Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ο ρόλος του κουρευτή σκύλων στην παγκόσμια κρίση

Αν ένα ζευγάρι εραστών, επιλέξει να κάνει έρωτα στο ακροκέραμο μιας σκεπής, το πιθανότερο είναι να τσακιστεί. Αυτό βεβαίως δεν θα μας κάνει να λέμε πως ο έρωτας είναι μια επικίνδυνη υπόθεση. Ούτε πως η αναπαραγωγική διαδικασία του ανθρώπινου είδους είναι σε κρίση.
Δεν νομίζω λοιπόν, πως αυτό που σήμερα με μεγάλη βεβαιότητα ονομάζουμε οικονομική κρίση, είναι μια κρίση της οικονομίας. Δηλαδή του συνόλου της παραγωγής , της κατανομής και της διάθεσης των αγαθών. Μάλλον είναι η επιλογή κάποιων για άγριο, επικίνδυνο σεξ στη σκεπή.
Η οικονομία δεν περνάει κρίση. Οι πεδιάδες των ΗΠΑ συνεχίζουν να παράγουν άφθονο καλαμπόκι,τα ορυχεία της Κίνας σιδηρομετάλλευμα και οι αγελάδες της Ολλανδίας παραμένουν παχιές. Επίσης το παγκόσμιο χρήμα δεν έχει ξαφνικά εξανεμιστεί, δεν το έριξαν κάποιοι τρελοί σε λέβητες για να το κάψουν. Άλλαξε χέρια μέσα από περίεργες κινήσεις. Αλλά τόσο το χρήμα, όσο και τα προϊόντα φτάνουν για να θρέψουν τον πληθυσμό της γης με μεγάλη ασφάλεια.
Κρίση περνά η “αγορά”. Και πρέπει να διαχωριστούν αυτά τα δύο. Επί δεκαετίες, προσπαθούν να μας πείσουν, πω η “ελεύθερη αγορά”, δηλαδή ο αμοραλιστικός τρόπος με τον οποίο κινούν το χρήμα και μοιράζουν τα προϊόντα, δίνοντας σε αυτούς που ήδη έχουν και παίρνοντας πάντα απ αυτούς που δεν έχουν, είναι η οικονομία. Είναι απλώς οι επιλογές και οι κανόνες των κερδοσκόπων.
Σε αυτή την “αγορά”, που είναι πλήρως ελεγχόμενη και καθόλου ελεύθερη όπως λέει, ένας κουρευτής σκύλων, παίρνει περισσότερα χρήματα απ ό,τι ένας εργάτης ορυχείου. Μια τραγουδίστρια της Εθνικής περισσότερα από ένα πυρηνικό φυσικό και ένας αγράμματος ποδοσφαιριστής σίγουρα πολλά περισσότερα από έναν γιατρό. Για να μην πούμε πάλι για την Τζούλια…Τα περί δεξιοτήτων λοιπόν, ευκαιριών και δικαιοσύνης σε αυτή την αγορά είναι μύθος.
Το χρηματιστήριο για παράδειγμα δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία. Είναι απλώς μια εικόνα της. Συνήθως δημιουργημένη. Δεν είναι παραγωγική διαδικασία. Δεν είναι σιτηρά, ραπανάκια ή ρύζι. Είναι ένας τζόγος με όλα αυτά. Και στην Ελλάδα το 2000, είχαμε ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, για το πώς οι αλογομούρηδες της Σοφοκλέους, πλούτισαν, έχοντας με την παραγωγή όποια σχέση είχαν και με την ηθική. Καμία.
