κλήσεων είναι δικό της μαγαζί».
Ο κ. Μιχ. Ματζαβίνος αναφέρθηκε στο δικό του παράδειγμα, όταν βρήκε δουλειά ως οδηγός ταξί, οπότε η Διοίκηση του συνεταιρισμού «Ευρωταξί» αρνούνταν να του δώσουν κλήσεις, με αποκορύφωμα καταγγελίες του συνδικαλιστή σε Επιθεώρηση Εργασίας, Ε.Κ.Β. και Ν.Α.Μ.. Μάλιστα μετά την καταγγελία προς τη Νομαρχία, ο κ. Ματζαβίνος κατήγγειλε ωμό εκβιασμό του ιδιοκτήτη ταξί για τον οποίο εργαζόταν, από τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα να απολυθεί.
Αναφέρθηκε επίσης στη στάση της διοίκησης του EuroTaxi απέναντι στην προσπάθεια να «σπάσει» το «χαράτσι» των 12 ευρώ που καταβάλλουν προς το συνεταιρισμό οι οδηγοί κάθε φορά που αλλάζουν αυτοκίνητο.
«Η διαδικασία καταβολής 12 ευρώ είναι παράνομη και καταχρηστική και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών εργάζεται χωρίς κλήσεις εδώ και 14 μήνες, κάτι που δεν είναι άσχετο με την ιδιότητα του Προέδρου» είπε και καυτηρίασε τη στάση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επί του θέματος.
"Η Νομαρχία το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος. Μας έστειλαν έγγραφο από τη διεύθυνση Μεταφορών σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να επέμβει στα εσωτερικά μιας ιδιωτικής επιχείρησης.
Κανένα ραδιοδίκτυο δεν είναι ιδιωτικό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ραδιοταξί. Την περιβόητη χρέωση για την ραδιοκλήση (1,70 ευρώ) δικαιούνται μόνο όσα ταξί είναι ενταγμένα σε ειδικά ραδιοδίκτυα επιβατικών δημόσιας χρήσης.
Τα ειδικά ραδιοδίκτυα υπόκεινται άμεσα στον έλεγχο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ας επιλέξουν οι κύριοι του EuroTaxi. Είναι ειδικό ραδιοδίκτυο;
Εάν είναι, δεν έχουν δικαίωμα να κόβουν τις κλήσεις από κανέναν και ο Νομάρχης για τη στάση τους αυτή πρέπει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Εάν δεν είναι, τότε τα αυτοκίνητα που υπάγονται στο δίκτυο EuroTaxi δεν δικαιούνται το 1,70. Ας διαλέξουν. Σε κάθε περίπτωση η Νομαρχία πρέπει να πάρει θέση" επισήμανε.

Βγαίνουν για δουλειά και μπορεί να καταλήξουν στο αυτόφωρο!

Σύμφωνα με τον Μιχ. Ματζαβίνο πολλοί οδηγοί ταξί και από τη Μαγνησία- έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο για μεταφορά μεταναστών που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς «η μεταφορά μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, σύμφωνα με το νόμο περί λαθρομετανάστευσης θεωρείται κακούργημα, οδηγεί τον μεταφορέα τους στο αυτόφωρο και μπορεί να οδηγήσει πέρα από ποινές φυλάκισης στην κατάσχεση του ταξί και της άδειας κυκλοφορίας».
Χαρακτήρισε απαράδεκτο να μην υπάρχει «δίχτυ» προστασίας για τους εργαζομένους στα ταξί και να μπαίνουν σε περιπέτειες από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν οι μετανάστες βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας.
Ο κλάδος έχει καταθέσει προτάσεις ωστόσο ο ειδικός νόμος πλαίσιο για τα ταξί έχει καθυστερήσει.
Πρόταση του κλάδου είναι εφόσον τηρείται ο κανονισμός λειτουργίας ταξί, ο οδηγός- υπάλληλος, ή ο οδηγός -ιδιοκτήτης να απαλλάσσεται από το νόμο περί μεταφοράς λαθρομεταναστών.
«Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αν διαθέτουν έγγραφα ή αν αυτά είναι πλαστά. Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να μεταφέρουμε όποιον έρθει στην πιάτσα», είπε και συμπλήρωσε «αδυναμίες άλλων δεν μπορεί να πληρώνει ο οδηγός ταξί».
Από τις εφημερίδες Νέος Τύπος και Μαγνησία.
Μεγάλα ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενούν και οι άλλες δυο τοπικές εφημερίδες, Θεσσαλία και Ταχυδρόμος.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τα τσιγάρα, τα ποτά κι ο τζόγος!

Τζόγος χωρίς κάπνισμα δεν μπορεί να υπάρξει, λέει το υπουργείο Υγείας, το οποίο στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προσπαθεί να αντιμετωπίσει μερικά από τα θέματα που έχουν προκύψει ενόψει της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ειδικά για τα καζίνο η υπουργική απόφαση δίνει στις επιχειρήσεις που τα λειτουργούν τη δυνατότητα να διαβουλευτούν με τα υπουργεία Οικονομίας και Τουρισμού, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος που θα απαιτηθεί για αυτή τη διαβούλευση.

Τσιγάρο με... ιατρική συνταγή

Τόσο ο νόμος όσο και η σημερινή υπουργική απόφαση προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε κάθε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο. Εξαιρούνται, ωστόσο, τα ψυχιατρεία"καθώς για τους ασθενείς τους αποκλειστικά, δύναται να επιτραπεί το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Τα... έγχορδα κέντρα

Τι ισχύει, όμως, για τα κέντρα διασκέδασης; Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ορίσουν ότι το 40% του εμβαδού του κέντρου αποτελεί χώρο καπνιζόντων, με την προϋπόθεση ότι η συνολική επιφάνεια του κέντρου είναι 300 τ.μ. Σε μια τέτοια περίπτωση δηλαδή, ο χώρος των καπνιστών μπορεί να έχει επιφάνεια 120 τ.μ. σε ποια όμως κέντρα μπορεί να δημιουργηθεί η... καπνισμένη περιοχή, περιφερειακά της οποίας θα πρέπει να τοποθετούνται διαχωριστικά ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων; Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μόνο στα "κέντρα διασκέδασης με ζωντανή έγχορδη μουσική", ορισμός που μάλλον αποκλείει τα μεγάλα κλαμπ της παραλιακής. Οσο για τον ορισμό "έγχορδη μουσική" ίσως να σημαίνει πως αν σε ένα κέντρο εμφανιστεί ένα συγκρότημα κρουστών, η συναυλία τους θα είναι... άκαπνη.

