Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

«Κολαστήρια» τα κρατητήρια !

Τη λέξη «κολαστήρια» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, για να περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας αλλά και σε άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι «στοιβάζονται κρατούμενοι σε αποθήκες χωρίς παράθυρα που μετατράπηκαν σε κελιά». Για τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα, σημείωσε ότι σε κελιά χωρητικότητας 4-5 ατόμων κρατούνται 30 άτομα για χρονικές περιόδους που φτάνουν τους τρεις μήνες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μισθολογική στασιμότητα των αστυνομικών και μίλησε για εμπαιγμό από την πλευρά της Πολιτείας. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Η ΠΟΑΣΥ προανήγγειλε κινητοποιήσεις των σωμάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί θα συγκεντρωθούν το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά στο Λευκό Πύργο. Το Σάββατο, αντιπροσωπεία τους θα διαδηλώσει συμμετέχοντας στο μπλοκ της ΓΣΕΕ.
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ, από το Π.Α.ΜΕ.

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν χτες από νωρίς το χάραμα μέχρι αργά το απόγευμα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική που παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το νερό.

Μέσα από αυτή την κινητοποίηση, αλλά και με το χώρο τον οποίο επέλεξε να γίνει το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται για τα εγκαίνια της ΔΕΘ σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου μπροστά στην ΕΥΑΘ, το ΠΑΜΕ σηματοδοτεί την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια που βάζουν στο χέρι κάθε επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα και στρατηγικής σημασίας, ενάντια στους πολιτικούς εκπροσώπους τους, ο αγώνας που θα ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης.

Από τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι έστησαν τείχος μπροστά στην είσοδο της ΕΥΑΘ και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα. Λίγη ώρα μετά τις 5 από την ταράτσα ξεδιπλωνόταν ένα τεράστιο πανό που κάλυψε τους 7 ορόφους του κτιρίου και διατύπωνε το αίτημα πάλης και προοπτικής. «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα. Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ - 100% κάτω από δημόσιο έλεγχο. Ενιαίος δημόσιος φορέας διαχείρισης υδάτινων πόρων».

Από τις 6.30 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, από τις διοικητικές υπηρεσίες, τα δίκτυα ύδρευσης και να παίρνουν τη θέση τους πλάι στις ταξικές δυνάμεις, που δίνουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Γι' αυτή τους την επιλογή αρκετοί εργαζόμενοι, όπως κατήγγειλε στη συνέχεια συνδικαλιστής της ΕΥΑΘ, δέχθηκαν αναφορές από την υπηρεσία.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές καλούσαν: «τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη». Κατήγγειλαν το έγκλημα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ με την εισαγωγή της ΕΥΑΘ στο Χρηματιστήριο και ολοκληρώνει τώρα η ΝΔ. Κατήγγειλαν την πολιτική που τα δίνει όλα στην πλουτοκρατία, όλα για τα κέρδη των μονοπωλίων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να την καταδικάσουν και μαζί της τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ που ανέχθηκαν και συμφώνησαν με αυτή την πολιτική.

Κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό της πόλης, του νομού, να κάνουν υπόθεσή τους τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Μαζί με το ΠΑΜΕ να παλέψουν για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Από τον Ριζοσπάστη

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Προσφορές για αγορά οικοπέδων, από το Δήμο Ν. Ιωνίας

Δημοπρασία για την αγορά ακινήτων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» προκήρυξε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με σκοπό τη δημιουργία ελεύθερων χώρων στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Φιλαδελφείας – Μαιάνδρου – Αναπαύσεως και Δημοκρατίας.
Για τις απαλλοτριώσεις διατίθεται σε πρώτη φάση το ποσό των 640.000 ευρώ από το 35% του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», το οποίο θα αξιοποιηθεί ουσιαστικά για την υλοποίηση δράσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα «Urbameco».
«Υλοποιούμε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της Νέας Ιωνίας και εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες της», τονίζει ο κ. Μαβίδης και προσθέτει ότι η συμμετοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας στο ευρωπαϊκό δίκτυο Urbameco, με αντικείμενο την αναβάθμιση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, δημιούργησε νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.
Η δημοπρασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά απαλλοτριώσεις οικοπέδων με ή χωρίς κτίσμα και οι ιδιοκτήτες καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 11 Σεπτεμβρίου καταθέτοντας σχετικές αιτήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Αρμόδια επιτροπή πραγματοποιεί επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα των προσφερομένων ακινήτων και αν πληρούν του όρους της διακήρυξης.
Στη συνέχεια η επιτροπή συντάσσει έκθεση στην οποία αιτιολογούνται επαρκώς οι λόγοι αποκλεισμού κάποιου ακινήτου.
Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που ενδιαφέρονται για τις απαλλοτριώσεις μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ή να τηλεφωνούν στο 24213 53126.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του για το «Urbameco» ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει εντάξει 4 περιοχές, αυτές του Ξηροκάμπου, Προσφυγικών, Νέου Δέλτα και Αλιβερίου.
Από την εφημερίδα Μαγνησία


Με το συμπάθειο Δήμαρχε, αλλά είναι ο κατάλληλος χρόνος (προεκλογική περίοδος), για να "μοιράσεις" χρήμα σε οικοπεδούχους;;;
Δημιουργείς ερωτηματικά και εντυπώσεις!!!
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μαχαιρίτσας – Σταρόβας στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζίνα Αρβανιτίδη, τέσσερις εξαίρετοι και μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, συμπράττουν και δημιουργούν μία μουσική παράσταση-συναυλία γεμάτη από ατασθαλίες διανθισμένες με δικές τους μελωδίες, διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια, απρόοπτα σκετς και εκπλήξεις.

Συναντιούνται λοιπόν στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο Βόλο την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, 21:00 για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση! Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς και μουσικοσυνθέτες. Είναι ένας καλλιτέχνης απολύτως ειλικρινής. Ένα πνεύμα ελεύθερο.

Τραγουδάει όπως μιλάει με εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα. Παίζει με τα όρια της τέχνης, της λογικής και της φαντασίας και παραδίδεται μόνο στην ίδια τη ζωή. Εκεί ακριβώς συναντιέται με το νου και την ψυχή του κοινού και συνδιαλέγεται μαζί του.

Ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, του οποίου κάθε εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια φωνές και γέλια από την μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού! Ο πολυπράγμων «Άγαμος Θύτης» «κάτι μαγειρεύει» και θα «φάμε με χρυσά κουτάλια» συναυλιακές στιγμές με ροκ υπερένταση και αρκετή δόση χιούμορ.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ένας νέος, πολυταλαντούχος και ελπιδοφόρος τραγουδοποιός- «άνθρωπος ορχήστρα» αναφωνεί επί σκηνής «Γαμώ την καταδίκη μου..» ιαχή που είναι και ο τίτλος του πρώτου του δίσκου που μόλις κυκλοφόρησε. «Παίζει» δε εξίσου επιτυχημένα τόσο με το κοινό, όσο και με τα μουσικά όργανά του (βιολί, κιθάρα, μαντολίνο, τρομπόνι, φυσαρμόνικα, κ.α.)

Την «μουσική παρέα» συμπληρώνει η εντυπωσιακή Ζινα Αρβανιτίδη στο πιάνο και τα φωνητικά η οποία δίνει μια μαγική νότα σε όλο το πρόγραμμα.

Σε κλίμα παρέας λοιπόν, με εξαιρετική διάθεση για αυτοσχεδιασμό, υπόσχονται να γεμίσουν τη βραδιά μας με μουσικούς ήχους και να «διαταράξουν» την μουσική μας ησυχία στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο Βόλο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Εγκαίνια της πλατείας Βελεστίνου με...... προεκλογικά πυρά

Το σήμα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα στη Μαγνησία με ορίζοντα την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου, δόθηκε χθες, από την ανακαινισμένη πλατεία Βελεστίνου. Με φόντο τα εγκαίνια του έργου, που έρχεται να συμπληρωθεί στον κατάλογο των 500 που έγιναν στο νομό μέσω από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, Υφυπουργός Εσωτερικών, Θαν. Νάκος, Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, αντάλλαξαν με το… γάντι τα πρώτα πυρά της επίσημης προεκλογικής περιόδου και έδωσαν εκατέρωθεν υποσχέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.
Την κορδέλα των εγκαινίων ανακαίνισης της Κεντρικής πλατείας Βελεστίνου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, έκοψαν χθες το απόγευμα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.
Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Φερών, Κωνσταντίνος Κανάρης, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Νάκο, την υπογραφή του οποίου φέρει το έργο της Πλατείας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πλατεία όπως διαμορφώθηκε στολίδι για το Βελεστίνο, αλλά και σημείο αναφοράς για κάθε ηλικία, για περίπατο και ψυχαγωγία.
Ο κ. Κανάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κοσμογονία που επιτελείται στο Δήμο Φερών από πλευράς προώθησης σημαντικών έργων, στάθηκε όμως ιδιαίτερα, στο θέμα της δημοπράτησης του Κόμβου Βελεστίνου, που θα βγάλει την περιοχή από την ομηρία. Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς της περιοχής που έδωσαν τις δικές τους μάχες για τη δρομολόγηση του έργου και ιδίως την παρούσα Κυβέρνηση που έβαλε την τελική σφραγίδα.
Το «προκλητικό» -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου για τη Μαγνησία, υπογράμμισε από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, ενώ με αφορμή τις παρεμβάσεις που γίνονται στο Βελεστίνο, δήλωσε εμπιστοσύνη στην κρίση και την ωριμότητα του ελληνικού λαού ενόψει της κάλπης.
Το γάντι σήκωσε η Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση για να δηλώσει μεν ικανοποιημένη από ένα έργο για το οποίο όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους και έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, να υπογραμμίσει δε ότι η γενέτειρα του Ρήγα αξιώνει πολλά περισσότερα. «Η πρόοδος δεν σταματά ποτέ», ανέφερε η κ. Ζήση για να δεσμευτεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει ως αγωνιστές και να επισημάνει με νόημα ότι τα έργα που εγκαινιάζονται μέσα στην προεκλογική περίοδο έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν από 5,5 χρόνια.
«Τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως τα διαχειρίζεται η σημερινή Κυβέρνηση πιάνουν τόπο», ήταν η απάντηση που ήρθε άμεσα από τον Υφυπουργό Εσωτερικών. Ο ίδιος απαρίθμησε τα έργα του ΘΗΣΕΑ που γίνονται στο Βελεστίνο, ενώ έβγαλε από το μανίκι «κρυμμένο άσσο», ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του Δήμου με 250.000 ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις του «ΘΗΣΕΑ», προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο.
Στέλνοντας δε, μήνυμα νίκης στην επερχόμενη προεκλογική αναμέτρηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Μαγνησίας θα δώσουν στην Κυβέρνηση τη δυνατότητα, να εκτελέσει επιπλέον 500 έργα στο νομό, μέσω του νέου «ΘΗΣΕΑ» που είναι έτοιμος.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αυξήσεις στα καρτοκινητά από 15 Σεπτεμβρίου

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Q, στέλνει στους πελάτες της το παρακάτω μήνυμα:

Από 15/9 οι κάρτες ανανέωσης που θα διατίθενται θα περιέχουν και τέλος καρτοκινητής 12%, πλέον ΦΠΑ. Ανανεώστε το χρόνο σας τώρα για 12% περισσότερο χρόνο ομιλίας.

