Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Δυο λέξεις, πρωταγωνιστούν στο μετεκλογικό σκηνικό

Τις τελευταίες μέρες, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα κι ιδιαίτερα με αφορμή την απεργία των λιμενεργατών στον Ο.Λ.Π. και  με αποκορύφωμα (;) το "σοσιαλιστικό" ξύλο και τα χημικά που έπεσαν έξω απ' το Υπουργείο Εργασίας στους διαδηλωτές της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, πως ένα κόμμα κυριαρχεί στο μετεκλογικό σκηνικό της Ελλάδας.
Οι πάντες ασχολούνται μαζί του!!!
Όχι δεν είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που με τον "αέρα" +10 μονάδων απ' το δεύτερο κόμμα, κυβερνά πλέον τη χώρα!
Όχι δεν είναι η Ν.Δ., που "συνετρίβη" στις εκλογές!
Όχι δεν είναι ο ΛΑ.Ο.Σ., που δεν μετέτρεψε τις προεκλογικές αβάντες των Μ.Μ.Ε., σε αξιόλογα εκλογικά ποσοστά!
Όχι δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που τον είχαν όλοι σχεδόν ξεγραμμένο, μπαίνει δεν μπαίνει στη Βουλή με "τους 11 αρχηγούς του" και τελικά είναι στην Βουλή πανηγυρικά!
Όχι δεν είναι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, που στις Ευρωεκλογές έβγαλαν ευρωβουλευτή, αλλά στις εθνικές εκλογές δεν "έκοψαν το νήμα" του 3% κι έμειναν εκτός Βουλής!
Ναι, όπως όλοι καταλαβαίνετε δια της εις άτοπον επαγωγής που ακολουθήσαμε, το κόμμα με το οποίο ασχολούνται όλοι, είναι το Κ.Κ.Ε.!
Με το Κ.Κ.Ε., που "σταλινικό" το ανεβάζουν και "αποστεωμένο" το κατεβάζουν!
Με το Κ.Κ.Ε., που όλοι συνομολογούν, ότι αδυνατεί να πείσει τον λαό και ν' αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά!
Με το Κ.Κ.Ε, που το ίδιο το βράδυ των εκλογών, το κατέταξαν όλοι στους χαμένους των εκλογών!
Το τι έχουν δει στις οθόνες και τι έχουν διαβάσει τα ματάκια μου, αυτές τις μέρες σε τηλεοράσεις, εφημερίδες, ιστοσελίδες και ιστολόγια για το Κ.Κ.Ε., δεν περιγράφεται εύκολα.
Σταχυολογώ μερικά απ' αυτά, που κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο:
Οι φίλοι του tvxs.gr τροφοδοτούν τη συζήτηση γύρω από τις μετεκλογικές εξελίξεις και το ΚΚΕ
Τι δυσκολεύει το ΚΚΕ;
και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός!
Ούτε στα καλύτερα όνειρά του το Κ.Κ.Ε., δεν φανταζόταν τέτοια διαφήμιση!
Γιατί και η αρνητική διαφήμιση, είναι ίσως η καλύτερη διαφήμιση!
Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι ν' απαντήσει σε όλα τα παραπάνω, που καταμαρτυρούνται στο Κ.Κ.Ε.
Το Κ.Κ.Ε., οργανωμένο κόμμα είναι, με υπερενενηντάχρονη εμπειρία και συντεταγμένα όργανα, που μπορούν ν' αναλύσουν και ν' απαντήσουν σε όλ' αυτά.
Σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να ερμηνεύσει (στο μέτρο των δυνατοτήτων του συγγραφέα) αυτό το φαινόμενο.
Το φαινόμενο της μαζικής ενασχόλησης με το Κ.Κ.Ε., των έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., της blogόσφαιρας και κάθε λογής αναλυτών ειδικών και μη.
Κατά την ταπεινή μου λοιπόν άποψη, δύο είναι τα βασικά στοιχεία, που πρέπει κανείς να προσέξει.
1. Το μετεκλογικό σκηνικό, όπου έχουμε ένα κόμμα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην κυβέρνηση με θριαμβευτική νίκη, έχοντας καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες προεκλογικά κι ίσως ακόμα μεγαλύτερες μετεκλογικά, κάνοντας στοχευμένες, άριστες επικοινωνιακές κινήσεις και αλλαγές, απ' τις πρώτες κιόλας μέρες.
Κινήσεις όμως και αλλαγές, που είναι ανώδυνες για το "σύστημα" κι έρχονται απλά να εξορθολογίσουν μερικές επουσιώδεις στρεβλώσεις του και να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή, οι οποίες άλλωστε, έδωσαν και τα θριαμβευτικά ποσοστά.
2. Στον αντίποδα έχουμε ένα κόμμα, το Κ.Κ.Ε., που χάνει σε ποσοστά και ψήφους στις εκλογές και όχι μόνο δεν μπαίνει σε διαδικασία "ομφαλοσκόπησης", όπως φυσιολογικά περίμεναν όλοι, αλλά τουναντίον, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα (σωστά ή λάθος είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση), ρίχνει "στην πιάτσα" ένα σύνθημα: Καμμιά ανοχή!!!
Σ' αυτές τις δύο λέξεις βρίσκεται η λυδία λίθος του φαινομένου "ασχολούμαστε όλοι με το Κ.Κ.Ε."
Το σύνθημα αυτό, βρήκε γόνιμο έδαφος στους υποαπασχολούμενους και τους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής, στους λιμενεργάτες και σ' άλλους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές κλπ., που ακόμα δεν τους έχουμε δει (αλλά θα τους δούμε νά' στε σίγουροι), να βγαίνουν στο μετεκλογικό σκηνικό.
Αυτές οι δύο λέξεις, έρχονται να χαλάσουν την "μόστρα" του "σοσιαλιστικού παραδείσου", που ξημέρωσε στην Ελλάδα και γι' αυτό είναι επικίνδυνες!
Γι' αυτό γίνεται και το Κ.Κ.Ε. επικίνδυνο!
Γι' αυτό έχουν "πέσει λυτοί και δεμένοι" πάνω στον "εσωτερικό εχθρό" αυτές τις μέρες!
Τα ερωτήματα που προβάλλουν αβίαστα, είναι κι αυτά δύο:
1. Μπορεί το Κ.Κ.Ε. να σηκώσει το ειδικό βάρος του συνθήματός του μόνο του;
2. Η υπόλοιπη αριστερά θα δείξει ανοχή ή θα συμπορευτεί με το σύνθημα;
Οι απαντήσεις που θα δωθούν σ' αυτά τα δύο ερωτήματα, θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.



Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Σουπιές με φούντες

«...για το μέτωπο σαν έφυγα, μανούλα εσύ δεν ήρθες να με δεις,
ξενοδούλευες και πήρα μοναχός μου το τραίνο που με πήρε απ' τη ζωή».

