Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Βάζουμε επιτέλους το ποδήλατο στην πόλη!

«ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα ή χωριά οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, τα οποία να διαθέτουν υποδομή προσιτή στους πεζούς και στους ποδηλάτες».
Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από τον Χάρτη για τα δικαιώματα των πεζών που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψη ψηφίσματα, εκθέσεις και αποτελέσματα πρωτοβουλιών τον συνέταξε και δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Αριθ. C 290/53 την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 1988.
Πολλά από αυτά που περιλαμβάνει ο Χάρτης στις χώρες της Ευρώπης αποτελούν το αυτονόητο ενώ για τη χώρα μας -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- τα δικαιώματα των πεζών και ποδηλατιστών βρίσκονται στο περιθώριο της σκέψης όσων έχουν την ευθύνη για την προώθηση τους.
Είναι γνωστό ότι το αυτοκίνητο έχει καλύψει κάθε δρόμο ακόμη και πεζοδρόμια και φέρει σημαντική ευθύνη για την κάθε είδους ρύπανση (θόρυβο, μόλυνση, επικινδυνότητα) με επιπτώσεις στους κατοίκους κυρίως των αστικών κέντρων όπως είναι και η πόλη μας.
Όλα αυτά διατηρούνται εξαιτίας των ανύπαρκτων υποδομών εναλλακτικής μετακίνησης, που είναι ευθύνη της τοπικής και όχι μόνο εξουσίας αλλά και από εμάς τους ίδιους που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά η δική μας επηρεάζει τη συμπεριφορά και ζωή του διπλανού μας.
Όσοι από εμάς, που χρόνια προσπαθούμε για ένα ξεκίνημα εφαρμογής τουλάχιστον ενός στοιχειώδους δικτύου ποδηλατοδρόμων, ώστε να παρέχεται ασφάλεια στον κάθε ποδηλάτη, αλλά και να βοηθηθεί η πόλη μας ώστε να γίνει πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο καθαρή, με λιγότερους ρύπους, με ήρεμους ανθρώπους, επικροτούμε αυτό το σημαντικό και ελπιδοφόρο για την μετακίνησή μας ξεκίνημα της Δημοτικής αρχής Βόλου.
Κατά την άποψη μας, μιας και είμαστε άνθρωποι που δεν ζούμε απλά στην πόλη αλλά τη βιώνουμε, το θέμα της ποδηλατομετακίνησης και γενικότερα της βιώσιμης κινητικότητας μας απασχολεί χρόνια τώρα και στα πλαίσια αυτά έχουμε κάνει πλήθος ατομικών και συλλογικών προσπαθειών από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, από τις τότε ποδηλατοπορείες με τις δημοτικές αρχές και περιβαλλοντικές κινήσεις, έως και σήμερα.
Είναι βέβαιο ότι για κάθε κυκλοφοριακή παρέμβαση που γίνεται στην πόλη θα πρέπει να γίνεται προσεκτικός σχεδιασμός σε ότι αφορά πρωταρχικά την ασφάλεια των πεζών, ποδηλατιστών (των αδύνατων σε σχέση με το αυτοκίνητο ομάδων) τους βασικούς προορισμούς των χρηστών και μετά έρχεται η διευκόλυνση του αυτοκινήτου που συνήθως γίνεται σε βάρος των παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί, είναι βέβαιο ότι η γνώση και ευαισθησία υπάρχει τουλάχιστον σε μέλη της Δημοτικής Αρχής τους οποίους χρόνια γνωρίζουμε.
Στα πλαίσια αυτά και αν υπάρχουν επιμέρους παραλείψεις τεχνικής φύσεως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει αυτές να αποτελέσουν ή να δημιουργήσουν κόλλημα στην πορεία του έργου, το οποίο αποτελεί και πάγια διεκδίκηση, πολλή περισσότερων πολιτών από αυτούς που χρησιμοποιούν το ποδήλατο.
Κλείνοντας με την ευχή να ξεκινήσει η κατασκευή ενός βασικού δικτύου ποδηλατόδρομου και στη πόλη της Νέας Ιωνίας.

Υ.Γ Στα πλαίσια της προώθησης του ποδηλάτου και της βιώσιμης κινητικότητας οι Φίλοι του Κραυσίδωνα εκτύπωσαν μπλουζάκια τα οποία και διανέμουν δωρεάν.
Των Στάθη Χαλαστάρα & Κωνσταντίνου Κεχαϊδη

Αλιεύτηκε στην Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιδρούν με την επαναχορήγηση των 15 αδειών

Δυναμική αναμένεται να είναι την προσεχή Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 η παρουσία των ιδιοκτητών ταξί του Βόλου και της Νέας Ιωνίας στη Νομαρχία, όπου κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της επαναχορήγησης των 15 αδειών ταξί που είχαν εκδοθεί το 2001.

Ειδικότερα, οι 300 περίπου ιδιοκτήτες ταξί που δραστηριοποιούνται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, πρόκειται να συγκεντρωθούν από νωρίς το απόγευμα έξω από τη Νομαρχία και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με το θέμα της επαναχορήγησης των αδειών.

Εξάλλου, παρέμβαση κατά τη συζήτηση του θέματος θα ζητήσουν να κάνουν και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί, παρουσιάζοντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και ακυρώνουν τις παραπάνω άδειες.

Αυτή ήταν άλλωστε και η απόφαση που λήφθηκε χθες στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου-Νέας Ιωνίας, όπου έγινε ενημέρωση των μελών τόσο για τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όσο και για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από πλευράς Συνδέσμου και αφορούν στην υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων.

Ήταν άλλωστε χαρακτηριστικό αυτό που τόνισε στη «Μαγνησία» μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στο θέμα των αδειών αυτών που χορηγήθηκαν παράνομα. Διαφορετικά θα πάψουμε να πιστεύουμε στη δικαιοσύνη».
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Προσδοκίες δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς

Στην προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού μπαίνουν για την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 στο Βόλο και στη Λάρισα, τα έργα του κωπηλατοδρομίου της Κάρλας, του ιστιοπλοϊκού κέντρου, του Μεσογειακού Χωριού καθώς επίσης και εκείνα που αφορούν την Πολιτιστική Μεσογειάδα που θα ξεκινήσει από το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβαν την Παρασκευή, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Βόλου και τη σύσκεψη που ακολούθησε και αφορούσε στα παραπάνω ζητήματα.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου, του α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, του γ.γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα, του δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Μαβίδη και των προέδρου και διευθύντριας της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων κ.κ. Νεοφύτου και Κουτρουμπά, αντίστοιχα, κατά την οποία ο κ. Βούλγαρης επέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Βόλο.

Ωστόσο κάθετη ήταν η άποψη του κ. Σαμαρά σε ότι αφορά στα σύνδρομα έργα του τραμ και του προαστιακού.
Όπως είπε για το τραμ, από την πλευρά του ΟΣΕ πρόκειται να γίνει μία συγκεκριμένη μελέτη.

Όμως, για τον προαστιακό, χαρακτηρίζοντας τον ΟΣΕ «γάγγραινα» και «πληγή» για την οικονομία της χώρας, τόνισε πως εφόσον δεν υπάρξει από πλευράς του μια βιώσιμη μελέτη, τότε θα είναι ο πρώτος που θα ταχθεί κατά της κατασκευής αυτού του έργου.

Πάντως ο υπουργός πολιτισμού σε δηλώσεις του τόνισε τη διάθεση του υπουργείου να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα παραπάνω έργα, επισημαίνοντας πως θέληση του υπουργείου Πολιτισμού είναι στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 να δημιουργηθεί προηγούμενο και προστιθέμενη αξία στα ζητήματα ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ανέφερε επίσης ότι στο εξής η παρουσία του στην περιοχή θα είναι συχνότερη, ενώ όσον αφορά στις προγραμματικές συμβάσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο, σημείωσε ότι οι οφειλές στο Βόλο είναι περίπου 2 εκ. ευρώ, αλλά μετά την κατάργηση των ειδικών λογαριασμών με απόφαση της Βουλής, τα χρήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να εξοφληθούν στο άμεσο μέλλον.
Περισσότερα στην εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΟΛΑΝΕ ΔΡΑΚΟΥΣ!


ΔΡΑΚΟΙ, ΦΙΔΙΑ, ΛΥΚΟΙ και ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ
...κάθε παραμύθι χρειάζεται και ένα δράκο για να είναι επιτυχημένο

