Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

''Για χάρη σου κοιμήθηκα δυο μέρες έξω''

Είχα υποσχεθεί στη Μάνια, ότι θα έγραφα σε μια ανάρτηση τις απόψεις μου για το πρόβλημα της μετανάστευσης στη χώρα μας.
Σήμερα αλίευσα το παρακάτω κείμενο στο ιστολόγιο ANemos.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος, ανεξάρτητα από κομματική ή άλλη τοποθέτηση, που να διαφωνεί μαζί του!
Το προσυπογράφω, καθώς θεωρώ ότι δεν θα μπορούσα να βρω καταλληλότερα λόγια για να τοποθετηθώ στο θέμα.


«Πρέπει να δεχτούμε το εξής: όποια μέτρα και να πάρεις, δεν θα σταματήσεις τη διακίνηση. Άνθρωποι που υποφέρουν κάποια στιγμή φεύγουν και κάπου πάνε. Ούτε εγώ έφυγα από κέφι. Η λογική μου λοιπόν λέει: πρώτον, ανθρώπινη υποδοχή στον βαθμό που κάθε κράτος μπορεί και δεύτερον, βοήθεια σε χώρες με οξυμμένα προβλήματα. Οι άλλες λύσεις έχουν δοκιμαστεί. Οι Αμερικανοί έφραξαν τα σύνορα με το Μεξικό χωρίς αποτέλεσμα, ο Μιτεράν πλήρωνε Ισπανούς και Πορτογάλους για να φύγουν, αυτοί έπαιρναν τα λεφτά και ξαναγύριζαν. Οι μετανάστες δεν είναι κυνηγοί ευτυχίας, όπως κάποιοι νομίζουν. Κυνηγούν λύσεις. Πώς θα ταΐσουν τα παιδιά τους, πώς θα ξεφύγουν από τη φυλακή ενός δικτάτορα.

Πρωτίστως είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Έτσι πρέπει να βλέπουμε το ζήτημα. Και αυτού του τύπου τις λύσεις δεν τις έχουμε ποτέ δοκιμάσει. Δεν ξέρω κατά πόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους. Η άφιξη 1,5 εκατομμυρίου προσφύγων το ΄22 ήταν πρόβλημα που λύθηκε και μάλιστα προς όφελός μας. Είναι σαν ένα παιδί με πρόβλημα στα Μαθηματικά. Προσπαθείς να το βοηθήσεις. Δεν προσπαθείς να το στείλεις στην Ιταλία. Ούτε να το ρίξεις στον Καιάδα.

Υπάρχει μια διδακτική ιστορία στα "Λακωνικά" του Παυσανία. Ένας Σπαρτιάτης έρχεται στην Αθήνα. Έχει έναν γνωστό στην Αγορά, ο οποίος κάνει ότι δεν τον βλέπει επί δύο μέρες. Μετά που έχει ετοιμάσει το σπίτι του, τον καλεί να μείνει εκεί. Ο Σπαρτιάτης κοιτάζει το τακτοποιημένο δωμάτιο και λέει: "Για χάρη σου κοιμήθηκα δυο μέρες έξω". Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να είναι όλες οι συνθήκες κατάλληλες για να βοηθήσουμε κάποιον. Άρα όχι απαγορεύσεις, αλλά βοήθεια. Να μην κλείνουμε τους αρρώστους έξω από τα σπίτια τα βράδια, όπως στον Μεσαίωνα».


Θοδωρής Καλλιφατίδης
Συγγραφέας
Μετανάστης στη Σουηδία
ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

>ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Ανοίγει τις πύλες του στις 3 του Ιούλη
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η τιμή της αγάπης, από μαθητική θεατρική ομάδα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας - Ιούνιος 2009, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας η θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας «Το Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών», παρουσιάζει την παράσταση «Η τιμή της Αγάπης» βασισμένη στο έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα».

Το έργο γράφηκε το 1920. Είναι μια ιστορία αγάπης, αλλά όχι μόνο αυτό. Ο συγγραφέας καταγράφει ως κοινωνικός παρατηρητής όλα τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής του, τις ραγδαίες αλλαγές που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα ζωής (κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά) και παρουσιάζει τους ήρωές του να πάσχουν μέσα από όλες αυτές τις ανακατατάξεις.

Η νεαρή Ρήνη, κόρης της Επιστήμης και του Τρίνκουλου, από φτωχική γενιά θα ερωτευτεί τον Αντρέα που η καταγωγή του κρατάει από τα ξεπεσμένα αρχοντόσπιτα της Κέρκυρας. Το αίσθημα είναι σφοδρό και αμοιβαίο. Εμπόδιο για να ευοδωθεί είναι η προίκα. Η Ρήνη μέσα από όλα όσα θα συμβούν και από τον αγαπημένο της και από τη μητέρα της, θα πάρει την απόφαση να θυσιάσει την αγάπη της και να περισώσει την αξιοπρέπειά της.


Τους ρόλους υποδύονται οι μαθητές: Επιστήμη: Φίλη Διανέλλου
Ρήνη: Ελένη Κουτσούκη, Αντρέας: Θανάσης Μανώλης, Τρίνκουλος: Γιάννης Μαρές, Γειτόνισσες: Ευγενία Κεφαλά, Γιολάντα Μπασδέκη, Ιουλία Λώλου, Βαγγελίτσα Πουλαράκη, Στεφανία Κερασιώτη, Σιόρα Θάλεια: Ελένη Ζαφείρογλου, Μικρή κόρη: Μαρία Ευαγγέλου, Ταβερνιάρης: Δημήτρης Σουσουρής, Φοιτητής: Βάγιος Γιαννιός, Ρούσσης: Αλέξανδρος Βόζας, Διονύσης: Χρήστος Μαλάτος, Αστυνομικοί: Γιάννης Παπαθανασίου Ηλίας Πέπα, Θείος Σπύρος: Μιχάλης Λάγκουρας, (φιλική συμμετοχή από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας), Μικρός γιος: Βαγγέλης Διανέλλος (φιλική συμμετοχή από το 4ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας). Τη μουσική του έργου έγραψε η Ελένη Καραΐνδρου.

Στο ρόλο του Κ. Θεοτόκη ο Κώστας Αμυγδαλίτσης. Στο ρόλο του τραγουδοποιού ο Νίκος Αλεξίου. Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Παπαϊωάννου. Σημαντική βοήθεια έδωσε η Ευμορφία Λαμπαδάρη. Κατασκευή σκηνικών: Χρήστος Δημητρίου.
πηγή: εφημερίδα Μαγνησία

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι απ' τις πρόβες της παράστασης και θα βρείτε πολλές ακόμα στην ιστοσελίδα του σχολείου
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τουρκική νάρκη αλιεύτηκε κοντά στη Σκιάθο!

Στη βραχονησίδα του Τσουγκριά κοντά στη Σκιάθο ταξίδεψε εκπαιδευτική νάρκη Τουρκικής προέλευσης.
Ψαράς της περιοχής που είδε τη νάρκη να επιπλέει, τη ρυμούλκησε έως τη θέση Αη Γιώργης ενώ χθες ανέλαβε δράση ομάδα βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού.
Η νάρκη, που δεν περιέχει εκρηκτικά και χρησίμευε για ασκήσεις, θα μεταφερθεί σήμερα σε στρατιωτική μονάδα.
Το περιστατικό σημειώθηκε δυο ημέρες πριν, όταν ψαράς της περιοχής εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή του Τσουγκριά μια εκπαιδευτική νάρκη, την οποία, έχοντας άγνοια κινδύνου καθώς δεν ήταν γνωστό αν ήταν ανενεργή ή όχι, ρυμούλκησε με τη βάρκα του ως τον Αη Γιώργη.
Μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Σκιάθου και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενημερώθηκε το Πολεμικό Ναυτικό και χθες το πρωί μετέβη στο νησί κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Ναυτικού.
Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι πρόκειται για νάρκη εκπαιδευτικού τύπου, χωρίς γόμωση με εκρηκτικά, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου.
Όπως έγινε γνωστό, η εκπαιδευτική νάρκη ήταν Τουρκικής προέλευσης, που φαίνεται να έφτασε στον Τσουγκριά παρασυρόμενη από τα θαλάσσια ρεύματα.
Μετά τον έλεγχο από την Μ.Υ.Κ. η νάρκη θα μεταφερθεί σήμερα σε στρατιωτική μονάδα.
Πηγή: Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πραξικόπημα στην Ονδούρα!!!

