Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Στο Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας?

"Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο εν όψει ευρωεκλογών. Το επιτελείο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβιβάσει στην Κουμουνδούρου το αίτημα και όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκεφτεί το Βόλο και θα μιλήσει στην παραλία την Πέμπτη 28 Μαΐου, όπου έχει προγραμματιστεί η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του φορέα. "
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 16/5/2009


Προφανώς έχει έγκυρες πηγές η Βάσω Κυριαζή, που υπογράφει το άρθρο κι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην συγκέντρωση.

Όμως ρε Βασούλα, αυτό το φορέας βγάζει μάτια!

Δημόσια Υπηρεσία τον έκανες το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.? (πως λέμε ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)

Εκτός αν υποννοείς κάτι και δεν μας το λες ξεκάθαρα......
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Γεύση από "Μπίλντερμπεργκ"

Για να πάρουν μια γεύση όσοι δεν γνωρίζουν τι εστί "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ".

Από http://press-gr.blogspot.com/
Υ.Γ. Ο μόνος έλληνας δημοσιογράφος, που παρακολουθεί τις εργασίες της Λέσχης, είναι ο "μπαμπάς" της γνωστής εκπομπής "Φάκελοι"!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ"



Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη περιβόητη "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" έγινε έξω απ' τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, από μέλη του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε..

Το γεγονός καταγράφεται μέσα απ' τα blogs, καθώς τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. "ποιούν τη νήσσα"!

Μούγκα στη στρούγκα για οτιδήποτε κινείται ενάντια στους κυρίαρχους του συστήματος.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs, για να μαθαίνουμε τι γίνεται!



κι αυτοί το μάθανε από http://alles-schallundrauch.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Αυτοκτόνησε μηχανοδηγός

Με πτώση στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του έδωσε τέλος στη ζωή του 51χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ. Με το θάνατό του άφησε πίσω του πολλά ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με τους οικείους του δεν υπήρχαν λόγοι που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε αυτοκτονία. Το μοναδικό άγχος του 51χρονου μηχανοδηγού του ΟΣΕ Δημήτρη Δρομπούρα ήταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το εργασιακό του μέλλον. Ένα μόλις χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί, φαίνεται ότι η ψυχολογία του κλονίστηκε πρόσφατα από την πρόταση της διοίκησης του ΟΣΕ και του υπουργού Μεταφορών για πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας εθελουσίας εξόδου. Για τον μηχανοδηγό ήταν καθημερινός τελευταία ο προβληματισμός για το εάν θα συμπεριληφθεί σε όσους πάνω από 50 ετών –σύμφωνα με την πρόταση- λάβουν το μισό του εφάπαξ που δικαιούνται και το 70% των αποδοχών τους, προοπτική που θα έθετε εν αμφιβόλω τη συνταξιοδότησή του. Το άψυχο σώμα του 51χρονου βρέθηκε από γείτονά του σε ύπτια θέση στις 3:30 χθες το μεσημέρι. Εντοπίστηκε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 126, όπου διέμενε με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά ηλικίας 18 και 21 ετών. Τα τραύματα που έφερε αποδόθηκαν στην πτώση από το δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας. Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του διεκομίσθη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Η απόφασή του να κόψει πρόωρα το νήμα με τη ζωή αποτέλεσε κεραυνό για τους οικείους του και τους συναδέλφους του. Οι συνάδελφοί του σοκαρίστηκαν από το δυσάρεστο νέο και έδειχναν να αδυνατούν να πιστέψουν την απόφαση του φίλου τους, αφού δεν υπήρχαν σημάδια που να έδειχναν ότι υπήρχε κάτι που θα τον οδηγούσε στην αυτοκτονία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 15/5/2009
Αν πραγματικά ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία είναι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (και γιατί να μην είναι?), τότε δοξάστε τους!
Γιατί τις ευθύνες και τις συνέπειες της κακοδιαχείρησης, ενός οργανισμού σαν τον Ο.Σ.Ε., τις μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων και να τ' αποτελέσματα!
Κανένας Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής ή άλλο μεγαλοστέλεχος διορισμένο δημόσιου οργανισμού, πότε θα κάνει χαρακίρι?
Αλλά γιατί να το κάνουν?
Γι' αυτούς "εννιά έχει ο μήνας" και "εις υγεία των κορόιδων"!
Δοξάστε τους! (πιο σωστά δείρτε τους, αλλά ποιός και πότε?)
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Vietnam vs Olympiakos 1-0

Σύμφωνα με το κουρδιστό πορτοκάλι (http://kourdistoportocali.blogspot.com/), το φιλικό ανάμεσα στην Εθνική Βιετνάμ και τον Ολυμπιακό, δόθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας ανάληψης απ' την Ιντρακόμ, του στοιχήματος της μακρινής ασιατικής χώρας!

Και μετά διαμαρτυρόμαστε στην Ελλάδα για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).τσ τσ τσ!

Λέτε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ψήφισαν τις Σ.Δ.Ι.Τ., να είναι αναρχοκομμουνιστές?

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Eurovision


Τελικά μπήκε στον τελικό της Eurovision, ο Σάκης Ρουβάς.

Αλλά ίδρωσε το παλληκάρι και οι απανταχού funs του, αφού η ελληνική συμμετοχή ανακοινώθηκε τελευταία απ' αυτές που πέρασαν στον τελικό.

Προτελευταία ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Νορβηγίας.

Να σημειώσω εδώ, ότι οι δυο αυτές συμμετοχές (της Νορβηγίας και της Ελλάδας), δίνονται απ' όλα τα προγνωστικά και τα στοιχήματα, ως τα φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις.

Λέτε οι διοργανωτές να έκαναν πλάκα στους απανταχού τζογαδόρους και ανακοίνωσαν τελευταία τα δυο φαβορί?
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Φοιτητικές εκλογές

Επιβεβαιώθηκε το χθεσινοβραδυνό μας σχόλιο για τ' αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Με μια μικρή διαφορά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τελικά ήρθε 3η και τη 2η θέση πήρε η Πανσπουδαστική!

Όλα τ' αποτελέσματα, από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου

"Για τέταρτη συνεχή χρονιά νικήτρια παράταξη στα Τμήματα του Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναδείχθηκε η ΠΑΣΠ ΑΕΙ, η οποία αύξησε το ποσοστό της και την κυριαρχία της στο Ίδρυμα. Από την άλλη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταποντίστηκε, καθώς τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Πανσπουδαστική. Σημαντικότερο όλων ωστόσο ήταν η μεγάλη αποχή των φοιτητών, η οποία άγγιξε το 50%, μιας και από τους 4.422 εγγεγραμμένους φοιτητές, στις κάλπες προσήλθαν μόλις οι 2.489. Χαμένη των φετινών εκλογών ήταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εξέλαβε το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις κινήσεις της κυβέρνησης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Τα Αριστερά Σχήματα αναδείχθηκαν τέταρτη δύναμη, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι και έπειτα η ΕΑΑΚ. Έτσι η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου έλαβε 867 ψήφους, η Πανσπουδαστική 438, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 422, η Ανεξάρτητη Παράταξη 224τα Αριστερά Σχήματα 196 και τέλος η ΕΑΑΚ 182 ψήφους. Τα αποτελέσματα ανά Τμήμα Ειδικότερα, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών η ΠΑΣΠ έλαβε 96 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 16, η ΠΚΣ 22, η ΕΑΑΚ 9, η Ανεξάρτητη Παράταξη 19, τα Αριστερά Σχήματα 30, ενώ τα άκυρα ήταν 8. Στο Τμήμα Χωροταξίας, η ΠΑΣΠ έλαβε 41 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 0, η ΠΚΣ 36, η ΕΑΑΚ 46, η Ανεξάρτητη Παράταξη 49, τα Αριστερά Σχήματα 9, ενώ άκυρα ήταν 9 ψηφοδέλτια. Στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής η ΠΑΣΠ έλαβε 60 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 32, η ΠΚΣ 63, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 24 και άκυρα ήταν 14 ψηφοδέλτια. Στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής η ΠΑΣΠ έλαβε 88 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 24, η ΠΚΣ 37, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 4, άκυρα 7 και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής η ΠΑΣΠ έλαβε 39 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 28, η ΠΚΣ 30, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 0, ενώ υπήρξαν 9 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας η ΠΑΣΠ έλαβε 58 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 56, η ΠΚΣ 39, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 0, τα άκυρα ψηφοδέλτια ήταν 15 ενώ τα λευκά 3. Στο Τμήμα της Αρχιτεκτονικής η ΠΑΣΠ έλαβε 33 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 0, η ΠΚΣ 29, η ΕΑΑΚ 71, η Ανεξάρτητη Παράταξη 58, τα Αριστερά Σχήματα 13, λευκά 2 και άκυρα 21. Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών η ΠΑΣΠ έλαβε 42 ψήφους, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ 58, η ΠΚΣ 25, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 40, ενώ τα λευκά ήταν 2 και τα άκυρα ψηφοδέλτια 10. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης η ΠΑΣΠ έλαβε 94 ψήφους, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ 89, η ΠΚΣ 77, η ΕΑΑΚ 9, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 11, τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 4 και 12 τα άκυρα. Στο ΙΑΚΑ η ΠΑΣΠ έλαβε 71 ψήφους, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 38, η ΠΚΣ 27, η ΕΑΑΚ 32, η Ανεξάρτητη Παράταξη 0, τα Αριστερά Σχήματα 0, τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 0 και τα άκυρα 7. Στο Τμήμα των Δικτύων η ΠΑΣΠ έλαβε 101 ψήφους, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ 52, η ΠΚΣ 40, η ΕΑΑΚ 15, η Ανεξάρτητη Παράταξη 69, τα Αριστερά Σχήματα 55, τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 3 και τα άκυρα 8. Στο Οικονομικό Τμήμα η ΠΑΣΠ έλαβε 144 ψήφους, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ 29, η ΠΚΣ 13, η ΕΑΑΚ 0, η Ανεξάρτητη Παράταξη 29, τα Αριστερά Σχήματα 10, τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 3 και τα άκυρα 15. "
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο παππούλης με τα ράσα, πιάστηκε στα πράσα

