Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Να παραδώσει τη σκυτάλη ο Αλαβάνος»

Να παραδώσει την ηγετική σκυτάλη, καλεί τον Αλέκο Αλαβάνο ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης. Σε συνέντεξη που παραχώρησε στο «Έθνος», δηλώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει το στίγμα μίας σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Τσούτσια

Μήνυμα προς Αλέκο Αλαβάνο στέλνει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς τον καλεί να σεβαστεί τις δικές του επιλογές, δρομολογώντας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τη μεταβίβαση της ηγετικής σκυτάλης. Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος, χωρίς ομηρείες και κηδεμονίες, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να δώσει το στίγμα μίας σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς. Σε ό,τι αφορά την προεδρολογία και τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση μετρά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους τελευταίους μήνες της ζωής της».

Πώς αντιμετωπίζετε τη συνεχιζόμενη προεδρολογία;

Το παιχνίδι της άκαιρης και αποπροσανατολιστικής προεδρολογίας το ξεκίνησε η ΝΔ και έριξε στην παγίδα της το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να εμφανίσει ως προσβολή των συνταγματικών θεσμών πράγματα που έκανε και η ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, το έκανε χρησιμοποιώντας το βαρύ όνομα του Κων. Καραμανλή, πολύ βαρύτερο του σημερινού πρωθυπουργού. Επίσης, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση προωθούσε την ιδέα να αποδεσμευτεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη δυνατότητα της αντιπολίτευσης να προκαλεί πρόωρες εκλογές. Αρα και τα δύο κόμματα παίζουν παιχνίδια πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων κατά το δοκούν. Ας μην παριστάνει λοιπόν ο κ. Καραμανλής την «αρσακειάδα» και ας μη θεωρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πως όσα λέει τώρα είναι συνεπή με όσα έλεγε, όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Βλέπετε εκλογές σύντομα;

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τον χρήσιμο πολιτικό της βίο εδώ και καιρό. Νιώθει «το λάδι στο καντήλι της» να τελειώνει. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να εμφανίσει ότι κυβερνά και μάλιστα αποφασιστικά. Αυτό είναι για τα μάτια του κόσμου. Το πραγματικό δίλημμα που ταλαιπωρεί την κυβέρνηση, γι αυτό και βλέπετε μέτρα προεκλογικής σκοπιμότητας, είναι το εξής: «εκλογές το φθινόπωρο με μία έντιμη και διαχειρίσιμη ήττα» ή «να αγοράσουμε πολιτικό χρόνο διακινδυνεύοντας την πιθανότητα μίας συντριβής;». Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση μετρά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

Πώς προετοιμάζονται ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Γιατί ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, που ήταν απόρροια σοβαρών λαθών της ηγεσίας, το ακολούθησε μία μετεκλογική διαχείριση, που ήταν ακόμη χειρότερη.

Το κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι να προχωρήσουμε σε αλλαγές και στην πολιτική και στις λειτουργίες μας, έτσι ώστε να πείσουμε ότι πήραμε το μήνυμα των ευρωεκλογών και ότι έχουμε μπει σε μία πορεία ανάκαμψης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει δίλημμα, υπάρχει μονόδρομος. Αν θέλουμε να μην αντιμετωπίσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα υπαρξιακά προβλήματα, οφείλουμε να βρούμε το στίγμα που έκαναν τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μία πολύ μεγαλύτερη δύναμη και αποδοχή στην κοινή γνώμη. Το στίγμα μίας σύγχρονης δημοκρατικής Αριστεράς που μιλάει τη γλώσσα των προβλημάτων των απλών ανθρώπων και προτείνει λύσεις προοδευτικές και αριστερές.

Υπάρχει κρίση στις σχέσεις Τσίπρα - Αλαβάνου;

Η παρατεινόμενη κόντρα Τσίπρα - Αλαβάνου όπως καταγράφεται δημοσιογραφικά ή η εσωστρέφεια και η κρίση στις σχέσεις ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν κακές υπηρεσίες στο συλλογικό μας εγχείρημα. Αυτοί που μας παρακολουθούν και επιμένουν να μας υποστηρίζουν, περιμένουν από εμάς εξωστρεφή δράση.

Ο Α. Αλαβάνος και ο Α. Τσίπρας έχουν μία πρώτη ευθύνη να συνεργαστούν μεταξύ τους και με όλους μας και να διορθώσουν έμπρακτα αυτά που μας έβλαψαν και κλόνισαν τους δεσμούς εμπιστοσύνης που είχαμε με ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που τώρα έχει πάρει αποστάσεις. Καλό είναι ότι κατέβηκαν οι τόνοι. Καλό είναι ότι ξεκίνησε μία προσπάθεια για συνεννόηση στο εσωτερικό του ΣΥΝ. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Ο Α. Τσίπρας πρέπει να λειτουργήσει ως πρόεδρος όλου του κόμματος, χωρίς ομηρείες και κηδεμονίες. Ο Α. Αλαβάνος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Α. Τσίπρα, πρέπει να σεβαστεί έμπρακτα και τολμηρά τις ίδιες τις δικές του επιλογές, δρομολογώντας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τη μεταβίβαση της ηγετικής σκυτάλης.

Ο Αλέκος και τον Αλέξης είναι συνυπεύθυνοι. Πιστώνονται τα θετικά που μας οδήγησαν σε άνοδο πριν από 1-1,5 χρόνο, χρεώνονται τα αρνητικά που μας οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα. Είναι υποχρεωμένοι να βρουν λύσεις συζητώντας μεταξύ τους και με όλους μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε αρχηγικό σχήμα, ούτε μας κυβερνάει γόνος δυναστείας για να λύνει τα θέματα το επώνυμο και η Ιστορία.
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Εξατμίστηκε» το… πετρέλαιο Μακρινίτσας!

Ηταν εμφανέστατο οπτικά και η οσμή του δεν άφηνε αμφιβολία ότι το νερό από μέρος του δικτύου ύδρευσης της Μακρινίτσας περιείχε πετρελαιοειδή…
Αυτό στις αρχές Ιουλίου, όταν για τους κατοίκους επτά συνοικιών της κοινότητας οι βρύσες έκλεισαν για πόση, μετά τη μόλυνση της πηγής «Βλαχογιάννη» από πετρελαιοειδή που παρέσυρε έντονη βροχόπτωση από εγκαταλελειμμένη δεξαμενή των επικίνδυνων αποβλήτων της μονάδας Ραντάρ στο Πλιασίδι.
Από χθες η εικόνα άλλαξε.
Τα δείγματα που έλαβε στις 3 Ιουλίου η Διεύθυνση Υγείας αποδείχθηκαν «αθώα».
Ούτε ίχνος πετρελαίου ή παρεμφερούς στοιχείου δεν εντοπίστηκε στο νερό της Μακρινίτσας. Οι τιμές μάλιστα των αναλύσεων δεν είναι απλά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (10 μgr ανά λίτρο), αλλά κάτω και από το όριο ανίχνευσης (1 μgr ανά λίτρο).
Σαν από… θαύμα το πετρέλαιο που όλοι είδαν και οσμίστηκαν μέσα στα ποτήρια τους εξαφανίστηκε.
Δίνοντας χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αναλύσεων από δείγματα που πήρε η Διεύθυνση Υγείας, ο αντινομάρχης Ν. Ντίτορας ενημέρωνε για το τι ανέγραφαν οι απαντήσεις του Χημείου του Κράτους.
Δεν ανιχνεύθηκε ίχνος πετρελαίου, ούτε στο δείγμα από το δίκτυο ύδρευσης ούτε από την πηγή «Βλαχογιάννη» ούτε από την πηγή υδροδότησης της μονάδας Αεροπορίας.
«Πετρέλαιο δεν ανιχνεύθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα, το οποίο ήταν παροδικό και θα το αντιμετωπίσουμε οριστικά.
Με τόσο σοβαρά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ζητήματα δεν επιτρέπεται εφησυχασμός», δήλωσε ο κ. Ντίτορας, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Να το πίνουν άφοβα
Μετά την έκδοση των εργαστηριακών αναλύσεων το νερό μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για πόση, ενημέρωνε ο αντινομάρχης.
Η μισή Μακρινίτσα, πάνω από την πλατεία, έμεινε για ένα μήνα χωρίς νερό. Είχε συσταθεί κατ’ επανάληψη από την κοινότητα να μη χρησιμοποιείται για πόση, μέχρις ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
Οι πρώτες δειγματοληψίες που έγιναν από την κοινότητα Μακρινίτσας και εστάλησαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσαν να δώσουν σαφή εικόνα για τη μόλυνση ή μη του νερού από πετρελαιοειδή, αφού δεν διέθεταν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τέτοιου είδους αναλύσεις.
Ολόκληρη η κοινότητα, σε μια κρίσιμη για την τουριστική κίνηση στιγμή, βρέθηκε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δεύτερων δειγμάτων που πήρε η Διεύθυνση Υγείας.
Και όμως, για ένα τόσο κατεπείγον ζήτημα χρειάστηκε να παρέλθει περίπου ένας μήνας μέχρι να δοθούν τα αποτελέσματα από το Χημείο του Κράτους. Καθυστέρηση που προκαλεί ερωτηματικά για την προτεραιότητα που δόθηκε στο κατεπείγον των αναλύσεων.

Συνεδρίαση συμβουλίου
Το θέμα της μόλυνσης απασχόλησε προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου παρουσία της αντινομάρχη Περιβάλλοντος Νατάσας Οικονόμου.
Μεταφέροντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης στον Αρχηγό του ΓΕΑ, ο νομάρχης Μαγνησίας ζητά έγγραφη ενημέρωση και διαβεβαίωση για μια σειρά από θέματα:
- Τα μέτρα που λαμβάνονται εντός της μονάδας RADAR για την αποφυγή της πιθανότητας να επαναληφθεί το φαινόμενο της ρύπανσης από τη μεταφορά εκ νέου επιμολυσμένων φερτών υλών, σε μία ενδεχόμενη βροχόπτωση.
- Τις εκτιμήσεις και το χρονοδιάγραμμα που θέτει το ΓΕΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών και της προμελέτης και να ξεκινήσει η διαδικασία για την απορρύπανση – περιβαλλοντική και υδροδοτική αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
- Το σχέδιο διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων της μονάδας RADAR της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Πήλιο, καθώς η Νομαρχιακή Αρχή έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη του ελέγχου της αποτελεσματικής και σύμφωνης με το Νόμο διαχείρισης των αποβλήτων στο νομό εκτός των ορίων των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πρωτοβουλία ΝΑΜ για να μην απαξιωθεί ο σιδηρόδρομος

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας είχε την Παρασκευή ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας και η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, για να συζητήσουν το θέμα της περικοπής δρομολογίων ΟΣΕ στις γραμμές Βόλος - Λάρισα και Λάρισα - Βόλος και γενικότερα τη συρρίκνωση του θεσσαλικού σιδηρόδρομου.
Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, κ.κ. Πουλαράκης, Κεφαλάς και Σιαφάκας ,ζήτησαν από το Νομάρχη τη συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επειδή, όπως είπαν, η περικοπή των 20 δρομολογίων της νευραλγικής σύνδεσης Βόλου-Λάρισας, μεσούσης, μάλιστα, της καλοκαιρινής περιόδου, είναι εξαιρετικά ζημιογόνος για την περιοχή.
Ο Νομάρχης και η αντινομάρχης συμφώνησαν με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την απαράδεκτη απόφαση του ΟΣΕ να καταργηθούν 20 δρομολόγια, ενέργεια που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νομάρχης, «υποβαθμίζει και απαξιώνει τον Θεσσαλικό σιδηρόδρομο».
Στη συνέχεια και μετά από συζήτηση, ο κ. Παπατόλιας κατέληξε στην απόφαση να αποστείλει επιστολή στους Νομάρχες της Θεσσαλίας, με την οποία τους ζητάει να προγραμματίσουν από κοινού συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Στυλιανίδη, προκειμένου να του εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την απαξιωτική για το θεσσαλικό σιδηρόδρομο εξέλιξη και να του ζητήσουν επαναφορά των δρομολογίων στη γραμμή Βόλου - Λάρισας - Βόλου και σε όλο το θεσσαλικό χώρο, αλλά και δρομολόγηση του προαστιακού σιδηρόδρομου Βόλου - Λάρισας και του προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλίας «Βόλος - Βελεστίνο - Λάρισα - Παλαιοφάρσαλος - Σοφάδες - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα».
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε σχετικά και στην εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πολυκατοικία θα γίνει το Καφέ - Σαντάν;