Από τους διαλόγους

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το Κ.Κ.Ε. ξετινάζει τον Σανιδά!

Ρόμπα κάνει το ΚΚΕ τον γραφικό, αλλά επικίνδυνο για τη δημοκρατία, δήθεν αδέκαστο δικαστή Σανιδά

«Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επιτρέπει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να ελέγχουν και να φακελώνουν τις επικοινωνίες στο ίντερνετ, έχοντας απλώς υποψίες για κάποιο αδίκημα, αποτελεί εφαρμογή της πολιτικής και των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Για ακόμη μια φορά λειτουργεί ως υποχείριο των προϊσταμένων του κυβερνητικών και θεματοφύλακας των επιλογών του κεφαλαίου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η ενέργεια ακολουθεί το νόμο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Έτσι διαμορφώνουν τους όρους ώστε να υλοποιηθεί η απαράδεκτη και τρομοκρατική κατεύθυνση της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που επιβάλει την καταγραφή όλων των επικοινωνιών και την αποθήκευση των δεδομένων για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η αντιμετώπιση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής συνδέεται αναπόσπαστα με τη λαϊκή πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.»
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο ΣΥΝ ξεσκεπάζει τον Σανιδά!

«Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι κυριολεκτικά έως το τελευταίο 24ωρο της καριέρας του ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς, διεκδικώντας επάξια μια περίοπτη θέση στον κατάλογο των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών λειτουργών της Θέμιδας στα εισαγγελικά χρονικά, «αγωνίζεται» με πάθος, από το δικό του μετερίζι, να «συνεργήσει» στην αποψίλωση θεσμικών κεκτημένων του δημοκρατικού κράτους δικαίου.
Με άλλη μια νομικά καινοφανή και παράδοξη γνωμοδότηση του – που ελπίζουμε πια εκ των πραγμάτων να είναι η τελευταία – υποστηρίζει ότι τα blogs και τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων δεν προστατεύονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας και έτσι δίνει πράσινο φως στους πιο νοσηρούς εγκεφάλους χάραξης κατασταλτικής πολιτικής στην Ελλάδα προκειμένου να οικοδομήσουν ένα εφιαλτικών διαστάσεων πλέγμα μαζικών παρακολουθήσεων που θα το ζήλευαν και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Παρακάμπτοντας πλέον επισήμως την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, οι αριθμοί τηλεφώνων, τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία συνδρομητών, ο χρόνος και ο τόπος κλήσης καθώς και η διάρκεια μιας συνδιάλεξης θα είναι προσβάσιμα στις αρχές με απλό αίτημά τους στους παροχείς των υπηρεσιών. Ο κ. Σανιδάς αποχωρεί κατεδαφίζοντας συνταγματικές διατάξεις, στη θέση των οποίων έρχεται και εγκαθίσταται πανηγυρικά το κράτος του Όργουελ.
Η δημοκρατική αντίσταση των πολιτών και οι αγώνες μας θα τους ακυρώσουν τα σχέδια. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία.»
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το «Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών» παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης Γιατρός»

Μια παράσταση αφιερωμένη στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Θεάτρου Σκιών «ανεβάζει» στη σκηνή ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.
Τίτλος του έργου «Ο Καραγκιόζης Γιατρός», που παρουσιάζει το «Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών» του Παναγιώτη Φιλιππίδη.
Το ««Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών» ιδρύθηκε στο Βόλο από τον Παναγιώτη Φιλιππίδη. Ήταν η κατάληξη ενός παιχνιδιού, μιας «λόξας» όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, καθώς και μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια.
Ο καραγκιοζοπαίχτης Παναγιώτης Φιλιππίδης είχε την τύχη ή την ατυχία να παρακολουθήσει αρκετούς από τους μεγάλους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίχτες αλλά να μη μαθητεύσει σε κανέναν απ΄ αυτούς.
Τα έργα που παίζει ο Παναγιώτης Φιλιππίδης τις περισσότερες φορές είναι γραμμένα από τον ίδιο.
Έργα που συνδέουν κλασικές φόρμες με σύγχρονους τύπους και θέματα, γνώριμα και προσιτά στο παιδί που στις μέρες μας είναι ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός θεατής.

«Ο Καραγκιόζης Γιατρός» είναι μια κλασική παράσταση.
Πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα του θεάτρου σκιών παιγμένη με μεράκι, με σεβασμό στην παράδοση και την τέχνη των πρωτομαστόρων δασκάλων καραγκιοζοπαιχτών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι μαθητές φτιάχνουν μόνοι τους το σχολείο τους!

Νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία για την νέα σχολική χρονιά από τους καθηγητές και μαθητές του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, καθώς από κοινού συναρμολογούν τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ σχεδιάζουν και κατασκευάζουν γραφεία για να τοποθετηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.
Μόνοι τους φτιάχνουν το σχολείο τους οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, που περιλαμβάνει το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το 2ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας, το ΤΕΕ ειδικής Αγωγής, το ΕΕΕΚ, το ΕΚΦΕ και τη Σχολική βιβλιοθήκη.
Εδώ και κάποιους μήνες οι μαθητές του τμήματος πληροφορικής Μιχάλης Κουμαντέρης, Χρήστος Κουτρούλης, Τίμος Ματάκης, Γιώργος Μεσβελασβίλι, Μιχάλης Μαχαίρας, Επαμεινώνδας Κόφφας, Κώστας Κυπτίου και Γιώργος Βασιλείου μαζί με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Φανή Κόκκινου αποφάσισαν να επέμβουν στο χώρο του εργαστηρίου και να τον διαμορφώσουν, ώστε τα μαθήματα να γίνονται σ ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Έτσι άρχισαν τις εργασίες επισκευής των τοίχων, ενώ πραγματοποίησαν και ελαιοχρωματισμό. Παράλληλα, οι καθηγητές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν μόνοι τους έπιπλα, τα οποία θα τοποθετηθούν στο συγκρότημα για την εξυπηρέτηση των μαθητών.
Έτσι ο κ. Κωνσταντίνος Πιτσάβας ξεκίνησε να κατασκευάζει τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου εκεί να μπουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα χρησιμοποιούνται στα διαλείμματα από τους μαθητές.
Ακόμη για τις ανάγκες του γραφείου καθηγητών του ΣΕΚ ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Κόκκινος σχεδίασε και στη συνέχεια κατασκεύασε μια βιβλιοθήκη.
Οι μαθητές και καθηγητές του ΣΕΚ δίνουν έτσι το παράδειγμα σε όλους πως το δημόσιο σχολείο είναι για όλους και μάλιστα πως όλοι θα πρέπει να το προστατεύουν και να ασχολούνται για την καλυτέρευσή του.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Οι μαθητές κι οι καθηγητές τους, δείχνουν με την εθελοντική εργασία τους και το μεράκι τους, πως αγαπάνε το Δημόσιο σχολείο.
Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, "λάμπουν" δια της απουσίας τους!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μουσικό Χωριό στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου

Αίτημα στην UNESCO για την ένταξη του Πηλίου στους αναγνωρισμένους τόπους παγκοσμίου πολιτιστικού τοπίου θα υποβάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Aπ. Παπατόλιας με αφορμή συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των εκδηλώσεων του Μουσικού Χωριού 2009 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου από τις 13 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2009.
Μουσική, θέατρο, μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια, τεχνολογία στη μουσική, παιδικό τραγούδι, σώμα και κατασκευή μουσικών οργάνων, είναι μόνο λίγες από τις νέες κατευθύνσεις που θα παρουσιαστούν φέτος, στον Αγ. Λαυρέντιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία μουσικών παρεμβάσεων (arTree), η ΕΚΠΟΛ και ο Δήμος Αρτέμιδος.
Το Φεστιβάλ στηρίζει οικονομικά η Ν.Α.Μ. με 15.000 ευρώ και η Ε.Κ.ΠΟΛ. με 7.000 ευρώ.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Το Μουσικό Χωριό που περιλαμβάνει εργαστήρια - masterclasses - συναυλίες - χορό και δρώμενα, θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (13-19 Ιουλίου, 18 - 24 Αυγούστου και 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου), με τη συμμετοχή 33 εργαστηρίων και 65 μουσικών, που θα ζήσουν στο χωριό και γενικά η ατμόσφαιρα θα θυμίζει ένα ατέλειωτο happening με εργαστήρια, σεμινάρια, μικρές συναυλίες στις αυλές των αρχοντικών, ενώ το τοπίο θα δέσει με μουσικά θέματα όλου του φάσματος, σύγχρονα και παραδοσιακά.
Τα δρώμενα της πρώτης και δεύτερης περιόδου, θα καλυφθούν ραδιοφωνικά από το Β’ και Γ’ προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Φετινό στίγμα της διοργάνωσης θα είναι η κεντρική συναυλία, με τις Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριτζίλα, στις 21 Αυγούστου, ενώ όλες οι συναυλίες και τα δρώμενα του Μουσικού Χωριού, βιντεοσκοπούνται, ηχογραφούνται και αρχειοθετούνται, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρωτογενούς υλικού μουσικό ερευνητή θελήσει αργότερα να επεξεργαστεί το υλικό.
«Το Μουσικό Χωριό κάνει πράξη την παγκοσμιότητα του Πηλίου και προετοιμάζει το έδαφος για την υποβολή του φακέλου στην UNESCO για ένταξη του Πηλίου, στους αναγνωρισμένους τόπους παγκόσμιου πολιτιστικού τοπίου» δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας που τόνισε ότι ο θεσμός εξαπλώνεται μέσα στο χρόνο και κερδίζει σε ποιοτικό βάθος, καθώς θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους.
«Σε μια περίοδο που το Πήλιο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και που εκπέμπουμε SOS για τη σωτηρία του, το Μουσικό Χωριό είναι η διαφήμιση του Πηλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας» δήλωσε ο Νομάρχης ενώ η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη τόνισε ότι το Μουσικό Χωριό παράγει και δημιουργεί πολιτισμό και μπορεί να γίνει θεσμός και παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.
Ο Γ. Λαζαρίδης, πιανίστας και μέλος της εταιρείας ArTree επισήμανε ότι η ζήτηση για το φεστιβάλ είναι μεγάλη και γι’ αυτό επιμηκύνθηκε ο χρόνος διεξαγωγής ενώ ο
Κ. Μακρυγιαννάκης, ανέφερε ότι, επειδή φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση του σύμπαντος από τον Γαλιλαίο, θα παρουσιαστεί το σύγχρονο μουσικό έργο Tiercreis (Ζωδιακός Κύκλος) του Stockhausen, την πρώτη περίοδο (13-19 Ιουλίου).
Επίσης θα υπάρξει αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Χρήστου, που έφυγε από τη ζωή, με τα έργα του «Βαρύτονος» και «Πιανίστας», ενώ φέτος στις δραστηριότητες του Μουσικού Χωριού εντάσσονται ανάπηρα έως και κωφά παιδιά, που προσεγγίζουν τον ήχο με ειδικούς τρόπους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ.
Τέλος η τρίτη και τελευταία περίοδο του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στις μουσικές των λαών της Ν.Α. Μεσογείου.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το Αλιβέρι είπε ΟΧΙ στο RDF




