Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Δήμος Ν. Ιωνίας-ομόφωνο ναι στο Μεσογειακό χωριό

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας, ενέκρινε και αποδέχτηκε ομόφωνα την δημιουργία του Μεσογειακού χωριού στην πόλη.
Στη συζήτηση του θέματος το ενδιαφέρον των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο συντελεστή δόμησης, τις θέσεις στάθμευσης και την κατασκευή του κτιρίου με τη μέθοδο της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση, το ρυμοτομικό προβλέπει συντελεστή δόμηση 1,7, μέγιστο ύψος κατοικιών τα 17 μέτρα, ποσοστό κοινοχρήστων 40,28% και μεταξύ άλλων ποσοστό κοινωφελών χώρων 9,55%.

Σοβαρές ενστάσεις υπήρξαν για το ύψος του συντελεστή δόμησης και κοινή ήταν η απαίτηση για τη διασφάλιση της κατασκευής με βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση για την υλοποίηση της οποίας υπάρχει χρόνος να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε τις περισσότερες παρεμβάσεις που θέλουμε».


Ευτυχώς που θα γίνουν οι Μεσογειακοί αγώνες στην περιοχή και θα γίνει υποχρεωτικά και κανένα έργο!

Παρά τις πιέσεις και τα πολλά οικόπεδα που έχουν δεσμευτεί απ' τον Ο.Ε.Κ., εργατικές κατοικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Ν. Ιωνίας, έχουν να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Το συγκεκριμένο έργο θα αποδοθεί μετά τους αγώνες σε δικαιούχους του Ο.Ε.Κ., που θα το κατασκευάσει.
Η μακέτα στη φωτογραφία σκίζει ε? Το αποτέλεσμα να δούμε.

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εξελίξεις στο σωματείο των Ο.Τ.Α.

Σκληρή ανακοίνωση για όλα όσα έχουν τον τελευταίο καιρό δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις υπερωρίες και τις αμοιβές, χωρίς διαφανείς διαδικασίες, που χορηγούνται σε υπαλλήλους και διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, εξέδωσε η παράταξη της Δ.Α.Σ. στον Σύλλογο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Η Δ.Α.Σ. στην ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στους παραιτηθέντες, ενώ αναφέρεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:
Για τη δημοτική Αρχή: «Μοιραία και άβουλη η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει μονότονα τον εαυτό της, αποδεικνύοντας το έλλειμμα διοίκησης που την διακρίνει. Προσπαθώντας να καλύψει την σοβαρή ανεπάρκεια της, μεταφέρει το βάρος της ευθύνης για τα τεκταινόμενα στους εργαζόμενους, χαρακτηρίζοντας τους, συλλήβδην, ως τεμπέληδες, αρνούμενη να ακούσει αυτό που μαζί με τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου, η πόλη φωνάζει ότι «ο Βασιλιάς είναι γυμνός». Απόδειξη οι αντιφατικές δηλώσεις των αντιδημάρχων Πρασίνου και Καθαριότητας, μέσα σε ένα 24ωρο».
Για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων: «Πάγια θέση της Δ.Α.Σ-ΟΤΑ είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντα που απορρέουν για τον καθένα, από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με βάση τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και τις εντολές της Διοίκησης, όπως αυτές εκφράζονται από την διοικητική ιεραρχία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε εντολές μέσω Τεχνικών Συμβούλων, δηλαδή εξωθεσμικών παραγόντων. Και αυτό, γιατί καθημερινά αμφισβητούνται κεκτημένα δικαιώματά μας και κυρίως το δικαίωμα των μόνιμων εργασιακών σχέσεων, το οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο, απαξιώνοντάς το, να το υφαρπάξουν (βλέπε προγράμματα μερικής απασχόλησης, stage, δίμηνα, οκτάμηνα, δελτία παροχής υπηρεσιών, τρίχρονες συμβάσεις εργασίας κ.λ.π.). Συνεπώς υπερασπιζόμαστε την δουλειά μας, και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».
Για τις παραιτήσεις: «Είναι προφανές ότι πρόκειται περί φυγομαχίας υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων και πιέσεων που δέχτηκαν, και όχι ηρωικής εξόδου. Πρόκειται για δύο έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη (εκπρόσωποι των πλειοψηφικών παρατάξεων Συσπείρωση και ΠΑΣΚΕ), που γνώριζαν πολύ καλά τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουν, όταν, πριν έξι μήνες, ζητούσαν την ψήφο των εργαζομένων. Γνωστό, επίσης, σε όλους μας, πως οι ίδιοι δεν προέκυψαν από παρθενογένεση στο Σύλλογο, αλλά και στους Δήμους όπου εργάζονται. Ο Συνδικαλισμός, όμως, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να κάνουμε πίσω στα δύσκολα. Ο αγώνας, για μας, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας συνταχθούν με τις δυνάμεις εκείνες που δεν υποστέλλουν την σημαία του αγώνα τη στιγμή της σύγκρουσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Άλλωστε, ως παράταξη, ουδέποτε φτιάχνουμε αγάλματα πριν ολοκληρώσει κάποιος τη θητεία του, στη θέση την οποία, οι εργαζόμενοι, τον εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει».