Θα έχουν περάσει και δεκαπέντε χρόνια από τότε που στα βουνά και στα λαγκάδια, στα χωριά και στις πόλεις ακούμε απλούς και μη ανθρώπους να μιλούν για παράξενα «ζλάπια» , ζούμπερα και κάθε μεγέθους φίδια και σαύρες να έχουν καταλάβει τη φύση.
Μικροί γκρίζοι λύκοι, αλλά και κανονικοί, χιλιάδες φίδια και υπερμεγέθεις σαύρες ξαφνικά έκαναν την εμφάνιση τους.
Για το αν πέθανε κάποιος εξ αιτίας τους, δεν ακούστηκε να λέμε την αλήθεια , αυτή την κακόμοιρη αλήθεια.
Έχω βρεθεί στα βουνά και βρίσκομαι χρόνια τώρα και έχω ακούσει ένα σωρό σχετικά να λέγονται.
Πώς όμως ξεκίνησε αυτό και πώς ξαφνικά διαδόθηκε, λαμβάνοντας τέτοια έκταση και ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο;
Ας ξεκινήσω από το τέλος για να φθάσω στην αρχή και θα προσπαθήσω να καταγράψω τα γεγονότα όπως αυτά εξελίχθηκαν μίας και έχω βρεθεί -όπως και άλλα μέλη του πρώην Σταθμού άγριων ζώων- ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο αυτής της οργανωμένης ως ένα βαθμό επίθεσης, που ξεκίνησε περίπου πριν δεκαπέντε χρόνια και εκτιμώ ότι σταμάτησε το τελευταίο διάστημα.
Άπλά ακόμη και σήμερα θερίζεται η τότε σπορά.
Φταιν οι οικολόγοι έλεγε ένας τσοπάνος, του το είπαν οι κυνηγοί που τα ξέρουν όλα.
Τα πάντα που γίνονται στη φύση και ποιοι τα κάνουν.
Γιατί έφταιγαν οι οικολόγοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με την περίθαλψη των άγριων ζώων;
Γιατί τότε τους στρίμωξαν βγάζοντας στη δημοσιότητα τη μαζική θανάτωση κύκνων, αρπακτικών πουλιών, ερωδιών κ.λ.π.
Η αναγκαστική τους άμυνα, γέννησε την επόμενη χρονιά αυτού του είδους τις χιλιάδες απελευθερώσεις από τους οικολόγους σε όλη την Ελλάδα, λύκων, αρκούδων, φιδιών και ένα σωρό άλλα.
Ότι ακριβώς θα τρόμαζε τον κόσμο -τον ξεκομμένο πλέον από τη φύση- και θα τον έστρεφε εναντίον τους.
Δεν θα έφθαναν πολλές σελίδες για να περιγράψω τα γελοία περιστατικά αυτών των απελευθερώσεων που αντιμετωπίστηκαν όμως ψύχραιμα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς η παραπληροφόρηση δεν έπιασε τόπο για αυτούς που τις διέδιδαν.
Απίθανα πράγματα είχαν συμβεί τότε.
Απελευθερώσεις λύκων που τελικά ήταν σκυλιά, ακόμα και συλλήψεις αυτών των ανθρώπων τη στιγμή που απελευθέρωναν τα κάθε είδους ζώα και ερπετά!
Τσοπάνος στον Κόζιακα μιλούσε σε μένα για μένα -χωρίς φυσικά να με γνωρίζει- και για τη σύλληψη μου από κυνηγούς τη στιγμή που απελευθέρωνα λυκάκια εκτροφείου (!) και κατάπτυστος σύρθηκα στην πλατεία του χωριού ...
Αρκετά παρόμοια ακούστηκαν και στην περιοχή μας που είχαν να κάνουν ακόμα και με πεντάμετρες σαύρες, με έντονες αντιπαραθέσεις με τον τότε κυνηγετικό Σύλλογο και όχι μόνο, γεγονός που μας ανάγκασε να απευθυνθούμε σε όσους τα διέδιδαν, καλώντας τους να δημοσιοποιήσουν συγκεκριμένα στοιχεία αλλιώς θα προχωρούσαμε σε μηνύσεις, σαν τελευταία άμυνα στα όσα παντελώς ανυπόστατα διαδίδονταν.
Γιατί επανέρχομαι σ΄ αυτό;
Απλά γιατί είναι αρκετοί συμπολίτες που με βρίσκουν για να μου πουν αν αφήσαμε φίδια στο τάδε μέρος, λύκους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κάπου αλλού.
Είναι κάτι περισσότερο από αστείο και σαν σκέψη να πιστεύεται ότι κάποιοι επιδίδονται σ΄ αυτού του είδους τις ενέργειες.
Τα Κέντρα Περίθαλψης και μέχρι πρότινος αυτό της περιοχής μας, το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να περιθάλπουν τα άγρια ζώα και να τα επιστρέφουν στη φύση από την οποία και προέρχονται και μάλιστα τις περισσότερες φορές τα απελευθερώνουν στο σημείο που βρέθηκαν.
Εκτροφεία λύκων, φιδιών και ότι άλλο, είναι στα μυαλά όσων τα διαδίδουν και μόνο.
Η εμφάνιση φιδιών σε αριθμούς που μπορεί να προξενήσει εντύπωση έχει να κάνει μόνο με τις καιρικές διαδικασίες που ενδεχομένως ευνοούν την ανάπτυξή τους όπως και με την αρνητική εξέλιξη στους πληθυσμούς των φυσικών ρυθμιστών τους, όπως ο φιδαετός, κιρκινέζια , γερακίνες, σκαντζόχοιροι κ.λ.π.
Γιατί εξαφανίστηκαν; Ρωτήστε όσους κάνουν χρήση φυτοφαρμάκων, όσους καταστρέφουν δάση και βιότοπους και ορισμένους από αυτούς που κρατούν όπλο και πυροβολούν ότι κινείται.
Θα κλείσω με τα λόγια του γεροβοσκού κάπου στην Πίνδο:
΄΄ Το βουνό έχει ζούμπερα που μας τρων και μερικά κεφάλια ζώα. Οι παππούδες μας πάντα έλεγαν: Το καλοκαίρι ανεβάζουμε τα κοπάδια στο βουνό, το φθινόπωρο διαπιστώνουμε ότι μας λείπουν μερικά. Καλό είναι αυτό, και τα ζώα του βουνού πρέπει να ζήσουν πάντα έτσι γινόταν...΄΄
Όσο για τους μύθους των απελευθερώσεων από τους οικολόγους, είναι γεγονός πως κάθε παραμύθι χρειάζεται και ένα δράκο για να είναι επιτυχημένο.
Του Στάθη Χαλαστάρα

Αλιεύτηκε στην Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Κάλεσμα ενάντια στο ρατσισμό


Πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς
Άμεσες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μεταναστών παίρνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Ηρώο.
Ειδικότερα τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα έχει συνάντηση με το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλια, προκειμένου να συζητηθούν προβλήματα που αφορούν στους μετανάστες με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.
Επίσης το ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα προχωρήσει στη συγκρότηση Νομικής Επιτροπής η οποία θα επιλαμβάνεται θεμάτων που σχετίζονται με τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες των μεταναστών, αλλά και για ζητήματα που θα αφορούν σε απελάσεις, φαινόμενα ρατσισμού, φυλακίσεις κ.ά.
Τέλος ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και σε γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αλλά και σε περιφερειακούς Δήμους του Νομού.

Εξάλλου, νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες, όπως επίσης κατοχύρωση όλων των πολιτικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων τους, ζητήθηκε σε ανάλογη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν χθες βράδυ στην πλατεία Οξυγόνου, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, η Παρέμβαση Πολιτών Βόλου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, το Ε.Ε.Κ. και το ΚΚΕ (μ-λ).
Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν η πρόεδρος της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών κ. Βλασία Παπαθανασίου, η οποία σε δηλώσεις της τάχθηκε υπέρ της πρόσληψης των μεταναστών εφ όσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις στο Δημόσιο. ενώ σχετικά με νομικά θέματα που αφορούν σε μετανάστες, μίλησε η δικηγόρος κ. Έλενα Αντωνοπούλου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Αναστολή τής Απεργίας Πείνας,κλιμάκωση καί συνέχιση τού αγώνα κατά τών μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Μετά από συνεχείς εμπαιγμούς ,υπαναχωρήσεις και εξώφθαλμες παρανομίες η ομάδα η οποία έχει διοριστεί προκειμένου να ελέγχεται η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της χώρας ετράπει σήμερα για μία ακόμα φορά σε άτακτη και ένοχη φυγή, αποφεύγοντας να συγκληθεί για συνεδρίαση στις 14:00 όπως είχε επίσημα ορισθεί, για να ανακαλέσει την απόφαση σκάνδαλο αθώωσης μελών τού καρτέλ χάλυβα,νομίζοντας ότι μπορεί να μας εμπαίζει ατιμωρητί και να μας οδηγήσει έτσι έντεχνα στον φυσικό θάνατο !

Κατ' αυτόν τον τρόπο εξευτέλισε ξεδιάντροπα τον θεσμό πού υποτίθεται ότι υπηρετεί και εξέθεσε την πολιτική κυβέρνηση τής χώρας.

Οι θλιβεροί αυτοί άνθρωποι, μίσθαρνα εκτελεστικά όργανα των οικονομικών αφεντικών της χώρας απεδείχθησαν για πολλοστή φορά κατώτεροι και των ελαχίστων ανθρώπινων προτύπων και είναι ανάξιοι πλέον κάθε ενασχόλησης μαζί τους. Σήμερα το μεσημέρι μπήκε οριστικά η ταφόπλακα στην λειτουργία τού θεσμού αυτού στην Ελλάδα...
...
Στους 5 μήνες πού περάσαμε νηστικοί στον δρόμο, ο Θεόδωρος Τενέζος, και εργάτης και επιχειρηματίας 148 μέρες μείον 44 κιλά καί ο Γιώργος Κοσμόπουλος γιατρός χειρουργός θώρακα,καρδιάς 30 μέρες μείον 12 κιλά , αναδείξαμε το κεντρικό δομικό πρόβλημα τής χώρας.

Ξεσκεπάσαμε δημόσια την πραγματική εξουσία τής χώρας πού είναι οι ομάδες των μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες με τη δύναμη τού χρήματος πού διαθέτουν έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία και όλους τούς υπόλοιπους κρατικούς και μη μηχανισμούς, όπως τα ΜΜΕ....
....
Ανακοινώνουμε ότι :
Από σήμερα 10-7-2009 αναστέλουμε την μορφή αυτή αγώνα, καθώς αποδεικνύεται ότι ο αγώνας πού έρχεται, με επιλογή και ευθύνη τής άρχουσας οικονομικής τάξης τής χώρας πού αμετανόητη εξακολουθεί να μας εξοντώνει ατομικά και συλλογικά ,θά είναι πλέον ολοκληρωτικός και απαιτεί τη φυσική παρουσία όλων των πολιτικών καί κοινωνικών αγωνιστών ....

Θεόδωρος Τενέζος
Πολιτικός Απεργός Πείνας 148 ημερών


Γεώργιος Κοσμόπουλος

Πολιτικός Απεργός Πείνας 30ημερών


Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Βλαστάρια ενός παρακράτους...

Κάθε λίγο και λιγάκι. Ενα όνομα από εδώ, ένα όνομα από κει... Στο τέλος ξεχνιούνται ΟΛΑ τα ονόματα, όλες οι άκρες, όλα τα νήματα που συνδέουν ΟΛΟΥΣ με ΟΛΟΥΣ...


(...επανέρχομαι διότι ο Σόμπολος παίζει σκετσάκι με τους διαλόγους των Βλαστών. Απίθανο θέαμα. Ούτε ο Τσάκωνας τέτοιο ταλέντο!)

Κυβέρνηση Παρακρατικών

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ολα τα άλλα είναι μισόλογα.
Μας κυβερνούν "φαμίλιες" και συμμορίες εκπρόσωποι των οποίων κατέχουν δημόσιες θέσεις. Πρόσωπα "υπεράνω πάσης υποψίας", ποινικοί και δεσμοφύλακες, τηλεδημοσιογράφοι, κοσμικοί, σταρλετίτσες, εργολάβοι και νταβατζήδες, αστυνομικοί και απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων. Ολοι συνδέονται άμεσα και όχι έμμεσα, με όλους. Η συμμορία διατρέχει την ελληνική κοινωνία οριζοντίως και καθέτως. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα από την μια του άκρη έως την άλλη. Σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα αλλά και μεγάλες "εθνικές" υποθέσεις. Ξεπουλά και αγοράζει τους πάντες και τα πάντα. Κατέχει ΜΜΕ και εταιρείες ερευνών, κατασκευαστικές εταιρείες και βιομηχανίες.

Είναι το δικό μας Ερντεγόν. Η δική μας "προβιά". Και είναι στην εξουσία. Δεν προσπαθεί καν να την ανατρέψει...