Ο παπάς ο πενηντάρης,
σερφάριζε σαν εικοσάρης
κοριτσάκια αναζητούσε
σε ραντεβουδάκια τα καλούσε.


Κι όταν η μικρή επείσθη
την συνάντησε με πίστη
πως με χρήμα θα μπορεί
να τη βγάλει στο κλαρί.

Μα η μικρούλα είπε όχι
στου παππούλη την απόχη
και προσπάθησε με βία
να τη βγάλει στην πορνεία.

Ευτυχώς το κοριτσάκι
είχε φίλο στο σοκάκι
κι ο παππούλης με τα ράσα
πιάστηκε στα πράσα!
Φτάνει πια με τον κάθε ανώμαλο, που ψαρεύει στα θολά νερά του διαδικτύου!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απεργία στο Δημόσιο

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία κατέρχονται όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.
Στο Βόλο το τοπικό Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ δεν έχει προγραμματίσει συγκέντρωση, ενώ η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., καλεί τους απεργούς δημόσιους υπάλληλους, σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Μαγνήτης απορεί βέβαια, γιατί ενώ σ' όλη την Ελλάδα θα γίνουν συγκεντρώσεις απ' τα τοπικά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, στο Βόλο δεν θα γίνει!

Μάλλον έσφιξαν οι ζέστες και που να τρέχουν τώρα οι άνθρωποι σε συγκεντρώσεις..........οι παραλίες είναι καλύτερες!

Έτσι δεν είναι κ. Κουτσούκο?


Υ.Γ. ο κ. Κουτσούκος είναι ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο

"Ο Γιάκουμπ Βαβζίνιακ προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ το οποίο υπέστη μετά την αποκάλυψη πως βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.
Η είδηση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην πατρίδα του, με τους Πολωνούς δημοσιογράφους να "βομβαρδίζουν" το κινητό τηλέφωνο του "Κούμπα" σε μία προσπάθεια να μάθουν τι πραγματικά έχει συμβεί.
"Είμαι καθαρός, δεν έχω πάρει τίποτα. Δεν ξέρω καν τι είναι ντόπινγκ" φέρεται να ψέλλισε εμφανώς σοκαρισμένος ο 25χρονος άσος.
Παράλληλα, όπως τονίζεται ο Βαβζίνιακ υποβλήθηκε σε τέταρτο αντι-ντόπινγκ τεστ στο περιθώριο της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης στις 22 Μαρτίου και εν συνεχεία εκπροσώπησε την Πολωνία σε δύο ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 (28/3 κόντρα στη Β.Ιρλανδία και 1/4 απέναντι στην Πολωνία).
Τέσσερις μέρες αργότερα βρέθηκε θετικός στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.
Οι Πολωνοί υποστηρίζουν πως το δεύτερο δείγμα θα ανακοινωθεί αύριο με το μέλλον του μπακ του "τριφυλλιού" να φαντάζει δυσοίωνο..."
Αυτά μέχρι προχθές 11/5/2009, από http://www.sigmalive.com/sports/football/greece/151652


και η εξέλιξη....


"Θετικό ήταν και το δεύτερου δείγμα από το ντόπινγκ κοντρόλ που υποβλήθηκε ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ, μετά το ματς με την Ξάνθη."Πήρα ένα χάπι απλά για να χάσω λίπος. Δεν έκανα τίποτα, είμαι τίμιος. Πιστεύω στο δικαστήριο να δικαιωθώ", τόνισε ο πολωνός."



Είχε πολύ καιρό ν' απασχολήσει το θέμα ντόπινγκ, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μάστιγα του αθλητισμού όμως, είναι παρούσα απ' ότι φαίνεται!

Μέτρα θα πάρει κανείς?
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φοιτητικές εκλογές


Έκλεισαν οι κάλπες σήμερα το απόγευμα, στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.

Γύρω στις 10 το βράδυ άρχισαν να διαρρέουν τ' αποτελέσματα.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, 1η δύναμη σε ψήφους και ποσοστά βγαίνει η ΠΑΣΠ, 2η η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με μικρή όμως διαφορά απ' την 3η ΠΚΣ κι ακολουθούν τα ΕΑΑΚ και η ΑΡΕΝ.

Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΠΑΣΠ και με ανοδικές τάσεις οι άλλες παρατάξεις, πλην της ΔΑΠ, που φαίνεται να χάνει σημαντικό έδαφος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι αυτή την ώρα, γίνεται "μάχη" για 1 έδρα (την 7η) στο Οικονομικό Τμήμα, ανάμεσα στην ΠΑΣΠ (που πήρε τις 6) και την ΠΚΣ.

Αναλυτικά αποτελέσματα το πρωί, που θα έχουν καταλαγιάσει "οι καπνοί της μάχης" των φοιτητικών εκλογών.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Κι ο Φούρλας αρχαιοκάπηλος?

Εντολή για τη σύλληψη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Φούρλα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, εξέδωσε ο εισαγγελέας Λαμίας.
Μετά από επώνυμη καταγγελία, έγινε έρευνα στην πατρική οικία του Παναγιώτη Φούρλα, στο χωριό Καπνοχώρι, στην Υπάτη Φθιώτιδος.
Στην αυλή του σπιτιού, εντοπίστηκαν ένα τμήμα επιτύμβιας στήλης με αετωματική επίστεψη διαστάσεως 68Χ44Χ18 εκατοστά, ένα τμήμα ραβδωτού κιονίσκου ύψους 36 εκατοστών, τμήμα λίθινου αγγείου διαμέτρου και δύο ασβεστολιθικοί δόμοι, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων ανήκουν στην προχριστιανική περίοδο.
Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στην ΙΔ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να εξακριβωθεί η παλαιότητα και η αξία τους.
Ο Παναγιώτης Φούρλας δεν έχει εντοπιστεί, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
Από (http://kourdistoportocali.blogspot.com/)
και www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ποδηλατόδρομοι και Τραμ στο Βόλο?

Από τον τοπικό τύπο, μαθαίνω ότι ξεκινά το έργο του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΔΟΜΗΚΑ κι εκπρόσωπός της ο κ. Βλάσης Βολιώτης, πρώην συναθλητής και συμφοιτητής του Δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη.

(ναι Δήμαρχος στο Βόλο είναι ο πρώην Υφυπουργός Μετ/ρών & Επικ/νιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

Τυχόν "φιλικοί" συνειρμοί, δικοί σας!