Χθες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, για την αναπλήρωση των μελών που παραιτήθηκαν. Ομόφωνα πρόεδρος εξελέγη η κ. Θάλεια Στάχτου, κενή, όμως παραμένει η θέση του γραμματέα, αν και στη θέση του κ. Παναγόπουλου ως μέλος του ΔΣ τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Μπαντής. Αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο κ. Διονύσης Μπάλλας.
Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα αναλάβει ο κ. Μπαντής τη θέση του γενικού γραμματέα που μέχρι πρότινος κατείχε ο κ. Παναγόπουλος, ωστόσο, οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Χθες, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ να διευκρινίσουν εάν υποστηρίζουν τη θέση για διεξαγωγή εκλογών, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, οι απόψεις εμφανίζονται διχασμένες. Ο κ. Παναγόπουλος, πάντως, κάλεσε χθες, σε έντονο ύφος, τους συνδικαλιστές της παράταξης, να διαφυλάξουν το κύρος του Συλλόγου με κάθε τρόπο.
Πηγή: www.neostypos.gr
Υ.Γ. στη φωτογραφία το Δημαρχείο του Βόλου
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων στο Βόλο

Μετά τον Αντώνη Σκυλάκο, που μίλησε σε συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στο Μεταξουργείο της Ν. Ιωνίας και τη Φώφη Γεννηματά που μίλησε σε συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Δημαρχείο της, σειρά πέρνουν οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, αρχής γενομένης με τους Δ. Κουτσούμπα, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και του Ρ. Μαρούδα υποψήφιου ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε., που θα μιλήσουν σήμερα στην παραλία του Βόλου, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αύριο στο Βόλο, επίσης στην παραλία, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α. Τσίπρας μαζί με τον Τ. Γιαννόπουλο απ' το Ξεκίνημα.

Από βδομάδα θα γίνουν οι κεντρικές συγκεντρώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. (θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση γι' αυτές).

Τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα ανοιχτές συγκεντρώσεις και είμαστε μόλις 9 μέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Υ.Γ. η φωτογραφία απεικονίζει την παραλία του Βόλου, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι ο συνήθης χώρος των συγκεντρώσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Από την κλασική μουσική στο ελληνικό τραγούδι

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, που συμπράττει με τον Αλκη Μπαλτά στις 31 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μια συναυλία όπου η κλασική μουσική συναντάει το ελληνικό τραγούδι και συγκεκριμένα οι διαχρονικές, αθάνατες μελωδίες του Μότσαρτ συναντούν τις υπέροχες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Σολίστ της συναυλίας θα είναι η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού και η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου αντίστοιχα, που θα ερμηνεύσουν το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ σε ρε ελάσσονα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

Ο διακεκριμένος μαέστρος Αλκης Μπαλτάς, ο οποίος έχει πλούσιο βιογραφικό, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Πάτμου «η Θεία Αποκάλυψη της Μουσικής» και διευθυντής του Ωδείου «Μουσικό Κολλέγιο» στη Θεσσαλονίκη και του «Ελληνικού Ωδείου» στην Αθήνα.

Παράλληλα διδάσκει στη Σχολή Μουσικολογίας του Τμήματος Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Από τον Οκτώβριο του 2004 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Δημοτικής Ορχήστρας Κέρκυρας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, συνθέσεις του έχουν βραβευτεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στο εξωτερικό.

Ως μαέστρος έχει διευθύνει εκτός της Ελλάδας στην Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Τσεχοσλοβακία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Γιουγκοσλαυία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σοβιετική Ένωση, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Αυστραλία και Αγγλία.

Η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα και άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Επίσης έχει εμφανιστεί στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Αλβανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Η.Π.Α. κλπ.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Συνεργάζεται συχνά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς. Είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, του Τρίο Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας).

Η σοπράνο Ρόζα Πουλημένου έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ασία και τις Η.Π.Α ερμηνεύοντας όπερα, ορατόριο, lied καθώς και σύγχρονη μουσική.

Επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστά σύνολα και ορχήστρες και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Α. Μυράτ, Μ. Λογιάδης, Α. Μπαλτάς, Β. Φιδετζής, H. Rilling, A. Ferrari, I. Parik, D.Hoyem-Cavazza και A. Walker.

Έχει ηχογραφήσει τραγούδια και άριες Επτανησίων συνθετών καθώς και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη και του N. Rota.

Από το 1998 είναι διδάσκουσα και υπεύθυνη του τομέα της Μονωδίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αμερικανοί κομάντος στο Βόλο!

«Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση» επίλεκτων τμημάτων των ελληνικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων χαρακτηρίζονται επισήμως τα κοινά γυμνάσια μεταξύ Αμερικανών «marines» της (22nd Marines Expeditionary Unit – MEU) και Ελλήνων πεζοναυτών της 32 ταξιαρχίας που εδρεύει στο Βόλο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στον Παγασητικό τρία αμερικανικά πλοία (δύο αποβατικά και ένα ελικοπτεροφόρο που θα παραμείνουν αρόδο κοντά στη βάση της Νέας Αγχιάλου) μεταφέροντας περίπου 1.000 Αμερικανούς πεζοναύτες.

Για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο (από 31 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου) -εκτός από το σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών που τα κομάντος θα έχουν ρεπό- τα γνωστά «marines» θα κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Έλληνες πεζοναύτες.

Ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, εγγύς αεροπορική υποστήριξη, εκκένωση περιοχών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, θα είναι μερικά από τα κυριότερα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης, στην οποία θα λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού (εδρεύει στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας), μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα) αμερικανικά αποβατικά πλοία και ελικόπτερα.

Έλληνες αξιωματικοί αναμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των φημισμένων Αμερικανών πεζοναυτών και να αντιστοιχήσουν το αξιόμαχο των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τα «κομάντος» της υπερδύναμης.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009


Μπορεί έλληνες αξιωματικοί να περιμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις "συνεκπαίδευσης" όπως λέει το άρθρο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι για 15 ημέρες, ολόκληρη η Μαγνησία θα γίνει θέρετρο πολεμικών ασκήσεων της Νατοϊκής στρατιωτικής μηχανής.

Οι επικυρίαρχοι πλανητάρχες, θα χρησιμοποιήσουν την περιοχή μας για να εκπαιδεύσουν τις επίλεκτες δυνάμεις τους μαζί με τους πεζοναύτες μας, σε ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια!

Όσο κι αν οι κυβερνήσεις μας, σκύβουν υποτελώς τη μέση στους αμερικάνους, ο λαός της πατρίδας μας γενικότερα αλλά και της Μαγνησίας ειδικότερα, έχει δείξει τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα!