Πολύ μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 στο Αλιβέρι ενάντια στην καύση RDF (σκουπίδια) από το εκεί εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.
Με εισηγήσεις και τοποθετήσεις η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, πολιτικοί, κόμματα, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες διατράνωσαν την απόφασή τους να εμποδίσουν την καύση RDF που θα επιβαρύνει περαιτέρω την ατμόσφαιρα της περιοχής.Στο τέλος της εκδήλωσης εκδόθηκε ψήφισμα.
Αναμένονται μέσα στην εβδομάδα αυτή συναντήσεις με το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από πρόσκληση των τελευταίων.
Η Συντονιστική Επιτροπή προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις.
Από την Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δεν ρευστοποιούμε το Συνασπισμό!

Δεν ρευστοποιούμε το Συνασπισμό!
Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους καλύτερης εκπροσώπησης όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΝ Μαγνησίας
Σε μία πολύ δύσκολη καμπή για το Συνασπισμό της Αριστεράς και το ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των αποτελεσμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΝ στη Μαγνησία Κώστας Δελημήτρος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και αναλύει τα αίτια της ήττας χωρίς φόβο και πάθος, αναγνωρίζοντας λάθη και αδυναμίες της παράταξης.
Παρά το σοκ από την παραίτηση Αλαβάνου αρχικά και το comeback το στέλεχος του ΣΥΝ επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους στις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το όλο θέμα και επισημαίνει ότι «όλες οι απόψεις, και της πιο ακραίας κριτικής, περιέχουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν, αν κατατίθενται με σκοπό να βοηθήσουν», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα τονίζει ότι «σκοπός δεν είναι η ρευστοποίηση του ΣΥΝ και των υπολοίπων συνιστωσών αλλά η εξεύρεση του καλυτέρου τρόπου εκπροσώπησης».

Κύριε Δελημήτρο. Το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν το αναμενόμενο. Τι έφταιξε;

Πράγματι είχαμε στασιμότητα στα ποσοστά μας και κυρίως ένα εκλογικό αποτέλεσμα που είναι κατώτερο των προσδοκιών και των στόχων μας. Η αναζήτηση των αιτιών πρέπει να γίνει σε πανευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό επίπεδο. Ορισμένα από τα αίτια που συνθέτουν το ψηφιδωτό είναι:
Πρώτο. Έχουμε μια άνευ προηγούμενου αποχή στις Ευρωεκλογές, καθώς στα μάτια των πολιτών το διακύβευμα δεν ήταν ουσιαστικό αλλά συμβολικό. Έτσι πάρα πολλοί, και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, έστειλαν πολιτικό μήνυμα σε όλους. Αυτό το γεγονός πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά, καθώς βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης (που θα γίνει εντονότερη) και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων. Ταυτόχρονα οι όροι οικοδόμησης της Ε.Ε. είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις ανάγκες και τα όνειρα των λαών της Ευρώπης.
Δεύτερο. Σημειώνεται συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος. Αυτό διασώζει τον δικομματισμό από την εικόνα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης. Η Ν.Δ. μειώνεται κατά 9,5% και χάνει ∼1.400.000 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ μειώνεται 1,7% και χάνει ∼850.000 ψηφοφόρους. (από την ήττα του 2007), συνολικά ο δικομματισμός χάνει 11,25% και ∼2.200.000 ψηφοφόροι του γυρίζουν την πλάτη.
Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ήττα του δικομματισμού, γιατί από την μια κανείς δεν καρπώνεται τις απώλειες (εκτός της ακροδεξιάς), ενώ από την άλλη η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν καταδικάστηκε η οικονομική της πολιτική και μπορεί να ξανακερδίσει τον κόσμο, κυνηγώντας μετανάστες και το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει γιατί βγήκε πρώτο.
Θα ήταν καταδίκη του δικομματισμού, αν η κυβέρνηση φοβόταν να επιβάλει νέους φόρους, να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και το ΠΑΣΟΚ υποχρεωνόταν να την στηρίξει, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην οικονομική της πολιτική. Αποτέλεσμα αυτού θα ήταν η ενίσχυση της Αριστεράς. Αυτό δεν συνεπάγεται απουσία δυσαρέσκειας, αντίθετα είναι έντονη και την βλέπουμε καθημερινά στην επαφή μας με τον κόσμο. Σημαίνει απουσία προσδοκιών για μια άλλη πορεία, εδώ πρέπει να ψάξουμε δικές μας ευθύνες και αδυναμίες.

Ναι, αλλά το ΛΑΟΣ σημείωσε μεγάλη άνοδο. Δεν σας λέει κάτι αυτό;