Πως κατάφεραν και έφαγαν το καταπέτασμα και βούλιαξε οικονομικά το κράτος;

Για κρετίνους μας περνάνε και ζητάνε να τους ξαναψηφίσουμε; Μας έχουν γδάρει στην κυριολεξία. Να υπενθυμίσουμε ότι στην τουρκοκρατία υπήρχε ο φόρος της Δεκάτης ΜΟΝΟ. Δηλαδή το 1/10 φορολογούσαν.

Πως την είδαν αυτοί;

Με τέτοια μυαλά θέλουν να κερδίσουν εκλογές;

Όσοι έκλεψαν το Δημόσιο χρήμα, να πάνε φυλακή. Δεν θα την πληρώνει ο κοσμάκης πάντα.
Από Τα Ανήλια
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αιγυπτιακά εκθέματα στη ΔΕΘ

"Γεύση" από Αίγυπτο προσφέρει η 74η ΔΕΘ στους επισκέπτες της, μέσα από την ειδική ενότητα προβολής αντικειμένων από τους θησαυρούς του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών, από την έκθεση του Μουσείου KING TUT (Μουσείο Τάφου του Βασιλιά Τουταγχαμών).
Το όνομά του "δένουν" μύθοι και θρύλοι ανά τους αιώνες, καθώς, το πέρασμά του από τη γη μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά ο πρόωρος θάνατός του και- αιώνες αργότερα- η ανακάλυψη του τάφου του, τού χάρισαν αιώνια φήμη. Ο Τουταγχαμών βασίλεψε επί μόλις εννιά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο και προτού καλά- καλά προλάβει να ενηλικιωθεί πέθανε και μαζί και η φήμη του, για να "αναγεννηθεί" περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, όταν οι αρχαιολόγοι Χάουαρντ Κάρτερ και Κάρναβον ανακάλυψαν τον τάφο του, το 1922.
(Διαβάστε περισσότερα)
Συνολικά 65 μουσειακά εκθέματα (πιστά αντίγραφα) από τους θησαυρούς του Φαραώ, που έκανε την παγκόσμια κοινή γνώμη να "υποκλιθεί" στο μεγαλείο του, όταν ανακαλύφθηκε ο τάφος του κι έκτοτε απασχολεί συνεχώς ιστορικούς, αρχαιολόγους, δημοσιογράφους αλλά και πολλούς συγγραφείς που ασχολούνται με την ιστορία του, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ΔΕΘ, παίρνοντας μια "γεύση" από αρχαία Αίγυπτο.
Στην κινητή αυτή έκθεση, που έχει "ταξιδέψει" το νεαρότερο Φαραώ στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία, παρουσιάζονται- μεταξύ άλλων- ο τάφος και η μούμια του, η βασιλική καρέκλα, αγάλματα και πολλά άλλα ταφικά αντικείμενα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός των εκθεμάτων και επιμελητής της, Οσάμα Καράρ.
Μάλιστα, για τους ... προληπτικούς, ο κ. Καράρ επισήμανε, χαριτολογώντας, πως το γεγονός ότι πρόκειται για πιστά αντίγραφα τούς προστατεύει από την "κατάρα των Φαραώ", αυτή στην οποία η λαϊκή δοξασία απέδωσε μια σειρά περίεργων θανάτων έπειτα από την ανακάλυψη του τάφου.
Από τη μία η κόμπρα που λέγεται πως έφαγε το καναρίνι του επικεφαλής αρχαιολόγου, μόλις ανοίχτηκε ο τάφος, από την άλλη η αρχαία αιγυπτιακή γραφή, που ανέφερε πως, όποιος τολμήσει να βεβηλώσει τον τάφο του Φαραώ θα δαγκωθεί από την ιερή κόμπρα και θα πεθάνει και ο θρύλος για την κατάρα του Φαραώ γιγαντώθηκε και συνεχίζει ν' απασχολεί ακόμη και σήμερα .... προληπτικούς και μη.
Εκτός των θησαυρών του Τουταγχαμών και της περίφημης ... κατάρας του, οι επισκέπτες της έκθεσης θα ταξιδέψουν νοερά στην αρχαία Αίγυπτο, δοκιμάζοντας αντίγραφα ρούχων των Φαραώ και της μυθικής βασίλισσας Κλεοπάτρας, ενώ τέσσερις τυχεροί, τους οποίους η κληρωτίδα θα αναδείξει νικητές, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Αίγυπτο και να θαυμάσουν από κοντά τους αυθεντικούς θησαυρούς, που φυλάσσονται ως "κόρη οφθαλμού" στα μουσεία του Καΐρου και του Λούξορ.
Από το Καλά Νέα
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ένα ''φιλέτο'' εκτός σχεδίου.......

Γνωστή ως "Πεύκο του Πολίτη", η "Ρουπάκια"η "Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας",μια περιοχή 1000 περίπου στρεμμάτων, έχει την δική της αμαρτωλή και περίεργη ιστορία.
Οι ιδιοκτήτες (όπως ισχυρίζονται) με ξεκάθαρους τίτλους ιδιοκτησίας, αγωνίζονται χρόνια να εντάξουν τα φιλέτα τους στο σχέδιο πόλεως." Έχουν μπει στο σχέδιο τα Τουρκοβούνια, και εμάς μας εμπαίζουν κανονικά", λένε οργισμένοι. Γι αυτό προχθές στα εγκαίνια του νέου σταθμού του Μετρό, είχαν μαζευτεί να τα ψάλουν στο Σουφλιά. Λέτε γι αυτο να καθυστέρησε το πανηγύρι για ένα δίωρο, και οι σεκιουριτάδες διέδιδαν ότι τελικά τα εγκαίνια θα γίνουν στις 3 το απόγευμα?
Το γεγονός είναι ότι μετά το Εργοτάξιο του Σταθμού (πού φημολογείται ότι παρ' ότι είναι κι αυτό εκτός σχεδίου πόλεως, σύντομα θα "αξιοποιηθεί") έχει στηθεί εδώ και χρόνια μια άλλη παρα-πολιτεία προκάτ.
Δείτε στη συνέχεια τι θα βλέπουν οι Έλληνες και ξένοι που προσεγγίζουν το σταθμό του Μετρό από τα "καλά προάστια"!...

Οι απρόσκλητοι, ''προσωρινά'' φιλοξενούμενοι, πήραν 60.000 ευρώ ανα οικογένεια για να φύγουν, αλλά...



παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και ζητούν περισσότερα.

Σύμφωνα με την πινακίδα η παραγκούπολη των τσιγγάνων είναι Πολιτιστικός Σύλλογος ΡΟΜ, ονομάζεται ΕΛΠΙΔΑ, και θα φύγει (αν φύγει)τελευταία από αυτήν την εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή.
Οι ιδιοκτήτες πληροφορήθηκαν από τον Δήμαρχο ΧαλανδρίουΖαφειρόπουλο ( οποίος δεν παρέστη στα εγκαίνια του Μετρό, γιατί ο Σουφλιάς δεν του έστειλε πρόσκληση, ενώ κάλεσε το Δήμαρχο της Αγ.Παρασκευής), ότι καταβλήθηκαν 60.000 ευρώ στους ΡΟΜΑ , αλλά αυτοί φαίνεται έμαθαν ότι έχουν βλέψεις για το φιλέτο μεγάλοι επιχειρηματίες, και πλάκωσαν κι άλλοι.
Λόγω του ότι κινδυνεύω να διασυρθώ όπως και η "μοναδική" πανελίστρια που συνελήφθη στο Λουτράκι για αντιποίηση του αρχαιοτέρου επαγγέλματος (εξάσκηση άνευ αδείας) ,δεν πρόκειται να προχωρήσω σε βαθύτερη Δημοσιογραφική έρευνα.
Δυστυχώς για τους κερατάδες και δαρμένους ιδιοκτήτες της εκτός σχεδίου περιοχής, σε όποιο ΜΜΕ κι αν προσέφυγαν για την δημοσίευση του σκανδάλου, οι λειτουργοί της ενημέρωσης, μούγκα στην στρούγκα του Σουφλιά.
Φίλοι μου , πρέπει να ανακαλύψετε κάποτε τα Blogs!!!
Από το adena
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Επεισόδια από ''ανεγκέφαλους'' στην συναυλία του Bregovic, στα Γιάννενα

