Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Αύριο ψηφίζουμε........και......μαυρίζουμε!


Αύριο ψηφίζουμε....

...δεν απέχουμε, συμμετέχουμε μαζικά και ασκούμε το δικαίωμα του εκλέγειν
...δεν μαυρίζουμε απ' τον ήλιο, αλλά όλους αυτούς, που μας μαυρίζουν τη ζωή
...δεν μας πνίγουν στη θάλασσα οι αγκιτάτορες
...τους πνίγουμε εμείς στην κάλπη
...δεν μας δαγκώνουν οι "καρχαρίες"
...το ρίχνουμε εμείς δαγκωτό
...δεν κοιτάμε σαν παιδάκια την κάλπη από μακριά
...σαν ώριμοι ενεργοί πολίτες την χρησιμοποιούμε

για να καταδικάσουμε, για να διαμαρτυρηθούμε, για να (δια)δηλώσουμε, για να επιλέξουμε...αυτούς που μας εκφράζουν κι όχι αυτούς που μας πλασσάρουν!

Καλές κάλπες!!!

Κι αφού τα κάνετε όλ' αυτά, μετά ρίξτε και καμμιά βουτιά.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εσύ που αποφάσισες να μην ψηφίσεις…


…αλήθεια, τι θα έκανες εάν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να ψηφίσεις;
…αν κάποιοι σου στερούσαν αυτό το δικαίωμα;
…αν δεν είχες την ελευθερία να ψηφίσεις. Δηλαδή δεν είχες το δικαίωμα να επιλέξεις.
Ναι, είσαι ελεύθερος να μην πάς στην κάλπη. Απολύτως ελεύθερος!
Αλλά τι σόι ελευθερία είναι αυτή;
Η ελευθερία του να μην ασκείς ένα δικαίωμά σου;
Και πως θα σου φαινόταν αν είχες την ελευθερία να πας ΜΟΝΟ για μπάνιο; Να πας υποχρεωτικά ΜΟΝΟ για μπάνιο!
Ξέρεις, υπήρξαν εποχές, όχι πολύ μακρινές μας που συνέβαινε κι αυτό: κάποιοι ήσαν υποχρεωμένοι να πάνε μόνο για μπάνιο. Στη Λέρο. Στην Ικαρία. Στη Μακρόνησο…
Δεν είχαν άλλη επιλογή. Και μερικοί μάλιστα δεν είχαν καν την επιλογή να ζήσουν. Πέθαναν για να έχεις εσύ το δικαίωμα να επιλέξεις.
Τα πολιτικά, τα κοινωνικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν καταργούνται μόνο από τους «άλλους».
Στις μέρες μας καταργούνται από εμάς τους ίδιους!
Είναι η πιο αναίμακτη και αποτελεσματική Χούντα. Η Χούντα αυτού που επιλέγει να μην έχει δικαίωμα. Η Χούντα του εθελόδουλου, της πια άθλιας μορφής δουλείας.
Τους βολεύει πολύ να «αποφασίζεις» μόνο σου να μην έχεις επιλογές και δικαιώματα. Γι’ αυτό και διαφημίζουν την αποχή!


Ξανασκέψου το!

Και για να το πούμε πιο ξεκάθαρα: Μήπως η "επιλογή" της αποχής κρύβει μια ανομολόγητη επιθυμία για "μια Χούντα που θα μας στρώσει κι εμάς και το πολιτικό σκηνικό";
Μήπως πίσω από το "ολοι ίδιοι είναι" κρύβεται ένας "α, ρε, να είχαμε ένα Γιώργο Παπαδόπουλο";

Μη ψηφίζοντας πετάς στα σκουπίδια όλους τους αγώνες που έχουν γίνει για το δικαίωμα ψήφου...

...στις γυναίκες
...στους 18χρονους
...στους Ελληνες μετανάστες
...στους ξένους μετανάστες
...σε όλους τους πολίτες

Εκτός αν έχεις αποφασίσει να μην υπερασπιστείς ποτέ ξανά τα δικαιώματα σου!



Υ.Γ.1 Για σκέψου λίγο, ποιοι διαφημίζουν την αποχή;

Η Αυριανή!
Το Star!
Τα Μεγάλα Συγκροτήματα!

Y.Γ.2 Διάβασε κι αυτό: ανταγωνιστικότητα αυτοί, αγωνιστικότητα εμείς...

>ΨΗΦΙΖΩ...

Από ANemos
http://naftilos.blogspot.com/2009/06/blog-post_5828.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κι άλλοι νεκροί εργάτες!

Τα δυο τελευταία θύματα του εργοδοτικού κεφαλαίου που άφησαν χήρες γυναίκες και ορφανά παιδιά ήταν ο 37χρονος εργάτης Σταμάτης Διπλάρης που δούλευε στην Μεσσηνία εκτελώντας έργο της κατασκευαστικής εταιρίας του Μπόμπολα και ένας 55χρονος εργάτης, υπήκοος Γεωργίας, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσσηνίας με αφορμή την δολοφονία του πρώτου εργάτη αναφέρει:
«Η ανασφάλιστη εργασία, η καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του οκταώρου από το κατασκευαστικό κεφάλαιο έχει σαν φυσικό επακόλουθο την εντατικοποίηση, μεροκάματα 25 και 30 ευρώ, τη δουλειά ήλιο με ήλιο.
Τη δημιουργία δηλαδή όλων των απαραίτητων συνθηκών για να σκοτώνονται και να σακατεύονται οι εργάτες που αγωνίζονται για να συμπληρώσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. Με το συνδικάτο Οικοδόμων προασπίζουμε τη ζωή μας και τα συμφέροντά μας! Οχι άλλο αίμα εργάτη για τα κέρδη του κεφαλαίου»
38 εργάτες έχουν σκοτωθεί – δολοφονηθεί σε τόπους δουλειάς από την αρχή του 2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των " λαών "!

Ενώ η χώρα που προεδρεύει της ΕΕ βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα των ευρωεκλογών, η διευθύντρια της Τσεχικής Ραδοφωνίας Αννα Πολάκοβα, Ρομά (Αθίγγανη) στην καταγωγή, ζήτησε πολιτικό άσυλο στον Καναδά με την αιτιολογία ότι κινδυνεύει η ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της. Εδώ και μήνες, η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της, δέχονται επιθέσεις και απειλές για τη ζωή τους. Πριν από μερικούς μήνες, ακροδεξιοί σκίνχεντς μπήκαν στο σπίτι της και ξυλοκόπησαν άγρια την ίδια και τα παιδιά της. Ένα ακροδεξιό κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές με σύνθημα την «Τελική Λύση» (Endloesung), εξόντωση των ρομά , κατά το πρότυπο των Ναζί.
Οσοι πίστεψαν ότι η ΕΕ από μόνη της (σαν θεσμός) αποτελεί εγγύηση για την ειρηνική συνύπαρξη των διαφορετικών λαών, μακριά από συμπεριφορές σκοτεινών εποχών του παρελθόντος, καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία και να περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων κρατών μελών την Κυριακή.
Οσοι έλληνες πάλι πιστεύουν ότι η ΕΕ αποτελεί εγγύηση για την διαφύλαξη των συνόρων μας και την εθνική μας ασφάλεια από πιθανές επιθέσεις εξ ανατολών, θα πρέπει να είναι αφελείς, πολύ αφελείς. Η οικονομική κρίση έδειξε ότι τα κράτη έθνη ζουν και βασιλεύουν στην ΕΕ, επιβεβαιώνοντας.τον κανόνα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Του Αλέξανδρου Πιστοφίδη
Από http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_7438.html