Η άνοδος της ακροδεξιάς, σε ποσοστά και σε ψήφους, οφείλεται εν μέρει στην εκλογική κατάρρευση της Ν.Δ., αλλά καρπώνεται την αντίδραση ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων, αξιοποιώντας τη διάλυση κάθε κοινωνικής συνοχής και τα συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά που γεννά η παγκόσμια οικονομική κρίση με επιφανειακό, συντηρητικό, λαϊκίστικο πολιτικό λόγο. Η τάση ανόδου της ακροδεξιάς επηρεάζει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ενσωματώνουν βασικές ξενοφοβικές-ρατσιστικές προσεγγίσεις και προτάσεις της.
Στον αντίποδα της ευρωπαϊκής δεξιάς που κρατά τους μετανάστες στη θέση του προβλήματος βρίσκεται η δική μας πολιτική παρουσία και δράση. Δεν αρκεί να εξηγούμε στον κόσμο ότι ο καπιταλισμός είναι η αιτία των προβλημάτων του. Πρέπει να ανακτήσουμε την ηγεμονία των ιδεών στο κοινωνικό επίπεδο, αυτό θα γίνει όταν μιλήσουμε στους ανθρώπους για την κρίση, την οικονομική εκμετάλλευση, τις κοινωνικές ανισότητες και τα δικαιώματά τους. Μόνον έτσι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτούς που θέλουμε πραγματικά να εκπροσωπούμε, γιατί ιδεολογικό και πολιτικό αντίβαρο απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό είμαστε εμείς, η Ενωτική Ριζοσπαστική Ανανεωτική Αριστερά, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Θέλω επίσης να σημειώσω ότι η οικονομική κρίση και οι τάσεις στην Ευρώπη φέρνουν σε πλήρη κατάρρευση την σοσιαλδημοκρατία, που δεν αναδεικνύεται σε εναλλακτική λύση έναντι της κρίση αλλά κομμάτι της. Είναι λογικό, καθώς η σοσιαλδημοκρατία έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε κριτική στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και αποσκοπεί στη διαχείρισή του. Έχασε την ικανότητά της να κάνει κοινωνικές συμμαχίες. Καταφέρνει μόνο να καρπώνεται, προσωρινά, δυσαρέσκεια από την διακυβέρνηση της δεξιάς. Η δεξιά και η ακροδεξιά ενισχύονται, υποσχόμενες διέξοδο από την κρίση με ξενοφοβία και εθνική περιχαράκωση. Πρόκειται για φαύλο κύκλο που γιγαντώνει την ξενοφοβία και την καταστολή, αγνοώντας τα κοινωνικά προβλήματα που αυξάνονται και βαθαίνει την κρίση, οδηγώντας τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε κοινωνικές εκρήξεις. Αποδεικνύει ότι από τη σοσιαλδημοκρατία των προηγούμενων δεκαετιών, που μιλούσε για κοινωνικό κράτος και κοινωνική συνοχή, ελάχιστα έχουν απομείνει.

Τι έφταιξε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά, το έχετε καταγράψει;

Ελλείψεις και ανεπάρκειες της Αριστεράς εν γένει και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ειδικότερα που κωδικοποιούνται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Πρώτον δεν μπορέσαμε να προβάλουμε την δική μας απάντηση στη κρίση ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έγινε πλήρως κατανοητό από τη κοινωνία, δεύτερο δεν καταφέραμε να απαντήσουμε καθαρά και πειστικά στο φόβο που γεννά η οικονομική κρίση, η διαφορετικότητα, η εγκληματικότητα, η καταστολή και ο κρατικός αυταρχισμός, στο φόβο που κυριαρχεί πια στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και είναι το κύριο στοιχείο που τροφοδοτεί το λαϊκισμό και την ακροδεξιά. Τα “Δεκεμβριανά” και η λυσσαλέα επίθεση που δεχθήκαμε από το οικονομικομιντιακό και πολιτικό σύστημα. Είχαμε αδυναμίες στον τρόπο που ιδεολογικοποιήσαμε, χωρίς ουσιαστική θεωρητική εμβάθυνση τις διαφωνίες μας. Κυρίως η δημόσια μηδενιστική κριτική που ασκήθηκε από στελέχη μας, ήταν καταστροφικό λάθος. Παρά τις αδυναμίες και ορισμένες πράγματι αμήχανες παρουσίες (όχι στην ανάλυση και την αντίληψή, αλλά στον διαχωρισμό του αυθόρμητου από τον φετιχισμό της βίας) στους τηλεοπτικούς δέκτες στην αρχή των γεγονότων αισθανόμαστε περήφανοι για την στάση μας να υπερασπιστούμε το κίνημα των νέων ανθρώπων απέναντι σε όλα αυτά που ένιωσαν να τους πνίγουν.
Η εικόνα Βαβυλωνίας που εκπέμπαμε προς τα έξω. Με σχεδόν αποκλειστική ευθύνη μερίδας κεντρικών και έμπειρων στελεχών του κόμματος μετατράπηκε το πρωτοποριακό εγχείρημα εσωκομματικής δημοκρατίας (δημοψήφισμα για την στελέχωση του ευρώψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) σε μια εικόνα εσωκομματικής διαπάλης και διαμάχης, άνοιξε άστοχα μια συζήτηση που αφορούμε τις καταστατικές μας δεσμεύσεις (αρχές που δεσμεύουν όλους χωρίς καμιά εξαίρεση) και έδινε την εικόνα αντιμαχόμενων παρατάξεων για θέσεις και οφίτσια. Έτσι χάσαμε δυο βασικά πλεονεκτήματα, της ανιδιοτέλειας στην κοινωνία (εκπέμπαμε ότι δεν μοιάζουμε με τους άλλους πολιτικούς χώρους –– παραίτηση Αλαβάνου από την προεδρία του ΣΥΝ μετά από νίκη για να εκλεγεί ένας νέος άνθρωπος ώστε να αντιστοιχηθεί ο χώρος με το μέλλον του τόπου, την νεολαία –– μετακίνηση του στην άγονη γραμμή για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ––απόρριψη Τσίπρα εκλόγιμης θέσης παραμένοντας δημοτικός σύμβουλος).
Χάσαμε επίσης το πολιτικό πλεονέκτημα του Προγραμματικού Συνέδριου (όπου επεξεργαστήκαμε ένα πρόγραμμα απάντησης στην κρίση και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος) και το ακυρώσαμε καθώς η λάθος στάση μερίδας στελεχών οδήγησε την κοινωνία να συζητά, αν είναι ώριμες οι συνθήκες η Αριστερά να στηρίξει μια κυβέρνηση κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ.

Επισημάνατε προχθές ότι η διαχείριση της παραίτησης Αλαβάνου προκάλεσε επιπλέον προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο κλίμα στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάται ότι υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από την απόφασή του ή έγινε εν θερμώ και υπήρξε μετά δεύτερη σκέψη;

Αυτές είναι ώρες ευθύνης για την Αριστερά και χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις, που άρχισαν να γίνονται, ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νηφάλιας αποτίμησης, εξωστρεφούς δράσης και ανάκαμψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως εκ τούτου δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπήρξε κάποια σκοπιμότητα.