Πραξικόπημα στην Ονδούρα, ο στρατός σώζει τη χώρα από τον κομμουνισμό, τα ΜΜΕ δεν γράφουν τίποτα και…

…η λεγόμενη ευρωπαϊκή αριστερά και κεντροαριστερά σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας τα γλυκά μάτια στον μαύρο πλανητάρχη
Γιώργο Παπανδρέου, είσαι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και η σιωπή δεν σου ταιριάζει!
Χθες βράδυ τα δραματικά τα λόγια του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Manuel Zelaya, που αντιστέκεται έχοντας την υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων και του λαού: «Αυτή την ώρα γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα…».
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Manuel D’Escoto, καταδικάζει με απλές δηλώσεις το πραξικόπημα: «καταδικάζουμε το πραξικόπημα στην Ονδούρα, εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Manuel Zelaya…».
Μόνο και μόνο το επικείμενο δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής για τη Συνταγματική αναθεώρηση, πανικόβαλε τους λακέδες των ΗΠΑ, την ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας και τη διεφθαρμένη δεξιά.
Η οσμή ενός Συντάγματος αρκούσε για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, με πρόφαση «τη σωτηρία της χώρας από τον κομμουνισμό…». Η παλιά, γνώριμη και στον ελληνικό λαό συνταγή των ΗΠΑ.
Και μπροστά στο πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Manuel Zelaya και της κεντροαριστερής κυβέρνησής του, η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ και της λεγόμενης ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.
Ο πρόεδρος Zelaya μίλησε στο λαό, ενώ εξελίσσεται το πραξικόπημα και τα κοινωνικά κινήματα κάνουν έναν απελπισμένο αγώνα δρόμου για ν’ αντιμετωπιστεί η «σιωπή των διεθνών ΜΜΕ», ώστε ν’ αποτραπεί το πραξικόπημα.
Στο πλευρό του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, παραμένει μόνον ο αρχηγός της Αεροπορίας Javier Price.
Δραματικές εξελίξεις σε μια εποχή που τα ΜΜΕ σιωπούν και η ευρωπαϊκή αριστερά σφυρίζει αδιάφορα.
Έστω τα blogs, ας υψώσουμε μια φωνή αλληλεγγύης στο λαό της Ονδούρας!
Το βίντεο για το δημοψήφισμα που "προκάλεσε" το πραξικόπημα

El pueblo hondureño resiste junto a Zelaya. El golpe aún en marcha

Golpe de estado en marcha en Honduras contra Manuel Zelaya. Punto por punto, el próximo zarpazo de la derecha en Latinoamérica

Presidente hondureño arremete contra el Congreso



Ο λαός στο πλευρό του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Manuel Zelaya
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η Εμπορική Τράπεζα διώχνει 1.500 υπαλλήλους και κλείνει 57 καταστήματα

Την άμεση εφαρμογή μιας σειράς μέτρων και δράσεων, μεταξύ των οποίων συνέχιση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 1.500 εργαζόμενους και κλείσιμο καταστημάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και την προσαρμογή της βάσης κόστους της στο νέο οικονομικό περιβάλλον, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εμπορική Τράπεζα.

Το χρονικό πλαίσιο αυτών των δράσεων καλύπτει την περίοδο 2009 - 2011 και ως κύριοι στόχοι τίθενται η σταθεροποίηση και η διαχείριση των τρεχουσών συνθηκών, η αποκατάσταση των περιθωρίων, η μείωση της βάσης κόστους, ο περιορισμός της έκθεσης σε κίνδυνο και η δημιουργία των κατάλληλων δομών για την επιτυχή πορεία της τράπεζας στο μέλλον.

Ειδικότερα, η νέα διοικητική ομάδα της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση ορισμένων μέτρων:

* μείωση των Γενικών και Διοικητικών Δαπανών σε ποσοστό περίπου 21% έως το 2011.

* αναδιάρθρωση και μετεγκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων, εστιάζοντας σε περιοχές με προοπτικές. Σ' αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο καταστημάτων - κυρίως όσων βρίσκονται σε μη κερδοφόρες περιοχές, όσων παρουσιάζουν χαμηλές προοπτικές κερδοφορίας ή βρίσκονται σε περιοχές με υπερπλήρη αριθμό καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία 57 καταστημάτων, να μετεγκατασταθούν 33 καταστήματα σε περισσότερο κερδοφόρες περιοχές, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσει η λειτουργία 22 νέων καταστημάτων σε περιοχές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, η Διοίκηση θα αξιολογήσει και θα επαναδιαπραγματευθεί - όπου αυτό είναι απαραίτητο - τις συμβάσεις μίσθωσης των καταστημάτων και θα εξετασθεί η επιλογή πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and lease back), σε περιπτώσεις όπου προκύπτει όφελος.
Περισσότερα στη Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα ''μέτρα'' για τον Ο.Σ.Ε.

Οι σιδηροδρομικοί του Νομού Μαγνησίας απορρίπτουν στο σύνολό του το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που παρουσίασε προχθές ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας αρχής γενομένης από τις επόμενες μέρες.
Χθες πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση στη λέσχη σιδηροδρομικών στο Βόλο μέσα σε φορτισμένο κλίμα.
Χαρακτήρισαν απαράδεκτο και πρωτοφανή σε παγκόσμια κλίμακα το συγκεκριμένο σχέδιο, κατήγγειλαν ότι ο ΟΣΕ διαλύεται, ενώ όπως προέβλεψαν το επιβατικό κοινό θα «πληρώσει τη νύφη» καθώς αυξάνονται τα εισιτήρια του σιδηροδρόμου σε τρεις δόσεις ανά οκτάμηνο και με διαδικασίες εξπρές από την 1η Αυγούστου, με στόχο τα κόμιστρα του σιδηροδρόμου να φτάσουν στο 80% της τιμής του εισιτηρίου των ΚΤΕΛ για τις αντίστοιχες διαδρομές.

Οι σιδηροδρομικοί από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγούνε στους δρόμους με συλλαλητήρια, καταλήψεις και με άλλες μορφές δράσης που θα αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου.

«Απορρίπτουμε τις θέσεις του υπουργού και πλέον οι κινητοποιήσεις έχουν τον λόγο τόνισε χθες ο Γραμματέας του Συλλόγου Θεσσαλίας Δημ. Σιαφάκας.
Ο Σύνδεσμος τις επόμενες μέρες θα προωθήσει υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του σε όλους τους βουλευτές του νομού και θα ζητήσουν την στήριξή τους, στον αγώνα που ξεκινά.
Δε μιλάμε για συνταξιοδότηση, αλλά για εφεδρεία.
Θα μπορούν να μας καλούν όποτε θέλουν τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος Δημ. Πουλαράκης. Μιλάμε για μαζικές απολύσεις.
Πιθανόν και για μια διάλυση του σιδηροδρόμου γιατί αν αποχωρήσουν τόσα άτομα και δεν γίνει επαναπρόσληψη καταλαβαίνετε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Εμείς ως συνδικαλιστές καταθέσαμε τις προτάσεις μας εδώ και καιρό αλλά κανένας δεν μας άκουσε. Μας κατέθεσαν το αποτυχημένο αυτό σχέδιο που δεν θα λειτουργήσει».
Η μόνη διαφορά με το προηγούμενο σχέδιο, σύμφωνα με τους σιδηροδρομικούς είναι ότι η υποχρεωτική εφεδρεία ξεκινά στα 55 αντί για τα 50-54 που ήταν η πρώτη πρόταση.
Σήμερα οι άνω των 55 ετών είναι 1.174 άτομα και κάθε χρόνο προστίθενται άλλα 400 άτομα. Σε επτά χρόνια υποχρεωτικά θα έχουν αποχωρήσει περίπου 4.000 εργαζόμενοι από το Σιδηρόδρομο.
Περισσότερα στον Ταχυδρόμο
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρά θιν αλός

Το αεροπλάνο με διακριτικά «Μακεδονία», αλλά από τα Σκόπια, στην Κέρκυρα. Τα τουρκικά μαχητικά στη Μυτιλήνη. Και η υπουργάρα στον κόσμο της…

Ο δε μπαμπάς της στο Μαξίμου για οικογενειακή υπόθεση.

Εχει γούστο να εκδοθεί ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα και να τον εντάξουν σε κανένα πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων…

Ε, όχι και ξύλινη γλώσσα ο πρωθυπουργός! Ξύλινη μύτη, ναι, στέκει. Με τόσες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι…

Κατάλαβες, συνάδελφε, γιατί αξίζει να αφιερώνουμε περισσότερο από μονόστηλο στην απόλυση εργαζομένων;

«Συγνώμη για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον κάρφωσε κανονικά τον παιδοκτόνο Αλαβάνο. Μόνο το όνομά του δεν είπε…

Εκτός κι αν έρχεται και νέα παραίτηση και μας τα λέει προκαταβολικά.

Θέλει η Αλέκα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει με όσα γίνονται στο διπλανό μαγαζί.

Στο δε άλλο μαγαζί, πρώην γωνία, θέλουν γενικώς να κρυφτούν από τον κόσμο, αλλά καρφώνονται μεταξύ τους. Ασε που καλοπιάνουν και τον συγκάτοικο, μην πάει σε άλλη γειτονιά, παίρνοντας μαζί και τους πελάτες.

Για τα ηλεκτρικά δεν τους νοιάζει, έχουν πατενταρισμένα δικά τους.
Μάκης Μπαλλής
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μας ''έγραψαν'' κανονικά οι Ιταλοί!

Τους… ξύπνησε το greek-olympics, όμως παραμένει «Μακεδονία»

Μετά από δύο ημέρες και ενώ τα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν παρόντα στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) ήρθε η διαμαρτυρία για το θέμα της «Μακεδονίας».
Περιττό να πούμε ότι τους… ξύπνησε και πάλι το greek-olympics.blogspot.com που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα
.
Η Ελληνική πλευρά έκανε παρέμβαση στους Ιταλούς για την αναφορά της χώρας FYROM με το όνομα «Μακεδονία» και το πρόβλημα «λύθηκε πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις» πληροφορεί από την Πεσκάρα ο Τάσος Παπαχρήσου εκπρόσωπος Τύπου της ΕΟΕ.
Όμως δεν είναι έτσι.
Δυστυχώς και πάλι δεν έκανα το αυτονόητο να.. τσεκάρουν την ιστοσελίδα των διοργανωτών που εξακολουθεί να αναφέρει τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία». Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του «Έθνους» ότι «τελικά, όμως, έπειτα από την έγγραφη διαμαρτυρία μελών της ελληνικής αποστολής στην οργανωτική επιτροπή η επίμαχη λέξη αποσύρθηκε»,
Μόνο που δεν είναι έτσι και μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε από τη φωτογραφία που είναι σημερινή (ώρα 2.20μμ) και που εξακολουθεί να γράφει «Μακεδονία».
Οι Ιταλοί έγραψαν την όποια, καθυστερημένη, διαμαρτυρία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους…

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αναβιώνουν το αιματοβαμμένο καθεστώς του Σάχη;

