Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας

Πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", τα ψέματα με τα οποία προσπάθησαν να διαψεύσουν τον Μαγνήτη, οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας που υπέγραψαν την σχετική ανακοίνωση, καταρρίπτονται από ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων, που κυκλοφόρησε στον Βόλο στις 19 τρέχοντος μηνός. 
Την δημοσιεύω χωρίς περαιτέρω σχόλια....Τι παραπάνω να πεις άλλωστε....
Ας πρόσεχαν οι κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας και της τοπικής Ένωσης Συντακτών, που νόμιζαν ότι η δουλικότητά τους απέναντι στην εργοδοσία και τα "ρεζιλίκια" τους θα μέναν στην αφάνεια!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τόσο καιρό παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα γύρω απ' το θέμα των διαθεσιμοτήτων των δημοσιογράφων στην εφημερίδα "Θεσσαλία" και πραγματικά προκαλεί αηδία, ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. 
Το μόνο που "έκανε" ήταν η κήρυξη εκείνης της στάσης εργασίας (από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα που θα γραφεί στα παγκόσμια εργοδοτικά χρονικά) παραμονής εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων...και μετά εξαφανίστηκε.
Όπως είναι εξαφανισμένη για τους συναδέλφους των Τρικάλων που πληρώνονται 100 ευρώ την εβδομάδα ή για τους συναδέλφους του δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου, που αφού "εποίησε την νήσσαν" όταν ιδιωτικοποιήθηκε και έγινε "ειδικού σκοπού" με την συναίνεση και κάποιων "προοδευτικών-αντικαπιταλιστών", τώρα όλοι μαζί και για το θέμα της "ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ", κάνουν...σαν να μη συμβαίνει. 
Δεν έκανε τίποτα για όλους εκείνους που απολύονται και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς, για εκείνους που δεν πληρώνονται με την συλλογική σύμβαση εργασίας, όλους εκείνους που δεν τους κάνει μέλη της Ένωσης, χάρις στο χουντικό-αντιδημοκρατικό Καταστατικό της. Εάν ονειρεύονται "αγωνιστικές δάφνες", ας αρνούνταν έμπρακτα τις διαθεσιμότητες και να μην συναινούσαν στην αφαίρεση αναφαίρετων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αυτοί όμως στηρίζουν αυτό το σάπιο ολιγαρχικό καθεστώς. Διπρόσωποι "παίζουν" έξω στην κοινωνία το ρόλο "του δημοκράτη και φιλόνομου" και από την άλλη μετατρέπονται αυτοστιγμή σε τσιράκια της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Και όταν κάθονται στα σαλόνια τους βρίζουν "τους δημοσιογράφους, σαν αλήτες και ρουφιάνους". Τέτοια υποκρισία. Απύθμενη.
Η νέα εξέλιξη έχει να κάνει με την δήλωση Μετανοίας που διακίνησαν "εκλεκτά στελέχη" της Ένωσης Συντακτών, ζητώντας να υπογραφεί από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, υποτίθεται για να διαψεύσουν ένα κείμενο που αναγράφηκε σε Ιστοσελίδα
Αφού δεν τους βγήκε η πρόταση "να πάνε οι δημοσιογράφοι να προτείνουν στον ιδιοκτήτη της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ώστε για να αποφύγουν τις διαθεσιμότητες να τους γίνει μείωση των μισθών τους ή την αλήστου μνήμης πρόταση για δώσιμο στους δημοσιογράφους μετοχών αντί μισθού ή την τρίτη συγκλονιστική εναλλακτική πρόταση, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να δανείσουν τον εργοδότη τους...", τώρα μ' αυτή τους την ενέργεια θέλουν όλα αυτά να τα σβήσουν από την πραγματικότητα. Στους χουντοαναθραμένους, κάτι θα τους θυμίζει αυτή η δήλωση μετανοίας. 
Είναι αυτοί που συναινούν σε αντεργατικά μέτρα, όπως είναι οι διαθεσιμότητες που ξεκίνησαν και οδηγούν στην μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Μια δήλωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κάθε εργοδότη για να επιτεθεί ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου που αντιδρά. 
Οι άνθρωποι απλά όπως είπαν και στην συνεδρίαση του Γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, "ο εργοδότης της Θεσσαλίας...απλά κινείται πάνω στον νόμο". Υπερασπίστηκαν "το νόμο" που αυτοί πιστεύουν και θέλουν να επιβάλλουν με φασιστικό τρόπο και σε όσους αντιστέκονται. 
Όμως ο πραγματικός νόμος, ο νόμος της ζωής, είναι ένας: Είναι ο νόμος του δίκιου, του αγώνα, των εργαζομένων και εάν δεν το έχουν καταλάβει, πολύ σύντομα και όταν έρθει η ώρα...θα τον γευτούν.
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ!!!
Βόλος 19-4-2010

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι το avatar, του φίλου blogger ΚΕΝΤΡΙ και την δανείστηκα, γιατί νομίζω ότι αποδίδει παραστατικότατα τα τεκταινόμενα, γύρω απ' το θέμα των διαθεσιμοτήτων της Θεσσαλίας.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το Π.Α.ΜΕ. για τις διαθεσιμότητες στην εφημερίδα Θεσσαλία