Το μακροβιότερο μπαρ του Βόλου από ό,τι όλα δείχνουν γκρεμίζεται.
Μόλις χθες άλλωστε δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά για μη χαρακτηρισμό του κτιρίου ως μνημείο.
Μάλιστα ως λόγος για τον μη χαρακτηρισμό ως μνημείο προβάλλεται το γεγονός πως έχουν επέλθει αλλαγές στο εξωτερικό και εσωτερικό του κτιρίου, με αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί η εικόνα του.
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται πως «δεν χαρακτηρίζουμε ως μνημείο το κτίριο που είναι γνωστό ως «Καφέ Σαντάν» στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου στην πόλη του Βόλου Νομού Μαγνησίας φερόμενης ιδιοκτησίας Νικολαΐδη Νέστορα και Δημητρίου, διότι το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές μεταβολές τόσο στο εξωτερικό με κατεδάφιση ορόφου, όσο και στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να έχουν απολεσθεί τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά και μορφολογικά του στοιχεία. Επιπλέον η παρουσία καλλιτεχνών, τραγουδιστών, στο κατάστημα δεν συνιστά στοιχείο σημαντικής ιστορικής ή καλλιτεχνικής σημασίας και επομένως δεν συγκεντρώνονται οι τασσόμενες από το άρθρο 6, παρ. 1β του Ν. 3028/02 προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο».
Η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να σημειωθεί ότι δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από το νόμο άδεια κατεδαφίσεως, όπως και αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.
Όπως είναι γνωστό η ιστορία με την κατεδάφιση του «Καφέ Σαντάν» κρατάει περίπου 1,5 χρόνο τώρα, όταν μετά από απόφαση των ιδιοκτητών να αλλάξει χρήση διαμαρτυρίες του κόσμου κόλλησαν την υπόθεση.
Τότε ενδιαφέρον είχε δείξει ο μηχανικός που κατέθεσε την αίτηση κατεδάφισης Δημήτρης Μαλαμούλης.
Ο κ. Μαλαμούλης ερωτηθείς για την σημερινή εξέλιξη ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «το Καφέ Σαντάν είναι περιουσία κάποιου ανθρώπου και δεν έχει απολύτως κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Είναι όμως η ταλαιπωρία ενός ανθρώπου και είναι η κοροϊδία της πολιτικής, η οποία για να ικανοποιήσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη για 1,5 χρόνο ταλαιπωρεί αυτό τον άνθρωπο».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Πολύ σωστά!
Τι ενδιαφέρον μπορεί να βρει κανείς σ' ένα χώρο στον οποίο μεγάλωσαν σχεδόν τρεις γενιές βολιωτών και όχι μόνο.
Είναι δυνατόν η μουσική, η διασκέδαση, η νεολαία κι ένα νεοκλασσικό κτίριο που φιλοξενεί το Καφέ Σαντάν, να εμποδίζουν την ανάπτυξη της πόλης και την επιχειρηματικότητα;
Είναι δυνατόν, εκεί στη γωνία Ογλ με Κονταράτου (πρώην Ορφέως) να χαλά τον μπετόν αρμέ περιβάλλοντα χώρο, ένα μπαράκι;

Βορά στον βωμό της ιδιωτικής κερδοφορίας το Καφέ Σαντάν, το νεοκλασσικό κτίριο, οι μουσικοί και η μουσική, οι αναμνήσεις μας και η διασκέδασή μας!
Are you NORMAL? Κύριε Σαμαρά;


Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Καφέ Σαντάν το "έστησαν" τα μέλη του συγκροτήματος ΝORMAL, που συνόδευαν τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την δεκαετία του '80
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Περί ιδιωτικής θυροφυλακής....

Στις 15 Ιούλη 2009, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, με κοινή τους ανακοίνωση, απευθύνονται προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τηνΒουλή των Ελλήνων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών της Χώρας, τηνΓενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠ.Α.Α. & Τ. και τις Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας, σχετικά με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την ρύθμιση θεμάτων, που αφορούν στα καθήκοντα, τους περιορισμούς, τα προσόντα κλπ των ιδιωτικών φυλάκων θήρας που προσλαμβάνονται από τις κυνηγητικές οργανώσεις .
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, είναι το εξής:
Πληροφορηθήκαμε από Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις 9-7-09 ο Υπουργός υπέγραψε απόφαση με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα καθήκοντα, τους περιορισμούς, τα προσόντα κλπ των ιδιωτικών φυλάκων θήρας που προσλαμβάνονται από τις κυνηγητικές οργανώσεις .
Η θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του τομέα είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.& Τροφίμων.
¨Η δασική πολιτική και η δασοπολιτική επιτήρηση του Κράτους πρέπει να ασκείται α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ α από δημόσια αρχή. Δεν είναι δυνατόν να ανατίθενται καθήκοντα διαχείρισης, προστασίας, εκμετάλλευσης κλπ. του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, σε ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι υποκαθιστώντας τις λειτουργίες του κράτους, το μόνο που κατορθώνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες, με την διασπορά αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και σπατάλη πόρων, μέσων και προσωπικού, με το να λειτουργούν απρογραμμάτιστα, ασύνδετα και αποσπασματικά . Το μόνο που είναι βέβαιο με την πρακτική αυτή, είναι ότι στο τέλος την πληρώνουν ακριβά τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας¨
Δυστυχώς από ότι φαίνεται ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων , υιοθετώντας παλαιότερες πρακτικές, αγνόησε τις υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου του, παραμέρισε τις υπηρεσιακές εισηγήσεις και οδηγήθηκε στην υπογραφή ενός κειμένου που αγνοεί τη νομολογία του ΣτΕ και τη Δασική Νομοθεσία και ουσιαστικά εξυπηρετεί συγκεκριμένους κύκλους .
Η Δασική Υπηρεσία χάνει τελεσίδικα και με υπουργική υπογραφή την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της Χώρας.
Αντί ο Υπουργός να οργανώσει την Δασική Υπηρεσία, όπως οι νόμοι και το σύνταγμα επιβάλλουν, φροντίζοντας για την ενίσχυση των δασικών Υπηρεσιών, με προσλήψεις, σαφείς αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους, οδηγήθηκε στη λήψη απόφασης με την οποία εκχωρείται σε ιδιώτες ¨δημόσια εξουσία¨ και δημιουργείται ένας ιδιωτικός στρατός που θα «αρμενίζει» ανεξέλεγκτα και υπό τις διαταγές των αιρετών κυνηγών-αρχηγών του.
Με ευθύνη (αυτή τη φορά) του ίδιου του Υπουργού , διατηρείται το νομικό παράδοξο να ασκείται δημόσια εξουσία (ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα) από ιδιωτικά όργανα , κάτι που έχει εξεταστεί νομικά από το Ε΄ τμήμα του Ν.Σ.Κ (γνωμοδότηση 204/2001) και έχει κριθεί και δικαστικά (ουσιαστικά) από το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση Ολομ. 1934/1998) σύμφωνα με την οποία «αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος η άσκηση από ιδιώτες ή Ν.Π.Ι.Δ. αστυνομικής εξουσίας ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία...» αφού οι αρμοδιότητες αυτές άπτονται των συνταγματικώς προστατευόμενων ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών
Αυτή τη φορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εκτεθειμένος διότι είχε προηγηθεί και η σχετική ενημέρωση του, καθώς και η επεξεργασία των προβλεπόμενων από το νόμο 3208/2003 αποφάσεων, από τη Γενική Δ/νση Δασών του Υπουργείου.
Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν έλαβε υπόψη του , διέγραψε όλο τω σώμα της απόφασης που του εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες του, διατηρώντας μόνο τον τίτλο και τις υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο ότι για μια ακόμη φορά οι εξωθεσμικοί παράγοντες ¨κάνουν καλά τη δουλειά τους¨, έχουν άριστες προσβάσεις στην κρατική μηχανή και κατορθώνουν πάντα να αποσπούν δημόσια εξουσία, προνόμια και πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών.
Όταν το Κράτος με διάτρητες νομικές ακροβασίες βασισμένες σε σκοτεινές περιόδους (Ν.Δ. 86/1969) «εκχωρεί» και «παραχωρεί» δήθεν δικαιώματα σε ιδιώτες τότε το τίμημα είναι να εισπράττει αλαζονεία και ειρωνικούς καγχασμούς όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Μακάρι η Πολιτεία να είχε επιδείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Δασικής Υπηρεσίας.
Εκτιμούμε ότι ο Υπουργός γνωρίζει ότι στα Δασαρχεία σήμερα υπηρετούν μόλις 700 Δασοφύλακες αντί 3.000 όπως προβλέπεται. Γνωρίζει επίσης για τα τεράστια κενά των οργανικών θέσεων δασολόγων και δασοπόνων. Γνωρίζει τέλος ποια θα είναι η κατάσταση σε ένα χρόνο, με την αθρόα συνταξιοδότηση δασικών υπαλλήλων όλων των κλάδων , κι όμως, δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να πάρει την πολιτική απόφαση για την αναδιοργάνωση της δασικής υπηρεσίας. Για όλους εμάς τους γεωτεχνικούς και δασικούς υπαλλήλους, αποτελεί αναγκαιότητα αυτή η πολιτική πρωτοβουλία ενόψει μάλιστα της συζήτησης για το Υπουργείο Περιβάλλοντος .
Σε ότι αφορά τα θέματα της θήρας εμείς δηλώνουμε ότι πλέον το κουράγιο μας εξαντλήθηκε. Απομένει μόνο το έσχατο μέσο, αυτό της προσφυγής στη δικαιοσύνη, με παράλληλη ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας και των ενεργών πολιτών για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Πολιτεία τις υπηρεσίες της αλλά και το πόσο σοβαρά διαχειρίζεται νευραλγικούς τομείς που συνδέονται με τις κατεξοχήν συνταγματικές της υποχρεώσεις.
Ζητάμε και σήμερα την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για τη θήρα . Το πλαίσιο αυτό έγινε για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και σήμερα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πάταξη της λαθροθηρίας, στην έκδοση αδειών θήρας, και στον έλεγχο των κυνηγετικών οργανώσεων.
Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να βάλει ένα φραγμό σε όσους θεωρούν (και διαχειρίζονται) τους κυνηγούς ως ελεγχόμενο από αυτούς στατιστικό μέγεθος (ελεγχόμενοι ψήφοι ;), προκειμένου να πιέζουν την κάθε κυβέρνηση και να γίνονται αποδεκτές οι αξιώσεις τους, πάντα σε βάρος της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.
Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και αυτή υλοποιείται μέσω των Δασικών Υπηρεσιών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Με ενισχυμένη και δυνατή Δασική Υπηρεσία κανείς ιδιώτης «όψιμος» και αυτόκλητος προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα σε βάρος του, χωρίς μάλιστα να δίνει λόγο σε κανένα, αφού ο ίδιος είναι θα ελέγχων και ελεγχόμενος, υποβαθμίζοντας κάθε έννοια ασφάλειας δικαίου απέναντι στους πολίτες.
Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της.
Για τα Διοικητικά Συμβούλια
Η ανακοίνωση απευθύνεται και σε όλο τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της Χώρας με παράκληση για δημοσίευση
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

«Φωτογραφίζουν» οικοπεδοφάγους

Έργο εμπρηστών «βλέπει» η Πυροσβεστική Υπηρεσία πίσω από μία σειρά πυρκαγιών που ξεσπούν τις νυχτερινές ώρες σε περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος, η Σκόπελος, η Σάμος, η Μεσσηνία, η Κορινθία αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε πευκοδάσος στον Πάνορμο Σκοπέλου, πρόσθεσε ακόμη ένα στοιχείο στις υποψίες της Πυροσβεστικής και του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, «η ώρα- λίγο πριν από τα μεσάνυχτα- αλλά και η τοποθεσία, αποκλείουν την ακούσια εκδήλωση πυρκαγιάς».
Επίσης κάτοικοι και φορείς του νησιού καταγγέλλουν πως η περιοχή αποτελεί τουριστικό φιλέτο και αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να την οικειοποιηθούν.
Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα, συνεχίζοντας την επιτήρηση, για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης νέων αναζωπυρώσεων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Βόμβα για οικόπεδα - φιλέτα στο Βόλο!

