Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Νέο "Look"......

Δεν ξέρω ποιός διάβολος μπήκε μέσα μου και μου καρφώθηκε η ιδέα πως το ιστολόγιό μου πρέπει ν' αλλάξει εμφάνιση!
Το σκέφτηκα....το ξανασκέφτηκα....και πήρα την μεγάλη απόφαση!
Ο Μαγνήτης θα βγει στην "πιάτσα" των ιστολογίων με νέο "look"!
Έλα όμως που το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο.....
Πρώτα έπρεπε να διαλέξω καινούργιο template.
Τι να διαλέξω;;; μονόστηλο; δίστηλο;; τρίστηλο;;; τετράστηλο;;;;
Τα μονόστηλα μου έμοιαζαν σαν βήμα προς τα πίσω, δίστηλο ήδη είχα, τα τετράστηλα μου φάνηκαν υπερβολικά "βαριά" (παραφορτωμένα) κι έτσι κατέληξα σε τρίστηλο.
Αφού συμβουλεύτηκα τις προτεινόμενες σελίδες για templates απ' το ιστολόγιο "Στάλες στο γαλάζιο", κατέληξα σε καμμιά δεκαριά τρίστηλα templates, που μου άρεσαν.
Πως να σώσω τα widgets που έχω;;
Νά' ναι καλά ο ΑΑΤΟΝ, που είχε έτοιμη την απάντηση!
Ποιο template να βάλω;;
Άρχισα τους πειραματισμούς και γι' αυτό ίσως όσοι επισκεφθήκατε προχθές το ιστολόγιό μου, να το βλέπατε κάθε φορά και με διαφορετικό template.
Κατέληξα σε αυτό που βλέπετε τώρα.
Επειδή δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" του άφθονου χρόνου για να μείνω "ατελείωτες" ώρες στον υπολογιστή και να το τελειοποιήσω, θεώρησα σωστό να μην κλείσω το ιστολόγιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του ιστολογίου, καθώς η επικαιρότητα τρέχει με γρήγορους ρυθμούς, ελέω προεκλογικής περιόδου.
Μέχρι να το διαμορφώσω στην τελική του μορφή, κάποιες απ' τις δυνατότητές του δεν θα λειτουργούν σωστά.
Αφαίρεσα και τον έλεγχο των σχολίων κι έτσι τώρα τα σχόλιά σας, θα μπορούν να εμφανίζονται άμεσα στις αναρτήσεις.
Η λεκτική επαλήθευση παραμένει, καθώς κυκλοφορούν γύρω μας πολλοί spammers!
Μελλοντικά θα κάνω μία ανάρτηση, στην οποία θα σας παρουσιάσω τα templates που μου άρεσαν περισσότερο και με "παίδεψαν" για να διαλέξω ανάμεσά τους.
Πως έλεγε το τραγουδάκι...."μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, με την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω", κάτι τέτοιο.
Η γνώμη σας και οι προτάσεις σας για το νέο "look" του Μαγνήτη, θα είναι πολύτιμες στην τελική διαμόρφωση του ιστολογίου!
Πάντα φίλος σας

Μιχάλης Μαγνήτης
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε....


Τα σημερινά ΝΕΑ, όχι μόνο ανακήρυξαν νέα κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ κατά την γνώμη τους) αλλά έχουν και άποψη για το πόσα υπουργεία θα χρησιμοποιήσει ο Γιώργος αλλά και ποιοι αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα υπουργεία.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ:
Είναι νωρίς να σχηματίσουν, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, κυβέρνηση.
Και φυσικά αντιλαμβανόμαστε πως ασκούνται οι πιέσεις προς τους ηγέτες, από τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα.
Προϋπόθεση πάντως ακόμη και για τέτοιου είδους παιχνίδια είναι η λήξη της ψηφοφορίας και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Συνεπώς βιάζεστε πολύ κύριοι των Νέων!!!
Εκτός αν είναι τόσο βέβαιοι - με δημοσκοπήσεις που δεν γνωρίζουμε - για την αυτοδυναμία τους, ώστε το ηγετικό κέντρο φροντίζει από τώρα - με σκόπιμες διαρροές- να προετοιμάσει την αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών της σε επίπεδο προσώπων.
Όπως και νάχει το πράγμα, είναι ΛΑΘΟΣ.
Γιατί υπάρχει και η άλλη παροιμία που προειδοποιεί:
"Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες"
Από τον Ακτιβιστή
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Με SMS η μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων

«Φωτιά» θα πάρουν τα… δάχτυλα 65 δικαστικών αντιπροσώπων της Μαγνησίας, στους οποίους θα λάχει ο κλήρος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 4ης Οκτωβρίου, μέσω ειδικού κινητού τηλεφώνου.
Πλην των άλλων προσόντων που διαθέτουν, οι συγκεκριμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα κληθούν να εξασκηθούν στη γρήγορη σύνταξη και αποστολή SMS μέσω κινητού τηλεφώνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κάλπης.
Την ίδια ώρα που τα τηλεγραφήματα με τη… λαϊκή ετυμηγορία θα παραδίδονται με τον γνωστό τρόπο, τα SMS θα χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να φθάσουν στον προορισμό τους.
Και μπορεί το ξεχωριστό στοιχείο των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών να περάσει απαρατήρητο για τους πολλούς, σε κάθε περίπτωση όμως θα εκτιμηθεί δεόντως με τη δύση του ηλίου, αφού αναμένεται να επιταχύνει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μέσα στην πρώτη ώρα από το κλείσιμο της κάλπης, εκτιμάται ότι θα έχει ανακοινωθεί το 10% του τελικού αποτελέσματος…
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου εφαρμόστηκε πιλοτικά στις Ευρωεκλογές του 2009, στη Β’ Θεσσαλονίκης.
Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας από το κλείσιμο της κάλπης, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εις γνώση του το 50% του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ η συλλογή των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε κατά τέσσερις ώρες νωρίτερα, σε σχέση με την παραδοσιακή διαδικασία.
Χθες, το πρωί, οδηγίες για την υλοποίηση της πιλοτικής μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου δόθηκαν στους εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Μαγνησίας από τον αντινομάρχη, κ. Νικόλαο Ντίτορα, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της ΝΑΜ, κ. Ανέστη Δανό και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου του έργου, Singular Logic, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου είναι μια νέα διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο μέσω κινητού τηλεφώνου απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα εφαρμοστεί παράλληλα με την κλασική διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων που ακολουθούνταν μέχρι πρότινος.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα εφαρμοστεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων πανελλαδικά (4.000 εκλογικά τμήματα), που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα από όλες ανεξαιρέτως τις εκλογικές περιφέρειες. Στη διαδικασία αυτή εμπλέκονται 915 από 1.034 συνολικά Δήμους και Κοινότητες της χώρας.
Στη Μαγνησία, 65 είναι στο σύνολό τους τα εκλογικά τμήματα των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, τα οποία συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και μέσω κινητού τηλεφώνου.
Από το σύνολο των τμημάτων όπου θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα, τα 21 ανήκουν στο Δήμο Βόλου και τα 9 στη Ν. Ιωνία, ενώ θα υπάρχουν 35 ακόμη στο σύνολο των δήμων, πλην της Αλοννήσου και των τεσσάρων κοινοτήτων της Μαγνησίας.
Ο κ. Ντίτορας και ο κ. Δανός ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Δήμων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, ενώ δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ο αρμόδιος Νομαρχιακός υπάλληλος θα παραλάβει από τον ανάδοχο του έργου, πακέτα, ισάριθμα με τα εκλογικά τμήματα, τα οποία θα περιέχουν ένα κινητό τηλέφωνο, ειδικό έντυπο με κωδικούς επικοινωνίας που θα χρησιμοποιήσει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος, οδηγίες χρήσης της συσκευής και της διαδικασίας αναμετάδοσης για τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, καθώς και μια συνοδευτική κατάσταση για κάθε Δήμο και θα τα παραδώσει στον εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος θα παραλάβει και το υπόλοιπο εκλογικό υλικό (εκλογικούς σάκους).
Με τη σειρά του ο εντεταλμένος υπάλληλος του Δήμου θα παραδώσει αυτοπροσώπως στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο των τμημάτων, που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή αυτής της νέας διαδικασίας μετάδοσης, το συγκεκριμένο πακέτο.
Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος του κάθε τμήματος οφείλει να ενεργοποιήσει τη συσκευή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων και τη συμπλήρωση του κλασικού τηλεγραφήματος με τα αποτελέσματα, θα πρέπει να αναμεταδώσει τα αποτελέσματα και μέσω του κινητού τηλεφώνου.
Κατά την παράδοση του σάκου με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Πρωτοδικείο, ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος θα πρέπει να παραδώσει και το πακέτο με τη συσκευή σε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο της αναδόχου εταιρίας, που θα παραλάβει το πακέτο για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανέφερε ο κ. Ντίτορας, ο συγκεκριμένος τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, θα εξοικονομήσει αρκετό χρόνο, ενώ θα δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μία πρώτη εικόνα του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.
Συνεχίζεται η προετοιμασία
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται πυρετωδώς η προετοιμασία της ΝΑΜ για την αναμέτρηση της κάλπης.
Το Υπουργείο Εσωτερικών έκλεισε τις εκκρεμότητες με το υλικό που έπρεπε να παραλάβει η ΝΑΜ, ενώ έως και χθες το μεσημέρι, τα ψηφοδέλτιά τους είχαν στείλει, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παράλληλα, ορίστηκαν τα 337 εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 177.745 εγγεγραμμένοι πολίτες και 598 που συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές καταστάσεις (σώματα ασφαλείας κ.α.).
Τέλος, ορίστηκαν έξι ακόμη τμήματα ετεροδημοτών που θα λειτουργήσουν όλα στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Διέκοψαν τη Σύγκλητο οι φοιτητές για τη σίτιση

Το είπαν και το έκαναν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και έθεσαν το ζήτημα της σίτισης και των εργολάβων στους Προέδρους των Τμημάτων και στην πρυτανική αρχή, ζητώντας τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ενώ μάλιστα στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν και καθαρίστριες της Γεωπονικής Σχολής, που είναι δύο μήνες απλήρωτες.