Για να ξέρουμε τι θα πει δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Ντέιβιντ Καραντάιν

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Kill Bill και σταρ πολλών ταινιών κουνγκ-φου Ντέιβιντ Καραντάιν βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.
Ο 72χρονος ηθοποιός βρισκόταν στη χώρα για τα γυρίσματα της ταινίας Stretch.
Η αστυνομία έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ερωτικό παιχνίδι που πήρε άσκημη τροπή, καθώς ένα σκοινί βρέθηκε γύρω από το λαιμό του και ένα άλλο γύρω από τα γεννητικά του όργανα, και τα δύο μαζί ήταν δεμένα στη ντουλάπα.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοκτονία.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό Πιρόμ Τζανταπίρμο, οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν έδειξαν κανέναν να μπαίνει ή να βγαίνει από το δωμάτιο. Δεν υπήρχαν σημάδια πάλης στο δωμάτιο, που ήταν κλειδωμένο από μέσα, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα του ηθοποιού δεν είχαν πειραχτεί.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο ηθοποιός βρέθηκε κρεμασμένος από σκοινί των κουρτινών του δωματίου και ότι δεν έφερε σημάδια επίθεσης.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε ότι ο ηθοποιός πέθανε είτε αργά την Τετάρτη, είτε νωρίς την Πέμπτη.
Ο προσωπικός του μάνατζερ δήλωσε ότι τα νέα είναι «σοκαριστικά», προσθέτοντας: «Ήταν γεμάτος ζωή, πάντα ήθελε να δουλεύει... ένας υπέροχος άνθρωπος».
Ο Ντέιβιντ Καραντάιν είχε γεννηθεί το 1936 στο Χόλιγουντ και ήταν γιος του επίσης διάσημου ηθοποιού Τζον Καραντάιν. Tο πραγματικό του όνομα ήταν Τζον Αρθουρ Καραντάιν.
Ο Ντ.Καραντάιν υπήρξε πρωταγωνιστής της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «Kung Fu» στο ρόλο ενός Σαολίν μοναχού. Ο ηθοποιός είχε παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες και είχε συνεργαστεί με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.
Τα τελευταία χρόνια επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, όταν ο Κουέντιν Ταραντίνο του έδωσε τον ρόλο του Μπιλ στην ταινία Kill Bill.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1020527

Η συνέχεια του θέματος, δυστυχώς...

"Πλέον δεν μιλάμε για αυτοκτονία αλλά μαζί και για διασυρμό! Ο γνωστός ηθοποιός Ντέιβιντ Καραντάιν πέθανε πάνω σε στιγμή που αυτοικανοποιούταν!
Έτσι είναι τα πράγματα κυρίως στην showbiz.
"Η αυτοερωτική ασφυξία είναι συχνό φαινόμενο. "Είναι επιδημία", μου είχε πει πέρσι ο Ντέιβιντ Σεντάρις, που είχε δουλέψει ένα φεγγάρι σε νεκροτομείο, κι αυτό του είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. "Δεν...
φαντάζεσαι πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό".
Αν ελαττώσεις την παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο, λέει, η σεξουαλική εμπειρία γίνεται πιο έντονη. Ήταν γνωστό φαινόμενο ότι πολλοί εκτελεσμένοι στην αγχόνη τα παλιά τα χρόνια εμφάνιζαν αμέσως μετά την εκτέλεσή τους στύση. Η "αυτοκτονία" του τραγουδιστή των ΙΝΧS Μάικλ Χάτσενς πολλοί θεωρούν πως στην πραγματικότητα σε τέτοιο ατύχημα οφειλόταν. Τώρα πολλοί υποθέτουν πως και ο θάνατος του Ντέιβιντ Κάρανταϊν ατύχημα ήταν -κάπως δέθηκε, κάτι δεν υπολόγισε σωστά, ε, δεν θέλει και πολύ να κοπεί τελείως η παροχή αίματος στον εγκέφαλο όπως μας ενημερώνει το yupi. Είναι πάντως εξεφτελιστικός θάνατος και το λέμε για να μην χάσουμε τις έννοιες."

Από http://troktiko.blogspot.com/2009/06/showbiz.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Το χρήμα δεν... τρώγεται