Πώς εκτιμάτε την πρόταση Αλαβάνου για μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και ποιο ρόλο θα έχει ο ΣΥΝ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Η σκέψη όλων και του σ/φου Αλαβάνου είναι συνεχώς στην δημοκρατικότερη λειτουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σκοπός του, σκοπός μας δεν είναι η ρευστοποίηση του ΣΥΝ και των υπολοίπων συνιστωσών αλλά η εξεύρεση του καλυτέρου τρόπου εκπροσώπησης, διαβούλευσης, συμμετοχής και αξιοποίησης των συντρόφων εκείνων που δεν ανήκουν σε καμιά από τις συνιστώσες που απαρτίζουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Βοηθούν φωνές όπως αυτή του Λεωνίδα Κύρκου ή του Νίκου Κωνσταντόπουλου με τις διάφορες επισημάνσεις τους να κρίνονται ή να επικρίνονται από μερίδα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ;

Όλες οι απόψεις, και της πιο ακραίας κριτικής, περιέχουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν αν κατατίθενται με σκοπό να βοηθήσουν. Βεβαίως όταν δημόσια τοποθετείσαι όλοι μπορούν να σε κρίνουν.

Πώς μπορεί να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο. Με πολιτικό διάλογο ή αποφάσεις οργανωτικού χαρακτήρα;

Πιστεύω ότι δεν είμαστε σε αδιέξοδο και οι τελευταίες εξελίξεις το επιβεβαιώνουν. Αυτό συνέβη μέσα από πολιτικό διάλογο, ο οποίος θα συνεχιστεί συνοδευόμενος και από τα απαραίτητα οργανωτικά μετρά (δεν μιλώ για μέτρα διοικητικής φύσης), ώστε να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αλλά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποδίδοντας το μέγιστο και χρησιμότερο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό.

Εκτιμάτε ότι σας κόστισε πολιτικά αυτή η εμμονή στη μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ;

Εκτιμούμε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει ανεπιστρεπτί ταχθεί στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων και το αποδεικνύει καθημερινά από τις πολιτικές του υποστηρίζει, αντίθετα με την κοινωνική βάση αυτού του χώρου είμαστε σε καθημερινή επαφή και συχνά δίνουμε κοινούς αγώνες. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βασισμένος στο πρόγραμμά του (είμαστε το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα), συνεχώς θα προτείνει διάλογο και κοινή δράση σε όποιον “βλέπει” να υποστηρίζονται τα συμφέροντά του μέσα από επιμέρους ή γενικότερες πρωτοβουλίες.

Υπάρχει χρόνος για επαναπροσδιορισμό; Παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο…

Στον πολιτικό προσανατολισμό μας παραμένουμε σαφώς αμετακίνητοι στην αριστερή γραμμή πλεύσης, την γραμμή του αριστερού ριζοσπαστισμού, που είναι ανανεωτικός, δημοκρατικός, οικολογικός, κινηματικός, ουμανιστικός και διεθνιστικός. Είναι αδιαπραγμάτευτες οι αποφάσεις του 4ου & 5ου Συνεδρίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Η δυναμική αυτής της επιλογής είναι τέτοια, που δεν κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε, ούτε στον «απομονωτισμό» ούτε και στην «ενσωμάτωση» στο πολιτικό σύστημα εξουσίας.
Αμφισβητούμε συνολικά το σύστημα μέσα από την συγκρότηση του τρίτου πόλου της πολιτικής μας ζωής, της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Αυτός με το αριστερό ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα για την προστασία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος από την κρίση είναι η μόνη διέξοδος.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κεραυνός χτύπησε πολυκατοικία!

Από θαύμα σώθηκαν ένοικοι τριώροφης οικίας στη Νέα Ιωνία από κεραυνό που έπεσε στην ταράτσα του οικήματος το απόγευμα της Κυριακής, όταν ξέσπασε ισχυρότατο μπουρίνι στο Βόλο.
Σοκαρισμένοι είναι ακόμα οι ένοικοι από τον κεραυνό που χτύπησε το σπίτι τους, σπέρνοντας τον πανικό τόσο στους ιδιοκτήτες, όσο και στους περίοικους.
Ήταν λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα της Κυριακής, όταν ξέσπασε το μπουρίνι στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας διάρκειας μιάμιση περίπου ώρας.
Γύρω στις 5:00 συνέβη το απίστευτο περιστατικό.
Οι ένοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν λίγο μετά τις έξι που σταμάτησε η βροχή ανέβηκαν στην ταράτσα και αντίκρισαν το θερμοσίφωνα κομματισμένο.
Οι γείτονες, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού επισήμαναν πως μόλις έπεσε ο κεραυνός εκτοξεύονταν κομμάτια στους απέναντι δρόμους.
Ο κεραυνός εκτός από το θερμοσίφωνα κατέστρεψε τρεις τηλεοράσεις και το μόντεμ του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ οι ένοικοι ακόμη εξετάζουν για τυχόν ζημιές σε ολόκληρο το ηλεκτρολογικό δίκτυο του σπιτιού και θ' αναζητήσουν ευθύνες για το περιστατικό, καθώς όπως υπογραμμίζουν «αναρωτιέμαι για το κατά πόσο είμαστε προστατευμένοι από τους κεραυνούς μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα. Να ήμουνα στην εξοχή να μη ζητήσω ευθύνες από κανένα, αλλά σε μια αστική περιοχή ποιος έχει την ευθύνη; Θα φοβόμαστε και τους κεραυνούς τώρα;».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Θρασύτατη ληστεία από ένοπλους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Κατερίνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilATvxQb22Kr76IhCkB4tldPtfWqrv5Oz81wncD7nB5mu9GFYsstMqtlJrS4AaTIeSPC7yUEkPs92bqFci2BUxTT8FzQTT0j6w1yXNEd-Qd4HOuDM7d1pSJHgcuDrLipR-fAGfPSFJ6y0/s320/%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91.jpg Χτες τα μεσάνυχτα ένοπλοι κουκουλοφόροι έστησαν καρτέρι και λήστεψαν ιδιοκτήτη καφενείου επί της οδού Τραπεζούντος και Ιωαννίνων στο κέντρο της Κατερίνης. Οι ληστές ήταν τρεις, ο ένας κρατούσε τσίλιες και οι άλλοι δύο μπήκαν στο διπλανό στενό δίπλα από το καφενείο, όπου βρίσκεται το σπίτι του ληστευθέντος. Φαίνεται πως οι τρεις ληστές παρακολουθούσαν το καφενείο και περίμεναν να κλείσει. Τους δράστες αντιλήφθηκε ένας γείτονας που ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του καφενείου ότι δύο ύποπτα άτομα μπήκαν μέσα στο διπλανό στενό. Ο ιδιοκτήτης πήρε ένα ξύλο και πήγε να ελέγξει τον χώρο, όταν βρέθηκε μπροστά σε δύο κουκουλοφόρους οπλισμένους με πιστόλια που τον εξανάγκασαν να τους δώσει 800 ευρώ που είχε πάνω του και έσπευσαν να εξαφανιστούν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε και κατέφτασε επιτόπου η αστυνομία και από ό,τι μάθαμε έχουν προασαχθεί για ανάκριση τέσσερις ύποπτοι. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εκθεση - σοκ για τη διαφθορά