Σχετικά:

>
Απίστευτα και όμως αληθινά;
Αρθρο της "Ε"

Αναρτήθηκε από ANemos

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τα χρυσά του θολωτού στο Μουσείο

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα περίφημα χρυσά του τάφου του περιφερειακού, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί αύριο στις 6.30 μ.μ. από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά.
Η έκθεση της νέας πτέρυγας του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που προετοιμάζεται πυρετωδώς από το έμψυχο δυναμικό της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο σημαντικά αρχαία ευρήματα, δίνοντας στον επισκέπτη την εντύπωση ότι βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τα πολύτιμα ευρήματα του τάφου, καθώς και οι αρχαιολογικοί θησαυροί, θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένες προθήκες, προκειμένου ο επισκέπτης να μπορεί να τα θαυμάσει ανά πάσα στιγμή.
Παλαιότερα και νέα ευρήματα, παρουσιάζονται σε ένα χώρο 500 τ.μ. περίπου, δίνοντας με εύληπτο τρόπο και πλούσιο εποπτικό υλικό το στίγμα τριών σημαντικών πόλεων που ήκμασαν στον μυχό του Παγασητικού Κόλπου, της Ιωλκού, των Φερών και της Αρχαίας Δημητριάδας.
Στο πεδίο των σημαντικών ευρημάτων συγκαταλέγονται τα ευρήματα στον περίφημο θολωτό τάφο του περιφερειακού, το οινομαγειρείο Ρωμαϊκής εποχής που αποκαλύφθηκε στην Αρχαία Δημητριάδα και άλλα.
“Όλα τα ευρήματα συνδυάζονται με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό, που κατατοπίζει τον επισκέπτη και συνδυάζονται με εν μέρει αναπαραστάσεις αρχαίων ευρημάτων σε φυσικό μέγεθος, όπως κλίβανος κεραμικού εργαστηρίου, εσωτερικό οικίας ελληνιστικής εποχής κλπ.
Ο επισκέπτης αποκομίζει, δηλαδή, μια πραγματική εικόνα του ανασκαφικού χώρου από όπου προέρχονται τα ευρήματα” τονίζει η προϊσταμένη της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ κ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου.
Η ξενάγηση στο μακρινό παρελθόν, ξεκινάει από την Ιωλκό και όπως εξηγεί η κ. Ιντζεσίλογλου “ θα παρουσιαστούν ευρήματα από τις πρόσφατες ανασκαφές στο Διμήνι, όπου σύμφωνα με τις νεώτερες μελέτες τοποθετείται πλέον η αρχαία Ιωλκός.
Συγκεκριμένα, αναφέρει, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ευρήματα από τον Μυκηναϊκό θολωτό τάφο του περιφερειακού, καθώς και στοιχεία από τους υπόλοιπους μεγάλους θολωτούς τάφους της περιοχής, ως εμβλήματα αντιπροσωπευτικά της δύναμης και της ισχύος των μυκηναίων ηγεμόνων”.
Παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία και από τους άλλους μυκηναϊκούς οικισμούς της περιοχής, όπως τα Πευκάκια, «το λιμάνι της Ιωλκού, όπως υπογραμμίζει η κ. Ιντζεσίλογλου, όπου οι ανασκαφές απέδειξαν ότι υπάρχει ένας σπουδαίος μυκηναϊκός οικισμός» και τον μυκηναϊκό οικισμό στα Παλαιά του Βόλου, όπου δίνεται έμφαση στην διαχρονική του διάσταση, με ευρήματα και εποπτικό υλικό.

Εντυπωσιακή περιήγηση στο χρόνο

Στην συνέχεια παρατίθενται γενικά στοιχεία για το πως η μυκηναϊκή πόλη εξελίχθηκε σε ισχυρές πόλεις-κράτη, με πρώτο σταθμό την πόλη των Φερών στα κλασσικά χρόνια.
Δίνεται έμφαση στον δημόσιο βίο, την οργάνωση του ισχυρού πολιτικού συστήματος, τις εμπορικές σχέσεις, τις λατρευτικές συνήθειες των Φεραίων και το πλούσιο υλικό που προέρχεται από το ιερό του Ηρακλή στη θέση Σπαρτιάς-Λατομείο κοντά στην περιοχή του Σέσκλου που έχει επίσης βρεθεί πρόσφατα.
“Κατόπιν, προχωρούμε στον ιδιωτικό βίο των πολιτών, παρουσιάζοντας στοιχεία από οικία ελληνιστικών χρόνων. Συγκεκριμένα, εξηγεί η κ. Ιντζεσίλογλου, παρουσιάζεται μερική αναπαράσταση του εσωτερικού ενός σπιτιού με τον εξοπλισμό του, ενώ στην συνέχεια δείχνουμε την βιοτεχνική δραστηριότητα της πόλης, με έμφαση στα κεραμικά εργαστήρια της ελληνιστικής εποχής και αναπαράσταση σε φυσικό μέγεθος, αρχαίου κλιβάνου με τα προϊόντα, τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι κεραμείς”.
Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή της οργανωμένης πόλης-κράτους, την οργάνωσή της, τους δρόμους, τις αγροικίες, το αμυντικό σύστημα, το λιμάνι και τα εν γένει στοιχεία που αποτελούν την μετάβαση από την κλασσική πόλη-κράτος στην ελληνιστική κοσμοπολίτικη και μεγαλοπρεπή Αρχαία Δημητριάδα.
Εντυπωσιακά είναι για τον επισκέπτη τα στοιχεία που μαρτυρούν το εύρος της Δημητριάδας και τα μεγάλα δημόσια κτίρια, όπως “το ανάκτορο, το θέατρο, ένα άλλο μεγάλο δημόσιο έργο το ρωμαϊκό υδραγωγείο, τις λατρείες της Δημητριάδας, η οποία ήταν κοσμοπολίτικη πόλη και τόπος όπου ζούσαν πολίτες από όλες τις περιοχές της Μεσογείου» επισημαίνει η κ. Ιντζεσίλογλου και προσθέτει « όλη αυτή η ενότητα κλείνει με την παρουσίαση ενός συμβολικού κτιρίου των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων, που είναι το γνωστό μαγειρείο της Δημητριάδας, που αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια».
Ουσιαστικός στόχος είναι “το Μουσείο να είναι προσιτό στο μέσο επισκέπτη, τους μαθητές, αλλά και στον κάθε πολίτη ο οποίος θέλει να πληροφορηθεί την ιστορία της περιοχής.
Μ' ένα ευχάριστο και διδακτικό τρόπο, οι επισκέπτες θα πάρουν πληροφορίες για το παρελθόν, γιατί όταν γνωρίζουμε το παρελθόν και την κληρονομιά των προγόνων μας, καταλήγει η κ. Ιντζεσίλογλου γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας”.
Γλυκερία Υδραίου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Νοικοκυρεμένο'' παρακράτος, με Υπουργική σφραγίδα!

Οι «νοικοκυραίοι» με την μολότοφ στο χέρι

8/7/2009

Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χρησιμοποίησε εναντίον διαδηλωτών η αστυνομία κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, την Τρίτη το βράδυ. Η ειρηνική πορεία, που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια, δέχτηκε τα ... πυρά των διμοιριών των ΜΑΤ, που μαζί με «αγανακτισμένους πολίτες», «εθελοντές κουκουλοφόρους» και πάσης φύσεως «νοικοκυραίους» από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είχαν κάνει φράγμα με τα σώματά τους, προκειμένου να απαγορεύσουν σε αλληλέγγυους πολίτες προς τους μετανάστες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Αυτόπτες μάρτυρες καθώς και οι παρακάτω φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι αστυνομικοί μαζί με τους παραπάνω «εθελοντές» παρεμπόδισαν βίαια διαδηλωτές (με μολότοφ, ξύλα και πέτρες) που κατευθύνονταν προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στην ... «δικιά» τους περιοχή!





Αναρτήθηκε από piazzadelpopolo

Και το κερασάκι στην τούρτα.......

H ανεξαρτησία των blogs από το κράτος-παρακράτος, πονάει πολύ τους “κυβερνώντες”, για κάτι σαν το παρακάτω…

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Κι επισήμως πια η κυβέρνηση στο πλευρό των νοσταλγών του χίτλερ, χρυσαυγίτες.Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο υφυπουργός υπεύθυνος για την Δημόσια Τάξη, και εισαγγελέας της Χούντας...
O Mαρκογιαννάκης χτες το βράδυ, και μετά την επίθεση συντρόφων σε φασίστες της συμμορίας στην πλ. Αττικής, και ενώ οι φασίστες ήταν συγκεντρωμένοι στον Αγ. Παντελήμονα περιμένοντας αδίκως την πορεία των αριστερών, επισκέφτηκε την πλατεία Αττικής αρχικά, για να συνδράμει τους χτυπημένους παρακρατικούς και κατόπιν πέρασε από τον Αγ. Παντελήμονα για να δώσει το ΟΚ στους χρυσαυγίτες για την επίθεση στην κατάληψη της Βίλλας. Πιο επίσημα δεν γίνεται λοιπόν.
Η κυβέρνηση έδωσε και επίσημα το ΟΚ για τις επιθέσεις των φασιστών, και 20 λεπτά αργότερα είχαμε επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας που βρίσκεται 3 στενά από την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα.
ATHENS INDYMEDIA
μέσω ΠΡΕΖΑ TV
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξεκίνησε επιτέλους η έκθεση για την ''Αθήνα 2004''

Ο Σαμαράς έκανε πράξη την έκθεση για την «Αθήνα 2004»

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις υπουργούς πολιτισμού… εξέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μέσα σε περίπου έξι μήνες κατάφερε να δημιουργήσει την έκθεση των στολών και των σκηνικών της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, μία έκθεση που έπρεπε να λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
Αυτό που δεν έκαναν οι Φάνη Πετραλιά, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης, το έκανε ο Αντώνης Σαμαράς που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.
Από κοντά - πολύ κοντά - μπορεί κάποιος να δει στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Πάρκο Στρατού, Γουδί) όσα είδαν περίπου 4 δις τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο στις 13 Αυγούστου 2004, όσα τους έκαναν να… παραμιλάνε.
Και μιλάμε για επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά που δείχνει να εργάζεται αθόρυβα και μεθοδικά γιατί δεν περίμενε όπως ίσως οι προκάτοχοί του να ετοιμαστεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» στο κτίριο που σήμερα (πρώην IBC) στεγάζεται το “Golden Hall”, αλλά βρήκε άλλο χώρο με σκοπό να λειτουργήσει.
Βέβαια ξέρετε ότι αυτή η έκθεση έπρεπε να λειτουργεί από τα τέλη του 2004 και να είναι μέσα σε όλους τους ξένους τουριστικούς οδηγούς μέχρι και το 2008. Και αυτό γιατί τέτοιου είδους οι εκθέσεις συγκεντρώνουν τα 4 πρώτα χρόνια, μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα δηλαδή, τόσο κόσμο όσο σε 20 χρόνια όταν περάσει η τετραετία.
Και δεν το λέμε στην τύχη. Υπάρχουν στοιχεία από άλλες πόλεις που λειτούργησαν και λειτουργούν μουσεία τέτοιου είδους, όπως η Σεούλ.
Η έκθεση με τον τίτλο: «Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Κοστούμια – Σκηνικά – Τιμή στους Εθελοντές» εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη το βράδυ και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του ΥΠ.ΠΟ., σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και την Εθνική Γλυπτοθήκη – Εθνική Πινακοθήκη/Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη.

Αναρτήθηκε από greek-Olympics

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Από την Οικολογική ομάδα Βέροιας, πήρα πριν από δυο μέρες το παρακάτω μήνυμα:
Η ανακύκλωση στην Ημαθία γίνεται όπως γίνεται.
Όμως, λίγο περισσότερη προσοχή σε ευαίσθητα δεδομένα εκατοντάδων ασθενών, είναι απαραίτητη.
Σήμερα, ολόκληρη κούτα με ιατρικές εξετάσεις και με ονόματα ασθενών, βρισκόταν πάνω στην άσφαλτο, λίγο πρίν από τον ούτως ή άλλως, απαράδεκτο χώρο συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών, στην κοίτη του Αλιάκμονα.
Ο αέρας, σκόρπησε πολλά από τα έγγραφα του ΙΚΑ και άλλα πατήθηκαν από αυτοκίνητα.
Δεν είναι δυνατόν, προσωπικά στοιχεία πολιτών, να διαχειρίζονται με τέτοια προχειρότητα. Λίγο περισσότερη προσοχή, είναι αναγκαία.