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Εδώ και πολλά χρόνια είμαστε αιχμάλωτοι μιας εποχής όπου οι λέξεις (και συνεπώς οι αντιστοίχως φερόμενες έννοιες) έχουν χάσει το νόημά τους ή διάγουν σε καθεστώς σύγχυσης ή τη βγάζουν λάθρα, παρενδεδυμένες σε ένα περιβάλλον γκροτέσκ ζόφου.
Ομως με την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, αυτός ο κύκλος των χαμένων εννοιών φαίνεται ότι θα διευρυνθεί σε έναν ολοκληρωμένο ολοκληρωτισμό, μάλλον εύπεπτο για μια κοινή γνώμη που έχει από καιρό εκπαιδευθεί να καταναλώνει ευκολίες, τηλεοπτικό δηλητήριο, προπαγάνδα, διαφημίσεις και ευφημισμούς.
Αίφνης «οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία», καθώς δήλωσε για τον εαυτόν του και τους συν αυτώ ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου!
Και δεν ξεράθηκαν τα δέντρα απ' τα γέλια, ούτε κοκκίνισαν απ' την ντροπή τους οι πράσινες γραφίδες.
Σωρός οι ευφημισμοί -Υπουργείον Προστασίας του Πολίτη- σωρός οι ψευδωνυμίες, ακόμα και το ίδιο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό (ποιος σοσιαλισμός;) Κίνημα (ποιο κίνημα;) μια ψευδωνυμία είναι πλέον.
Οπως ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» που επαγγέλλεται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μια ψευδωνυμία κι ένας ευφημισμός της αντιδραστικής ιδεολογίας.
Ενα ακόμα παιγνίδι στο θολό τοπίο των χαμένων νοημάτων.
Πλην όμως οι ευφημισμοί δεν είναι αρκετοί. Πρέπει να συνοδεύονται από παράλληλους εξωραϊσμούς
των γεγονότων, της ιστορίας της ίδιας.
Ετσι αίφνης χθες (12/10/2009) ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου φάνηκε να ιδιοποιείται, να σφετερίζεται με τον πιο ανέφελο κι ανέμελον τρόπο, την ιστορία της απελευθέρωσης των Αθηνών το 1944, από τη ναζιστική κατοχή, εξωραΐζοντας τον ρόλο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου με ανυπόκριτη θρασύτητα, θεία αφέλεια, και καθώς πρέπει αυθάδεια.

Ως άλλος Ηγεμών, που «αποκαθιστά» (δηλαδή ψιμυθιώνει) την πατρώα κληρονομιά, εμφάνισε τον παππού του, ούτε λίγο ούτε πολύ ως έναν άλλον Μανώλη Γλέζο ου μην και Λάκη Σάντα, που όχι μόνον κατέβασε τη σβάστικα απ' τον Ιερό Βράχο, αλλά την έτριψε και στη μούρη του Αδόλφου Χίτλερ αυτοπροσώπως.
Ο μακαρίτης Γεώργιος Παπανδρέου, ο δοτός πρωθυπουργός των Αγγλων του Σκόμπυ, που αιματοκύλησαν την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1944, αυτός ο ποπουλιστής β' εθνικής, που δήλωνε σαν φασουλής γ' κατηγορίας, ότι και «εις την λαοκρατίαν πιστεύομεν», την ίδια ώρα που οι Αγγλοι, κατά την ηρωική παράδοση Μοροζίνι, είχαν στήσει πολυβολεία ανάμεσα στα μάρμαρα της Ακρόπολης, κοπρίζοντας δώθε κείθε κι όπου έβρισκαν, αυτός ο πολιτικός, που πολύ πριν να εμφανισθεί ως «γέρος της Δημοκρατίας» τη δεκαετία του '60, συνέβαλε όσον κι ο τελευταίος πράκτορας της SOE (Special Operation Executive) στον διχασμό και τη συνακόλουθη αλληλοσφαγή των Ελλήνων στη δεκαετία του '40, παρουσιάσθηκε απ' τον εγγονό του, με την πιο επικίνδυνη ελαφρότητα, ως μια ακόμα λάιτ ιστορία χωρίς κανένα ειδικό βάρος, αφομοιώσιμη απ' όλους, απαλλαγμένη από κάθε τραγικό και πένθιμο στοιχείο.
Κατά το ρεπούσειο πρότυπο, ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ', χρησιμοποιεί την ιστορία ιδιοτελώς, ιδεολογικώς υποταγμένη στο δικό του πολιτικό κι εξουσιαστικό ζητούμενο.
Οπως κάθε ανόητος, διαπράττει κι αυτός μιαν Υβριν, όσο μεταμοντερνικά διατυπωμένη και να 'ναι, με όσην άνεση και καλοκάγαθο ύφος να έχει εκτοξευθεί, δεν παύει να 'ναι Υβρις, δεν παύει -εξ όνυχος τον λέοντα- να φανερώνει τον ηγεμονικό-κληρονομικό τρόπο με τον οποίον ο κ. Γ. Παπανδρέου αντιλαμβάνεται την πολιτική και την ιστορία.
Σόι πάει το βασίλειο.
Το ακόμα όμως πιο δυσάρεστο σε αυτήν την υπόθεση, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου έχει στο πλευρό της αντίληψής του για τα πράγματα, μέγα πλήθος των πολιτών.
Για τους οποίους μάλιστα, ενστάσεις όπως αυτές που διαβάζετε τώρα, φαντάζουν σαν απολιθώματα κολλημένων μυαλών.
Για αυτούς τους πολίτες, η γνώση της ιστορίας και τα εξ αυτής συμπεράσματα, φαντάζουν πράγματα δυσάρεστα κι άχρηστα.
Θέλουν οι άνθρωποι να «κοιτάζουν μπροστά», χωρίς τα φορτία του παρελθόντος,  όσο μωρό κι αν είναι αυτό, δεν παύει να 'ναι μια ακόμα δημοφιλής αμερικανιά.
Η στάση αυτή είναι πιο επικίνδυνη από το έργο του παραχαράκτη.
Οχι μόνον διότι εθελοτυφλεί, όχι μόνον διότι αρέσκεται στην αυταπάτη, αλλά διότι με την ίδια προθυμία που υποστηρίζει τώρα τον έναν δημαγωγό, θα υποστηρίξει αύριο, αφού πρώτα απογοητευθεί, έναν άλλον...
Κι έτσι πάλι «σόι θα πάει το βασίλειο» της δημοκρατίας μας...
Του Στάθη από την Ελευθεροτυπία, μέσω του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ενίσχυση του ρόλου του δημόσιου Πανεπιστημίου


Ζήτησαν μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ και οι πρόεδροι των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Π.Θ.

Την ανάγκη να μην συσταλεί και να μην μειωθεί ο ρόλος που διαδραματίζει αυτή τη στιγμή και κάτω από τη δεδομένη συγκυρία ο ρόλος του δημόσιου Πανεπιστημίου και ειδικότερα το Πολυτεχνείο στην παραγωγή νέων επιστημόνων και μηχανικών, τόνισαν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Κοτσιώνης.
Σε κοινή συνάντησή τους παρουσία μελών της Δ.Ε του ΤΕΕ Μαγνησίας και των προέδρων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΕΕ, οι εκπρόσωποι του επιστημονικού φορέα συζήτησαν με τους πανεπιστημιακούς ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και κυρίως τα θέματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Πολυτεχνείο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου σύγκλιση απόψεων υπήρξε ως προς το θέμα της ισοδυναμίας των πτυχίων των Πολυτεχνικών Σχολών με master, ενώ για το θέμα της αναγνώρισης των κολεγίων τονίστηκε ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να ελέγξει αν πληρούνται οι προδιαγραφές για την αναγνώρισή τους. Δηλαδή σε ότι αφορά σε ζητήματα προγραμμάτων σπουδών, επιπέδου διδασκόντων και κτηριακών υποδομών.
Τονίστηκε επίσης ότι οι εξετάσεις του ΤΕΕ για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στους πτυχιούχους πρέπει να αναβαθμιστούν και να γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ για το θέμα των ΤΕΙ κοινή ήταν η άποψη των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες διαβαθμίσεις στην εκπαίδευση και δεν μπορούν τα ΤΕΙ να ενσωματωθούν στα Πολυτεχνεία.
Αναφέρθηκε τέλος ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Από την πλευρά του ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Ζήσης Κοτσιώνης, ανέφερε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Πολυτεχνείων σε συνεργασία με το ΤΕΕ, τόσο σε επίπεδο διδασκόντων όσο και εξοπλισμού και να αναβαθμιστούν, καθώς θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτελούν το ρόλο τους τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Επί δύο μήνες χωρίς σχολείο μαθητές ΑΜΕΑ!