Επεισοδιακή ήταν η συναυλία που έδωσε o Goran Bregovic στα Γιάννενα.
Μια ομάδα νεαρών εισέβαλε μέσα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ,χωρίς μάλιστα να πληρώσουν εισητήριο!
Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να πετούν μπουκάλια,να φωνάζουν και να ενοχλούν τον πολύ γνωστό καλλιτέχνη.
Ο Bregovic διέκοψε την συναυλία και μετά από λίγη ώρα επανήλθε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου.
Λίγα λεπτά μετά την επανεμφάνισή του στην σκηνή,οι νεαροί άρχισαν εκ νέου να φωνάζουν,να ανεβαίνουν στην πίστα και να δημιουργούν προβλήματα στον bregovic και τους συνεργάτες του.
Ο Καλλιτέχνης αποχώρησε,η συναυλία ματαιώθηκε και ο κόσμος έφυγε εκνευρισμένος.
Δυστυχώς οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να περιφρουρήσουν την συναυλία.
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

12 χρόνια μετά, το όνειρο του 1997, έγινε… εφιάλτης το 2009

Πέρασαν 12 χρόνια από την απόφαση της ΔΟΕ να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα.
Ήταν 5 Σεπτεμβρίου 1997, όταν στη Λοζάνη, ο πρόεδρος Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ άνοιγε τον φάκελο για να διαβάσει το όνομα της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2004.
Το όνειρο εκατομμυρίων Ελλήνων γινόταν πραγματικότητα.
Ένα όνειρο που κατά τη διάρκεια των Αγώνων το 2004 ήταν γιορτή και μετά… εφιάλτης.
Ένας… εφιάλτης περίπου 10 δις ευρώ που δεν άφησε την κληρονομιά που περίμεναν ούτε οι Έλληνες ούτε οι ξένοι.
Με μία Οργανωτική Επιτροπή που άφησε στην ουσία έλλειμμα αντί για κέρδος.
Με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που ακόμα και σήμερα πέντε χρόνια μετά δεν έχει έρθει όταν αντίθετα οι Κινέζοι από τον πρώτο χρόνο έχουν να επιδείξουν αποτελέσματα.
Κάποιοι βέβαια πλούτισαν. Οι περισσότεροι χωρίς να έχουν καμία εμπειρία και σχέση με Ολυμπιακούς Αγώνες και που ίσως να μην είχαν δει ποτέ τους, άλλη διοργάνωση.
Πάντως όπως και να έχει η Ελλάδα στη Λοζάνη στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 είχε δώσει μία εξαιρετική μάχη. Πέντε πόλεις από τις 11 που διεκδίκησαν τους Ολυμπιακούς το 2004 έφτασαν στην ψηφοφορία. Με την Αθήνα να είναι μπροστά από την αρχή μέχρι και το τέλος.
Ας θυμηθούμε εκείνες τις ψηφοφορίες:
1ος γύρος: Αθήνα 32, Ρώμη 23, Στοκχόλμη 20, Κέιπ Τάουν 16, Μπουένος Άιρες 16. Στο μπαράζ το Κέιπ Τάουν πήρε 62 και το Μπουένος Άιρες 44 και αποχώρησε.
2ος γύρος: Αθήνα 38, Ρώμη 28, Κέιπ Τάουν 22, Στοκχόλμη 19 και αποχώρησε.
3ος γύρος: Αθήνα 52, Ρώμη 35, Κέιπ Τάουν 20 και αποχώρησε.
4ος γύρος: Αθήνα 66, Ρώμη 41.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά για αυτή τη μέρα. Όμως θα προτιμήσουμε να σας παραθέσουμε μία σειρά από αναρτήσεις μας στις οποίες θα μπορέσετε να καταλάβετε πολλά όχι μόνο για όσα ακολούθησαν μετά το 2004, αλλά και για αυτά που προηγήθηκαν:

Τα στοιχεία για τον οικονομικό απολογισμό της «Αθήνα 2004»
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/06/vs_19.html

Η αξιοποίηση που έκαναν οι Κινέζοι μέσα στον πρώτο χρόνο
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/08/blog-post_13.html

Οι δηλώσεις τους Γιώργου Παπανδρέου για την αξιοποίηση της Αθήνας
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/05/blog-post_6015.html

Η διημερίδα του ΤΕΕ για την Ολυμπιακή αξιοποίηση της Αθήνας
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/05/2004.html

Η «συγνώμη» που δεν ήρθε ποτέ
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

Η αυτοκριτική του Σπύρου Καπράλου μετά από 5 χρόνια
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/05/blog-post_1533.html

Η αρνητική εικόνα που έχει ακόμα και σήμερα η Ελλάδα στη ΔΟΕ
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/04/5.html

Από το greek-Olympics
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα πρόληψης στη Δ.Ε.Θ.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων και των φορέων εκπροσώπησής τους το Σάββατο, 5 Σεπτέμβρη 2009, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας ιστορικά ανακοινώνεται η υλοποίηση πολιτικών ολοένα εντεινόμενης υποβάθμισης των όρων ζωής των εργαζομένων.

Εδώ και πολλά χρόνια ως εργαζόμενοι/ες στα Κέντρα Πρόληψης βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια σειρά από πολιτικές που υποβαθμίζουν το έργο μας σ’ έναν τομέα κοινωνικά ευαίσθητο, αυτόν της αντιμετώπισης των ουσιοεξαρτήσεων. Πολιτικές που έχουν βάθος μέσα στο χρόνο και σχετίζονται με ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο εφαρμογών τόσο στο χώρο της υγείας όσο και γενικότερα.

Σε ό,τι αφορά στο χώρο της πρωτογενούς πρόληψης, τα αποτελέσματα είναι ήδη καταστροφικά. Συσσωρευμένες οφειλές Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, απλήρωτοι εργαζόμενοι, δομές που βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου και κίβδηλες υποσχέσεις διαμορφώνουν το σκηνικό, υπό το βάρος του οποίου εδώ και χρόνια καλούμαστε να δώσουμε τη δική μας μάχη ως κοινωνικοί επιστήμονες, απέναντι σε ένα μείζον ψυχοκοινωνικό πρόβλημα όπως αυτό των ναρκωτικών.

Αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με όσους αγνοούν τις φωνές μας και τις φωνές ολόκληρης της κοινωνίας, στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, αγωνιζόμενοι για:

Ανατροπή των πολιτικών αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, που πλήττουν σοβαρά και πολύπλευρα την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ελληνικής κοινωνίας. Δημόσιες δαπάνες για κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι για την ικανοποίηση των συμφερόντων ιδιωτικών εταιρειών.
Κατάργηση της ανεργίας. Εργασία για όλους τους κατοίκους της χώρας.
Αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες, στη βάση κοινωνικών κριτηρίων και όχι κριτηρίων κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου. Δημόσια ασφάλιση όλων των εργαζομένων, με αυξημένη συμμετοχή των εργοδοτών στις ασφαλιστικές εισφορές.
Αποκλειστικά δωρεάν παροχή δημόσιων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης σε όλους τους κατοίκους της χώρας, χωρίς διακρίσεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης εξαρτημένων μελών της κοινωνίας μας. Οι αντικοινωνικές πολιτικές, η καθολική υποχώρηση των ούτως ή άλλως υποτυπωδών προνοιακών υπηρεσιών του κράτους αναπαράγουν και εντείνουν τα κοινωνικά προβλήματα που εγκλωβίζουν ολοένα περισσότερους συμπολίτες μας σε έναν φαύλο κύκλο εξαρτήσεων.
Ξεκάθαρη, σαφή και έμπρακτα υποστηριγμένη κρατική πολιτική για τις εξαρτήσεις.
Ενίσχυση των πολιτικών και των δομών πρόληψης των εξαρτήσεων.
Άμεση εξόφληση των 15 εκατομμυρίων ευρώ που οι διευθύνσεις Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ οφείλουν στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων.
Εξασφάλιση πάγιας και επαρκούς χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης, απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 με Αποκλειστικό Κωδικό που θα καλύπτει όλες τις προϋπολογισμένες με προγραμματικές συμβάσεις ετήσιες δαπάνες τους. Θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης και των εργαζομένων τους.
Παροχή εκπαίδευσης και εποπτείας σε όλους τους εργαζόμενους, ενίσχυση των υποδομών, εξασφάλιση της εισροής εκπαιδευτικού υλικού και της παροχής των υπηρεσιών μας σε δημόσια ιδρύματα της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες σε διαρκή αγώνα ενάντια στις «μεταρρυθμιστικές», αντικοινωνικές πολιτικές και τους εκπροσώπους τους, με την ένταξή τους στα υπάρχοντα πρωτοβάθμια Σωματεία και τη σύσταση νέων, όπου δεν υπάρχουν.
Η σκληρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί και να ανατραπεί προς όφελός μας.

Όσοι προκρίνουν και εφαρμόζουν πολιτικές υποβάθμισης των δικαιωμάτων, των όρων δουλειάς και ζωής και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, θα βρίσκουν το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης σταθερά απέναντί τους. Πιστοί στο πνεύμα της πρόληψης και στους αγώνες που έχουμε διεξάγει μέχρι σήμερα, οι κινήσεις μας θα καθοριστούν στη βάση όχι προεκλογικών δεσμεύσεων, αλλά των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ως την οριστική δικαίωση των αιτημάτων μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ. του Σωματείου
Από το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.taspa
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκησαν οι εργαζόμενοι της WIND

Την επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους Όλγας Κολιούση πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην wind, οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρίας στην απεργία, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπαναχώρηση της διοίκησης της εταιρίας.
Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