Το μήνυμα συνοδεύεται κι από φωτογραφίες παραπεμπτικών και άλλων εγγράφων με τα στοιχεία των ασθενών, τα οποία δεν δημοσιεύω για ευνόητους λόγους.
Αν ενδιαφερθεί κατά λάθος κανείς ανευθυνοϋπεύθυνος, είναι στη διάθεσή του!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κινητοποιήσεις απ' τους εργαζόμενους στον Ο.Σ.Ε.

Την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που αφορά στην ανασυγκρότηση του ΟΣΕ και στη μισθωτή εφεδρεία, ζητούν οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας, που υλοποιώντας αποφάσεις της Ομοσπονδίας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενόψει της επικείμενης κατάθεσής του στη Βουλή, με τρίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες, αλλά και 24ωρη απεργία την ημέρα της κατάθεσής του από τον υφυπουργό Μεταφορών.
Σύμφωνα με την απόφαση, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν για διάστημα δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 13 και στις 17, 20 και 23 Ιουλίου, από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί, από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα.
Επίσης, εκτός από την 24ωρη απεργία, υπάρχει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Δημήτρη Ιατρόπουλο που παραβρέθηκε χθες στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στο Βόλο, να ληφθεί απόφαση και για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Και άλλες μορφές αγώνα

Σημειώνεται ότι σε τοπικό επίπεδο, εκτός από τις στάσεις εργασίας, έχει ληφθεί απόφαση και για την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο Βόλο, αλλά και για άλλες μορφές αγώνα.
«Η πρόταση της Ομοσπονδίας, έχει να κάνει μόνον με μία απόφαση, που είναι η απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου», τόνισε μετά το τέλος της συνέλευσης των σιδηροδρομικών ο κ. Ιατρόπουλος, για να διευκρινίσει πως οι σιδηροδρομικοί δεν συζητούν καμία άλλη ρύθμιση και καμία άλλη διατύπωση.
«Ο κ. Στυλιανίδης ζητάει να επιλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε, αλλά αυτό δεν θα γίνει. Οι σιδηροδρομικοί παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν δεν δέχονται να υπαχθούν σ’ ένα σύστημα που διαρκώς θα απειλεί τη μισθολογική και την υπηρεσιακή τους παρουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της ΠΟΣ.

Αποφασιστικότητα και ενωτικό κλίμα στις τάξεις των σιδηροδρομικών απέναντι στο σχέδιο ανασυγκρότησης του ΟΣΕ και στο ζήτημα της μισθωτής εφεδρείας, διέκρινε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας κ. Γιάννης Πουλαράκης.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Σιαφάκας, υποστήριξε ότι με τις κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί θα καταφέρουν να μην περάσει αυτό το «αντεργατικό τερατούργημα», όπως το χαρακτήρισε, επισημαίνοντας ότι εκτός από τους εργαζόμενους, θα πλήξει και το επιβατικό κοινό με τις αυξήσεις των εισιτηρίων και τις καταργήσεις των δρομολογίων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Νέες μεγάλες καθυστερήσεις στον Περιφερειακό

Τα εργοτάξια του περιφερειακού Βόλου είναι νεκρά.
Ο ανάδοχος της εργολαβίας-σκούπα εξαφανισμένος και η διαδικασία έκπτωσής του, παρά το τελεσίγραφο που έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, παραμένει στα χαρτιά.
Η συνοικία της Νέας Δημητριάδας δεινοπαθεί από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.
Στη Ν. Ιωνία οι κίνδυνοι είναι καθημερινοί από την έλλειψη του τελικού ασφαλτοτάπητα και επαρκούς φωτισμού.
Η σήραγγα και η κοιλαδογέφυρα καρκινοβατούν, ενώ στάσιμο παραμένει το τελευταίο τετράμηνο η προσωρινή σύνδεση για την άμεση πρόσβαση των φορτηγών της ΑΓΕΤ στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας.
Τρεις μήνες μετά από την εκδίκαση, η δικαστική απόφαση για τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων στην Αγριά, δεν έχει ακόμη εκδοθεί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία απαλλοτρίωση που έγινε πριν λίγα χρόνια και ακυρώθηκε λόγω μη καταβολής της αποζημίωσης.
Αυτή είναι η εικόνα που περιέγραψε για τον περιφερειακό Βόλου χθες σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, νιώθοντας ως πρόεδρος της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου την υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες, από τη στιγμή που κανείς εκ μέρους της πολιτείας δεν τηρεί την αυτονόητη αυτή υποχρέωση.
Ο κ. Παπατόλιας σχολίασε τη στάση που τηρούν ελάχιστοι κάτοικοι της Αγριάς, οι οποίοι –αν και έχουν χίλια δίκια, όπως είπε, να διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι τους- αρνούνται να εισπράξουν την προκαταβολή της απαλλοτρίωσης, ώστε να προχωρήσει το έργο, κρατώντας σε ομηρία ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.
(εδώ ο Μαγνήτης έχει μια ένσταση: Aν ήταν δικά σου κ. Νομάρχη, θά' παιρνες την προκαταβολή και για τα υπόλοιπα τρέχα γύρευε; Να τα σκάσει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τις απαλλοτριώσεις και γρήγορα! Μόνο για τους μεγαλοεργολάβους έχει λεφτά;)
Τρεις μήνες πριν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να «υιοθετήσει λύσεις θεσμικής αυτοδικίας», υπενθύμισε ο νομάρχης. Τότε η Νομαρχία είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάβει με δικούς της πόρους την ασφαλτόστρωση των 700 μέτρων στην περιοχή του τάφου, εάν οι εργασίες δεν προχωρήσουν άμεσα.
Ο λόγος ήταν ότι ο ανάδοχος είχε σταματήσει τις εργασίες, επικαλούμενος τη διακοπή ροής χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ από το Νοέμβριο 2008.
Στις αρχές του 2009 τα οφειλόμενα προς την κατασκευάστρια εταιρία ποσά καταβλήθηκαν, όμως ο ανάδοχος δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.
Τον Ιανουάριο το ΥΠΕΧΩΔΕ με ειδικές προσκλήσεις έδωσε καταληκτική προθεσμία στον εργολάβο να ολοκληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ειδάλλως θα κηρύσσονταν έκπτωτος. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον νομάρχη, κάλεσε τη ΜΕΛΚΑ (ανάδοχο της σήραγγας και της κοιλαδογέφυρας) να ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση των 700 μέτρων.
Μετά από αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπατόλιας, η εργολαβία-σκούπα δεν συνεχίζεται, η Νέα Δημητριάδα υποφέρει και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αναγκάζεται να μεταφέρει τα παιδιά στα σχολεία τους από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, στην περιοχή του Κραυσίδωνα, αφού δεν υπάρχουν διαβάσεις.
Όλες οι εκκρεμότητες για τον περιφερειακό που είχαν καταγράψει σε κοινό υπόμνημά τους ο νομάρχης και οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας τον περασμένο Απρίλιο παραμένουν στο σύνολό τους.
«Τότε μας κατηγόρησαν ότι ασκούσαμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Στους τελευταίους τρεις μήνες και ενόψει των ευρωεκλογών δεν κάναμε καμία δημόσια παρέμβαση. Η κατάσταση όμως δυστυχώς παραμένει εκεί που ήταν πριν από τρεις μήνες.
Ο ανάδοχος παραμένει εξαφανισμένος, το ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχίζει να μην προωθεί την έκπτωση και την απ’ ευθείας ανάθεση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, η ολοκλήρωση της εξόδου καρκινοβατεί, η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις το ίδιο», δήλωσε ο νομάρχης.
Τα ερωτήματα, είπε, είναι πολλά, αλλά στάθηκε σε δύο: «Γιατί επιτέλους το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο λαλίστατος γενικός γραμματέας του κ. Κατσιγιάννης, που μας επιτίθεται βαφτίζοντας «κομματισμό πατριωτισμό» τη διεκδικητική στάση της ΝΑΜ, δεν παρεμβαίνει για να δοθούν λύσεις με αρχή την έκπτωση αναδόχου σκούπα κλπ.;
Γιατί αφήνει να εξελίσσεται η εργολαβία «σκούπα» σε μια νέα εργολαβία «Μπαλάφα;»
Αναφερόμενος στη δήλωση παραίτησης του Δ. Κατσιγιάννη, λόγω λίστας ευρωεκλογών και στην παραμονή τελικά της θέσης του μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού πείστηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο κ. Παπατόλιας σχολίασε:
«Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι πολίτες της Μαγνησίας δεν πείθονται. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Δεν τους αφορούν ούτε τα εσωτερικά της λειτουργίας της κυβέρνησης ή των κομμάτων ούτε οι προσωπικοί σχεδιασμοί των κυβερνητικών στελεχών.
Απαιτούν ένα και μόνο πράγμα: την ολοκλήρωση του περιφερειακού».
Ως μοναδικό τρόπο για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του έργου ανέφερε την εγρήγορση και αγωνιστική στάση των φορέων και των πολιτών της περιοχής, διαφορετικά «δεν θα υπάρξει φως στον περιφερειακό».
Η Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία δεν έχει συνεδριάσει εδώ και τρεις μήνες, πρόκειται να συγκληθεί σε συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, ενημέρωσε ο κ. Παπατόλιας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Αναδιανομή προσφύγων» προωθεί η Κομισιόν

Ενα πρόγραμμα «εσωτερικής αναδιανομής προσφύγων» προωθεί η Κομισιόν στην προσπάθειά της να ανακουφίσει τις νότιες χώρες της Ε.Ε. από τις πιέσεις του κύματος μετανάστευσης.

Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Μάλτα, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών που καταλήγουν στις ακτές τους στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η Κομισιόν εκτιμά ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους με το να μοιραστούν το βάρος της μετανάστευσης και να υποδεχτούν κι εκείνα έναν αριθμό προσφύγων.