Το ίδιο θα κάνει και τώρα!

YANKEES GO HOME!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

23 Γαλάζιες σημαίες στη Μαγνησία

Στην έβδομη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται ο νομός Μαγνησίας αναφορικά με τις γαλάζιες σημαίες που αποδόθηκαν σε ακτές της.
Συνολικά στη Μαγνησία στο πρόγραμμα εντάσσονται 23 ακτές έναντι 29 το 2008 και 24 το 2007.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε περίπου 40 χώρες, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAGS”) ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».

Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 σήμερα χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης, και ο υπεύθυνος διεθνώς χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Foundation for Environmental Education - Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, για τους επισκέπτες τους, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Τα κριτήριά του είναι δεδομένα από την αρχή και σχεδόν όλα «Υποχρεωτικά- όσο και Αυστηρά». Το βασικό Κριτήριο για το ξεκίνημα της υποψηφιότητας μιας ακτής που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα είναι η ύπαρξη ενός τουλάχιστον σημείου δειγματοληψίας από το οποίο λαμβάνεται δείγμα νερών κολύμβησης για μικροβιολογική ανάλυση.

Οι μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγμάτων πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια, τα οποία αποστέλλουν τα αποτελέσματα στη Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων για να τα παρουσιάσει στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.. Τα αποτελέσματα ανανεώνονται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα και αφορούν δύο δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται ανά 15-17 ημέρες.

Οι οκτώ ακτές στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου που προτάθηκαν από τη ΔΗ.Τ.Ε.Β. βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων εντάσσονται και φέτος στο «πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες» που έρχεται να πιστοποιήσει την άριστη ποιότητα των ακτών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, οι ακτές, Άναυρος Αλυκές, δημοτική πλαζ Αλυκών, Αμαρυλλίδα, Αμφανών, Ξενία, Πλάκες και στα Πευκάκια .

Oι υπόλοιπες ακτές της Μαγνησίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», είναι οι εξής:

Δήμος Μηλεών: Καλά Νερά, Κορώπη/Μπούφα, Συκιά, Καλά Νερά/Θέρετρο Αξ/κών.

Δήμος Αρτέμιδας: Πλατανίδια.

Δήμος Αγριάς: Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς

Δήμος Αισωνίας: Χρυσή Ακτή Παναγίας

Δήμος Σκιάθου: Κουκουναριές, Καναπίτσα, Μεγάλη Άμμος, Αχλαδιές, Τρούλος, Βρομόλιμνος, Αγ. Παρασκευή/Πλατανιάς, Βασιλιάς.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Φεύγει κι αφήνει πίσω του συντρίμμια...

Μόλις ένα χρόνο έμεινε στο τιμόνι της Νίκης Βόλου ο κ. Στράτος Γιδόπουλος και χθες ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του.
Η ανακοίνωση της αποχώρησής του έχει ως εξής:
«Μετά την τρομακτική αδιαφορία που δείχνουν όλοι στη Νέα Ιωνία για την αγαπημένη τους Νίκη και μετά τα όσα ψέματα αραδιάζουν προς τους φιλάθλους οι φορείς τους οποίους προκάλεσα σε ανοιχτή συζήτηση και δεν απάντησαν. Εχω μόνο ένα δρόμο.
Αποχωρώ από τη Νίκη, βάζοντας πωλητήριο και διεκδικώντας μόνο τα χρήματα που έβαλα και σαφώς αυτά που είναι περασμένα στο λογιστήριο και όχι τα υπόλοιπα που σε κάθε ομάδα μπαίνουν άνευ αποδείξεων. Δεν χρέωσα τη Νίκη ούτε ένα ευρώ για προσωπικά μου έξοδα, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές Αθήνα – Βόλο κλπ., πιστεύω ότι είμαι ο μοναδικός πρόεδρος της κατηγορίας που έδωσα παρών και στα 34 παιχνίδια, χώρια τα φιλικά. Παρακολούθησα πάνω από 70 προπονήσεις και ασχολήθηκα ατελείωτες ώρες με τα προβλήματα της Νίκης.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι θα υπάρχουν και επικριτές μου, άλλωστε η κριτική είναι τσάμπα. Αλλά καλά θα κάνουν πριν την κριτική να κοιταχθούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν τι έκαναν αυτοί για τη Νίκη.
Πιστεύω ότι η Νίκη είναι μια πολύ καλή και ιστορική ομάδα, έχει πλέον μπει σε ένα δρόμο και σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι που θα θελήσουν να με διαδεχτούν και τους εύχομαι μεγαλύτερη επιτυχία.
Σα δείγμα καλής θέλησης, παρότι είχα πάρει τις αποφάσεις μου εδώ και μια εβδομάδα, στις 26/5 πλήρωσα δύο ποδοσφαιριστές της Νίκης, Νάνι και Μπένγκουα, με 24.000 ευρώ, διότι αναχώρησαν για την πατρίδα τους».
Φεύγει λοιπόν ο κ. Σ. Γιδόπουλος και σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις (supersport fm), παρέλαβε τη Νίκη με μόλις 5 ποδοσφαιριστές.
Αυτός την αφήνει με 6, καθώς τα συμβόλαια 17 παικτών λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα.
Είναι μια βελτίωση!
Στις ίδιες δηλώσεις υποστήριξε ότι τον "παραμύθιασαν" για τις οφειλές της Νίκης όταν ανέλαβε κι από 150.000 € που του είχαν πει, βρήκε τελικά οφειλές της τάξης των 350.000€.
Γι' αυτές τις οφειλές κάλεσε σε συνάντηση φίλους της Νίκης, να του μαζέψουν 200.000€ και με τη "τέχνη" του θα έκλεινε το ποσό! Του μάζεψαν μόνο 8.000€!
Δεν μπόρεσαν οι άνθρωποι να σας χαρίσουν περισσότερα κ. Γιδόπουλε!
Στη συνέχεια των δηλώσεών του στο ραδιοσταθμό, αποκάλυψε πως τα σημερινά χρέη της Νίκης, υπερβαίνουν το 1.000.000€!
Ρε πως ανεβαίνουν έτσι "μαγικά" τα νούμερα!
Είναι λαύρος κατά του Δημάρχου της Ν. Ιωνίας, γιατί τον κορόιδεψε και δεν ενίσχυσε οικονομικά τη Νίκη κι έφερε σαν παράδειγμα το Δήμο Νέας Σμύρνης, που για 5 χρόνια είχε αναλάβει την Π.Α.Ε. Πανιώνιος.
Μόνο που τότε, ο Δήμος Νέας Σμύρνης κύριε Γιδόπουλε, διαχειριζόταν ο ίδιος την Π.Α.Ε. και δεν χρηματοδοτούσε κανένα μεγαλόσχημο παράγοντα!
Το ποσό που απαιτεί ο κ. Γιδόπουλος (αυτά που λέει ότι έβαλε με αποδείξεις στη Νίκη), ανέρχεται σε 600.000€.
Μάλλον πρέπει να πάμε φροντιστήριο στα μαθηματικά, γιατί δεν μας βγαίνουν τα νούμερα κ. Γιδόπουλε! Αρχικές οφειλές +τα λεφτά που λέτε ότι βάλατε=τις σημερινές οφειλές?
Και φυσικά θέλει και την αξία των μετοχών που κατέχει!
Αυτές δεν μας είπατε πόσο κάνουν κ. Γιδόπουλε.
Για να πάρει λοιπόν κάποιος τη Νίκη, θα πρέπει να επενδύσει πάνω από 2.000.000€, απ' τα οποία τα μισά και παραπάνω, θα πάνε στην τσέπη του κ. Γιδόπουλου!
Καθόλου άσχημο εισόδημα για κάποιον που με πόνο, κόπο και ιδρώτα, παρακολούθησε 34 αγώνες και 70 προπονήσεις!
Αν τελικά η ιστορική ομάδα της Νίκης, πέσει στη Δ' Εθνική απ' τα χρέη και τις "σωτήριες" παρεμβάσεις τις δικές σας και των προηγούμενων, θα πάρετε τίποτα απ' όλα αυτά που ζητάτε?