Σχεδόν δύο μήνες έχουν να πάνε στο σχολείο δέκα μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν. Ιωνίας, μιας και περιμένουν τη μεταστέγαση του σχολείου τους στο κτήριο του πρώην Μουσικού, στην περιοχή του Φυτόκου.
Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και οι μαθητές επιζητούν τους συμμαθητές τους και το σχολείο.
Η απόφαση για μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας από το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο στο κτήριο του πρώην Μουσικού έφερε χαρά στους μαθητές και τους γονείς, καθώς τα παιδιά θα είχαν τον απαραίτητο χώρο για να κάνουν το μάθημά τους με σωστές εκπαιδευτικές συνθήκες.
Στο παλιό κτήριο οι μαθητές είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν μάθημα στο διάδρομο και τα παιδιά με κινητικά προβλήματα που μετακινούνταν με καρότσια να μην έχουν επαρκή χώρο ούτε για στρίψουν.
Οι εργασίες λοιπόν στο κτήριο του πρώην Μουσικού ξεκίνησαν το καλοκαίρι, ενώ από την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο νέο σχολείο λειτούργησε το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.
Επειδή όμως πολλοί γονείς περίμεναν με αγωνία να γίνει η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ, προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, καθώς ο παλιός χώρος ήταν ακατάλληλος, μιας και 40 παιδιά έπρεπε να μοιράζονται μια τουαλέτα και οι χώροι ήταν πολύ μικροί και ανεπαρκείς.
«Το παιδί έμεινε στο σπίτι, γιατί δεν μπορούσε να κινηθεί στο παλιό σχολείο. Κι άλλοι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν για λίγες ημέρες τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να γίνει το νέο σχολείο», επεσήμανε γονέας μαθητή του ΕΕΕΕΚ.
Όμως μέχρι σήμερα η μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς γίνονται ακόμη παρεμβάσεις.
Το γεγονός όμως αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ, τα οποία αποζητούν τους συμμαθητές τους και το σχολικό τους περιβάλλον.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Ηλίας Ξηρακιάς επεσήμανε πως είναι θέμα ημερών η μεταστέγαση του σχολείου, αν και θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάστηκαν να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις, όπως δημιουργία ραμπών και ειδικών εργαστηρίων, για να μπορέσουν τα παιδιά να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Πρυτάνευσε» η κατάληψη από φοιτητές

Σε κατάληψη των γραφείων της πρυτανείας προχώρησαν χθες για αρκετές ώρες φοιτητές τεσσάρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σύμφωνα με αποφάσεις των συνελεύσεών τους, ζητώντας δωρεάν σίτιση και στέγη για όλους και να φύγουν οι εργολάβοι από το Π.Θ.
Πριν αποχωρήσουν πρύτανης, αντιπρύτανης και διοικητικό προσωπικό προηγήθηκε έντονος διάλογος ενώ ο πρύτανης Κων/νος Γουργουλιάνης ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι αν η κατάληψη συνεχιστεί, το Πανεπιστήμιο θα κλείσει.
«Δεν είμαι διατεθειμένος να λειτουργήσω από άλλο χώρο. Σκεφθείτε το καλά. Μπορείτε προχωρήσετε στην κατάληψη, όμως ο καθένας κρίνεται για τις ενέργειές του».
Φoιτητές από τα τμήματα Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, Δίκτυα Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων, ανέβηκαν στα γραφεία της πρυτανείας στις 12:30 το μεσημέρι.
Για άλλη μια φορά παρέθεσαν τα αιτήματά τους επισημαίνοντας ότι με την κατάληψη θέλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, την πρυτανεία και τους εργολάβους.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι με την κατάληψη θέλησαν να αναδείξουν το ρόλο της πρυτανείας στο στημένο παιχνίδι μεταξύ εργολάβων κυβέρνησης και πρυτανικής αρχής που προσπαθεί να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο.
"Η πρυτανική αρχή, πιστή στις αρχές αυτές, έχει παίξει το ρόλο της στο κτύπημα του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου και της φοιτητικής μέριμνας. Είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Ε.Ε. που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και χαρίζει τη φύλαξη σε εργολάβους που απολύουν και κάνουν ό.τι γουστάρουν. Θα τους εμποδίσουμε. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων ώστε να έχουν πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και μισθό. Ζητούμε να φύγουν οι εργολάβοι από το πανεπιστήμιο αλλά και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους. Βασικό αίτημά τους δε παραμένει η ριζική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία."
Αναφερόμενος στο θέμα των κολεγίων και των ΚΕΣ ο Στέφανος Μολόχας φοιτητής στο τμήμα αρχιτεκτόνων, τόνισε ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, ενώ αναγνώρισε ότι ο πρύτανης ήδη έχει ταχθεί κατά της έγκρισης λειτουργίας τους.
«Όσον αφορά τα ΚΕΣ, η πρυτανική αρχή κι εγώ προσωπικά έχουμε προσυπογράψει την αναφορά εναντίον της απόφασης που ζητά την άρση της έγκρισης ίδρυσης των κολεγίων που υπογράφηκε λίγο πριν τις εκλογές» τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.
Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη μονίμου προσωπικού για φύλαξη και συντήρηση, τόνισε ότι το Π.Θ. έχει υποβάλλει αίτηση δύο φορές στο υπουργείο Παιδείας για την έγκριση 60 θέσεων.
Για το θέμα της σίτισης η άποψη είναι ότι μόλις τελειώσει η σύμβαση με τον εργολάβο να αιτηθούν προς το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, εάν θέλει ν’ αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών.
Οι καθαρίστριες
Οι καθαρίστριες και οι καθαριστές του Νομού Μαγνησίας με ανακοίνωσή τους χαιρέτισαν την απόφαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς των εργολαβικών συμβάσεων, που ανάμεσα σε αυτές είναι κι οι συμβάσεις καθαρισμού των κτιρίων.
«Ο σημερινός αγώνας σας για τη σίτιση, τη φύλαξη, τη καθαριότητα, τη συντήρηση, είναι και δικός μας αγώνας. 
Η αλληλεγγύη της νεολαίας και της εργατικής τάξης αλλά και όλων των εργαζόμενων μεταξύ τους είναι αναγκαία όσο ποτέ. 
Μόνο έτσι θα κερδίσουμε όσα πραγματικά μας ανήκουνε.Θέλουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να προσλαμβανόμαστε με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Να δουλεύουμε 6ωρο, με βαρέα και ανθυγιεινά. Να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας».
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι Βολιώτες της Ντόρας


Οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Κοίλιας και Αργύρης Κοπάνας που συμμετείχαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Νέας Ιωνίας Αλέξανδρος Μαγαλιός και ο Κων. Μπασδάνης υπογράφουν μεταξύ άλλων στελεχών από επιστημονικούς και κοινωνικούς χώρους υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
“Για να πετύχουμε πρέπει -επισημαίνεται στο κείμενο των 1.000 υπογραφών- να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία, να ασκήσουμε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, με βάση το συμφέρον των πολιτών και της χώρας.
Να διευρύνουμε την πολιτική μας απήχηση. Να ανανεώσουμε το κόμμα μας σε πρόσωπα, πολιτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις, ώστε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Να εξασφαλίσουμε την ενότητα και την ομοψυχία του κόμματος.
Να αξιοποιήσουμε όλα τα στελέχη, μακριά από ομαδοποιήσεις και διαχωρισμούς του παρελθόντος.
Χρειαζόμαστε λοιπόν μια νέα ηγεσία, που να συνδυάζει το σύγχρονο πολιτικό λόγο με τη μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Μια ηγεσία που να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα, αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους.
Με τις παραπάνω σκέψεις -και πιστεύοντας ότι εκφράζουμε ξεκάθαρα τόσο την κοινή λογική, όσο και την επιθυμία της λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας- θεωρούμε αδιαμφισβήτητα ως την καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος στη νέα εποχή που ξεκινά τη Ντόρα Μπακογιάννη”.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 

Αξιοσημείωτη είναι η τοποθέτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Θανάση Νάκου, στην χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη γραμμή".
Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, απάντησε ότι "Μόνον η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να δώσει πνοή στη Ν.Δ. για να ξανακερδίσει"!!!
Ο κ Θανάσης Νάκος, ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών όλων των κυβερνήσεων της Ν.Δ. από το 2004 και ένας από τους λεγόμενους "Λοχαγούς", που ανέδειξαν τον κ. Κ. Καραμανλή στην αρχηγία της.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η Ροδούλα Ζήση


Εξελέγησαν χθες Πέμπτη 14 Οκτωβρίου από την Βουλή οι επτά Αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου, οι τρεις Κοσμήτορες και οι έξι Γραμματείς κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 295 βουλευτές. Ως Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση.
Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των Αντιπροέδρων της Βουλής. Από το κυβερνών κόμμα εξελέγησαν οι Γρηγόρης Νιώτης ως Α’ Αντιπρόεδρος, Ροδούλα Ζήση ως Β Αντιπρόεδρος) και Ευάγγελος Αργύρης ως Γ Αντιπρόεδρος με 233 ψήφους ο καθένας.
Η κ. Ροδούλα Ζήση ερωτηθείσα για την εκλογή της ως Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής τόνισε πως «ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου για την υποψηφιότητα μου ως Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Είναι όμως μια πάρα πολύ μεγάλη τιμή και η εκλογή μου από τους συναδέλφους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου».
Η ίδια επισήμανε ότι «αυτή η τιμή είναι για μένα δέσμευση, χρέος και ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και την εθνική αντιπροσωπεία» και δεσμεύτηκε πως αυτό το μεγάλο χρέος και την ευθύνη είναι έτοιμη να ακολουθήσει πιστά, ενώ δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες της που για έκτη συνεχή φορά την έφεραν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Να αναφερθεί εδώ ότι από τη Ν.Δ. εξελέγη ο Βύρων Πολύδωρας με 232 ψήφους, από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου με 213 ψήφους, από το ΛΑ.Ο.Σ ο Βαΐτσης Αποστολάτος με 195 ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Λεβέντης με 226 ψήφους.
Επίσης, μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν Κοσμήτορες της νέας συνέλευσης ο Χρήστος Αηδόνης με 230 ψήφους και ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 230 ψήφους.
Στη θέση των Γραμματέων εξελέγησαν οι Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ευδοξία Καϊλή, Φραγκίσκος Παρασύρης και Αγγελος Τόλκας. Όλοι εξελέγησαν με 230 ψήφους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φρικτό θάνατο βρήκε 42χρονος παρουσιαστής του ASTRA T.V.

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, ενώ εκτελούσε κτηματικές εργασίες, ένας ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας παρουσιαστής του Astra TV.
Ο Γιάννης Χαϊδούλης, γεωπόνος και για πολλά χρόνια παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών για την ενημέρωση των αγροτών, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν το καρούλι ποτίσματος, την ώρα που μαζεύονταν τον τύλιξε και τον συνέθλιψε…
Το φρικτό δυστύχημα έγινε χθες λίγο πριν τις 8:30 το απόγευμα στην περιοχή «Πλασιά» του δήμου Αγιάς, όπου ο 43χρονος εργάζονταν σε καλλιεργούμενα κτήματα, τα οποία διατηρούσε.
Ο γεωπόνος και παρουσιαστής εβδομαδιαίας εκπομπής «Θεσσαλική Γη» του τηλεοπτικού σταθμού Astra TV βρήκε ακαριαία το θάνατο λίγο πριν αναχωρήσει από τα κτήματά του.
Την ώρα που τυλίγονταν το καρούλι, με σύστημα που θέτει σε λειτουργία η μηχανή του τρακτέρ, πιάστηκε πιθανότατα η μπλούζα του και τον τράβηξε.
Το λάστιχο ποτίσματος άρχισε να καταπίνει τον άτυχο γεωπόνο, ο οποίος στάθηκε αδύνατο να ξεφύγει. Τυλιγμένος μέσα στο λάστιχο, με αυτό τον φρικτό τρόπο, άφησε την τελευταία του πνοή.
Συγχωριανοί του αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν άκουγαν επί πολλές ώρες τη μηχανή του τρακτέρ σε λειτουργία. Πλησιάζοντας στο σημείο υπέστησαν σοκ από τον τρόπο κατάληξης του Γιάννη Χαϊδούλη.
Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το άψυχο σώμα του 43χρονου, πατέρα δύο παιδιών, στο Νοσοκομείο Λάρισας.
Ο Γιάννης Χαϊδούλης ήταν ο άνθρωπος της ενημέρωσης για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες.
Ήταν πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στους παραγωγούς του θεσσαλικού κάμπου, καθώς τους ενημέρωνε για την επικαιρότητα και απαντούσε σε ερωτήματα και προβληματισμούς του, μέσα από την δίωρη τηλεοπτική εκπομπή «Θεσσαλική Γη» που παρουσίαζε κάθε Τρίτη, από τις 10 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ένσταση Σούρλα για την δεύτερη έδρα της ΝΔ στη Μαγνησία


Ένσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Νομό Μαγνησίας, προτίθεται να υποβάλει στο εκλογοδικείο ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σούρλας, καθώς θεωρεί ότι τα ποσοστά στην Τρίτη κατανομή δεν μετρήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα να χαθεί για το κόμμα του η δεύτερη έδρα στο Νομό, την οποία διεκδικεί, ως επιλαχών.
Την παραπάνω πρόθεσή του έκανε γνωστή σήμερα ο κ. Σούρλας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα και στην εκπομπή του Γ. Καρεκλίδη, υποστηρίζοντας πως έγινε λάθος μέτρηση από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, με αποτέλεσμα να χαθεί η δεύτερη έδρα για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Μαγνησίας.
Πάντως ο κ. Σούρλας διευκρίνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημά του καθώς έχει τρόπους να δρα και να λειτουργεί, αλλά η ενότητα της παράταξης την οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί μέσα από άλλες δραστηριότητες.
Σε ότι αφορά στο έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στην εκλογή νέου προέδρου, ο έμπειρος πολιτικός της Μαγνησίας, ανέφερε ότι μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή και στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις των μελών και των φίλων του κόμματος, αποφάσισε να κρατήσει μια ουδέτερη στάση έναντι των διεκδικητών της αρχηγίας, καθώς όπως είπε με αυτό τον τρόπο θα του δίνεται η δυνατότητα πιο ελεύθερης παρέμβασης σε ζητήματα που αφορούν στο κόμμα του και θα μπορεί να το βοηθά.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να διαγκωνίζεται σε προθαλάμους υποψηφίων και να κάνει τον παράγοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους υποψηφίους για την προεδρία της Ν.Δ., οι όποιες αντιπαραθέσεις τους να κινηθούν σε πολιτικό και όχι σε προσωπικό επίπεδο.
Χαρακτήρισε δε επικίνδυνα και φαιδρά τα φαινόμενα της δήθεν ουδέτερης εμφάνισης στα μέσα ενημέρωσης στελεχών του κόμματος, από τη στιγμή που επίσημα έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο γραφείο υποψηφίου.
Τόνισε ωστόσο ότι θα ψηφίσει για την εκλογή προέδρου στο Συνέδριο, αλλά όπως είπε, το κόμμα δεν θα ιδρυθεί από τους υποψηφίους, αλλά αυτοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στο κόμμα, το ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο του οποίου είναι δεδομένο και δεν επιδέχεται μεταβολές.
Τέλος ο κ. Σούρλας ανέφερε πως θα συνεχίσει να έχει ενεργό δράση σε ότι αφορά κυρίως τα κοινωνικά ζητήματα αλλά και τα πολιτικά.
Πιο συγκεκριμένα είπε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα των ναρκωτικών, αλλά και με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σπουδών και κυρίως με την αποκατάσταση της ταφής των πεσόντων στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1940-1941.
Μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο Καλπάκι και στις 28 Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο, μαζί με παιδιά πεσόντων αγωνιστών όπου με αρμόδιους φορείς της Αλβανίας θα εξετάσουν την αποκατάσταση αυτού του ζητήματος.
Σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσει μαζί με ομάδα επιστημόνων την προσπάθεια για την ανάδειξη του αρχείου της Μολδοβλαχίας που επί 110 χρόνια παραμένει ανέγγιχτο, ενώ όπως είπε θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Νομό και θα παρεμβαίνει σε ζητήματα που πρέπει.
Τόνισε πάντως ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας Α. Σαμαρά


Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά αναφέρει:

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα προοπτική.
Η παράταξή μας έχει ανάγκη την Ελπίδα.
Τρία πράγματα:
* Nα αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε.
* Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας.
* Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα.
Και κάτι ακόμα - το πιο σημαντικό: Ενότητα. Ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις. Κι ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς. Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι…
Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού απέστειλα ήδη την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.
Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά μας βολεύουν. Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Όλα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο:
Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα. Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός.
Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στις πολιτιστικές αξίες της Πατρίδας.
Κοινωνική μας αναφορά είναι, κυρίως, η μεσαία τάξη. Χωρίς αυτή δεν στέκει ούτε η δημοκρατία ούτε η οικονομία μας. Τους πικράναμε τον τελευταίο καιρό. Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα. Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων.
Φίλες και φίλοι,
Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος. Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος.
Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός.
Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους. Όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση». Όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί». Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε…
Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πιστεύω μια ζωή. Τα παλεύω μια ζωή. Τα έβαλα πάντα πάνω από το προσωπικό μου όφελος. Και τα εννοώ. Δεν τα δανείζομαι ως «σημαίες ευκαιρίας»…
Μαζί θα ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί θα την ξαναφέρουμε στην κορυφή, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που ήδη δείχνει τον παλιό του εαυτό.
Όνειρό μου, να δώσω ελπίδα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας για μια καλύτερη Πατρίδα. Σ’ αυτό το ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας, και κοινωνικής προσφοράς, ο δρόμος άνοιξε.
Μαζί θα τον προχωρήσουμε. Θα ξαναβρούμε την Ελπίδα. Θα ξαναγίνουμε η Ελπίδα της Ελλάδας. Και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σε κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στην «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»


Με 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα (χθες) μέχρι και τις 26 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» ΑΒΕΕ δυναμώνουν τον αγώνα τους απέναντι στην ασυδοσία και τις νέες προκλήσεις της εργοδοσίας, η οποία προχώρησε σε τρομοκρατικές απολύσεις δυο εργατών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του εργοστασίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Την ίδια στιγμή, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο για νέες απολύσεις ενώ η διοίκηση οφείλει και τα δεδουλευμένα Αυγούστου και Σεπτέμβρη.
Συσπειρωμένοι στο ταξικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Ιωαννίνων, οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους συνολικά, την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΙΠΙΔΗ είναι υπόθεση που αφορά συνολικά την εργατική τάξη, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Τερέζα Βασιλείου, μέλος του ΔΣ, καλώντας σε πλατιά συμπαράσταση.
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο, προσφεύγουν οι Σοσιαλιστές της Αλβανίας, για τις θαλάσσιες ζώνες στο Ιόνιο


Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα προσφύγει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας για τη συμφωνία που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα υπέγραψε με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.
Μετά τις αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και ορισμένων βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υπογραφείσα συμφωνία, ο επικεφαλής της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου: "η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι επαναδιαπραγμάτευσής της. Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας".
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Έντι Ράμα, να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες ενέργειες εθνικιστικών κύκλων, που αποσκοπούν, όπως είπε, να βλάψουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις.
"Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας", τόνισε ο κ. Μέτα.
Η απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα "παγώσει" την επικύρωση της συμφωνίας από την αλβανική βουλή, καθώς θα πρέπει πρώτα ν' αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αλλοι δε γεμίζουνε ταξί, αλλά στην Ικαρία στο μεταξύ; (Extended Edition)

 Τότε...  Και τώρα

 Σωκράτης Μάλαμας - Τα διόδια

…"Του Γιωργάκη η δοξαριά Θα σου κόψει τη μιλιά
κι η…Μαρίκα με το ντέφι θα γελά και θα σου γνέφει"… 

 Το παραπάνω δίστιχο το μεταφέρω αυτούσιο όπως το διάβασα σε κάποια ιστοσελίδα αυτές τις μέρες, καθιστώντας έτσι και πιο εύκολη την αναγνώριση του εικονιζομένου για όσους ακόμη δυσκολεύονται... 

   

http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html
   Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των εκλογικών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, βλέπουμε το εξής τραγελαφικό:
   3 κόμματα, ο Θεός να τα κάνει κόμματα δηλαδή, απέσπασαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές 21 ολόκληρες ψήφους !!!
   Ω ναι !!! Κι όμως είναι δυνατόν !

   

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ   Πρωτοεμφανιζόμενοι...ψήφοι 8                                                (Β' Αθηνών: ψήφοι 7 - Υπ. Αττικής 1)    
ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ    2009: ψήφοι 8 - 2007: φήφοι 5                                                       (Β' Αθηνών όλες οι ψήφοι) 
ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      Πρωτοεμφανιζόμενοι...ψήφοι 5                                   (Ω ναι! καλά το φανταστήκατε...Β' Αθηνών φυσικά!)