Το παράδειγμα δίνει η Γαλλία που υποδέχθηκε χθες περίπου εκατό πρόσφυγες που είχαν φτάσει από το Κέρας της Αφρικής στη Μάλτα.
Ο επίτροπος Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, ελπίζει ότι μέχρι το φθινόπωρο θα πάρουν τη σκυτάλη και άλλα κράτη-μέλη.
Το πρόγραμμα αυτό της «εσωτερικής αναδιανομής προσφύγων» θα εφαρμοστεί σε εθελοντική βάση και, ως κίνητρο, η Κομισιόν δεσμεύεται να αναλάβει τα έξοδα ενσωμάτωσης των προσφύγων για ένα χρόνο.
Το πρόγραμμα αφορά πρωτίστως τη Μάλτα, όπου ο αριθμός των μεταναστών που αποβιβάστηκαν το 2008 στις ακτές της ξεπέρασε τον αριθμό των γεννήσεων, κι ακολουθούν η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, το 2008 διέσχισαν τη Μεσόγειο με στόχο να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη πάνω από 67.000 άνθρωποι.
Περισσότεροι από τους μισούς κατέληξαν στη Μάλτα και την Ιταλία.
ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγή: Le Monde)ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Πηγή:infognomonpolitics.blogspot.com
Αναρτήθηκε από Cocktail News
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κατάληψη εργαζομένων στη ΔΕΗ Βόλου

Κατάληψη στο Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού από το προσωπικό της ΔΕΗ στο Βόλο. Οι εργαζόμενοι με λουκέτα και αλυσίδες έκλεισαν την είσοδο του Γραφείου,
με αποτέλεσμα εξαιτίας της κινητοποίησης του προσωπικού να μην κατατεθεί καμία προσφορά.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη μετεγκατάσταση του Γραφείου στο κέντρο της πόλης, αφού όπως υποστηρίζουν αντί να εξυπηρετούνται θα ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Επιχείρησης.
Το παράδοξο είναι ότι τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ περιοχής Βόλου είχαν εγκαίρως εκφράσει τις ενστάσεις τους για την επιλογή της λειτουργίας νέου Γραφείου στο Κέντρο, ωστόσο αγνοήθηκαν και αυτό προκάλεσε την χθεσινή κατάληψη.

Οι συνδικαλιστές αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του ΤΑΥΤΕΚΟ, όπου πρόεδρος είναι ο Κων. Μπούρχας από τον Αλμυρό, καθώς όπως αφήνουν να εννοηθεί έχει ήδη ειλημμένη απόφαση το νέο κτίριο που προγραμματίζεται η μετεγκατάσταση των Γραφείων να βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο κέντρο της πόλης.
Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά την προκήρυξη Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την στέγαση των Υπηρεσιών του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ Βόλου (ΓΑΠ ΒΟΛΟΥ).
Τα σωματεία του Βόλου είχαν ενημερώσει για την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων της Περιοχής Βόλου με την οποία αποδέχονταν μεν την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γ ΑΠ ΒΟΛΟΥ και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών Συνταξιούχων και Εργαζομένων, αλλά είχαν προτείνει το κτίριο που θα στεγάσει αυτές τις υπηρεσίες να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Έδρα της Περιοχής Βόλου, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων.

Ο νέος διαγωνισμός που προκηρύχθηκε σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, γι’ αυτό και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απευθύνονται μία σειρά από ερωτήματα, όπως ποιοι αποφάσισαν την προκήρυξη του Διαγωνισμού χωρίς να ληφθεί υπόψη η θέση και η άποψη των εργαζομένων, αλλά και ποιοι ενημερώθηκαν και εξουσιοδοτήθηκαν να ψάξουν για κτίριο μεταστέγασης στο κέντρο της πόλης.
«Μήπως η όλη διαδικασία εξυπηρετεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των ασφαλισμένων και σίγουρα όχι τους εργαζόμενους;» αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι και συνεχίζοντας απευθύνουν το ερώτημα, γιατί έχει απαλειφτεί από την προκήρυξη η παράγραφος που υπήρχε στην προηγούμενη για αναζήτηση κτιρίου σε κοντινή απόσταση από την έδρα της περιοχής Βόλου.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την μετακίνηση των Γραφείων.
Αφήνουν μάλιστα αιχμές ότι επιχειρείται να «εξυπηρετηθούν συμφέροντα άλλης μορφής από αυτά που οφείλει να προσφέρει το Γραφείου στο Βόλο» και ζητούν από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την άμεση παρέμβασή της για την προστασία των συμφερόντων των ασφαλισμένων και της επιχείρησης.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Να συμπληρώσω στο ρεπορτάζ ό,τι ο κ. Μπούρχας Κων/νος που είναι Πρόεδρος στο ΤΑΥΤΕΚΟ, είναι και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλμυρού!!!
Οι εργατοπατέρες, βρίσκουν πάντα τον τρόπο για να βγάζουν το παντεσπάνι τους!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Από το 2008 γνωστή η ρύπανση στη Μακρινίτσα!

Για τη διοίκηση της μονάδας Ραντάρ της Αεροπορίας στο Πλιασίδι η μόλυνση με πετρελαιοειδή κοντά στην πηγή «Βλαχογιάννη» της Μακρινίτσας ήταν γνωστή τουλάχιστον από το 2008.
Και όμως χρειάστηκε η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή να… βγει εκτός στρατοπέδου, για να δηλώσουν ανώτεροι και υπουργείο ότι δίνουν «όσα-όσα» για την αποκατάσταση του προβλήματος.
Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η δημοσιοποίηση του προβλήματος σήμανε κατάσταση συναγερμού.
Πολυμελές κλιμάκιό τους αφίχθη χθες στο Βόλο, προχώρησε σε αυτοψία του υπαίτιου για τη ρύπανση του πόσιμου νερού της Μακρινίτσας βόθρου με πετρέλαια μέσα στη μονάδα και συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία.
Στο εσωτερικό της μονάδας στο μεταξύ αναζητούνται υπηρεσιακές ευθύνες μέσα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Έξω από τη μονάδα, κοινοτική αρχή, εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κάτοικοι αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων από τα πρώτα δείγματα νερού.
Ο αρχηγός του ΓΕΑ μετέφερε μέσω των υφισταμένων του ότι υπάρχει διάθεση να δοθεί οποιαδήποτε διοικητική και οικονομική διευκόλυνση για να αποκατασταθεί η ρύπανση του εδάφους και των πηγαίων υδάτων στην περιοχή της κοινότητας Μακρινίτσας.
Σε επικοινωνία δε που είχε χθες μαζί του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας ενημέρωνε ότι το πρόβλημα με τον εγκαταλελειμμένο σήμερα βόθρο ξεκίνησε από το 2008.
Τότε είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, είχε κατασκευαστεί μια στεγανοποιημένη δεξαμενή και μετά άγνωστο…
Μετά την αυτοψία χθες στη μονάδα το κλιμάκιο του ΓΕΑ συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή της αντινομάρχη Νατάσας Οικονόμου και του προέδρου της Μακρινίτσας Γιάν. Κερασιώτη.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον διευθυντή Υποδομής και Έργων, Σμήναρχο Γ. Οικονόμου, δύο στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος, γιατρό του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας του ΥΕΘΑ, δύο στελέχη του ΑΤΑ από τη Λάρισα και το Διοικητή της μονάδας RADAR κ. Μιχαλόπουλο.
Οι επιτελείς του υπουργείου αναγνώρισαν τις ευθύνες της Αεροπορίας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Μακρινίτσας και δήλωσαν τη διάθεση της ηγεσίας του Σώματος για πλήρη αποκατάσταση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, της ζημιάς που έχει προκληθεί, ενώ ζήτησαν τη συνεργασία της κοινότητας και της Νομαρχίας για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών.
Υποσχέθηκαν ότι η Αεροπορία θα κινηθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα για την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για την περιβαλλοντική αποκατάσταση τόσο της περιοχής εντός του στρατοπέδου, όσο και έξω από αυτό, αλλά και την πρόθεσή τους να προβούν στις αναγκαίες διοικητικές και οικονομικές διευκολύνσεις, προκειμένου να ληφθούν σε πρώτη φάση τα άμεσα μέτρα που θα κριθούν απαραίτητα από τις τοπικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η αντινομάρχης και ο πρόεδρος της κοινότητας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εξέλιξη αυτή και δήλωσαν ότι θα ενημερώσουν την Αεροπορία για τα άμεσα μέτρα που θα κριθεί αναγκαίο να ληφθούν μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των δειγματοληψιών, καθώς και τη βούληση των φορέων που εκπροσωπούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να συμβάλουν στην ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στο μεταξύ ο κ. Σούρλας μετά την επικοινωνία του με τον αρχηγό του ΓΕΑ δήλωνε ότι δεν δικαιολογούνται τέτοιες εξελίξεις και ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα έγκαιρα.
Το θέμα, είπε, πρέπει να απασχολήσει όλες τις στρατιωτικές μονάδες, ενώ υπενθύμισε το μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης γεωτρήσεων από το 304 ΠΕΒ, πριν από επτά χρόνια και την αχρήστευση μιας γεώτρησης από διείσδυση χρωμίου, το οποίο είχε αναδείξει.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΤΕΕ Μαγνησίας: Απόσυρση της τροπολογίας για ημιυπαίθριους

Την έντονη διαφωνία του στην τροπολογία για τους ημιυπαίθριους χώρους, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της , ζητά με επιστολή του στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά, το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Όπως τονίζει, τα μέτρα και τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν είναι σίγουρο ότι δεν θα λύσουν το πρόβλημα, καθώς δεν αντιμετωπίζεται επί της ουσίας κα αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι χώροι δεν νομιμοποιούνται, και παραμένουν εκτεθειμένοι στην όποια πολιτική ή δικαστική μελλοντική απόφαση.

Η μόνη λύση είναι η έναρξη ενός σοβαρού συνολικού διαλόγου, για την ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η κατατεθείσα τροπολογία για την «τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων»: Είναι μέτρο αμφιβόλου Συνταγματικότητας αφού κατά την κρίση μας προσκρούσει σε θεμελιώδεις διατάξεις του καταστατικού χάρτη της χώρας μας.

«Τακτοποιεί» έναντι ανταλλάγματος παράνομες αλλαγές χρήσης σε ημιυπαίθριους χώρους, υπόγεια και γκαράζ αλλά δεν τις νομιμοποιεί κατά την έννοια του ΓΟΚ σε πολεοδομικό επίπεδο. Ομολογείται ευθέως και ρητά ότι το μέτρο είναι εισπρακτικού χαρακτήρα όπως αναφέρεται και στην ίδια την αιτιολογική έκθεση. Δεν διευκρινίζεται στο Σ/Ν αν οι «τακτοποιηθέντες» ημιυπαίθριοι χώροι θα αποτελούν στο εξής χώρους κυρίας χρήσεως μεταβιβάσιμους και μετεγγραφόμενους σαν τέτοιοι στο υποθηκοφυλακεία της χώρας ή στα κατά τόπους κτηματολόγια.

Οι ημιϋπαίθριοι χώροι ήταν και είναι αναγκαίοι καθώς είναι βασικό εργαλείο βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και, μάλιστα, στις ελληνικές συνθήκες. Τέλος νομιμοποιεί παρανομίες και γεννά τεράστιες αδικίες, δεδομένο ότι ο νόμιμος ουσιαστικά τιμωρείται και ο παράνομος επιβραβεύεται.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Ξάφρισαν» τρεις εξωλέμβιες στις Νηές

Κλοπές τριών ακόμα εξωλέμβιων μηχανών σημειώθηκαν στις Νηές, ενάμιση μήνα περίπου μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε Χοροστάσι και παραλία Αλμυρού, όπου εκλάπησαν εφτά μηχανές. Και αν κρίνουμε από τη συχνότητα επανάληψης των περιστατικών, που καταγράφονται και στη γειτονική Βόρεια Εύβοια, την περιοχή την λυμαίνεται σπείρα, πιθανώς αλλοδαπών.
Πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου στο τελωνείο του Προμαχώνα οι αρχές εξάρθρωσαν σπείρα Βουλγάρων στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα σύνορα ένα μεγάλο αριθμό εξωλέμβιων μηχανών, που όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένες. Δυστυχώς όμως σε αυτή την «καραβιά», δεν υπήρχε καμία κλαπείσα μηχανή από την περιοχή μας.