Ταυτόχρονα όμως σε προχθεσινή συνέντευξή του ο κ. Α. Βούλγαρης, διαμαρτυρήθηκε για τις κυβερνητικές παλινωδίες, τόσο στο ζήτημα του Σχεδίου Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (μετατίθεται στο απώτερο μέλλον μετά το κλείσιμο της Βουλής), όσο και στο γεγονός ότι στο Δήμο ότι δεν υπάρχουν οι 300.000 ευρώ για να ανατεθεί η τεχνικοοικονομική μελέτη για τη διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής τραμ στο Βόλο!

"Μας είχε υποσχεθεί τη σχετική πίστωση ο προηγούμενος υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης, είπε ο κ. Βούλγαρης. Άλλαξε ο υπουργός και οι πρόεδροι της ΤΡΑΜ ΑΕ και του ΟΑΣΑ, αλλά πιστεύαμε ότι η διοίκηση έχει συνέχεια, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, για να σημειώσει ότι δεν περιμέναμε το 2013 να έχουμε τραμ στο Βόλο, αλλά ευελπιστούσαμε ότι με την τεχνικοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας θα είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στο μέλλον."

είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο αφελής Μαγνήτης όμως αναρωτιέται:

Που θα γίνουν όλ' αυτά Δήμαρχε?

Στους κουτσουρεμένους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, που έχουν μείνει μισοί απ' τα μεγαλόπνοα έργα των τοπικών αρχόντων?
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 12/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ελληνικής καταγωγής ο νέος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Ο Τζέιμς Σταυρίδης ο νέος SACEURΤ

τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε την Τρίτη ο Ανώτατος Διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη (SACEUR), Αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης.Είναι ο πρώτος αξιωματικός του Ναυτικού που καταλαμβάνει αυτό το υψηλό αξίωμα, στην επέτειο των 60 ετών από την ίδρυση της Συμμαχίας. Αντικαθιστά τον στρατηγό Μπαντζ Κράντοκ.Ο νέος διοικητής της Συμμαχίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του NATO, Τζέιμς Απατουράι, «έχει πολύ καλή φήμη και οι σύμμαχοι προσδοκούν να εργαστούν μαζί του».Υπέρμαχος της «έξυπνης δύναμης», ο Σταυρίδης τάσσεται υπέρ του συνδυασμού στρατιωτικής ισχύος, διπλωματίας και εμπορίου.Από τη θέση του SACEUR θα επιβλέπει τις επιχειρήσεις του NATO στο Αφγανιστάν όπου αναμένεται να αυξηθούν μέσα στο επόμενο έτος οι συμμαχικές δυνάμεις, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν αυτό το μέτωπο εν όψει της σταδιακής αποχώρησης από Ιράκ.Ο ναύαρχος Σταυρίδης ήταν μέχρι σήμερα διοικητής της Νότιας Διοίκησης με περιοχή ευθύνης τη Λατινική Αμερική. Αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία το 1976 και έχει διδακτορικό στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Ταφτς.

από http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_3881.html

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις ότι το ελληνογενές γεράκι, θ' αλληθωρίζει προς την Ελλάδα!
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά για να πάρει αυτή τη θέση έχει δώσει "εξετάσεις" το παλληκάρι!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φουσκωτά.....μεταπτυχιακά

Φοιτητικές εκλογές σήμερα και στα παραλειπόμενα της προεκλογικής εκστρατείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καταγράφεται η εμφάνιση άγνωστων προσώπων στα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ, που δηλώνουν μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Κοινό τους γνώρισμα τα φουσκωμένα μούσκουλα!
Τί συμβαίνει σοσιαλιστικά καλόπαιδα?
Τί θέλουν οι φουσκωτοί μπράβοι στα τραπεζάκια σας?
Να σας προστατέψουν απ' τους κακούς συμφοιτητές σας?
Ή μήπως να προστατέψουν το πανεπιστημιακό άσυλο?
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξεσηκώθηκαν στη Ν. Δημητριάδα για τα φορτηγά

Το παρών έδωσαν αρκετοί κάτοικοι της συνοικίας Νέας Δημητριάδας το Σάββατο το απόγευμα, οι οποίοι με μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Αλκίππης για μια ώρα περίπου. Με σύνθημα «Έξω οι νταλίκες από την συνοικία μας» οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διέλευση των βαρέων οχημάτων και προειδοποίησαν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στη Νέα Δημητριάδα λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Προχώρησαν στην οδό Αλκίππης, όπου και πραγματοποίησαν αποκλεισμό της οδού, καθώς από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται όλα τα βαρέα οχήματα από και προς τον Περιφερειακό με προορισμό την ΑΓΕΤ μέχρι και την ολοκλήρωση της κοιλαδογέφυρας.
«Έξω οι νταλίκες από τη συνοικία μας» φώναζαν οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, ζητώντας την εξεύρεση άμεσης λύσης πριν θρηνήσουν θύματα.
Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Δημητριάδας «Ποιότητα Ζωής» κ. Γιώργος Οικονόμου έκανε λόγο για ξεσηκωμό των κατοίκων και επισήμανε ότι «οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας είναι αγανακτισμένοι και αυτός ο αποκλεισμός είναι μόνο η αρχή. Θα παλέψουμε όπως και όσο μπορούμε, με όλα τα νόμιμα μέσα, γιατί ο Περιφερειακός δεν ολοκληρώθηκε, όπως θέλουν να λένε. Ο Περιφερειακός θα ολοκληρωθεί, όταν δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα έως και την ΑΓΕΤ» και πρόσθεσε πως «η συνοικία μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Κινδυνεύουν τα παιδιά μας και τα τροχαία ατυχήματα μάς χτυπάνε σιγά – σιγά την πόρτα».
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και το μέλος της Παρέμβασης Πολιτών κ. Κλημόπουλος, ενώ τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συνοικιωτών της Νέας Δημητριάδας εξέφρασε και ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος παραβρέθηκε στον αποκλεισμό.

Στο δρόμο και οι μαθητές

Για 45 περίπου λεπτά απέκλεισαν χθες τον Περιφερειακό στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Ορμινίου 500 περίπου μαθητές των 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για τυχόν θύματα. Οι μαθητές κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα για την επικρατούσα κατάσταση και ζήτησαν να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες, για να μπορούν οι διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια όλοι οι πεζοί. Παράλληλα τόνισαν πως από την ηχορύπανση δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημά τους, ενώ υποφέρουν από τη ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας των φορτηγών. Μάλιστα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι μαθητές δήλωσαν πως θα βρεθούν ξανά ακόμη πιο δυναμικά στους δρόμους.

Αλίκη Φωτιάδου
Εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 12/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Vouli-Station

Από το http://trelokouneli.blogspot.com/2009/05/station.html, πήραμε το παρακάτω:



Και τι είναι η Βουλή κύριε Καραμανλή να την κλείνετε όποτε θέλετε?? PlayStation??

Ομολογουμένως, πολύ εύστοχο!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Σπαθάρη



Ο Ευγένιος Σπαθάρης θα κηδευτεί σήμερα Τετάρτη στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 4 το απόγευμα, στη Μητρόπολη της περιοχής.

Την ίδια μέρα, από τις 10 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο.