«Η Γη διαθέτει επαρκείς πόρους για να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων, αλλά όχι επαρκείς για την απληστία ορισμένων». Αυτή η δήλωση του Μαχάτμα Γκάντι φωτίζει την ουσία του προβλήματος των διαθέσιμων πόρων και ταυτόχρονα είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε προφητική.
1. Η μητέρα Γη δίνει πλουσιοπάροχα αγαθά για την κοινή μας ζωή. Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα αγαθά πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και φειδώ, όχι μόνον επειδή είναι μια κοινή κληρονομιά αλλά και επειδή η δυνατότητα ανανέωσης της φύσης χρειάζεται πολύ χρόνο.
Αλλά η λογική και η υπευθυνότητα απέναντι στις φυσικές διαδικασίες έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε μιαν απεριόριστη εκμετάλλευση στο όνομα της ανάπτυξης και της οικονομίας της αγοράς. Η διδαχή του Φράνσις Μπέικον επηρέασε επί αιώνες και μέχρι σήμερα τη συμπεριφορά μας: «Η φύση είναι μια πόρνη. Εμείς οφείλουμε να τη δαμάσουμε, να μάθουμε τα μυστικά της και να την υποτάξουμε στις επιθυμίες μας». Το ότι θεωρήσαμε τη φύση ως έναν σωρό από πρώτες ύλες που πρέπει να τις μετατρέψουμε σε «πλούτο» μάς οδήγησε σε μια δραματική εξάντληση των φυσικών πόρων.
2. Με αυτές τις προϋποθέσεις, οι πιο μεγάλες ανησυχίες και οι πιο μεγάλοι φόβοι αναφέρονται στην απώλεια εκείνων των πόρων που εγγυώνται το τωρινό παραγωγικό και ενεργειακό σύστημα. Η βαθμιαία εξάντληση των κοιτασμάτων πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου προδιαγράφει έναν νέο Μεσαίωνα.
Οι μισές από τις θέσεις εργασίας στον κόσμο συνδέονται με την αλιεία, τη γεωργία, την οικονομία συλλογής και παραγωγής τροφίμων. Οι πόροι ζωής είναι θεμελιακοί για τις λεγόμενες οικονομίες διαβίωσης.
Το νερό, ο αέρας, η γονιμότητα των εδαφών, για να μη μιλήσουμε για την κατάσταση των δασών, των ωκεανών, των ποταμών και της βιοποικιλότητας του ζωικού και φυτικού κόσμου, απειλούνται όλο και περισσότερο από το γεγονός ότι η φύση έγινε αντικείμενο κυριαρχίας. Ο τελικός απολογισμός αρχίζει να καταγράφει τις τεράστιες βλάβες που προκαλούνται στους φυσικούς πόρους και στο οικοσύστημα.
3. Για να το κάνουμε όμως αυτό, χρειάζεται να απαρνηθούμε την οικονομική ανάπτυξη ως μοναδικό κριτήριο ανθρώπινης προόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανενδοίαστη χρήση των γενετικών πόρων ανοίγει νέα σύνορα, δημιουργεί νέους κινδύνους και θέτει ένα πρόβλημα δικαιοσύνης.
Το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το 75% των παγκόσμιων πόρων. Οταν λοιπόν έχουμε επίγνωση των βιοφυσικών ορίων, δεν μπορούμε να θεωρούμε δίκαιη την τωρινή κατανομή των πόρων και την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών. Η πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κοινών αγαθών, ο αγώνας για την προστασία τους και την αξιοποίησή τους είναι μια επιλογή δημοκρατίας και πολιτισμού.
Πολλά από αυτά τα αγαθά και από αυτούς τους πόρους ανήκουν δικαιωματικά στις τοπικές και αυτόχθονες κοινότητες, είναι αναπόσπαστο στοιχείο των παραδοσιακών πολιτισμών. Οι παραδοσιακές γνώσεις υπήρξαν πάντοτε οι αληθινοί προστάτες της βιοποικιλότητας, της αναγέννησης και της εξοικονόμησης των πόρων. Πολλές φορές οι γνώσεις των αυτοχθόνων κοινοτήτων αποκάλυψαν φυσικές ιδιότητες, που αξιοποιήθηκαν έπειτα για την παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών, χωρίς να τους αναγνωριστεί η ευρεσιτεχνία ή να πληρώσει η βιομηχανία κάποιο ποσό για την εκμετάλλευσή τους.
4. Μεγάλο μέρος της φτώχειας στον κόσμο οφείλεται σε αυτές τις μορφές του αθέμιτου σφετερισμού. Το να δίνονται εμπορικές πατέντες στους σπόρους και στη βιοποικιλότητα, το να ιδιωτικοποιείται το νερό και να παραδίδεται η γεωργία στο μονοπώλιο των πολυεθνικών σημαίνει ότι δίνεται η χαριστική βολή στις οικονομίες διαβίωσης και στη γυναικεία εργασία στις πελώριες υπαίθρους του κόσμου.
Πολλές ομάδες προσώπων στον Τρίτο Κόσμο, ιδιαίτερα οι αγρότισσες και οι αυτόχθονες λαοί, κατέχουν γνώσεις και παραγωγικές πρακτικές απολύτως βιώσιμες, ικανές να ανανεώνουν τη γονιμότητα της γης, να συντηρούν το νερό, να επιλέγουν τους σπόρους.
Η ευημερία αυτών των κοινοτήτων είναι ευθέως ανάλογη προς την ικανότητα των μελών τους να μοιράζονται τους πόρους με δικαιοσύνη και φειδώ.
5. Η απεριόριστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από την αγορά και τις τεχνοεπιστήμες μάς επιβάλλει να στοχαστούμε κριτικά για το δικό μας δυτικό πολιτισμικό σύμπαν. Η υπεροχή της οικονομίας σε σχέση με τη φύση και την κουλτούρα είναι μια αιτία της κρίσης των πόρων και της αειφορίας. Για να κατανοήσουμε ότι το χρήμα δεν είναι μετατρέψιμο σε ζωή, είναι ίσως σκόπιμο να θυμηθούμε τη σοφία των αμερικανών ιθαγενών όταν δήλωναν: «Μόνο όταν θα έχεις κόψει το τελευταίο δέντρο, όταν θα έχεις ψαρέψει το τελευταίο ψάρι και θα έχεις μολύνει τον τελευταίο ποταμό, μόνον τότε θα κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να τρως χρήματα».

Αρθρο της Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει»
από το Χρήστο Καραζούπη στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 5/6/2009,
για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Με λύπη και αγωνία πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για τη συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13, ανά διοικητική περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου, απόφαση που, αποτελεί εξοργιστική απόδειξη της πάγιας αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Το ιστορικό της απόφασης έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για «εξοικονόμηση δαπανών αλλά και εξορθολογισμό και απλοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου» η Διϋπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή στις 26 Μαΐου αποφάσισε «καταργήσεις και συγχωνεύσεις 255 επιχειρήσεων και υπηρεσιών του Δημοσίου».»Στους φορείς αυτούς εντάσσονται και οι 29 Φορείς Διαχείρισης (Φ.Δ) Προστατευόμενων Περιοχών που συγχωνεύονται σε 13 ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας.
Φυσικά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την έδρα των φορέων, το προσωπικό (οι συμβάσεις όλων λήγουν στο τέλος του έτους) και άλλες ...λεπτομέρειες που θα ξεκαθαριστούν μέσα στο καλοκαίρι καθώς οι συγχωνεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τετραμήνου, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.
Επίσης, για την ιστορία να σας κάνουμε γνωστό, ότι τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων δεν αμείβονται, ενώ επίσης, οι Φ.Δ δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με 1 ευρώ, καθώς χρηματοδοτούνται αποκλειστικά μέχρι τώρα από τους πόρους του Δ' ΚΠΣ (ΕΠΠΕΡ) και η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί μέχρι τουλάχιστον το 2013 με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη «Οργάνωση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Σχεδιασμός της πρώτης φάσης λειτουργίας τους» που ανατέθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε κοινοπραξία 4 μελετητικών γραφείων.
Μόλις στις 18 Μαΐου, οργανώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ συνάντηση διαβούλευσης πάνω στο πρώτο σχέδιο των μελετητών που φυσικά δεν προβλέπει τις νέες εξελίξεις.
Κανένα πρόβλημα φυσικά, ...θα ανατεθεί νέα μελέτη και θα ξαναξοδευτούν μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα νέο περιβαλλοντικό ... πάρτυ!!!!
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) επισημαίνει ότι η λεγόμενη «περικοπή εξόδων» δεν θα βοηθήσει καθόλου στην κάλυψη του δημοσιονομικού χρέους της χώρας, παράλληλα δε, θα αυξήσει επικίνδυνα το ήδη, τεράστιο οικολογικό έλλειμμα της χώρας μας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο περιβαλλοντικό μας μέλλον.
Στη ζωή που οφείλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας δεν χωράνε «περικοπές».