Η παγκόσμια οικονομική κρίση, μου φαίνεται πως είναι ο παγκόσμιος τζόγος όπου μια ομάδα ανήθικων τζογαδόρων, που βαφτίζονται γκουρού της οικονομίας ,βγάζουν χρήμα, ποντάροντας σε χώρες όπως παλιά πόνταραν σε εταιρείες. Σπέρνουν φήμες, δημιουργούν εξελίξεις και μαζεύουν χρήμα. Αυτό λοιπόν δεν είναι κρίση της οικονομίας. Είναι κρίση που δημιουργεί το παιχνίδι τους. Και δυστυχώς οι κυβερνήσεις που ανησυχούν για την κρίση, την βαθαίνουν κάνοντας επιλογές που ευνοούν τους “παίκτες”. Σκεφθείτε πως στην Ελλάδα, τα 25 δισεκατομμύρια που αναζητά ο Παπανδρέου, τα έδωσε ο προκάτοχός του στις τράπεζες, για να να διατηρήσουν ρευστότητα στην αγορά. Η οποία ρευστότητα βεβαίως δεν υπήρξε.
Σε αυτό τον φαύλο κύκλο, όσοι αποτελούσαν το υπόστρωμα και την εικόνα της ευμάρειας, μπορεί να εξαφανιστούν. Οι “στρατιώτες” της ελεύθερης αγοράς, μπορεί να πληρώσουν το τίμημα της ευπιστίας τους. Θα εξαφανιστούν με την ίδια ευκολία που δημιουργήθηκαν.
Είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος, πως η “αγορά” λειτουργεί με όρους οικονομικούς. Για να υπάρξει και να καθιερώσει τους κανόνες της, διαμόρφωσε την ίδια την προσωπική και κοινωνική μας διάσταση. Μας έκανε καταναλωτές. Αντικατέστησε βασικές αξίες με μία και μοναδική: το κέρδος. Δεν χρειάζονται μορφωμένοι άνθρωποι, ή διαφορετικοί. Χρειάζεται ένα είδος ανθρώπου, αδίστακτου που θα θέλει απλώς να επικρατεί. Χρειάζεται ένας αλαζόνας, φιλάρεσκος, ημιμαθής και εγωκεντρικός ανθρωπίσκος που μπορεί εύκολα να γίνει εντολοδόχος για να πετύχει. Ένας άνθρωπος που ταυτίζει την αδιαφορία με την ευτυχία. Τα άλλα είναι εύκολα. Δηλαδή εύκολα γίνονται αξίες οι κουρευτές σκύλων και οι άνθρωποι χάμστερς των reality. Ποτέ η Ιστορία δεν θα καταγράψει τον ρόλο του dog hair stylist στην παγκόσμια εξέλιξη. Δυστυχώς όμως θα καταγράψει την παράδοση της Ανθρωπότητας στα χέρια μιας χούφτας σύγχρονων Νερώνων!
Του Κώστα Βαξεβάνη
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Όχι στην ένωση με τον Αλμυρό, απ' τον Πρόεδρο της Ανάβρας

Τις αντιδράσεις του για την τυχόν ενσωμάτωση της Κοινότητας της Ανάβρας στο Δήμο Αλμυρού, εκφράζει με επιστολή του ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Τσουκάλας προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο της Κυριακής που αφορούσαν στον Καλλικράτη.
Αυτό, όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Τσουκαλάς σχολιάζοντας το δημοσίευμα αφήνει σαφείς αιχμές κατά «πράσινων» αιρετών του Νομού που στόχος τους είναι η «επανεκλογή και η διαιώνιση της παραμονής τους στην εξουσία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.
Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφερόταν για τη Μαγνησία ότι η Κοινότητα Κεραμιδίου θα ενσωματωθεί στο Δήμο Βόλου, η Κοινότητα Ανάβρας στον Αλμυρό, ενώ η Πορταριά, η Μακρινίτσα και η Ζαγορά θα αποτελέσουν έναν Δήμο.
«Δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται η πρόταση, εικάζεται όμως ότι είναι η πρόταση του Υπουργείου» δηλώνει ο κ. Τσουκαλάς και αναφέρει ότι «σίγουρα δεν είναι η αντίστοιχη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Από την ΤΕΔΚ του Νομού δεν έχει αποφασισθεί τίποτα σχετικό, εκτός και αν κάποιο δρουν για λογαριασμό της».