«η διοίκηση της WIND δέχτηκε την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Όλγας Κολιούση, σε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου μας, το απόγευμα της 3 Σεπτεμβρίου, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής μας απεργίας. Από το πρωί της Παρασκευής 4/9, η συνάδελφος επιστρέφει στη δουλειά της.
Είναι μια μεγάλη νίκη του Σωματείου μας και του πλατιού κινήματος που οργανώθηκε γύρω από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, με δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες συναδέλφους από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, που μας συμπαραστάθηκαν με ανιδιοτέλεια και συναδελφική αυτοθυσία.
Τώρα πια φαίνεται ότι οι απολύσεις δεν είναι «θεϊκή κατάρα» για να τις υπομένουμε μοιρολατρικά. Ότι η αυθαιρεσία και αλαζονεία των εργοδοτών δεν είναι ανίκητη. Όχι μόνο επειδή υπάρχει εργατική νομοθεσία, αλλά κυρίως όταν στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στη δική μας ενότητα και αλληλεγγύη. Όταν δεν παρακαλάμε για τα αιτήματά μας, αλλά τα διεκδικούμε αγωνιστικά και αποφασιστικά.
Η πρωτοφανής και καθολική επιτυχία της απεργίας δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά από την κλιμάκωση της δράσης και της δουλειάς του Σωματείου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης (παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ.). Για πρώτη φορά «νέκρωσε» όλη η εταιρία, πράγμα που στηρίχτηκε πάνω απ' όλα σε όλους τους συναδέλφους που απήργησαν, που στήριξαν -ο καθένας με τον τρόπο του- τις απεργιακές συγκεντρώσεις, που είδαν την ουσία της κινητοποίησης και όχι την προσωρινή «αναστάτωση».
Αυτή η επιτυχία ανοίγει δρόμους για την αποτελεσματική υπεράσπιση κάθε απολυμένου συναδέλφου, ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ΔΣ ή όχι. Για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων μας: επαναφορά των κουπονιών, υπογραφή ΕΣΣΕ με 100 ευρώ αύξηση για όλους, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Για διασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, ενάντια σε φραντσάιζ, υπεργολαβίες κλπ., αλλά και με τις απειλές που διαγράφει για όλους μας ο δανεισμός της εταιρίας.
Αυτή τη νίκη πρέπει να την ολοκληρώσουμε: ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ «ΑΠΕΡΓΙΑ». Να μην επιτρέψουμε κανένα αποπροσανατολισμό της συζήτησης, για να δηλώσουμε δήθεν «παρεμπόδιση». Αυτό επιτρέπει σε κάθε είδους «καλοθελητές» να ακυρώνουν το απεργιακό δικαίωμα, τις αποφάσεις που παίρνουμε συλλογικά με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπου όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να τοποθετηθούν. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!»
Από TVXS
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πάνω από 50, οι πλαστές οικοδομικές άδειες!

Σοβαρότατες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των πλαστογραφημένων οικοδομικών αδειών, ποιμνιοστασίων και κατοικιών, στο δήμο Φερών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν σε πλαστές οικοδομικές άδειες –εν αγνοία των κατόχων τους- να έχουν κατασκευαστεί ποιμνιοστάσια, αγροτικές κατοικίες και προσθήκες κατοικιών. Υπολογίζεται, από πληροφορίες, ότι ίσως οι κατασκευές, που βασίστηκαν στις πλαστογραφημένες άδειες να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τις 50.
Υποθετικά, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι μπουλντόζα θα έπρεπε να …γκρεμίσει ολόκληρο ένα μικρό χωριό, από τη στιγμή που πρόκειται για δεκάδες αυθαίρετα.
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Τ» για τουλάχιστον τέσσερις πλαστογραφημένες οικοδομικές άδειες, τις οποίες υπογράφει ο ίδιος ιδιώτης μηχανικός, προκάλεσε σάλο σε κατοίκους περιοχών του δήμου Φερών.
Κτηνοτρόφοι και ιδιοκτήτες ακινήτων άνοιξαν τα συρτάριά τους και αναζήτησαν τις άδειες κατασκευής, προκειμένου να διασταυρώσουν εάν είναι γνήσιες ή πλαστογραφημένες.
Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Μαγνησίας προσήλθαν τη χθεσινή ημέρα οι πρώτοι, αναστατωμένοι από την αποκάλυψη, κάτοικοι στο δήμο Φερών.
Με τις άδειες στα χέρια ζήτησαν από τους υπαλλήλους να διασταυρωθεί το γνήσιο ή μη των εγγράφων.
Άλλες τρεις πλαστές άδειες αποκάλυψε η διασταύρωση των στοιχείων, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τον αριθμό τους στις επτά.
Οι νέες πλαστογραφημένες άδειες αφορούσαν σε αγροτικές κατοικίες και προσθήκες σε κατοικίες. Ο αριθμός πρωτοκόλλου και ο αριθμός αδείας αντιστοιχούσαν σε άλλες κατασκευές και έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές και σφραγίδες υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Τουλάχιστον από το 2000!
Νεότερο στοιχείο είναι ότι η κομπίνα δεν έχει στο πολύ κοντινό παρελθόν την αρχή της. Η μία από τις πλαστές άδειες που εντοπίστηκαν χθες, όταν οι κάτοχοί τους προσήλθαν στην υπηρεσία, έδειξε ότι είχε ημερομηνία έκδοσης από το 2000. Δηλαδή για τουλάχιστον εννέα χρόνια κτηνοτρόφοι και ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης.
Την ίδια δυσάρεστη έκπληξη εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.
Οι συνέπειες για όσους βρέθηκαν με πλαστές οικοδομικές άδειες θα χρειαστεί κόπο, χρόνο και χρήματα για να αντιμετωπιστούν. Εκτός των νέων φακέλων που θα χρειαστεί να δημιουργήσουν με πλήθος εγγράφων από την αρχή, θα κληθούν να πληρώσουν, σύμφωνα με όσα η νομοθεσία προβλέπει, για την έκδοση μιας άδειας που είχαν πληρώσει πριν από χρόνια. Πλέον δε το ποσό που θα κληθούν να καταθέσουν θα είναι πολλαπλάσιο από εκείνο που χρειαζόταν πριν από μία πενταετία.
Ιδιαίτερη αναστάτωση έχει προκληθεί στους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι εκτός των άλλων ανησυχούν για τον κίνδυνο είτε να απενταχθούν από προγράμματα χρηματοδότησης, είτε να μην μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτά.

Καλούνται στην υπηρεσία
Χθες, και επειδή είναι δύσκολο από την υπηρεσία να εντοπιστούν οι πλαστές άδειες –αφού πρόκειται για άδειες «φάντασμα» για τη Διεύθυνση Πολεοδομίας- από το Γραφείο της αντινομάρχη Νατάσας Οικονόμου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Μετά το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την ύπαρξη πλαστών οικοδομικών αδειών ποιμνιοστασίων και κατοικιών, με πλαστογραφημένες υπογραφές των ελεγκτών μηχανικών των οικοδομικών αδειών και των θεωρήσεων ηλεκτροδότησης, η Πολεοδομική Υπηρεσία της ΝΑΜ συστήνει στους πολίτες που κατέχουν έντυπο οικοδομικής άδειας από τον αρχιτέκτονα μηχανικό που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, να προσέρχονται στη Νομαρχία για την εξακρίβωση της γνησιότητας της άδειάς τους.»
Εκτός από την έρευνα που συνεχίζεται για την υπόθεση από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα, μετά την αποστολή των πρώτων στοιχείων της υπόθεσης στην Εισαγγελία Βόλου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. Σε «ομηρία» οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες οι εργαζόμενοι της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών «Κανάκης Α.Ε», καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα τρεισήμισι μηνών.

«Βρισκόμαστε σε απόγνωση, καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις που τρέχουν και πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν», τόνισαν οι τριάντα και πλέον εργαζόμενοι της εταιρίας, που ήταν αδύνατον να κρύψουν την αγωνία τους τόσο για το εργασιακό τους μέλλον, όσο και για το μέλλον της ιστορικής αυτής βιομηχανίας του Βόλου.

Με τη συμπαράσταση του Συνδικάτου τους και της εργοστασιακής επιτροπής που συγκρότησαν, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν και να κάνουν ευρύτερα γνωστό το πρόβλημά τους, τόνισαν χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου.

Έθεσαν δε προ των ευθυνών τους τόσο τη διεύθυνση του εργοστασίου για τους «κακούς χειρισμούς της» σε θέματα που σχετίζονται καθαρά με την παραγωγική διαδικασία, όσο και τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, που όπως είπαν, με τη στάση τους έδειξαν ότι θέλουν περισσότερο να αποσιωπήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην εταιρία, παρά να τα αναδείξουν και να προσπαθήσουν για την εξεύρεση λύσεων.

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει γενικότερα οι μεταλλεργάτες του Νομού ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» κ. Γιώργος Ρούσας.

Σημείωσε δε ότι η στάση που κρατήθηκε από την πλευρά τους στο εργοστάσιο του Κανάκη, στόχευε στο να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας, ενώ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Συνδικάτου στους εργαζομένους της ΣΤΑΛΚΟ και της ΒΙΟΣΩΛ, τόνισε πως ο αγώνας των μεταλλεργατών πρέπει να είναι κοινός και ενωτικός για να αποτραπεί η λαίλαπα των χτυπημάτων που δέχεται στο σύνολό της η εργατική τάξη.

Στους κακούς χειρισμούς της εργοδοσίας, απέδωσε την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εργοστάσιο, ο συνδικαλιστής και εργαζόμενος στην επιχείρηση κ. Βασίλης Λινάρδος.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι παρότι δεν κράτησαν επιθετική στάση απέναντι στην εργοδοσία, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς από την πλευρά της αθετήθηκαν υποσχέσεις και διμερείς συμφωνίες που αφορούσαν στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους.

Σημείωσε παράλληλα πως οι περαιτέρω ενέργειες των εργαζομένων θα εξαρτηθούν από τους χειρισμούς που θα κάνει η διεύθυνση του εργοστασίου, ενώ θεώρησε σημαντικό να προχωρήσει σε δανεισμό.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου κ. Κώστας Στεργίου, υπογράμμισε ότι η στάση των εργαζομένων στοχεύει στο να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο, επέρριψε δε ευθύνες στους φορείς της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δείχνουν να μην θέλουν να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά για να βρουν λύση».

Πάντως και ο κ. Στεργίου, θεώρησε ότι ο δανεισμός θα είναι σωτηρία για το εργοστάσιο, ενώ τόνισε πως αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη και ανταπόκριση από τους φορείς οι μεταλλεργάτες θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν τέλος το μέλος της εργοστασιακής επιτροπής κ. Νίκος Τσούκας και το μέλος του Συνδικάτου κ. Γαβριήλ Μαργαρίτης.