Μεταμεσονύκτια βόμβα είχαμε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Δανηλόπουλο στο περιθώριο της συζήτησης για την απόκτηση από τη Δημοτική Αρχή του ακινήτου Γκλαβάνη για τη δημιουργία νέου Διοικητικού Κέντρου.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της αγοράς του ακινήτου Γκλαβάνη από το Δήμο και για το γεγονός ότι τηρούνται, όπως είπε, όλες οι διαδικασίες, αποκάλυψε ότι μόλις 21 μέρες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από τις εκλογές του 1998 και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου 1999, ο τότε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Απ. Δουμπιώτης με έγγραφο που έστειλε στην υπηρεσία αναιρούσε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που είχαν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο καθ’ όλη τη δεκαετία του ΄80, σύμφωνα με τις οποίες δεσμεύονταν μία σειρά από οικόπεδα στην πόλη. Δημόσια και ιδιωτικά…
Ο κ. Δανηλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις οικοπέδων που είχαν γίνει επί εποχής Πιτσιώρη, είχαν γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είχαν τελεσιδικήσει και δεν είχαν γίνει ΦΕΚ. Η υπηρεσία, όπως πρόσθεσε ο κ. Δανηλόπουλος, τα κρατούσε και πήγαιναν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σταδιακά και ιδιαίτερα όσα από αυτά παρουσίαζαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την πόλη. Το θέμα του ιδιώτη που ήθελε να αρθεί η δέσμευση του οικοπέδου του από το Δήμο εισαγόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εξεταζόταν κατά περίπτωση.
Με το έγγραφο Δουμπιώτη, συνέχισε, έπαυαν να ισχύουν όλες οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δέσμευση οικοπέδων. Βάσει αυτού του εγγράφου, όπως αποκάλυψε ο κ. Δανηλόπουλος, δύο οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας απέναντι από το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ που ήταν δεσμευμένα για κοινόχρηστες χρήσεις, αποδεσμεύτηκαν χωρίς να πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκδόθηκαν οικοδομικές άδειες και στη συνέχεια κτίστηκαν πολυκατοικίες.
Με βάση αυτό το έγγραφο Δουμπιώτη, συνέχισε ο κ. . Δανηλόπουλος, το ακίνητο Γκλαβάνη, που είναι δεσμευμένο, αλλά δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα μπορούσε από την Εθνική Τράπεζα να πουληθεί και στη θέση του να κτιστεί μία πολυκατοικία.
Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας σημείωσε ακόμη με νόημα ότι όταν βγάζεις ένα έγγραφο και το στέλνεις σε κάποιες υπηρεσίες, τότε το ξέρουν λίγοι, ενώ όταν αυτό γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα δημοσιοποιείται σε ευρύτερο κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Η τοποθέτηση του κ. Δανηλόπουλου προκάλεσε όπως ήταν φυσικό αίσθηση, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που επέδειξε και επέδωσε το επίμαχο έγγραφο στους συναδέλφους του, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και οι οποίοι δεν έκρυψαν την έκπληξή τους, καθώς αγνοούσαν την ύπαρξή του. Χαρακτηριστικό της έκπληξης που δοκίμασαν οι παριστάμενοι είναι η λακωνική δήλωση του Δημάρχου Βόλου, που σημείωσε… «ομολογώ ότι αυτό δεν το ήξερα», ενώ αιδήμονα σιωπή υπήρξε από την πλευρά των μειοψηφιών, κυρίως από τη μείζονα μειοψηφία και από τη ΔΑΣ, που συμμετείχαν στο δημοτικό σχήμα που με το Μιχ. Κουντούρη κέρδισε τις εκλογές του 1998.

Το έγγραφο Δουμπιώτη
Ειδικότερα το έγγραφο του πρώην Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Απόστολου Δουμπιώτη, το οποίο απέστειλε στις 21.1.2009 με αποδέκτη τον τότε Διευθυντή Πολεοδομίας Κ. Βλαχάβα αναφέρει τα εξής:
«Μέσα στα πλαίσια μίας σωστότερης αντιμετώπισης του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης και λαμβάνοντας υπόψη ότι το σχέδιο της πόλης του Βόλου που είχε εγκριθεί πριν το νέο οικιστικό νόμο Ν. 1337/83, έχει αναθεωρηθεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελέτης αναθεώρησης δια τμηματικών εγκρίσεων.
Κατόπιν αυτού ισχύει το εγκεκριμένο σχέδιο της πόλης και η πολεοδομική μελέτη αναθεώρησης που εμφανίζεται από το γραφείο Παπαγιάννη και συνεργάτες (Δεκέμβριος του 1993), η οποία δεν εγκρίθηκε στο σύνολό της, παύει να ισχύει.
Επίσης ισχύουν, εκτός από τα θέματα της αναθεώρησης που εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), τα δεσμευόμενα οικόπεδα που αναφέρουν οι υπ΄αριθ. 260/93, 428/95.429/95 και 130/96 ΑΔΣ, τα οποία σήμερα βρίσκονται στην τελική νόμιμη διαδικασία έγκρισης.
Η νέα Επιτροπή Πολεοδομικών και Ρυμοτομικών Θεμάτων, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα επανεξετάσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό της πόλης έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη δόμηση των οικοπέδων».
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Απόστολος Δουμπιώτης, πολιτικά βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς.
Έφυγε απ' το Κ.Κ.Ε., πήγε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συνεργάστηκε άψογα και με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου και όταν χρειάστηκε.
Είναι δε Πολιτικός Μηχανικός κι ένας απ' τους μεγαλύτερους εργολάβους-κατασκευαστές πολυκατοικιών στον Βόλο!
Τα συμπεράσματα δικά σας.....
Η Αριστερά να δούμε πότε θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δάνειο 4,5 εκ. €, για την ανέγερση νέου Δημαρχείου!

Τη λήψη δανείου 4.5 εκ. ευρώ από το Δήμο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την αγορά της έκτασης του κτιρίου Γκλαβάνη. Ο Δήμαρχος Βόλου κ.Αλέκος Βούλγαρης υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, ώστε να κατασκευασθεί στην έκταση το νέο Δημοτικό Μέγαρο.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης στο Δημ.Συμβούλιο, η οποία έκανε λόγο για άκαιρη απόφαση η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά του Δήμου, προκαλώντας περαιτέρω υπερχρέωση του.
Ο Δημ.Σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος έθεσε ακόμη το ζήτημα της δέσμευσης του κτιρίου από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων οπότε θα υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην κατεδαφισθεί το κτίριο το οποίο είναι κατασκευασμένο στις αρχές του 19ου αιώνα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Δάνειο ύψους 4,6 εκ. ευρώ θα πάρει η δημοτική Αρχή για να αγοράσει από την Εθνική Τράπεζα το πρώην εργοστάσιο Γκλαβάνη, στην οδό Παγασών.
Στόχος, η μετατροπή του ακινήτου σε δημαρχείο, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που τώρα είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία στην πόλη, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίχθηκε από στελέχη της ομάδας πλειοψηφίας, «να μην συνεργάζονται όπως πρέπει και να πρέπει ο Δήμαρχος, όταν θέλει να συγκαλέσει μία σύσκεψη, να τους αναζητά εδώ κι εκεί».
Το δάνειο θα ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει χρόνο αποπληρωμής 15 χρόνια και η ετήσια δόση που θα καταβάλλει ο δήμος ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, που τόνισε πως η πόλη δεν χρειάζεται νέο Δημαρχείο και πως θα πρέπει, αντ' αυτού, να προκριθεί η αγορά της Οινοπνευματικής.Η συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πολύωρη και τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα.
Το θέμα εγκρίθηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γ. Δανηλόπουλος, ψήφισε μόνο την αγορά του ακινήτου κι όχι την χρήση του, επικαλούμενος σχετική παλαιότερη αρθρογραφία του στον τοπικό Τύπο για το θέμα αυτό.
Απόσπασμα από εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέος Τύπος
Αντίστοιχα ρεπορτάζ φιλοξενούν όλες οι τοπικές εφημερίδες.
Αυτό που επιμελώς κρύβεται πίσω απ' τα περί μεγαλοϊδεατισμού ή τα περί ανάπτυξης (ανάλογα με το που πρόσκειται η κάθε εφημερίδα) της Δημοτικής Αρχής, είναι τα σχέδια οικοπεδοποίησης της πλατείας Ρήγα Φερραίου, που βρίσκεται το σημερινό Δημαρχείο της πόλης!
Η αρχή θα γίνει με το περιβόητο γκαράζ 2.000 θέσεων, που θα είναι και υπόγειο! (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου)
Οι τοπικοί μας άρχοντες, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο (δημότες), που δεν θα επιτρέψουν τέτοιες εφιαλτικές εξελίξεις για την πόλη!
Κι ένα τελευταίο....τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δημοτικών επιχειρήσεων, κάθε πότε τους πληρώνει η Δημοτική Αρχή;
Γιατί κοντεύουν να ξεχάσουν το χρώμα του χρήματος!
Είναι το λιγότερο πρόκληση, την ώρα που καταδικάζεις σε "δίαιτα" τους εργαζόμενους, να δανείζεσαι τεράστια ποσά, για έργα αμφίβολης χρησιμότητας!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όχι στην εκτροπή του Αχελώου - Όχι στο φράγμα Μεσοχώρας

Στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού τολμάμε να ανοίξουμε το πιο καυτό, ίσως, θέμα της εποχής: το θέμα των νερών, της ενέργειας, της προστασίας των ποταμών γενικά, αλλά και του Αχελώου ειδικά.. Ζητήματα παγκόσμια που στην Ελλάδα - στη Θεσσαλία και στα Τρίκαλα, ιδιαίτερα - έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Δεν είναι μόνο το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερών για άρδευση και ύδρευση, είναι και το θέμα της μόλυνσης των υδατικών αποθεμάτων, είναι το πρόβλημα της ποιότητας του πόσιμου νερού και, κυρίως, η καταστροφή και η μόλυνση των ποταμών μαζί με τη δραματική πτώση του υδροφόρου ορίζοντα. Στην εποχή, όμως, της κλιματικής αλλαγής πρέπει με την ίδια ένταση να δούμε όχι μόνο πόση ενέργεια και πως την καταναλώνουμε, αλλά και πως την παράγουμε.

Στη σημερινή κατάσταση δεν φτάσαμε από την κακή μας την τύχη. Ευθύνη έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η εμπέδωση μιας αντίληψης τόσο στους χρήστες όσο και στους αρμόδιους φορείς ότι το νερό είναι ένας αστείρευτος πόρος, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των γεωτρήσεων, η εγκληματική μόλυνση των ποταμών από τα φυτοφάρμακα, τις βιομηχανικές και αστικές χρήσεις, ταυτόχρονα με την παντελή απουσία πολιτικών ουσιαστικής διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων, συνέβαλαν στο να φτάσουμε στη σημερινή δραματική κατάσταση στην Ελλάδα και στη Θεσσαλία ειδικότερα.