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στον όρμο των Νηών. Σύμφωνα με λιμενικές πηγές το κύκλωμα παίρνει τις βάρκες στα ανοιχτά της θάλασσας και εκεί πραγματοποιεί την αφαίρεση των μηχανών, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό από τυχόν περαστικούς.
Προανάκριση για τα νέα περιστατικά διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιαπολέως.
Τα τέσσερα νέα περιστατικά αναδεικνύουν την ανεπαρκή αστυνομική και λιμενική κάλυψη της περιοχής, ελέω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού και μηχανικών μέσων. Ο Αστυνομικός Σταθμός Σούρπης καλύπτεται με δύο αστυνομικούς μόνο τις πρωινές ώρες, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης δεν διαθέτει πλωτή φουσκωτή λέμβο για να πραγματοποιεί περιπολίες.
Εν τω μεταξύ, ευθύνες υπάρχουν και από την μεριά των ιδιοκτητών των σκαφών, αφού επιλέγουν να μην ασφαλίζουν τις μηχανές τους, ενώ δεν λαμβάνουν και τα απαραίτητα μέτρα κλειδώματος των μηχανών τους, πάνω στις βάρκες, όταν απουσιάζουν.
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μάγεψαν Βασίλης και Scorpions στο Αλκαζάρ

Οι ανεπανάληπτοι «Scorpions», που βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο Αλκαζάρ, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στη Λάρισα.
Ο συναυλιακός χώρος κατακλύστηκε από κόσμο, καθώς περίπου 15.000 φαν των «γερολύκων» της ροκ συγκεντρώθηκαν για να ζήσουν μία βραδιά μοναδική... και την έζησαν!
Από τις 7 το απόγευμα που άνοιξαν οι πόρτες του γηπέδου, ο κόσμος άρχισε να μπαίνει στο συναυλιακό χώρο και να περιμένει καρτερικά τη μεγάλη στιγμή.
Μέχρι την έναρξη της συναυλίας, οι κερκίδες, αλλά και η αρένα είχαν γεμίσει ασφυκτικά, αν και οι Λαρισαίοι εξακολουθούσαν να έρχονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Ασφυκτικά, όμως, είχαν γεμίσει και οι ταράτσες και τα μπαλκόνια των διπλανών σπιτιών, με κόσμο που απόλαυσε τη συναυλία... δωρεάν.
Στις 8.30 ακριβώς ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βγήκε στη σκηνή και σήκωσε την πρώτη «θύελλα», με το τραγούδι «Χρόνια πολλά», γιορτάζοντας έτσι, όπως είπε, τα 35 χρόνια παρουσίας του στο μουσικό στερέωμα.
Ακολούθησαν παλιές και νέες επιτυχίες, όλες συνοδευόμενες από την έκφραση αγάπης του κόσμου στο πρόσωπό του.

Στις 10:20 περίπου και ενώ είχε βραδιάσει, το γήπεδο φωτίστηκε από την είσοδο των «Scorpions», και σείστηκε ταυτόχρονα από τα χειροκροτήματα και τα ουρλιαχτά των φαν.
Το θρυλικό συγκρότημα ξεσήκωσε τον κόσμο κυρίως με τις παλιές του επιτυχίες, όπως το «Rock you like a hurricane», «Wind of change», «Send me an angel» κ.ά.

Μοναδική στιγμή το ντουέτο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τους «Σκορπιούς» στο τραγούδι «Holiday», το οποίο απογείωσε τους χιλιάδες οπαδούς της ροκ.
Ξεχώρισε βέβαια και το σόλο του ντραμίστα, που χειροκροτήθηκε από όλους όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για την ενδυμασία του, αφού φορούσε τη φανέλα της ΑΕΛ!

Μικροί και μεγάλοι ενώθηκαν κάτω από τη μουσική ενός συγκροτήματος που έχει αφήσει ιστορία στη δισκογραφία.
Από μικρά παιδιά μέχρι και μεσήλικες, όλη μια μεγάλη παρέα τραγουδούσαν και χόρευαν στον ίδιο ρυθμό, αυτό των «Scorpions».
Παρέες, οικογένειες αλλά και κόσμος από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όπως τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, βρέθηκαν προχθές στο γήπεδο Αλκαζάρ και αποζημιώθηκαν για την επιλογή τους, καθώς αυτή η συναυλία θα τους μείνει αξέχαστη.
Από ASTRATV


Να προσθέσω στο ρεπορτάζ, τα εξής:
Ο κόσμος ήταν πάνω από 20.000 άνθρωποι, αφού μόνο το πέταλο πίσω απ' την σκηνή δεν είχε κόσμο. Όλες οι υπόλοιπες κερκίδες ήταν γεμάτες και στην αρένα (ο μισός αγωνιστικός χώρος) δεν έπεφτε καρφίτσα!
Να διορθώσω ότι ο ντράμερ, δεν φορούσε απ' την αρχή τη φανέλα της ΑΕΛ, αλλά τη φόρεσε στη διάρκεια του σόλο, όπου βέβαια έγινε χαμός!
Το δε ανθρώπινο μωσαϊκό, από έφηβους, από οικογένειες με παιδάκια 4-5 χρόνων μέχρι 50ρηδες κι 60ρηδες, ήταν εκπληκτικό κι απίστευτο, τόσο για την σύνθεσή του όσο και για τον παλμό του! Η περιφέρεια διψάει για μεγάλες συναυλίες!
Μοναδικό μελανό σημείο της συναυλίας, η μεγάλη αναμονή απ' την στιγμή που έφυγε ο Βασίλης απ' την σκηνή μέχρι να βγουν οι Scorpions. Ξεπέρασε τα τρία τέταρτα!
Για τους διοικούντες την πόλη που φιλοξένησε ένα τέτοιο γεγονός, τι να πω;
Είναι επιεικώς απαράδεκτοι (!) αφού δεν πήραν κανένα μέτρο ούτε για την κυκλοφορία, ούτε για την στάθμευση των χιλιάδων αυτοκινήτων, που πήγαν απ' όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.
Από το Βόλο για να φτάσω στη Λάρισα έκανα 35΄λεπτά κι απ' το ΑΤΑΔ μέχρι το Αλκαζάρ 1 ώρα κι ένα τέταρτο(!), χώρια το χρόνο για να βρω παρκάρισμα (άλλη μισή ώρα)!
Η Τροχαία υπήρχε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, μόνο μπροστά στο Αλκαζάρ.
Ας είναι καλά οι Scorpions κι ο Βασίλης, που μας αποζημίωσαν με την εμφάνισή τους!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στα κάτεργα οι αλήτες...


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του κοινοτάρχη Γραμματικού, του οδηγού του και άλλων πέντε κατοίκων για τα επεισόδια στο χώρο που πρόκειται να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ.

Εις βάρος του κοινοτάρχη και του οδηγού του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ηθικής αυτουργίας σε αυτήν και αντίστασης κατά της Αρχής. Η δικογραφία ανατέθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Σε συμπαράσταση του εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έφτασαν στην Ευελπίδων ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Εις βάρος των πέντε κατοίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία (του Κοινοτάρχη) και η δικογραφία ανατέθηκε για τη διενέργεια ανάκρισης στην 25η τακτική ανακρίτρια.

από in.gr

ΚΕΝΤΡΙ : Τι, μόνο ποινική δίωξη; Στα κάτεργα οι αλήτες, να σπάνε πέτρες κάτω από τον ήλιο, με βούρδουλα και σιδερένια μπάλα στο πόδι, που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι!!!

Λιθοβολισμός στο κέντρο στο ΟΑΚΑ και λίγο σας λέω, ακούς εκεί τους εγκληματίες, που σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι, πού νομίζουν ότι βρίσκονται; Σε καμιά Ουγκάντα;

Εδώ είναι Ελλάδα, το Κράτος δεν είναι παίξε-γέλασε, η εγκληματικότητα θα παταχθεί, απ' όπου κι αν προέρχεται!!!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Mirko Tremaglia, ένας φασίστας για το ''ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ''

Ένας Ιταλός φασίστας εναντίον του Berlusconi, για το νόμο που ποινικοποιεί την παράνομη μετανάστευση!

ΤΟ “ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ”, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ MARONI, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΩΣ “ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ” (IL “REATO DI IMMIGRAZIONE CLANDESTINA”, A FIRMA MARONI, CHE IN TERMINI LEGALI NON “ESISTE”, politicamentecorretto, 9 Ιούλη 2009)
Τα παραπάνω καταθέτει σήμερα σε συνέντευξή του ο φασίστας Mirko Tremaglia, ένας πρώην υπουργός Μετανάστευσης και σήμερα βουλευτής του Berlusconi!
Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο Tremaglia:
«Οι Ιταλοί μετανάστες καταξιώθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, εναντίον αντιδημοκρατικών διακρίσεων. Κι αυτό είναι μια αλήθεια εμφανής στην ιστορία μας…
Σήμερα εφευρέθηκε το “αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης”, που σημαίνει κτύπημα των μεταναστών που δεν έχουν διαπράξει καμία παραβίαση της νομοθεσίας, που δεν έχουν προσβάλει το δικαίωμα κανενός…
Σαν βουλευτής αντιδρώ δυναμικά σ’ αυτό…
Κατεβαίνω στο δρόμο για να υπερασπίσω τα δικαιώματα αυτού που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του, για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του…
Θεωρούσαμε ιερό τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των Ιταλών μεταναστών στο εξωτερικό και δεσμευόμαστε να αρθεί αυτή η “νομική παρεκτροπή”, που “εφεύρε” μια αδιανόητη διάταξη για να χτυπήσει εκατομμύρια ανθρώπων που εργάζονται, ή θέλουν να εργαστούν στην Ιταλία…»
Ποιος είναι ο Mirko Tremaglia και γιατί τον χαρακτηρίσαμε φασίστα:

- Εντάσσεται στο φασιστικό κόμμα του Μουσολίνι σε ηλικία 17 ετών (1942)
- Στέλεχος του νεοφασιστικού κόμματος Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα – Εθνική Δεξιά (Movimento Sociale Italiano-Destra Nazionale) (1948)
- Βουλευτής του νεοφασιστικού κόμματος Movimento Sociale Italiano-Destra Nazionale (1972)
- Βουλευτής της δεξιάς (Μπερλουσκόνι) το 2001
- Υπουργός Μετανάστευσης στις κυβερνήσεις της δεξιάς, από το 2001 ως το 2006
- Σήμερα βουλευτής της δεξιάς (Μπερλουσκόνι)
Ας δει κι αυτό ο κ. Καραμανλής, που αντέγραψε τον ρατσιστικό νόμο του αδελφού Berlusconi, αλλά κι όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από πολιτική μυωπία…
Λέτε να δούμε αλλαγή στάσης του Καρατζαφέρη;
Τι να προσθέσουμε;
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πόσους ρατσιστές χωράει η Ελλάδα?