"...Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας από την πλευρά του καταγγέλλει τις διαθεσιμότητες και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Παρά την ολιγοήμερη αναβολή της υλοποίησης των νέων μέτρων που είχε εξαγγείλει, η Διεύθυνση της Εταιρίας «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», υλοποιώντας τις αντεργατικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά άμεσα. Βάζει σε εφαρμογή από την Τετάρτη 14 Απρίλη το αντιδραστικό μέτρο της «διαθεσιμότητας» κυκλικά και σταδιακά για όλους εργαζόμενους της εταιρίας. Δεν σταματά εκεί. Εκβιάζει τους τεχνικούς να δεχτούν το ίδιο μέτρο, διαφορετικά -όπως λέει- θα τους θέσει σε «καθεστώς υπενοικίασης», αναγκάζει διοικητικούς υπαλλήλους να υπογράφουν ότι πήραν το δώρο τους, ενώ δεν το έχουν πάρει... βέβαια με την απειλή της απόλυσης!!! Στο ίδιο μήκος κύματος άλλοι εργοδότες δεν υλοποιούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, στα Τρίκαλα δημοσιογράφοι εφημερίδας μένουν χωρίς μισθό και πληρώνονται με 100 € την εβδομάδα και στο Βόλο απολύονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο Τυπογραφείο του Αντωνίου.
Υποστηρίζει επίσης ότι «είναι παλιάς κοπής η τακτική, με την οποία προχωρά, όταν βάζει το τρομοκρατικό δίλημμα διαθεσιμότητα ή απόλυση και τονίζει ότι «σκοπός της εργοδοσίας είναι, μέσω της καθυπόταξης της συνείδησης των εργαζομένων και της καταρράκωσης της προσωπικότητάς τους, να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι να προσφέρουν δώρο στην επιχείρηση ενάμιση μισθό και να δεχτούν αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Η ίδια να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της.
«Δυστυχώς στις «μπίζνες» αυτές η εργοδοσία έχει βρει πιστούς, «σιωπηλούς» συμπαραστάτες, τη Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, που μέχρι τώρα δεν έχει βρει το κουράγιο, να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση, έστω για την «τιμή των όπλων»! 
Πολύ περισσότερο να οργανώσει κινητοποιήσεις, να καλέσει το αρμόδιο όργανο που είναι η ίδια η Γενική Συνέλευση, να αντιπαρατεθεί με την εργοδοσία, να συντονίζει όλους τους δημοσιογράφους, για να αποτρέψει οποιαδήποτε επέκταση της εφαρμογής των ίδιων αντεργατικών μέτρων και σε άλλους χώρους εργασίας.
Τέλος το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι "η Διεύθυνση των Θεσσαλικών Εκδόσεων «βρίσκει «συμμάχους», ορισμένους «μεγαλοδημοσιογράφους» - διευθυντικά στελέχη, που έχουν δεχθεί εκ των προτέρων τις διαθεσιμότητες και καλεί την Ένωση Συντακτών και το Σωματείο Τεχνικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις άμεσα."
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 σελίδα 11.

Κι αυτοί ψέματα λένε και σας προγράφουν κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας;;;
Αλλά μάλλον ταιριάζει εδώ η λαϊκή παροιμία "ο κόσμος τό' χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι"!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι, κάνουν το άσπρο μαύρο...κατάμαυρο!!!


Για λόγους που δεν είναι του παρόντος ν' αναλύσω, ο Μαγνήτης ως ιστολόγιο, δεν ενημερώθηκε για μερικές μέρες. Στο διάστημα αυτό, δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας συνέταξαν και υπέγραψαν ένα κείμενο απάντηση σε "αισχρό" σχόλιο προς τον Μαγνήτη, που όμως δεν το έστειλαν στον Μαγνήτη, αλλά στον Εργάτη!!!
Είναι προφανής η αντίληψη που έχουν για την δεοντολογία οι υπογράφοντες το κείμενο!
Το κείμενο αυτό, προς τιμήν του, το έστειλε με e-mail ο Εργάτης στον Μαγνήτη και αναδημοσιεύεται όπως αναρτήθηκε στον Εργάτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ «Θ» ΣΕ ΑΙΣΧΡΟ ΣΧΟΛΙΟ
του blog magnitis.gr

Οι δημοσιογράφοι-εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Θεσσαλία», αναγκαζόμαστε μπροστά στο αισχρό, ανώνυμο σχόλιο-προγραφή σε συγκεκριμένη συνάδελφο αφενός και συνολικά στους δημοσιογράφους αφετέρου, που δημοσιεύεται στο αγνώστου προέλευσης blog magnitis.gr, να δηλώσουμε κατηγορηματικά:
-Ουδέποτε η συνάδελφος Ελένη Σταμούλη πρότεινε σε γενική μας συνέλευση μείωση των μισθών κατά 30% και απόδοση με μετοχές
-Ουδέποτε προπηλακίστηκε ο Θ. Βογιατζής από «διευθυντικά στελέχη και παρατρεχάμενους»
-Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, όχι μόνο «δεν ποιεί την νήσαν», αλλά είναι παρών στον αγώνα που δίνουμε οι δημοσιογράφοι, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην εφημερίδα, να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και χωρίς καμία μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.
Οι «απόλυτα έγκυρες πληροφορίες» που επικαλείται ο ανώνυμος σχολιογράφος, είναι προφανές, από ποιον προέρχονται Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε το θάρρος της υπογραφής της καταγγελίας του, όπως κάνουμε όλοι εμείς στην απάντησή μας.