Το επιχειρούμενο (διαρκώς) έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου, παρά τις τέσσερις αρνητικές αποφάσεις του ΣτΕ στην πορεία των χρόνων και σε αναμονή της απόφασης από ΔΕΚ, παρά τις απανωτές κοινοτικές οδηγίες, παρά την απόλυτη και κατηγορηματική άρνηση της Κομισιόν να χρηματοδοτήσει αυτό το ανοσιούργημα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της μεταπολεμικής ''ανάπτυξης'' με ''ποσοτικά'' μονάχα κριτήρια, σε βάρος πάντα του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας, σε βάρος, εν τέλει, της ίδιας μας της ζωής ...

... Και ο Αχελώος; Ο μεγαλύτερος σε μήκος φυσικός υδάτινος δρόμος της ελληνικής επικράτειας; Η πλούσια πανίδα και χλωρίδα του; Από τα μοναδικά παγκοσμίως το Δέλτα του! Τι θα απογίνει; 600 εκατ. κυβικά το χρόνο - λένε - θα εκτραπούν μονάχα. Αντί για 1,5 δισ. που ήταν αρχικά. Πρέπει λοιπόν να είμαστε και ευχαριστημένοι που μας κάνουν και έκπτωση! Και η Θεσσαλία; Τον έχει όντως ανάγκη το ... μυθικό θεό της αρχαιότητας; Ποιοι αλήθεια ευθύνονται για τις χιλιάδες παράνομες γεωτρήσεις στον κάμπο; Για την αποξήρανση του εξαιρετικού κάλλους υγροβιότοπου της Κάρλας; Για την κατασπατάληση των πλούσιων υδατικών αποθεμάτων της θεσσαλικής γης; Για τη φοβερή ρύπανση από λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αστικά και βιομηχανικά απόβλητα του Πηνειού;

Και τώρα; Υπάρχει τρόπος να σωθεί η κατάσταση; Σίγουρα ναι. Αρκεί να θεσπιστεί επειγόντως υπουργείο (ναι, υπουργείο!) - αμιγώς - Περιβάλλοντος και Υδατικής Πολιτικής, γιατί όπως λέει και ο ποιητής, ''το μέλλον έχει πολλή ξηρασία''. Υπάρχουν τρόποι ήπιας μορφής για την εξασφάλιση υδατικών πόρων για τον κάμπο. Όπως είναι η άμεση καταγραφή και κατάργηση όλων των παράνομων γεωτρήσεων, η κατασκευή πολλών μικρών ταμιευτήρων στα γύρω ορεινά, ο τεχνητός εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφορέων, ο δραστικός περιορισμός των εξαιρετικά υδροβόρων καλλιεργειών όπως το μπαμπάκι, που, έτσι κι αλλιώς, είναι βέβαιο ότι, έστω και περιορισμένα τώρα, δεν θα επιδοτούνται στο διηνεκές. Ακόμη, η εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής απόδοσης που εξασφαλίζουν ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, όπως τα στάγδην συστήματα, η χρησιμοποίηση αστικών λυμάτων έπειτα από επεξεργασία κ.ο.κ. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές. Που δεν χωρούν όμως σε αγύριστα (υπουργικά) κεφάλια. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο διαχείρισης των νερών δεν μας φτάνουν ούτε 10 Αχελώοι.

Η εμμονή στις κατασκευαστικές λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε νερό είναι ένας πλασματικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί «στα γρήγορα» η κρίση του νερού. Πιο ασφαλής λύση μακροπρόθεσμα είναι η δέσμευση για υγιή ποτάμια και υγρότοπους, ως πρώτο βήμα για τη διατήρηση του νερού, η οποία μπορεί να συμπληρώνεται από άλλες μεθόδους, όσο το δυνατό πιο βιώσιμες, και μόνο όταν αυτές είναι απολύτως απαραίτητες.

Η σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας έχει ξεπεράσει τις παρωχημένες εμμονές στα μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά έργα, όπως οι εκτροπές των ποταμών. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα τονίζει συνεχώς την ανάγκη για ολοκληρωμένη και μακροπρόθεσμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και κατεπείγουσα προστασία των φυσικών διαδρομών του νερού. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, έχουμε «κολλήσει» στη σκανδαλώδη πλέον εκτροπή του Αχελώου, που όχι απλώς δε θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει σειρά από σοβαρές επιπτώσεις και θα κοστίσει τεράστια ποσά στον κρατικό προϋπολογισμό, (500 εκ. ευρώ μέχρι τώρα και άλλα 300 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί), καταδικάζοντας τους Θεσσαλούς αγρότες σε αφανισμό και τον κάμπο σε ερημοποίηση. Οι αγρότες είναι το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα αυτού του «φαραωνικού» έργου και όσοι επιμένουν σε αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη.

Την ίδια στιγμή, στη Μεσοχώρα ολοκληρώνεται ακόμα ένα έγκλημα, ένα μεγάλο φράγμα που η τεχνητή του λίμνη θα εξαφανίσει χωριά όπως η Μεσοχώρα, το Αρματωλικό και άλλους παραποτάμιους οικισμούς της περιοχής. Θα αφανίσει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά μιας ολόκληρης περιοχής. Η πολιτεία, αδυνατώντας για δεκαετίες να πείσει την τοπική κοινωνία και του Μεσοχωρίτες για την αναγκαιότητα των έργων, καταφεύγει για ακόμη μια φορά σε αναγκαστικούς νόμους - 3734/2009 - που όχι μόνο παραδίδουν το χωριό στα συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα παραβιάζουν κατάφωρα το νομικό μας πολιτισμό μαζί με κάθε αίσθηση περί δικαίου και δημοκρατίας. Πολιτιστικά μνημεία ιδιαίτερης σημασίας, όπως το Βυζαντινό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο, γέφυρες και παλιοί οικισμοί θα χαθούν για πάντα κάτω από το νερό και θα θυσιαστούν στο βωμό μια αβέβαιης «ανάπτυξης» και των συμφερόντων, αν ολοκληρωθεί και το φράγμα της Συκιάς.

Αν τα τεράστια ποσά που σκανδαλωδώς δαπανούνται για τα έργα της εκτροπής, επενδύονταν σε μικρότερα και συμβατά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο έργα, το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Θεσσαλία θα είχε προ πολλού αντιμετωπιστεί. Ταυτόχρονα, δεν θα είχαμε αυτές τις μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας

Η υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας. Η προστασία των ποταμών μας και η εξασφάλιση για ολόκληρο τον πληθυσμό δωρεάν ποιοτικού πόσιμου νερού, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και βασική υποχρέωση της πολιτείας. Η παραγωγή ενέργειας από μεγάλα φράγματα - πάνω από 15 μ. ύψος - δεν μπορεί να θεωρείται ΑΠΕ γιατί οι βλάβες που προκαλούν στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, είναι τόσο μεγάλες και ανεπανόρθωτες σε βαθμό που καμία επιστημονική μέθοδος δεν μπορεί να τις αποτιμήσει.

Η υπερβολική προβολή, τελευταία, του ενεργειακού χαρακτήρα του έργου δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ο έντεχνα καλλιεργούμενος μύθος της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για το ιδεολογικό υπόβαθρο της ίδιας πολιτικής που προσπάθησε, ταυτόχρονα, να φέρει το λιθάνθρακα, που επεκτείνει, αντί να "συμμαζεύει" τις μονάδες λιγνίτη, που επιχειρεί να δημιουργήσει νέα ενεργειακά κέντρα φυσικού αερίου (αντί να αξιοποιεί το φυσικό αέριο στην τελική κατανάλωση). Και όλα αυτά γιατί; Για να έχει έδαφος ο "ανταγωνισμός" των οικονομικών μεγαθηρίων, στο νέο περιβάλλον της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας.

Σήμερα, όμως, χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα συνειδητοποιούν, μέσα από την εμπειρία και τους αγώνες τους για τα ζητήματα της ενέργειας, ότι αυτή η επιλογή δεν είναι μονόδρομος. Ούτε η συνεχής αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε οι τρόποι παραγωγής της (ορυκτά καύσιμα, μεγάλα φράγματα, για παράδειγμα) είναι δεδομένα. Υπάρχουν εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα και καταναλωτικά πρότυπα που μπορούν να υπηρετήσουν λογικές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Υπάρχει η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας. Υπάρχουν οι τεχνικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Λείπει, όμως, η πολιτική βούληση, την ίδια ώρα που περισσεύει η έγνοια για το κέρδος.

Εκεί στο θέατρο της επαπειλούμενης καταστροφής, στη Μεσοχώρα 5-15 Αυγούστου, ας ανοίξουμε τη συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της ενέργειας και του νερού, για τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων και της καταστροφής των ποταμών. Ας σχεδιάσουμε τα επόμενα κοινά βήματά μας για να σταματήσουμε τελεσίδικα την εκτροπή, αλλά και το φράγμα της Μεσοχώρας. Ας αποπειραθούμε την οικοδόμηση ενός μεγάλου ριζοσπαστικού οικολογικού κινήματος, το οποίο κερδίζοντας τη μάχη του Αχελώου και της Μεσοχώρας, να μπορεί μελλοντικά να βάζει φραγμούς στα κάθε είδους σχέδια των συμφερόντων και των κυβερνήσεων, πού καταστρέφουν τη φύση, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, παραδίδοντας τους ελεύθερους χώρους και τους φυσικούς πόρους στην άγρια εκμετάλλευση.

Κώστας, από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Γιώργος Ρουμπάνης, ο γηραιότερος Έλληνας Ολυμπιονίκης

Πολλές φορές από το greek-olympics.blogspot.com κάνουμε αναφορές σε αθλητές που έχουν κερδίσει Ολυμπιακά μετάλλια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Όμως η αναφορά μας σήμερα είναι ξεχωριστή.
Αφορά τον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα Ολυμπιονίκη.
Ο αειθαλής Γιώργος Ρουμπάνης είτε το πιστεύεται είτε όχι, έχει γενέθλια σήμερα, 31 Ιουλίου και «κλείνει» τα 80.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αλλά με καταγωγή από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας κέρδισε χάλκινο μετάλλιο το 1956 στο επί κοντώ (4.50) στη Μελβούρνη σε έναν τελικό με διάρκεια 8 ώρες βελτιώνοντας το ατομικό ρεκόρ κατά 13 εκατοστά (είχε 4.37). Σε Ολυμπιακούς Αγώνες αγωνίστηκε και το 1960 στο Τόκιο όπου αποκλείστηκε στον προκριματικό (4.20).
Και όλα αυτά σε μια εποχή που στο επί κοντώ δεν υπήρχαν τα πλαστικά κοντάρια με την τόσο μεγάλη ευλυγισία και για στρώμα χρησιμοποιούσαν σακιά με άμμο.
Στη φωτογραφία (1) από τα δημόσια αρχεία της Βικτώρια, ο Γιώργος Ρουμπάνης στη Μελβούρνη και κάτω μαζί με τον Αμερικανό Ρίτσαρντς.
Αναμφισβήτητα ο Γιώργος Ρουμπάνης δεν έφυγε ποτέ κοντά από τον αθλητισμό, υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ως παράγοντας και υπήρξε πρόεδρος του Πανελληνίου ΓΣ, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που στήριξε οικονομικά αθλητές.
Ακόμα και τώρα πηγαίνει στο εντευκτήριο του Πανελληνίου ΓΣ για να συναντήσει φίλους και γνωστούς.
Είναι αναμφισβήτητα ένας ζωντανός θρύλος…
Και που ξέρετε ίσως η ΕΟΕ, ή ο Πανελλήνιος ΓΣ, ή ο ΣΕΓΑΣ, φιλοτιμηθούν διαβάζοντας την ανάρτηση και του ετοιμάσουν ένα πάρτι.
Γιατί πραγματικά του αξίζει.
Και επειδή τα 100 είναι κοντά, του ευχόμαστε να τα 1000άσει…

Από greek-Olympics

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το κτίριο Καπνού «βγάζει καπνούς»