Η σημαία του δικτατορικού καθεστώτος του Σάχη της Περσίας, ανεμίζει μετά από 30 χρόνια και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ… Σύμπτωση;

Ας προσέξουμε το σύμβολο (λιοντάρι), που εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, στην Ιρανική σημαία.
Είναι η σημαία της Δυναστείας των Pahlavi (Imperial State of Iran - Dowlat-e Shâhanshâhi-ye Irân). Του σκληρού μοναρχοφασιστικού καθεστώτος που καταπίεζε το λαό του Ιράν.
Δεν είναι περίεργο;
Ποιοι προμηθεύουν, ποιοι πληρώνουν και κατασκευάζονται χιλιάδες σημαίες του καθεστώτος (PAHLAVI FLAGS), ώστε να διαδηλώνουν εναντίον της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, απαιτώντας «δημοκρατία»;
Πως θα ένιωθε ένα Έλληνας πολίτης αν ανέμιζαν σημαίες της 21ης Απρίλη ή των Γλύξμπουργκ, απαιτώντας «δημοκρατία»;
Να… αναρωτιόμαστε… απλώς…
Αναρωτιόμαστε μήπως είμαστε φαντασιόπληκτοι, εναντίον των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υπέρ δικτατορικών καθεστώτων… Αλλά, δεν παρατηρούμε την ίδια «ευαισθησία» όταν η Κύπρος στενάζει κάτω από τουρκική κατοχή, όταν σφαγιάζεται ένας λαός 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπινων ψυχών στη Γάζα και μάλιστα από αποκλεισμό 3 χρόνων, όταν η Κούβα είναι κάτω από εμπάργκο και τρομοκρατικές επιθέσεις, όταν βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία και στήνουν προτεκτοράτα (Σκόπια, Κόσσοβο…)…

Άσχετο
Υπάρχει αριστερά σήμερα, που να μην ανταγωνίζεται με τη δεξιά στο ποιός είναι καλύτερος διαχζειριστής του καπιταλιστικού συστήματος;
Ε... δεν αντέξαμε!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέθανε ο Michael Jackson

Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον (29 Αυγούστου 1958 - 25 Ιουνίου 2009) ήταν Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός.
Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.
Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».

Γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα. Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.
Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971.
Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons.
Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987).
Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records.
Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10.
Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5.
Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles,Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων.

Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Το μεσημέρι της 25ης Ιουνίου 2009 μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου UCLA στο Λος Άντζελες, ύστερα απο καρδιακό επεισόδιο, όπου κι απεβίωσε.
Από MEDIA ΚΟΥΦΑΛΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μεσογειακοί αγώνες και οι βολιώτες αθλητές

Στην Πεσκάρα της Ιταλίας όπου ξεκίνησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες, βρίσκεται ήδη η πρώτη αποστολή των Δήμων Βόλου και Λάρισας, όπου στο ειδικό περίπτερο των δύο πόλεων θα διαφημίσουν την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Η τελετή έναρξης των Αγώνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 22.00 στην Πεσκάρα (Stadio «Adriatico») και σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που θα απαρτίζεται από 405 (!) αθλητές, θα είναι ο βολιώτης ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος.
Εκτός του ολυμπιονίκη, στην ελληνική ομάδα συμμετέχουν αρκετοί βολιώτες αθλητές και αθλήτριες.
Η Βίκυ Κοσμίδου στο καράτε, η Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και ο Στέργιος Παπαχρήστος στην κωπηλασία, ο Νίκος Ζουπάνη η Φαβιόλα Κωστάμη και η Αθηνά Τάσσου στο μπιτς βόλλεϊ, ο Δημήτρης Χειμώνας και η Δέσποινα Δοδοτζίδου στη σκοποβολή.
Μαζί τους θα είναι και οι προπονητές τους, ο Γιώργος Κουρκούμπας (κωπηλασία), ο Γιώργος Κοσμίδης (καράτε), ο Βαγγέλης Σταθόπουλος (μπιτς βόλλεϊ) και ο Νίκος Μίχας (σκοποβολή).
Αναλυτικά βιογραφικά τους σημειώματα, στην εφημερίδα Θεσσαλία της 25/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φοροεπιδρομή για 1,9 δις € !

Την πρώτη δέσμη μέτρων για την αύξηση των κρατικών εσόδων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας.
Μεταξύ άλλων αυξάνεται η φορολογία στα καύσιμα και στην κινητή τηλεφωνία, ενώ επιβάλλεται και ετήσιος φόρος για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Εκτιμάται ότι το πρώτο αυτό πακέτο μέτρων είναι "light", καθώς δεν ανακοινώθηκαν επιπλέον φόροι για ποτά, τσιγάρα και άλλα, γεγονός που πυροδοτεί σενάρια.
Ο Γ. Παπαθανασίου, σημείωσε ότι το πακέτο των μέτρων αναμένεται να αποφέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 1,9 δισ. ευρώ.
"Τα μέτρα αυτά αν και δεν είναι ευχάριστα είναι αναγκαία και δίκαια κοινωνικά κατανεμημένα, είπε ο υπουργός Οικονομίας.Ο υπουργός Οικονομίας προέβλεψε μηδενικό περίπου ρυθμό ανάπτυξης για εφέτος έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,1%. "Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις κοντά στο 0% το 2009" τόνισε.
Σκάφη, αυτοκίνητα πολυτελείας, καύσιμα και κινητά μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου πακέτου φορολογικών μέτρων ύψους 1,9 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλεί η οικονομική κρίση στην ελληνική οικονομία ανακοίνωσε χθες ο κ. Παπαθανασίου.
Ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα για το 2009 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2010. «Η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει προς το τέλος του έτους και θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2010 ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου προσθέτονταν ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες πλήττονται από την κρίση».
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού: Η απώλεια εσόδων, σε σχέση με τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αναμένεται να συνεχισθεί εξαιτίας της κρίσης τους επόμενους μήνες, και εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2,6 δισ. ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ το 2009. Ήδη έχουν ανακοινωθεί και περιληφθεί στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης μέτρα που θα αποφέρουν έσοδα 1,2 δισ. ευρώ, ή 0,5% του ΑΕΠ ( μείωση δαπανών έκτακτη εισφορά στα μεγάλα εισοδήματα).
Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανασίου ότι για να εκπληρωθεί ο στόχος του προγράμματος σταθερότητας για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 2,3 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.
Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός (οι αυξήσεις σε τσιγάρα και ποτά μπήκαν τελικά στο «συρτάρι») και τα οποία όπως είπε είναι «κοινωνικά δίκαια κατανεμημένα» θα αποσκοπούν στο να εισπραχθούν 1,9 δισ. ευρώ φέτος. Τα υπόλοιπα θα εισπραχθούν από τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι "τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ενισχύουν το άδικο αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, που φοροαπαλλάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ τις στηρίζει πολύμορφα με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και κοινοτικά κονδύλια".
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: "Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει, μέσα στην καλπάζουσα κρίση, τα ασθενέστερα στρώματα, προχώρησε σήμερα σε μια νέα μεγάλη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. Η κυβερνητική πολιτική και το απαράδεκτο καθεστώς της κοινοτικής επιτήρησης σπρώχνουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα".
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αιβαλιώτης δήλωσε: "Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πρόγευση αυτών που θα ακολουθήσουν. Είναι πέρα από σίγουρο ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για τους μη προνομιούχους".
Αναλυτικά τα μέτρα στην εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συνελήφθη έλληνας δημοσιογράφος στο Ιράν


Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τον Έλληνα δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη που κάλυπτε τα γεγονότα στην Τεχεράνη για λογαριασμό των Washington Times, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εξωτερικών.
Η σύλληψη έγινε πριν από τρεις ημέρες με τις ιρανικές αρχές να κατηγορούν το δημοσιογράφο για «παράνομη δράση».
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ένας φίλος του δημοσιογράφου και για το θέμα φέρεται να έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία.
O εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Επιβεβαιώνουμε ότι Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος εργαζόταν στο Ιράν συνελήφθη, στα τέλη της περασμένης εβδομάδος, από τις ιρανικές Αρχές. Το Υπουργείο Εξωτερικών, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επαφή με την οικογένειά του. Έχουμε προβεί στα κατάλληλα διαβήματα, σε όλα τα επίπεδα, και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις ιρανικές Αρχές, προκειμένου να δοθεί σύντομα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συνταξιούχος 55 χρονών, εμπρηστής 30 αυτοκινήτων!

Ένας 55χρονος συνταξιούχος, κάτοικος Βόλου, είναι ο δράστης που προκάλεσε 30 εμπρησμούς και εκρήξεις κατά σταθμευμένων αυτοκινήτων, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, που έπεσε την Πέμπτη στα χέρια της Αστυνομίας και προφυλακίστηκε, με εντολή του εισαγγελέα.
Ο δράστης είχε μανία με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, που εμπόδιζαν την ομαλή κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια και τις εισόδους πολυκατοικιών, ενώ κατασκεύαζε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να πετύχει το σκοπό του!
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από κατάλληλο προανακριτικό και αστυνομικό χειρισμό, ανακαλύφθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος από τις 23 Οκτωβρίου 2007 μέχρι στις 30 Απριλίου 2009, προκάλεσε 30 εμπρησμούς και εκρήξεις, σε βάρος ισάριθμων σταθμευμένων Ι.Χ. και μικρών φορτηγών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και άμεσο κίνδυνο για ανθρώπους.
Πρόκειται για έναν άνδρα, ετών 55, ημεδαπό, συνταξιούχο τραπεζικό, κάτοικο Βόλου.
Όπως αποδείχτηκε, ο 55χρονος κατασκεύαζε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από φιαλίδια υγραερίου (γκαζάκια) και εύφλεκτο υλικό (χαρτί κουζίνας με οινόπνευμα) και τους τοποθετούσε κάτω από συνήθως παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα και φορτηγάκια, ενώ, βάζοντας φωτιά, προκαλούσε πυρκαγιά και έκρηξη.
Αιτία των πράξεών του, αναφέρει η Αστυνομία, φέρεται ότι είναι η ακραία αντίθεσή του στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή διέλευση και κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια και στις εισόδους πολυκατοικιών.
Σε βάρος του συνταξιούχου σχηματίστηκε δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος (εμπρησμός και έκρηξη κατά συρροή, από ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο), που υποβλήθηκε αρμοδίως και ήδη, στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης.
Ο 55χρονος, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στις φυλακές μέχρι τη δίκη του.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σήματα της τροχαίας για την ομφαλοσκόπηση

ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή
Από το Πες το μ' ένα σκίτσο γιατί χανόμαστε!..