Μικρό λεξικό καθημερινών όρων.
Ανασφάλεια: αίσθημα καχυποψίας προς τον συνάνθρωπο σου διότι η αποξένωση και ο διαχωρισμός μεταξύ μας έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που μαθαίνουμε για τον γείτονα μας όχι από τη πλατεία όπου κάθεται αλλά από τις ειδήσεις και της μεσημεριανές εκπομπές. Οι δημοσιογράφοι σε ρόλο ιεροκήρυκα σπέρνουν το φόβο, το μίσος και την καχυποψία.
Εγκληματικότητα: να παραβαίνεις νόμους που στοχεύουν στην ηθική, οικονομική και φυσική σου εξόντωση, οι οποίοι βασίζονται σε ρατσιστικά (φυλετικά, εθνικά , θρησκευτικά) κριτήρια και εφαρμόζονται από οπαδούς του νόμου και της τάξης, οι οποίοι ξεκίνησαν τις σταδιοδρομίες τους επί χούντας. Οι βασανισμοί, οι εξευτελισμοί, οι δολοφονίες στα σύνορα και στα κρατητήρια των ξένων από μανιακούς ψυχασθενείς με στολή, όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά συνήθως επιβραβεύονται επαγγελματικά και κοινωνικά.
Δικαιοσύνη: το να παίρνεις κατά μέσο όρο τα διπλάσια χρόνια ποινής για το ίδιο αδίκημα από έναν ντόπιο, ειδικά άμα είσαι αλβανός. Το να περιμένεις από 6 μήνες έως τρία χρόνια για να δικαστείς (το 70 % των ξένων στις φυλακές είτε περιμένουν να δικαστούν είτε μέσα για παράβαση του νόμου περί παράνομης εισόδου) και αν αποδειχθεί τελικά η αθωότητα σου να μην αποζημιώνεσαι αλλά να ευχαριστείς τη μοίρα σου που σε αφήνουν. Το να απελαύνεσαι (καινούργια τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή) αν κατηγορηθείς για κάποιο αδίκημα, έχεις δεν έχεις χαρτιά, χωρίς να περάσεις από δίκη για να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Το πασιφανές έγινε και νόμος με την βούλα : σκάσε, σκάβε και πάρε ένα ξεροκόμματο.
Επιχειρήσεις σκούπα: αστυνομικές επιχειρήσεις «καθαρισμού» περιοχών από ανεπιθύμητα στοιχεία (κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά σου), πολύ δημοφιλείς σε ναζιστικά και καθεστώτα τύπου απαρτχάιντ. Όσοι υποστηρίζουν το καθαρισμό ανθρώπων με σκούπες μάλλον κρίνουν από τη βρομιά του σπιτιού τους.
Επιτροπές κατοίκων: τοπικές οργανώσεις του ΛΑΟΣ, ενισχυμένες από σκατοφασίστες της χρυσής αυγής, οι οποίοι, ακολουθώντας πιστά την οικογενειακή παράδοση, είναι ρουφιάνοι, τραμπούκοι (μόνο με την συνοδεία του υπεύθυνου οργάνου) και τσιράκια της εκάστοτε εξουσίας.
Αγ. Παντελεήμονας: κατεχόμενη από παρακρατικούς φασίστες και αστυνομικές δυνάμεις περιοχή της Αθήνας, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία ξένων και πας μη σκουρόχρωμου, συνήθως με τούρκικο ή αρβανίτικο επίθετο, ορθόδοξου. Προφανώς η Αθήνα των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων δεν χωράει κάποιες χιλιάδες άλλους, εκτός και αν έρχονται να μας τα ακουμπήσουν, οπότε σαν γνήσιοι ραγιάδες σκύβουμε μέχρι το πάτωμα.
Κέντρα υποδοχής μεταναστών: στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι ξένοι φυλακίζονται και εξοντώνονται (όπως στη Π. Ράλλη, Ελληνικό), αφού γλιτώσουν από εμπρησμούς (Πάτρα) και λιντσαρίσματα (Μανολάδα), για να χαρούν οι φιλήσυχοι πολίτες και οι υπόλοιποι να μη χαλάνε καρδιές, αφού είναι ξεκάθαρο ότι για όλα φταίει το κράτος και ο καπιταλισμός.
Λαθρομετανάστες:
άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη οι οποίοι πληρώνουν το τίμημα της ευημερίας του δυτικού κόσμου (Ε.Ε., ΗΠΑ). Τι αντίκτυπο νομίζεις ότι έχει ο προστατευτισμός και οι επιδοτήσεις που παίρνεις στους εργαζόμενους και επαγγελματίες στις χώρες εκτός ΕΕ. β)πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη τους οποίους υποχρεούσαι σύμφωνα με το σύνταγμα και κάθε διεθνή κανόνα να προσφέρεις τροφή και στέγη. Έτσι και αλλιώς οι κυβερνήσεις, που εσύ ψηφίζεις, έχουν συμβάλλει σε αυτούς τους γνωστούς και άγνωστους πολέμους που διεξάγονται σε μακρινές περιοχές του πλανήτη και τώρα η δυστυχία που προκάλεσαν χτυπάει και την πόρτα σου.

Αυτό σε γενικές γραμμές είναι μια περιγραφή του τι συμβαίνει στην πόλη μας και αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.
Σε μια κοινωνία όπου εμείς οι μετανάστες έχουμε συνηθίσει τις μαζικές υστερίες εναντίον μας, η τελευταία δεν αποτελεί έκπληξη.
Ούτε η ένταση της βίας, ούτε η υποστήριξη ρατσιστικών μέτρων από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και ούτε και η ευρύτατη αποδοχή και ανοχή τους από το κοινωνικό σύνολο. Η σκληρή εμπειρία της προηγούμενης δεκαετίας (1994, 1998, 2004) εξασφάλισε την ομαλότητα της ιστορικής εξέλιξης.
Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι τι θέση παίρνουμε απέναντι σε αυτή τη πραγματικότητα.
Και αυτό αφορά και τους μετανάστες, αλλά πρώτα και κύρια τους ντόπιους.
Καταρχάς όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η προσωπικές λύσεις δεν είναι μακροχρόνιες και αργά η γρήγορα η λαϊκή βούληση θα επιβληθεί και πάνω μας.
Δεν θεωρούμε καμία εθνικότητα προνομιούχα και αυτό ο καθένας που το βιώνει στο πετσί του το καταλαβαίνει πολύ καλά, αλλά θεωρούμε ότι είμαστε ακόμα σε μια κούρσα μεταξύ μας για να εξασφαλίσουμε την εύνοια των αφεντικών μας.
Δεν ωφελεί να λέμε ότι οι αλβανοί κλέβουν ενώ εμείς είμαστε ήσυχοι ή ότι εμείς οι αλβανοί είμαστε δουλευταράδες και οι υπόλοιποι δεν δουλεύουν.
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ξεκινάνε από μια αίσθηση ισχύος και εξουσίας που σου δίνει το κυρίαρχο στοιχείο διαχωρισμού ντόπιων και ξένων, τα χαρτιά (το φυλετικό δικαίωμα παραμονής σε έναν τόπο).
Άρα αυτή η εξουσία θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου οποτεδήποτε θεωρηθεί χρήσιμο από τον καθένα ακόμα και αγγελούδια να γίνουμε.
Σε ότι αφορά τους ντόπιους θεωρούμε ότι ο ρατσισμός θα πρέπει να απαντηθεί με το ίδιο νόμισμα.
Μερικές φορές ίσως και πιο δυνατά για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι που θα απαξιώσουν τη ζωές μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα, με στολή η χωρίς, να μας πάρει την αξιοπρέπεια και ακόμα πιο πολύ τη ζωή μας.
Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο το τομάρι μας και αυτό πρέπει να το πουλήσουμε ακριβά.
Σε ότι αφορά τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν θεωρούμε ότι αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι να προσφέρεις μια δουλιά, μια στέγη, χαρτιά (με λευκούς γάμους κλπ) ή έστω ένα φιλικό χαμόγελο, χωρίς να απαιτείς να ασπαστεί την ιδεολογική σου δοξασία.. Αλληλεγγύη είναι το να ξέρεις τι επιπτώσεις έχει στη ζωή μας η προσπάθεια εξασφάλισης χαρτιών και όχι η θεωρητική γνώση των συνθηκών που δημιουργούν τα προβλήματα μας. Αλληλεγγύη σημαίνει να κατανοείς ότι το να είσαι αλβανός ή βούλγαρος ή πακιστανός δεν είναι θέμα προσωπικής επιλογής, όπως το να είσαι εθνικιστής η διεθνιστής, αριστερός η δεξιός, αλλά παρόλα αυτά καθορίζει σε πρακτικό επίπεδο τις περισσότερες πτυχές της ζωής μας. Κανένας δεν ήρθε εδώ για να γίνει το ιδανικό σου επαναστατικό υποκείμενο.
Έτσι κι αλλιώς η πάλη το ενάντια στο ρατσισμό και την εκμετάλλευση είναι καθήκον του καθενός που δεν ανέχεται αυτή τη πραγματικότητα στη δική του κοινωνία.
Είναι πρωτίστως μια πάλη για να εξασφαλίσεις μια ανεχτή πραγματικότητα για τον εαυτό σου.
Το να είσαι μετανάστης δεν είναι τιμή, είναι ντροπή οι άνθρωποι να χρειάζονται συνοδευτικά χαρτιά σαν να είναι κούτες με προϊόντα.
Το σύνθημά μας πρέπει να είναι είμαστε όλοι ντόπιοι!
Έτσι κι αλλιώς αυτό το κομμάτι γης μας χωράει όλους.
Αυτοί που είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο είναι οι ρατσιστές και οι φασίστες, οι οποίοι άμα γίνουν πιο πολλοί, θα αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και το όποιο επίπεδο δημοκρατίας έχουμε εδώ που ζούμε.
Τότε οι σκούπες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα γράφουν και το όνομα σου επάνω και η αμοιβή της εργασίας σου δεν θα είναι τα 700€ αλλά η απελευθέρωση που θα σου προσφέρει. Για αυτό η απάντησή στο ερώτημά μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη:
Έξω ο ρατσισμός και ο φασισμός
Από τις πλατείες, τις γειτονιές και τη ζωή μας

ΣΤΕΚΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι εργολάβοι καθαριότητας αποθρασύνονται....