Τη διαφωνία τους για το σύστημα δημοπράτησης του έργου «Επισκευή-Διαρρύθμιση Κτιρίου πρώην Οργανισμού Καπνού» , εξέφρασαν για άλλη μια φορά η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας και ο πρόεδρος με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας στο νομάρχη Μαγνησίας, Απ. Παπατόλια, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες παρουσία του αντινομάρχη Ηλία Ξηρακιά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας κι όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της συνάντησης-όπως τα δημοσιοποίησε το ΤΕΕ- δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης καθώς ο καθένας εμμένει στη θέση του.
Οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου, επέμειναν σε τέσσερα βασικά σημεία:
- Από το σύστημα μελέτη – κατασκευή, δεν προκύπτει το καλύτερο αποτέλεσμα για την κατασκευή ενός έργου. Πάγια θέση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, είναι τα δημόσια κτίρια να κατασκευάζονται μετά από μελέτες που προκύπτουν από πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
- Απαιτείται νέα απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημοπράτηση του έργου με το ανωτέρω σύστημα δημοπρασίας, καθώς η απάντηση του Τεχνικού Συμβουλίου του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατά τη γνώμη μας επιβεβαιώνει, την ανάγκη αυτή.
- Να εξαντληθεί το περιθώριο των θέσεων στάθμευσης πέραν των απολύτως απαραιτήτων που προκύπτουν βάσει των πολεοδομικών διατάξεων. Σημειώνεται πως ο νομάρχης σε παλιότερες δηλώσεις του είχε αναφερθεί σε 100 θέσεις στάθμευσης κατά τη επισκευή του κτιρίου και όχι 49 που προκύπτουν από τη νέα προμελέτη
- Ο χρόνος που δόθηκε στους υποψηφίους αναδόχους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ήταν ελάχιστος, εν μέσω θέρους, με αναμενόμενη μικρή συμμετοχή και ελλιπή ανταγωνισμό. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των μηχανικών αντέδρασαν όταν ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι η συνάντηση μεταξύ τους, έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί πιο νωρίς, καθώς όπως είπαν για το συγκεκριμένο έργο ενημερώθηκαν όταν ανακοινώθηκε η επίσημη διακήρυξη.
Τέλος, όπως τονίστηκε από πλευράς ΤΕΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ και ΣΑΜ, επιθυμία όλων είναι να κατασκευαστεί το έργο, αλλά όχι με τον τρόπο που επέλεξε η Νομαρχιακή Αρχή.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του μόνου συλληφθέντα του Δεκεμβρίου που παραμένει ακόμα προφυλακισμένος, λόγω της απεργίας πείνας στην οποία βρίσκεται από τις 10 Ιουλίου.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τάσος Κουράκης, μίλησε στο tvxs για την υπόθεση του νεαρού συλληφθέντα.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο σε συνεργασία με βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς οργάνωσαν ειδική συνέντευξη τύπου, με σκοπό να δημοσιοποιήσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η υγεία του Θοδωρή Ηλιόπουλου, καθώς και το «επίμαχο βούλευμα» του συμβουλίου πλημμελειοδικών που αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του.

Ακολουθεί το κείμενο της τελευταίας επιστολής του Θοδωρή Ηλιόπουλου, το οποίο παρέδωσε στο tvxs η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για το Θοδωρή Ηλιόπουλο:

«Το ημερολόγιο δείχνει 29 Ιουλίου του 2009.

Βρίσκομαι στην 20η μέρα απεργίας πείνας, φανερά εξαντλημένος και νευριασμένος με το νοσοκομειακό σύστημα των φυλακών. Όλοι τάχα μου ενδιαφέρονται για μένα, για τη ζωή του συνανθρώπου τους, μα κανείς δεν έχει φροντίσει, «δεν έχει την αρμοδιότητα» να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μεταφερθώ στο νοσοκομείο των κρατουμένων.

Η καθημερινή ταλαιπωρία των εξετάσεων καταβάλει ολοένα τον οργανισμό μου ιδίως δε, η χθεσινή που με βρήκε στο πέρα δώθε επί 2μιση ώρες, ώστε να εξεταστούν τα ζωτικά μου όργανα και να παραπεμφθώ σε εξετάσεις αίματος.

«Είμαι σε πρώτη προτεραιότητα για αυτές». Θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, όταν θα βρίσκομαι ήδη στην 25 ημέρα απεργίας πείνας... Παρότι που καίω πλέον μυϊκό ιστό και η πίεση και το ζάχαρο μου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βέβαια το ότι κρατιέμαι στα πόδια μου, που η ψυχή μου ξέρει πώς, θάβεται από κακεντρέχειες του τύπου: «αυτός τρώει κρυφά»

Εις το επανιδείν

Θοδωρής Ηλιόπουλος
Από τα νεκροσέντονα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού»
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τη χρήση λευκού φωσφόρου παραδέχθηκε το Ισραήλ


Την χρήση λευκού φωσφόρου κατά την διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας παραδέχθηκε σε γραπτή του αναφορά το Ισραήλ. Παρ' όλα αυτά, η ισραηλινή κυβέρνηση τονίζει ότι δεν παραβίασε την διεθνή νομοθεσία, καθώς τα εν λόγω πυρομαχικά που περιείχαν λευκό φώσφορο χρησιμοποιήθηκαν, όπως υποστηρίζει, σε μη κατοικημένες περιοχές.
Το έγγραφο των 163 σελίδων συντάχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, ενόψει μιας αναφοράς για τα πεπραγμένα του πολέμου με την Γάζα που καλείται να καταθέσει στα Ηνωμένα Έθνη την επόμενη εβδομάδα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά την διάρκεια του πολέμου, το Ισραήλ είχε αρνηθεί την χρήση λευκού φωσφόρου - χημικού που προκαλεί σοβαρότατα εγκαύματα. «Κατά την διάρκεια του πολέμου, όταν αρχίσαμε για πρώτη φορά να βλέπουμε τον λευκό φώσφορο, ο ισραηλινός στρατός μας είπε ότι όλες του οι πρακτικές ήταν σύμφωνες με την διεθνή νομοθεσία, αλλά δεν μας είπε ξεκάθαρα αν έκανε ή όχι χρήση λευκού φωσφόρου», παρατηρεί η ανταποκρίτρια του Al Jazeera, Sherine Tadros.
Ωστόσο, όταν άρχισε πλέον να γίνεται εντελώς εμφανής η χρήση του συγκεκριμένου χημικού, το Ισραήλ υποστήριξε ότι το χρησιμοποιεί μόνο ως μέσο για να καλύπτει τις κινήσεις των στρατευμάτων του, μέσω του καπνού που αναδύεται κατά τη χρήση του, αλλά και για να προλάβει την χρήση κατευθυνόμενων όπλων, περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία.
Παρά τις παραπάνω διακηρύξεις του Ισραήλ για νόμιμη χρήση λευκού φωσφόρου κατά των Παλαιστινίων, τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και ανθρωπιστικές οργανώσεις, το κατηγορούν ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου και ότι παραβίασε την διεθνή νομοθεσία κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποιήθηκαν και στην επίθεση κατά του κεντρικού κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών στην Γάζα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα για τις 100 κατηγορίες για παραπτώματα των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων κατά την διάρκεια του πολέμου με την Γάζα, βασιζόμενη σε μαρτυρίες και σε αναφορές ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Πάντως, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA) στη Γάζα, Τζον Γκινγκ, αν και βρίσκει θετική την έρευνα της ισραηλινής κυβέρνησης, τονίζει ότι είναι σημαντικό και αναγκαίο να πραγματοποιηθεί μια ανεξάρτητη έρευνα, η οποία θα είναι αξιόπιστη τόσο για το Ισραήλ, όσο και για την Παλαιστίνη.
Πηγή: Al Jazeera
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συγκέντρωση των εργαζομένων του Ομίλου Λαναρά στο Σύνταγμα…

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο οικονομίας στο Σύνταγμα, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 200 εργαζόμενοι των κλωστοϋφαντουργείων Λαναρά.
Δύο εργαζόμενοι συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως όταν επιχείρησαν να στήσουν αντίσκηνα. Οι εργαζόμενοι μιλούν για συλλήψεις ωστόσο η αστυνομία διευκρινίζει ότι πρόκειται για προσαγωγές προκειμένου να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.
Μετά από ώρα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών «όσο χρειαστεί», διεκδικώντας «οριστική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημά τους».
Ζητούν από το υπουργείο να τηρήσει τη δέσμευσή του για εκταμίευση με κρατική εγγύηση ποσού 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την σωτηρία της επιχείρησης.
Παράλληλα ζητούν συνάντηση με κάποιο στέλεχος του υπουργείου, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο για να απελευθερώσουν τους δρόμους γύρω από την πλατεία.
Από piazzadelpopolo
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Πέθανε ο Γιατρός Γιώργος Παχιός

Το Νοσοκομείο Βόλου έχασε έναν από τους πολυτιμότερους γιατρούς του. Ο παθολόγος, αναπληρωτής διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Γιώργος Παχιός εξέπνευσε χθες το απόγευμα σε ηλικία 58 ετών.
Μετά από ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, που η κατάληξή του ήθελε να μη «φύγει» από το χώρο που έζησε όλη του τη ζωή, το χώρο όπου είχε «ριζώσει» και δεν έλεγε ποτέ να εγκαταλείψει ως φιλοσοφία ζωής.
Η καρδιά του τον πρόδωσε, μία μόλις ημέρα πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για να συνεχίσει τη νοσηλεία του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο οποίο εισήχθη πριν από ενάμιση μήνα με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία.
Γελαστός και λαλίστατος, έτοιμος κάθε στιγμή να συζητήσει με συναδέλφους του και ασθενείς του μια πλούσια γκάμα θεμάτων, ικανός να κάνει με τον τρόπο του τους ασθενείς του να ξεχάσουν τον πόνο τους, μα περισσότερο από όλα «ετοιμοπόλεμος» ανά πάσα στιγμή να παράσχει τις χρήσιμες ιατρικές του υπηρεσίες.
Ο Γιώργος Παχιός ήταν πάντα εκεί… Μέσα στο Νοσοκομείο Βόλου, που ήταν το σπίτι του. Εκεί έμενε, εκεί ξεκουράζονταν. Έπασχε από …«νοσοκομίτιδα» τού έλεγαν χαριτολογώντας χρόνια τώρα οι συνάδελφοί του, οι οποίοι διαφωνούσαν με αυτή την αντίληψη να είναι μόνιμα στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όμως ο ίδιος αδιαφορούσε για τις απόψεις τους και ακολουθούσε ό,τι του έλεγε ο δικός του τρόπος ζωής: να είναι μόνο γιατρός.
Υπηρέτησε το Νοσοκομείο Βόλου για περισσότερο από 25 χρόνια. Δεν έφυγε ποτέ από τα ιατρεία και τους θαλάμους, παρά μόνο για ένα εξάμηνο, κάπου το 1990, όταν χρειάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα για μετεκπαίδευση.
Ακόμη και τις ώρες ανάπαυλας δεν έλεγε όχι, όταν το καθήκον τον καλούσε. Γιατροί έχουν να θυμούνται ότι σε εποχές πριν την εφαρμογή του ΕΣΥ ήταν ο γιατρός σχεδόν όλων των Κλινικών του Νοσοκομείου… Με ελάχιστο προσωπικό τότε, την περίοδο 82-85, έκανε τις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων.
Πριν ενάμιση μήνα ο Γιώργος Παχιός ταξίδεψε με το τρένο για τα Τρίκαλα, για να επισκεφθεί το σπίτι του. Στο σταθμό της Λάρισας, όπου κατέβηκε για να αλλάξει αμαξοστοιχία, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που ταξίδευε μόνος του και όχι με κάποιον φίλο του, όπως συνήθιζε.
Μεταφέρθηκε στο εφημερεύον εκείνη την ημέρα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και εισήχθη ως αγνώστων στοιχείων. Ελλείψει κλινών, ο γιατρός που το μοναδικό του μέλημα ήταν τόσα χρόνια να προσφέρει στον ασθενή, βρέθηκε τις πρώτες ώρες σε ένα από τα ράντζα του Νοσοκομείου. Για καλή του τύχη τον αναγνώρισε γιατρός του Πανεπιστημιακού, που είχε κάνει ειδίκευση στο Αχιλλοπούλειο. Τότε τα στοιχεία ταυτότητάς του έγιναν γνωστά.
Μετά από μακρά νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής του Πανεπιστημιακού με σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία, μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική. Η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να σταθεροποιείται και νοσηλευόταν τελευταία χωρίς καταστολή και με τη δική του ανάσα, δίνοντας ελπίδες στους συναδέλφους του ότι θα ανακτούσε τις δυνάμεις του.
Μόλις χθες έγινε η συνεννόηση των γιατρών του Αχιλλοπούλειου με το Πανεπιστημιακό για τη διακομιδή του στο Βόλο, ώστε να συνεχίσει τη νοσηλεία του.
Το απόγευμα επήλθε το μοιραίο και ο γνωστός παθολόγος άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή.
Βαρύ πένθος
Το Νοσοκομείο Βόλου πενθεί για την απώλεια ενός γιατρού, που το υπηρέτησε για 25 χρόνια και πλέον όσο κανείς άλλος, έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Θεοφ. Μερίδης.
«Ο Γιώργος Παχιός θα μείνει στη μνήμη μας ως ο ακούραστος, δίκαιος, εξυπηρετικός γιατρός και για τις χωρίς προς ίδιον όφελος υπηρεσίες προς τον συνάνθρωπό μας.
Εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, όπως και όλοι σε όσους τόσα χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του», πρόσθεσε.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στη 1 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ο Μαγνήτης πενθεί για την απώλεια του Γιώργου Παχιού.
Το ρεπορτάζ καταγράφει πολύ λίγα (!) για τον χαρακτήρα, την εργατικότητα και την ανιδιοτέλειά του.
Ήταν Ιατρός με κεφαλαίο το Ι, που τίμησε στην σύντομη δυστυχώς ζωή του, τον όρκο του Ιπποκράτη!
Η παρουσία του στο Νοσοκομείο του Βόλου, κυριολεκτικά τιμούσε και κοσμούσε το Ε.Σ.Υ.!
Θα λείψει απ' όλους τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του, αλλά κι απ' την κοινωνία του Βόλου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όχι στην πράξη εφαρμογής της Αγ.Παρασκευής-Ομόφωνη απόφαση του Δημ.Συμβουλίου