Συνεχίζοντας την επιστολή του ο Πρόεδρος της Ανάβρας χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για «καπελώματα» της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στο Νομό και στόχους «πράσινων» δημάρχων. Ειδικότερα, ο κ. Τσουκαλάς σημειπώνει: «Να υποθέσουμε ότι οι τοπικοί άρχοντες υιοθετούν τις προτεινόμενες αλλαγές στο νομό Μαγνησίας; Γιατί δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι προέρχονται από αυτούς τέτοιες λύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποιοι αυτοδιοικητικοί του νομού φίλα προσκείμενοι προφανώς στο κυβερνών κόμμα- αγνόησαν τις προτάσεις του κόμματος τους στο νομό Μαγνησίας. Κοινώς «καπέλωσαν» τη Ν.Ε. και με παρασκηνιακές ενέργειες διαμόρφωσαν την πιο πάνω πρόταση. Ο στόχος προφανής η επανεκλογή τους και η διαιώνιση της παραμονής τους στην εξουσία. Αν αυτό συμβαίνει, τότε είναι ντροπή για τους ίδιους και κρίμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Συνεχίζοντας την επιστολή του, ο κ. Τσουκαλάς, συνεχίζοντας, με το ίδιο ύφος αναφέρει τα εξής: «Στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη είπατε ότι θα υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια, θα δοθούν οι απαραίτητοι πόροι στους ΟΤΑ, θα ληφθούν υπόψη οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές, ότι δε θα λειτουργήσουν τα κομματικά κριτήρια κ.α. και ότι τέλος θα υπάρξει χρόνος για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις ώστε να προκύψει ένας τελικός νόμος που θα φέρει αλλαγή προς το καλύτερο, θα βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων. Αν για τη Μαγνησία, η διαβούλευση σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων έφερε το πιο πάνω αποτέλεσμα, λυπούμαστε πολύ γιατί είναι ενδεικτικό για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του νομού. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε στο επείγον της ψήφισης του νόμου, το οποίο δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι στόχος σας είναι μόνο το εισπρακτικό όφελος και όχι μία μεταρρύθμιση που θα έχει φως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση και ευημερία των πολιτών.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας , χρειάζεται κυρίως ομοψυχία για να αντιμετωπιστούν τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα. Νόμοι όμως άδικοι και μεροληπτικοί, όπως ο Καλλικράτης-όπως προτείνεται να ισχύσει- που διαμορφώνονται έτσι ώστε να βολευτούν μερικοί τοπικοί άρχοντες, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικοί, αλλά λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση, αποδιοργανώνουν την κοινωνία και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση της χώρας».
Σ.Χ.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

«Τον ενέπλεξαν για έξι ευρώ!»

Ελεύθερος χωρίς να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφού πρώτα διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφέθηκε ο πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας Νέστωρας Κόκκαλης, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ωστόσο χθες με απόφαση του Διευθυντού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τέθηκε σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Ο 32χρονος πολιτικός υπάλληλος χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με τις κατηγορίες της απιστίας, απάτης κατ΄ εξακολούθηση και παράβασης καθήκοντος. Από την έρευνα των αστυνομικών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προέκυψε ότι «ο ίδιος, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, αν και ελάμβανε από τους ιδιώτες χρήματα για τα προβλεπόμενα ένσημα, επικολλούσε σε κάθε άδεια μέρος μόνο των ενσήμων, παρακρατώντας τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), ιδιοποιούμενος αυτά παράνομα».
Αθώος
Ωστόσο χθες κατά την παρουσία του ενώπιων του Εισαγγελέα Υπηρεσίας ο πολιτικός υπάλληλος δήλωσε ότι είναι αθώος. Ανέφερε ότι πράγματι στο συρτάρι του γραφείου του βρέθηκε το ποσό των 120 ευρώ, τα οποία είχε κρατήσει, καθώς δεν του είχαν αποσταλεί από την υπηρεσία τα απαραίτητα ένσημα από τις ανανεώσεις αδειών κυνηγιού, προκειμένου να τα αποδώσει. Όπως υποστήριξε αυτό είχε συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, καθώς υπήρχε καθυστέρηση στην αποστολή των ενσήμων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Α.Δ.Μ., το όφελος που αποκόμιζε σε κάθε περίπτωση που δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ., κυμαινόταν από (4) έως και (14) ευρώ.