Η εργοδοτική πλευρά
Στην οικονομική κρίση, απέδωσε την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η «Κανάκης» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Ευστάθιος Αδάμ.

Ο κ. Αδάμ τόνισε πως είναι σημαντικό ότι από την πλευρά της επιχείρησης γίνονται καθημερινά προσπάθειες ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έχουν γίνει και βρίσκονται σε καλό δρόμο, προκειμένου η εταιρία να μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συνεχίσει την παραγωγική της διαδικασία.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στο Βόλο Ισπανικό ιστιοφόρο

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων των Μεγάλων Ιστιοφόρων (Tall Shipps), που θα λάβουν μέρος στη Regatta «Ιστορικές Θάλασσες», με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου το Μάιο του 2010, φθάνει σήμερα την Παρασκευή απόγευμα στην πόλη μας το εντυπωσιακό ισπανικό ιστιοφόρο «FAR BARCELONA».

Το σκάφος αυτό λειτουργεί σαν «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» για εκπαιδευόμενους ναυτικούς. Αυτή τη φορά στο σκάφος επιβαίνουν 15 σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Κωνσταντινούπολης για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Το «FAR BARCELONA», είναι μια γολέτα νορβηγικής κατασκευής. Το συνολικό μήκος του σκάφους ανέρχεται σε 30,85 μ. Ναυπηγήθηκε το 1874 και ανακατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Κοινοπραξίας EL FAR, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης στις θαλάσσιες μεταφορές.

Χάρη στη χρηματοδότηση της πόλης της Βαρκελώνης, της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Καταλωνίας, του Επαρχιακού Συμβουλίου της Βαρκελώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), το σκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε ως «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» κατά τα τελευταία 10 χρόνια και έχει συμπληρώσει περίπου 15.000 ώρες ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων.

Τώρα, ως εκπαιδευτικό πλοίο στην Σχολή Παραδοσιακής Ναυσιπλοΐας, προσφέρει κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή, με βάση την παραδοσιακή πλοήγηση. Σκοπός του είναι να αναδείξει τη φημισμένη ναυτική κληρονομιά της Βαρκελώνης και τις αξίες που συνδέονται με τον πολιτισμό της Θάλασσας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Αν δεν αλλαξοπιστήσουν......θα πεθάνουν!!!

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν με το αιτιολογικό της αλλαγής θρησκεύματος.

1 Σεπτεμβρίου 2009

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα.
Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές.
Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού.
Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»
Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.
Πηγή: http://haber.mynet.com/detay/dunya/bu-iki-kadin-idam-edilecek/468288

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2: Στην ιστοσελίδα http://www.isavelives.be/en/node/3401 υπάρχει παλιότερο άρθρο της 9ης Απριλίου, πριν δηλ. καταδικαστούν οι δυο κοπέλες. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι οι αρχές ζήτησαν από τις οικογένειές τους 400.000 δολάρια για να τις ελευθερώσουν (οι οικογένειες δεν τα είχαν, πρότειναν να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό) και ότι δεν τους έδιναν πρόσβαση σε δικηγόρο αλλά τους επέτρεπαν να δέχονται μια επίσκεψη την εβδομάδα και… ένα τηλεφώνημα 1 λεπτού την ημέρα η καθεμιά! Εκεί υπάρχουν και κάποιες διευθύνσεις όπου μπορούσε να απευθυνθεί κανείς μέχρι τοις 20 Μαΐου.

Από το *ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΑΖΗΛΟΣ*

Το κείμενο διαμαρτυρίας και τη φόρμα αποστολής θα τα βρείτε εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ανήλικοι μετανάστες σε απεργία πείνας

47 ανήλικοι φυλακισμένοι μετανάστες βρίσκονται στην 3η μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας την ελευθερία τους.
Το πρωί έγινε μικρή συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή.
Οι ανήλικοι κρατούμενοι, ακόμη και σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να μένουν ούτε μία ώρα σε Κέντρο Κράτησης.
Τις τελευταίες μέρες απελευθερώθηκαν δεκάδες από αυτούς, έπειτα από την πίεση που άσκησε κόσμος με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τη φυλακή.
Παρόλα αυτά, μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται και η πρακτική των αρχών δεν αλλάζει. 47 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, αλλά και από τη Σομαλία και την Παλαιστίνη, βρίσκονται, από την 1η Σεπτέμβρη, σε απεργία πείνας, ενώ 4 δεν πίνουν ούτε νερό (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πίνεται - "αν πιείτε από αυτό το νερό, δεν θα θέλετε ποτέ να ξαναπιείτε νερό στη ζωή σας" μας είπε ένας).
Κάποιοι από αυτούς κρατούνται για πάνω από 40 μέρες.
Από το ΕΜΕΤΙΚΟ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Στις Κυκλάδες, οι ασθενείς μεταφέρονται με ψαροκάικο

Το ψαροκάικο... που θα πρέπει να έρθει από τη Νάξο σε δυόμισι ώρες και να εκτελέσει δρομολόγιο μιάμισης ώρας ακόμη μέχρι τη Σύρο -εκτός αν με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, πράγμα δύσκολο για τις Κυκλάδες- εκτελέσει τη διακομιδή το πλωτό του Λιμενικού Σώματος, αν τυγχάνει βέβαια να βρίσκεται στην Τήνο- είναι η μόνη λύση για τη διακομιδή ασθενών από το νησί.
Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής και η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς ασθενών.
Στο πλευρό τους ο δήμαρχος Εξωμβούργου Παναγιώτης Κροντηράς, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για τις υπηρεσίες υγείας στην Τήνο, εν όψει της νέας γρίπης, με επιστολή στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, τη διοίκηση της 2ης ΔΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και του ΕΚΑΒ.
«Με έκπληξη για ακόμη μία φορά διαπιστώνουμε ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας.
Σε δύσκολες περιόδους, όπως η εποχή έξαρσης της νέας γρίπης που διανύουμε, διοίκηση, ιατροί και νοσηλευτές σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς δεν γνωρίζουν πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πραγματοποιείται η διακομιδή του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας!
Είναι πραγματικά λυπηρό που για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Στα τόσα προβλήματα υπηρεσιών υγείας που αντιμετωπίζει το όχι και τόσο "απομακρυσμένο" νησί μας έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα πιο επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών μας».
Ο κ. Κροντηράς υπογραμμίζει πως «η εφαρμογή ειδικών πολιτικών υγείας και η αναδιοργάνωση της λειτουργίας του συστήματος διακομιδής των ασθενών και δημιουργία ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, που αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, στο νομό μας έχει καταντήσει να είναι ένα όνειρο απατηλό και μια υπόσχεση που μεταφέρεται από βουλευτές και υπουργούς σε τοπικές αρχές και πολίτες, χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί».
Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος προσθέτει:
«Κύριε Αβραμόπουλε, δεσμευτήκατε για τη βελτίωση των διακομιδών στις Κυκλάδες και στο νησί μας στη συνάντησή μας στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Αρνάδου.
Σας ζητώ να δώσετε μια οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.
Είναι άδικο οι πολίτες της Τήνου να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε ένα κράτος πρόνοιας που φροντίζει για προστασία της υγείας των πολιτών του.
Η Τήνος και οι πολίτες της, όντας πολίτες του δημοκρατικού ελληνικού κράτους πρόνοιας, αξιών, ισότητας και ισονομίας, πολίτες μιας απομακρυσμένης αλλά παρ' όλα αυτά αρκετά πυκνοκατοικημένης νησιωτικής περιοχής, πρέπει να αισθάνονται προστατευμένοι από την Πολιτεία και επιβάλλεται να απαιτούν την ίση αντιμετώπιση ειδικά στα θέματα που αφορούν την υγεία.
Η αίσθηση της ασφάλειας στον τόπο τους θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από προτεραιότητα της Πολιτείας».
Από το Γονείς-Υγεία-Παιδιά
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Σκοτώθηκε Βρετανός ορειβάτης στον Όλυμπο

Τραγωδία στον Όλυμπο με νεκρό έναν 21χρονο Βρετανό ορειβάτη που έκανε αναρρίχηση με 21χρονο φίλο του από την Κατερίνη, όταν έπεσε σε πολύ απόκρημνη βραχώδη περιοχή στη θέση Ζιλνιά, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα και να πεθάνει στο δρόμο κατά τη διάρκεια μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η ολονύχτια επιχείρηση που είχε στηθεί για τη διάσωση των δυο ορειβατών ήταν πραγματικά μεγάλη. Άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου, άνδρες των ΕΚΑΜ και της πυροσβεστικής, μέλη του ΕΟΣ Λιτοχώρου, του ΕΚΑΒ και ομάδων διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή του Ολύμπου και κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να σώσουν τον τραυματισμένο και τον φίλο του που παρέμεναν κρεμασμένοι με τα σχοινιά της αναρρίχησης από τον απόκρημνο βράχο του Ολύμπου. Δυστυχώς ο Βρετανός ορειβάτης είχε τραυματισθεί κατά την πτώση του από το βράχο πολύ σοβαρά στο κεφάλι και η σωτηρία του κατέστη αδύνατη.
Από το ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φτώχεια και εκπαίδευση

Άμεσα συνδεδεμένο με τη φτώχεια είναι το επίπεδο εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών που διενήργησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σε δείγμα 5.568 νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης μιας οικογένειας τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να απειληθεί από τη φτώχεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 71,2% των φτωχών είναι αναλφάβητοι, έχουν ολοκληρώσει μερικές τάξεις του δημοτικού, το δημοτικό ή το γυμνάσιο ενώ αναλφάβητοι, με γνώσεις δημοτικού ή γυμνασίου είναι το 44,8% όσων δεν κινδυνεύουν από φτώχεια.