ΠΑΝΔΟΙΚΟ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2-6-09


Από www.oikoen.gr
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Χώρα των ανευθύνων και αμνημόνων

Πράγματι, από τη μία πλευρά είναι αλήθεια ότι με τις συλλήψεις της συζύγου και των θυγατέρων του αποδράσαντος κ. Καραβέλα το ελληνικό κράτος εμφανίζεται να εφαρμόζει την πρακτική «όποιος δεν μπορεί να κτυπήσει το γάιδαρο, κτυπάει το σαμάρι».
Και οι αναγνώστες αυτή της στήλης γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχω καμία διάθεση να «χαϊδέψω» ούτε την ελληνική δικαιοσύνη, με την προκλητική βραδύτητά της, ούτε την κυβέρνηση των υπουργών που δεν καταφέρνουν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά όταν έχουν στα χέρια τους μια θρυαλλίδα, όπως το απόρρητο μήνυμα από την Ουρουγουάη.
Από την άλλη όμως δεν μπορώ και να καταλάβω όλους αυτούς, ιδίως τους συνδικαλιστές δικηγόρους που έχουν και πολιτική δραστηριότητα. Όπως για παράδειγμα τον αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Βερβεσό, που είναι και διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και τις έντονες αντιδράσεις τους.
Έτσι όπως τα λένε θα νόμιζε κανείς ότι ο ανακριτής που διέπραξε τις συλλήψεις, όχι για την φυγή του κ. Καραβέλα αλλά για συνέργεια σε νομιμοποίηση προϊόντων εγκλήματος, διέπραξε κάποια παρανομία.
Ξεχνούν προφανώς ότι το 1995 ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σημίτη ο νόμος 2331 «περί συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Και ο οποίος προβλέπει άσκηση δίωξης όχι μόνον κατά των αμεσότερων συγγενών, εφόσον από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώνεται η συμμετοχή τους, αλλά ακόμη και κατά των δικηγόρων που συνεργάσθηκαν με τον κυρίως ένοχο.
Δηλαδή αν αύριο εγώ γίνω... πλυντήριο μαφιόζικου μαύρου χρήματος μερικών εκατομμυρίων, μέσω λογαριασμών που έχω με την σύζυγό μου ή τον ενήλικο γιο μου, οι οποίοι και θα απολαμβάνουν τα αγαθά μια πολυτελούς ζωής, γνωρίζοντας ότι δεν προέρχονται από τον μισθό μου, αλλά από μαύρο χρήμα, εφόσον αναγκασθώ να την κοπανήσω αλά Χριστοφοράκος ή Καραβέλας, εκείνοι απλώς θα κάθονται «να τρων και πίνουν» χωρίς καμιά συνέπεια;
Το θέμα δεν είναι γιατί γίνονται συλλήψεις. Αλλά γιατί γίνονται εκ των υστέρων. Γιατί έπρεπε να αφεθούν να πετάξουν οι τενόροι, και τώρα να συλλαμβάνονται... τα μέλη της χορωδίας.
Και επί πλέον να μη βρίσκεται ούτε ένας υπεύθυνος. Ούτε από την εκτελεστική, αλλά ούτε και από την δικαστική εξουσία.
Γιώργος Μασσαβέτας
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 3/6/2009
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σκάνδαλο και στο Δήμο Αλοννήσου?

«Εν κρυπτώ διαδικασία» στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου, καταλογίζει στο Δήμο Αλοννήσου, το περιφερειακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) Μαγνησίας.
Το έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκε στις 19 Μαΐου, μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτών. Για την ακρίβεια, μετά από πρόσκληση του δήμου Αλοννήσου, έλαβαν μέρος πέντε εργολήπτες, κανένας εκ των οποίων από τη Μαγνησία.
Το ΠΕΔΜΕΔΕ υποστηρίζει ότι «έγινε «Δημοπρασία» για έργο 2.500.000, με ένα σύστημα δημοπράτησης που εξασφαλίζει την εν κρύπτω διαδικασία, με αποκλεισμό όλων των εργοληπτών του Νομού και όχι μόνον και μόνους προσκεκλημένους τους εκλεκτούς του κ. Δημάρχου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Τμήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Γιάννης Τσιρνόβας, ο οποίος υπογράφει και την ανακοίνωση, επικαλείται το νόμο 3669/08 περί «Κύρωσης της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημόσιων έργων», όπου στο άρθρο 28 αναφέρει: «Η απευθείας ανάθεση ή διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού προσκαλούμενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, ως τρόπος επιλογής εργοληπτικής επιχείρησης για την κατασκευή δημοσίου έργου, αποτελεί εξαιρετική διαδικασία.», αναφέροντας λόγους όπως τα απόρρητα του Κράτους, που όμως τότε απαιτείται απόφαση του Πρωθυπουργού ή θεομηνίες, σοβαρούς επικείμενους κινδύνους, μοναδικότητα του κατασκευαστή κλπ. που και σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τουλάχιστον η γνώμη του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.
Το ΠΕΔΜΕΔΕ ζητεί από τη από το Δήμο Αλοννήσου, να γνωστοποιήσει ποιοι εξαιρετικοί λόγοι υπάρχουν ώστε να γίνει με αυτό το σύστημα η δημοπράτηση του έργου και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και εάν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου και με ποιες διαδικασίες.
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Τι παραπάνω έχει το κλειστό Γυμναστήριο Αλοννήσου από τα αντίστοιχα της Ζαγοράς και της Αγριάς που δημοπρατήθηκαν πρόσφατα με ανοικτές διαδικασίες. Ο αποκλεισμός εν τέλει εργοληπτών του Νομού σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ανάλογο εργοληπτικό δυναμικό ή εξασφαλίζει την εν κρυπτώ διαδικασία».
Από www.neostypos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Βόλος-Έκαψαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου!

Στόχος εμπρηστών τα ξημερώματα χθες το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη.
Δύο εκρήξεις συντάραξαν γύρω στις 4 το πρωί την περιοχή γύρω από την Παλαιά Ηλεκτρική. Στο υπαίθριο πάρκινγκ του κτιρίου βρίσκονταν σταθμευμένο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου μάρκας Mercedes. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο από την ανασφάλιστη πόρτα του χώρου στάθμευσης πίσω από την Παλαιά Ηλεκτρική.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό το αυτοκίνητο και δεν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια.
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου ήταν σταθμευμένο στο σημείο τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα από την υπεθέρμανση του ντεπόζιτου, τρόμαξε τους περιοίκους.
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε άμεσα, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας, μόλις ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και την έθεσε υπό έλεγχο λίγα λεπτά αργότερα. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καταστράφηκε ολοσχερώς.
Για τον εντοπισμό των δραστών οι έρευνες συνεχίζονται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Το απόγευμα την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης ανέλαβαν από το χώρο των αντιεξουσιαστών, με ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα “indymedia”, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους ως «εμπρηστική ψήφο».
Το κείμενο αναφέρει:
"Τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου ρίξαμε την εμπρηστική ψήφο μας στην Υπηρεσιακή Μercedes του Δημάρχου Βόλου. Στην ψευδαίσθηση της αντιπροσώπευσης προτάσσουμε την άμεση δράση. Μην αυταπατάσθε, τα θεμέλια της Δημοκρατίας σας είναι σάπια και εμείς φροντίζουμε για την κατάρρευσή τους.
Στο δρόμο για την ελευθερία οι αιχμάλωτοι θα είναι πολλοί αλλά ποτέ μόνοι....
Είμαστε οργισμένοι με την ομηρία του απεργού πείνας-δίψας Νίκου Κουνταρδά και την παράταση προφυλάκισης του αναρχικού Ηλία Νικολάου.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.
Ιδεολόγοι της κοινωνικής ειρήνης, Υπερασπιστές της ασφάλειας, Σκυλιά της Δημοκρατίας, μην μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς.."
Για καταδικαστέες ενέργειες που δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από το πρόγραμμά της μίλησε ο δήμαρχος Βόλου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια στρέφεται κατά της δημοτικής περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέα από όλους τους Βολιώτες», δήλωσε ο Αλ. Βούλγαρης και πρόσθεσε:
"Ο Βόλος είναι μία πόλη με μεγάλη παράδοση πολιτισμού, όπου δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα.
Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η συντεταγμένη Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, θα προασπίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση ενέργειες σαν και αυτή δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από την υλοποίηση του προγράμματός της."
Στο μεταξύ σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Καρτάλης τονίζει ότι ο εμπρησμός του υπηρεσιακού οχήματος του Δημάρχου Βόλου είναι μία πράξη
κοινωνικά και πολιτικά καταδικαστέα. «Στη δημοκρατία δεν χωρούν έκνομες
πράξεις και απειλές. Αντίθετα στη δημοκρατία διασφαλίζονται οι θεσμοί όπως
διασφαλίζεται και χώρος για δημοκρατικό διάλογο και για σύνθεση απόψεων.
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη του με τη βία».
Από www.taxydromos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πρώην υποψήφιος των Οικολόγων, τους καταγγέλει