Από την πλευρά του ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας δεν άσκησε σε βάρος του 32χρονου καμία δίωξη, ωστόσο ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρχει υπεξαίρεση χρημάτων και αν όντως αυτό έχει συμβεί, ποιο είναι το ύψος αυτής.
Ο Νέστωρας Κόκκαλης είχε τιμηθεί για ανδρεία το 1999, όταν ήταν φαντάρος, επειδή είχε αντιδράσει με γενναιότητα στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Τότε είχε ακινητοποιήσει τον πειρατή, αρπάζοντάς του το χέρι με το οποίο κρατούσε χειροβομβίδα και απειλούσε τους επιβάτες.
Για την πράξη του εκείνη σε ένδειξη τιμής προσελήφθη στο Δημόσιο ως πολιτικός υπάλληλος στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επιστολή των συνηγόρων υπεράσπισης
Από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Νέστωρα Κόκκαλη, δικηγόρους κ.κ. Λεωνίδα Τζανή και Χρήστο Φώτου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
«Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Νέστωρα Κόκκαλη, διαμαρτυρόμαστε για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Χειροπέδες σε ήρωα για απάτη στην ΕΛ.ΑΣ.», όπου χωρίς καμία απόδειξη, πριν καν απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του για συγκεκριμένη πράξη, πιθανώς λόγω κακής πληροφόρησής σας, προβήκατε σε δημοσίευση αναληθών στοιχείων, προλαμβάνοντας τη δικαιοσύνη, «εκδίδοντας» μάλιστα και απόφαση, ότι δήθεν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται ότι τέλεσε το αδίκημα της απάτης!!!
Με το δημοσίευμα αυτό και ανεξάρτητα από την έλλειψη κακοβουλίας εκ μέρους σας, παραβιάστηκαν βάναυσα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, προσβλήθηκε η τιμή και η υπόληψη ενός προσώπου με ξεχωριστή και βαρύνουσα προσφορά προς την κοινωνία και δημιουργήθηκε αναστάτωση στην οικογένειά του και στον ευρύτερο κοινωνικό του περίγυρο για ένα εξ αντικειμένου αμελητέο υπηρεσιακό θέμα (έλλειψης ορισμένων χαρτοσήμων αξίας 6,00 €) και εμφανίστηκε αυτός, που η πολιτεία τον παρασημοφόρησε για ανδραγαθία, ως κοινός εγκληματίας, καταρρακώθηκε δε με τον τρόπο αυτό κάθε έννοια δικαίου και δεοντολογίας.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το παραπάνω γεγονός.
Παρακαλούμε για την εκ μέρους σας επανόρθωση με τη δημοσίευση της παρούσας στην ίδια θέση, όπως και το προσβλητικό γι’ αυτόν δημοσίευμά σας.»

Οι συνήγοροι υπεράσπισης
Λεωνίδας Γ. Τζανής
Χρήστος Φώτου

Σημείωση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ: Το δημοσίευμα βασίστηκε σε πληροφορίες από επίσημες πηγές του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ασφαλώς και δεν υπήρξε κανενός είδους κακοβουλία εκ μέρους μας. Κατά τα λοιπά ευχόμαστε ολόψυχα και ειλικρινά τα πράγματα να είναι όπως ακριβώς τα παρουσιάζουν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νέστωρα. Ειλικρινά το ευχόμαστε.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

20χρονος Γεωργιανός κρατούμενος απαγχονίστηκε στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας

Τραγική «απόδραση» 20χρονου αλλοδαπού κρατουμένου από τα Κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας. Ο υπό απέλαση νεαρός κρατούμενος εξέπνευσε στην τουαλέτα του κελιού του με αυτοσχέδιο βρόγχο.