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέθανε η Farrah Fawcett

Σήμερα 25/6 άφησε την τελευταία πνοή της η διάσημη
ηθοποιός Farrah Fawcett σε ηλικία 62 ετών (2 February 1947),
η επαγγελματική καταξίωση ήρθε για εκείνη παίζοντας στην
τηλεοπτική σειρά Οι Αγγελοι του Τσάρλι απ το 1976-1980, την
δεκαετία του 1970 θεωρείτο μία από της πιο sexy γυναίκες του
πλανήτη, μάλιστα είναι η μοναδική γυναίκα που 8+ εκατομμύρια
άνθρωποι αγόρασαν το διάσημο poster της στο οποίο φορούσε
ένα κόκκινο ολόσωμο μαγιό (φώτο αριστερά).

Το 1995 κατάφερε να ξαφνιάσει τους θαυμαστές της ποζάροντας
για το περιοδικό Playboy σε ηλικία 48 ετών, μέχρι πριν από
αυτό είχε αρνηθεί σε προτάσεις ώστε να βγει γυμνή σε
περιοδικά και σε ταινίες, το περιοδικό κατάφερε να έχει
της καλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας του 90 από το
συγκεκριμένο τεύχος με 4.000.000 πωλήσεις.

Το 1995 επίσης απέκτησε το δικό της Αστέρι στην λεωφόρο
της δόξας στο hollywood!

Στην καριέρα της είχε προταθεί 6 φορές για Χρυσή Σφαίρα,
είχε παντρευτεί τον star της Tv Lee Majors το 1978 και το
1982 χώρισε, έκτοτε διατήρησε δεσμό με τον Ryan O'Neal.

Από την 17χρονη σχέση της με τον Ryan O'Neal απέκτησε έναν
γιο τον Redmond O'Neal.

To 2006 έμαθε πως πάσχει από καρκίνο του εντέρου και έκτοτε
έκανε κάποιες εγχειρήσεις που τελικώς δεν κατάφεραν να της
σώσουν την ζωή!
Από MEDIA ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Farrah Fawcett - Πέθανε στην Αγκαλιά του O'Neal

Η Farrah Fawcett, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1947 στο Corpus Christi του Texas.

Η μαμά της Pauline Alice Evans και ο μπαμπάς της James William Fawcett.

Οι πρόγονοι της ήταν Γάλλοι, Άγγλοι και Choctaw, μία Ινδιάνικη φυλή.


Φοίτησε Πανεπιστήμιο στο University of Texas στο Austin.

Έγινε αδελφή στο Delta Delta Delta Sorority, που κάνουν αγαθοεργίες και βοηθάνε άτυχους πολίτες.

Το Πανεπιστήμιο έβγαζε ένα περιοδικό και εκεί μπήκαν οι φωτογραφίες των 10 πιο όμορφων κοριτσιών.

Η μία ήταν της Farrah Fawcett.
Την φωτογραφία είδε ένας άνθρωπος του Hollywood.
Της τηλεφώνησε και της ζήτησε να μετακομίσει στο Los Angeles, πράγμα που έκανε το 1969, αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο.

Η αδελφή της Diane Fawcett Walls, πέθανε το 2001 από καρκίνο του πνεύμονα.

Η μαμά της πέθανε το 2005 στα 91 της χρόνια.

Έχει μείνει μόνο ο πατέρας της.

Από το 1973 έως το 1982 ήταν παντρεμένη με τον Lee Majors.


Από το 1982 και μετά είναι on and off με τον Ryan O'Neal και το 1985 απέκτησε ένα παιδί τον Redmond, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στη φυλακή για χρήση ναρκωτικών.

Farrah Fawcett - Farrah's Story (Η Ιστορία της Farrah)
Στη Φυλακή ο Γιος Farrah Fawcett & Ryan O'Neal
Logan's Run - Farrah Fawcett & Michael York

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα προβλήματα των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών και δημοσίων υπαλλήλων

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, κτηριακές εγκαταστάσεις, αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, ήταν από τα σημαντικότερα προβλήματα που ανέδειξαν χθες Τετάρτη οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο.

Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση όλων των τοπικών φορέων, των βουλευτών, του νομάρχη και των δημάρχων που θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων, ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις μηδενικές αυξήσεις στο 65% των δημοσίων υπαλλήλων. Υποστήριξε μάλιστα ότι το επίδομα των 500 ευρώ έλαβε μόνον το 20% των υπαλλήλων και περίπου το 15% έλαβε 300 ευρώ.

ΕΛΑΣ … «Αδράνεια και αδιαφορία»

Εκφράζοντας δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου του Νεκτάριου Σάββα από τα όπλα της «Σέχτας Επαναστατών», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Στέργιος Κωνσταντάρας επέρριψε ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία του κλάδου του για αδράνεια και αδιαφορία, καθώς όπως είπε ο αστυνομικός στον καθημερινό πόλεμο με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα πηγαίνει πάντα από μειονεκτική θέση.
«Όχι μόνον δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια, αλλά δυστυχώς λόγω των προβλημάτων που βαρύνουν τον κλάδο του, ο αστυνομικός δεν έχει τα ηθικά αποθέματα να ανταποκριθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάρας.
Επεσήμανε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ. «πάσχει»από έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαίδευση, ενώ όπως είπε υπάρχει στασιμότητα στο θέμα του εκσυγχρονισμού του Σώματος.

Λιμενικό…Δεν έλαβαν επίδομα

Το μισθολόγιο, η έλλειψη προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λιμενικών υπαλλήλων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργος Γκίζας, παρά τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο καθένας, το 95%(!) των Λιμενικών δεν έχει λάβει το επίδομα των 500 ή των 300 ευρώ, ενώ πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει ο κλάδος σε όλη την Ελλάδα.
Σε τοπικό επίπεδο μάλιστα, ανέφερε ότι τα νησιά των Σποράδων αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού σε ποσοστό 50%, ενώ έλλειψη προσωπικού υπάρχει και στα πληρώματα των σκαφών που λειτουργούν για τη διαχείριση κρίσεων, όπως είναι η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα.
Τέλος ο κ. Γκίζας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Λιμενικών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς δεν εξυπηρετείται όπως οι άλλοι κλάδοι του Δημοσίου, τόνισε ότι οι Λιμενικοί δεν είναι πολίτες 4ης κατηγορίας.

Πυροσβεστική…Τριτοκοσμικές συνθήκες

Τα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις, τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο, την ακαταλληλότητα των κτηρίων που στεγάζονται τα κλιμάκια στον Αλμυρό, αλλά και τη μη ευελιξία των ογκωδών οχημάτων της Πυροσβεστικής, ανέδειξε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας κ. Κώστας Φιλίππου.
Ο κ. Φιλίππου ζήτησε επίσης να ληφθεί μέριμνα ώστε να χωριστεί η Π.Υ. Βόλου με την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου, τη μεταφορά της αερομεταφερόμενης υπηρεσίας στη Λάρισα, αλλά και τη χορήγηση κατάλληλου ατομικού εξοπλισμού στους πυροσβέστες.

Τέλος ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της Αστυνομίας σε επίπεδο Θεσσαλίας κ. Απόστολος Χαλέβας, εκτός του ότι αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του, ζήτησε την πλήρη θεσμική, εργασιακή και οικονομική εναρμόνιση εναρμόνιση με τους υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών ή Δημόσιας Τάξης, αλλά και την αντικειμενική αξιοποίηση, την αναβάθμιση και την επιμόρφωση όλων των υπαλλήλων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Θρίλερ στη Μιτζέλα με την περίεργη εξαφάνιση 70χρονης

Ένα ακόμη κομμάτι δάσους πουλήθηκε στον Αλμυρό… Η περίεργη μεταβίβαση δασικής έκτασης σε μεγάλη εταιρία της Αθήνας απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εισαγγελικές αρχές στο Βόλο. Φέρεται δε να σχετίζεται με την υπό διερεύνηση υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης εύπορης ηλικιωμένης γυναίκας στην Αμαλιάπολη Σούρπης. Η περιουσία της 70χρονης Μαριάννας-Ενριέττας Κοντούλη, άλλαξε χέρια δια πληρεξούσιου, που φέρεται να έχει υπογραφεί μετά την εξαφάνισή της…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ο φάκελος παραμένει ανοιχτός για την Εισαγγελία Βόλου, μετά τη νέα προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ένα νέο στοιχείο ήρθε να προστεθεί.

Η αναφορά του Δασαρχείου Αλμυρού ότι μεταβιβάστηκε δασική έκταση 27 στρεμμάτων στη Μιτζέλα.