Αγαπητοί κύριοι,
Το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων.
Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.
Με τιμή
Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας
Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία, 1996
Αλόννησος, 30.5.2009

Από http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_3801.html
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Νέα σύλληψη για αποπλάνηση ανηλίκων στο διαδίκτυο

Ενας 40χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διότι επικοινωνούσε με 11χρονα κορίτσια μέσω Ιντερνετ, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17χρονη μαθήτρια Λυκείου και τα προέτρεπε να προβούν σε πράξεις που ικανοποιούσαν το αρρωστημένο πάθος του.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε ύστερα από καταγγελία δύο μανάδων, που ανέφεραν ότι ο άγνωστος που συστήθηκε στα παιδιά τους ως 17χρονη μαθήτρια, επικοινωνούσε μαζί τους μέσω ίντερνετ (msn -messenger) και τα παρότρυνε να προβούν μαζί του σε διαδικτυακό σεξ (cyber sex) και να επιδείξουν μέρος του σώματός τους σε ειδική κάμερα, που μεταδίδει άμεσα την εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τους είχε προβάλει μάλιστα βίντεο με πορνογραφικό υλικό μέσω Web camera, ισχυριζόμενος ότι ήταν η κοπέλα που εμφανιζόταν στις σκηνές.

Κατόπιν αυτού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την εταιρεία Microsoft που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία έδωσε άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη του κατηγορούμενου.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του ίδιου ατόμου είχε σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφία για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ.

Προχθές, κλιμάκιο αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκανε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε αποδεικτικό υλικό.

Κατασχέθηκαν επίσης έξι σκληροί δίσκοι και δύο φορητοί εξωτερικοί δίσκοι.

Από http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/03/1672422.htm

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αβραμόπουλος VS Βενιζέλο στο Βόλο

Στο Βόλο σήμερα στις 8 το βράδυ, θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές και στη συμβολή των οδών Ιάσωνος και Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού), όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του κυβερνητικού κόμματος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος.









Την Παρασκευή, στην παραλία του Βόλου, μπροστά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις Ευρωεκλογές.
Κεντρικός ομιλητής, θα είναι ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, κ. Ευάγ. Βενιζέλος.












Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Φρεσκότατη δημοσκόπηση!

Προβάδισμα 3,8 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31,1% έναντι της κυβέρνησης που αποσπά 27,3% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.
Το ΚΚΕ αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 7,5%, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 6,2%.
Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,6% και ο ΛΑΟΣ με 4,5%.
Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε 1.212 νοικοκυριά πανελλαδικά.
Βάσει της δημοσκόπησης το 59,1% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ικανοποιητική την πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων, ενώ το 73,9% δήλωσε πως θα προσέλθει στις ευρωκάλπες για να ψηφίσει.
Η ίδια μέτρηση κάνοντας αναγωγή των ποσοστών χωρίς να προσμετρά την αποχή, το άκυρο/λευκό και τους αναποφάσιστους προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 4,5% μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 36,4%, η ΝΔ το 31,9%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, ο ΛΑΟΣ το 4,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 6,7%.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τον σκότωσε για ένα καρπούζι!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έκρινε ένοχο τον 52χρονο αθίγγανο από τα Τρίκαλα, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ηλικιωμένο πωλητή λαϊκής αγοράς για ένα …χαλασμένο καρπούζι, πριν από δύο χρόνια.
Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον κατηγορούμενο σε έξι έτη κάθειρξης με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Την ενοχή του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το βούλευμα πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας.
Τον Οκτώβριο του 2007, τραύματα τα οποία του κόστισαν λίγες ημέρες αργότερα τη ζωή, υπέστη 70χρονος παραγωγός καρπουζιών και πωλητής της λαϊκής αγοράς στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με το βούλευμα, το μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου, ο 52χρονος αθίγγανος, έμπορος χαλιών στη λαϊκή πέρασε από τον πάγκο του 70χρονου και αγόρασε ένα καρπούζι.
Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε μπροστά στον πάγκο, ισχυριζόμενος ότι το καρπούζι ήταν χαλασμένο.
Μεταξύ των δύο ακολούθησε έντονη λογομαχία και και ο 52χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε με χέρια και με πόδια σε διάφορα σημεία τον 70χρονο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα.
Ο ηλικιωμένος πωλητής με σοβαρά τραύματα και κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε πέντε ημέρες αργότερα.
Σε βάρος του 52χρονο ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατηγορία η οποία μετατράπηκε μετά το θάνατο του ηλικιωμένου σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης.
Από http://www.taxydromos.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Απόβαση Αμερικανών στο Βόλο

Το λόφο των Γλαφυρών «κατέλαβαν» χθες το πρωί οι Αμερικανοί κομάντο του ΝΑΤΟ, που αποτελούν επίλεκτο στρατιωτικό σώμα, προκειμένου σε συνεργασία με τους πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας να εκπαιδευτούν και να μάθουν νέες μεθόδους και τρόπους αντιμετώπισης του εχθρού.
Οι πεζοναύτες αποβιβάστηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Ν. Αγχιάλου, ενώ η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου.
«Επιχειρησιακή συνεκπαίδευση» επίλεκτων τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων της 22nd Marines Expeditionary Unit – MEU και των Ελλήνων πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Βόλο πραγματοποιείται στο πεδίο βολής των Γλαφυρών από χθες το πρωί.
Οι κομάντος έφτασαν χθες νωρίς το πρωί στη Ν. Αγχιάλο, όπου και αποβιβάστηκαν με κατεύθυνση τις Γλαφυρές.
Εκεί οι πεζοναύτες του 521 Τάγματος Πεζοναυτών ήταν έτοιμοι και καθοδήγησαν τους συναδέλφους τους, προκειμένου να στήσουν το καταυλισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ακόμη μια ομάδα Αμερικανών στα μέσα της εβδομάδας, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους.
Υπολογίζεται ότι η αμερικανική δύναμη θα αγγίξει τους 600 στρατιωτικούς, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν μαζί με τους Έλληνες.
Στις δράσεις που περιλαμβάνονται και βολές με αληθινά πυρά θα συμμετέχουν και στρατιωτικοί της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ασκήσεις και εκπαιδεύσεις θα διεξαχθούν και στο Στεφανοβίκειο, στη Ν. Αγχίαλο αλλά και στη Λάρισα. Σε ό,τι αφορά τα αληθινά πυρά, όπως ανέφεραν στρατιωτικές αρχές, δεν θα επηρεάσουν την περιοχή, ενώ τα πυρομαχικά έχει συμφωνηθεί να μην είναι τοξικά και να μην μολύνουν καθόλου το περιβάλλον.
Η εν λόγω επίλεκτη δύναμη έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα για εκπαίδευση το 2001, ενώ τώρα θα διαμείνει σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 14 Ιουνίου, ωστόσο οι πεζοναύτες θα πάρουν ρεπό την ημέρα των Ευρωεκλογών.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, εγγύς αεροπορική υποστήριξη, εκκένωση περιοχών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι της 1ης Ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, αμερικανικά αποβατικά πλοία και αεροσκάφη τύπου Hyers και καθέτου απογειώσεως.
Οι Έλληνες αξιωματικοί αναμένουν με ενδιαφέρον τις ασκήσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των φημισμένων Αμερικανών πεζοναυτών και να αντιστοιχήσουν το αξιόμαχο των ελληνικών ειδικών δυνάμεων με τα «κομάντος» της υπερδύναμης.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Ο εχθρός που εκπαιδεύονται ν' αντιμετωπίσουν οι πεζοναύτες μας μαζί με τη Νατοϊκή στρατιωτική μηχανή, ποιός είναι?
Εμείς επιμένουμε να φωνάζουμε YANKEES GO HOME!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τι κρίμα που δεν ψηφίζουν οι αργυροπελεκάνοι και οι γαρίδες!!!