Η πλειονότητα των Ελλήνων με εκπαίδευση άνω της υποχρεωτικής (55,1%) ζει άνετα. Ωστόσο, ένα 28,7% με τις ίδιες γνώσεις αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών μιας οικογένειας τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να απειληθούν από φτώχεια, προκύπτει από την έρευνα. Ειδικότερα, το 43,6% όσων δεν έχουν φοιτήσει ποτέ σε σχολείο ή δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό απειλούνται από τη φτώχεια. Αντίθετα, μόλις το 5,7% όσων έχουν ολοκληρώσει την ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακό) αντιμετωπίζουν τέτοιο κίνδυνο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι στον φτωχό πληθυσμό παρατηρείται μεγαλύτερη στασιμότητα, δηλαδή το 24,1% των παιδιών ακολουθούν το επίπεδο εκπαίδευσης του πατέρα τους και το 19,2% της μητέρας.

Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι κάθε επόμενη γενιά συνήθως ξεπερνά το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων, με το 74,3% διαθέτει καλύτερη μόρφωση από αυτήν του πατέρα και το 81,3% από το εκπαιδευτικό επίπεδο της μητέρας.

Αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης

Αύξηση παρατηρείται και στο προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ειδικότερα, ο δείκτης προσδόκιμου ζωής χωρίς περιορισμούς στη συνήθη δραστηριότητα για άτομα ηλικίας 65 ετών εκτιμάται σε επιπλέον 10,2 έτη για τις γυναίκες και επιπλέον 10,1 έτη για τους άντρες.

Ο ίδιος δείκτης αλλά με μέτριο περιορισμό στις δραστηριότητες ανέρχεται σε 5,5 επιπλέον χρόνια για τις γυναίκες και σε 4,4 χρόνια για τους άντρες, ενώ το προσδόκιμο ζωής με σοβαρό, όμως, περιορισμό εκτιμάται σε 3,7 επιπλέον έτη για τις γυναίκες και 3 για τους άντρες. Τέλος, το προσδόκιμο επιβίωσης με πολύ καλή υγεία για άτομα ηλικίας 65 ετών ανέρχεται σε επιπλέον 5,7 έτη για τις γυναίκες και 6,9 για τους άντρες.

(Πηγή tvxs.g)
Από το Γονείς-Υγεία-Παιδιά

Κι ύστερα μας λένε πως δεν υπάρχουν ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση!!!

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Εγνατία οδός'', δρόμος φονιάς αρκούδων

Το 7ο τροχαίο με θύμα αρκούδα κατά τη διάρκεια μόνο των τελευταίων έξι μηνών, σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα 4.1 (Παναγιά-Γρεβενά) του «κλειστού» αυτοκινητόδρομου κοντά στον κόμβο των Μαυραναίων.
Είναι το δεύτερο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα το οποίο σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, το οποίο έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία εδώ και μόλις τρεις μήνες και για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ τόσο για έρευνα όσο και για αντισταθμιστικά μέτρα.
Mια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα προσπάθησε σήμερα τα μεσάνυχτα στις 12.30 να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας.
Η αρκούδα, ηλικίας περίπου 25 ετών πέρασε τον «προστατευτικό» φράχτη του αυτοκινητόδρομου έξι χιλιόμετρα έξω από τα Γρεβενά και αφού διέσχισε το οδόστρωμα περνώντας πάνω από το διάζωμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κατευθύνονταν προς τα Γιάννενα.
Όπως διαπίστωσε η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, πρόκειται για ένα από τα πλέον σοβαρά και επικίνδυνα γα τους οδηγούς ατυχήματα που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, αφού η αρκούδα χτυπήθηκε από τρία διερχόμενα οχήματα, ένα ΙΧ αυτοκίνητο και δύο τριαξονικά φορτηγά.
Τη σφοδρότητα της σύγκρουσης αντιστάθμισε η σχετική ψυχραιμία των οδηγών και έτσι αποφεύχθηκε η καραμπόλα.
Είναι θέμα τύχης το ότι και αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε και ανθρώπινα θύματα.Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποιήθηκε από την Τροχαία Γρεβενών αλλά όταν έφτασε στο σημείο της σύγκρουσης ήταν ήδη πολύ αργά.
Η αρκούδα ήταν ήδη νεκρή, σφηνωμένη κάτω από τις ρόδες της νταλίκας. Χρειάστηκε η επέμβαση γερανού, προκειμένου να σηκώσει τη νταλίκα και να ανασυρθεί το άτυχο ζώο το οποίο είχε κυριολεκτικά πολτοποιηθεί.
Για ακόμα μια φορά η ανεπάρκεια του φράχτη της Εγνατίας αποδεικνύεται μοιραία για τη ζωή του μεγαλόσωμου θηλαστικού.
Με αφορμή αντίστοιχο ατύχημα δύο μήνες πριν στο ίδιο τμήμα της Εγνατίας, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε εξαγγείλει μία σειρά μέτρων και φυσικά την αντικατάσταση του υφιστάμενου φράχτη της Εγνατίας.
Δυστυχώς δύο μήνες μετά ο φράχτης δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί!
Από τον Ιούνιο του 2008 έχουν γίνει πέντε υπομνήματα από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ για την αντικατάσταση του φράχτη, ενώ για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχει εκπονηθεί ειδικό εξαετές πρόγραμμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στα μεγάλα θηλαστικά και έχουν δαπανηθεί χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Για μια ακόμα φορά τονίζουμε πως τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα ακυρώνονται ουσιαστικά αν δεν αντικατασταθεί άμεσα ο φράχτης!
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε μέσου, ένδικου ή μη, προκειμένου να δοθεί επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα αποδεκατισμού του πληθυσμού της αρκούδας στην Πίνδο.
Από το epirus gate
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η καρδιά χτυπάει πάντα αριστερά.

Τα καλά δεν κρατάνε πολύ καιρό.
Είναι εύθραυστα, όπως ο έρωτας την περίοδο της μνηστείας ή και πριν από αυτήν.
Μετά έρχεται ο γάμος.
Κι ο γάμος ως γνωστόν σκοτώνει τον έρωτα.
Μένει μόνο το πήδημα. Αλλά το πήδημα δεν έχει καμιά σχέση με τον έρωτα.
Κάπως έτσι είναι και με τις εκλογές.
Οι αγάπες, οι ευαισθησίες και τα ταξίματα τελειώνουν το βράδυ των εκλογών κι από την επομένη αρχίζει το …πήδημα ή όπως τραγούδησε ο Θεοδωράκης «κι από Δευτέρα, πάλι, πίκρα και σκοτάδι.»
Το ποιος θα είναι ο επιβήτορας είναι κάθε φορά το ζητούμενο των εκλογών αν και τα πρόσωπα δεν κάνουν τη διαφορά γι αυτόν που υφίσταται το πήδημα.
Μέχρι την παραμονή των εκλογών οι μεγάλοι θα ρίξουν τα ρέστα τους στη γαλαζοπράσινη τσόχα. Γαλάζιο χάνουμε, Πράσινο κερδίζουν.
Το παιχνίδι είναι στημένο γι αυτό ας ακολουθήσουμε την καρδιά μας.
Και η καρδιά χτυπάει πάντα αριστερά.
Ας πούμε ΝΑΙ στον έρωτα, ΟΧΙ στο πήδημα ή για να παραφράσουμε μια ρήση του Γεώργιου Παπανδρέου (παππού) δεν κάνουμε επιλογή επιβήτορα αρνούμαστε το πήδημα.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
Από το Μοναχικός Λύκος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

3 Σεπτέμβρη 1843, το πρώτο Σύνταγμα


Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στην μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη μοναρχία στη συνταγματική μοναρχία.


Το 1840, ο Μακρυγιάννης ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση, με σκοπό την επιβολή συντάγματος. Στην οργάνωση σύντομα μυήθηκαν οπλαρχηγοί και αγωνιστές του '21, οι οποίοι είχαν παραγκωνισθεί από τους Βαυαρούς. Τα μέλη της οργάνωσης δεσμεύονταν με όρκο στην πατρίδα και στην Ορθοδοξία. Μερικοί από τους οπλαρχηγούς που μυήθηκαν ήταν οι Θεόδωρος Γρίβας, Μήτρος Δεληγιώργης, Κριεζιώτης κ.α.

Στη συνέχεια, ο Μακρυγιάννης έστρεψε την προσοχή του στους πολιτικούς και κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να μυήσει έμπιστα άτομα. Προσέγγισε και μύησε τον αρχηγό του Ρωσικού κόμματος, τον Ανδρέα Μεταξά, σημαντική προσωπικότητα της εποχής, ενώ στη συνέχεια προσχώρησε στο κίνημα και ο αρχηγός του Αγγλικού κόμματος, Ανδρέας Λόντος. Αυτοί οι δύο κατόρθωσαν να μυήσουν τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής όπως τους: Ρήγα Παλαμήδη, Κωνσταντίνο Κανάρη, Χρύσανθο Σισίνη, Κωνσταντίνο Ζωγράφο κ.α. Για να επιτύχει όμως το κίνημα χρειαζόταν και η συνεργασία του στρατού.
Για τον λόγο αυτό μύησαν τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, φρόντισαν να τον μεταθέσουν από το Άργος στην Αθήνα και να τον διορίσουν στρατιωτικό διοικητή της Αθήνας. Ο Καλλέργης κατάφερε να φέρει σε επαφή τους κινηματίες και με άλλους στρατιωτικούς, όπως τον Σπυρομήλιο, και να τους πείσει να προσχωρήσουν στην οργάνωση. Λίγο πριν το ξέσπασμα του κινήματος, σχηματίστηκε τριμελής επιτροπή που σχηματίστηκε από τους Ανδρέα Μεταξά, Μακρυγιάννη και Δημήτριο Καλλέργη. Ο καθένας αντιπροσώπευε έναν διαφορετικό κόσμο: ο Μεταξάς τον πολιτικό, ο Μακρυγιάννης τον λαϊκό και ο Καλλέργης τον στρατιωτικό.