Μετά από αρκετά χρόνια διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ανώτατου οργάνου του ιδρύματος, εξαιτίας της πολύωρης διαμαρτυρίας των φοιτητών για τη σίτιση.
Οι φοιτητές που ξεπερνούσαν τους 50 και προέρχονταν από τις φοιτητικές παρατάξεις Πανσπουδαστική, ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ διέκοψαν τη συνεδρίαση όπως είχαν ενημερώσει την πρυτανική αρχή και ζήτησαν το λόγο σχετικά με όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα γύρω από το θέμα της σίτισης.
Έριξαν ευθύνη στην πρυτανική αρχή για ανέχεια στο θέμα των εργολάβων και στην ομηρία των εργαζομένων ζήτησαν να ακυρωθεί η σύμβαση με τον σιτιστή και γενικώς με τους εργολάβους και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι ως μόνιμο προσωπικό από το Πανεπιστήμιο, ενώ μίλησαν έντονα για τις αποφάσεις του πρυτανικού συμβουλίου για τη μείωση των ορίων δωρεάν σίτισης.
Η συνομιλία των διαμαρτυρόμενων φοιτητών και των Συγκλητικών ήταν αρκετά έντονη, ενώ ο Πρύτανης βλέποντας πως η συζήτηση ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα και οι φοιτητές δεν αποχωρούσαν για να συνεχιστεί η διαδικασία, διέκοψε τη συνεδρίαση.
Μιλώντας ο κ. Γουργουλιάνης για τις κινήσεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως πως το ζήτημα της σίτισης επεσήμανε πως αποφασίστηκε η δημιουργία μικρών λεσχών στη Γεωπονία και στην Ιατρική στη Λάρισα, εξυπηρετώντας 340 περίπου φοιτητές.
Επιπλέον η πρυτανεία και οι αρμόδιες επιτροπές έκαναν ενδελεχή έλεγχο στους εργολάβους σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν κι αν αυτούς τους ασφαλίζουν όπως θα έπρεπε.
Επίσης επικοινώνησε με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, ζητώντας να αναλάβει τη σίτιση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εάν λυθεί η συμφωνία μεταξύ εργολάβου και Ιδρύματος ή όταν η σύμβαση λήξει.
Σε ό,τι αφορά τα όρια για τη δωρεάν σίτιση, το Πανεπιστήμιο μείωσε το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα από 60.000 σε 45.000 ευρώ, καθώς χρωστά 840.000 ευρώ στο σιτιστή και από αυτή την κίνηση εξασφάλισε 124.000 ευρώ για τον μήνα Σεπτέμβριο.
Εκείνο που επιδιώκει το Ίδρυμα είναι να πληρώνει τον σιτιστή σύμφωνα με τις κάρτες σίτισης, γι’ αυτό και ζήτησε από τους φοιτητές να ανανεώσουν τις ληγμένες κάρτες τους, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να δουν πόσοι επωφελούνται.
Βέβαια, από τους επωφελημένους ένα πολύ μικρό ποσοστό σιτίζεται σχεδόν καθημερινά, ωστόσο δεν μπορεί κανείς μέχρι τώρα να ελέγξει πόσοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση.
Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Συγκλήτου μέλη του ΠΑΜΕ μαζί με απολυμένους εργαζομένους εργολάβων μίλησαν με τον Πρύτανη, ο οποίος τους μετέφερε τη δέσμευση του σιτιστή πως από την 1η Οκτωβρίου θα επαναπροσλάβει όλο το προσωπικό.
Πάντως οι φοιτητές φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ζήτημα γι’ αυτό και οργανώνουν συνελεύσεις τμημάτων, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.
Τέλος, οι φοιτητές ανέφεραν πως εάν δεν επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι θα κάνουν κατάληψη στην πρυτανεία.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αύριο μιλάει στο Βόλο η Αλέκα Παπαρήγα

Δυνατή ψήφο στο ΚΚΕ και ανατροπή του δικομματισμού θα ζητήσει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που έρχεται στο Βόλο αύριο Κυριακή.

Η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Παραλία του Βόλου στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σήμερα Σάββατο εξάλλου θα συνεχιστούν οι περιοδείες των κλιμακίων του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:
- Στις 8:00 π.μ. στην αγορά του Βόλου θα περιοδεύσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, προκειμένου να συζητήσουν με αυτοαπασχολούμενους, μεσαίους εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους.
- Στις 11:00 π.μ. στο Volos Palace θα συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους ο Β. Λινάρδος, ο Ν. Γκατζής και η Ρίτσα Κωτή.
- Στις 6:30 μ.μ. στη συνοικία των Αγ. Αναργύρων στο Βόλο θα περιοδεύσει ο Απ. Ριζόπουλος.
- Στις 6:30 μ.μ. στη συνοικία των Γερμανικών στη Ν. Ιωνία θα περιοδεύσει ο Β. Λινάρδος.
- Στις 6:30 μ.μ. στη συνοικία Χρυσοχοΐδη στο Βόλο θα περιοδεύσει η Ρίτσα Κωτή.
- Στις 6:30 μ.μ. στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής στο Βόλο θα περιοδεύσει ο Απ. Νάνος.
- Στις 7:00 μ.μ. στη Χώρα Σκοπέλου θα περιοδεύσει η Κέρη Ραμαντάνη.
- Στις 8:00 μ.μ. σε στέκια νεολαίας θα περιοδεύσει ο Θοδωρής Βλαχάκης.
- Στις 7:00 μ.μ. στη Βρύναινα θα περιοδεύσει ο Σάββας Τσόγκας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ν. Χουντής και Γ. Μπανιάς σήμερα στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Παραλία του Βόλου.

Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει δυναμική παρουσία στη Βουλή θα ζητήσουν σήμερα από τους πολίτες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής και ο βουλευτής επικρατείας Γ. Μπανιάς.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Παραλία του Βόλου.
Στη 1 το μεσημέρι εξάλλου ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο βουλευτής επικρατείας Γ. Μπανιάς και ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας Π. Μαντάς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας (Ιάσονος με Σπυρίδη).
Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι περιοδείες κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες κλιμάκιο από τους υποψήφιους βουλευτές Γ. Αντωνιάδη, Γ. Βεδουρά, Σ. Κατσούρα και Μ. Χορδάκη και από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΣΕ.
Κατά την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο.
Ως κυριότερα προβλήματα αναφέρθηκαν η σοβαρή έλλειψη κτηριακών εγκαταστάσεων, η σύνταξη τετραετούς αναπτυξιακού πλάνου με βάση το νέο νόμο-πλαίσιο, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης και νέων θέσεων μελών ΔΕΠ κ.α. και η συνεχής ανάπτυξη εργολαβιών (φύλαξη, καθαρισμός, σίτιση).
Έκαναν λόγο για ανοιχτή επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον ΟΑΕΔ.
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν σε γενικά εργασιακά θέματα, ενώ έκπληκτοι οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι στο κτίριο του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι είναι ο βασικός οργανισμός εύρεσης εργασίας, το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα είναι σε καθεστώς stage.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον ΟΣΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και το σωματείο.
Κεντρικό θέμα ήταν η υποβάθμιση του οργανισμού και το ζήτημα της μισθωτής εφεδρείας.
Κοινά στοιχεία και στις τρεις περιπτώσεις-όπως τονίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας- είναι η επίθεση και η υποβάθμιση σε ο,τιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει και η προσπάθεια μονιμοποίησης της ευέλικτης και μερικής απασχόλησης σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς εργασίας.
Εργασιακές σχέσεις που προκύπτουν από stage, μερική απασχόληση και συμβάσεις μικρού ορισμένου χρόνου έχουν σαν μοναδικό αποτέλεσμα να κρατούν υπό ομηρεία πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξεχνάμε εύκολα.....

Ενώ όλοι μπλόγκερς και μή ασχολούμαστε με τις εκλογές, τους πυρήνες τις φωτιάς όπου η αγαπητή μας κυβέρνηση ενώ τους παρακολουθεί εδώ και τρείς μήνες τούς έβγαλε απο το συρτάρι ο φαυλόπουλος για να πάρει κανα ψηφουλάκι απο το λάως, επίσης ασχολούμαστε την σούπερ φόρμα όπου έχει ο τοροσίδης τις δύο τελευταίες εβδομάδες και άσχετο εαν μπορεί να γράψει μία έκθεση δημοτικού, ασχολούμαστε με την μαϊμού γρίπη των πολυεθνικών φαρμακοτρίφτηδων, γενικά ασχολούμαστε με τα σκατά που μας πλασάρουν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης και ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΑΖΑ!!!

Σήμερα 25/9, Ισραηλινός πύραυλος έπληξε αυτοκίνητο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνιους.
Μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο που έγινε στόχος της αεροπορικής επιδρομής εκινείτο κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Τζαμπαλίγια. Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν μαχητές ή πολίτες.

Αυτή η ιδιότυπη φυλακή όπου ονομάζεται καθημερινότητα στερεί σε όποιον μπαίνει μέσα την ελευθερία της βούλησης και της έκφρασης καθώς και την χαρά της δημιουργίας...
Βολεύει κάποιους να πλασάρουν μασημένη τροφή ΦΤΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ
αυτό το παιδί μπορεί αύριο να είναι το δικό σας,
πηγή:e-ελευθεροτυπία
Από το PALOUKI LOUK
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

1.400 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όμηροι των διεθνών "παιχνιδιών"

Εργαζόμενοι από παλαιότερες κινητοποιήσεις.
Η διαφοροποίηση της παραγωγής από πλοία σε τρένα δεν προχώρησε!!!
Οι παραγγελίες και οι διάφορες επισκευές των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού αποτέλεσαν στα ναυπηγεία (Σκαραμαγκά και Ελευσίνας) και αποτελούν βασικό παράγοντα οικονομικής στήριξής τους. Εδώ στα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά που δεν παραλαμβάνονται για διάφορους λόγους.
Η φωτογραφία αυτή είναι κολάζ από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο των διπλωματικών σχέσεων στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

---------------------
Το ερώτημα "φεύγουν δεν φεύγουν" οι Γερμανοί από το Σκαραμαγκά είναι παλιό και έχει πολλές οικονομικές, αμυντικές και διπλωματικές πτυχές, με συνέπεια φυσικά τους 1.400 "ομήρους" εργαζόμενους που βρίσκονται υπό συνεχή απειλή για απόλυση και σε έντονη ψυχολογική πίεση.
Σας δίνουμε τη δυνατότητα, να διαβάσετε δύο δημοσιεύματα του 2009 στον τύπο, από τα δεκάδες που έχουν γραφτεί.
Άρα δεν αποτελεί η απειλή της αποχώρησης και της διακοπής της σύμβασης "κεραυνό εν αιθρία".
1) "Ο Σκαραμαγκάς φλέγεται", Πρώτο Θέμα, 23/3/09 (την ίδια ημερομηνία σε όλο τον ελληνικό τύπο)
2)"Γερμανική νάρκη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά", Ημερησία, 23/9/09
Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού που θα παραλάβει τα υποβρύχια και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα πληρωμής των Γερμανών.
Άρα το θέμα μεταφέρεται στην πολιτική ηγεσία που και αυτή θεωρείται (ανεξάρτητα με το ποια θα είναι κυβέρνηση)ότι δεν θα υποκύψει στις απειλές.
Η γνώμη μας είναι ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι σε πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά παιχνίδια. Οι άνεργοι συνεχώς και αυξάνονται (ΑΣΠΙΣ 700, Αγούδημος 500) και δεν μπορεί να αντέξουμε ως κοινωνία άλλους 1.500 άνεργους από τον Σκαραμαγκά.
"Σημειώσεις για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα" είναι ένα κείμενο που είχα γράψει τον Μάρτιο του 2009 αλλά που διατηρεί ακόμα την αξία του Κλικάρετε ΕΔΩ.
Από το ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Στις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης θα έρθουν τα χειρότερα»

Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ άσκησε η γγ γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας σε εργαζόμενους στη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ και προειδοποίησε πως στις 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης θα έρθουν τα χειρότερα.

Η Αλέκα Πααρήγα χαρακτήρισε «παιχνίδι σικέ» τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για καταγραφή των αποθεματικών των ταμείων, όταν -όπως είπε- τα ταμεία είναι γνωστό ότι είναι άδεια, γιατί υπάρχει ταξική εκμετάλλευση.

Αναφερόμενη στα δύο μεγάλα κόμματα δήλωσε πως «αποτελεί προσβολή του λαού η τσιγκούνικη αντιπαράθεσή τους για τις παροχές, όπου ο ένας παγώνει και ο άλλος ξεπαγώνει».

Μιλώντας για τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, είπε ότι «δεν έχουν βαθιά και συγκεκριμένη αντιπαράθεση με τα δύο μεγάλα κόμματα και αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ».

Έκανε επίσης λόγο και για τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας για να υποστηρίξει ότι «υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας που προσφέρουν, αλλά τα σενάρια για συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΛΑΟΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα αποπροσανατολίσουν το λαό και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα».
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Αλλάξτε τους συσχετισμούς»!

«Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην Αριστερά είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ψήφος στην Αριστερά σημαίνει αλλαγή στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης.
Μην τους ανέχεστε άλλο, αποδυναμώστε τους.
Δώστε δύναμη στη φωνή σας και στις αγωνίες σας και ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας σε μια, δυναμική σε παλμό, συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ταχυδρομείου, ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ με αφορμή κυρίως θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου ήδη «προετοιμάζει το έδαφος» για να «δηλώσει ότι παρέλαβε καμένη γη» για να χαρακτηρίσει επίσης «εκτροπή» την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να κατέλθει στις εκλογές (και) ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας.
Για να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων «γιατί το κάλπικο δικομματικό σκηνικό πρέπει να ανατραπεί.
Γιατί το καλό του τόπου δεν είναι το καλό των τραπεζών.
Είναι η στήριξη των ανέργων, η πολιτική για νέες θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας. Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου.
Η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων.
Γιατί το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα λυθεί με τη λεηλασία των κοινωνικών πόρων.
Γιατί τα δάση, οι παραλίες, το περιβάλλον δεν είναι για πούλημα.
Γιατί το μέλλον της κοινωνίας δεν είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο ακροδεξιός λαϊκισμός, με τον οποίο φλερτάρουν τα δύο μεγάλα κόμματα.
Γιατί ο δημόσιος τομέας δεν είναι μαγαζί του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.
Και την κοινωνία δεν μπορεί να την κυβερνάει η Siemens και η κάθε Siemens, με τον τρόπο που όλοι είδαμε».
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΧΕΛΩΟΣ
Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της εκτροπής Αχελώου για να χαρακτηρίσει επίσης «εκτροπή» την απόφαση του κ. Καραμανλή να κατέλθει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Λάρισας της ΝΔ.
«Θέλω εδώ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, στην καρδιά της Θεσσαλίας, να αναφερθώ ειδικά στον αγροτικό κόσμο.
Επειδή προχθές, στην πολυδιαφημισμένη και άσφαιρη τηλεμαχία των δύο άσφαιρων μονομάχων, είδαμε να ξαναβγαίνει στο προσκήνιο για μια φορά ακόμα η περίφημη εκτροπή του Αχελώου.
Τόσα χρόνια που γίνεται αυτή η συζήτηση, το μόνο που είδαμε να εκτρέπεται, είναι οι αγρότες που εγκαταλείπουν τις καλλιέργειές τους, οι νέοι που εγκαταλείπουν τα χωριά τους, και το μοντέλο ανάπτυξης που γίνεται ολοένα και πιο ανισόρροπο.
Και με την πολιτική που ακολουθείται, αν περιμένουμε την εκτροπή του Αχελώου για να ποτιστούν τα χωράφια, δεν θα υπάρχουν πια αγρότες για να τα καλλιεργούν. Θα έχουν εκτραπεί όλοι.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πολιτικής, που αντί να στηρίζει τις αναδιαρθρώσεις, αντί να προσανατολίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας, αντί να ενισχύει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο, εκτρέπει έναν Αχελώο εθνικών και κοινοτικών πόρων στους μεγαλοεργολάβους, για φαραωνικά έργα που καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο.
Λίγες μέρες, όμως, πριν από τις εκλογές, έγινε και μια άλλη εκτροπή. Αυτή του πρωθυπουργού στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.
Και μαζί έγινε και η εκτροπή ενός ποταμού προεκλογικών προκηρύξεων έργων και προγραμμάτων, προκειμένου να υπογραμμιστεί το φιλοαγροτικό προφίλ του κ. Καραμανλή. Και να ξεχάσουν οι Ελληνες αγρότες το εισόδημα που συρρικνώνεται, το κόστος παραγωγής που έχει ανέβει στα ύψη, τις τιμές των προϊόντων που βρίσκονται δεκαπέντε χρόνια πίσω.
Να ξεχάσουν τους ποταμούς εισαγόμενων προϊόντων που εκτρέπονται ανεξέλεγκτα προς την ελληνική αγορά με παράνομη ελληνική ταμπέλα».
«Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Καραμανλής δεν θα έμπαινε αυτός επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λάρισας.
Θα έβαζε επικεφαλής τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, για να εκλεγούν χωρίς σταυρό.
Γιατί αυτοί θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνουν την αγροτική πολιτική, όποιο και από τα δύο μεγάλα κόμματα και αν επιλέξετε».
«Επειδή πολλές φορές βρεθήκαμε δίπλα στη δίκαιη αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, στα μπλόκα των αγροτών, ιδιαίτερα με τους νέους αγρότες, που μάχονται για το μέλλον ολόκληρου του αγροτικού κόσμου με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, θέλω να σας πω αυτό:
Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στους δικούς σας αγώνες».
STAGE
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προγράμματα «stage». «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μιλάνε για ανεργία.
Αλλά παρακάμπτουν το γεγονός ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι πλασματικά». «Μιλάνε για θέσεις απασχόλησης.
Αλλά πονηρά δεν διαχωρίζουν τη σταθερή και μόνιμη δουλειά από την ελαστική απασχόληση. Τις δουλειές του ποδαριού, την ανασφάλιστη εργασία, τις συμβάσεις έργου, την ενοικιαζόμενη εργασία, το περιβόητο μπλοκάκι.
Έναν εργασιακό Μεσαίωνα, που καθιερώθηκε με μια σειρά νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και διευρύνθηκε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις.
Και θέλω εδώ να αναφερθώ ειδικά σε αυτή την αθλιότητα των προγραμμάτων stage που χρόνια τώρα καταγγέλλουμε αλλά κανείς δεν μας έδινε σημασία».
«Δυο χρόνια τώρα έχουμε μαλλιάσει τη γλώσσα μας να καταγγέλλουμε αυτή τη σύγχρονη μορφή ανασφάλιστης εργασίας που επισήμως χαρακτηρίζεται ως κατάρτιση.
Και που με το πρόσχημα της κατάρτισης, τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με δεκάδες χιλιάδες νέους, ομήρους των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων.
Προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, και το ΄07 αλλά και τώρα, οργίασε με τα stage.
Εφάρμοσε με ζήλο τη γνωστή πελατειακή της πολιτική της.
Και μάλιστα αυτή η πελατειακή πολιτική δεν εμπίπτει στους νόμους αφού πρόκειται για ρουσφέτι που εξαιρείται από την απαγόρευση προσλήψεων σε προεκλογική περίοδο.
Αλλά εκτός από τις προεκλογικές προσλήψεις, η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι ότι σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν κανονικό ωράριο, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για χρόνια.
Και δεν έχουν ούτε ασφάλιση, ούτε βέβαια και αξιοπρεπή μισθό» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Τον πρόεδρο του ΣΥΝ προλόγισαν το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Μαντάς καθώς και η ηθοποιός και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κ. Αν. Χατζησοφιά ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων του νομού.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όργιο προσλήψεων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, μέσω Stage

Έκθετος βρίσκεται ο πρωθυπουργός που ισχυρίστηκε στην τελευταία τηλεμαχία ότι τα Stage χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., αφού το κόστος για τις προσλήψεις καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Για εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία χιλιάδων νέων αλλά και ανεξέλεγκτες «τακτοποιήσεις» ημέτερων κάνουν λόγο συνδικάτα και πολιτικοί, και καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης μέσω των προγραμμάτων Stage.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, τα κονδύλια των Stage προέρχονται από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα όμως με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ, αριθμός φύλλου Εφημερίδος της κυβερνήσεως 844/6-5-2009) των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης, οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα κοστίσουν στον ΟΑΕΔ 150.480.000 ευρώ.
Το σύνολο της δαπάνης ταυτίζεται με τη σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και, κατά συνέπεια, το κονδύλι θα καταβληθεί από εθνικούς πόρους. Μάλιστα, τα προγράμματα Stage, και συνεπώς η χρηματοδότησή τους, έχουν πάψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004.

Άλλωστε, το 2005 η κυβέρνηση (ΦΕΚ Β΄ 256/25.2.2005) επιμήκυνε τη διάρκεια 2.637 θέσεων Stage σε φορείς του τομέα Υγείας και Πρόνοιας από 18 σε 23 μήνες και η επιπλέον δαπάνη των 6,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκε «από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, στα πλαίσια της προβλεπόμενης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΕΦ33-110, ΚΑΕ2472)».

Το ίδιο έγινε και τον Αύγουστο του 2008 (ΦΕΚ Β΄ 1560/6.08.2008), με το οποίο 456 άνεργοι προσλήφθηκαν με Stage σε ασφαλιστικά ταμεία με συνολικό κόστος 5,4 εκατ. ευρώ, δαπάνη η οποία βάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ν. 3552/2007, ο οποίος επιτρέπει σε ασφαλιστικά ταμεία να προσλαμβάνουν εργαζομένους Stage με δαπάνη του προϋπολογισμού τους και με δικαίωμα να παρατείνουν τις συμβάσεις.

Χθες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Παναγόπουλος επανήλθε στο ζήτημα των Stage, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα όταν δήλωσε πως τα κονδύλια των Stage που βρίσκονται σε εξέλιξη προέρχονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Όλα τα προγράμματα Stage που κάνει ο ΟΑΕΔ και κύρια αυτό που ενεργοποίησαν τώρα, δηλαδή 12.000 άτομα για τον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είναι εθνικοί πόροι. Πόροι ΟΑΕΔ. Κωδικός 2493, κόστος 150 εκατ. ευρώ» σημείωσε.
«Είναι αλήθεια ή ψέμα ότι υπογράφηκαν χιλιάδες προγράμματα από 3.9.2009 ως 9.9.2009 και σε συσκευασμένα κιβώτια αποστέλλονταν σε υπηρεσίες, δήμους και υπουργεία;» διερωτήθη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος κάλεσε μάλιστα τον εισαγγελέα να επιληφθεί του ζητήματος.

Το θέμα επανήλθε το απόγευμα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ψεύδεται για το ζήτημα, καθώς «τα χρήματα αυτά των Stage δεν είναι κοινοτικά χρήματα, είναι κατά 90% εθνικοί πόροι, είναι χρήματα των κοινωνικών εταίρων».
Επίσης, γνωστοποίησε ότι στο θέμα παρενέβη εισαγγελέας.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκης, παρ΄ ότι παραιτήθηκε από το να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας, είχε φροντίσει να εξουσιοδοτήσει διευθυντή του Οργανισμού προκειμένου να συνεχίσει η υπογραφή συμβάσεων για τα Stage.

Οι ενέργειες του κ. Βερναρδάκη όλο το προηγούμενο διάστημα, που άνοιγαν «παράθυρα» για την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων σε διάφορους φορείς με αδιαφανείς διαδικασίες, είχαν πυροδοτήσει και τη διένεξη με την υπουργό Απασχόλησης κ. Πετραλιά, η οποία είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από όλες αυτές τις τοποθετήσεις, ειδικά από τη στιγμή που και οι δύο πολιτεύονται στην ίδια περιφέρεια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ίδιων των «ασκουμένων»,όπως χαρακτηρίζονται οι εργαζόμενοι μέσω Stage, στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι οποίοι ξεπερνούν ακόμη και τις 80.000, αφού η πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα έχει δημιουργήσει μια στρατιά εργαζομένων «δεύτερης ταχύτητας».

Σύμφωνα με τον νόμο, η «άσκηση» μέσω Stage, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ενάμιση χρόνο, η παράλληλη ενασχόληση στον ιδιωτικό τομέα απαγορεύεται ενώ η δουλειά είναι ανασφάλιστη.

Συστημένοι με ραβασάκια

Δήμαρχοι κατήγγειλαν πρόσφατα ότι έφταναν ραβασάκια από βουλευτικά γραφεία στους δήμους, τα οποία καθόριζαν το ποιοι θα προσληφθούν με τα προγράμματα «Stage».
Μάλιστα, πρόσφατα ανακοινώθηκε η παράταση του προγράμματος αυτού που αφορά 8.000 ανέργους για έναν ακόμη χρόνο.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν υπηρεσίες για τις οποίες έχει ανανεωθεί για τέταρτη φορά το 18μηνο που τυπικά προβλέπει το πρόγραμμα.
Δηλαδή, υπάρχουν ανασφάλιστοι ασκούμενοι στο Δημόσιο για 6 χρόνια.

Λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών η κυβέρνηση εξήγγειλε επίσης την έναρξη αντίστοιχου προγράμματος για 2.000 θέσεις στη ΔΕΗ, ενώ ετοίμαζε και την προκήρυξη Stage για την ΕΥΔΑΠ.

Στον κλάδο της Υγείας έχουν τοποθετηθεί από το 2004 περισσότεροι από 9.000 εργαζόμενοι σε Stage, ενώ αφού εξάντλησαν τις δυνατότητες απασχόλησης με συμβάσεις στις υπηρεσίες του Πολιτισμού ακολουθούν και εκεί τη στελέχωση μέσω αυτού του προγράμματος, γράφουν σήμερα «Τα Νέα».
Μετά την απασχόλησή τους για 24 μήνες, οι με αδιαφανείς διαδικασίες επιλεγμένοι εργαζόμενοι αποκτούν σαφές προβάδισμα σε περίπτωση που διεκδικήσουν μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο.
Έτσι, για την προϋπηρεσία τους δεν θα λάβουν μόνον τα προβλεπόμενα για όλους μόρια, αλλά και προσαύξηση της τάξης του 50%.

Πηγές: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φεύγει απ' το κέντρο του Βόλου η Πυροσβεστική

Ένας στόχος και αίτημα της πόλης να φύγει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον κεντρικό της πολεοδομικό ιστό, καθώς είναι εμφανές πλέον ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει έλλειψη δυνατότητας άμεσης επέμβασης, παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησής του.

Σε έγγραφο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προς την ΚΕΔ Λάρισας, αναφέρεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα την 1.9.2008, μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και το έργο της υλοποίησης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, επειδή οι εγκαταστάσεις της Π.Υ. Βόλου, δεν είναι οι πλέον κατάλληλες από επιχειρησιακής άποψης, αναζητήθηκε λύση σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και προτάθηκε η ανταλλαγή του υπάρχοντος ακινήτου με αστικό δημοτικό ακίνητο, 2.200τ.μ. στο Ο.Τ. 1028 Γ της συνοικίας Χιλιαδούς.

Αναφέρεται επίσης ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε την παραχώρηση του παραπάνω δημοτικού ακινήτου προς το υπουργείο Οικονομικών και την τροποποίηση των όρων δόμησής του, από χώρο κτηρίων κοινής ωφέλειας, σε χώρο εγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προϋπόθεση γι’ αυτή τη διοικητική πράξη, είναι η μετακίνηση των εγκαταστάσεων της Π.Υ. από το ακίνητο επί των οδών Γαλλίας και Κουμουνδούρου και η παράδοσή του στο Δήμο Βόλου, αφού κατασκευαστεί το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος σε ότι αφορά στην αλλαγή των όρων χρήσης του ακινήτου, παρουσίασε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία «η Π.Υ. υπάγεται στην κατηγορία χρήσεων γης που αφορά «διοίκηση-κοινωφελή κτήρια». Κατά συνέπεια η ζητούμενη χρήση είναι συμβατή με την υφιστάμενη, δηλαδή αφορά χώρο ανέγερσης εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας».

Τόνισε δε ότι η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της είχε θέσει σε προτεραιότητα αυτή την υπόθεση και εξέφρασε την πίστη ότι το έργο θα συνδυαστεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες και σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται, ώστε να είναι έτοιμο κατά την τέλεσή τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμμετέχει και φέτος η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.
Πρόκειται για έναν θεσμό από το 1991 που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά».
Βασικές αρχές των εκδηλώσεων είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου και ως εκ τούτου η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών.
Στόχος τους είναι η αναζωογόνηση των μνημείων και η ανάδειξη της σχέσης του ανθρώπου με το καθημερινό του περιβάλλον, ώστε τα μνημεία να μην αντιμετωπίζονται απομονωμένα από αυτό. Έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των νέων, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται πλέον μόνο σαν κοινό, αλλά και ως συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων.
Ο εορτασμός των Ε.Η.Π.Κ. 2009 θα διαρκέσει από σήμερα, Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.
Το θέμα του εορτασμού των Ε.Η.Π.Κ. που έχει επιλεγεί για τη διετία 2009 – 2010 αφορά στη μαγεία και ο γενικός τίτλος που θα καλύπτει τις εκδηλώσεις είναι: «Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά: η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο».
Στο πλαίσιο αυτό, η ΙΓ’ Ε.Π.Κ.Α. συμμετέχει στις εκδηλώσεις με θεματικές περιηγήσεις για το ευρύ κοινό και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, τόσο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν αντίστοιχα είναι «Μαγικά αντικείμενα – λαϊκές δοξασίες» και «Ιδιωτικές τελετές».
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 9 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθούν μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού.
Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να διαφανούν, μέσα από συγκεκριμένα αντικείμενα που εκτίθενται στα Μουσεία, διάφορες πτυχές της μαγείας, ενός θέματος που πηγαίνει βαθιά μέσα στο χρόνο και δεν έχει πάψει να υπάρχει ακόμη και σήμερα.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια διάκρισης στα όρια ανάμεσα στην επίσημη αρχαία θρησκεία και τις ιδιωτικές, μαγικές τελετουργίες, όρια αρκετά ρευστά, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε παρωχημένες εποχές και κοινωνίες.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του κράτους είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στο τηλέφωνο 24210-25349 (υπεύθυνη: κα Αιμιλία Καλογιάννη, αρχαιολόγος στην ΙΓ΄ Ε.Π.Κ.Α. Βόλου) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, στο τηλέφωνο 24220 21326.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Καταστροφές στο Κέντρο Κοινωνικών Εκδηλώσεων

Σημαντικές καταστροφές στο νεόκτιστο Κέντρο Κοινωνικών Εκδηλώσεων Αθιγγάνων, στην συνοικία Αλιβερίου, προξένησαν άγνωστοι δράστες τις προηγούμενες ημέρες, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα κάηκε ολοσχερώς λυόμενος οικίσκος στην περιοχή Ξηριά.

Τα δύο περιστατικά προκάλεσαν την οργή και αγανάκτηση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη, ο οποίος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στους τσιγγάνους ότι δεν θα επιτρέψει τη φθορά της δημοτικής περιουσίας, αλλά θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τους αποδοθούν ευθύνες για τους βανδαλισμούς.

Στο Κέντρο Κοινωνικών Εκδηλώσεων οι άγνωστοι δράστες έσπασαν με τούβλα τα τζάμια στις πόρτες και τα παράθυρα του κτιρίου.

Όσον αφορά στα λυόμενα, μόλις πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αγοράς γειτονικής έκτασης η οποία στοίχισε 833.000 ευρώ και βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του έργου δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών για την τοποθέτηση επιπλέον 20 οικίσκων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Δημοτική Σύμβουλος έκλεβε 9 χρόνια τη ΔΕΗ!

Έκλεβε τη ΔΕΗ επί εννιά χρόνια! αιρετό στέλεχος της πλειοψηφίας από το δήμο Νέας Αγχιάλου. Επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και μόλις προχθές επανατοποθετήθηκε το ρολόι στο οίκημα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου μετά την αποκάλυψη πως αιρετό στέλεχος της δημοτικής αρχής επί εννιά συναπτά έτη έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Ειδικότερα το συγκεκριμένο άτομο μένει σε διώροφη οικοδομή λίγο έξω από τη Νέα Αγχίαλο. Το οίκημα έχει συνολική επιφάνεια 250 τ.μ. και η κατανάλωση δεν ξεπερνούσε τις 250 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Από την ΔΕΗ, όπως αναφέρουν πληροφορίες στελεχών της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη οικία δεν γινόταν κανονική κατανάλωση, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να θορυβηθούν καθώς το οίκημα ήταν δηλωμένο ως κατοικήσιμο.

Συνεργείο της υπηρεσίας πήγε στην περιοχή πριν από δύο εβδομάδες περίπου και προχώρησε σε αυτοψία, όπου και διαπίστωσε την πολύ χαμηλή πράγματι κατανάλωση στο εν λόγω σπίτι.

Το συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε σε μέτρηση του ηλεκτρικού μετρητή ρεύματος του σπιτιού και διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση δεν ξεπερνούσε τις 250 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Ωστόσο στην ίδια οικία το 1999 το ρεύμα που καταναλωνόταν ήταν περίπου 2.500 κιλοβατώρες, δηλαδή το φυσιολογικό ποσοστό κατανάλωσης σε ένα οίκημα επιφάνειας 250 τ.μ.

Στη διάρκεια της αυτοψίας το συνεργείο βρήκε ένα είδος μαγνήτη τοποθετημένο μέσα στον μετρητή, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για να απαγορεύει την κανονική ροή του δακτυλίου, ο οποίος και μετρά την κατανάλωση.

Τα ίδια στελέχη της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι αμέσως μετά την αυτοψία από το συνεργείο ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας οι οποίοι και διέταξαν την αφαίρεση του ρολογιού και κόπηκε άμεσα το ρεύμα. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η επιβολή προστίμου για τις καταναλώσεις των δύο ετών ύψους 10.000 ευρώ.

Μόλις προχθές το εν λόγω αιρετό στέλεχος πλήρωσε στην ΔΕΗ το ποσό των 1.700 ευρώ, ώστε να γίνει η επανασύνδεση και να τοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι και απομένει να πληρωθεί το υπόλοιπο ποσό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έλεγχος έγινε από συνεργείο της ΔΕΗ και σε κατάστημα στην πόλη του Βόλου, όπου και εκεί διαπιστώθηκε υποκλοπή ρεύματος και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Πεντηκοστή έβδομη στη διαφθορά η Ελλάδα

Στην 57η θέση της διαφθοράς , σε σύνολο 180 χωρών, κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον αντίκτυπο της υπόθεσης Siemens και των ομολόγων.

Στην ετήσια έκθεσή της, η οποία καλείται «The 2009 Global Corruption Report», η οργάνωση αναφέρεται στην στενή σχέση και εμπλοκή του επιχειρηματικού κόσμου με τη δημόσια διοίκηση και στις παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές που αφορούν τις δημόσιες προμήθειες και καταργούν τον ανταγωνισμό, υιοθετώντας αδιαφανείς διαδικασίες, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση πόρων, αγαθών και υπηρεσιών.

Στη φετινή αναφορά παρατίθενται μια σειρά από περιπτώσεις κατά τις οποίες διευθυντές, βασικοί μέτοχοι και άλλοι εμπλεκόμενοι εντός των επιχειρήσεων, καταχρώνται της ισχύος τους για προσωπικό όφελος, εις βάρος των ιδιοκτητών, επενδυτών, υπαλλήλων και της κοινωνίας γενικότερα.

Στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις υποθέσεις των μαύρων ταμείων της Siemens, αλλά και των δομημένων ομολόγων – υποθέσεις τις οποίες η «Διεθνής Διαφάνεια» συνδέει με διαφθορά συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και προσώπων. Κάνοντας εκτενή περιγραφή του χρονικού των δύο σκανδάλων, η «Διεθνής Διαφάνεια» χαρακτηρίζει την υπόθεση Siemens "σταθμό" για τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προσδιορίζοντας στα 12 εκατ. ευρώ το μάυρο χρήμα με το οποίο χρηματοδοτήθηκαν. Όσον αφορά το σκάνδαλο των δομημένων ομόλογων, η έκθεση εκτιμά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία υπέστησαν ζημιά ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις διώξεις που έχουν ασκηθεί για το θέμα. Τα ονόματα των Θ. Τσουκάτου, Σ.Τσιτουρίδη και Ευ. παπαδόπουλου και Ν. Τσουράκη είναι κάποια από αυτά που αναφέρονται.