Κάποια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει ν' απαλλαγεί απ' όλους αυτούς που κάνουν τους παράγοντες και τους σωτήρες των ομάδων, επιβιώνοντας στο χώρο με τα λεφτά των άλλων!
Αλλά δυστυχώς οι κυβερνώντες, που έχουν την πρώτη ευθύνη, όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα γι' αυτό, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την παρουσία όλων αυτών!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η πιο μεγάλη κομπίνα με τιμολόγια

Επτά μεγάλες αλυσίδες εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και σούπερ μάρκετ που πωλούν αντίστοιχα είδη, εμπλέκονται σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις φοροδιαφυγής της τελευταίας δεκαετίας, την οποία ανακοίνωσε επισήμως η ΥΠΕΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με τη συνέργεια διεθνούς κυκλώματος έκδοσης - διακίνησης εικονικών τιμολογίων, το οποίο χρησιμοποιούσε ως κόμβο την Ελλάδα, εισέπραξαν παρανόμως ΦΠΑ με την μορφή της επιστροφής, ύψους 10 εκατ. ευρώ μόνον για το β’ εξάμηνο του 2007.

Ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί το ακριβές ύψος της φοροδιαφυγής, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσό. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι η αξία των εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν μόνον το β’ εξάμηνο του 2007, ανέρχεται στο ποσόν των 130 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, στη διαδικασία έκδοσης – διακίνησης εμπλέκονται 13 ελληνικές εταιρίες, εκ των οποίων κατά την διάρκεια των ελέγχων μόνον η μία διαπιστώθηκε ως υπαρκτή.

Επίσης, αναφέρεται ενδεικτικά ότι η συγκεκριμένη εταιρία, κατά τη χρήση του 2005, είχε δηλωμένο κύκλο εργασιών 50.000 ευρώ και κατά την χρήση του 2007 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες «εξαφανισμένες» εταιρίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές με ομοειδείς, επίσης «εξαφανισμένες εταιρίες», που είχαν ως έδρα χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Ουγγαρία, Λετονία, Κύπρος, Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία).

Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων 12 εταιριών είναι ότι, στην πλειοψηφία τους, οι ιδρυτές - διαχειριστές είναι Κύπριοι υπήκοοι, οι οποίοι και αναζητούνται από την EUROPOL. Όπως επίσης ότι και οι 12 εταιρίες είχαν κάνει έναρξη εργασιών σε 4 συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ της περιοχής Αττικής. Το εκτιμώμενο πρόστιμο για τις παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, τόσο στις εκδότριες εταιρίες, όσο και στις εταιρίες που έλαβαν τα εικονικά τιμολόγια, ανέρχεται στο ποσόν των 360 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 114 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στις 7 εταιρίες που έκαναν χρήση των εικονικών τιμολογίων.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 28/5/2009


Τα ονόματα των εταιρειών και των ιδρυτών-διαχειριστών γιατί δε μας τα λέτε "παίδες"?

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Είμαστε μαζί τους

Ένα φοβερό σχόλιο για τις εικονικές υπερωρίες στο Δήμο Βόλου, με τον τίτλο "είμαστε μαζί τους", απολαύστε το,

"Παίρνουν υπερωρίες οι προϊστάμενοι στις διάφορες 'κρίσιμες' υπηρεσίες του Δήμου όπως η καθαριότητα, γιατί έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα ανοιχτα όλη τη νύχτα, ώστε να τους ειδοποιήσουν αν συμβεί ένα γεγονός.

Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν έξτρα επίδομα για την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά και αποζημίωση για την ψυχική οδύνη. Δεν κοιμούνται όλο το βράδυ και περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο γιατί μπορεί να χρειάζεται χειρουργείο ένα....απορριματοφόρο, ανάνηψη μια μηχανική σκούπα, τοποθέτηση γύψου σε κανένα σάρωθρο.

Μεγάλο δράμα περνούν και το σεβόμαστε!"

Το υπογράφει η Κατερίνα Τασσοπούλου στην εφημερίδα Θεσσαλία στις 28/5/2009


με την ευκαιρία, τι θα γίνει κύριοι της Θεσσαλίας με την ιστοσελίδα σας?

Πότε θα επιστρέψει στο διαδίκτυο η αρχαιότερη και μεγαλύτερη εφημερίδα της περιοχής?
Υ.Γ. το πρωτοσέλιδο στη φωτογραφία είναι παλαιότερο και το πήρα απ' τη wikipedia.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Παραιτήσεις στο σωματείο των Ο.Τ.Α.

Παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας κ.κ. Στ. Νικηφόρος και Γ. Παναγόπουλος αντίστοιχα.
Όλο το κείμενο της παραίτησης του κ. Νικηφόρου:
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συναδέλφους που επί 22 χρόνια με στηρίζουν με την ψήφο τους και ανανεώνουν για τον συνδυασμό , του οποίου έχω την τιμή να εκπροσωπώ, ενισχύοντάς μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα να τους ζητήσω συγνώμη επειδή δεν μπορώ κάτω από αυτές τις συνθήκες να τιμήσω την εντολή που μου έδωσαν.
Αυτούς όλους θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τιμήσω την ψήφο τους, χωρίς ποτέ να κάνω χρήση των συνδικαλιστικών πλεονεκτημάτων που απορρέουν από τον νόμο.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του παρόντος διοικητικού συμβουλίου γιατί επί επτά περίπου μήνες από τότε που αναλάβαμε δουλέψαμε όλοι μαζί για να προωθήσουμε και να λύσουμε θέματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους αλλά και να ανοίξουμε μεγάλα θέματα που αφορούσαν την πόλη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Το αν τα καταφέραμε αυτό είναι κάτι που οι άλλοι θα το κρίνουν.
Η απόφασή μου να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας και από μέλος του συμβουλίου έγκειται στο γεγονός ότι έχουν ανοίξει πολλά θέματα τα οποία απαιτούν συνεχή παρουσία του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου, σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα πράγμα που σημαίνει ότι με το μόνο που πρέπει να ασχοληθεί κάποιος ο οποίος θέλει να είναι πρόεδρος και όχι απλά να προεδρεύει, είναι ο σύλλογος.
Φυσικά μία τέτοια επιλογή το να γίνω επαγγελματίας συνδικαλιστής ούτε ήταν ούτε είναι στα σχέδιά μου, ενώ ταυτόχρονα θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο έργο μου σαν υπηρεσιακός παράγοντας, πράγμα που δεν επιθυμώ.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να ερευνήσει σε βάθος τα δύσκολα θέματα που ανοίγονται μπροστά μας, όπως αυτό που απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες, είναι πολύ πιθανό να πάρει λάθος θέσεις και αποφάσεις, οι οποίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό αίσθημα.
Η άποψή μου ότι ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει σύμμαχο την κοινή γνώμη στις διεκδικήσεις του, παραμένει σταθερή και προκειμένου να δώσω την δυνατότητα εκπροσώπησης του συλλόγου σε άλλους που μπορούν ενδεχομένως καλύτερα, λόγω θέσεων και χρόνου να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους παραιτούμαι από την θέση του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και εύχομαι στους συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου δύναμη και κουράγιο για την συνέχεια».

Απλές ερωτήσεις προς τους παραιτηθέντες

Όταν βάζατε υποψηφιότητα δεν γνωρίζατε τις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις?

Ανάμεσα στις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και του υπηρεσιακού παράγοντα (Διευθυντής στη Ν. Ιωνία ο πρόεδρος, προϊστάμενος στο Βόλο ο γραμματέας), γιατί επιλέγεται το δεύτερο?

Όποιοι σας αντικαταστήσουν θα είναι και επαγγελματίες συνδικαλιστές?

Οι παραιτήσεις είναι άσχετες με τις εικονικές υπερωρίες που αμειβόταν ο γραμματέας απ' την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Βόλου?

Στις επόμενες αρχαιρεσίες του Σωματείου (που θά' χει ξεχαστεί το θέμα), θα ξαναθέσετε υποψηφιότητες?

Λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε κύριοι, που το παίζεται και προοδευτικοί, αριστεροί, ανανεωτικοί και άλλα ωραία τινά!!!
Υ.Γ. στη φωτογραφία (από τον Ταχυδρόμο 27/5/2009) ο κ. Νικηφόρος.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σήμερα η κηδεία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη

Εφυγε χθες από τη ζωή ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Στο παρελθόν είχε εκλεγεί τρεις φορές ευρωβουλευτής. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης είχε γεννηθεί στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941. Σπούδασε νομικά, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Από το 1967 μέχρι το 1970 ήταν βοηθός στο Πανεπιστήμιο το Παρισιού και την περίοδο 1970-1980 επιμελητής και ερευνητής στο Institut Agronomique Mediterraneen του Μονπελιέ της Γαλλίας.
Το διάστημα 1979-1982 δίδαξε στο Κέντρο Ισλαμικών και Αραβικών Σπουδών. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει συνεργαστεί και αρθρογραφήσει στο Βήμα, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Αντί, την Αυγή και τον Πολίτη.
Την περίοδο 1960-63 ήταν μέλος ΕΔΑ. Κατά τη στρατιωτική χούντα (1967-1973) εντάχτηκε στη Δημοκρατική Άμυνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό, έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του. Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής στη Β Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, αντιπρόεδρος της ομάδας για την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία των ζώων.
Τον Ιανουάριο του 1992, εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Αναφορών, καθώς και στην Αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τη Γιουγκοσλαβία. Έχει διατελέσει, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΛΕΕΕ), που αποτελεί το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Κίνησης, υπερκομματικής ευρωπαϊκής οργάνωσης με έδρα τις Βρυξέλλες.
Τον Ιούνιο του 1997, τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας «Ιπεκτσί» για τη δραστηριότητα του υπέρ της προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία.
Το Δεκέμβριο του 2004, στο 4ο Συνέδριο του Συνασπισμού, έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, συγκεντρώνοντας 368 ψήφους (ποσοστό 33,18%) έναντι 649 ψήφων (58,52%) του Αλέκου Αλαβάνου, που εξελέγη πρόεδρος και 77 ψήφων (6,94%) του Χριστόφορου Παπαδόπουλου. Στο ίδιο συνέδριο, επανεξελέγη μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και λίγες ημέρες μετά, επανεξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Το Φεβρουάριο του 2008, στο 5ο Συνέδριο του κόμματος επανεξελέγη μέλος της ΚΠΕ. Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας είναι η κα Σοφία Ανδριοπούλου, η οποία αναμένεται να καταλάβει τη θέση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις έξι το απόγευμα, στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλλιθέας. Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Σε δήλωσή του το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Κώστας Πουλάκης τονίζει:
"Σήμερα χάσαμε τον σ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη και είμαστε φτωχότεροι στην Ανανεωτική Αριστερά, στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είμαστε φτωχότεροι όλοι οι σύντροφοί του, που τα τελευταία 30 χρόνια πορευτήκαμε μαζί. Γνωριστήκαμε στις πρώτες Ευρωεκλογές του 1981 και μπολιαστήκαμε με την συνεχή του προσπάθεια για την ανανέωση του λαϊκού κινήματος και με τις πρωτοπόρες ιδέες του για την οικολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μάθαμε πολλά από τον αριστερό ευρωπαϊσμό του και τις ριζοσπαστικές του ιδέες για μια Ευρώπη των λαών. Όμως αν κάτι θα πρέπει να φυλάξω ως κόρη οφθαλμών από αυτή την μαγευτική πολύχρονη συνάντησή μας στις πρώτες γραμμές του αγώνα, είναι το πνεύμα του ενάντια στην επανάπαυση της σκέψης, είναι η ανεξαρτησία της γνώμης του που με τόση παρρησία μας κατέθετε στα συλλογικά μας όργανα, από την ΕΑΡ έως τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, και από τις συντροφικές συναντήσεις έως την Κ.Π.Ε και την Π.Γ. Πολέμιος του βολονταρισμού ο Μιχάλης και εραστής του διαλόγου και των συγκλίσεων, μας έδωσε πολλά μαθήματα για να δώσουμε την μάχη των Ευρωεκλογών, για την Αριστερά της ανανέωσης, για την προσωπική μας αξιοπρέπεια και για τον ίδιο τον Μιχάλη. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε. "
Ταχυδρόμος του Βόλου 27/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Περιφερειακός για......άλογα!

Διαβάστε και γελάστε ή κλάψτε,
Επικίνδυνη βόλτα στον Περιφερειακό από δύο άλογα που βρέθηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο μακριά από το αφεντικό τους. Κίνδυνος για τη ζωή των ίδιων των ζώων αλλά και για την πρόκληση ατυχήματος δημιούργησε η ανέμελη περπατησιά τους κατά μήκος του Περιφερειακού. Τη φροντίδα τους ανέλαβαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που έσπευσαν άμεσα όταν ενημερώθηκαν γύρω στις 5 το απόγευμα από διερχόμενους οδηγούς για τα δύο άλογα που κινούνταν στον Περιφερειακό του Βόλου και πλησίαζαν στην Ιωλκού, δρόμο με αυξημένη κυκλοφορία. Πυροσβέστες έτρεξαν στο σημείο και απομάκρυναν τα δύο άλογα, τα οποία πιθανότατα έφυγαν από το χώρο του ιδιοκτήτη τους. Τα οδήγησαν σε παρκάκι της περιοχής Καραγάτς. Τα φρόντισαν, τους έδωσαν νερό και τα έδεσαν κάτω από δέντρα. Για το ένα μάλιστα δεν υπήρχε άλλο σκοινί για να το κρατήσουν δεμένο και χρειάστηκε να καταστρέψουν μέρος της μάνικας του πυροσβεστικού οχήματος, ώστε να το κρατήσουν μακριά από το δρόμο, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο για τη ζωή του, αλλά και πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Την ίδια ώρα, ενώ πυροσβέστες φρόντιζαν τα δύο άλογα, συνάδελφοί τους μαζί με ένα περιπολικό της αστυνομίας γύρισαν την περιοχή σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη τους. Δεν κατέστη όμως δυνατόν να βρουν από πού έφυγαν. Το αφεντικό τους, αν δεν τα έχει εντοπίσει ακόμη, μπορεί να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να ενημερωθεί ακριβώς για το σημείο όπου βρίσκονται.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 27/5/2009

Οι ελλείψεις στην κατασκευή (που δεν έχει τελειώσει εδώ και πάνω από 15 χρόνια) της περιφερειακής οδού του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, είναι τόσο μεγάλες, που αναδεικνύονται συχνά πυκνά με τραγελαφικά περιστατικά σαν το παραπάνω.

Στο παρελθόν όμως, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και μάλιστα μικρών παιδιών!

Οι αρμόδιοι (από τοπικούς άρχοντες μέχρι την κυβέρνηση), πότε επιτέλους θα συγκινηθούν?
Όχι τ' αλογάκια όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, δεν ήταν ούτε πράσινα, ούτε γαλάζια!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οικογενειοκρατία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Από φίλο, έλαβα το παρακάτω e-mail:

AMA DEN SE LENE XRISTINAKH, XESE MESA,.....

"Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε."

Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης.

Σε λίγους μήνες εκλέγεται... κατ΄ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών! γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!! παρακάμπτοντας πάλι το νόμο. Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα.

Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

Κύριε Πρύτανη τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;

Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;

Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;


Πριν το δημοσιεύσω, έριξα μια ματιά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου στη URL http://www.soctheol.uoa.gr/en/dep.html, εμφανίζονται τα εξής:


rev. Ieremias Fountas
Nikolaos Nikolaidis




Στους 7 καθηγητές και βοηθούς, οι 4 είναι της οικογένειας Χριστινάκη!!!

Οικογενειοκρατεία σε όλο της το μεγαλείο!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Απολογισμός Δημάρχου ή πως να κάνετε το μαύρο άσπρο.

Ξεχάστε τις παραδοσιακές μεθόδους λεύκανσης, χλωρίνες και άλλα απορρυπαντικά!
Εκτός του ότι κοστίζουν είναι και αντιοικολογικές!
Αν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να βγείτε κατάλευκοι στην κοινωνία, διαβάστε τα άρθρα του τοπικού τύπου για τον απολογισμό της διετούς θητείας, του Δημάρχου Βόλου κ. Α. Βούλγαρη.
Δεν θα σχολιάσω τα περί επανεκλογής και περί βημάτων μέχρι το 2014.
Θα αναφέρω μόνο τα εξής:
  • Οι δρόμοι του Βόλου είναι σε τραγική κατάσταση, καθώς τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν στην κυριολεξία από "αμορτισερόμετρο".


  • Τα πεζοδρόμια επίσης, καθώς οι λακούβες και τα σπασμένα πλακάκια κάνουν πάρτυ.
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης, συναγωνίζεται επάξια το νέφος των Αθηνών, ιδιαίτερα τα αιωρούμενα σωματίδια, που τις περισσότερες μέρες είναι πάνω απ' τα επιτρεπόμενα όρια.


  • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι οξύτατο και οι θέσεις στάθμευσης λιγοστές και πανάκριβες.


  • Το νερό της πόλης δεν πίνεται, καθώς τα χλωριόντα και τα νιτρικά, είναι πάνω απ' τα επιτρεπόμενα όρια κι οι πολίτες το πληρώνουν αδρά τόσο στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., όσο και στα super market, που αγοράζουν εμφιαλωμένο.


  • Το αποχετευτικό σύστημα της πόλης κατασκευάστηκε την δεκαετία του '80, χωρίς σοβαρές βελτιώσεις από τότε και στην πρώτη νεροποντή οι δρόμοι γίνονται ποτάμια και λίμνες.


  • Αν εξαιρέσουμε την πολύπαθη πλατεία πανεπιστημίου (πολύ συζήτηση χωράει για τη κατασκευή της και τη χρηστικότητά της έτσι όπως έγινε), ούτε ένας νέος κοινόχρηστος χώρος αναψυχής δεν έχει γίνει για πάνω από 10 χρόνια.


  • Το πράσινο στην πόλη (όπου υπάρχει), έχει αφεθεί στην τύχη του.


  • Οι εργαζόμενοι των Δημοτικών επιχειρήσεων είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και παραμονές του Πάσχα, ένας αυτοπυρπολήθηκε! (αλλά ήταν "κακός" αλλοδαπός και δούλευε μαύρα κατ' εντολή των Δημοτικών αρχόντων).


  • Οι προμηθευτές του Δήμου (επαγγελματίες και άλλοι "κακοί"), ζητούν τα λεφτά τους εδώ και χρόνια και κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο πρόσφατα να προχωρήσουν σε διαδικασίες κατάσχεσης.

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν γαργάρα στον απολογισμό του Δημάρχου μας.

Αλλά όσοι μιλάνε για τα παραπάνω, εθελοτυφλούν και δε βλέπουν το τεράστιο έργο της Δημοτικής Αρχής, αφού όπως ο κ. Α. Βούλγαρης είπε

«Φίλες και φίλοι, είδαμε απόψε μαζί τα oκτώ βήματα που μας φέρνουν πιο κοντά στο Βόλο που ονειρευόμαστε! Τα δύο πιο δύσκολα βήματα έγιναν, τα υπόλοιπα ξεκίνησαν. Ο Βόλος των ονείρων μας είναι πιο κοντά μας! Ναι φίλες και φίλοι, μαζί μπορούμε περισσότερα! Σας περιμένουμε νικητές στο τερματισμό!»

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συνέντευξη Τατούλη...λέει πολλά!

Βόμβες κατά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησης εξαπέλυσε στην αποκλειστική του συνέντευξη στον ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ (24/5/2009) ο πρώην υπουργός Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης δύο εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές σπάει τη σιωπή των τελευταίων μηνών και επιτίθεται κατά του Κ. Καραμανλή, στον οποίο καταλογίζει «ενοχή» για τα σκάνδαλα και του καταμαρτυρεί ότι «κυβερνά με μία παρέα τη χώρα», έχοντας ουσιαστικά μετατραπεί σε βαρίδι για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας -μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο της Ν.Δ- δεν μασά τα λόγια του, σε μία συνέντευξη-ποταμό που περιλαμβάνει επισημάνσεις για την οικονομία, εκτιμήσεις για το πολιτικό σκηνικό μετά τις Ευρωεκλογές, αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πολιτικό σκηνικό αλλά και αναφορές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνέντευξη καταλήγει:

"Ο κ. πρωθυπουργός επέλεξε να πυροβολήσει τον πιανίστα, αντί να διορθώσει την μουσική. Δυστυχώς, για τα όσα είχα έγκαιρα προβλέψει, αναλαμβάνοντας πλήρως και το πολιτικό ρίσκο να μπω σε προσωπική περιπέτεια, έχω επαληθευθεί πλήρως. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας διέρχεται με ευθύνη του σημερινού της προέδρου τη χειρότερη κρίση από την ίδρυσή της και μετά. Προσωπικά έχω ξεκάθαρα τοποθετηθεί απέναντι στα πράγματα. Οι εξελίξεις είναι πλέον μονόδρομος για το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο γεννά και ανατροφοδοτεί όλα τα προβλήματα του τόπου και έχει πλέον χρεοκοπήσει. "