Η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης του κινήματος είχε ορισθεί να είναι η 25η Μαρτίου 1844, για να συμπίπτει με τον εορτασμό της επανάστασης. Ο ενθουσιώδης όμως Μακρυγιάννης διέδωσε το μυστικό σε πολλούς, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η εκδήλωση του κινήματος. Το κίνημα είχε αποφασισθεί να ξεσπάσει στους στρατώνες, έτσι ώστε να ακινητοποιηθούν άμεσα τα στελέχη του Οθωνικού καθεστώτος. Έτσι, την νύχτα της 2ης προς 3ης Σεπτεμβρίου πολλά σημαίνοντα στελέχη του κινήματος κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Μακρυγιάννη για να δώσουν το τελικό σύνθημα. Η χωροφυλακή παρατήρησε τις ύποπτες κινήσεις γύρω από την οικία του και την περικύκλωσαν. Ο Καλλέργης, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, κατέφθασε στους στρατώνες και ξεσήκωσε τους αξιωματικούς με το σύνθημα "Ζήτω το Σύνταγμα". Αμέσως διέταξε έναν λόχο να διαλύσει την πολιορκία του οίκου του Μακρυγιάννη και άλλον ένα να ανοίξει τις φυλακές του Μεντρεσέ, ενώ αυτός παράλληλα κατευθυνόταν με 2.000 στρατιώτες στα ανάκτορα. Επιπλέον είχε στείλει στρατιωτικά αποσπάσματα να καταλάβουν το νομισματοκοπείο, την Εθνική τράπεζα, το Δημόσιο Ταμείο και τα διάφορα υπουργεία.


Η άφιξη του στρατού με ζητωκραυγές και συνθήματα συντέλεσε, ώστε να σπεύσουν προς τα ανάκτορα και οι κάτοικοι της Αθήνας και να ενωθούν με τον στρατό. Ο Βασιλιάς έστειλε τον υπασπιστή του Γρίβα Γαρδικιώτη και τον υπουργό στρατιωτικών Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μεταπείσουν τους στρατιώτες. Κατά διαταγή όμως του Καλλέργη συνελήφθησαν αμέσως. Ο Όθωνας, φοβούμενος για τα χειρότερα, έστειλε τον Στάινστορφ, τον διαγγελέα του, στον Σχινά για να φέρει τα πυροβόλα. Ο τελευταίος όμως προτίμησε να συνταχθεί με τους επαναστάτες.


Στις 3 τα ξημερώματα προσήλθαν όλοι οι σύμβουλοι επικρατείας για να επικυρώσουν τις επαναστατικές πράξεις. Το συμβούλιο αναγνώρισε το κίνημα, καθόρισε την σύγκληση Εθνοσυνέλευσης και διόρισε επιτροπή υπό τους Γεώργιο Κουντουριώτη, Λ. Μαυρομιχάλη, Γ. Λινιάνα, Γ. Ψύλλα, Ανδρέα Λόντο και Κ. Προβελέγγιο, η οποία θα παρουσίαζε τις αποφάσεις του στον Βασιλιά. Το νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη και από τα τρία μεγάλα κόμματα είχε ως εξής: Πρόεδρος και υπουργός εξωτερικών Ανδρέας Μεταξάς, υπουργός στρατιωτικών ο Ανδρέας Λόντος, υπουργός Ναυτικών ο Κωνσταντίνος Κανάρης, υπουργός Δικαιοσύνης ο Λέων Μελάς, υπουργός εκκλησιαστικών & παιδείας ο Μιχαήλ Σχινάς, υπουργός Οικονομικών ο Δρόσος Μανσόλας και υπουργός Εσωτερικών ο Ρήγας Παλαμήδης.

Ο λαός και ο στρατός διαλύθηκαν στις 3 το μεσημέρι, αφού πληροφορήθηκαν ότι όλα τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά. Τέλος, με βασιλικά διατάγματα η 3η Σεπτεμβρίου ανακηρυσσόταν σε μέρα εθνικής γιορτής, ενώ ο Δημήτριος Καλλέργης παρασημοφορούνταν, ως αρχηγός του επαναστατικού κινήματος.

Πηγή:Βικιπαίδεια
Φώτο:Συλλογή Τηλεκαρτών

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Τόπι'' στο ξύλο, για φακελάκι!

Αδερφός ασθενούς που ταλαιπωρειται εδώ και μήνες με πρόβλημα υγείας έκανε μπλε μαρέ γιατρό που του εξήγησε πως ο γολγοθάς τους δε θα έχει τέλος αν δε βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Η απάντηση του αδερφού της ασθενούς ήταν άμεση και αυθόρμητη που με δύο μπουνιές στη μούρη του γιατρού (τον σώριασε στο πάτωμα) και κάνοντας το γραφείο του λαμπόγυαλα του έδωσε να καταλάβει πως μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις.
Το περιστατικό συνέβη στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης πριν πέντε (7) μέρες και ο δράστης αφού ακινητοποιήθηκε από τους σεκιρουριτάδες συνελήφθη (μέχρι στιγμής δεν έχει δεχτεί μύνηση).

Σημειώστε πως καθ`όλη τη διάρκεια της συζήτησης και πριν ανάψουν τα αίματα ο γιατρός έπινε το ουισκάκι του το οποίο είχε καβατζωμένο στο συρτάρι για να μη το βλέπουν όσοι έμπαιναν στο γραφείο διακόπτοντας τους......
Από gkilotina
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Από την Σκύλα.......


στην Χάρυβδη;…

Από Ανθηρόστομος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

''Ο πρωθυπουργός έκανε το σωστό''!!!

Τα κορυφαία στελέχη βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα για να υποστηρίξουν την κίνηση του πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Άμυνας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε στο Mega:
«Πάμε στην μάχη και πάμε για την νίκη. Είναι πράξη ευθύνης από τον πρωθυπουργό, από την στιγμή που υπάρχει το δίλημμα της μακράς προεκλογικής περιόδου».

Η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη στήριξε την απόφαση του κ. Καραμανλή, από το τηλεοπτικό σταθμό Alter λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έκανε το σωστό. Αυτή η παράταξη έχει δυνάμεις».
Από το Trelo Kouneli
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Λαθροκυνηγοί σκοτώνουν ζαρκάδια-Μειώνονται δραματικά οι πληθυσμοί

Αντιδρά ο Αρκτούρος στην πρόταση άρσης της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού, που κατέθεσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας Πρόταση της κυνηγετικής συνομοσπονδίας Ελλάδας βάζει εσπευσμένα στο στόχαστρο το ζαρκάδι.
Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου για την περίοδο 2009-2010 και αφορά στην άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, το φαινόμενο της λαθροθηρίας για το ζαρκάδι είναι πολύ έντονο και μειώνει δραματικά τους πληθυσμούς ακόμη και σε περιοχές που αποτελούν κατάλληλο βιότοπο.
Ο «Αρκούτρος» καταθέτει τη διαφωνία και την έντονη αντίδρασή του καθώς:
 Οποιαδήποτε τοπική ή ευρύτερη ανάκαμψη και αύξηση του πληθυσμού δεν εξασφαλίζει την επάρκεια του είδους για τα φυσικά οικοσυστήματα.
 Απεναντίας, με δεδομένη τη μείωση της παραδοσιακής κτηνοτροφίας και του κτηνοτροφικού κεφαλαίου στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της ενίσχυσης και αύξησης των πληθυσμών των οπληφόρων θηλαστικών στα ορεινά οικοσυστήματα.
 Σε χώρες που επιτρέπεται το κυνήγι του ζαρκαδιού, θα πρέπει να τονιστεί, πως υπάρχουν παράλληλα και μεγάλοι πληθυσμοί ελαφιών. Στην Ελλάδα ο οικολογικός θώκος του ελαφιού παραμένει κενός εδώ και δεκαετίες εξαιτίας της εξοντωτικής θήρευσής του. Η εξαφάνιση του ελαφιού από τα ελληνικά δάση, αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τη συνέχιση της προστασίας του ζαρκαδιού.
 Επιπλέον, η πιθανή έναρξη του κυνηγίου του ζαρκαδιού, θα αυξήσει τις πιθανότητες θανάτου μικρών αρκούδων, με τρόπο ανάλογο με τη μέθοδο της παγάνας κατά το κυνήγι του αγριογούρουνου και τη δυσκολία αναγνώρισης των ειδών, λόγω κακής ορατότητας στην πυκνή βλάστηση.
 Τέλος, και επειδή το ζαρκάδι είναι το κυριότερο μεγάλο θηλαστικό στην Ελλάδα που αποτελεί φυσική τροφή για το λύκο. Τα μεγάλα προβλήματα με τις ζημιές από το λύκο στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο επιβάλλουν τη συνέχεια στο καθεστώς της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στην Ελλάδα.

Ο «Αρκτούρος» έχει ήδη εκφράσει επίσημα την αντίθεσή του με επιστολή προς τη διεύθυνση αισθητικών δρυμών και θήρας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών Πτολεμαϊδας, Αμυνταίου, Φλώρινας, Καστοριάς, οι σύλλογοι αγελαδοτρόφων και αιγοπροβατοτρόφων Αμυνταίου, οι σύλλογοι κτηνοτρόφων Φλώρινας και Κοζάνης, που ενημερώθηκαν σχετικά από τον «Αρκτούρο», υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν το αίτημα του «Αρκτούρου» για διατήρηση της ισχύουσας απαγόρευσης κυνηγίου του ζαρκαδιού.
Λίγα λόγια για το ζαρκάδι
Το ζαρκάδι είναι ένα οπληφόρο θηλαστικό που μπορεί να ζήσει σε μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πυκνά δάση έως και αλπικά λιβάδια.
Το ζαρκάδι είναι φυτοφάγο και μηρυκαστικό ζώο.
Το ίδιο αποτελεί φυσική λεία για τα σαρκοφάγα ζώα.
Παρά το γεγονός αυτό, οι κυριότερες απειλές για το είδος προέρχονται από τον άνθρωπο και είναι το παράνομο κυνήγι και η καταστροφή των βιοτόπων του.
Στην Ελλάδα, έχουν απομείνει μικροί πληθυσμοί ζαρκαδιών που απαντώνται στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και το είδος χαρακτηρίζεται τρωτό που σημαίνει ότι αν συνεχίσει να εξοντώνεται σύντομα θα απειλείται με εξαφάνιση
Από τα Φλωρινιώτικα Νέα
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Χάρις Αλεξίου: Περιοδεύει... από καρδιάς και έρχεται στη Νέα Ιωνία

Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της για το τραγούδι, εκεί η Χάρις Αλεξίου ταξιδεύει το κοινό της αυτό το καλοκαίρι.
Μόνη της στην σκηνή για δύο ώρες με τους μουσικούς της, η Χάρις Αλεξίου ενθουσιάζει και συγκινεί τους φίλους της σε όλη την Ελλάδα...
Μόνη της στην σκηνή για δύο ώρες με τους μουσικούς της η Χάρις Αλεξίου ενθουσιάζει και συγκινεί τους φίλους της σε όλη την Ελλάδα... με ένα πρόγραμμα που φωτίζει στιγμές από ολόκληρη τη μέχρι σήμερα πορεία της.
Δε λείπουν βέβαια και οι εκπλήξεις, πέρα από το προσωπικό της ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας το «Σιγά μην κλάψω» του Γιάννη Αγγελάκα, το «Δίψα» του Νίκου Πορτοκάλογλου και άλλα. Οι συναυλίες της είναι όπως πάντα ένα από τα ωραιότερα δώρα του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φωνής και των τραγουδιών της.
Οι επιλογές από το ρεπερτόριο - θησαυρό που όλοι τραγουδάμε αλλά και ανέκδοτα τραγούδια από την νέα της δουλειά σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας βασισμένο στη μοναδική φωνή και παρουσία της.
Η Χάρις Αλεξίου θα βρεθεί στο Βόλο στις 9 Σεπτεμβρίου και θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Νέες απολύσεις έκανε χθες η ΒΙΟΣΩΛ

Το προγκρόμ των απολύσεων στη ΒΙΟΣΩΛ συνεχίζεται.
Με τη λήξη της βάρδιας χθες ανακοινώθηκαν άλλες τέσσερις απολύσεις που μαζί με τις προηγούμενες τέσσερις αθροίζονται σε οκτώ μέσα σε πέντε ημέρες.
Σκηνικό πολέμου… πλέον στο εργοστάσιο της ΒΙΟΣΩΛ με τους εργαζόμενους να ετοιμάζονται για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ενδεχομένως και συμβολικό αποκλεισμό της εταιρείας, μετά τις 4 νέες απολύσεις.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είχαν αποφασιστεί δίωρες στάσεις εργασίας ενώ σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση το σωματείο προτίθεται να ανακοινώσει νέες μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα το ΕΚΒ πιέζει για να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Απασχόλησης τριμερή σύσκεψη για τη ΒΙΟΣΩΛ, καθώς υπάρχει προϊστορία και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα πρέπει να πιεστεί η εταιρεία να αναθεωρήσει τις απόψεις της και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει παλαιότερα για μη συρρίκνωση του προσωπικού.
Πριν από τις απολύσεις θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν και πήραν άδεια άνευ αποδοχών συνολικά από 14 ημέρες έκαστος ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις μίας και η εταιρεία επικαλούνταν μειωμένα κέρδη και παραγγελίες.
Πάντως από την πρώτη σύσκεψη συμφιλίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης, στις 11.02.2009 μεταξύ του Διευθυντού του αρμοδίου Τμήματος της ΒΙΟΣΩΛ, της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΣΩΛ, η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις απολύσεις των εργαζομένων που είχε ανακοινώσει, αλλά προέβη και σε νέες.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Πάει για ''λουκέτο'' η ΚΑΝΑΚΗΣ;;;

Πολύ αρνητικές φαίνεται ότι είναι εξελίξεις που αφορούν στη εταιρεία Κανάκης, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» που σήμερα προγραμματίζει συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα.
Σύμφωνα με το Συνδικάτο οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές 3 μηνών, ενώ παράλληλα η εταιρεία φέρεται να έχει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα προς διάφορους πιστωτές με αποτέλεσμα όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, αυτή τη στιγμή η βιομηχανία να έχει σταματήσει την παραγωγική της διαδικασία.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα οικονομικής δυσπραγίας και ρευστότητας, από τις αρχές του 2009.
Η ΚΑΝΑΚΗΣ απασχολεί περίπου 50 άτομα προσωπικό.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Παλαιότερο σχετικό

Στο δρόμο 37 εργαζόμενοι της ΚΑΝΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Μείωση κατά 16,14% στο Βόλο της οικοδομικής δραστηριότητας

Μειωμένη κατά 16,14% ήταν κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2009 η οικοδομική δραστηριότητα στο Βόλο σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2008.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, στο Βόλο εκδόθηκαν 192 άδειες οικοδομών, που αντιστοιχούν σε 35.454,68τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας, σε 130.964,44κ.μ. όγκο και σε 405 θέσεις στάθμευσης.
Αντίθετα κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2008 εκδόθηκαν 230 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούσαν σε 42.275,82τ.μ. οικοδομήσιμης επιφάνειας, σε 152.958,37κ.μ. όγκο και σε 459 θέσεις στάθμευσης.
Ωστόσο, για το εν λόγω οκτάμηνο και σε αντιπαραβολή των στοιχείων που παραθέτει η ίδια υπηρεσία για την πενταετία 2005-2009, προκύπτει ότι στο Βόλο υπήρξε κορύφωση της οικοδομικής δραστηριότητας το 2006.
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2006 εκδόθηκαν στο Βόλο 372 οικοδομικές άδειες για κάλυψη 97.699,26τ.μ. επιφάνειας, 427.041,71κ.μ. όγκου και 934 θέσεις στάθμευσης.
Επίσης, ενώ το 2005 εκδόθηκαν 416 οικοδομικές άδειες, αυτές κάλυπταν μικρότερη επιφάνεια και συγκεκριμένα 94.962,82τ.μ., όγκο 350.234,61κ.μ. και 830 θέσεις στάθμευσης.
Τέλος, το 2007 εκδόθηκαν 343 οικοδομικές άδειες, που κάλυπταν επιφάνεια 59.580,59τ.μ., 236.832,02κ.μ. όγκο και 531 θέσεις στάθμευσης.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κύκλωμα πλαστών οικοδομικών αδειών

Υπόθεση πλαστών οικοδομικών αδειών απασχολεί τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας αλλά και την Εισαγγελία Βόλου.
Ποιμνιοστάσια αλλά και κατοικίες έχουν κατασκευαστεί με άδειες-μαϊμού… Πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερεις περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό –κάτι που θεωρείται πολύ πιθανόν- και άλλων παρόμοιων αδειών, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκαν.
Όλες οι πλαστογραφημένες άδειες έχουν τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο: φέρουν την τζίφρα του ίδιου ιδιώτη μηχανικού, κάτι που απασχολεί έντονα την υπηρεσία. Ένα ακόμη κοινό στοιχείο φέρεται ότι είναι η περιοχή των κτισμάτων με τις πλαστές άδειες, δηλαδή ο δήμος Φερών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την πλαστογράφηση έχουν χρησιμοποιηθεί υπογραφές και σφραγίδες τουλάχιστον επτά υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Οι πολεοδομικές άδειες δεν βρίσκονται καν στα αρχεία της υπηρεσίας. Και ενώ οι κάτοχοί τους έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη, θεωρώντας ότι προχώρησαν στην κατασκευή των οικημάτων με τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις τους έναντι του νόμου, διαπίστωσαν ότι στην ουσία έχουν χτίσει πάνω σε… σαθρή βάση.
Οι άδειές τους είναι μετέωρες και στην ουσία τα κτίσματα παράνομα, βάζοντάς τους σε περιπέτειες εν αγνοία τους.
Το κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ξετυλίγεται από ένα ποιμνιοστάσιο. Ο κτηνοτρόφος ήταν υποψήφιος για επιδοτούμενο πρόγραμμα και μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης την πολεοδομική άδεια της εγκατάστασης. Η διασταύρωση όμως των στοιχείων μεταξύ της υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας έδειξε ότι ο αριθμός της άδειας και ο αριθμός πρωτοκόλλου μόνο στο δικό του ποιμνιοστάσιο δεν αντιστοιχούσαν.
Ο κτηνοτρόφος βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο με παρανομία, αλλά και με τον αποκλεισμό του από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, αφού επρόκειτο για ένα από τα βασικά δικαιολογητικά του φακέλου του.
Ήταν η πρώτη πλαστή οικοδομική άδεια που κινητοποίησε πριν από μήνες τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και την πολιτική προϊσταμένη αρχή, η οποία παρήγγειλε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων της υπηρεσίας στην υπόθεση.
Η ίδια διαδικασία αποκάλυψε και δεύτερη πλαστογραφημένη άδεια. Επρόκειτο και πάλι για ποιμνιοστάσιο στην ίδια περιοχή, το οποίο κατασκευάστηκε με άδεια-μαϊμού με την υπογραφή του ίδιου ιδιώτη μηχανικού.
Οι υποψίες για ενδεχόμενη «βιομηχανία» έκδοσης πλαστογραφημένων οικοδομικών αδειών πύκνωσαν στην υπηρεσία. Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τις επόμενες δύο πλαστές άδειες που αποκαλύφθηκαν.
Η κομπίνα δεν περιορίστηκε σε ποιμνιοστάσια, αλλά έχει επεκταθεί σε κατοικίες. Αιφνιδιάστηκαν οι κάτοχοι των αδειών, όταν προσήλθαν στη Διεύθυνση Πολεοδομίας –ο μεν πρώτος για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ και ο δεύτερος για να πληροφορηθεί σχετικά με προσθήκη που είχε κατασκευάσει- και διαπίστωσαν μαζί με τους υπαλλήλους ότι οι άδειες που είχαν στα χέρια τους αντιστοιχούσαν σε άλλες κατασκευές και όχι στις δικές τους.
Ο φάκελος με τις πλαστές πολεοδομικές άδειες έχει σύμφωνα με πληροφορίες αποσταλεί ήδη στην Εισαγγελία Βόλου για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template