Δηλώσεις του πολιτικού κόσμου, για το θάνατό του:

Κ. Καραμανλής

«Γνήσιος λαϊκός καλλιτέχνης και δάσκαλος της παράδοσής μας, ο Ευγένιος Σπαθάρης υπηρέτησε επί δεκαετίες με αξιοθαύμαστη αφοσίωση το ελληνικό Θέατρο Σκιών. Με το ταλέντο και το μεράκι του κατάφερε, όχι μόνο να το κρατήσει ζωντανό και επίκαιρο, αλλά να το κάνει γνωστό σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι όσοι μεγαλώσαμε με τις φιγούρες των ηρώων του, αποχαιρετούμε έναν πολύ δικό μας άνθρωπο. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αντ. Σαμαράς

«Η απώλεια του Ευγένιου Σπαθάρη αφήνει ένα τεράστιο κενό στον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό. Ο Σπαθάρης "μεγάλωσε" και "μπόλιασε" με το έργο του γενιές και γενιές Ελλήνων. Σχολίασε με τη μοναδική του σφραγίδα την κοινωνία, την ιστορία, την Ελλάδα, τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Ο γνήσιος εκφραστής της παράδοσής μας, που με ψυχή και αγάπη ανέδειξε και καταξίωσε το Θέατρο Σκιών, αφήνει πίσω του ένα πλούσιο και πολυσήμαντο έργο. Αυτή την ισχυρή παρακαταθήκη και σοφία του Σπαθάρη οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε αλλά και να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Γ. Παπανδρέου

«Ο Ευγένιος Σπαθάρης, υπήρξε ένας αυθεντικός λαϊκός δημιουργός. Εξέφρασε με γνησιότητα και αμεσότητα την ψυχή του Ελληνισμού, μέσα από το Θέατρο Σκιών, το οποίο υπηρέτησε με το πηγαίο καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο επί δεκαετίες, αναδεικνύοντάς το παράλληλα ως μία γνήσια λαϊκή έκφραση του πολιτισμού μας. Το μήνυμα της δικαιοσύνης, σαν αξία που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μίας βαθιάς κοινωνικής αδικίας που βίωσε και βιώνει ο Έλληνας πολίτης, αποτυπώθηκε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο στο έργο του, μέσα από τις ιστορίες του στο ΄΄λευκό πανί΄΄, που εξέπεμπαν την ανθρωπιά του πρωταγωνιστή, αλλά και του δημιουργού τους. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου».

ΚΚΕ

«Ένας αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή, μένει όμως το βαθειά πηγαίο έργο του, με το οποίο μεγάλωσαν τόσες γενιές».

ΣΥΡΙΖΑ

«Μια εμβληματική μορφή του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού ο Ευγένιος Σπαθάρης δεν είναι πια μαζί μας. Με το ΄΄λευκό του σεντονάκι και τη λάμπα την τρελή΄΄ μεγάλωσε γενιές, γέμισε τις καρδιές μας και σφράγισε τη λαϊκή μας τέχνη. Αντίο σου δάσκαλε».

Γ. Καρατζαφέρης

«O Eυγένιος Σπαθάρης ήταν ένας μεγάλος αυθεντικός λαϊκός δημιουργός. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με την φωνή του, τη φωνή του γνήσιου Καραγκιόζη, του φτωχού Έλληνα, του ευφυολόγου Έλληνα, του ετοιμόλογου Έλληνα. Ενός Έλληνα που μας δίνει την εύθυμη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Το έργο του θα μείνει για πάντα ζωντανό, χαραγμένο μέσα στις μνήμες και τις καρδιές μας».
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι του Κώστα Καρκαλά.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φασιστοειδή κατά μεταναστών



Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, να μην σχολιάσω τα γεγονότα έξω απ' το κτίριο που στέγαζε το Εφετείο Αθηνών και σήμερα στεγάζει εκατοντάδες μετανάστες, στις 9/5/2009.

Πλήρες ρεπορτάζ, θα βρείτε http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html.

Αυτά που συγκλονίζουν είναι:


  • Εκατοντάδες άνθρωποι, σ' ένα ιδιόμορφο γκέτο στιβαγμένοι, χειρότερα κι από ζώα.

  • Άθλιες συνθήκες διαβίωσης. (η λέξη μεσαίωνας κολακεύει την κατάσταση)

  • Νεοναζιστές (Χρυσαυγίτες) σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

  • Η αστυνομία ουσιαστικά τους διευκολύνει.

  • Ανήμερα την επέτειο της ήττας του ναζισμού το '45

Ελλάδα 2009, η γενέτειρα της Δημοκρατίας και του ξένιου Δία!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Δυσαρέσκεια Σούρλα για το κλείσιμο της Βουλής


Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, εμφανίστηκε αιφνιδιασμένος και δυσαρεστημένος απ' το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής.

Δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Άλφα ότι:

"Δεν ήξερα και κανόνιζα το πρόγραμμα για το ποιος θα προεδρεύσει την εβδομάδα που διανύουμε. Το έμαθα το γεγονός από τα ΜΜΕ δυστυχώς......Εγώ δεν συζητώ για την παραγραφή. Είμαι αντίθετος κατηγορηματικά. Είμαι υπέρ της κάθαρσης και λυπάμαι που οι αρχηγοί των κομμάτων δεν έχουν ποτέ συνεννοηθεί πώς θα την αντιμετωπίσουν. Θλίβομαι που ο καθένας φροντίζει τους δικούς του επίορκους, ανεπαρκείς και ανέντιμους. Θλίβομαι γι αυτό, αλλά από εκεί και πέρα ξέρω τη δική μου θέση. Είμαι υπέρ της άποψης, αν υπάρχουν εκκρεμότητες, να συνεχίσει η λειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής"


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Υπερτυχερός στο Βόλο



Στο Βόλο παίχτηκε το τυχερό δελτίο του Lotto, που στην προχθεσινή κλήρωση του Σαββάτου 9/5/2009, κέρδισε 1.000.000 ευρώ.
Μετά από 7 jackpot, η τύχη χαμογέλασε στο βολιώτη ή στη βολιώτισσα, καθώς τα στοιχεία του παίκτη-τριας, παραμένουν άγνωστα για ευνόητους λόγους.
Το τυχερό δελτίο κόστισε μόλις 2,5 ευρώ, και κατατέθηκε στο πρακτορείο της κ. Μαρίας Χιοκτούρη.
Σε καλή μεριά!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα



Με αφορμή αυτό το video, Ο Αρκτούρος μαζεύει υπογραφές, για μια ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.


Όλο το κείμενο στο

http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1342:2009-05-12-10-20-22&catid=44:2009-02-22-08-58-03


Για υπογραφές

http://arcturos.wordpress.com/2008/05/20/acturos2

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ο πολλαπλασιασμός των οπών-Σκανδαλάρα!!!!!!!!

Η Αγία Τριάδα, γνωστή λάτρης τού αθλήµατος, σχεδιάζει γήπεδα γκολφ στον νοµό Μαγνησίας παρέα µε τους επί γης γνωστούς επιχειρηµατικούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς εκπροσώπους της.
Αν και πληροί όλες τις προϋποθέσεις, η υπόθεση πώλησης και ενοικίασης της λεγόµενης εκκλησιαστικής περιουσίας στις Νηές τής Μαγνησίας από τον Μητροπολίτη Δηµητριάδος και Αλµυρού Ιγνάτιο (κατά κόσµο Παναγιώτη Γεωργακόπουλο) –µε τη σύµφωνη γνώµη τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος– προς την εταιρεία Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E., δεν έχει πάρει (ακόµα) τις διαστάσεις τού τεράστιου σκανδάλου που της αναλογούν. Με αφορµή τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που θα διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, δύο έξυπνοι επιχειρηµατίες µε «ισχυρές πλάτες» και «εσωτερική πληροφόρηση» προχωρούν στην εξαγορά µιας εταιρείας και στην αγορά και εκµίσθωση περίπου 3.000 στρεµµάτων γης µε αµφιλεγόµενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε προνοµιακή θέση για συγκεκριµένη τουριστική χρήση. Ένας όρµος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους προετοιµάζεται να γίνει γήπεδο γκολφ, στο όνοµα της ανάπτυξης, µε τις ευλογίες τής εκκλησίας, της κυβέρνησης, της νοµαρχίας Μαγνησίας και του Δήµου Σούρπης. Μια χαρά!