Ενάντια στην διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής τάχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίασε παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι και χειροκρότησαν την απόφαση του σώματος.
Εκτός από τους κατοίκους, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η πρόταση κρίνεται ικανοποιητική για τους κατοίκους, που δεν πρέπει να κληθούν να πληρώσουν εισφορά και γη, ενώ η πρόταση του δημάρχου Αλέκου Βούλγαρη να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής και να προωθηθεί η άμεση νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες.
Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι, σε εφαρμογή του νόμου, σημαντικά ποσά καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες και μεγάλα ποσοστά γης, με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται οι ιδιοκτήτες. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσεγγίσει και να λύσει.
Ο κ. Βούλγαρης πρότεινε να μην προχωρήσει η διαδικασία κύρωσης της πράξης εφαρμογής. «Είναι αρμοδιότητα της ΤΑ και μπορούμε να αναλάβουμε αυτή την πολιτική ευθύνη. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι ως δημοτική αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η Δημοτική Αρχή θα κοινοποιήσει την απόφαση στους βουλευτές, για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ειδικό καθεστώς για την εισφορά σε γη και χρήμα, που μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό ή και καθόλου, με στόχο να εξαλειφθούν αυτές οι κοινωνικές αδικίες στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Υπέρ της πρότασης του δημάρχου τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος τόνισε ότι δικαιώνονται όσοι αγωνίστηκαν τη δεκαετία του ’80 στο Δήμο, που επισήμαναν την αδυναμία του νόμου για την περιοχή.
«Θα στηρίξουμε την πρόταση του δημάρχου, που δέχονται ο Νομάρχης και οι βουλευτές και η πολιτευτής κα Μακρή. Πάση θυσία να αλλάξει αυτό που υπάρχει στο ΠΔ με νομοθετική ρύθμιση και να έχουμε αλλαγή καθεστώτος, που κάτι αντίστοιχο έγινε στην Αγριά. Δεν είναι κάτι που αλλάζουμε σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε.
Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και εκπρόσωπος των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής Κώστας Νίκου διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχε εντοπιστεί αυτό το πρόβλημα από τις δημοτικές αρχές και έκανε λόγο για βάναυση αντιλαϊκή - αντικοινωνική πολιτική. «Με ικανοποίηση ακούσαμε την πρόταση του δημάρχου, έπρεπε να φτάσουμε σήμερα για να φτάσουμε να έρθει η πρότασή του», ανέφερε.
Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου και δήλωσε ότι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει. «Ας κάνουμε το καθήκον μας, ας μην επικυρώσουμε την πράξη εφαρμογής, ας κινηθούμε στο κοινοβούλιο για τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αξιοποιήσουν τα οικόπεδά τους», κατέληξε.
Η πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι κομματικό ή διαπαραταξιακό και δεν αρκεί η νομοθεσία, αν δεν υφίσταται η ηθική νομιμοποίηση των αποφάσεων.
Η εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ευγενία Μωραΐτη, ανέγνωσε το ψήφισμα των κατοίκων, που ζητούσαν να μην κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών στο Βόλο!

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφει ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών και στα δικαστήρια του Βόλου. Τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία καθημερινά δεκάδες είναι οι μηνύσεις που κατατίθεται για επιταγές χωρίς αντίκρισμα και σε πολλές περιπτώσεις κατά επαγγελματιών με πολυετή δραστηριότητα, που δεν είχαν επιδείξει στο παρελθόν οικονομική δυσπραγία.
Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση κατατίθεται 30-35 μηνύσεις για ακάλυπτες επιταγές ποσών 3.000 έως 300.000 ευρώ, δηλαδή φτάνουν και ξεπερνούν τις 600 το μήνα οι «πέτσινες» επιταγές!
Για τους υπαλλήλους του γραφείου μηνύσεων είναι γνώριμο πλέον τι θα ακολουθήσει, από τη στιγμή που θα πιάσουν δουλειά. Δεκάδες θα είναι σε ημερήσια βάση οι μηνύσεις που θα παραλάβουν και θα καταχωρήσουν για ακάλυπτες επιταγές. Σημειώνεται ότι μία μήνυση μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες ακάλυπτες επιταγές.
Η αγορά «πλημμυρίζει» από… χαρτιά με μεγάλα ή μικρότερα χρηματικά ποσά χωρίς αντίκρισμα και ορισμένοι επιλέγουν τη δικαστική οδό σε μια προσπάθεια να πιέσουν για την καταβολή του ποσού που τους οφείλεται.
Η έκρηξη του αριθμού των μηνύσεων για επιταγές συνεχίζει να δείχνει την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην αγορά και την έλλειψη ρευστού.
Σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ακόμη και για επιταγές 2.000 ευρώ, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν.
Την ίδια ώρα όμως οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών συγκεντρώνουν στοιχεία από τα μέλη τους, που δείχνουν ότι οι ακάλυπτες επιταγές «πνίγουν» τις επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιανουάριο του 2009 οι ακάλυπτες επιταγές αυξήθηκαν κατά 400% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.
Τα στοιχεία πάντως από τα δικαστήρια αποτελούν δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά, αφού υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός πιστωτών με επιταγές που εκδόθηκαν και δεν καλύφθηκαν και οι οποίοι δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
Πολλοί πιστωτές επιχειρούν να λύσουν εξωδίκως τις διαφορές τους με τους οφειλέτες και αποφεύγουν να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό σε πολλές περιπτώσεις.
Όσοι οφειλέτες πάντως βρεθούν στη δυσχερή θέση να οδηγηθούν στις αίθουσες των Δικαστηρίων για ακάλυπτες επιταγές, τότε θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Χαλασμένα όλα τα πυροσβεστικά!

Στην πρώτη ουσιαστική µάχη της φετινής χρονιάς µε τις φλόγες ο κρατικός µηχανισµός αποδείχθηκε ανεπαρκής.
Την ώρα που το πανέµορφο πευκοδάσος στον Πάνορµο της Σκοπέλου καιγόταν, το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών µέσων που σταθµεύουν στο νοµό Μαγνησίας παρέµεινε καθηλωµένο στο έδαφος.
Η φωτιά που ξέσπασε προχθές το απόγευµα στον Πάνορµο της Σκοπέλου τέθηκε υπό έλεγχο χθες περίπου στις 10 το πρωί, αφού είχε κατακάψει όλο το βράδυ τµήµα του πευκοδάσους. Ευτυχώς η άπνοια που επικρατούσε, αλλά και η προσπάθεια των κατοίκων και των πυροσβεστικών δυνάµεων περιόρισαν τη ζηµιά.
Χθες το µεσηµέρι όµως και ενώ στο νησί της Σκοπέλου συνεδρίαζε το συντονιστικό όργανο µε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των πυροσβεστικών δυνάµεων, η φωτιά στον Πάνορµο αναζωπυρώθηκε λαµβάνοντας επικίνδυνες διαστάσεις.
Τότε το συντονιστικό όργανο κάλεσε αµέσως το πυροσβεστικό ελικόπτερο Erickson που στάθµευε στο αεροδρόµιο της Σκιάθου, προκειµένου να παρέµβει.
Το πλήρωµα όµως του ελικοπτέρου ειδοποίησε ότι είναι αδύνατο κάτι τέτοιο, εφόσον αντιµετωπίζουν τεχνική βλάβη.
Αµέσως ο δήµαρχος της Σκοπέλου και τα υπόλοιπα µέλη του συντονιστικού οργάνου απευθύνθηκαν στο αεροδρόµιο της Ν. Αγχιάλου, όπου σταθµεύουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Έκπληκτα τα µέλη του συντονιστικού οργάνου άκουσαν τους αρµόδιους των πυροσβεστικών δυνάµεων του αεροδροµίου να τους πληροφορούν ότι είναι αδύνατο να απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη, γιατί και τα δύο έχουν βλάβη!
Οι αρµόδιοι που βρισκόταν στη Σκόπελο, βλέποντας τη φωτιά να αναζωπυρώνεται και να εξαπλώνεται, κίνησαν γη και ουρανό προκειµένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Με µισή και πλέον ώρα καθυστέρηση βρέθηκε πυροσβεστικό αεροσκάφος από την Αθήνα, το οποίο και πέταξε στη Σκόπελο συµβάλλοντας αποφασιστικά στη δεύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς στον πανέµορφο Πάνορµο, που λίγο έλειψε να προκαλέσει µεγαλύτερη ζηµιά από την αρχική πυρκαγιά.
Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Ελλάδος είναι γερασµένος και δεν µπορεί να αντιµετωπίσει τις τεράστιες ανάγκες της χώρας µας για πυρόσβεση, ιδιαίτερα τους θερινούς µήνες.
Επιπλέον τα πληρώµατα των πυροσβεστικών αεροσκαφών πετούν µε αυτοθυσία, ρισκάροντας ακόµα και την ίδια τους τη ζωή, όπως πολλές φορές έχει συµβεί ακόµα και στην περιοχή µας, µε θύµατα ηρωικούς πιλότους στον πόλεµο κατά της φωτιάς.
Το πρώτο µεγάλο τεστ των πυροσβεστικών δυνάµεων για την φετινή θερινή περίοδο στη Μαγνησία µάλλον απέτυχε και όχι µόνο λόγω των τεχνικών προβληµάτων στο σύνολο των εναέριων µέσων που σταθµεύουν στην περιοχή, αλλά και λόγω - όπως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν - πολιτικής κόντρας ανάµεσα στον ∆ιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Μπέη και τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας κ. Γάτο.
Σύµφωνα µε αυτές τις πληροφορίες ο κ. Μπέης την πρώτη µέρα της φωτιάς στον Πάνορµο φέρεται να ζήτησε τη συνδροµή έξι πυροσβεστικών αεροσκαφών και ο κ. Γάτος φέρεται να του απάντησε ότι µόνο τέσσερα υπάρχουν διαθέσιµα και να µη ζητάει υπερβολικό αριθµό αεροσκαφών για να εκθέσει απλά και µόνο την πολιτική ηγεσία, λόγω µη ικανοποίησης ενός υπερβολικού αιτήµατος.
Αυτά λένε οι πληροφορίες, που αν ισχύουν, αλλοίµονο στα δάση µας.
Χρήστος Μπουκώρος
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Μα είναι δημοσιογραφία αυτή κ. Διευθυντά;
(Ο Χρήστος Μπουκώρος, είναι διευθυντής του Ταχυδρόμου)
Αρθρογραφείτε με πληροφορίες, που αναρωτιέστε αν ισχύουν;
Είναι δυνατόν να εκθέτετε κατ' αυτόν τον τρόπο την κυβέρνηση;
Να καταθέστε την δημοσιογραφική σας ταυτότητα πάρ' αυτα, "στην πυρά" μαζί με τα δάση μας!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ανοιχτή επιστολή πολιτών: Διαμαρτυρία για περικοπές δρομολογίων των τραίνων


Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, αλλά και κάθε αρμόδιο δημοσιοποίησαν πολίτες από τη Θεσσαλία ( την προσυπογράφουν 21 άτομα) που διαμαρτύρονται για την περικοπή των δρομολογίων.
Όπως τονίζουν
« Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας , και εργαζόμαστε στην Λάρισα και στο Βόλο .
Συνεπώς μετακινούμαστε καθημερινά από Βόλο προς Λάρισα και αντίστροφα.
Μαζί μας καθημερινά συνταξιδεύουν και αρκετές δεκάδες ατόμων που πηγαινοέρχονται μεταξύ των δύο αυτών πόλεων για διαφόρους λόγους.
Για την μετακίνησή μας αυτή επιλέξαμε ως μέσο το ΤΡΑΙΝΟ διότι το αγαπούμε και μας εξυπηρετούσε. Όλο το χειμώνα υπεστήκαμε ταλαιπωρία λόγω της παλαιότητας των συρμών, βλάβη καθοδόν , καθυστερήσεις, τραίνα χωρίς θέρμανση , κατεστραμμένα βαγόνια που προκαλούν δαιμονισμένο θόρυβο , πόρτες που δεν ανοίγουν και αναγκάζουν τους πολίτες να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από την άλλη πλευρά του βαγονιού χωρίς πρόσβαση στο σταθμό και με τον φόβο ενός ατυχήματος, κ.λ.π.
Το τραίνο που έχει γράψει ιστορία, εδώ και 100 χρόνια, για την εξυπηρέτησή του, για την ασφάλεια, και για την άνεσή του , σήμερα να έχει καταντήσει το χειρότερο μεταφορικό μέσο .
Πέραν των ανωτέρω και εν όψει της Τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού, από 6/7/2009 κόπηκαν και πολλά δρομολόγια με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει πληρότητα, με αποτέλεσμα ο κόσμος να συνωστίζεται, να στοιβάζεται στην κυριολεξία ένας επάνω στον άλλο μέσα στον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες στα υπόλοιπα δρομολόγια τα οποία δεν εξυπηρετούν από καμία άποψη.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό , αλλά και από 1/8/2009 καθώς ανακοινώθηκε , όχι μόνο κόβονται και άλλα δρομολόγια, την εποχή που τα άλλα μέσα συγκοινωνίας αυξάνουν τα δρομολόγιά τους, αλλά και εν μέσω κρίσης αυξάνονται τα κόμιστρα κατά 33%.
Είναι πολύ λίγα τα δρομολόγια για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό όλες τις ώρες της ημέρας και να μην περιμένουν μέσα στον καύσωνα το επόμενο δρομολόγιο το οποίο είναι μερικές ώρες αργότερα.
Να μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό μέσο να εξυπηρετήσει το τουριστικό κοινό για το λιμάνι του Βόλου προς τις Σποράδες , απευθείας από την Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη.
Απαράδεκτη η κατάσταση θα έλεγα σε μία γραμμή τόσο αποδοτική για όλους μας , που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να συμβαίνει και όχι στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009.
Και σας ερωτώ κύριοι, και εν όψει των Μεσογειακών αγώνων θα παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους αυτή την κατάσταση;
Δεν μπορεί κανείς τελικά σ΄αυτή την χώρα να αναλάβει τις ευθύνες του;
Έχουμε την αίσθηση ότι δικαιούμαστε καλλίτερη μεταχείριση σαν πολίτες αυτής της χώρας , και όχι μόνο…
Όχι στην υποβάθμιση του τρένου που είναι πιο οικονομικό , οικολογικό, και πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς .

Οι ταλαιπωρημένοι πολίτες και φίλοι του τραίνου !!!»
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έκτακτη «λυπητερή» σε αγρότες

Μπορεί οι αγρότες να περιμένουν πώς και πώς την πληρωμή του πετρελαίου από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο αυτό φρόντισε να στείλει ένα άλλο ραβασάκι, που περισσότερο έχει τη μορφή της λυπητερής, παρά της είσπραξης.
Ο λόγος, για την έκτακτη εισφορά που επέβαλε από φέτος το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για εισοδηματίες άνω των 60.000€, σε μια προσπάθεια για ενίσχυση των κρατικών ταμείων.
Ήταν τέτοια η φόρα που πήραν οι «καρεκλοκένταυροι» της Αθήνας που αποφάσισαν να εντάξουν στην κατηγορία των πλουσίων και τους αγρότες που έλαβαν την ενιαία ενίσχυση, η οποία ξεπερνά το ποσό αυτό.
Αυτό το οποίο όμως ξέφυγε από τους «φωστήρες» του Υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το 2007 οι αγρότες έλαβαν δύο φορές επιδοτήσεις για δύο διαφορετικές χρονιές και ουσιαστικά το εισόδημα που παρουσιάζουν οι αγρότες από την αποσυνδεδεμένη δεν είναι ετήσιο, αλλά το αποτέλεσμα δύο χρόνων.
Από την αρχή της εβδομάδας η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας μετατράπηκε σε παραλήπτη των παραπόνων των εξαγριωμένων αγροτών και χθες, οπότε αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα αγγίζει αρκετούς παραγωγούς, άρχισε ο τηλεφωνικός μαραθώνιος ενημέρωσης των αρμοδίων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του κόμματος.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης προειδοποίησε τους υπεύθυνους ότι «αν δεν αποκατασταθεί η αδικία θα υπάρξει μέσα στο κατακαλόκαιρο δυναμική αντίδραση», ενώ καλεί τους αγρότες «να μην προσέλθουν στις Εφορίες και καταβάλλουν την εισφορά, ακόμη και αν εκπνέει η προθεσμία, καθώς το πρόστιμο είναι πολύ μικρό και δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση».
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Χορηγήθηκαν οι πρώτες άδειες σε ιδιωτικά πανεπιστήμια

Χορηγήθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι πρώτες 33 άδειες ιδρύσεως σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για 33 κολέγια τα οποία είχαν υποβάλει αιτήσεις στο υπουργείο από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Συνολικά δόθηκαν άδειες ιδρύσεως σε πέντε Αμερικάνικα κολέγια, δώδεκα που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια, σε εννέα που συνεργάζονται με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και επτά κολέγια που είτε είναι καινούργια, είτε δε συνεργάζονται με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Επόμενο βήμα και πιο σημαντικό θα είναι η έκδοση των αδειών λειτουργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Αύγουστο επιτροπή του υπουργείου παιδείας πρέπει να επισκεφτεί ένα ένα τα κολέγια και να διαπιστώσει αν τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νέος νόμος, κυρίως αν τηρούν τους κτιριακούς όρους που έχει θέσει το υπουργείο.
Τρίτο και τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο είναι η έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν περίπου ένα μήνα υπήρχε νέα καταδίκη της χώρας μας για τη μη ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Οδηγία.
Από TVSX
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αλλεργικό σοκ και θάνατος για 45χρονη Μαία στο ''Έλενα''

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ "ΕΛΕΝΑ" - ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ 14 ΜΕΡΕΣ !!!!!

Μυστήριο με ασθένεια στο μαιευτήριο Έλενα
Έρευνες διεξάγει το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση του μαιευτηρίου Έλενα, όπου οκτώ νοσηλευτές καταγγέλλουν ότι παρουσίασαν αλλεργικά συμπτώματα. Την Τρίτη, πάντως, έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.
Νοσοκομείο
Έρευνες διεξάγει το υπουργείο Υγείας για την περίπτωση του μαιευτηρίου Έλενα, όπου οκτώ νοσηλευτές, που εργάζονται σε συγκεκριμένο κτίριο του νοσοκομείου, καταγγέλλουν ότι παρουσίασαν αλλεργικά συμπτώματα.
Πριν από 15 ημέρες μια νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ, ενώ τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διευκρινισθούν τα αίτια του θανάτου της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, καταγγελίες εργαζομένων αναφέρουν ότι λιποθυμικά επεισόδια και εκδηλώσεις αναπνευστικών προβλημάτων στον χώρο του μαιευτηρίου «Έλενα» είχαν εκδηλωθεί και πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της 45χρονης μαίας, μητέρας δύο παιδιών, στις 15 Ιουλίου.
Την Τρίτη έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Πάντως, οι αρμόδιοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους υπόλοιπους εργαζομένους και τους νοσηλευόμενους.
Αναρτήθηκε στο ant1online και στις ειδήσεις msn
Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ σημειώνει:
1.- Για εμάς που δουλεύουμε χρόνια στον χώρο, η κατάντια του ΕΣΥ και η τριτοκοσμικά υποβάθμιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων, είναι τη τελευταία 5ετία γεγονός αναμφισβήτητο. Με τις εκθέσεις Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, κυρίως αυτών που εκδιώχθηκαν από το σάπιο σημερινό καθεστώς, με ντοκουμέντα έχουν γνωστοποιηθεί τα προβλήματα στη πολιτική ηγεσία και λόγω αυτού, υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες του ανίκανου Αβραμόπουλου, του φαιδρού Ευσταθίου, των απόντων Διοικητών και ακόμα του ίδιου του ανύπαρκτου πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
2.- Επί πλέον, ο ίδιος ο Ρακιντζής (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης), γνωρίζει τα πάντα για τη σαπίλα στο χώρο του ΕΣΥ και για τις εμπλοκές του Σαμπατακάκη (Γενικού Επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ) στο μαύρο κουκούλωμα όλων των σοβαρών υποθέσεων. Γνωρίζει επίσης για την έστω προσωρινή καταδίκη των βοηθών του Σαμπατακάκη και δεν κάνει τίποτα.
3.- Με ποιες εγγυήσεις εντέλλεται να διενεργήσει έρευνα το ΣΕΥΥΠ του Σαμπατακάκη για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όταν όλοι αυτοί κρατούσαν κρυφό επί 14 μέρες τον θάνατο της 45χρονης μαίας????????
4.- Γιατί τηλεοπτικά, με τον ανεκδιήγητο Ευσταθίου, υποβαθμίζουν και κρύβουν τα άλλα 5 όμοια περιστατικά στο ίδιο Μαιευτήριο???????? Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από τον τίτλο "Επιχειρήσεων Υγείας"?????
5.- Που το πάνω οι καθ έξη δολοφόνοι, με τις μπούρδες που εκτοξεύουν "περί του συνδρόμου της ......ασθένειας των κτιρίων"???????????? Με το σύνδρομο των άρρωστων εγκεφάλων του Υπουργείου Υγείας και τις ρεμούλες, πότε θα ασχοληθεί αρμόδιος Εισαγγελέας????????
6.- Οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα Μαίες (και άλλες ειδικότητες), λόγω είναι ενταγμένες στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ επαγγέλματα εδώ και 35 χρόνια. Γιατί οι Μαίες των δημόσιων Νοσοκομείων είναι εκτός της λίστας των ΒΑΡΕΩΝ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ επαγγελμάτων???????
7.- Ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εταιρειών καθαρισμού????? Γιατί δεν ανταποκρίνονται οι συμβάσεις με τη ποσότητα και ποιότητα καθαρισμού στα Νοσοκομεία????? Είναι νόμιμες οι τριμηνήτικες αναθέσεις καθαρισού?????? Πως δικαιολογείται η συνύπαρξη τριάντα και πλέον, διαφορετικών ειδικοτήτων σε ανειδίκευτο καθαριστή χώρων?????? Πως αυτός ο "επαγγελματίας" καθαρισμού χώρων, δικαιολογείται να κάνει ακόμα και επιλογή ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, για λογαριασμό των Νοσοκομείων?????????
8.- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΕΣΥ???