Ζητούμε
-να ανακαλέσετε άμεσα το συγκεκριμένο σχόλιο από τη σελίδα και
-να ζητήσετε συγνώμη για την απρέπεια των «έγκυρων πληροφοριών»

Σε κάθε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας
ΟΛΟΙ, πλην ενός, οι δημοσιογράφοι της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Δημήτρης Πελεκούδας
Γιώργος Τσιγκλιφύσης
Ελένη Σταμούλη
Αντώνης Φωκίδης,
Σταύρος Δημόπουλος
Δημήτρης Ράλλης,
Κατερίνα Τασσοπούλου
Τούλα Κεκάτου
Ελένη Παπαθανασίου
Ευθύμης Χούτας
Βασίλης Κρίσιλας
Γιώργος Πέγιος
Γιώργος Ξυνός
Βαγγέλης Καραμάνης
Φώτης Σπανός
Λοϊζος Ασβεστάς
Δημήτρης Γκόμας

Από τον Εργάτη

Στην προσπάθειά τους ν' αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να κάνουν το άσπρο μαύρο, οι υπογράφοντες το παραπάνω κείμενο, νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν και να μειώσουν όποιον γράφει την αλήθεια για τα δρώμενα στην εφημερίδα Θεσσαλία και τους εκθέτει για την στάση τους.
Ο Μαγνήτης μπορεί να είναι άγνωστης προέλευσης στα τοπικά της Μαγνησίας δημοσιογραφικά σαλόνια, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού όπως ευθαρσώς δηλώνει καθαρά και ξάστερα, δεν είναι δημοσιογράφος αλλά blogger, είναι όμως (χωρίς καμμία διάθεση περιαυτολογίας) γνωστότατος στην ελληνική και όχι μόνον blogόσφαιρα. Ίσως γι' αυτό άλλωστε ενοχλήθηκαν τόσο πολύ απ' το αποκαλυπτικό του σχόλιο.
Τα όσα αναφέρθηκαν στο σχόλιο του Μαγνήτη, είναι πέρα για πέρα αληθινά και δεν αλλάζουν, όσες επιφυλάξεις περί νομίμων δικαιωμάτων και να επικαλούνται οι υπογράφοντες την ανακοίνωση!
Προγραφή δεν είναι ν' αποκαλύπτεις προτάσεις μεγαλοδημοσιογράφων, αλλά αντίθετα να τονίζεις στην ανακοίνωσή σου, ότι μόνον ένας δεν την υπέγραψε, δίνοντας ουσιαστικά "την κεφαλή του επί πίνακι" στην εργοδοσία! Άξιος ο μισθός σας!!!
Ο "ανώνυμος" σχολιογράφος, εθελοντής blogger κι όχι έμμισθος δημοσιογράφος, υπογράφει τα κείμενά του ως Μαγνήτης κι είναι πανεύκολο σε όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις απ' το διαδίκτυο να τον βρει.
Το αναφαίρετο δικαίωμα του να σχολιάζει στο ιστολόγιο που ο ίδιος δημιούργησε (κι όχι κάποιος εκδότης), φυσικά δεν το παραχωρεί ούτε το απαρνείται στ' όνομα οποιουδήποτε, πολύ περισσότερο στ' όνομα κάποιων "μεγαλόσχημων" δημοσιογράφων.
Τέλος, οι συντάκτες και υπογράφοντες την ανακοίνωση, οφείλουν να γνωρίζουν ότι: 
α. Η αλήθεια στην είδηση, δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα σε πόλεις σαν τον Βόλο, που τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα.
β. Σε μια εφημερίδα δεν εργάζονται μόνον αυτοί κι ως εκ τούτου, παίρνουν κι άλλους εργαζόμενους στο λαιμό τους με τα "έργα και τις ημέρες τους" και ότι
γ. Τα νόμιμα δικαιώματα, δεν είναι αποκλειστικό τους προνόμιο, αλλά τέτοια έχουν και οι bloggers...άσχετα απ' το γεγονός ότι συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε μόνον το πληκτρολόγιό μας.
Αν και εφόσων χρειαστεί, γνωρίζουμε και μπορούμε μια χαρά ν' ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ιδιαίτερα απέναντι σε όσους μας προσβάλλουν μέσω τρίτων!!!

Υ.Γ. Την απραξία της τοπικής Ένωσης συντακτών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της για το θέμα και η Γραμματεία Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος. Κι αυτοί ψέματα λένε;;;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template