Γκολφ για όλους

Το 2003 ο Μητροπολίτης Δηµητριάδος και Αλµυρού, Ιγνάτιος, αποφασίζει να εκµεταλλευτεί ένα µέρος τής ακίνητης περιουσίας τής Μητρόπολής του και προκηρύσσει διαγωνισµό µε σκοπό την πώληση και την ενοικίαση εκτάσεων στην περιοχή Νηές τού Δήµου Σούρπης Μαγνησίας για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων γκολφ, καθώς έκρινε «ότι επρόκειτο για επένδυση φιλική προς το περιβάλλον», όπως µας πληροφορεί σχετική ανακοίνωση. Τον διαγωνισµό κέρδισε τον Μάρτιο του 2004 η εταιρεία Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. ιδιοκτησίας Μάρκου Ποτηριάδη, ο οποίος δηλώνει στην ηµερίδα «Ηµέρες Γκολφ 2005» (5/9/2005) ότι: «Δεν υπάρχει λόγος το Golf να υστερεί στην Ελλάδα ή να είναι ο φτωχός συγγενής σε σύγκριση µε το ποδόσφαιρο και το µπάσκετ. Το Golf δεν απευθύνεται µόνο στην elite τάξη, αλλά είναι ένα άθληµα - παιχνίδι για όλες τις κοινωνικές τάξεις ανεξαρτήτως […] Η χρήση των χώρων Golf σαν οπτική ανάπαυλα σε τουριστικά και οικιστικά συγκροτήµατα, µε περιµετρικούς περιπάτους, άξονες θέας και άλλες δραστηριότητες θα δηµιουργήσει ένα καλύτερο και υγιέστερο περιβάλλον για όλους µας».

Με σήµα το δελφίνι

Στις 16 Ιουνίου του 2006 αποφασίστηκε ότι η ελληνική υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 θα είναι αυτή του Βόλου-Λάρισας και όχι της Πάτρας. Τον Ιούλιο του 2006 την Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. αγοράζει η Dolphin Capital Investors ιδιοκτησίας Μίλτου Καµπουρίδη και Πιέρ Χαραλαµπίδη. «Με οδηγό το δελφίνι, το ιερό ζώο τού Ποσειδώνα, δύο Κύπριοι επιχειρηµατίες µε πολυετή εµπειρία σε επενδύσεις στον κλάδο τού real estate και στενούς δεσµούς µε την Ελλάδα, […] επιδιώκουν να αλλάξουν τον χάρτη των τουριστικών επενδύσεων στη Ν.A. Ευρώπη και την Ελλάδα», µας πληροφορεί η ιστοσελίδα capital.gr. Αυτό που δεν αναφέρει όµως, είναι ότι ο Μίλτος Καµπουρίδης είναι αδερφός τής Κάλιας Καµπουρίδη, η οποία τον Ιούλιο του 2006 παντρεύτηκε τον εκλεκτό τής καρδιάς της Κωστή Μπακογιάννη, γιο της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Πρόκειται για ένα «προσόν» µε δεδοµένη ανταλλακτική αξία για την ελληνική πραγµατικότητα.Τον Νοέµβριο του 2006, λίγους µήνες µετά τον γάµο και το σχετικό συµπεθεριό, αναλαµβάνει την προεδρία τής Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Καθώς το αγώνισµα του γκολφ περιλαµβάνεται στα αθλήµατα που θα διεξαχθούν, η αρχική πρόβλεψη του φακέλου διεκδίκησης ανέφερε ως αναπληρωµατικό το γήπεδο γκολφ στην περιοχή Νηές. Στον δεύτερο φάκελο της διεκδίκησης, το αναπληρωµατικό έγινε ένα από τα δύο κύρια γήπεδα γκολφ (δεύτερο είναι αυτό στο Σωρό Μαγνησίας) ενώ η τρίτη περιοχή έπαψε να αναφέρεται. Όταν στις 27 Οκτωβρίου 2007 η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) ανακοινώνει ότι ο Βόλος και η Λάρισα θα φιλοξενήσουν τους Μεσογειακούς του 2013, στον τελικό και τρίτο φάκελο αναφέρεται ότι το γκολφ θα διεξαχθεί τελικά στις Νηές Μαγνησίας. «Το γεγονός επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσηµα και σχετικά χείλη, αυτά του Γιάννη Ιωαννίδη, υφυπουργού Αθλητισµού» (εφ. Free Sunday, 15/2/2009). Σύµπτωση;

Το θαύµα τού πολλαπλασιασµού

Έως το 2006 η Golfing Develop-ments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. είχε αγοράσει και µισθώσει (για 99 έτη) από την Μητρόπολη Δηµητριάδος περίπου 3.000 στρέµµατα στην περιοχή. Όµως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εν λόγω εκτάσεων δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο. Η Μητρόπολη δηλώνει ότι οι εκτάσεις είναι δικές της, καθώς τις της παραχώρησε η Ιερά Μονή Ξενιάς το 1980. Φαίνεται όµως ότι οι εκτάσεις είναι αµφισβητούµενες από τη δεκαετία του 1930 και παλαιά έγγραφα που αναζήτησε και βρήκε ο δικηγόρος Γιώργος Λωρίτης, νοµικός εκπρόσωπος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Οµάδας Αλµυρού «Εν Δράσει», αποδεικνύουν ότι πρόκειται για γη τού Ελληνικού Δηµοσίου. Ο Γ. Λωρίτης, έχοντας στα χέρια του τα συµβόλαια πώλησης και ενοικίασης των εκτάσεων, κατέθεσε µέσω δικαστικού επιµελητή στο παράρτηµα της Κτηµατικής Υπηρεσίας του Δηµοσίου Νοµού Μαγνησίας αναλυτική γνωµοδότηση µε χάρτες, επισηµαίνοντας αυτό που οι υπηρεσίες θα έπρεπε να έχουν ήδη διαπιστώσει: ότι οι εκτάσεις που η Μητρόπολη πούλησε και νοίκιασε δεν της ανήκουν.

Λίγες µέρες αργότερα, η Κτηµατική Υπηρεσία τής Μαγνησίας εκδίδει ανακοίνωση (µε αρ. πρωτοκόλλου 2778/08/3-2-2009 µετά από σχετικό αίτηµα που είχε υποβάλλει η Μητρόπολη Δηµητριάδος) σύµφωνα µε την οποία:

«1. Μετά από έρευνα που διεξήχθη στα αρχεία τής Κτηµατικής Υπηρεσίας δεν βρέθηκε καταγεγραµµένο Δηµόσιο κτήµα στην περιοχή Νηές τής Σούρπης τού Νοµού Μαγνησίας.

2. Η Κτηµατική Υπηρεσία δεν χορηγεί βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά µη προβολής δικαιωµάτων τού Δηµοσίου, παρά µόνο σε περιπτώσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, όταν και αν αυτό προβλέπεται από ειδική διάταξη του Νόµου.

3. Το Δηµόσιο επιφυλάσσεται των δικαιωµάτων του, τα οποία µπορούν να διεκδικηθούν, εφόσον προκύψουν νεότερα στοιχεία».

Η Μητρόπολη, έχοντας στα χέρια της την ανακοίνωση, θριαµβολογεί για τη «δικαίωσή» της και την ανεβάζει στην ιστοσελίδα της τονίζοντας ότι «σύµφωνα µε τα παραπάνω καταρρέει κάθε προσπάθεια αµφισβήτησης των ιδιοκτησιακών δικαιωµάτων τής Ιεράς Μητροπόλεως Δηµητριάδος και Αλµυρού στην περιοχή Νηές τής Σούρπης τού Νοµού Μαγνησίας». Αυτό που δεν εξηγεί όµως η Μητρόπολη και το παράρτηµα της Κτηµατικής Εταιρείας τού Δηµοσίου είναι ότι και καταγεγραµµένη είναι η σχετική έκταση (αφού τα σχετικά έγγραφα είχε υποβάλλει λίγες µέρες πριν ο δικηγόρος Γ. Λωρίτης) και ότι το γεγονός τής µη καταγραφής στο Κτηµατολόγιο δεν σηµαίνει αυτόµατα ότι η περιοχή δεν ανήκει στο Δηµόσιο. Εκατοµµύρια στρέµµατα δηµόσιων εκτάσεων δεν έχουν καταγραφεί στο Εθνικό Κτηµατολόγιο αφού αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί, αυτό όµως δεν σηµαίνει αυτόµατα ότι δεν του ανήκουν. Η Κτηµατική Εταιρεία διατηρεί πάντως και µια επιφύλαξη στο τέλος τής ανακοίνωσής της σχετικά µε τα δικαιώµατά της τα οποία και θα διεκδικήσει αν προκύψουν νέα στοιχεία! Όπως µας εξήγησε ο Γ. Λωρίτης, η υπόθεση έχει παραπεµφθεί στην Κεντρική Κτηµατική Υπηρεσία τού Δηµοσίου, καθώς το παράρτηµα της Μαγνησίας έστειλε εκεί τον πλήρη φάκελο, δηλώνοντας επί της ουσίας αδυναµία να εξεταστεί περαιτέρω το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, αν και βιάστηκε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση!