Η διαφθορά όμως δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό σπορ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε και εξέτασε η «Διεθνής Διαφάνεια» το 10% των διευθυντικών στελεχών που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως δωροδόκησαν προκειμένου να κλείσουν συμφωνίες με δημόσιους οργανισμούς, την ίδια στιγμή που ανάλογο ποσοστό δηλώνει ότι έχασε τέτοιου είδους συμφωνίες εξαιτίας δωροδοκίας από ανταγωνιστή. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν το 50% των διευθυντικών στελεχών από χώρες του ΟΟΣΑ ανέφεραν ότι χρησιμοποιείται «μέσο» για να «κερδηθούν» δημόσια συμβόλαια σε χώρες εκτός ΟΟΣΑ.

Το δε κόστος της πολιτικής διαφθοράς, στις αναπτυσσόμενες χώρες μόνο, εκτιμάται μεταξύ 20-40 δισ. δολαρίων ετησίως!

Διαβάστε την έκθεση εδώ Νέο παράθυρο.
Από TVXS

Στο ιστολόγιο Απουσία ψάλτου...βηξ, θα βρείτε ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:

21/4Η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους !!!

http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=17824&blid=318


αναφερομουν στην ετησια εθεση περι διαφθορας και η Ελλαδα ειχε για το 2008 την 57η θεση και παλι...!!!!!! φοβερο...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχιζει το αρθρο...

...Πριν λιγες μερες διαβασα την ετησια αναφορα για την διαφθορα σε 180 χωρες στον κοσμο, οπου η Ελλαδα καταλαμβανει την «αξιοπρεπεστατη» θεση στο νουμερο 57 με 4,7 μοναδες για το 2008. Αυτη ειναι μια ερευνα του Internet Center for Corruption Research σε συνεργασια με το  University of Passau της Γερμανιας και με τον παγκοσμιο οργανισμο κατα της διαφθορας, Transparency International, που μετραει με διαφορες κλιμακες, υπηρεσιες και προϊοντα, τη διαφθορα που επιικρατει σε καθε χωρα...

ακολουθει η εκθεση...στο παρακατω λινκ

http://www.icgg.org/downloads/CPI_2008.xls

μπορεις να το διαβασεις...φοβερο ε?
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΟΑΕΔ Κόβουν κάρτες ανέργων για… ψύλλου πήδημα!

Κόβουν την κάρτα ανεργίας για ψύλλου πήδημα!!!
Δεκάδες άνεργοι που είχαν ποντάρει στη μακροχρόνια καταγραφή τους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εξασφαλίσουν εργασία, τώρα μένουν με άδεια χέρια.

Μία εγκύκλιος της Διοίκησης του ΟΑΕΔ που ισχύει τα δύο τελευταία χρόνια έχει φέρει σε απόγνωση δεκάδες ανέργους στη Μαγνησία –αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα- αφού η καταγραφή ακόμη και πολύ μικρών εισοδημάτων θεωρείται απαγορευτική για να θεωρείται ο άλλος άνεργος και αυτομάτως “σβήνεται” από τα Μητρώα Ανέργων και η κάρτα ουσιαστικά αχρηστεύεται, αφού η προηγούμενη ανεργία δεν ισχύει και το κοντέρ ξεκινά να γράφει από την αρχή.

Πολλά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέργων για περισσότερα από 2 χρόνια, που με καταγεγραμμένη ανεργία 22 και πλέον μηνών κλήθηκαν πρόσφατα στον ΟΑΕΔ του Βόλου για να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση.

Σαρανταπεντάχρονος από τη Νέα Ιωνία έκανε ορισμένα μεροκάματα σε ελαιοχρωματιστή και δήλωσε τα εισοδήματα 400 ευρώ στη φορολογική του δήλωση. Από τον ΟΑΕΔ τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει πλέον να καταθέσει την κάρτα του και ασφαλώς αυτομάτως ξεγράφεται από το Μητρώο Ανέργων.

“Ο πιο εύκολος τρόπος για να μειώσει κανείς την ανεργία στα χαρτιά είναι αυτός”, σχολίαζε χθες με νόημα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έμπειρος συνδικαλιστής του ΕΚΒ.
Δεν είναι τυχαίο ότι με τέτοια τεχνάσματα η ανεργία μειώνεται κατά 2 και 3 μονάδες.”

Η περίπτωση του ανέργου από τη Νέα Ιωνία δεν είναι η μοναδική, καθώς καθημερινά συρρέουν στο τοπικό υποκατάστημα, μετά από αίτημα της υπηρεσίας, δεκάδες άνεργοι για να προσκομίσουν τη φορολογική δήλωση ή το εκκαθαριστικό για “επαλήθευση” στοιχείων.

Σε κάθε καταγραφή βέβαια, όπως είναι φυσικό, οι υπάλληλοι γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών.

Από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ από την Αθήνα απαντούν ότι “η εγκύκλιος ισχύει τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια και δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής. Επισήμαναν μάλιστα προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της Υπηρεσίας η εξέταση όλων των δεδομένων πριν οριστικοποιηθεί η διαγραφή από τα Μητρώα”.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει μεγάλο και γίνεται εντονότερο, εάν σκεφτεί κανείς ότι τελικά διαγράφονται από τους καταλόγους ανεργίας άνθρωποι που για να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζην, επιλέγουν να κάνουν εποχικά ορισμένα μεροκάματα, περιμένοντας την ώρα που ο ΟΑΕΔ θα τους εξασφαλίσει μία θέση εργασίας.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ξεκίνησε με επιτυχία το 3ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Αφιερωμένο στον αγώνα για την Ειρήνη και για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής είναι αφιερωμένο το 3ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου.

Πραγματοποιείται στο δημοτικό θέατρο Ρόδου τη βδομάδα 21-27 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου.

Το φεστιβάλ στηρίζουν επίσης η ΚΕΔΚΕ, η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων και άλλοι φορείς, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι και το TV Χωρίς Σύνορα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται διαλέξεις ειδικών, συζητήσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές συναυλίες και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στο Αρχαίο Στάδιο όπου και θα σχηματιστεί το Σήμα της Ειρήνης.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ) έχει ιδρυθεί εδώ και 4 χρόνια με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι Μη Κυβερνητικός, Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με νομική μορφή Σωματείου και με έδρα τη Ρόδο. Κύριος στόχος είναι η αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής, η διεκδίκηση θέσπισης μέτρων για την εξοικονόμηση Ενέργειας και την προώθηση των ΑΠΕ.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη - 23/09/2009
6:30 μ.μ. - Χώρος έξω από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον»
Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα "The Looney Tunes Band"
8:30 μ.μ. - Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ή Κινηματοθέατρο «Ρόδον»*
Εκδήλωση με θέμα «Πόλεμος και Λογοτεχνία»
σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Πέμπτη - 24/09/2009
6:30 μ.μ. - Χώρος έξω από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον»
Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα "Fourffart"
8:30 μ.μ. - Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ή Κινηματοθέατρο «Ρόδον»*
Συζήτηση με θέμα: «Είναι εφικτός ένας Κόσμος χωρίς πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής;»
Με τη συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και δημοσιογράφων

Παρασκευή - 25/09/2009
6:30 μ.μ. - Χώρος έξω από το Κινηματοθέατρο «Ρόδον»
Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Rho Jazz» με τη συμμετοχή του τρομπετίστα Γιάννη Οικονομίδη
8:30 μ.μ. - Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ή Κινηματοθέατρο «Ρόδον»*
Προβολή ταινίας «Το σκάνδαλο της μολυσμένης Γαλλίας»
Παρουσιάζει ο Bruno Chareyron, στέλεχος της CRIIRAD (Ανεξάρτητο εργαστήριο πληροφόρησης και έρευνας για τη ραδιενέργεια)

Σάββατο - 26/09/2009
5:00 μ.μ. - Αθλητικά δρώμενα
5:30 μ.μ. - Αρχαίο Στάδιο
Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
Συμμετέχουν: Μικτή Χορωδία Δήμου Ροδίων - Διεύθυνση Μιχάλης Καλαεντζής, Σύνολο Κορυστών Μουσικού Σχολείου Ρόδου - Διεύθυνση: Νίκος Χασάπης, Επαγγελματική Ομάδα Χορού "A.R.T. Dance Company"
Σχηματισμός Σήματος Ειρήνης
Κλείσιμο Φεστιβάλ

• Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο χώρο θα λειτουργούν:

* Έκθεση βιβλίου με αντιπολεμικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου

* Έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας»

* Έκθεση της δουλειάς των παιδιών εκπαιδευτικού προγράμματος

* Έκθεση Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στη Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. το πραξικόπημα στην Ονδούρα

Σε μία κίνηση τακτικής ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών της Ονδούρας (από τις 28 Ιούνη φέτος) Ρομπέρτο Μιτσελέτι πρότεινε χτες για πρώτη φορά «άμεσες συνομιλίες» στο διωγμένο πρόεδρο της χώρας, Μανουέλ Σελάγια, που έχει καταφύγει στο κτίριο της βραζιλιάνικης πρεσβείας, το οποίο έχει περικυκλωθεί από ισχυρότατες δυνάμεις του στρατού.
Ωστόσο, ο Μιτσελέτι φρόντισε να συνοδεύσει την «πρότασή» του για συνομιλίες με έναν απαράδεκτο όρο: να αναγνωρίσει ο Σελάγια τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 29 Νοέμβρη...

Ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε με τον υπουργό Εξωτερικών Κάρλος Λόπες, υποστήριξε ότι δε σχεδιάζει εισβολή στο κτίριο της βραζιλιάνικης πρεσβείας, από την άλλη όμως δεν πρόσφερε απτές εγγυήσεις για την ασφάλεια του Μανουέλ Σελάγια και των εκατοντάδων Βραζιλιάνων διπλωματών, προσωπικού, συμβούλων και δημοσιογράφων που έχουν εγκλωβιστεί εκεί. Μάλιστα, χτες ο στρατός διέκοψε τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τις τηλεπικοινωνίες στο κτίριο της βραζιλιάνικης πρεσβείας, με προφανή σκοπό να εκβιάσει εξελίξεις. Πληροφορίες ανέφεραν πως ήδη εξαντλούνται τα εφόδια των εγκλωβισμένων σε πόσιμο νερό και τρόφιμα...

Το ίδιο 24ωρο, στελέχη της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην Ονδούρα και επικεφαλής οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη χούντα του Μιτσελέτι για κατάφωρες παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων υποστηριχτών της αντιπολίτευσης, όπως μαζικές συλλήψεις, βασανιστήρια, ακόμη και θανάτους...

«Αυτοί οι φασίστες έχουν περικυκλώσει το κτίριο της πρεσβείας, έδειραν τον κόσμο, πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον δύο συντρόφους, συνέλαβαν και βασάνισαν πολλούς άλλους» έλεγε ώρες μετά σε κουβανικό τηλεοπτικό σταθμό ο Μπέρθα Κασέρες, του Πολιτικού Συμβουλίου λαϊκών και ιθαγένικων οργανώσεων της Ονδούρας.

Η χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ονδούρα εξαιτίας της πλήρους δράσης του κατασταλτικού μηχανισμού της χούντας Μιτσελέτι συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από τη ΓΣ του ΟΗΕ κάλεσε τη χούντα στην Ονδούρα να τερματίσει τη βία και την καταστολή και να εγγυηθεί την ασφάλεια του εκλεγμένου προέδρου Σελάγια και του προσωπικού της πρεσβείας της χώρας του. Ζήτησε μάλιστα τη σύγκληση έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση Μιτσελέτι εγγυήσεις για τη ζωή και την ασφάλεια του Σελάγια.

Η ομάδα του Ρίο (λατινοαμερικάνικων χωρών) κάλεσε τον Μιτσελέτι να σταματήσει τη βία εις βάρος υποστηριχτών του Σελάγια και να πάρει μέτρα για την αποκατάσταση της συνταγματικής πράξης.

Τέλος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως η Ουάσιγκτον «κάνει ενέργειες» για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ονδούρα δίχως άλλες πληροφορίες...