Το Δασαρχείο ανακάλυψε τη μεταβίβαση της έκτασης, όταν η εταιρία-αγοραστής απευθύνθηκε στην υπηρεσία, με αίτηση για αποχαρακτηρισμό των 27 στρεμμάτων που αγόρασε.
Οι «περίεργες» μεταβιβάσεις δεκάδων ακινήτων ιδιοκτησίας της αγνοούμενης Μαρίας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη και η μεταβίβαση της δασικής έκτασης, έχουν κοινό πρόσωπο.
Ο εμφανιζόμενος ως πληρεξούσιος της 70χρονης, που μεταβίβασε την περιουσία της –όπως ανακάλυψαν συγγενικά πρόσωπα της ηλικιωμένης στο Υποθηκοφυλακείο Σούρπης- είναι ο ίδιος που φέρεται να μεταβίβασε τη δασική έκταση στη Μιτζέλα σε εταιρία της Αθήνας, αφού προηγουμένως την είχε μεταβιβάσει σε Ανώνυμη Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων, της οποίας ως εκπρόσωπος εμφανίζεται πάλι ο ίδιος!
Δηλαδή, με το πληρεξούσιο που είχε από τη Μαρία Κοντούλη πέρασε έκταση συνολικά 57 στρεμμάτων -30 μη δασική και 27 δασική- στην εταιρία που εκπροσωπεί (στον εαυτό του) και έπειτα τη μεταβίβασε τον Ιούλιο του 2008 σε εταιρία της Αθήνας, έναντι 637.00 ευρώ.
Η αναφορά για τη μεταβίβαση κατά παράβαση του Νόμου περί δασικού κώδικα διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία, που συσχετίζει την υπόθεση με τις περίεργες μεταβιβάσεις της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία αγνοείται.
Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά της ετεροθαλούς αδερφής της αγνοούμενης Ελένης Βέρου στις 3 Ιουνίου, αλλά και έπειτα τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, πρόσφατα.
Τα ίχνη της 70χρονης εξαφανίστηκαν το 2002.
Τέσσερα χρόνια μετά ως πληρεξούσιός της για την είσπραξη της σύνταξής της από τον ΟΓΑ φέρεται ότι εμφανίστηκε δικηγόρος από την Αθήνα, ενώ από το 2007 άρχισαν να γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού.
Το 2008 η Ελένη Βέρου κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, καθώς και για τις πρώτες αποκαλύψεις, μπροστά στις οποίες βρέθηκε, στην προσπάθειά της να βρει την αδερφή της.
Η κ. Βέρου ζητούσε τότε να διεξαχθεί έρευνα, όμως, η υπόθεση, ελλείψει στοιχείων σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο αρχείο με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «πληρεξούσιος των μεταβιβάσεων» έχει αθωωθεί με απόφαση του Εφετείου για παλαιότερη υπόθεση πώλησης δασικών εκτάσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο.Σ.Ε., τεμαχισμός και κατεδάφιση!

Το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης του ΟΣΕ, παρουσίασε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, αλλά και το πρόγραμμα “εφεδρείας εργαζομένων”.
Ο υπουργός αφού σημείωσε ότι ο ΟΣΕ είναι η πιο ζημιογόνος ΔΕΚΟ στην Ευρώπη, με ετήσιες ζημιές περίπου 1 δισ. ευρώ και συνολικό έλλειμμα που φτάνει τα 9 δισ. ευρώ, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα επηρεάσει την οικονομία της χώρας και την αναπτυξιακή της πορεία.
Το σχέδιο εξυγίανσης περιλαμβάνει τον εταιρικό μετασχηματισμό του ΟΣΕ και τη δημιουργία τριών εταιριών: του ΟΣΕ στην κατοχή του οποίου θα βρίσκεται η ακίνητη περιουσία και στην οποία θα ενταχθεί και η ΕΔΙΣΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες και της ΕΡΓΟΣΕ, στην οποία θα ενταχθεί και η ΓΑΙΑ-ΟΣΕ.
Η ΕΡΓΟΣΕ θα συνεχίσει να εκτελεί όλα τα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του δικτύου.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, στόχος είναι η βιωσιμότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της εταιρίας, η ασφάλεια και η ταχύτητα στις μετακινήσεις και η αξιοποίηση της οικολογικής διάστασης του μέσου.
Για τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές θα διατεθούν 350 εκατομμύρια ευρώ για κεφαλαιοποίηση της εταιρίας, ενώ σε ότι αφορά τα εργασιακά θα διασφαλιστούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι.

Μισθωτή εφεδρεία

Ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο των μετατάξεων και της εθελουσίας εξόδου και θα προκριθεί το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας, το οποίο σε βάθος χρόνου 10ετίας θα αποδώσει στην εταιρία περί τα 315 εκατ. ευρώ.
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει ένας συνδυασμός ηλικίας και χρόνου προϋπηρεσίας των εργαζομένων. Το πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου θα αρχίσει εντός του έτους, αφού γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις θα φτάσει σε κόστος το 1 δισ ευρώ, χωρίζεται σε δύο ενότητες.
Την εθελοντική συμμετοχή που αφορά εργαζόμενους ηλικίας 48-49 ετών και με προϋπηρεσία πάνω από 28 χρόνια και ηλικίας 50-54 ετών ανεξάρτητα προϋπηρεσίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά περίπου 3.000 εργαζόμενους.
Υπάρχει όμως και το πρόγραμμα υποχρεωτικής συμμετοχής και αφορά περίπου 1.000 εργαζόμενους με πάνω από 35 χρόνια προϋπηρεσίας ή άνω των 55 ετών ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
Και για τις δύο περιπτώσεις θα διασφαλιστεί η καταβολή του 100% των ασφαλιστικών εισφορών και η διατήρηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Αυξήσεις φωτιά

Σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στόχος είναι το εισιτήριο να φτάσει στο 80% των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.
Έτσι από την πρώτη Αυγούστου αυξάνονται κατά 33% για τα απλά τρένα, κατά 13% για τα intercity και κατά 7% για τα EXRESS. Οι αυξήσεις αυτές θα επαναληφθούν ανά τρία οκτάμηνα.
Καμία αύξηση δεν πρόκειται να γίνει στα εισιτήρια του Προαστιακού. Με τις αυξήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιπλέον 5,4 εκατ. ευρώ το 2009, 22,75 εκατ. το 2010 και 39 εκατ. ευρώ το 2011.
Παράλληλα, με την αναθεώρηση του συνόλου των δρομολογίων αναμένεται να μειωθεί το κόστος κατά 21% το 2009 και κατά 52% το 2010 και το 2011.
Για τις εμπορευματικές μεταφορές θα εφαρμοστεί το σύστημα των ελεγχόμενων εκπτώσεων, που δεν θα υπερβαίνει το 50% από το 80% που ισχύει σήμερα, ενώ θα γίνει αύξηση των κομίστρων κατά 5%. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται αύξηση των εσόδων κατά 70% και συγκεκριμένα κατά 12 εκατ. ευρώ το 2010 και κατά 28 εκατ. ευρώ το 2011.
Η ΕΡΓΟΣΕ θα παραμείνει ο κύριος φορέας κατασκευής των μεγάλων έργων, ενώ θα επιδιωχθεί η κατασκευή έργων και μέσω των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα). Μέχρι το 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο σιδηροδρομικός άξονας ΠΑΘΕΠ, προϋπολογισμού 6,2 δισ. ευρώ και όταν ολοκληρωθεί η διαδρομή Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα γίνεται σε 3,5 ώρες και Πάτρας-Αθήνας σε δύο ώρες.
Τέλος, σε ότι αφορά τον ΟΣΕ, θα επιδιωχθεί, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας, η καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, που ανέρχεται σε 14,3 δισ. ευρώ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Στυλιανίδης, αφού εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιτυχία του προγράμματος, εκτίμησε ότι από το 2012 και μετά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να μπει σε τροχιά κερδοφορίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ηλεκτροκίνησης του προαστιακού στο τμήμα Αθήνα-Κιάτο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Η κυβέρνηση μεταφέρει τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης του Ο.Σ.Ε. απ' τις διορισμένες διοικήσεις του (όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων), στο προσωπικό του Οργανισμού και στο επιβατικό κοινό του.
Για το προσωπικό, κατεδαφίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ στους επιβάτες βάζει μεγάλο "χαράτσι" στα εισητήρια!
Τεράστια ποσά θα δαπανηθούν για την γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που με την ολοκλήρωση του έργου θα την ξεπουλήσουν στους ιδιώτες!!!
Καμμία κουβέντα για το επαρχιακό δίκτυο, πλην της γραμμής Αθηνών-Πάτρας.
Η δυτική Ελλάδα θα περιμένει απ' ότι φαίνεται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα, για ν' ακούσει τραίνο να σφυρίζει, ενώ οι υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις που είναι συνδεμένες, θα βολευτούν για επίσης πάρα πολλά χρόνια, με τις απαρχαιωμένες αυτοκινητάμαξες!
Τα εργοστάσια και μηχανοστάσια του Οργανισμού (έχουμε και στο Βόλο), θα παραμείνουν με τον παλιό εξοπλισμό τους και το προσωπικό συνολικά του Οργανισμού, διαρκώς θα μειώνεται!
Όλα αυτά, είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης και εξυγίανσης του Ο.Σ.Ε.!
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε!!!
Μόνο που οι εκλογές απ' ότι φαίνεται δεν θ' αργήσουν και το κουτόχορτο τελειώνει!!!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Γκάφα'' με το όνομα της F.Y.R.O.M.