Όλοι ασχολούνται με τις Ευρωεκλογές και έχουνε ξεχάσει ότι την Παρασκευή, 2 μέρες νωρίτερα, είναι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.
Εδώ στην Άρτα, στις όχθες του Αμβρακικού Κόλπου, αναλογιζόμαστε ότι πέρασε ένας χρόνος από τότε που υπογράφτηκε με τυμπανοκρουσίες η ΚΥΑ για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε για την υλοποίησή της...
Και όχι μόνο αυτό, αλλά αντίθετα υπήρξε μεγάλο πισωγύρισμα, καθώς ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού είναι ακέφαλος, μετά την παραίτηση του Προέδρου του, του Χρήστου Σπηλιά, που τον ακολούθησαν πολλά μέλη του Δ.Σ., διαμαρτυρόμενα επειδή ο Φορέας χωρίς προσωπικό και με αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω ΚΥΑ, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα...
Μόνο φήμες ακούγονται για κάποιον διαγωνισμό που ΘΑ γίνει για φύλακες, περιβαλλοντολόγους, χημικούς, γεωλόγους, αλλά κανένας από το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι σε θέση να πει κάτι ουσιαστικό.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού είναι ένας από τους Φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευτούν για να εξοικονομηθούν χρήματα. Ωραία αντίληψη έχεις για το "ΠΕ" του ΥπεΧΩΔΕ σου κ. Σουφλιά μας.
Ο Αμβρακικός είναι ο μεγαλύτερος υγρότοπος της Ελλάδας, αποτελεί περιοχή προστατευμένη από την Συνθήκη Ramsar και είναι καταφύγιο για πολλά και σπάνια είδη ορνιθοπανίδας. Φυσικά, η πλούσια αυτή ορνιθοπανίδα δεν είναι τυχαία, αφού τα δύο μεγάλα ποτάμια της περιοχής (Άραχθος και Λούρος) με τις προσχώσεις τους,σε συνδυασμό και με την παρουσία του ανθρώπου, έχουν διαπλάσει εδώ και αιώνες ,ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του κόλπου, ένα μοναδικό μωσαϊκό.
Υφάλμυρες ρηχές λιμνοθάλασσες, αλμυρόβαλτοι και βαλτοτόπια πλαισιώνονται από τη μεριά της ξηράς με μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών, ενώ ένας δαιδαλώδης ιστός από θαμνοφράχτες, δασύλλια και κανάλια σπάει τη μονοτονία της Αρτινής πεδιάδας.
Εδώ στο βάλτο της Ροδιάς, βρίσκεται και ο μεγαλύτερος σε έκταση καλαμώνας της Ελλάδας ενώ οι λιμνοθάλασσες πλαισιώνονται από τη μεριά του κόλπου με λουρονησίδες αποτελούμενες από εκατομμύρια όστρακα.
Δικαιωματικά λοιπόν ο Αμβρακικός έχει χαρακτηριστεί και επίσημα Υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας.
Εκτός όμως από έναν ορνιθολογικό παράδεισο, εδώ έχεις την ευκαιρία κύριε Σουφλιά, με λίγη τύχη και αρκετή υπομονή, να ζήσεις συναρπαστικές και αξέχαστες εμπειρίες, όπως το ερωτικό κάλεσμα των τσακαλιών ένα σούρουπο του Απρίλη στο Μαυροβούνι, το ευέλικτο κολύμπι της βίδρας σε κάποιο αποστραγγιστικό κανάλι, τη συντροφιά των παιχνιδιάρικων ρινοδέλφινων στη διάρκεια μιας απογευματινής βαρκάδας και τις βαριές ρυθμικές αναπνοές μιας θαλάσσιας χελώνας καθώς αναδύεται στα ανοιχτά της Κορωνησίας ή της Σαλαώρας.
Μπορεί να μην τον έφτιαξε ο "ΑΚΤΩΡ", αλλά για όλους εμάς, Αρτινούς, Πρεβεζιάνους, Αιτωλοακαρνάνες, κύριε Σουφλιά μας, ο Αμβρακικός σημαίνει πολλά και δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια, περιμένοντας πότε θα πεθάνει...

Αναδημοσίευση από http://aletri.blogspot.com/, με την άδεια του φίλου Αλέξανδρου (ΚΕΝΤΡΙ).
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι περιπέτειες του Αλατά.

Γνωρίζετε τον Αλατά?
Είναι ένα μικρό νησάκι, στον όρμο της Μηλίνας , στον Παγασητικό κόλπο.
Αυτό το νησάκι είναι καταπράσινο, φιλοξενεί πάνω του την εκκλησία των Αγίων Σαράντα, η οποία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος της περιοχής.
Αυτό το μικρό νησάκι, έβαλαν στο μάτι Κύπριοι επενδυτές, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, προκειμένου να σηκώσουν πάνω του σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα!
Τα ονόματα των επενδυτών, αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για την κοινή γνώμη της Μαγνησίας, αλλά το είδος της επένδυσης και η καταγωγή των επενδυτών μήπως σας θυμίζουν τίποτα?
Οι επενδυτές λοιπόν, εμφανίζονται σήμερα να έχουν πάρει όλες τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για την έναρξη των εργασιών, αλλά σκόνταψαν πάνω "σε απλούς… τουρίστες από το Νότιο Πήλιο", σύμφωνα με το χαρακτηρισμό που τους έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου, στην οποία υπάγεται ο Αλατάς.
Οι "τουρίστες" αυτοί, δεν είναι άλλοι απ' τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να σταματήσουν την επερχόμενη "επενδυτική" καταστροφή της περιοχής και του νησιού!
Όπως μαθαίνω απ' την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, η συζήτηση στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, καθώς η εισηγήτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη για την πρότασή της!
Ο δε κ. Φουρτούνας (ο Πρόεδρος της κοινότητας Τρικερίου), πνέει μένεα ενάντια στους προσφεύγοντες και υπερασπίζεται την επένδυση, περισσότερο κι απ' τους ίδιους τους επενδυτές!
Τι για τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό φωνάζει, που θα φτιάξουν οι επενδυτές, τι για 300 νέες θέσεις εργασίας, τι για πολλαπλασιαστικά ωφέλη για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, τι ότι θα κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους... ακόμα ακόμα λέει ότι οι επενδυτές θα αποκαταστήσουν και την εκκλησία!
Κατηγορεί τους προσφεύγοντες ότι ψεύδονται (!), αφού κατ' αυτόν κανένας βιότοπος δεν υφίσταται στην περιοχή!!!
Στην πρεμούρα του επάνω, εκθέτει και τα συναρμόδια Υπουργεία, τα οποία όπως λέει έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για την επένδυση κι έχει εγκριθεί κι η περιβαλλοντική της μελέτη!