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Ο ΑΝΑΞ ΚΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΛΑΔΑ ΤΩΝ 5 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Αποκαλύπτουμε το ντοκουμέντο, με το οποίο ο εργολάβος καθαρισμού ΑΝΑΞ Α.Ε., αφού άρπαξε ... τον γάιδαρο, με μη σύννομες τριμηνίτικες συμβάσεις, γράφει στα παλαιά των υποδημάτων της τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για διαφανείς διαδικασίες (ετήσιες συμβάσεις, κανόνες δημοσιότητας, πρόκληση υγιούς ανταγωνισμού κλπ) και με ανακτορικό θράσος, απαιτεί να γραφτεί στα άγραφα η αντίρρηση της Επιτρόπου Ε.Σ. και να του καταβληθεί το ...Βόδι των μη εγκεκριμένων δαπανών.
Τώρα, αν ο Αβραμόπουλος, έβγαλε φιρμάνι για να νομιμοποιήσει κάθε παρανομία, είναι άλλη ιστορία.
Για να μη ξεχνάμε, η εταιρεία ΑΝΑΞ, πρώην Νταλίδης ΟΕ και Ψύχου, επειδή είχε κηρυχθεί έκπτωτη από εργολαβίες, για μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων, έπρεπε να απορρίπτεται από διαγωνισμούς και συμβάσεις.
Μερικοί εφάρμοσαν τον Νόμο.
Άλλοι όμως, σαν τη τραβηγμένη απ΄τα μαλλιά περίπτωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, γίνονται βετέξ πατώματος για τον βασιλιά των εργολάβων καθεριότητας.....
Επίσης, μια από τις ....αποπλανηθείσες υπηρεσίες που υποτάχθηκε στον ΑΝΑΚΤΑ των σκουπιδιών, είναι και το ...ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!!
Στο βάθος, έχουμε και την υπόθεση Τρικάλων και όπου αλλού εισβάλει ο ΑΝΑΞ.
Αν ξαφνικά δούμε ντρανταχτά ονόματα να ανακατώνονται στην υπόθεση των αργολαβιών καθαριότητας, δεν θα εκπλαγούμε... Οι άγριες ιστορίες ξεφυτρώνουν η μια μετά την άλλη.
Διαβάστε παρακάτω το βασιλικό θράσος της "ΑΝΑΞ ΑΕ" και πέστε μου: Ποιος θα μας προστατέψει από την ασυδοσία. Ανύπαρκτος Αβραμόπουλος - Ανύπαρκτος ο Καραμανλής - Ανύπαρκτο το Κράτος.
Κι απέναντι, το θράσος να απειλεί με εξώδικα....... ...Απειλεί να ...φύγει και να μας αφήσει βρώμικους, ενώ κάποιοι τον σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στις παράνομες εργολαβίες... Σαν τους φαρμακεμπόρους, που ένα δίνουν - πενήντα παίρνουν, κι ολο κλαψουρίζουν. Κάνε κλικ και διάβασε...

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Με την επίσημη χορηγία και την ''βούλα'' του δήμου.

Αυτό και αν είναι πρόκληση.

Δεν νομίζεται κύριοι ότι εικόνες όπως αυτές προκαλούν τον επαγγελματία, ''εμποράκο'' πλέον του Λιμανιού της Χερσονήσου?

Για να βλέπει ο άμοιρος "εμποράκος" και να καυχιέται για τους αντιπροσώπους του στην δημοτική αρχή άραγε?
Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγένθυνση όπου μπορείτε να δείτε καθαρά το "δημό...σημα" πάνω στην πινακίδα.

Και διαφημίζετε και κατευθύνετε προς το πολυκατάστημα ντόπιους και ξένους.
Τελικά ποιός είναι ο ρόλος όλων σας εκεί μέσα στα "ανάκτορα"?
Τι θα συνέβαινε σε αντίστοιχη περίπτωση αν ο οποιοσδήποτε "εμποράκος" τοποθετούσε διαφημιστική πινακίδα?
Αλλά βέβαια, σιγά μην ασχοληθείτε τώρα με τέτοια θέματα, ανάξια λόγου για σας.
Υπάρχουν ένα σωρό άλλα θέματα - "μπουγαδιάσματα" που "τρέχουν", όπως για παράδειγμα επικείμενες συνεργασίες λόγω δημοτικών εκλογών, μιας και μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο όπου νάναι (στα παρασκήνια βέβαια έχει αρχίσει ήδη το παιγνίδι).
Μπουγάδες που λέτε συντοπίτες μου Λιμανιώτες... πολλές μπουγάδες.
Αλλά θα έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας για να μιλήσουμε για τα μπουγαδιάσματα των άμεσα εμπλεκομένων μέχρι τώρα με τα τοπικά δημοτικά δρώμενα.
Να δείτε που σε λίγο θα έχουμε και "αδελφοποιήσεις" και "συμπλεύσεις",πάντα για το καλό του τόπου(κάντε ένα αναγραμματισμό εδώ,να δούμε τι θα μας βγεί και με προσθαφαίρεση κάποιων γραμμάτων)
Να μου πείτε βέβαια, γιατί όχι, αφού τα "σόγια" μας τα βρίσκουν μια χαρά εκεί εξώ, με τις "μπίζνες" τους.
Εσείς φυσικά οι υπόλοιποι....πιάστε το αβγό και κουρέψτε το.
Αλλά είπαμε, ας περιμένουμε λίγο ακόμα.

Δείτε εδώ: http://manosbee.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html
και εδώ:
http://ixoratontipotenion.blogspot.com/2009/07/blog-post_08.html#links






Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι προσλήψεις συμβασιούχων, οδηγούν την Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. σε κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠOE-OTA με αφορμή την πρόσληψη στους ΟΤΑ 20.000 συμβασιούχων και μια σειρά άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των νομών της Θεσσαλίας, που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου ανέφερε ότι η πανθεσσαλική σύσκεψη αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της Ελλάδας, όπως η πρόσληψη 20.000 συμβασιούχων, τα ταμεία, τη μη υπογραφή της συλλογικής πανθεσσαλικής σύμβασης και όλα όσα αφορούν στους εργαζόμενους.
«Πάμε για αγώνες, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Σήμερα κουβεντιάζουμε το πλαίσιο, στο οποίο θα διεκδικήσουμε λύση για τα προβλήματά μας.
Απ’ ό,τι φαίνεται θα έχουμε κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί κάποια πράγματα όπως το νομοσχέδιο για τους αορίστου χρόνου, συζητείται αυτή την στιγμή. Ουσιαστικά ζητείται άρση της μονιμότητας, γιατί όταν λέμε ότι οι αορίστου μπαίνουν στην ιεραρχία όπως με τους μόνιμους καταργείται στην ουσία η μονιμότητα.
Αναφορικά με την ΚΕΔΚΕ υπάρχουν θέματα που συμφωνούμε και κάποια άλλα που διαφωνούμε.
Πιστεύουμε ότι μετά τις προτάσεις μας θα γίνει ένας διάλογος και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματά μας.
Από εκεί και πέρα εάν δεν συμφωνήσουν κάποιοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που αφορά σε όλους τους εργαζομένους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Στάχτου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Λάρισας Γ. Παπαδούλης δήλωσε:
« Ήρθαμε να συζητήσουμε με κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, αλλά και να την καταγγείλουμε που άργησε πολύ να ασχοληθεί με το θέμα των συμβασιούχων.
Έχουμε φτάσει σχεδόν το 50% να είναι αορίστου χρόνου και το υπόλοιπο 50% συμβασιούχοι. Δεν πάει άλλο.
Στη Λάρισα ήδη έχουν συντονιστεί οι Σύλλογοι και έχουν ξεκινήσει να συζητούν εδώ και μήνες για το πρόβλημα των συμβασιούχων, γιατί η Ομοσπονδία που θα έπρεπε να έχει το πρόβλημα στην αιχμή του δόρατος και στο συνέδριο που έγινε στα Χανιά, δεν τους εγγράφει ούτε καν στην Ομοσπονδία με αποτέλεσμα, το 50% των εργαζομένων να μην αντιπροσωπεύονται μέσα στην Ομοσπονδία.
Άρα λοιπόν λέμε ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει αγώνες, για να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα.
Σπασμωδικές κινήσεις ή να αναλαμβάνουν οι κατά τόπους σύλλογοι τέτοιες ενέργειες είναι ότι χειρότερο για την εργατική τάξη».
Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ –ΟΤΑ Δημ. Γιαλαμάς τόνισε:
«Πριν από ένα μήνα συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο και πάρθηκε η απόφαση να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις και να δούμε τις διαθέσεις του κόσμου γιατί εκτός των άλλων στους ΟΤΑ αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Αυτό των 20.000 θέσεων εργασίας που θα έρθουν με τριετή θητεία.
Αυτό το ζήτημα συν τις άλλες ευέλικτες μορφές εργασίας που έχουμε (συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, stage) αλλάζει το τοπίο στην Τ.Α.
Εμείς δεν είμαστε ενάντια στους ανέργους που θέλουν να έρθουν για δουλειά, αλλά είμαστε υπέρ του να έρθουν σε μόνιμη βάση».
Ο κ. Γιαλαμάς είπε ακόμη πως «οι προτάσεις που κάνουμε υποστηρίζουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Οι δήμαρχοι θέλουν να έχουν ευέλικτες μορφές εργασίας, γιατί έτσι κάνουν πολιτική.
Έτσι έχουν όμηρους τους συγκεκριμένους ανθρώπους για να λένε ότι εμείς σας παίρνουμε άρα πρέπει να μας ψηφίσετε.
Όμως αυτό το πράγμα δεν μπορεί να ισχύει μονίμως.
Οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν γίνει χειρότεροι από ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, από άποψη εργασιακών σχέσεων.
Άρα λοιπόν άλλες 20.000 θέσεις εργασίας θα επιτείνουν το πρόβλημα κάτι που δεν είναι καλό για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Υπάρχει πρόταση για κεντρική προκήρυξη από το Υπουργείο Εσωτερικών, για 20.000 ή 30.000 και να μοιραστούν στους δήμους όλης της χώρας.
Έτσι και τα παιδιά να έρθουν και να βρουν δουλειά, αλλά σε μόνιμη και σταθερή βάση. Συζητάμε τα πάντα από απλή ενημέρωση των ΤΕΔΚ σε όλη τη χώρα, των δημοτικών συμβουλίων, γιατί τους δήμους δεν τους συμφέρει να πάρουν συμβασιούχους, γιατί το 70% θα το πληρώνουν με ίδια χρήματα που δεν τα έχουν, μέχρι και για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι».
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας Απ. Ταξιάρχης τόνισε πως τα προβλήματα είναι κοινά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δουλεύουν στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε:
« Ήδη διανύουμε το 2009 και όπως καταλαβαίνετε η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και εφαρμόζεται προβλέπει μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και ένα επίδομα πείνας, σε όποιους έχουν μισθό κάτω από 1.250 ευρώ.
Η κατάσταση που δημιουργείται είναι δυσμενής για όλους τους εργαζόμενους και δεν μένει τίποτα άλλα παρά να αγωνιστούμε.
Το πλαίσιο και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα αποφασιστούν από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Πάντως εμείς θα είμαστε σύμφωνοι και θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο για αυτό το σκοπό.» Τέλος ο πρόεδρος Συλλόγου Ν. Τρικάλων, Ευριπ. Μπριάζης, είπε ότι οι περιφερειακές συσκέψεις γίνονται για επίμαχα θέματα, με βασικότερο τη μονιμότητα στην εργασία, τις συλλογικές συμβάσεις και τις αυξήσεις που είναι μηδενικές και όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ό,τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι δημοτικοί υπάλληλοι, το έχουν κάνει με σκληρούς αγώνες. Στο Νομό Τρικάλων ειδικότερα υπάρχουν προβλήματα, όπως με απλήρωτους συμβασιούχους, τόσο σε περιφερειακούς δήμους, όσο και στο Δήμο Τρικάλων».
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template