Ο Θεός βοηθός

Τα παράδοξα συνεχίζονται και η περιουσία τής Μητρόπολης Δηµητριάδος πολλαπλασιάζεται, προφανώς µε τη βοήθεια του θεού και της συµβολαιογράφου Αδριανής-Δήµητρας Ζαφειροπούλου-Οικονοµοπούλου (αδερφή τού τέως βουλευτή τής Ν.Δ. Νώντα Ζαφειρόπουλου). «Σε ένα από τα συµβόλαια αναφέρεται ότι µια εκ των εκτάσεων που πωλούνται είναι 1.601,782 στρέµµατα, που όµως αποτελεί µέρος µια µικρότερης έκτασης 1.358 στρεµµάτων!», µας εξηγεί ο Γ. Λωρίτης. Αν δεν είναι θαύµα, που δεν είναι, και αν δεν είναι τυπογραφικό λάθος, που δεν είναι, πρόκειται για σκοπιµότητα ή λάθος καταλαβαίνουµε; Όλα τα συµβόλαια αναφέρουν ότι είναι µέρος της έκτασης 1.358 στρεµµάτων. Αν προσθέσουµε όλα τα στρέµµατα που αναφέρονται σε όλα τα συµβόλαια µεταξύ Μητρόπολης και Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E., τότε το άθροισµα µας δίνει περίπου 3.000 στρέµµατα. Πως γίνεται λοιπόν µε συνολική ιδιοκτησία 1.358 στρέµµατα, όπως αναφέρεται στον κτηµατολογικό πίνακα του 1954 (στον οποίο βασίζονται όλα τα συµβόλαια της Μητρόπολης), να πουλάς ή να µισθώνεις 3.000 στρέµµατα; Η Μητρόπολη Δηµητριάδος απαντά λέγοντας ότι η ιδιοκτησία τής Μονής Ξενιάς στις Νηές, που µεταβιβάστηκε το 1980 στη Μητρόπολη, ήταν 1.358 στρέµµατα περίπου, κάνοντας αναφορά σε τοπογραφικό διάγραµµα του 1958 και τον κτηµατολογικό πίνακα του 1959, που όµως χαρακτηρίζονται «µη έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία καθώς δεν φέρουν σφραγίδες» από τον Γ. Λωρίτη. Η Μητρόπολη υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα στρέµµατα ήταν δασική έκταση, την οποία «δεν µεταβίβασε µε συµβόλαιο γιατί αυτό δεν προβλέπεται από τη νοµοθεσία περί ιδιωτικών δασών». Όµως και τα ιδιωτικά δάση µεταβιβάζονται µε συµβόλαιο. Το αστείο όµως δεν σταµατά εδώ. Ενοχληµένη η Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. µε τη δράση τού Γ. Λωρίτη, κάνει πειθαρχική αναφορά εναντίον του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (που εκκρεµεί), εξαιτίας των όσων ο δικηγόρος αποκάλυψε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «ιερών» εκτάσεων, κατηγορώντας τον ότι ενήργησε ως αµόρφωτος, φέρνοντας στο φως ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία!

Τσιµέντο θα γίνει

Η Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E. (συµφερόντων τής Dolphin Capital Investors) συµφώνησε το 2004 µε την Μητρόπολη στην καταβολή ποσών υψηλότερων από την αντικειµενική αξία των εκτάσεων (καθώς βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο στη µέση τού πουθενά), πολύ χαµηλότερων όµως από αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει δεδοµένης της υπεραξίας που αποκτούν οι εκτάσεις, εξαιτίας των υποδοµών και των έργων που θα κατασκευάσει το δηµόσιο για την εξυπηρέτηση των αγώνων (εφ. Free Sunday, 15/2/2009) αλλά και µε ιδιαίτερα προνοµιακούς όρους πληρωµής, που αποκλείουν κάθε επιχειρηµατικό ρίσκο και ζηµία για τον επενδυτή. Η εταιρεία συµφώνησε να καταβάλει 33 εκατ. ευρώ για την αγορά και την ενοικίαση των εκτάσεων. Συµφώνησε να καταβάλει τµηµατικά –όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ιστοσελίδα τής Μητρόπολης στις 19/9/2008– το αντίτιµο της αγοράς και της εκµίσθωσης προς την Μητρόπολη έως το 2011!

Όµως το συµφωνηθέν ποσό θα καταβληθεί µόνο εφόσον εκδοθούν οι σχετικές άδειες για την κατασκευή τού «Lavender Bay Golf Resort», το οποίο θα έχει έκταση 3.000 στρέµµατα και θα βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιοµέτρων από την παραλία. Στις εγκαταστάσεις φαραωνικού τύπου θα περιλαµβάνεται το «Kempinski Hotel Lavender Bay» χωρητικότητας 999 κλινών, σε µορφή κατοικιών σε γήπεδο 300 στρεµµάτων. Επίσης παραθεριστικό θέρετρο 300 πολυτελών κατοικιών, που προορίζονται για πώληση σε όµορο γήπεδο 400 στρεµµάτων, το γήπεδο γκολφ τής Αγίας Τριάδας (!) «Holy Trinity Golf» (αγνώστου συνολικής έκτασης) και συνοδών έργων, µονάδα αφαλάτωσης σε γήπεδο 5,5 στρεµµάτων µε ηµερήσια ελάχιστη παραγωγή 1.500 m3, µε προοπτική επέκτασης στα 6.000 m3 ηµερησίως, και µονάδα βιολογικού καθαρισµού σε γήπεδο 7,5 στρεµµάτων, δυναµικότητας 1.000 τόνων λυµάτων την ηµέρα, καθώς και λίµνες, λέσχη γκολφ, κέντρο αναζωογόνησης κ.ά. Τον περασµένο Ιούλιο –όπως πληροφορούµαστε από τον τοπικό Τύπο– «η εταιρεία υπέβαλε επικαιροποιηµένες µελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη Νοµαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, οι οποίες αναφέρουν ότι οι 999 κλίνες τού ξενοδοχείου θα γίνουν τελικά 1.400, κατά τη διάρκεια της “Β’ φάσης”, µε εργαζόµενους και επισκέπτες να προσεγγίζουν τα 350 άτοµα (συνολικός πληθυσµός 1.750 άτοµα), ενώ ο οικισµός παραθεριστικών κατοικιών θα εξυπηρετεί περί τα 2.000 άτοµα µόνιµους κατοίκους και 250 άτοµα ηµερήσιους επισκέπτες (συνολικός πληθυσµός 2.250 άτοµα). Το γενικό σύνολο είναι 4.000 άτοµα. Παραπάνω από δυο φορές τον σηµερινό πληθυσµό τού Δήµου Σούρπης!» (εφ. Ο Λαός του Αλµυρού, 14/7/2008). Εάν δεν εκδοθούν οι σχετικές άδειες και ναυαγήσει η επένδυση, τα συµβόλαια –των οποίων οι τελικές υπογραφές µπήκαν τον Ιανουάριο του 2007– λύνονται, και οι εκτάσεις επιστρέφονται στην Μητρόπολη Δηµητριάδος. Η Μητρόπολη µε ανακοίνωσή της εξηγεί στις 19/9/2008 ότι «Για να καταστεί δυνατή η υπογραφή των συµβολαίων έπρεπε να εξασφαλιστούν οι άδειες από όλες τις εµπλεκόµενες υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό, καθώς είναι γνωστό ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι πολύπλοκες, τα συµβόλαια υπεγράφησαν από τον Ιούλιο του έτους 2006 µέχρι και τον Ιανουάριο του 2007».