  
   
   http://filoi2an.blogspot.com/    
   Οι Φίλοι του Ανθρώπου έχουν διανθίσει το Blog τους με αποφθέγματα του στυλ: «Αλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα του Βugs Bunny»,  «Στου κουφού την πόρτα...και κουλός να είσαι δεν πειράζει»  (παρεπιμπτώντος αυτά είναι δικά μου), αξίζει δε να σημειώσουμε ότι τα πήγαν καλύτερα από τους υπόλοιπους πρωτο εμφανιζόμενους, (ειδες τελικά η δυναμη των blogs?... χαχαχαχα!)...

  

...αφού η Περιφ. Αστ. Ανάπτυξη πέτυχε το ίδιο τεράστιο ποσοστό ψήφων τη δεύτερη φορά, αυξάνοντάς τες όμως παράλληλα από τις 5 στις 8,  πετυχαίνοντας έτσι το διόλου ευκαταφρόνητο +60% (δε θέλω γελια), ενώ η Παλαιά Δημοκρατία σταθερή στις 5 ψήφους κι αυτή, αφού πρόκειται για πρώτη  φορά. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών κομμάτων, είναι η γενέτειρα και τόπος υποψηφιότητάς τους Β' Αθηνών που μαζί με την αμέριστη συμβολή και συμπαράσταση του Υπολοίπου Αττικής...στήριξε το δύσκολο αγώνα τους, συμβάλλοντας χαρακτηριστικά στο τόσο δύσκολο κυνήγι της συγκομιδής ψήφων...

  

   Απαραίτητο κριτήριο για την δημιουργία ενός κόμματος καταθέτοντας το καταστατικό του στον Αρειο Πάγο αν θυμάμαι καλά, είναι να αριθμεί 500 τουλάχιστον εγγεγραμμένα μέλη, πράγμα που σημαίνει ότι...ΔΕΝ ψήφισαν το κόμμα τους εκτός από τους ίδιους, ούτε οι οικογένειές τους !!! Αυτό μάλλον πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, ή  κάτι τέτοιο περίπου, ταιριάζοντας γάντι εκείνο το περίφημο:
                                     "Δε γεμίζετε ταξί"   !!!   
  Κάτι που γεμίζουν χρησιμοποιώντας το έξυπνα και ευέλικτα κάποιοι άλλοι όμως, αφού όπως βλέπουμε...                                                                                                   
"Ένας καινοτόμος τρόπος αστικής μετακίνησης είναι γεγονός στο Δήμο Φιλίππων. Οι δημότες, με ένα τηλεφώνημα, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ταξί προς οποιοδήποτε σημείο του Δήμου αλλά και στην Καβάλα, τη στιγμή που το επιθυμούν, σε τιμή λεωφορείου. Το σύστημα «ενΤΑΧΙ» χρησιμοποιεί ως εισιτήριο χιλιομετροκάρτες αξίας 5, 10 , 20 και 50€ οι οποίες αναλογούν σε 15, 30, 70 και 180 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Οι χιλιομετροκάρτες διατίθενται στα εξής σημεία πώλησης:..."
    Εξυπνο, πρωτοποριακό και πολύ χρήσιμο ε; ωραίος ο Δήμος Φιλίππων!
    Βέβαια υπάρχουν ταξί και ταξί ε;

  

    Πάμε τώρα στην αγαπημένη μου γωνιά της Ελλάδας, αυτό το φευγάτο νησί με τους πολύ ιδιαίτερους και συνάμα εγκεφαλικούς κατοίκους με την "έξω καρδιά" και τους χαλαρωτικούς, ξένοιαστους, μεξικάνικους ρυθμούς και τρόπο ζωής γενικότερα, εδώ που ταιριάζει τέλεια το:
   "Ενα είναι σίγουρο: Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί, οπότε το ενδιαφέρον μας περιορίζεται στο να κανονίζουμε τις βραχυπρόθεσμες  υποχρεώσεις μας μόνο, αφού οι άλλες θα τακτοποιηθούν από μόνες τους". 

  
       Ικαρία...                                                       
     Σε σύνολο 13600 εγγεγραμμένων ψήφισαν 7670, με το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ να διαμορφώνεται στο 44%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.    Στον Εύδηλο δε, τον έναν από τους 4 δήμους συμπεριλαμβανομένων και των Φούρνων, έλαβαν:       
ΚΚΕ         41,47%                                                                                            
ΠΑΣΟΚ  27,41%                                                                                            Ν.Δ.      13,35%                                                                                         
ΣΥΡΙΖΑ  11,28%                                                                                           ΛΑ.Ο.Σ    2,51%                                                                                            
ΛΟΙΠΑ    3,57%           
"Λάμπει το άστρο του Φιντέλ Κάστρο"  
   Σύνθημα γραμμένο με μαύρη μπογιά πάνω σε βράχια που αντίκρυσα στην πρώτη μου ορεινή περιπλάνηση στο νησί. Τι άλλο θα δούμε σκέφθηκα. Και όντως, δεκάδες είναι οι φορές τελικά που στη μέση του πουθενά, πότε στα βράχια, πότε σε πέτρες τεράστιες, ακόμη και σε τοίχους σπιτιών διαβάζεις,  "CUBA", "Viva la Cuba", "Che is all We need", ενώ τα χρώματα εναλλάσσονται σε μαύρο-κόκκινο κυρίως.  
   
               

    Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή μου όταν ανεβαίνοντας για το μοναστήρι  Μουντέ, (καθώς τελειώνουν οι κακοτράχαλοι χωμάτινοι δρόμοι ανοίγεται διάπλατα ένας τεράστιος δρόμος που τότε φτιάχνονταν, θυμίζοντας χωρίς υπερβολή...λεωφόρο πάνω στα βουνά)...αντίκρυσα την ταμπέλα με την ονομασία του δρόμου. Εγραφε: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ !!! Ναι, ναι, ο δρόμος πάνω στα βουνά. Θα σκέφτηκαν..."σαν λεωφόρος φαίνεται", ας δώσουμε κι ένα αντίστοιχο όνομα...Είναι από τις πάμπολλες φορές στο νησί, που λες: "Αυτά δεν γίνονται"...

 Κι όμως εδώ όλα γίνονται...και το πιο απλό για τους κατοίκους του νησιού, στους απέξω χαρακτηρίζεται περίεργο. Τελικά έτσι περίεργα ψηφίζει το περίεργο νησί με τους περίεργους ανθρώπους που κάνουν όλα τα περίεργα για μας τους...τελικά περίεργους τουρίστες από το άστυ...Το νησί με τα υπέροχα πανηγύρια, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κρασί, τους γελαστούς κατοίκους, τον φούρνο self-service, το φαρμακείο - κάβα, τον επί τω έργω κουρέα ενώ γλυκοχαράζει η ανατολή, τον παπά με την καντίνα...το νησί αγκαλιά όπως το έχω ονομάσει εξερευνώντας το χρόνια τώρα... 
Από το Απουσία ψάλτου...βηξ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας και......ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. για άλλη μία φορά δείχνει πόσο ρατσιστικές είναι οι καταβολές του και προσπαθεί να εναντιωθεί σε οτιδήποτε φοβούνται οι ¨νοικοκυρούληδες" ανα την οικουμένη. Το εν λόγω κόμμα (ο Θεός φυλλάξοι) κατα καιρούς έχει δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του σε καλλιτεχνικά δρώμενα, σε δημόσιες συνελεύσεις, πορείες, συνδικαλιστικά ζητήματα καθώς και εκδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας.
Σε αυτήν την περίπτωση εναντιώνεται στο 6ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται στην Λάρισσα και συμμετέχουν αρκετές οργανώσεις και κόμματα. Προσωποποιει και λαϊκίζει κατηγορόντας τον νεοδημοκράτη δήμαρχο όπου διέθεσε την πλατεία, εναντιώνεται στους μετανάστες και εξεγύρει εθνικιστικά συναισθήματα και θυμό. απολαύστε την επιστολή όπου εξέδωσαν...