Το αίτημα συμμετοχής της FYROM στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».
Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής: «L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».
Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.
Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης υπάρχει και φωτογραφία τους εκπροσώπου της χώρας με τη σημαία τους εντός της αίθουσας της ΔΕΜΑ και γράφουν: «La novità del giorno è stata l’ammissione al comitato Internazionale dei Giochi della Macedonia rappresentata nell’Assemblea da Sasho Popovski. La famiglia Mediterranea si allarga , dunque, a 24 paesi di tre continenti».
Αν μετέχουν τα Σκόπια γιατί όχι και η Βουλγαρία;

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Βολιώτης μαθητής πήρε βραβείο από τον ΟΗΕ

Μίλησε για την προσφυγιά, αγγίζοντας τις καρδιές όλων, αν κι ο ίδιος δεν είναι πρόσφυγας.
Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και κατάφερε να συγκινήσει.
Ο λόγος για τον 16χρονο Βολιώτη Μαθητή Αιμίλιο Φασουλίδη, ο οποίος κέρδισε βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία οργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό, όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Με λόγια που αγγίζουν την καρδιά και που κανένας πολιτικός δεν έχει πει, ο Αιμίλιος κατάφερε να πει μέσα σε δύο σελίδες της έκθεσής τους όσα πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία για τους πρόσφυγες.
Ο 16χρονος τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης –Athens Campus, μαζί με άλλους διακεκριμένους μαθητές απ’ όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Ο Αιμίλιος δήλωσε συμμετοχή όταν φοιτούσε στη Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ ήταν ο μοναδικός από τη Μαγνησία που διακρίθηκε, λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο, δώρα αλλά και μια υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, στο παράρτημα Αθηνών.
Το όνειρο του Αιμίλιου είναι να γίνει φιλόλογος, μιας και αγαπάει τη γνώση αλλά και τα παιδιά, ενώ για τους πρόσφυγες ο ίδιος ζητά από το κράτος να τους συμπεριφέρεται όπως σε όλους τους πολίτες, να κάνει δεκτές τις αιτήσεις τους και να τους δώσει δυνατότητες και ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο Αιμίλιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, ενώ ο πατέρας του, που είναι εκπαιδευτικός κ. Πανταζής Φασουλίδης υποστήριξε πως «πάντα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να σκέφτονται, να γράφουν. Είμαστε κοντά στα παιδιά, τους μιλάμε και προσπαθούμε να τους καταστήσουμε σωστούς πολίτες».
Τέλος να σημειωθεί πως ο 16χρονος Αιμίλιος έχει λάβει βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, ενώ πάντα δείχνει ενδιαφέρον σε διαγωνισμούς που προάγουν τη σκέψη.


Απόσπασμα από την βραβευθείσα
έκθεση του Αιμίλιου Φασουλίδη

«Το να ανοίξουμε μόνο την πόρτα μας στους πρόσφυγες δεν φτάνει, γιατί το σώμα τους σίγουρα θα ζεσταθεί, αλλά η καρδιά τους που είναι παγωμένη από τον πόνο πώς θα ζεσταθεί; Χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας στους χειμαζόμενους πρόσφυγες για να ζεστάνουμε τη δική τους. Να τους απαλύνουμε τον πόνο, να τους δώσουμε κουράγιο, να τους συμπαρασταθούμε στις δύσκολες στιγμές τους. Να διώξουμε από μέσα μας κάθε προκατάληψη, κάθε στερεότυπο που ενισχύουν τις ρατσιστικές εκφάνσεις και ξενοφοβικές τάσεις».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Με λίγα μεστά λόγια, ο 16χρονος Αιμίλιος τα είπε όλα!
Αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας και μόνο "σκούπες" βγάζουν, θα διαβάσουν άραγε ποτέ την έκθεση του Αιμίλιου;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έργα και τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τους Μεσογειακούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία,
"Τη βούληση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν οι Μεσογειακοί Αγώνες σαν μοχλός ανάπτυξης της Κεντρικής Ελλάδας, με όρους διαφάνειας και σεβασμό στο χρήμα των Ελλήνων φορολογούμενων, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή την εισαγωγή προς επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Οργανωτικής Επιτροπής «Βόλος 2013» από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.Με αιχμή την κριτική της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για καθυστέρηση με κίνδυνο να μην γίνουν άρτια οι Μεσογειακοί Αγώνες, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αυτά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι τέσσερα έργα, που θα υλοποιηθούν το 2011 και 2012: το κωπηλατικό κέντρο της Κάρλας, το ιστιοπλοϊκό κέντρο του Βόλου, το κέντρο ιππασίας Λάρισας και το νέο κλειστό γυμναστήριο της Λάρισας. Επίσης εξήγησε πως ακόμη θα αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα έργα και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί το τρέχον και το επόμενο έτος. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι το ποσό το οποίο αναλογεί και έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων φθάνει τα 81 εκ. ευρώ και εξέφρασε τη βούληση να ξεκινήσουν όλα πριν το χρονοδιάγραμμα του φακέλου."
Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρονται και τα παρακάτω
"ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στο μεταξύ το άθλημα του γκολφ που δεν είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή του αλλά συμπεριλαμβάνεται στο φάκελο που κατατέθηκε για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο το πιο πιθανό είναι να ζητηθεί αλλαγή από την Δ.Ε.Μ.Α. και να μην συμπεριληφθεί στους Αγώνες αλλά αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί θα μετατεθεί από το Βόλο που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Στο μεταξύ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί και τροπολογία για τα προνόμια αθλητών και αθλητριών που θα κατακτήσουν πρώτες νίκες σε πανελλήνιους και μαθητικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα όσοι κατακτούν πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήτρια και μαθητικά θα παίρνουν 10% αύξηση των βαθμών τους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και 15% για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ
Τροπολογία θα υπάρξει και για το νόμο για την βία στα γήπεδα παρά τις αντιδράσεις των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού και Γιώργου Φλωρίδη που θέλουν να ισχύσει ο αθλητικός νόμος όπως έχει.
Συγκεκριμένα με βάση τον ισχύοντα νόμο οι ποινές για αδικήματα βίας στα γήπεδα δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι άμεσα εκτελεστή και δεν προβλέπεται η εξαγορά της ποινής.
Με την τροπολογία θα γίνει η αλλαγή και η πρώτη φορά που θα συλλαμβάνεται κάποιος θα μπορεί να πάρει αναβολή και επίσης πάλι για την πρώτη φορά θα υπάρχει δυνατότητα εξαγοράς της ποινής."
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!'' για τις κρατικές διαφημίσεις στον αθηναϊκό τύπο

Οι αληταράδες πλουτίζουν με τα χρήματα του ελληνικού λαού, του απλού φορολογούμενου. Το «κράτος»που μοιράζει το χρήμα δεν παίρνει μίζα;

To σκάνδαλο της κρατικής διαφήμισης: Η υπόγεια χρηματοδότηση των μεγάλων συγκροτημάτων
Στον πίνακα σας παραθέτουμε ενημερωτικά τα 15 έντυπα που λαμβάνουν τα μεγαλύτερα ποσά της κρατικής διαφήμισης...
Είναι απόλυτα φυσιολογικό το ΒΗΜΑ και το Πρώτο Θέμα να λαμβάνουν τόσο μεγάλα ποσά καθώς έχουν τεράστια κυκλοφορία...
Ουδέν μεμπτό...
Δείτε όμως πόσα χρήματα παίρνει η Ημερησία του συγκροτήματος Μπόμπολα...2.246.139 ευρώ! Με λιγότερα από 2.000 φύλλα ανά έκδοση!
Αρκετά μεγάλο είναι και το ποσό που εξασφαλίζει το συγκρότημα Κουρή για τον Κόσμο του Επενδυτή που μπορεί μεν να πλησιάζει τις 75.000 πωλήσεις αλλά φαίνεται να ευνοείται από τις παραδοσιακά καλές σχέσεις του ομίλου με την κυβέρνηση...
Είναι πολλά τα λεφτά...

Το σκάνδαλο της κρατικής διαφήμισης (Αλμυρό Φιστίκι)

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Η έκθεση της Ε.Ε. για την οικονομία