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Κάποιος να τους σταματήσει επιτέλους!!!

Ο λόγος, δυστυχώς ακόμη μια φορά, για την διαχείριση απορριμμάτων και την υποτιθέμενη ανακύκλωση, στον Νομό Ημαθίας.
Ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά στην Κατερίνη, να τα δεματοποιούν και να τα επιστρέφουν αυτούσια στην χωματερή του Αλιάκμονα.
Μπορούν να εμπαίζουν τον πολίτη συνεχώς χωρίς να μπορεί να τους σταματήσει κανείς;
Η ΕΕΑΑ, τι επιδοτεί;
Εποπτεύει την διαδικασία ανακύκλωσης;
Ως προς την παράνομη χωματερή τώρα και την απόφαση που πήρε ο ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας), να δεχθεί την λυματολάσπη από τους βιολογικούς καθαρισμούς των εργοστασίων κομπόστας και μόνον αυτήν.
Δεν θα αναφερθούμε στην νομιμότητα μιας τέτοιας αυθαίρετης απόφασης, έναντι 0,50ΕΥΡΩ τον τόνο.
Το ζητούμενο είναι ποιος και στο παρελθόν από τον ΕΣΔΑ νομιμοποίησε τις βιομηχανίες με στόχο διάφορες επιδοτήσεις;
Τι ποσά αφορά αυτή η διαδικασία;
Ποια βιομηχανία μετέφερε στην χωματερή έστω και ένα κιλό λυματολάσπη;
Πως μπορεί να υπάρξει λυματολάσπη όταν δεν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός;
Αυτά που μεταφέρουν οι όποιες βιομηχανίες ανεξέλεγκτα, είναι διάφορες συσκευασίες κομπόστας, σε τεράστιες ποσότητες, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες αποφάσεις του κατ ΄επίφασιν ΕΣΔΑ.
Με λίγα και απλά λόγια, η ανεξέλεγκτη και κωμική πλέον, εάν δεν ήταν άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση, συνεχίζει με την ανοχή και γνώση όλων των Δημάρχων, του Νομάρχη, του Εισαγγελέα, της ΕΕΑΑ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει επιτέλους.
Δεν μπορεί όλοι ανεξαιρέτως να συμμετέχουν στο σκάνδαλο αυτό και που αφορά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ!
Από την Οικολογική ομάδα Βέροιας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξέβρασε νεκρά ψαρια η θαλασσα-Αποτρόπαιο θέαμα στην αμμουδιά της Παραλίας Αυλίδας

Δεν μας έφτανε το εξασθενές χρώμιο στο νερό της Αυλίδας, οι κάτοικοι της Παραλίας αντίκρισαν σήμερα το πρωί ένα αποτρόπαιο θέαμα στην αμμουδιά της Παραλίας Αυλίδας. Δεκάδες καβούρια, μεγάλες γαρίδες και άλλα θαλάσσια είδη είχαν εκβραστεί νεκρά στην παραλία. Το νερό της θάλασσας κατά μήκος της παραλίας γεμάτο περίεργους αφρούς. Τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή της Αυλίδας ; Γιατί όταν πεθαίνουν τα ψάρια πρέπει να ψαχνόμαστε για ποιόν χτυπά η καμπάνα. Γιατί η καμπάνα χτυπάει για όλους μας. Γιατί όταν πεθαίνουν τα ψάρια μπορεί να σκεφτεί κάποιος τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η μόλυνση αυτή στα παιδιά που παραδίπλα κάνουν μπάνιο ;

Οι βιομηχανίες της περιοχής είναι συγκεκριμένες και ειδικότερα η χημική βιομηχανία από την οποία κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται η μόλυνση, είναι γνωστή και μη εξαιρετέα (‘’ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ’’. μοναδική χημική βιομηχανία της περιοχής), εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από καταγγελίες πολιτών, για την επικινδυνότητα των υλικών της, για τις αφόρητες μυρωδιές που ξερνάει κάθε τόσο, που φτάνουν έως το Ληλάντιο και την Αυλίδα αλλά και για τη μόλυνση του Ευβοϊκού.

Απευθυνόμαστε προς :

  1. Την Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Ευβοίας
  2. Την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ευβοίας
  3. Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας
  4. Το Δήμο Αυλίδας

Να ζητήσουν να ελεγχθούν άμεσα τα νεκρά θαλάσσια είδη και να εντοπισθούν οι αιτίες θανάτου τους.
Να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της μόλυνσης και να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις τους εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας τους Σε κάθε περίπτωση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της μόλυνσης.

Ενεργοι Πολιτες Ευβοιας

Από halkida.tv

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δόθηκε χωρίς διαγωνισμό η πλαζ Αλυκών;

Επερώτηση κατέθεσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου και πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Βαγγέλης Καπούλας στο Δήμαρχο Βόλου, με την οποία αφήνει υπόνοιες για άτυπη παραχώρηση της πλαζ των Αλυκών σε ιδιώτη, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός.
Ειδικότερα ο κ. Καπούλας ρωτά:
α) Αν υπάρχει παραχώρηση από τα τουριστικά ακίνητα της πλαζ των Αλυκών στο Δήμο Βόλου, με ποιους όρους και για ποια χρονική περίοδο,
β) Σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργεί το κυλικείο- αναψυκτήριο που βρίσκεται εντός της πλαζ από ιδιώτη και ζήτησε να τον ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία του παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση και ποιο μίσθωμα καταβάλλει ο ιδιώτης στο Δήμο Βόλου,
γ) Έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αναψυκτηρίου της πλαζ,
δ) Τα ομπρελοκαθίσματα που είναι ανεπτυγμένα κατά μήκος της πλαζ ανήκουν στον ιδιώτη ή στον Δήμο Βόλου;
Τέλος, ο κ. Καπούλας ζητά να μάθει γιατί εισπράττεται από τον συγκεκριμένο ιδιώτη αντίτιμο για την χρήση των ομπελοκαθισμάτων κατά παράβαση σχετικής κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ορίζεται η χρήση αυτών να είναι δωρεών στους πολίτες.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πυρκαγιά στη Σκόπελο

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν μέχρι και αργά χθες το βράδυ στο νησί της Σκοπέλου, στην περιοχή Πάνορμος.
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την παραλία, εξαπλώθηκε γρήγορα σε δύσβατη περιοχή, δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μέχρι και τις 11 το βράδυ είχαν καταστραφεί περίπου 70 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και οι πυροσβέστες έδιναν αγώνα να μην εξαπλωθεί στο γειτονικό πευκοδάσος, όπου είχε κατεύθυνση, καταφέρνοντας έως εκείνη τη στιγμή, να περιορίσουν το μέτωπο στα 600 μέτρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 8 το βράδυ, πιθανόν από εμπρησμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου κ. Χρήστου Βασιλούδη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση ενός οχήματος του τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου και των εθελοντικών ομάδων.
Λίγη ώρα αργότερα δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έφθασαν στην περιοχή της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος μεταφέρθηκαν πεζοπόρες δυνάμεις (περίπου 50 άτομα).
Σε επιφυλακή τέθηκε και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανέμενε εντολές.
Παράλληλα, ήρθε σε συνεννόηση με το λιμενικό σώμα αλλά και με ιδιοκτήτες πλωτών σκαφών από το λιμάνι της Γλύφας, ώστε εφόσον κρινόταν σκόπιμο, κατά τη διάρκεια της νύχτας να μεταφερόταν τα μηχανήματα που διαθέτει η ΝΑΜ στη Σκόπελο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Στο νησί δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι, όμως το δύσβατο της περιοχής δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να περιορίσουν τη φωτιά και να μην εξαπλωθεί στο πευκοδάσος.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

Δυστυχώς η πυρκαγιά μαίνεται μέχρι τώρα, πνέουν πλέον ισχυρότατοι άνεμοι και καταστρέφεται το πανέμορφο δάσος στον Πάνορμο της Σκοπέλου!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εν κρυπτώ μεταθέσεις καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο συγκάλεσε προχθές η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας μετά την απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων της A.Δ. Μαγνησίας να μεταθέσει αστυνομικούς από συγκεκριμένες Υπηρεσίες σε άλλες χωρίς την αίτησή τους και στην ουσία χωρίς προφανή λόγο.
Η Ένωση Αστυνομικών έγινε δέκτης παραπόνων και τονίζει ότι «αυτές οι μεταθέσεις προκλήθηκαν, μετά από προτάσεις των Διευθυντών -Διοικητών των Υπηρεσιών, οι οποίες έγιναν εν κρυπτώ χωρίς την απαραίτητη διαφάνεια στα κριτήρια αξιολόγησης, ούτε γνωρίζει κανείς την πηγή άντλησής τους», ενώ προσθέτει: « Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι Διευθυντές - Διοικητές των Υπηρεσιών προχώρησαν με ιδιαίτερη ευκολία στη δημιουργία προτάσεων, χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει την παραμικρή διορθωτική κίνηση στην Υπηρεσία τους, όπως τουλάχιστον ηθικά είχαν υποχρέωση να κάνουν. Το Αστυνομικό Προσωπικό χρειάζεται πάνω από όλα έμπνευση από τους ανωτέρους του και στη συνέχεια συμβουλή και παρότρυνση, αλλαγή θέματος εργασίας, εναλλαγή συνεργατών και όταν εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες ακόμη και στην άσκηση πειθαρχικού ελέγχου τους. Αν δεν έχουν γίνει όμως όλα τα παραπάνω είναι αυθαιρεσία η δημιουργία εύκολων και ύποπτων, ως προς τα κριτήρια, προτάσεων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αυτή τη στιγμή να υπάρχει αναβρασμός και ανασφάλεια στις τάξεις των συναδέλφων - αστυνομικών χάνοντας συγχρόνως και το ηθικό τους».
Τέλος επισημαίνεται: «Επειδή το Αστυνομικό Προσωπικό είναι και φιλότιμο και αξιόμαχο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και για να αποφευχθεί η καθιέρωση μιας πρακτικής που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω και δεν ξέρουμε τι ακριβώς εξυπηρετεί καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Η Ένωσή μας όπως κάνει πάντα δηλώνει ξεκάθαρα προς όλους ότι θα παραμείνει μπροστάρης στην πρώτη γραμμή του πυρός λειτουργώντας και ως κυματοθραύστης θα προφυλάσσει τα δίκαια των συναδέλφων με ό,τι μέσα χρειαστεί και με ό,τι προβλέπει ο Νόμος».
Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας μετέβη στις 23 Ιουλίου 2009 στην Αθήνα όπως συμμετείχε στην συμβολική πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε περί ώρα 18:00 στην πλατεία Συντάγματος με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση του Αστυνομικού από τους παντοειδείς κινδύνους που διατρέχει κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του.
Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων, δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα των αστυνομικών για μία σύγχρονη αστυνομία, η οποία να ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις της κοινωνίας και στο κύριο καθήκον της που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, τονίζοντας ότι τα εκκρεμή θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου κάνουν επιτακτική την ανάγκη για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην Πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template