Η φωτογραφία του Αλατά, μιλά μόνη της!
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Νέο «ιερό» σκάνδαλο στις Β. Σποράδες

Οσμή σκανδάλου με τις επιδοτήσεις αγρανάπαυσης στα νησάκια της Κυρά Παναγιάς και της Σκάντζουρας των Σποράδων, τα οποία ανήκουν στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.
Μπορεί να ήταν κουβέντες του καφενείου, πρόσφατα στην Αλόννησο, ότι στη Σκάντζουρα βόσκουν γίδια και αναπαράγονται, την ώρα που οι επιδοτήσεις «τρέχουν» για την αγραναύπαση –στο κοινοτικό πρόγραμμα εντάσσονται περιοχές με βασικό όρο να παύσει κάθε κτηνοτροφική ή γεωργική δραστηριότητα σε όφελος του φυσικού περιβάλλοντος- όμως, τα αντανακλαστικά της Νομαρχίας λειτούργησαν άμεσα.
Σε επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ανατεθεί εδώ και ημέρες να ελέγξει τις κουβέντες-καταγγελίες και να ενημερώσει σύντομα για τις διαπιστώσεις της.
Έστω και ίχνος… βόσκησης αναζητά στο νησάκι της Σκάντζουρας η επιτροπή. Και στην Κυρά-Παναγιά, όμως, ψάχνει για το παραμικρό αποτύπωμα, μπροστά στο ενδεχόμενο η Ιερά Μονή να μην δικαιούται των κοινοτικών επιδοτήσεων ή στην πιθανότητα οι …αγραναπαυμένες εκτάσεις να έχουν μετατραπεί σε αυθαίρετους βοσκοτόπους.
Τυχόν υπεύθυνοι, πάντως, θα «βρουν τον μπελά τους», δείχνουν οι προθέσεις της νομαρχιακής αρχής, η οποία περιμένει εντός των ημερών το πόρισμα της Επιτροπής.
Σε εκτενές δημοσίευμα την Κυριακή, η «Ελευθεροτυπία» παρουσιάζει στοιχεία για το θέμα, αναφέροντας ότι στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, το επιχειρηματικό τους «δαιμόνιο» έδειξαν τέσσερα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια του Αγίου Όρους, εντάσσοντας μεγάλες εκτάσεις γης σε κοινοτικά προγράμματα και αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας μόλις πρόσφατα εισέπραξε 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ η Μονή Ξενοφώντος για έκταση που διαχειρίζεται στη θέση «Παλούκι» της Σκοπέλου εισέπραξε 269.218 ευρώ.
Οι επιδοτήσεις αφορούν στο πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γεωργικών Γαιών» ή αλλιώς γνωστό ως αγρανάπαυση, στο οποίο εντάχτηκαν τα μοναστήρια από το 1997.
Βασικός όρος του ήταν να παύσουν οι συγκεκριμένες εκτάσεις να χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια ώστε να αναπτυχθεί το φυσικό περιβάλλον και να δημιουργηθεί «οικοπάρκο, πόλος έλξης αγροτικού, οικολογικού, εκπαιδευτικού, επιστημονικού τουρισμού».
Τα νησάκια Κυρά Παναγιά και Σκάντζουρα, που ανήκουν στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, έχουν εντάξει στο πρόγραμμα 12.100 στρέμματα και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σ αυτά αντιστοιχούν τα περισσότερα χρήματα από τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Το νησάκι Κυρά Παναγιά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, φαίνεται ότι έχει μετεξελιχθεί στο νησί... των επιδοτήσεων, αφού οι μοναχοί κατά καιρούς έχουν ζητήσει να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα, από την κατασκευή συστημάτων πυροπροστασίας και τη βιολογική κτηνοτροφία, μέχρι για συστήματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού... για να ξεδιψούν τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή.
Το νησί, συνολικής έκτασης 25.000 στρεμμάτων, έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού αρχαιολογικός χώρος και απαγορεύεται οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα της αγρανάπαυσης, όμως, έχουν ενταχθεί 7.000 στρέμματα.
Ωστόσο, υπάρχει και κτηνοτροφική μονάδα, στην οποία τη μονή εκπροσωπεί ο μοναχός Ονούφριος. Διαθέτει 2.400 κατσίκια, «ελευθέρας βοσκής» και έχει ενταχθεί σε άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (!), βιολογικής κτηνοτροφίας.
Στον ογκώδη φάκελο που σχηματίστηκε μετά την αυτοψία της αρχαιολογικής υπηρεσίας περιέχονται φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν ότι «παρατηρήθηκαν πολυάριθμες αίγες να βόσκουν ανεξέλεγκτα σε όλο το νησί (!), προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές, τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στους αρχαιολογικούς χώρους».
Τα ίδια διαπίστωσε σε έγγραφό του το Νοέμβριο του 2008 και ο δασάρχης Σκοπέλου. Οτι, δηλαδή, «η βόσκηση στην Κυρά Παναγιά είναι συνεχής όλο το χρόνο και ελεύθερη σε όλη την έκταση του νησιού».
Η υπόθεση είναι τώρα στη Δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Βόλου.
Η νήσος Σκάντζουρα, έκτασης 5.100 στρεμμάτων, είναι όλη ενταγμένη στην αγρανάπαυση. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μισθωμένο για περίπου 900 ευρώ ετησίως στην οικογένεια Αγάλου (κτηνοτρόφοι από την Αλόννησο) ο οποίοι βοσκούσαν εκεί περίπου 450 γίδια.
Στο θέμα της η «Ελευθεροτυπία» φιλοξενεί δηλώσεις του κτηνοτρόφου Γ. Αγάλου, σύμφωνα με τον οποίο «οι καλόγεροι τους απέβαλαν για να εντάξουν το νησί στο πρόγραμμα.
Στο νησί, όμως, σήμερα, και το γνωρίζει ο καλόγερος από το Αγιο Ορος, εξακολουθούν να βόσκουν γίδια και να αναπαράγονται, αφού όταν φύγαμε δεν μπορούσαμε να τα μαζέψουμε όλα».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη Σκόπελο, στη θέση «Παλούκι». Εκεί δασική έκταση 2.500 στρεμμάτων, που διαχειρίζεται ως διακατεχόμενη η Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Ορους, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Και ενώ στην περιοχή δεν θα έπρεπε να βόσκουν ζώα, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σκοπέλου Κων. Μπετσάνης, λέει ότι η έκταση είναι ανοιχτή και προσβάσιμη στους κτηνοτρόφους για βόσκηση, ενώ «κάποιοι, μάλιστα, πληρώνουν στον καλόγερο 600 ευρώ το χρόνο για να έχουν το δικαίωμα βοσκής». Ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την πλευρά του αναφέρει ότι «προέβη στις πληρωμές φακέλων δικαιούχων