Δύο τοπικές εφημερίδες, ο Ταχυδρόμος και η Μαγνησία, αναφέρονται με άρθρα τους στην έκθεση της Κομισιόν.
Για τον Ταχυδρόμο, πρόκειται περί "βόμβας απ' την Κομισιόν για την οικονομία", ενώ για την Μαγνησία "Ανησυχία για την Ελλάδα εκφράζει έκθεση της Ε.Ε".
Όπως και να τη δει κανείς, είναι μια έκθεση κόλαφος της Ε.Ε. για την κατάσταση της ελληνικης οικονομίας.
Η Κομισιόν εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 μπορεί να φτάσει το 5,1% του Α.Ε.Π., αν και αυτό είναι το δυσμενέστερο σενάριο.
Ταυτόχρονα αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο, επισημαίνοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης της οικονομίας το 2008".
Ειδικότερα για την Ελλάδα η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2008 έφτασε στο 5% του ΑΕΠ, έναντι 1,6% που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.
Η απόκλιση της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ οφείλεται, σύμφωνα με την Επιτροπή, σε μειωμένα έσοδα και αυξημένες δαπάνες.
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι στο βαθμό που η επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία ήταν σχετικά περιορισμένη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης της οικονομίας το 2008.
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, η Επιτροπή τονίζει ότι το 2008 ανήλθε στο 97,75% του Α.Ε.Π., λόγω της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της οικονομικής επιβράδυνσης.
Συνεχίζοντας, η Επιτροπή τονίζει ότι παρά την επιδείνωση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, ο στόχος του ελλείμματος για το 2009 παραμένει αμετάβλητος στο 3,7% του Α.Ε.Π., σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2009 (περιλαμβάνονται προσωρινά μέτρα ύψους 0,5% του Α.Ε.Π.).
Ωστόσο, η Επιτροπή από την πλευρά της, λαμβάνοντας υπόψη το χειρότερο σενάριο για την οικονομική ανάπτυξη και μια συνετή αξιολόγηση των εσόδων, εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 θα φτάσει το 5,1% του Α.Ε.Π..
Εξάλλου για το 2009 η Επιτροπή τονίζει ότι τα κρατικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 1% του Α.Ε.Π., μέσω των πρόσθετων φορολογικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες, η Επιτροπή εκτιμά ότι θα μειωθούν κατά 0,25% του Α.Ε.Π,. μέσα από μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών.
Σε αυτά τα μέτρα επισημαίνονται ενδεικτικά η μείωση των δημόσιων συμβάσεων, η μείωση των απολαβών για τους υψηλόμισθους του δημοσίου, καθώς και το πάγωμα των μισθών του δημοσίου για το 2009 που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον περιορισμό των πρωτογενών δαπανών.
Σε ό,τι αφορά το 2010, η Επιτροπή προβλέπει ότι αν η οικονομική πολιτική της Ελλάδας παραμείνει αμετάβλητη (δηλαδή αν ο προϋπολογισμός του 2010 κινηθεί στους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού του 2009), το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φτάσει το 5,75% του ΑΕΠ. Εκτιμά, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 103,5% του Α.Ε.Π., ενώ το 2010 θα ανέλθει στο 108% του Α.Ε.Π..
Μετά τα μέτρα στήριξης των οικονομιών των κρατών μελών, έφτασε η στιγμή της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της χάραξης μιας στρατηγικής εξόδου από την κρίση, τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την ποιότητα των δημόσιων οικονομικών της Ε.Ε. το 2009.
Ειδικότερα, επισημαίνει τα αυξανόμενα ελλείμματα και δημόσια χρέη των χωρών της Ένωσης, τις υπέρογκες δαπάνες των κυβερνήσεων προκειμένου να στηρίξουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις αυξανόμενες δαπάνες για κοινωνικές παροχές και συντάξεις και την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης.
Γι’ αυτούς τους λόγους, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η χάραξη μιας στρατηγικής εξόδου από την κρίση, μέσα από μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό τομέα, και με συγκεκριμένα μέτρα εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν όταν επανέλθει η οικονομική ανάπτυξη στην Ε.Ε. και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Επιπλέον, η Επιτροπή τονίζει στην έκθεσή της ότι τα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας που έλαβαν συνολικά τα κράτη μέλη αναλογούν στο 5% του κοινοτικού Α.Ε.Π. (συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων σταθεροποιητών), ήτοι σε 600 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα που έλαβαν τα κράτη μέλη για τη στήριξη των τραπεζών. Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, οι χώρες που έλαβαν τα υψηλότερα, ως ποσοστό του Α.Ε.Π., μέτρα στήριξης της οικονομίας τους ήταν η Ισπανία, η Αυστρία , η Φιλανδία, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Υποκινούμενη εκστρατεία''

Την «απόλυτη αντίθεσή της με τα νέα κυβερνητικά μέτρα εναντίον των μεταναστών», διατύπωσε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες και ζήτησε δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας και όχι «στρατοπέδων συγκέντρωσης», νομιμοποίηση όσων εργάζονται στην Ελλάδα, παροχή ασύλου στους πολιτικές πρόσφυγες και ταξιδιωτικών εγγράφων για εκείνους που θέλουν να μεταβούν σε κράτος εκτός της Ένωσης.
Υποστήριξε δε, ότι, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνει το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό, να υπάρξει κρατική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και να δίδεται η ιθαγένεια με την ενηλικίωση.
Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε από τη μια την κυβέρνηση πως «βρήκε σύμμαχο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη "δηλητηριώδη εκστρατεία" του ΛΑ.Ο.Σ.» και από την άλλη, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «εξακολουθεί να έχει αυταπάτες ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι ο χώρος αναζήτησης της λύσης».
Η Γ.Γ. της Κ.Ε .του Κ.Κ.Ε. υποστήριξε ότι τα σύνορα της χώρας έγιναν «ξέφραγο αμπέλι με το μπες-βγες των Νατοϊκών στρατευμάτων», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τη μείωση του ποσοστού του Κ.Κ.Ε. σε περιοχές με αυξημένο αριθμό μεταναστών, έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον των μεταναστών», υποστηρίζοντας ότι «τις απόψεις του ΛΑ.Ο.Σ. "προπαγανδίζουν", τόσο η Ν.Δ., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Πάντως, πριν παρουσιάσει της θέσεις του κόμματός της για το μεταναστευτικό ζήτημα, η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε εκ νέου στο Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση είχε μιλήσει περί άρνησης του Κ.Κ.Ε. για έλεγχο των οικονομικών του από ορκωτούς λογιστές, χαρακτηρίζοντάς τον «γνωστό προβοκάτορα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Απαντώντας στον κ. Πάγκαλο, η κ. Παπαρήγα έδωσε στη δημοσιότητα Έκθεση της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά του κόμματος και Έκθεση Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών επί του ισολογισμού εσόδων και δαπανών χρήσεως 2007 του Κ.Κ.Ε., «με βάση τα οποία είχε γίνει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος».
«Θα τους "αλλάξουμε τα φώτα" γιατί όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο κίνημα, στο λαό», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα πλήγμα και να υποχωρήσουμε, ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, αλλά ούτε και να χρεοκοπήσουμε οικονομικά, διότι η βασική πηγή των εσόδων μας είναι ο λαός».
Ερωτηθείσα σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «ο χώρος αυτός είναι καταδικασμένος να ζει σε αυτές τις αντιφάσεις» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει το ρόλο του «αναχώματος» και τον άλλο του «να δηλητηριάζει το ριζοσπαστισμό».
Επιπλέον, τόνισε ότι «οι εξελίξεις δεν προκαλούν εντύπωση», καθώς «ήταν αναμενόμενες», εξηγώντας ότι οι «διενέξεις που έγιναν, είναι η επανάληψη της περιόδου 1989-1991, όταν το Κ.Κ.Ε. αποχώρησε από το ΣΥΝ».
«Τώρα αυτό πάνε να κάνουν. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα γίνει κόμμα και, κατά συνέπεια, ο ΣΥΝ πρέπει να διαλυθεί. Ό,τι μας έκαναν, κάνουν τώρα», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και κατέληξε λέγοντας ότι «εδώ μεταξύ τους που είναι στο ίδιο ιδεολογικό ρεύμα δεν μπορούν να φάνε ψωμί, και θέλουν και συνεργασία ή ενότητα της αριστεράς με το Κ.Κ.Ε.».
Εξάλλου, σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι υπήρχε στόχος να μην είναι τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε. στις ευρωβουλευτικές εκλογές και είπε πως παραμονές των εκλογών, το κόμμα δέχτηκε «διάφορους ελέγχους και επιθεωρήσεις εργασίας».
Πηγή Α.Π.Ε.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ευκαιρία για διήμερο με μουσική και φιλανθρωπικό σκοπό

Ένα διήμερο θάλασσα, ήλιο, rock μουσική και τα έσοδα στο Χαμόγελο του Παιδιού !!!


Η ομάδα Artenders και τα Πνευματικά Κέντρα των Δήμων Λευκάδας και Πρέβεζας, διοργανώνουν ένα μουσικό διήμερο, το 1ο Artenders Rock Festival.
Ξεκινάει την Παρασκευή 10 Ιουλίου το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Πρέβεζας και συνεχίζεται την επόμενη μέρα Σάββατο 11 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο Λευκάδας
.
Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού" (είσοδος 5 ευρώ).
Λεπτομέρειες για το Festival στο www.artenders.gr
Προγραμματίστε το από τώρα, συνδυάστε ένα μουσικό διήμερο με μια εκδρομή σε μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας. Εάν είστε ερωτευμένοι ακόμη καλύτερα, σας ζηλεύω ο οικογενειάρχης...
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών εξάρθρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στα ίχνη διακινητή ναρκωτικών στη Λάρισα, που ετοιμαζόταν να ρίξει στις πιάτσες τοξικομανών 1.500 δόσεις λευκού θανάτου, αποκομίζοντας τουλάχιστον 30.000 ευρώ, οδηγήθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Δύο σημαντικές υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών εξιχνίασαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές στο Βόλο.

Στην πρώτη περίπτωση οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος οδήγησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, ενώ κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς και από τις δυσεύρετες για τις πιάτσες τοξικομανών ναρκωτικές ουσίες.
Πίσω από τα δύο άτομα, που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι του Βόλου, λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τη Σκιάθο, κρύβονταν άλλοι τρεις τουλάχιστον μεγαλύτεροι διακινητές ναρκωτικών, στα ίχνη των οποίων οδηγήθηκαν οι λιμενικοί του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών.
Στο αυτοκίνητο των δύο ατόμων, ενός 23χρονου και ενός 21χρονου, είχαν εντοπιστεί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου δύο ποσότητες χασίς 26,7 γραμμαρίων και μία ακόμη ακατέργαστης κάνναβης 3,7 γραμμαρίων. Οι ποσότητες ήταν κρυμμένες σε ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.
Οι δύο συλλήψεις ξετύλιξαν το «κουβάρι» της υπόθεσης, που έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον Λιμενάρχη Βόλου Θεόδωρο Κλιάρη. Στοιχεία της προανάκρισης οδήγησαν στα ίχνη ενός εμπόρου ναρκωτικών. Σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, λιμενικός του Βόλου έκλεισε τηλεφωνικά ραντεβού με τον έμπορο, εμφανιζόμενος ως υποψήφιος αγοραστής.
Το ραντεβού για την αγοραπωλησία 35 γραμμαρίων χασίς έναντι 150 ευρώ με τον 21χρονο ιδιωτικό υπάλληλο κλείστηκε στη Θεσσαλονίκη και μετά το πάρε-δώσε οι λιμενικοί πέρασαν τις χειροπέδες στα χέρια του.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου συγκατοικούσε μαζί με έναν 26χρονο, ο οποίος και συνελήφθη, εντοπίστηκαν 4.259 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 130,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1,2 γραμμάρια κοκαΐνης, χασισέλαιο, τρυπάκια LSD, ζυγαριές ακριβείας και σακουλάκια για την πώληση των ναρκωτικών, μέχρι και παραισθησιογόνο «μανιτάρι», που σπάνια εντοπίζεται στην αγορά ναρκωτικών.
Μαζί με τα ναρκωτικά και τα σύνεργα διακίνησης κατασχέθηκε ποσό 1.100 ευρώ.
Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια. Το επόμενο ραντεβού, μετά από νέα στοιχεία, δόθηκε την περασμένη Παρασκευή με 33χρονο υπήκοο Αλβανίας. Ο λιμενικός-«αγοραστής» είχε ζητήσει να αγοράσει ένα κιλό χασίς και ο αλλοδαπός συμφώνησε να πουλήσει την ποσότητα για 1.000 ευρώ.
Μετά την αγοραπωλησία ο 33χρονος συνελήφθη. Η ποσότητα τελικά που πούλησε ήταν 820 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεν βρέθηκε επιπλέον ποσότητα. Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση δικαστικής απέλασης.