Από τον Ριζοσπάστη

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Διαδηλώσεις εργαζομένων της Opel στην Αμβέρσα

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Opel συγκεντρώθηκαν στη βελγική πόλη της Αμβέρσας για να διαδηλώσουν κατά μίας πιθανής κατάργησης θέσεων εργασίας σε εργοστάσια της General Motors στην Ευρώπη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το μοναδικό εργοστάσιο της Opel στο Βέλγιο εν μέσω ανησυχιών ότι θα το κλείσουν οι νέοι ιδιοκτήτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Ευρώπη χωρίς Opel-Vauxhall είναι αυτοκίνητο χωρίς μηχανή», έγραφε ένα πανό.

Η Magna International, που αγόρασε το ευρωπαϊκό σκέλος της General Motors, έχει ανακοινώσει ότι τα σχέδια ανασυγκρότησης προβλέπουν την κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 4.000 στην Γερμανία.

«Η νέα Οpel θα χρειαστεί να κλείσει τουλάχιστον ένα εργοστάσιο.Η Αμβέρσα είναι μία επιλογή αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση», δήλωσε προς το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport ο Φριντς Χέντερσον, διευθυντής της General Motors

Στο εργοστάσιο στο Βέλγιο απασχολούνται περί τα 2.600 άτομα. Η συγκέντρωση από κυρίως βέλγους και γερμανούς εργαζόμενους ήταν ειρηνική. Η GM έχει επίσης εργοστάσια στην Αυστρία, την Ισπανία, τη Βρετανία και την Πολωνία.

Από την Καθημερινή


Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σμήνη κουνουπιών κατά ασθενών στο Νοσοκομείο!

Σύννεφα κουνουπιών κατακλύζουν το Νοσοκομείο του Βόλου και κυρίως τη Β’ Παθολογική Κλινική που στεγάζεται στην παλιά πτέρυγα, προκαλώντας δυσφορία σε ασθενείς και εργαζομένους.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει πως έχει δώσει σαφείς εντολές να μην ανοίγονται τα παράθυρα, καθώς υπάρχει σύστημα κλιματισμού κι αυτό το γεγονός είναι αποτέλεσμα της ανυπακοής.(!)
Αντιμέτωποι με τα κουνούπια βρίσκονται καθημερινά οι ασθενείς του νοσοκομείου, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τόσο νοσηλευόμενων, όσο και συγγενών ασθενών, υπάρχουν σμήνη από κουνούπια που τσιμπάνε τους ασθενείς, κάνοντάς τους να δείχνουν ότι έχουν ιλαρά!
Οι συγγενείς των ασθενών κυρίως της Β’ Παθολογικής Κλινικής παραπονιούνται στους νοσηλευτές και εργαζομένους του νοσοκομείου, οι οποίοι τους απαντούν πως η αιτία που υπάρχουν κουνούπια είναι η πρασινάδα που υπάρχει στο προαύλιο της παλιά πτέρυγας και η έλλειψη χρημάτων για τοποθέτηση σίτας στα παράθυρα των δωματίων.
Εκείνο δε το γεγονός που φοβίζει περισσότερο τους ασθενείς και τους συγγενείς τους δεν είναι τα αντιαισθητικά σημάδια των κουνουπιών σε όλο το σώμα, αλλά ότι τα έντομα αυτά μπορεί να είναι φορείς μικροβίων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου ανέφερε πως το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού, έγινε όμως απεντόμωση και τα κουνούπια εξαφανίστηκαν.
Όμως εδώ και κάποιο διάστημα επανεμφανίστηκαν και μάλιστα ο κ. Αναστασίου έκανε λόγο για σμήνη κουνουπιών που κατατσιμπούν ασθενείς και εργαζομένους.
Οι εργαζόμενοι τοποθετούν σχεδόν σε όλα τα δωμάτια ειδικές ταμπλέτες, οι οποίες όμως δεν έχουν τόση ισχύ και το πρόβλημα συνεχίζεται.
Μιλώντας για το ζήτημα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρά επεσήμανε πως «έχει δοθεί εντολή να μην ανοίγονται τα παράθυρα, γιατί τα air conditions είναι προγραμματισμένα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ρυθμίζεται αυτόματα η θέρμανση και ο αερισμός. Αυτά συμβαίνουν όταν επικρατεί ανυπακοή».
Τέλος η κ. Καρά υπογράμμισε πως το Νοσοκομείο του Βόλου συνεργάζεται με το καλύτερο συνεργείο απεντόμωσης και μυοκτονίας και γίνονται συχνότατα επεμβάσεις μπορεί και δύο φορές κάθε μήνα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, για το ΔΟΥΚ

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάλγητη και αδιάφορη η δημοτική αρχή Βόλου προς τους εργαζομένους, αυτή η κατηγορία είναι μεγάλη και δεν αφορά στο ΔΟΥΚ.

Την απάντηση αυτή έδωσε η πρόεδρος του ΔΟΥΚ κ. Ντίνα Παπαστεφάνου, με αφορμή επερώτηση της ΔΑΣ που αφορούσε σε εργαζομένους στον παραπάνω Οργανισμό που παραμένουν απλήρωτοι και γινόταν λόγος για αδιαφορία και αναλγησία της δημοτικής αρχής προς τους εργαζομένους.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαστεφάνου, στο ΔΟΥΚ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχέση με τα προγράμματα που υλοποιούνται, φέρνοντας ως παραδείγματα το Βοήθεια στο Σπίτι και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο των τσιγγάνων.

Πρόσθεσε δε πως από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας από τον περασμένο Ιανουάριο δεν στέλνονται οι δόσεις και οι οφειλές ανέρχονται σε 58.000 €, ενώ ο Δήμος Βόλου καταβάλλει από ιδίους πόρους τα χρήματα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πάντως ο κ. Νίκου, στην παρέμβασή του τόνισε πως ο χαρακτηρισμός «ανάλγητος» είναι μάλλον ελαφρύς και όπως είπε το ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι οφείλεται στην πολιτική της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε δε «ανάλγητη» την πολιτική της δημοτικής αρχής, καθώς όπως είπε δεν αντιδρά όπως θα έπρεπε και δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει ποτέ τα αιτήματα των εργαζομένων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μπουμ ανεργίας στους υπαλλήλους του τουρισμού

Εξακόσιοι και πλέον εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι εκτιμάται ότι θα διαβούν την πόρτα του ΟΑΕΔ σταδιακά μέχρι αρχές Οκτωβρίου μόνο στη Μαγνησία για το ταμείο ανεργίας.

Η αυλαία της θερινής περιόδου σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα υποαπασχόλησης που αρχίζει πλέον και επηρεάζει σημαντικά τον χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και του επισιτισμού.

H φετινή θερινή σαιζόν έκλεισε με μείωση της πλήρους απασχόλησης ή της πρόσληψης ανασφάλιστων μαθητών αντί πρακτικής άσκησης,” σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο τοπικός σύλλογος.

Οι καταγγελίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αφορούσαν κυρίως μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και σε επιχειρήσεις επισιτισμού όπου έγινε διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Πρόκειται για αλλαγές που ουσιαστικά καταστρατηγούν τις κλαδικές τους συμβάσεις και θα καταργούν το 8ωρο αφού δίνουν την ευκαιρία στον εργοδότη, ξενοδόχο παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το επάγγελμά κινείται σε καθαρά εποχιακά επίπεδα, να καθορίζει τις ημέρες απασχόλησης αλλά και την αμοιβή.

Οξύτερο πρόβλημα βέβαια διαπιστώθηκε στα νησιά αφού και το ΙΚΑ αδυνατεί να κάνει τους ενδεδειγμένους ελέγχους.
Ο ένας ελεγκτής που υπάρχει στο ΙΚΑ της Σκιάθου εκ των πραγμάτων δεν δύναται να κάνει ελέγχους ενώ αδυναμία υπάρχει και εκ μέρους της Επιθεώρησης Εργασίας αφού η γραφειοκρατία υπαγορεύει, για να γίνει επίσκεψη πρώτα να εγκριθεί μετάβαση κλιμακίου στα νησιά από το Περιφερειακό Τμήμα της Λάρισας.
Σημειώνεται πάντως ότι σε πρόσφατο έλεγχο που έγινε οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ βεβαίωσαν
αρκετές παραβάσεις οι οποίες αφορούσαν ανασφάλιστη εργασία και θα επιβληθούν πρόστιμα, ενώ όσον αφορά προβλήματα που εντοπίστηκαν σε άδειες, ρεπό και καταστάσεις προσωπικού έγινε σύσταση και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε όπως προβλέπει η νομοθεσία θα επιβληθούν κυρώσεις.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μηνύει τον Μπέο ο Στ. Γιδόπουλος

Ο πόλεμος Γιδόπουλου-Μπέου και κατ’ επέκταση Νίκης-Ολυμπιακού θα μαίνεται για πολύ καιρό ακόμη, καθώς ο ηγέτης της Νίκης Στ. Γιδόπουλος θα καταθέσει μήνυση κατά του Αχ. Μπέου για όσα εκείνος είπε χθες εναντίον του, αφού ανάμεσα στα άλλα τον αποκάλεσε απατεώνα, τυχοδιώκτη, που σκοπός του είναι να αρπάξει, και ηγέτη της σφαλιάρας. Μάλιστα, όπως θα περίμενε κανείς, δεν πέρασε πολλή ώρα χθες από τη στιγμή που τελείωσε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι να δοθεί απάντηση από την πλευρά της Νίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση λοιπόν τονίζεται:
«Το παραλήρημα συνεχίζεται… και εύλογα μας προξενείται η ερώτηση. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ; Ο άνθρωπος δε σέβεται θεσμούς και εκλεγμένους. Δεν υπολογίζει φορείς και αλωνίζει. Τώρα πλέον ανοικτά προκαλεί τις ισορροπίες μιας πόλης που έμαθε να ζει αρμονικά με δύο ανταγωνιστικές ομάδες.

Μέχρι και σήμερα, εκτός από μεμονωμένα περιστατικά, οι οπαδοί μας δεν έφθαναν ποτέ σε ακρότητες και θέλουμε να πιστεύουμε πως έτσι θα συνεχίσουν.

Όμως τα ευχολόγια δεν αποτελούν μέτρα πρόληψης, ο χουλιγκανισμός τρέφεται από την πρόκληση, σκεπάζοντας τη βρόμα που κουκουλώνουν όλοι αυτοί, που κινούνται υπόγεια σε γραφεία στοιχημάτων και σε παράγκες με φτιαγμένα αποτελέσματα.
Γιατί ζούμε στην Ελλάδα και όχι στη Σικελία. Επειδή μάθαμε να πορευόμαστε χωρίς προκλήσεις και αθλιότητες, καλούμε τους οπαδούς μας, αλλά και τους οπαδούς της συμπολίτισσας ομάδας να μην ακολουθήσουν πεπατημένες που θα οδηγήσουν την πόλη σε ανεπανόρθωτο διχασμό.

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ καταγγέλλει και αντιστέκεται σε όλους αυτούς, που με μεθόδους βγαλμένες από το Σικάγο άλλων δεκαετιών, προσπαθούν να κάνουν την πόλη φέουδο και ορμητήριο, για προσωπικό πλουτισμό, εκμεταλλευόμενοι τη δίψα των οπαδών για την ομάδα τους.
Τέλος δηλώνουμε πως η Διοίκηση της Π.Α.Ε. θα μεταφέρει στη Δικαιοσύνη το εμετικό και αποπροσανατολιστικό παραλήρημα του κ. Μπέου.
Εκεί ευελπιστούμε να του κοπεί η φόρα.