Ευλογείτε τους απόρους γέροντας του Αγίου Όρους!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Συγκέντρωση για το πάρκο Αναύρου

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-6-09, στο Δημαρχείο του Βόλου, για τη διατήρηση του Πάρκου Αναύρου. Εξαιρετικές εισηγήσεις έκαναν ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου κ. Γ. Σαρηγιάννης, η Αρχιτέκτων Πολεοδόμος κα Σουλα Βοϊβόνδα και η εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής κα Βάγια Ούπα. Στο τέλος της συγκέντρωσης εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της συγκέντρωσης πολιτών την 1η Ιουνίου 2009 στο Δημαρχείο Βόλου για την σωτηρία του πάρκου Αναύρου.
Εμείς οι πολίτες του Βόλου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 1η Ιουνίου 2009 στο Δημαρχείο του Βόλου, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Διατήρησης του Πάρκου Αναύρου, εκφράζουμε την πιο έντονη αντίθεσή μας στην μεθοδευθείσα από την προηγούμενη και προωθούμενη και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλαγή του κοινόχρηστου χαρακτήρα του ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΥΡΟΥ και την μετατροπή του σε ιδιωτικής χρήσης οικόπεδο!
Σε συνθήκες εντεινόμενης αστικοποίησης και τσιμεντοποίησης, σε συνθήκες όξυνσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, ιδιαίτερα στην πόλη μας, όπου αυξάνονται οι ανάγκες για ελεύθερους χώρους, αντί να προωθείται η παραπέρα βελτίωση του Πάρκου και η διαμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο άλσος περιπάτου και αναψυχής των πολιτών, σε χώρο παιχνιδιού των παιδιών, προωθείται, από τον ίδιο τον Δήμο Βόλου, η κατάργηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα του, και η «οικοπεδική αξιοποίησή τους».
Εκφράζοντας, είμαστε βέβαιοι, τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που θέλουν μια ανθρώπινη πόλη γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, με τη συμμετοχή τους, τον αγώνα για την ακύρωση της απόφασης ιδιωτικοποίησης του Πάρκου Αναύρου.

Υ.Γ. στη φωτογραφία μέρος από το πάρκο του Αναύρου (όχι φυσικά τη μέρα της συγκέντρωσης)
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

«Ημέρα Αμαλίας»

«Ημέρα Αμαλίας» η 1η Ιουνίου για όλους τους bloggers της Ελλάδας
Αθήνα: Οι bloggers της Ελλάδας θα τιμήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου τη μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού, η οποία εξιστόρησε στο ιστολόγιό της την τραγική περιπέτειά της με τον καρκίνο, τον οποίο οι γιατροί καθυστέρησαν 17 χρόνια να διαγνώσουν. Η Αμαλία έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής...
Η 30χρονη φιλόλογος έμαθε μόλις πριν από πέντε χρόνια ότι πάσχει από καρκίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεκάδες γιατροί έλεγαν ότι πρόκειται απλώς για ιδιοπάθεια, ένας χρόνιος πόνος που δεν μπορούσε να εξηγηθεί.
Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι της- ένα νευρίνωμα- δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε καρκίνο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της, αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης.
Γραφειοκρατία
Από το 1984, όταν ήταν μόλις 8 χρόνων, μέχρι το 2001 είχε επισκεφθεί δεκάδες γιατρούς για τους αφόρητους πόνους στο πόδι της. Το τελευταίο διάστημα η Αμαλία έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα- 47 όγκους είχαν εντοπίσει οι γιατροί.
Πριν από ενάμιση χρόνο, η Αμαλία έφτιαξε ένα blog, όπου μοιράστηκε όλο τον πόνο της ζωής της και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εξετάσεις και τους γιατρούς που μιλούσαν για «ιδιοπάθεια».
«Εξαιτίας σου, γιατρέ μου, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω στερηθεί ταξίδια, δεν φόρεσα ποτέ μίνι φούστα λόγω της ατροφίας, έχω αντιμετωπίσει παράλογη γραφειοκρατία, έχω υπάρξει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από γιατρούς, έχω υπάρξει υποψήφιο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από γιατρό, έχω νοσηλευθεί σε βρώμικα νοσοκομεία με αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, έχω περιμένει άπειρες ώρες σε ουρές νοσοκομείων ή ΙΚΑ για μία σφραγίδα», έγραφε στις 7 Απριλίου η 30χρονη φιλόλογος.
Η άτυχη Αμαλία εξιστορεί την απίστευτη ταλαιπωρία της στο ΙΚΑ και τον ΕΟΦ για να πάρει έγκριση για το μόνο φάρμακο που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Τελικά, όμως, αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Η Αμαλία έγραψε το τελευταίο μήνυμα στο blog στις αρχές Μαΐου. Καθημερινά δεχόταν στο fakellaki. blogspot. com εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα
Στη μνήμη της Αμαλίας, την ερχόμενη Παρασκευή, όλοι οι bloggers θα αφιερώσουν τις σελίδες τους στην «Ημέρα Αμαλίας», με σύνθημα «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».
Για όσους ήθελαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να γράψουν απλώς ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, η οικογένεια της Αμαλίας έδωσε την ιδέα της προσφοράς στην ίδρυση του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά και σε όποια άλλη προσπάθεια αφορά τον καρκίνο.
Το κείμενο είναι από http://tech.pathfinder.gr/tech/281910.html
Έτσι απλά, για να μην ξεχνάμε....
Θα σε θυμόμαστε πάντα Αμαλία!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όχι στην αποχή, ΝΑΙ στη συμμετοχή!

Επειδή τελευταία όλο και πληθαίνουν τα "παπαγαλάκια", που μας καλούν σε αποχή απ' τις ευρωεκλογές, καλό θα ήταν να σκεφτούμε λίγο πριν αποφασίσουμε να μην πάμε στις κάλπες.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τους αντιπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κατά κοινή παραδοχή, οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι δεσμευτικές και για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό από μόνο του αρκεί για να πάμε συνειδητά να ψηφίσουμε.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Ποιόν ή ποιούς διευκολύνει η αποχή?
Ποιός ή ποιοί θέλουν η λαϊκή δυσαρέσκεια να "πάει παραλία"?
Γιατί να απεμπολήσουμε εθελοντικά το δικαίωμα του εκλέγειν?
Σκεφθείτε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών βγαίνουν επί των ψηφισάντων κι όχι επί των απεχόντων!
Ακόμα κι όλοι μας να απέχουμε, οι δικές τους ψήφοι (των υποψηφίων), θα βγάλουν ευρωβουλευτές!
Γιατί λοιπόν ν' αποφασίσουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς?
Η καλύτερη απάντησή μας, θα είναι η μαζική μας συμμετοχή στις εκλογές, ψηφίζοντας αυτούς που μας εκφράζουν κι όχι αυτούς που μας πλασσάρουν!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template