Επάγγελμα: Εμπορος ναρκωτικών
Σε αγροτική περιοχή του Αργυρομύλου στη Λάρισα έδωσε ραντεβού σε αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου 31χρονος υπήκοος Αλβανίας. Από τη Λάρισα «έσπρωχνε» συχνά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς του Βόλου.
Ενάμισι μήνα το Τμήμα Δίωξης κυνηγούσε την υπόθεση, μέχρι προχθές το απόγευμα οπότε ο έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη, όταν πούλησε σε αστυνομικό που υποδύθηκε τον αγοραστή ποσότητα 101,4 γραμμαρίων αντί 1.400 ευρώ.
Χρειάστηκαν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μέχρι να κλειστεί η ώρα και ο τόπος συνάντησης. Ο δράστης οδήγησε τον «αγοραστή» σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή της Λάρισας. Εκεί του παρέδωσε τα δέκα σακουλάκια ηρωίνης 10 γραμμαρίων το καθένα.
Με την ανταλλαγή επενέβησαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν, συλλαμβάνοντας τον 31χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα, δεν εργάζονταν, ενώ δήλωσε στην απολογία του ότι δεν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Η ποσότητα που παρέδωσε αντιστοιχεί, σύμφωνα με τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάννη Τόλια, σε 1.500 δόσεις ηρωίνης. Με 20 ευρώ η κάθε μία εάν πωλούνταν στη συνέχεια σε τοξικομανείς, το… κέρδος θα έφτανε μέχρι τις 30.000 ευρώ.
Φαίνεται καθαρά ότι η πώληση των ναρκωτικών ήταν για τον ίδιο επάγγελμα. Σε έρευνα που ακολούθησε και στα δύο σπίτια του 31χρονου στη Λάρισα δεν εντοπίστηκε άλλη ποσότητα, που σημαίνει ότι η καβάτζα του είναι σε άλλο σημείο.
Βρέθηκε χρηματικό ποσό 5.100 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβη στο ραντεβού της αγοραπωλησίας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Βαριά πρόστιμα για όσους παραβιάσουν την απαγόρευση του καπνίσματος

Σύμφωνα με τον Αντώνη Τσελέντη στον σημερινό Ταχυδρόμο, έχει σταλεί εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τους Δήμους και τις υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στις Δημόσιες υπηρεσίες.
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα, όπου γίνεται αναφορά για διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες υπαλλήλους, αλλά και για πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τα 500€!!!

«Σας ενημερώνουμε ότι από 1ης Ιουλίου 2009 εφαρμόζεται απαγόρευση του καπνίσματος, μεταξύ άλλων και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και του ΟΤΑ α΄ βαθμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρο 3 του Ν.3730 /2008 ( ΦΕΚ 262/Α΄/ 23.12.2008) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» .
Δεδομένου ότι ο νόμος επιβάλει τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών σας, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κλάδου, ειδικότητας και βαθμού, ότι από 1ης Ιουλίου 2009 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών.
Περαιτέρω, να τους γνωστοποιηθεί ότι η παραβίαση της απαγόρευσης αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του κάθε φορέα ( π.χ Υπαλληλικό Κώδικα, Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων κλπ).
Εφεξής το κάπνισμα, τονίζεται στο έγγραφο που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους, σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης (άρθρο 3, παρ.1).
Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται αναγκαία η προετοιμασία όλων των δημόσιων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων, ώστε από την 1η Ιουλίου 2009 να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου 3730 /08 (ΦΕΚ 262 Α΄)
Περισσότερα στον Ταχυδρόμο
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΣΕΧΤΑ δολοφόνων

ΣΙΧΤΙΡ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Εσείς ψευτόμαγκες που σας "αφύπνισαν" τα βάσανα του κόσμου και δεν αντέχετε την αδικία που επικρατεί, κάντε και λίγο κράτει...
Απειλείται ό,τι αναπνέει, δεν μπορείτε να κρύψετε την ανυπομονησία σας να χύσετε φρέσκο αίμα και αυτό τον οχετό τον μασκαρεύετε πίσω από ρήσεις του Τσε Γκεβάρα.

Αυτός όμως δεν παραμόνεψε κανέναν κρυμμένος στις σκιές, δεν εκτέλεσε εν ψυχρώ ανυποψίαστους ανθρώπους. Αυτός πολέμησε μαζί με τους συντρόφους του, αγκάλιασε όλα τα λαϊκά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, παρόλο που ο ίδιος ήταν μεγαλοαστός και σκοτώθηκε αγωνιζόμενος και αγκαλιασμένος από την αγάπη του απλού κόσμου.

Εσείς, αν δεν κρυφτείτε σε τίποτε λαγούμια μυστικών υπηρεσιών, το πολύ-πολύ μια μέρα να πιαστείτε και τότε μη έχοντας τίποτε άλλο να πείτε θα δίνετε συνεντεύξεις σε Τριανταφυλλόπουλους και Ευαγγελάτους...
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έρχεται το νομοσχέδιο για τα ιστολόγια

Μέσα σε 15 ημέρες το αργότερο θα είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο για τα blogs που βέβαια είναι φασιστικό αφού σπάει την ανωνυμία.
Και θα μας κάνουν την μούρη, κρέας.
Πόσο στοίχημα πάτε ότι θα γράφουμε και πιο σκληρά για τον Ψυχάρη και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα;
Θα γίνεται άρση απορρήτου και με μια μήνυση. Και το παιχνίδι θα αγριέψει.


Επειδή χάθηκε ο έλεγχος από τα ΜΜΕ μπήκαν τώρα με την βοήθεια του Νίκου Δένδια να βάλουν ...φρένο στα blogs.
Με την βοήθεια των κρατικοδίαιτων της ΕΡΤ. Του Βασιλάκου και της Σπυροπούλου.
Θα γεμίσει όμως η Ευελπίδων γιατί τα blogs στην Ελλάδα είναι 50.000 και το κόστος για την κυβέρνηση τεράστιο. Απευθύνονται στην νεολαία.
Παρόλα αυτά εμείς ΔΕΝ σας φοβόμαστε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Εδώ θα είμαστε και ελάτε να μας πιάσετε. Αλλά θα δεινοπαθήσετε με όσα θα γράφουμε...
Για να δούμε αν τελικά θα το τολμήσετε...


troktiko


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τσαμπατζήδες το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κι οι εργολάβοι

Απίστευτα πράγματα!!! ΥΠΕΧΩΔΕ και εργολάβοι δεν τηρούνε ούτε τα προσχήματα...


Χθες στον Αμμότοπο Άρτας υπήρξε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ΥΠΕΧΩΔΕ, της ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει την Ιόνια οδό, του Δημάρχου Κοσμά και των κατοίκων που από τα κτήματά τους θα περάσει (σύμφωνα με τον σχεδιασμό) ο δρόμος.
Μέχρι τώρα στα θέματα απαλλοτριώσεων ισχύει ότι "Όταν γίνεται μια απαλλοτρίωση προηγείται ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδος, από το Πρωτοδικείο μετά από σχετική δικάσιμο και προβλέπεται η κατάθεση ολόκληρου του ποσού της αποζημίωσης με βάση την τιμή μονάδος προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες σε ιδιωτικές εκτάσεις."
Τώρα αυτό που πάνε να προωθήσουνε είναι
"αρχική καταβολή αντιτίμου με την μορφή ενοικίου προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες και την ολοκληρωτική αποζημίωση των εκτάσεων στο μέλλον".
Τους λένε δηλαδή, θα σας δώσουμε τώρα ΕΝΑ ευρώ το τετραγωνικό, θα ξεκινήσουμε τον δρόμο και σε ένα χρόνο θα πάρετε τα υπόλοιπα...
Με το δίκιο του ξεσπάθωσε κι ο Δήμαρχος και πριν αποχωρήσει λέγοντας κάποια ...Γαλλικά, είπε :
«Δεν μπορεί να έρχεσαι και να λες στον κόσμο αυτό, να αφήσουν τα χωράφια τους και να κόψουν τα δένδρα τους και να γκρεμίσουν τους στάβλους τους και να τους δώσεις 1 ευρώ το τετραγωνικό χωρίς να έχουν άλλους πόρους να ζήσουν για ένα χρόνο ή ακόμη περισσότερο αφού κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε ένα χρόνο σίγουρα ή ότι θα γίνει σίγουρα ο δρόμος στα χρονοδιαγράμματα που αναφέρονται αυτοί. Καμία τέτοια συμφωνία και υποχώρηση. Να δοθούν οι αποζημιώσεις εξ ολοκλήρου στους κατοίκους και στο Δήμο για τις κοινοτικές εκτάσεις».

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template