Ευτυχείς συµπτώσεις

Όσο και αν προσπάθησαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Ισίδωρος Κούβελος να καθαρίσουν την τιµή τής αγίας οικογένειας από την «λάσπη και τις συκοφαντίες» που εκτόξευε εναντίον της ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, φέρνοντας το θέµα στη Βουλή (19/9/2008) για την προνοµιακή µεταχείριση και πληροφόρηση του εξ αγχιστείας συγγενή τους, µάλλον δεν έπεισαν κανέναν. Τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Στις 27 Οκτωβρίου 2006 η Δ.Ε.Μ.Α. ανακοίνωσε µετά από ψηφοφορία ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια τελετής εορτασµού, ο διευθύνων σύµβουλος της Δ.Ε.Μ.Α., Γιώργος Γερόλυµπος, συγκινηµένος για τη βοήθεια του Ισόδωρου Κούβελου για την υποψηφιότητα Βόλου-Λάρισας, αποκάλυψε χωρίς να το θέλει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό αν την 1η Ιουνίου 2006 ο Iσίδωρος Κούβελος δεν του είχε τηλεφωνήσει για να του πει ότι ο Βόλος πρέπει να συµµετάσχει στον αγώνα διεκδίκησης. «Όλα ξεκίνησαν µε ένα τηλεφώνηµα του Ισίδωρου Κούβελου. Δεκαπέντε ηµέρες πριν από τις εκλογές στην Ολυµπιακή Επιτροπή (σ.σ. που διεξήχθησαν στις 16 Ιουνίου 2006) µου είπε: ο Βόλος πρέπει να κατεβάσει φάκελο. Στην αρχή µου φάνηκε ότι ήταν αδύνατον. Μετά από δεκαπέντε µερόνυχτα, µε κάποιους συναδέλφους και φίλους, καταφέραµε και καταρτίσαµε ένα φάκελο και τον καταθέσαµε στην Ολυµπιακή Επιτροπή» (Α.Π.Ε., 27/10/2007). Τα λόγια του Γ. Γερολύµπου αποδεικνύουν ότι ο Ισίδωρος Κούβελος και ήξερε και ήταν σε θέση να προωθήσει τα συµφέροντα της οικογένειας του, πριν ακόµα γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων. Ήταν εκείνος που έσπρωξε τους τοπικούς άρχοντες και τους υπεύθυνους ώστε έστω και την τελευταία στιγµή να δηλώσουν την υποψηφιότητα του Βόλου, ενάµιση µήνα πριν ο Μ. Καµπουρίδης εξαγοράσει την Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E.

Πόσο αφελής µπορεί να είναι κάποιος ώστε να θεωρήσει όλα αυτά ως µια αλληλουχία ευτυχών συµπτώσεων για τον εξ αγχιστείας συγγενή τής Ντόρας Μπακογιάννη; Γιατί όµως τελικά ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Μ. Καµπουρίδης να βασιστούν στην χρήση τού γηπέδου γκολφ στα πλαίσια των αγώνων και να µην προχωρήσουν στην επένδυση ανεξάρτητα από το αν θα αποτελέσει χώρο διεξαγωγής τού αθλήµατος; Μα, µε τη διαδικασία τού κατεπείγοντος που συχνά εφαρµόζεται (βλέπε Ολυµπιακοί Αγώνες - Αθήνα 2004) ή του εθνικού συµφέροντος και όσοι ντόπιοι αντιδρούν και έχουν ενστάσεις για τις συνέπειες ενός τέτοιου έργου, θα αναγκαστούν να σωπάσουν. «Για να µην ξεφτιλιστούµε παραέξω» όπως συνηθίζεται να λέγεται ή «αφού έχουµε δεσµευτεί» ή επίσης «είναι µέσα στις συµβατικές µας υποχρεώσεις». Έτσι θα παρακαµφθούν τα όποια κωλύµατα, όπως το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός τέτοιου έργου που θα αλλοιώσει και θα µολύνει ανεπανόρθωτα µια περιοχή που τώρα είναι δάσος, θα ξεχαστούν. Οι ζηµιογόνες συνέπειες δεν θα υπολογιστούν, καθώς το βάρος θα πέσει στα ελάχιστα οφέλη που θα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία οι υψηλού επιπέδου «ενσταβλισµένοι» τουρίστες που θα κατακλύσουν το resort.

Πόδι στο δάσος

Στις 19 Μαρτίου 2008, στα γραφεία τής Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ εκπρόσωπων της Εταιρείας Aristo Developers (Hellas) Α.Ε. και της Golfing Developments Μελετητική Κατασκευαστική A.E., που είναι µέλη τού οµίλου Dolphin Capital Investors µε εκπροσώπους κατοίκων και συλλόγων τής περιοχής. Κανείς όµως δεν φαίνεται να πείστηκε για τις αγνές προθέσεις των επενδυτών και κατασκευαστών παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις τους για την προστασία τού περιβάλλοντος και τήρηση των κανονισµών.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οικολογικές οργανώσεις, όπως η Κίνηση Πολιτών Δήµου Σούρπης, η Εθελοντική Περιβαλλοντική Οµάδα Αλµυρού «Εν Δράσει», οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας, η Πρωτοβουλία τού Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης ακόµα αντέχουν και αντιδρούν. Δεν αντιδρά όµως στον ίδιο βαθµό ούτε ο νοµάρχης Μαγνησίας Αποστόλης Παπατόλιας ούτε και ο δήµαρχος Σούρπης Κωσταντίνος Καραγκιόζογλου. Μια περιοχή, όπως ο όρµος των Νηών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, κινδυνεύει ανεπανόρθωτα. Οι ανησυχίες όσων φοβούνται τα χειρότερα δυναµώνουν, καθώς η εταιρεία που εκµίσθωσε την έκταση ζήτησε από το Δασαρχείο Αλµυρού να απαντήσει εάν η δασική έκταση των 1.600 στρεµµάτων είναι όντως δασική. Κάπως έτσι ξεκινούν πάντα οι αποχαρακτηρισµοί.

Αλλαγή χρήσης γης

Οι µεγάλες ανάγκες τής εγκατάστασης σε νερό (συµπεριλαµβανοµένου και του γηπέδου γκολφ) θα καλύπτονται σύµφωνα µε τα σχέδια από µονάδα αφαλάτωσης (και µονάδα βιολογικού καθαρισµού που θα επεξεργάζεται τα λύµατα) και έξι γεωτρήσεις, στραγγίζοντας κυριολεκτικά τον υδροφόρο ορίζοντα, καταληστεύοντας τα υδάτινα αποθέµατα της περιοχής. Επί της ουσίας οι ηµερήσιες υδροδοτικές ανάγκες τού ρεσόρτ θα ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες µιας πόλης 20.000 κατοίκων. Σύµφωνα πάντα µε την εταιρεία η µονάδα βιολογικού καθαρισµού θα είναι στη τελική φάση, δυναµικότητας 1.000 τόνων την ηµέρα και όλα τα λύµατα θα διατίθενται, µετά από τριτοβάθµια επεξεργασία, στην επιφάνεια του εδάφους, αρδεύοντας ταυτόχρονα παρακείµενη δασική έκταση. Έτσι ο µηχανισµός αποµάκρυνσης των επεξεργασµένων υγρών θα είναι η απορρόφηση στο έδαφος και η εξατµισοδιαπνοή. Η µονάδα αφαλάτωσης προγραµµατίζεται να κατασκευαστεί στον αιγιαλό, 50 µέτρα από τον υδροβιότοπο του Λιβαρίου και δίπλα στον υπάρχοντα οικισµό των Νηών. Οι Νηές είναι ένα φυσικό θέατρο µε εξαιρετική ακουστική. Για παράδειγµα, όταν ένα µηχανάκι κινείται στον νέο δρόµο από τις Νηές στη Σούρπη, ο θόρυβος της µηχανής ακούγεται στην άλλη άκρη τού όρµου, λένε οι κάτοικοι της περιοχής. Τα εργοστάσια αφαλάτωσης διαθέτουν αντλίες υψηλής πίεσης, οι οποίες λειτουργούν σε επίπεδα θορύβου µεγαλύτερα των 90 ντεσιµπέλ, όταν τα θεσµοθετηµένα όρια είναι 50-55 ντεσιµπέλ. Η ύπαρξη του εργοστάσιου αφαλάτωσης στην περιοχή αλλάζει τελείως τη χρήση γης. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη –σύµφωνα πάντα µε τους επιστήµονες– και σχετίζεται και πάλι µε το νερό, είναι η ερηµοποίηση, καθώς αποτελεί τον µεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθµισης γαιών στην ηµιξηρική ζώνη τής Ελλάδας, στην οποία ανήκει και η περιοχή Σούρπης. Σύµφωνα µε το Σχέδιο Δράσης κατά της Ερηµοποίησης, οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης γης σε αυτή τη ζώνη πρέπει να βασίζεται σε λεπτοµερειακές εδαφολογικές και υδρολογικές µελέτες των συγκεκριµένων περιοχών.