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ»

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας από το δήμο Λαρισαίων σε κάποιες οργανώσεις για την πραγματοποίηση του «αντιρατσιστικού φεστιβάλ». Είναι ολοφάνερο ότι με αυτή την κίνηση η δημοτική αρχή αποδέχεται ότι στην πόλη μας υπάρχει ο ρατσισμός προσβάλλοντας έτσι το σύνολο των Λαρισαίων Ελλήνων πολιτών.
Προσωπική ευθύνη φέρει κι ο δήμαρχος κ. Κων/νος Τζανακούλης διότι δεν είναι η πρώτη φορά που παραχωρεί γι αυτό το φεστιβάλ την κεντρική πλατεία. Αλήθεια κ. δήμαρχε δεν συνειδητοποιήσατε ακόμη ότι ο Ελληνικός λαός είναι σφόδρα πληγωμένος και αντίθετος με τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης;
Δεν λάβατε τα μηνύματα των ευρωεκλογών του Ιουνίου αλλά και των πρόσφατων Εθνικών εκλογών;
Σταματήστε να προσβάλετε τους περήφανους Λαρισαίους με τέτοιου είδους ενέργειες γιατί σε ένα χρόνο από σήμερα διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές κι εκεί θα λάβετε ένα ακόμη μήνυμα από τους Έλληνες πολίτες που ζουν στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στην αγωνία , και σαν να μην τους έφταναν όλα τα παραπάνω, κάποιοι τους αποκαλούν και ρατσιστές…

Απο μαρτυρίες θέλω να αναφέρω ότι συμμετέχοντες έχουν απειλειθεί για την διεξαγωγή του φεστιβάλ απο αγνώστους όπου αυτοχαρακτηρίστηκαν ως καθαροί έλληνες και επιπλέον έκαναν και την δήλωση ότι δεν είναι άπλυτοι!!!!
Για άλλη μία φορά θέλω να καταγγείλω όλα αυτά τα αποβράσματα όπου ανήκουν σε αυτά τα συγκοινονούντα δοχεία του παρακράτους και λειτουργούν υπόγεια με την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του...
Από το PALOUKI LOUK
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στα βήματα των Θεών και των Κενταύρων

Η μυθολογία λέει πως στο Πήλιο ζούσαν οι Γίγαντες, οι οποίοι ήθελαν - λέει - να το σηκώσουν και να το τοποθετήσουν πάνω στον Κίσαβο, ώστε η δική τους κατοικία να είναι πιο ψηλά από αυτή των Θεών του Ολύμπου. Σύμφωνα με τους μύθους, οι δώδεκα Θεοί κατέβαιναν από τον Όλυμπο και επέλεγαν το Πήλιο για εξοχική τους κατοικία.
Στο βουνό ζούσαν επίσης οι Κένταυροι, μυθικά πλάσματα με κορμό ανθρώπου και πόδια αλόγου.
Αν ακολουθήσετε τους τοπικούς θρύλους, θα φθάσετε μέχρι τη σπηλιά του Κένταυρου Χείρωνα, σε μια μαγευτική τοποθεσία λίγο έξω από το χωριό Μηλιές.
Και δεν είναι αυτό το μόνο σημείο στο Πήλιο όπου ο μύθος, η μαγεία και η πραγματικότητα συναντώνται.
Το Πήλιο καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι του Νομού Μαγνησίας και έχει ύψος 1.624 μ. Ο κύριος όγκος του βουνού βρίσκεται στα βόρεια, ενώ οι ανατολικές και οι δυτικές πλαγιές είναι απότομες και απόκρημνες.
Έτσι, δίνει την εντύπωση ενός τεράστιου φυσικού φρουρίου τα τείχη του οποίου ορθώνονται πανύψηλα και επιβλητικά προς τον ουρανό.
Όσο προχωρούμε νότια, οι κορυφές είναι χαμηλότερες και οι πλαγιές πιο ήπιες.
Από τα φαράγγια, τις χαράδρες και τις βαθιές κοιλάδες του βορρά, περνάμε σε λόφους και βατές πλαγιές, ενώ το υψόμετρο θα αρχίσει και πάλι να μεγαλώνει - χωρίς όμως να φτάνει αυτό του βορρά - καθώς θα πλησιάζουμε προς το δυτικό άκρο, το Τρίκερι.
Οι μαγευτικές αντιθέσεις του Πηλίου το κάνουν ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.
Σκαρφαλωμένα στο βουνό των Κενταύρων βρίσκονται περίπου 70 χωριά.
Κάποια είναι πολύ γνωστά και γοητεύουν τον επισκέπτη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους. Κάποια άλλα είναι κρυμμένα στην οργιώδη φύση του Πηλίου και περιμένουν τον πιο υποψιασμένο ταξιδιώτη να τα ανακαλύψει.
Στους πρόποδες του Πηλίου θα συναντήσουμε την Πορταριά, που υπήρξε το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής.
Η παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και η γραφικότητα της Πορταριάς προϊδεάζουν τον επισκέπτη για αυτό που θα ακολουθήσει.
Το πιο φημισμένο κεφαλοχώρι, γνωστό και ως 'Μπαλκόνι του Πηλίου", είναι αναμφίβολα η Μακρινίτσα. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της και επισκεφθείτε το μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου, που στεγάζεται στο αρχοντικό Τόπαλη.
Σε υψόμετρο 500 μέτρων, στη ΒΑ πλευρά του βουνού είναι χωμένη η Τσαγκαράδα, η "όμορφη θεά", όπως μεταφράζεται το όνομα στα σλάβικα.
Οι αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς Μηλιές, σας προσκαλούν στον ιστορικό "μουτζούρη' το τρένο του Πηλίου που επέστρεψε στις ράγες του έπειτα από 25 χρόνια ακινησίας.
Το τρένο πήρε το όνομά του από την καύσιμη ύλη που χρησιμοποιούσε παλαιότερα: κάρβουνο.
Στις Μηλιές θα σας εκπλήξει επίσης η ονομαστή βιβλιοθήκη, στην οποία φυλάσσονται πάνω από 3.000 τίτλοι σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο όπου θα δείτε τη σημαία της Επανάστασης που υψώθηκε στις 7 Μαΐου του 1821 από τον Γαζή και σήμανε την εξέγερση των κατοίκων του Πηλίου κατά του τουρκικού ζυγού.
Η γειτονική Βυζίτσα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο χωριό, καθώς η παραδοσιακή αρχιτεκτονική παραμένει αναλλοίωτη και περιμένει τον ταξιδιώτη να τη θαυμάσει.
Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου. Γνώρισε πολύ μεγάλη άνθηση το 17ο και 18ο αιώνα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και χωριό του πολιτισμού και των γραμμάτων.
Στο νότιο Πήλιο θα σας κερδίσει η κατάφυτη Αργαλαστή, αγαπημένος προορισμός των φυσιολατρών.
Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων σας περιμένουν τα Χάνια ο ορεινός οικισμός του ανατολικού Πηλίου που "χάνεται" μέσα σε ένα πυκνό δάσος σε οξιές και έλατα.
Καθώς το Πήλιο συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πολλές είναι οι επιλογές του επισκέπτη και σε ότι αφορά τις παραλίες, οι πλέον τουριστικές, από τη μεριά του Αιγαίου, είναι ο Άγιος Ιωάννης και το Χορευτό.
Από το I-DIADROMI
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

13.182 blogs απ' όλο τον κόσμο, συμμετείχαν στην Blog action day!