Πολεοδομίες, εφορίες, ο χώρος της υγείας και οι δήμοι εμφανίζονται στην κορυφή της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Κυρίαρχος χώρος που πλήττεται από τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση αποτελεί για άλλη μια φορά το περιβάλλον.
Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιντζής, παρουσιάζεται «σωρεία παραβάσεων σε έναν τομέα όπου η καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα είναι άπειρα από τη μη τήρηση των περιοχών Νατούρα και Ραμσάρα μέχρι τον Ασωπό».
Σχετικά με την υπόθεση του Ασωπού, στη δίκη που αναμένεται στο πλημμελειοδικείο Θηβών πολιτικός ενάγων θα είναι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Σοβαρό πρόβλημα και αιτία πολλών παρανομιών αποτελεί η έλλειψη Εθνικού Δασολογίου, με το οποίο μπορούν να προστατευθούν από τις καταπατήσεις τα δημόσια και ιδιωτικά δάση.

Οι... «εξαίρετοι»

Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος».
«Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι» σημείωσε ο κ. Ρακιντζής. Ανέφερε ως κραυγαλέα περίπτωση, αντιπροσωπευτική της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, την περίπτωση Επιμελητή του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και ισχυρίσθηκε -όταν εμφανίσθηκαν οι ελεγκτές- ότι επρόκειτο για φίλους και συγγενείς που γιόρταζαν, αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και ύστερα από δίχρονες έρευνες της ομάδας του Γενικού Επιθεωρητή διαπιστώθηκε ότι είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των δυο εκατ. ευρώ στη διάρκεια έξι χρόνων.
Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.

Οff shore... με φακελάκια

«Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρίες όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής.
Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ -οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα- έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρίσεις.

Αλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις

-Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήμαρχος ζήτησε 500.000 ευρώ για να καθαρίσει ένα χώρο 10 στρεμμάτων. Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε και έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
- Υπάλληλος στη Νομαρχία Πειραιά είχε εκδώσει 31 πλαστές άδειες φορτηγών διεθνούς κυκλοφορίας και 62 για φορτηγά εθνικών μεταφορών. Κάθε μια από αυτές κοστολογείται σε 200.000-300.000 ευρώ.
- Εφοριακοί στη Θεσσαλονίκη «επέστρεφαν» ΦΠΑ για εμπορεύματα που δεν είχαν υπάρξει ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαν επιστραφεί 100 εκατ. ευρώ (!) ΦΠΑ για εξαγωγή δερμάτινων ειδών στην Κίνα.

Οι έλεγχοι

Το δυναμικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας αποτελούν οκτώ επιθεωρητές και 20 υπάλληλοι. Παρ΄όλα αυτά, το 2008 εξετάσθηκαν 888 υποθέσεις, ελέχθησαν 7608 "πόθεν έσχες" διευθυντών σε εφορίες, πολεοδομίες και ελεγκτικούς μηχανισμούς (σε 30 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν αιφνίδιες αυξήσεις περιουσιών), διενεργήθηκαν 4316 έλεγχοι από τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Επιθεώρησης, παραπέμφθηκαν 746 υποθέσεις στον εισαγγελέα και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Ο κ. Ρακιντζής τόνισε επανειλημμένως -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης- ότι πρωτεύοντα ρόλο στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης παίζει ο πολίτης και τόνισε το ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Οι προτάσεις

Στις προτάσεις που Γενικού Επιθεωρητή περιλαμβάνονται η εφαρμογή της μη εντοπιότητας στους διορισμούς δημοσίων υπαλλήλων σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι αστυνομίες και εφορίες (πρόκειται για «βαρίδια» -όπως είπε- στις «πλάτες των υπαλλήλων») και η αλλαγή τόπου για όποιον προάγεται, αφού δεν μπορεί να είναι σεβαστός εκεί όπου πριν ήταν απλός υπάλληλος.
Επίσης προτάθηκε η δημιουργία νέου μισθολογίου και η μείωση της γραφειοκρατίας που αποτρέπει τις επενδύσεις, τις οποίες τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Με το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών δίδεται δυνατότητα στο Νομικό Συμβούλιο και τις οργανώσεις να παρίστανται ως ενάγοντες σε περιβαλλοντικές δίκες.
Επίσης έχει προταθεί η δημιουργία υπηρεσίας κατεδαφίσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Επιθεωρητή, αφού «στις Κυκλάδες έχουν συμφωνήσει όλοι μαζί οι εργολάβοι να μην πηγαίνουν σε κατεδαφίσεις για να μην γίνονται».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έρχονται οι βουλευτικές εκλογές.