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δημοσκόπηση για τοπικούς πολιτικούς της Μαγνησίας

Φαίνεται ότι τελικά υπερίσχυσε η κοινή λογική και η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, στο κυριακάτικο φύλλο της 24/5/2009 δημοσίευσε και τα υπόλοιπα στοιχεία της τοπικής δημοσκόπησης!
Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία RASS και λείπουν σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αλλά και κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σημαντικές απουσίες από την δημοσκόπηση, θεωρώ ότι είναι αυτές του Βουλευτή Μαγνησίας και Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Α. Νάκου, του Βουλευτή Μαγνησίας του Κ.Κ.Ε. κ. Ν. Γκατζή και του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν τόσο ηχηρές απουσίες, εμφανίζονται στη δημοσκόπηση ονόματα, που είτε δεν έχουν συμμετοχή στον τοπικό πολιτικό στίβο, είτε έχουν αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια!
Στον παραπάνω πίνακα εμφανίζονται τα ονόματα των κ.κ. Π. Σκοτινιώτη, που ήταν Νομάρχης Μαγνησίας πριν 8 χρόνια, Δ. Πιτσιώρη που ήταν Υφυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την δεκαετία του '80 και Δήμαρχος Βόλου πριν από 12 χρόνια!
Επίσης εμφανίζονται ο κ. Γ. Σπηλιόπουλος, Πρόεδρος του τοπικού Επιμελητήριου, αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα ούτε καν υποψήφιος για Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Σ. Βακούλας, Δήμαρχος Σηπιάδος (του μικρότερου σε πληθυσμό Δήμου της Μαγνησίας)!
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι αυτοί οι κύριοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής γενικότερα στα κοινά του Νομού ή της χώρας μας.
Αλλά όταν επιλέγονται αυτοί να συμμετέχουν σε μια δημοσκόπηση και απουσιάζουν τόσο ηχηρά ονόματα, σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω, καθώς και Δημάρχων μεγάλων Δήμων της περιοχής ή και υποψήφιων Δημάρχων, Νομαρχών από πολιτικούς χώρους με μεγάλη δράση στη Μαγνησία, τότε προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και την αξιοπιστία της δημοσκόπησης!

Η δημοσκόπηση έγινε το Φλεβάρη του 2009 και όλως περιέργως δημοσιεύτηκε τώρα!
Όποιος θέλει να δει όλους τους πίνακες για αναγνωρισίμότητα, δημοτικότητα κλπ. εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έντι Ράμα, ο Δήμαρχος Τιράνων στο Βόλο

Mία από τις πλέον εξέχουσες πολιτικές φυσιογνωμίες των Βαλκανίων, ο Δήμαρχος Τιράνων, πραγματοποίησε χθες το πρωί εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με το Δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη και τους συνεργάτες του.
Ο Εντι Ράμα, δήμαρχος της πρωτεύουσας της Αλβανίας, είναι μία ξεχωριστή φυσιογνωμία. Σπούδασε αρχιτέκτων - πολεοδόμος, ενώ διακρίθηκε και ξεχώρισε ως ζωγράφος για πολλά χρόνια στο Παρίσι. Δύο ιδιότητες που τις αξιοποιεί στο έπακρο με τη νέα του πολιτική ιδιότητα.

Επί των ημερών του η αλβανική πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια αλλάζει θεαματικά, κάτι που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της γειτονικής χώρας. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στα Τίρανα απαλλοτριώθηκαν και στη θέση των αντιαισθητικών κτηρίων κατασκευάστηκαν τεράστια πάρκα και πλατείες, ενώ ολόκληρες υποβαθμισμένες γειτονιές φιλοτεχνήθηκαν με εικαστικές παρεμβάσεις, δίνοντας έτσι ζωντάνια και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης του.

Ο Εντι Ράμα, λάτρης των νέων τεχνολογιών και ένας πολίτης του κόσμου, πολλές φορές έχει συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα δημοσιότητας όλων των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ευρώπης, που παρακολουθούν από κοντά όλες τις πολιτικές του κινήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί στη γείτονα χώρα που διαβλέπουν ότι οι φιλοδοξίες του Εντι Ράμα επεκτείνονται πολύ πέρα από τα στενά όρια του Δημαρχείου των Τιράνων.

Στη χθεσινή εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου ο Εντι Ράμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Βόλου για την ιστορία της πόλης, για την αναπαλαίωση παλαιών βιομηχανικών κτιρίων, για το ταξίδι της Αργούς, και για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και πρότεινε στον ομόλογό του των Τιράνων οι δύο Δήμοι να εγκαινιάσουν ανταλλαγές με επισκέψεις αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών ανάμεσα στις δύο πόλεις. Πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Από την πλευρά του ο Εντι Ράμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σύντομο πέρασμά του από το Βόλο και για το γεγονός ότι οι χιλιάδες ομοεθνείς του έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 24/5/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Δικαστική απόφαση υπέρ των bloggers

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 44/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης κρίθηκε ότι τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου. Αναλογικά βρίσκει εφαρμογή η νομοθεσία του τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
Παρατηρήσεις

Τα κεντρικά σημεία της απόφασης:

  • Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών, που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
  • Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσησης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
  • Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.-Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
  • Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο.
  • Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
  • Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας…
Περισσότερα εδώ http://www.epikairo.gr/?p=20999


Καλή η απόφαση, αλλά και μόνο τα περί αναλογικής εφαρμογής για κάθε ιστολόγιο, έχω την αίσθηση ότι αφήνει πολλά περιθώρια για διαφορετικές αποφάσεις στο μέλλον!


Ας μην θριαμβολογούμε λοιπόν, αλλά όπως και νά’ χει είναι ένα θετικό βήμα!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template