Tο παρακάτω e-mail, ήρθε χθες.

Hey bloggers,
October 15th is finally here and nearly 10,000 bloggers around the world are writing about climate change today for Blog Action Day 2009!
At the stroke of midnight we got off to a great start when UK Prime Minister Gordon Brown surprised us with a Blog Action Day post on his blog saying that "climate change is the biggest threat to all our futures."
From there we have seen thousands of interesting posts from bloggers in 150 countries.
The Official Google Blog provided a green tour of their campus, Gadling is featuring green travel posts all day, and Grist has a great round-up of some of the best posts thus far.
Nonprofits including Oxfam, Greenpeace , 1Sky and TckTckTck have all put up new posts. Blog Action Day has been the top Google blog search today and CNN just wrote an article about us!
Right now posts are pouring in constantly. It's truly an impressive display and there’s too much going on to list it all in an email.
You have to check it out yourself.
You can follow all the latest posts and tweets on a new live stream on the www.blogactionday.org homepage. You can also get breaking updates and more in-depth information on the official Blog Action Day blog.
If you haven't posted yet, remember to include the words “Blog Action Day” in your post so that it gets pulled into the live feed on our homepage. If you are on Twitter, you can follow @blogactionday and use the #BAD09 hashtag in your tweets.
Thanks to all of you who have already posted and to all of you who will throughout the rest of the day.
If you haven't, you can still register and participate today!
This has already been an amazing day and the Blog Action Day team couldn’t be more impressed with how many bloggers from all parts of the global are coming together for such an important issue.
Thank you so much,
Robin Beck
Lead Organizer
Blog Action Day 09: Climate Change.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Περιήγηση στα «περίεργα» αποτελέσματα της Καισαριανής

Πολλοί φίλοι και σύντροφοι με ρωτούσαν και στις ευρωεκλογές αλλά και τώρα, πως εξηγείται η απότομη «αύξηση» της ακροδεξιάς στην Καισαριανή. Που οφείλονται οι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τα αποτελέσματα στη Καισαριανή; Τις απαντήσεις τις είχα από τις ευρωεκλογές.  
Του Θανάση Μπαρτσώκα - πρώην δημάρχου Καισαριανής

Διατηρώντας όμως τις αναγκαίες επιφυλάξεις δεδομένου του χαρακτήρα των Ευρωεκλογών, απλά περίμενα την επιβεβαίωση. Και δυστυχώς η επιβεβαίωση ήταν οδυνηρή και αυτό το σημείωμα απευθύνεται σε όλους αλλά κυρίως στο νέο Υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη.
Αναγκαστικά επειδή το σημείωμα έχει κυρίως αποδεικτικό χαρακτήρα θα χρησιμοποιηθούν αριθμοί και πίνακες που προσφέρονται και για περαιτέρω έρευνα από την ιστοσελίδα και του Δήμου Καισαριανής.

1. Η Καισαριανή έχει χωριστεί με βάση απλά μια γεωγραφική κατανομή σε 2 διαμερίσματα. Προκαταβολικά επισημαίνω ότι η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Καισαριανής είναι ομοιόμορφη και στα δύο εκλογικά διαμερίσματα.
2. Και στις δύο πρόσφατες και απολύτως συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε και «εισβολείς» που ψήφισαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συγκεκριμένα:
Διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, δηλαδή ΜΑΤ – ΜΕΑ κ.λπ.
3. Οι ειδικοί κατάλογοι που ψήφισαν οι υπαγόμενοι στην διεύθυνση Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής τοποθετήθηκαν στο 1ο εκλογικό διαμέρισμα και αριθμούν σε 2094 ψηφοφόροι και 302 ψηφοφόροι με ειδικές καταστάσεις από ΥΠ.ΕΣ/ΑΕΑ/ΓΔΑ/Υπηρ.προστ.Επισ.σε 3 Εκλ.Τμήμτα στο 2ο εκλογικό διαμέρισμα.
4. Στο πρώτο εκλογικό διαμέρισμα ο μέσος όρος ψηφισάντων κατά τμήμα είναι περίπου 400 που σημαίνει 300 πολίτες της Καισαριανής και 100 από ειδικούς καταλόγους δηλ. ΜΑΤ –ΜΕΑ κ.λ.π.
5. Και στις δύο αναμετρήσεις από τα στοιχεία των εκλογικών αντιπροσώπων αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων η αποχή στους ειδικούς καταλόγους ήταν σχεδόν μηδενική άρα είχαν ξεχωριστή σημασία οι απόλυτοι αριθμοί πρωτίστως αλλά και τα ποσοστά.


Gallery ID: 107


Gallery ID: 107


Gallery ID: 107


Gallery ID: 107
Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία αλλά και από μελέτη του κάθε εκλογικού τμήματος ξεχωριστά, προκύπτει ότι η σημαντική άνοδος των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Καισαριανή τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Εθνικές Εκλογές, οφείλεται στους ειδικούς καταλόγους και σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς που προέρχονται από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Η συμπεριφορά των Ειδικών Καταλόγων από τους 302 ψηφοφόρους άλλων Υπηρεσιών κυμαίνεται στα επίπεδα της γενικής εθνικής καταγραφής.
Οι πάρα πολλοί εκλογολόγοι, που διαθέτει η χώρα μας, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ακόμα και τα ποσοστά που κατά τη δική μου εκτίμηση αγγίζουν ακόμη και τα όρια της «αυτοδυναμίας».
Προκύπτουν λοιπόν ερωτήματα κατά την άποψη μου πολύ μεγάλα που έχουν σχέση και με αυτά που πιθανά θα έρθουν, και γι αυτό έχει σημασία να δούμε όχι μόνο την επάρκεια «των επιχειρησιακών σχεδίων» αλλά και «το δόγμα» , «την αντίληψη», για να μην χρησιμοποιήσω επικίνδυνες λέξεις όπως «φρόνημα».
Είναι σε όλους φανερό ότι είμαστε σε μια περίοδο που αντικειμενικά θα έχουμε κοινωνικές εντάσεις, εξαιρετικά πιθανόν να έχουμε και οργή, άρα με εξαιρετική σοβαρότητα πρέπει να αντιμετωπισθούν τέτοια ζητήματα που αφορούν την επιβολή του «νόμου» και «της τάξης».
Κατά την προσωπική μου αντίληψη το αίτημα για διάλυση των ΜΑΤ – ΜΕΑ κ.λ.π ήταν και παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.
Και αν οι κυβερνώντες δεν θέλουν να πάνε σε αυτό επειδή το λέει ο ΣΥ.ΡΙΖΑ η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και έχει και άλλες εκφράσεις όπως «ανασυγκρότηση», «αναδιοργάνωση», «ριζική τομή», κ.λ.π.

Υ.Γ Με την ευκαιρία αυτού του σημειώματος θα ήθελα να εκφράσω και μία εντελώς προς το παρόν προσωπική άποψη. Ο Δεκέμβρης που μας πέρασε ίσως να ήταν πολύ πιο επώδυνος, αν δεν υπήρχε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Από TVXS

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template