Εµµονή σε αποτυχηµένο µοντέλο

Τα θέρετρα γκολφ είναι µεγάλης κλίµακας, κλειστού τύπου και υψηλού κινδύνου επενδύσεις. Υπόκεινται σε σηµαντική αβεβαιότητα λόγω αµφίβολης επάρκειας πόρων, αβέβαιης τουριστικής ζήτησης –δηλαδή πληρότητας– αβέβαιης ζήτησης κατοικίας και αβέβαιου αναµενόµενου κόστους και οφέλους, πράγµα που πολλές φορές οδηγεί στην εγκατάλειψή τους, µε χαρακτηριστικά τα παραδείγµατα Ισπανίας και Πορτογαλίας. Η αβεβαιότητα οφείλεται στις επιπτώσεις τής κλιµατικής µεταβολής και των ξηρασιών, στον εντεινόµενο ανταγωνισµό από άλλους φτηνότερους προορισµούς, και στο πλήθος των ευρύτερων διεθνών και εθνικών οικονοµικών, κοινωνικών και πολιτικών συγκυριών, όπως η οικονοµική ύφεση που έχει επηρεάσει την οικονοµία παγκοσµίως. Τέτοιου είδους συγκροτήµατα λειτουργούν σαν περίκλειστα κλαµπ που αποκόπτουν την ευρύτερη περιοχή που τα περιβάλλει από το ντόπιο στοιχείο και εποµένως ελάχιστα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, καθώς επί της ουσίας ο τουρίστας φεύγει από την ξενοδοχειακή µονάδα µόνο για να πάει στο νοσοκοµείο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επιχειρηµατίες που δραστηριοποιούνται στον «ενσταβλισµένο τουρισµό». Άλλη µια παράµετρος που πρέπει να αξιολογηθεί είναι η τάση, τα τελευταία χρόνια στα µεγάλα συγκροτήµατα, να απασχολείται κυρίως ωροµίσθιο, φτηνό ή και ανασφάλιστο προσωπικό από την αλλοδαπή και να αγνοούνται εντελώς οι ντόπιοι εργαζόµενοι, προκειµένου να µην καταβάλουν οι επιχειρηµατίες αµοιβές σύµφωνες µε τις Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας. Άλλωστε, από τα συµβόλαια δεν προκύπτει καµιά συµβατική υποχρέωση της εταιρείας προς τον Δήµο Σούρπης, προκειµένου να υποχρεωθεί να προσλάβει προσωπικό για τα κατασκευαστικά έργα ή τη λειτουργία τής επιχείρησης. Τελικά το βέβαιο είναι ότι ο πλέον ωφεληµένος, αν τελικά υλοποιηθεί η επένδυση καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τον όρµο των Νηών, δεν θα είναι ο ντόπιος πληθυσµός αλλά η οικογένεια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όλεθρος µε µπαστούνι

• Η έκταση που καταλαµβάνει ένα γήπεδο γκολφ διεθνών προδιαγραφών, είναι τουλάχιστον 500 στρέµµατα καθαρός στίβος και απαιτούνται επιπλέον του 60% σε υποστηρικτικές δοµικές κατασκευές.

• Σύµφωνα µε τη διεθνή πρακτική, το γκαζόν θα είναι µεταλλαγµένο και θα επηρεάσει τη χλωρίδα ολόκληρης της περιοχής.

• Για να διατηρηθεί το αξιόµαχο των γηπέδων γκολφ, απαιτούνται τεράστιες ποσότητες φυτοφαρµάκων και λιπασµάτων.

• Ένα γήπεδο γκολφ χρειάζεται ένα εκατοµµύριο τόνους νερό το χρόνο για να συντηρηθεί.• Η αφαλάτωση µολύνει µε χηµικά κατάλοιπα τα νερά και ο αλµόλοιπος (απόβλητα άλµης) καταστρέφει κάθε ίχνος ζωής σε έκταση δεκάδων τετραγωνικών χιλιοµέτρων.

• Οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης και βιολογικού καθαρισµού θα αναπτυχθούν σε έκταση πάνω από 20.000 τετραγωνικά µέτρα. Όσο χώρο, δηλαδή, απαιτεί µια µεγάλη βιοµηχανία.

• Οι εκτάσεις που φιλοξενούσαν γήπεδα γκολφ, αν αυτά εγκαταλειφθούν, λόγω κακοδιαχείρισης του εδάφους ερηµοποιούνται και δεν επανέρχονται στην προηγούµενη κατάστασή τους.

Το κόστος σε νερό

Η µονάδα αφαλάτωσης θα µπορεί στην αρχή να καλύψει 1.500 m3/ηµέρα (550.000 m3/έτος), ενώ στο άµεσο µέλλον θα µπορεί να καλύψει µε επεκτάσεις 6.000 m3/ηµέρα (3.100.000 m3/έτος –σε αυτά συµπεριλαµβάνεται το καθηµερινό πότισµα καλλωπιστικών φυτών, καθώς και των γηπέδων γκολφ). Ως µέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι η Σούρπη και οι Νηές κατανάλωσαν όλο το 2007 βάσει τιµολογίων όχι περισσότερο από 60.000-70.000 κυβικά. (εφηµερίδα «Ο Λαός του Αλµυρού», 14/7/2008).


Από το περιοδικό "ΓΑΛΕΡΑ"

Θα το βρείτε και στην ιστοσελίδα της Περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Υπάρχει σκάνδαλο στο Δ.Ο.Κ.Π.Υ.;

Με το παρακάτω σχόλιο, η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, πετάει το γάντι στο Δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.
"Ας απαντήσει ο Δήμαρχος
Δήμαρχε της Ν. Ιωνίας, θα ήταν φρόνιμο και δημοκρατικό να διαμηνύσεις στα μαντρόσκυλά σου να αφήσουν κατά μέρος τις εντολές για επιλεκτική ενημέρωση και γενικότερα επιλεκτική αντιμετώπιση των τοπικών εφημερίδων, γιατί η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας πλησιάζει.
Αντί να προχωρούν σε προγραφές, καλύτερα να μας απαντήσουν από τον ΔΟΚΠΥ για εκείνα τα 40 χιλιάρικα ευρώ του προγράμματος «Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις» και πιο συγκεκριμένα από τις συνοδευτικές δαπάνες.
Γιατί απέρριψε το συγκεκριμένο ποσό η Διαχειριστική Αρχή, κ. Μαβίδη;
Πού πήγαν τα 40 χιλιάρικα, δήμαρχε;
Πού πήγαν τα λεφτά, όπως εύστοχα ρωτάει ο πρόεδρος του κόμματός σας για άλλες υποθέσεις;
Κύριε Μαβίδη, για τα 100 χιλιάρικα του Παυλίδη αναστατώθηκε η Ελλάδα. Μην έχετε καμιά αυταπάτη ότι τα 40 χιλιάρικα της Ν. Ιωνίας θα περάσουν στο ντούκου. "
«Τ»
Υπάρχει λοιπόν σκάνδαλο στο Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Παρέμβασης και Υγείας;
Ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μαβίδης, που είχε το χρίσμα απ' το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις προηγούμενες εκλογές, οφείλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Πέθανε ο Ευγένιος Σπαθάρης

Έχασε τη δύσκολη μάχη για τη ζωή ο τελευταίος μεγάλος δημιουργός του Θέατρου Σκιών, μετά από ατύχημα που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις.
Ο 85χρονος Ευγένιος Σπαθάρης «έφυγε» στις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου μετά από νοσηλεία τεσσάρων ημερών στο ΚΑΤ.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου και τις δηλώσεις της οικογένειάς του, είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά το ατύχημα που είχε στο Ινστιτούτο Γκαίτε, όταν έχασε την ισορροπία του και κατά την πτώση του τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε με μοναδικό τρόπο το ελληνικό θέατρο σκιών και το ταξίδεψε κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδέοντας τη φωνή, τη φιγούρα και τη ζωή του με τον πιο ανατρεπτικό λαϊκό μας ήρωα, τον Καραγκιόζη.

Από http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_10.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template