Το αργότερο τον Μάρτιο οι εκλογές…
…«παίζουν» και το φθινόπωρο!

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το ενδεχόμενο συναινετικής εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αφού με τα σημερινά δεδομένα και με βάση τις θέσεις που έχουν διατυπώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο δείχνουν μονόδρομος.
Απρόσμενη χαρακτηρίζει μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου την απόφαση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει κανέναν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο στην Βουλή, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ να μην μπορούν από μόνοι τους να επιλέξουν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους!
Αφού, λοιπόν, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν για την εκλογή Προέδρου θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, αλλά με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή, αφού δηλαδή διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό και για το φθινόπωρο, αφού πολλοί τις συνδέουν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την κατάσταση της οικονομίας.
Από piazza del popolo
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

To golum της Ν.Δ.....


Το φερέφωνο της κυβέρνησης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με γνωμοδότηση που έκανε σήμερα αναφέρει ότι η αστυνομία μπορεί να συλλέγει τα ίχνη από πράξεις που γίνονται στο διαδίκτυο αφού θεωρεί πως οτιδήποτε δημοσιοποιείται είναι στον αέρα!



Γιατί όμως ο Σανιδάς έκανε αυτή την γνωμοδότηση που θα τον φέρει απέναντι από το διαδίκτυο μόλις δύο ημέρες πριν φύγει από την θέση του; Γιατί ήταν ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ της κυβέρνησης.


Χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να άρουν το απόρρητο στο Διαδίκτυο αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης ακόμη και αν αυτή αποτελεί πλημμέλημα. Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή του (9/2009) ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών...
troktiko
Από το trelo kouneli
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο κ. Σανιδάς ξεχνά, αλλά οι bloggers του θυμίζουν

Γιατί ένας υπουργός Δικαιοσύνης ΟΦΕΙΛΕΙ, ακόμη και σε “αδελφούς” του δικαστές να ασκεί ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ…

Νόμος 1756/1988
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
Άρθρο 91, παράγραφος 3, εδάφιο β΄
Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού συνιστούν ιδίως:
α). Πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας ή υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και η συμμετοχή του σε πράξεις που οδηγούν στην κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας,
β). Η συμμετοχή του σε οργάνωση της οποίας οι σκοποί είναι κρυφοί ή επιβάλλει στα μέλη της μυστικότητα,
γ). Η χρησιμοποίηση της ιδιότητάς του για επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών,
δ). Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων του...
Φυσικά, σε κανέναν δικαστή δεν έχει ασκηθεί δίωξη, δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος, αφού κανείς δεν τον έχει παραβιάσει… Ναι, κανείς δικαστής δεν έχει υποπέσει στα περιγραφόμενα αδικήματα από τον παραπάνω Νόμο!
Τώρα βέβαια, ένας δικαστής θα μπορούσε να ισχυριστεί: και οι πολιτικοί να εμπίπτουν σε αντίστοιχο νόμο με ανάλογες κυρώσεις.
Δηλαδή, ένας δικαστής θα μπορούσε ν’ αναρωτηθεί:
ένας πολιτικός μπορεί να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται εθνική κυριαρχία; Ένας πολιτικό μπορεί να συμμετέχει σε οργάνωση της οποίας οι σκοποί είναι κρυφοί ή επιβάλλει στα μέλη της μυστικότητα, π.χ. να είναι μέλος μασονικής στοάς; Να χτίζει αυθαίρετο και να μην τιμωρείται; Να κλείνει τη βουλή για να παραγραφούν αδικήματα;
Ε! Αφού αυτοί μπορούν να παρανομούν, γιατί θα έπρεπε να μην παρανομούν οι δικαστές;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τα πυρωμένα πληκτρολόγια, δεν σβήνουν από γνωμοδοτήσεις!


Σε όλη την ελληνική μπλογκόσφαιρα, έχει γίνει γνωστή πλέον η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Ο κ. Σανιδάς λέει τα εξής:
1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κλπ).
2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα "εξωτερικά στοιχεία" της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας της.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι το απόρρητο των επικοινωνιών προστατεύεται απ' το άρθρο 19 του Συντάγματος της χώρας μας!
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι ο Ποινικός Κώδικας της χώρας μας θεωρεί την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών εγκληματική πράξη.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέριψε σχετική εισήγηση της Ευρρωπαϊκής επιτροπής και την υποχρέωσε σε αναμόρφωση και διόρθωση για να επανεισαχθεί προς ψήφιση.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι η κατάργηση του απόρρητου στο ίντερνετ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι αντίθετη με όλες τις σχετικές διατάξεις της Ευρωπαικής Ενωσης.
Ο κ. Σανιδάς δεν ξέχασε λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί να κάνει μια τελευταία εκδούλευση στην κυβέρνηση.
Γιατί πίσω απ' τον μανδύα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, βρίσκεται η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης, των Μ.Μ.Ε. και των υποτακτικών τους, να ελέγξουν και να φιμώσουν τα ενοχλητικά ιστολόγια.
Μόνο που σε ότι αφορά τους bloggers, έχουν από πολύ καιρό δείξει ότι "δεν μασάνε" ούτε από εισαγγελείς, ούτε από χαφιέδες, ούτε από στημένους "εκπροσώπους", ούτε από κυβερνήσεις.
Η φωνές τους όχι μόνο δεν μπορούν να φιμωθούν, αλλά καθημερινά γίνονται περισσότερες και δυνατότερες!
Το μόνο που θα καταφέρετε κύριοι, είναι τα ήδη πυρωμένα πληκτρολόγιά των bloggers να γίνουν πυρκαγιά που θα σας κάψει!!!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template