Αν οι θεσμικοί φορείς δεν αντιστέκονται και φοβούνται τον «Γκιουλέκα», εμείς δε μένουμε απαθείς, γιατί στη πόλη αυτή υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις στη γνωστή λαϊκή παροιμία «εμπάτε σκύλοι αλέστε κι’ αλεστικά μη δίνετε».
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Γεωργικά φάρμακα «έπνιξαν» τα ψάρια της Κάρλας

Νέες διαστάσεις στο φαινόμενο των νεκρών ψαριών στην τάφρο «1» της Λίμνης Κάρλας, έρχονται να δώσουν αναλύσεις των δειγμάτων ψαριών από το ειδικό Ινστιτούτο Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης, που φωτογραφίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα ως αιτία του θανάτου μεγάλου αριθμού ψαριών.
Η πιθανότητα γεωργικά φάρμακα να κατέληξαν στην τάφρο και να «έπνιξαν» μεγάλο αριθμό ψαριών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ευαίσθητο οικοσύστημα της Κάρλας, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα περιβαλλοντικά έργα. «Η διάθεση γεωργικών φαρμάκων είναι γνωστό πρόβλημα στον κάμπο», παρατηρεί ο αντινομάρχης, κ. Νικ. Ντίτορας, επισημαίνοντας ότι λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων σε κάθε δήμο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας αλλά και ελέγχων σε δείγματα ψαριών, που έκανε το ΚΚΙΘ και κοινοποίησε στη Νομαρχία Μαγνησίας, ο μεγάλος αριθμός θανάτων των ψαριών της τάφρου 1, πιθανώς οφείλεται σε ξέπλυμα δεξαμενών με γεωργικά φάρμακα, που πραγματοποιήθηκε στο σημείο εκείνο, με αποτέλεσμα τα φάρμακα να καταλήξουν στα νερά της τάφρου.
Το φαινόμενο σύμφωνα με ΚΚΙΘ ήταν παροδικό, αφού πέρα από τους θανάτους που παρατηρήθηκαν δεν φαίνεται να προκλήθηκε άλλη σοβαρή περιβαλλοντική βλάβη, γεγονός που έρχεται να πιστοποιήσει η παρουσία άφθονου γόνου ψαριών.
Ωστόσο, η κατάληξη γεωργικών φαρμάκων στα νερά της τάφρου, προβληματίζει, κυρίως αν λάβει υπόψη του κανείς, τη μεγάλη περιβαλλοντική σημασία του έργου της Κάρλας.
«Στην πλειονότητά τους οι αγρότες γνωρίζουν και εφαρμόζουν πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και δη, του υδροφόρου ορίζοντα από τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων», ανέφερε ο αντινομάρχης, Νικ. Ντίτορας, αναγνωρίζοντας όμως το πρόβλημα που υπάρχει στον κάμπο.
«Ακόμη και στο έδαφος να χύνονται τα γεωργικά υπολείμματα, πάλι με τις βροχές, καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Απαιτείται η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων σε κάθε δήμο», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας τη συλλογή των γεωργικών υπολειμμάτων σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν σε κάθε δήμο.
Πάντως, όπως επισημαίνεται και από το ΚΚΙΘ, πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα συνεχούς παρακολούθησης των νερών της Κάρλας, των ειδών των ψαριών και των υδρόβιων φυτών και επιπλέον να αναπτυχθούν καλαμώνες οι οποίοι αποτελούν παράγοντα βιολογικού καθαρισμού των νερών.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

5 χρόνια απ' τον θάνατο της Διδώς Σωτηρίου

Τα Ελληνικά Γράμματα, η Εθνική Αντίσταση, η δημοσιογραφία, ο μικρασιατικός ελληνισμός έχασαν πριν από 5 χρόνια, τη Διδώ Σωτηρίου.

Η Διδώ Σωτηρίου γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας. Αργότερα, με την οικογένειά της εγκαταστάθηκε στη Σμύρνη και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή έζησε για λίγο στον Πειραιά και κατόπιν στην Αθήνα. Μεταξύ των καθηγητών της στη Μέση Εκπαίδευση συγκαταλέγονταν ο μεγάλος πεζογράφος και σοσιαλιστής, Κώστας Παρορίτης και η μεταφράστρια και ποιήτρια, Σοφία Μαυροειδή - Παπαδάκη, καθηγητές που επέδρασαν στο να μυηθεί στις προοδευτικές και κομμουνιστικές ιδέες. Στα 18 της η εύπορη οικογένειά της της δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και μετά στη Σορβόνη.

Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε πολιτικο-κοινωνική δράση μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ (στο οποίο έμεινε μέχρι περίπου τα τέλη του εμφυλίου) και γυναικείων οργανώσεων. Ως εκπρόσωπος γυναικείων οργανώσεων συμμετείχε σε συνέδρια όπως το Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικείων Οργανώσεων για την Ειρήνη, καθώς και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Λογοτεχνών, αφού, παράλληλα με τη δημοσιογραφική της δουλιά την οποία ξεκίνησε το 1933 (μεταξύ άλλων στα περιοδικά «Νέος κόσμος της γυναίκας», «Γυναικεία Δράση», «Κομμουνιστική δράση», αρχισυντάκτρια αργότερα στο περιοδικό «Γυναίκα»), ασχολούνταν και με τη λογοτεχνία. Ως δημοσιογράφος μαθήτευσε δίπλα στον Νίκο Καρβούνη, στον Κώστα Βάρναλη και άλλες μορφές των Γραμμάτων μας. Να σημειωθεί ότι το πρωί της 12ης Οκτωβρίου 1944, δηλαδή τη μέρα της απελευθέρωσης, η Διδώ Σωτηρίου έκλεινε πάνω στο μάρμαρο την πρώτη σελίδα του παράνομου ακόμα «Ριζοσπάστη», στην ελεύθερη γειτονιά της Ν. Ελβετίας στο Βύρωνα. Μαθαίνοντας την αποχώρηση των κατακτητών γράφει ως κεντρικό τίτλο του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας το σολωμικό στίχο «ΧΑΙΡΕ, Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στη διάρκεια της κατοχής, μαζί με άλλες σπουδαίες αγωνίστριες - όπως την Μέλπω Αξιώτη, την Λιούντα Μάντακα, την Μ. Μάστρακα - δημοσιογραφούσε στα παράνομα ΕΑΜικά έντυπα και μετά την απελευθέρωση, για ένα διάστημα στα χρόνια 1946-1947 ανέλαβε την αρχισυνταξία του «Ριζοσπάστη», ενώ δημοσιογραφούσε και στο «Ρίζο της Δευτέρας». Αργότερα, όταν εκδόθηκε η εφημερίδα «Αυγή» συνεργάστηκε με άρθρα και χρονογραφήματα. Επίσης δημοσίευσε ποικίλα θέματα στο περιοδικό «Επιθεώρηση της Τέχνης».

Εκανε την εμφάνισή της στη λογοτεχνία από το περιοδικό «Νέοι Πρωτοπόροι». Η πρώτη επίσημη λογοτεχνική της εμφάνιση έγινε το 1959 με το μυθιστόρημα «Οι νεκροί περιμένουν», το οποίο είχε έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Το επόμενο μυθιστόρημά της έχει τίτλο «Ματωμένα χώματα» (1962) και είναι από τα πιο πολυδιαβασμένα νεοελληνικά βιβλία, με 41 εκδόσεις έως το 1987, με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και τα προβλήματα των ξεριζωμένων στην Ελλάδα μέχρι τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλα έργα της είναι το μυθιστόρημα «Εντολή» (1976) που αναφέρεται στη δίκη και εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, συντρόφου της αδερφής της, Ελλης Παππά και «Κατεδαφιζόμεθα» (1982). Εγραψε επίσης τα παιδικά αφηγήματα «Μέσα στις φλόγες» (1972) και «Επισκέπτες» (1979). Στο ενεργητικό της είχε μια μονογραφία για τη φίλη και συναγωνίστριά της Ηλέκτρα Αποστόλου με τίτλο «Ηλέκτρα» (1961) και τη μελέτη «Μικρασιατική καταστροφή και στρατηγική του ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο». Να σημειωθεί ότι τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ αυτών και στα τουρκικά.

Η Διδώ Σωτηρίου διακρινόταν για την αγάπη στη ζωή και την αισιοδοξία της, το χαμόγελό της, το πείσμα της κόντρα στα μακρόχρονα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ηταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Εταιρείας Συγγραφέων, η οποία αθλοθέτησε και το Βραβείο Πολιτισμού «Διδώ Σωτηρίου».

Από τον Ριζοσπάστη

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

36 χρόνια, απ' το θάνατο του Πάμπλο Νερούντα

"Έχω για τη ζωή μιαν αντίληψη δραματική και ρομαντική. Ο,τι δεν αγγίζει βαθιά την ευαισθησία μου δεν με ενδιαφέρει. Όσον αφορά την ποίηση, στην πραγματικότητα καταλαβαίνω πολύ λίγα πράγματα. Γι' αυτό συνεχίζω με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Ίσως απ' αυτά τα φυτά, τη μοναξιά, τη σκληρή ζωή, βγαίνουν οι μυστικές, αληθινά βαθιές "Ποιητικές Πραμάτειες" που κανείς δεν μπορεί να διαβάσει, γιατί κανείς δεν τις έγραψε. Η ποίηση διδάσκεται βήμα βήμα ανάμεσα στα πράγματα και στις υπάρξεις, χωρίς να τα χωρίσουμε, αλλά ενώνοντάς τα με την ανιδιοτελή απλωσιά της αγάπης."

Ο Πάμπλο Νερούδα, φιλολογικό ψευδώνυμο του Νεφταλί Ρικάρντο Ρέγιες Μπασοάλτο (12 Ιουλίου 1904-23 Σεπτεμβρίου 1973) ήταν Χιλιανός συγγραφέας και ποιητής.
Θεωρείται ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική.
Του απονεμήθηκε το 1971 το Νόμπελ Λογοτεχνίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας.
Εξέδωσε ποιητικές συλλογές ποικίλου ύφους, όπως ερωτικά ποιήματα, έργα που διέπονται από τις αρχές του σουρεαλισμού, ακόμα και κάποια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολιτικό μανιφέστο.
Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1904, στην πόλη Παράλ της Χιλής.
Η μητέρα του πέθανε από φυματίωση ένα μήνα μετά τη γέννησή του κι έτσι ο πατέρας του, Χοσέ, σιδηροδρομικός υπάλληλος, μετακόμισε στην πόλη Τεμούκο, όπου ξαναπαντρεύτηκε.
Ξεκίνησε να γράφει ποίηση σε ηλικία 10 ετών, αλλά ο πατέρας του τον αποθάρρυνε κι έτσι άρχισε να υπογράφει τα έργα του το 1946 με το ψευδώνυμο Πάμπλο Νερούντα, υιοθετώντας το επώνυμο του γνωστού Τσέχου συγγραφέα και ποιητή Γιαν Νερούντα.
Το μικρό του όνομα εικάζεται ότι το πήρε από το Γάλλο ποιητή Πωλ Βερλαίν.
Το 1921 μετακόμισε στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο, για να σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία.
Κατά το διάστημα των σπουδών του, εξέδωσε δυο ποιητικές συλλογές: Crepusculario (1923) και Veinte poemas de amor y una cancion desesperada (Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα, 1924), συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός. Διαπιστώνοντας ότι τα έσοδά του από τα εκδιδόμενα έργα του δεν του αρκούσαν, αποφάσισε να μπει στο Διπλωματικό Σώμα, κάνοντας έτσι πολυάριθμα ταξίδια ανά τον κόσμο από το 1927 ως το 1935, ως πρόξενος στη Βιρμανία, στην Κεϋλάνη, στην Ιάβα, στη Σιγκαπούρη, στο Μπουένος Άιρες, στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.
Στην Ιάβα γνώρισε και παντρεύτηκε την Ολλανδέζα Μαρύκα Αντονιέτα Χάγκενααρ Βόγκελζανγκ, με την οποία χώρισε μετά από έξι χρόνια, κατά τη θητεία του στην Ισπανία. Εκεί, ερωτική του σύντροφος και μετέπειτα δεύτερη σύζυγός του υπήρξε επί δεκαέξι χρόνια η Αργεντίνα Δέλια ντελ Καρρίλ, είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του.
Η εμπειρία του από τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων στην Ασία, τα καταπιεστικά καθεστώτα και η φιλία του με το Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα τον οδήγησαν ακόμη πιο κοντά στον κομμουνισμό.
Τα έργα του άρχισαν να γίνονται πιο πολιτικοποιημένα, με αποκορύφωμα το Κάντο Χενεράλ, το οποίο έχει μελοποιηθεί από το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Όταν ο Πρόεδρος Γκονζάλες Βιντέλα απαγόρευσε τον κομουνισμό στη Χιλή, βγήκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.
Για τέσσερις μήνες κρυβόταν στο υπόγειο κατοικίας στην πόλη Βαλπαραΐσο, αλλά κατάφερε να διαφύγει στην Αργεντινή και από εκεί στην Ευρώπη, όπου έζησε εξόριστος από το 1948 ως το 1952.
Ανάμεσα στα μέρη που έζησε ήταν και το νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας, γεγονός από το οποίο είναι εμπνευσμένη η ταινία «Ο ταχυδρόμος».
Κατά την εξορία του, γνώρισε και ανέπτυξε ερωτική σχέση με τη Χιλιανή τραγουδίστρια Ματίλντε Ουρούτια, η οποία αποτέλεσε τη "μούσα" του για τα έργα του.
Μετά το τέλος της δικτατορίας επέστρεψε στη Χιλή, αφού είχε γίνει πλέον διάσημος παγκοσμίως από τα ποιήματά του.
Μετά το δεύτερο διαζύγιό του, παντρεύτηκε τελικά με την Ουρούτια το 1966.
Το 1971, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο παρέλαβε όντας άρρωστος από καρκίνο.
Βοήθησε το Σαλβαντόρ Αλιέντε στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1973, λίγο μετά τη δολοφονία του Αλιέντε από τους πραξικοπηματίες του Πινοσέτ.
Ο Πινοσέτ απαγόρευσε να γίνει δημόσιο γεγονός η κηδεία του Νερούντα, ωστόσο το πλήθος αψήφησε τη φρουρά και κατέκλυσε τους δρόμους, μετατρέποντας την κηδεία στην πρώτη δημόσια διαμαρτυρία ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία της Χιλής.
Το στρατιωτικό καθεστώς μέχρι το 1990 είχε απαγορεύσει τα έργα του ποιητή.
Από το ποιητικό του έργο ξεχωρίζουν:

* «Crepusculario»
* «Veinte poemas de amor y una canciσn desesperada»
* «Residencia en la tierra»
* «Tercera residencia»
* «Canto general»
* «Los versos del capitαn»
* «Odas elementales»
* «Extravagario»
* «Memorial de Isla Negra» και
* «Confieso que he vivido»
Από την wikipedia

Μερικές ρήσεις του μεγάλου ποιητή, απ' τον Mogadishou

«Aποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις και θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής»
 
«Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.
 
Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον ερωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για την τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή...»
 
Το χρηματιστήριο δεν είναι το χριστουγεννιάτικο λαχείο που άπαξ και κερδίσεις μια φορά τον πρώτο λαχνό, έγινες πολυεκατομμυριούχος. Το χρηματιστήριο μοιάζει με κοτέτσι, όπου το αυγό που μας περισσεύει το αφήνουμε στη φωλιά, όταν έρθει η ώρα να γεννηθεί κι’ άλλο.
 
Πιο πολύ όμως στο χρηματιστήριο πάει κάποιος για χαρτζιλίκι. Ητοι, να κερδίζει από καιρού εις καιρόν όταν οι συνθήκες είναι ώριμες. Στο χρηματιστήριο χρειάζονται αρχές και πίστη στις αρχές. Ακόμη και όταν πρόσκαιρα η αγορά μας διαψεύδει.
 
Στο χρηματιστήριο αργοπεθαίνει όποιος κοκορεύεται για επιτυχίες που χρωστά σε άλλους και όποιος γκρινιάζει για διαφυγόντα κέρδη που δεν δικαιούνταν.
 
Το χρηματιστήριο δικαιώνει όποιον χρησιμοποιεί τα χρήματα σαν μέσο και καταδικάζει όποιον τους δίνει μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχουν και γίνεται δούλος τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Η απάτη του αιώνα με ''θύμα'' τη Λέφσκι Σόφιας!

Η Λέφσκι Σόφιας είναι το πρώτο θέμα συζήτησης εδώ και λίγα 24ωρα στη γειτονική μας Βουλγαρία και η αιτία δεν είναι κάποια εντυπωσιακή νίκη ή κάποια βαριά ήττα, αλλά το γεγονός ότι ο σύλλογος έπεσε θύμα μίας απόλυτα καλοστημένης ποδοσφαιρικής απάτης (!) που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την "μισητή" ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Το στόρι που θα ακολουθήσει μπορεί να ακούγεται σενάριο ιδανικό για κινηματογραφική ταινία όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνάμα επώδυνο για τους διοικούντες την Λέφσκι:
Επίσημα όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν έφτασε στα γραφεία της Λέφσκι ένα φαξ προερχόμενο από τη Ρούμπιν Καζάν, τη φιλόδοξη και οικονομικά εύρωστη πρωταθλητρια Ρωσίας, με το αίτημα να είναι ξεκάθαρο:
Η παραχώρηση στους Μοσχοβίτες από την πλευρά της Λέφσκι των τεσσάρων καλύτερων παικτών της έναντι εξαιρετικών οικονομικών ανταλλαγμάτων, με το "κουαρτέτο" να αποτελείται από τον Βούλγαρο Ζίφκο Μιλάνοφ, τον Σκοπιανό Ντάρσκο Τασέφσκι (για αυτούς τους δύο η προσφορά ήταν πάνω από 1.000.000 ευρώ για τον καθένα), τον Βραζιλιάνο Ζε Σοάρες και τον Μαροκινό Γιουσέφ Ραμπέχ (ελάχιστα χαμηλότερη η προσφορά για τους δύο τελευταίους).
Μία ημέρα αργότερα έκανε την εμφάνισή του στη Σόφια ένας παράγοντας της Ρούμπιν, του οποίου κανείς δεν είχε ακούσει το όνομα στο παρελθόν, προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο η ρωσική ομάδα "καιγόταν" για την άμεση πραγματοποίηση αυτού του τετραπλού μεταγραφικού "χτυπήματος".

Η πρόταση "έπεισε" τους Βούλγαρους
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λοιπόν, οι παίκτες έπρεπε να αναχωρήσουν άμεσα για τη Ρωσία επειδή η Ρούμπιν είχε "εξοντωθεί" από το ιό της γρίπης και για αυτό είχε λάβει ειδική άδεια από την UEFA για να ανοίξει ξανά η μεταγραφική αγορά.
Η συνολική προσφορά των 4.000.000 "έπεισε" τους διοικούντες να αποδεχτούν την πρόταση, καθώς αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγγύηση για το υγιές μέλλον του συλλόγου, ενώ προγραμμάτισαν μάλιστα και συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όπου εξήγησαν τους λόγους για την απόφασή τους αυτή, την παραμονή του μεγάλου ντέρμπι με την συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ.
Από την πλευρά τους βέβαια, οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τους παράγοντες και τον προπονητή της Ρούμπιν Καζάν και πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά τους για άλλους παίκτες -αφενός γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος και αφετέρου γιατί δεν είχαν προσβληθεί από καμία επιδημία γρίπης-, όμως ο πρόεδρος της Λέφσκι, Τόντορ Μπάτκοφ, είχε ήδη πάρει την απόφασή του.
Το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι τέσσερις παίκτες έφευγαν για το Καζάν συνοδευόμενοι από τον οικονομικό διευθυντή, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως έκαναν στάση στη Μόσχα όπου τους περίμενε ένα άτομο που τους παρουσιάστηκε με το όνομα Μαρκ Μπέργκερ και με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ρούμπιν.
Ο ίδιος άνθρωπος φρόντισε να τους τακτοποιήσει σε ξενοδοχείο εν αναμονή των ιατρικών εξετάσεων, ενώ τους "κέρδισε" με την προσφορά 500.000 ευρώ που έκανε στον κάθε παίκτη για τη σεζόν αυτή στην Καζάν.

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο...
Οι αρνητικές όμως εκπλήξεις άρχισαν να "σκάνε" από το πρωί της Κυριακής και μετά την επίσκεψη σε μία κλινική της Μόσχας. Με δεδομένο πως τα απαιτούμενα έγγραφα για την υπογραφή των συμβολαίων των τεσσάρων παικτών δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους, οι διοικούντες τη Λέφσκι προσπαθούσαν μάταια να επικοινωνήσουν με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου (δεν ήταν το επίσημο νούμερο της Ρούμπιν) που τους είχε δοθεί στο φαξ.
Φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση ενώ οι "πονοκέφαλοι" άρχισαν να γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν ο υποτιθέμενος Μαρκ Μπέργκερ που τους είχε υποδεχτεί στη ρωσική πρωτεύουσα είχε απλά "εξαφανιστεί" (στην πραγματικότητα υπάρχει επιχειρηματίας με αυτό το όνομα όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Καζάν).
Ήδη η υπόθεση είχε αρχίσει να "μυρίζει" επικίνδυνα και ο Μπαζντέκοφ πήρε την απόφαση για την επιστροφή στην πατρίδα, χωρίς όμως να προλαβαίνουν οι παίκτες να φτάσουν εγκαίρως για να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους για το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Το χαμένο ντέρμπι και το "ανέκδοτο"
Και ενώ η μισή Βουλγαρία είχε αρχίσει να γελάει με το "πάθημα" της Λέφσκι και η άλλη μισή να κρύβεται από ντροπή, οι τέσσερις προσγειώθηκαν στη Βουλγαρία για να πληροφορηθούν με το που πάτησαν το πόδι τους ότι το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είχε χαθεί με σκορ 2-0, αποτέλεσμα που έφερνε την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή με 16 βαθμούς και την Λέφσκι 8η με 9 πόντους, θέση που ήταν η χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.
"Μείναμε έκπληκτοι όταν ακούσαμε για την άφιξη αυτών των παικτών από τη στιγμή που το μεταγραφικό παράθυρο στη Ρωσία έχει κλείσει", δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού συλλόγου Μαξίμ Λοπούκοφ, την ώρα που οι διοικούντες τη Λέφσκι αντιμετώπιζαν την κατακραυγή του Τύπου και των οπαδών.
"Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο", ανέφερε χαρακτηριστικά η "Trud", μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στη Βουλγαρία, με τον υποστηρικτή της Λέφσκι, Βαλεντίν Ντένεφ, να είναι καυστικός με την ομάδα του.
"Δώσαμε τον τίτλο με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Μας έκαναν να φαινόμαστε σαν οι ηλίθιοι της Ευρώπης".

Λέφσκι vs στοιχηματική μαφία σημειώσατε... 2
Όσο για το ποιος ευθύνεται πίσω από αυτή την σατανική απάτη εις βάρος της Λέφσκι (η "προσφορά" για τους καλύτερους παίκτες της Λέφσκι αποδείχτηκε πως ήταν μία "φούσκα" που είχε ως σκοπό να αποδυναμωθεί η ομάδα ενόψει ντέρμπι) όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπατκόφ εξαπατήθηκε από τη διεθνή στοιχηματική μαφία!
Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από το γεγονός ότι αρκετά γραφεία στοιχημάτων ανέφεραν ότι δέχτηκαν "μεγάλα πονταρίσματα που προκαλούν υποψίες" υπέρ της νίκης της ΤΣΣΚΑ επί της Λέφσκι, ενω η απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων είχε πέσει δραματικά από το 1.96 στο 1.67 στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό σάιτ "SBObet".
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Λέφσκι προτίθεται να να ενημερώσει τις βουλγαρικές αρχές αλλά και να ζητήσει βοήθεια ακόμα και από την Ιντερπόλ σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την πολύ "παράξενη"ιστορία...
Από το SPORT 24

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template