Την υπόθεση αυτοκτονίας του κρατουμένου ερευνά η Εισαγγελία Βόλου, ενώ Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διατάξει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Στο μεταξύ αστυνομικά μέτρα λαμβάνει η Διεύθυνση και τα κεντρικά Αστυνομικά Τμήματα, καθώς δεν αποκλείεται το περιστατικό να προκαλέσει διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.
Ο υπήκοος Γεωργίας ήταν μόνος του στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας. Επέστρεψε το πρωί, περίπου στις 9, στο κελί των κρατητηρίων, μετά από δύο ημέρες προσωρινής κράτησης στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου μεταφέρθηκε λόγω τακτικής απολύμανσης στους χώρους του Α.Τ. Νέας Ιωνίας.
Αστυνομικοί άκουγαν, λένε, το τραγούδι του μέχρι και λίγη ώρα πριν το απονενοημένο διάβημά του. Ακολούθησε σιωπή. Με κινήσεις που κανείς δεν αντιλήφθηκε ο νεαρός Γεωργιανός ξήλωσε το σεντόνι του κρεβατιού του. Με το ύφασμα δημιούργησε αυτοσχέδια θηλιά και κατευθύνθηκε στην τουαλέτα του κελιού, όπου εξωτερικά οι αστυνομικοί φρουροί δεν μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή μαζί του.
Έδεσε την άκρη του σεντονιού σε σίδερο από το φεγγίτη εξαερισμού της τουαλέτας σε ύψος δύο μέτρων και πέρασε τη θηλιά στο λαιμό. Βρέθηκε απαγχονισμένος από αστυνομικό του Τμήματος στη 1 μ.μ., όταν κατευθύνθηκε στο κελί για να τον ρωτήσει για το μεσημεριανό φαγητό.
Ο αστυνομικός είδε το κελί άδειο. Στο κάλεσμα προς τον κρατούμενο δεν πήρε απάντηση. Τότε κατευθύνθηκε στην τουαλέτα, αντικρίζοντας τον κρεμασμένο νεαρό αλλοδαπό.
Συνάδελφοι του αστυνομικού έσπευσαν στην τουαλέτα του κρατητηρίου και απελευθέρωσαν τον κρατούμενο από τη θηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σώμα του ήταν ακόμη ζεστό, που δείχνει ότι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο πριν. Οι προσπάθειες ανάνηψής του ωστόσο δεν είχαν δυστυχώς αποτελέσματα.
Σε βάρος του 20χρονου Γεωργιανού εκκρεμούσε απόφαση διοικητικής απέλασης. Ο ίδιος φέρεται να είχε καταθέσει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου από το 2009, ενώ ήταν έγκλειστος των φυλακών της Αυλώνας, όπου εξέτιε ποινή για τα αδικήματα της κλοπής και της απείθειας.
Μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Αυλώνα είχε συλληφθεί για χρήση πλαστών εγγράφων και οδηγήθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας.
Ο Γεωργιανός κρατούμενος αποφυλακίστηκε πριν από δύο περίπου εβδομάδες από τις φυλακές Κασσαβέτειας. Με απόφαση διοικητικής απέλασης σε βάρος του, μετά την αποφυλάκισή του κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Την περασμένη Δευτέρα έγινε μεταγωγή του στο Κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Ιωνίας, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες κρατήθηκε στην Ασφάλεια για τις ανάγκες απολύμανσης των κελιών στη Ν. Ιωνία. Επέστρεψε στο Τμήμα χθες περίπου στις 9 το πρωί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναμενόταν να εγκριθεί η μεταγωγή του στην Αθήνα, ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον Επιτροπής για τη χορήγηση ασύλου.
Διατάχθηκε ΕΔΕ
Στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας μετέβη ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης ή πρώην χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Στα χέρια του υπήρχαν σημάδια από χρήση ηρωίνης.
Την προανάκριση ανέλαβε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης για την αυτοκτονία του κρατουμένου.
Για το θάνατο του 20χρονου Γεωργιανού ενημερώθηκε η Πρεσβεία της χώρας του στην Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστούν και ειδοποιηθούν τα συγγενικά του πρόσωπα για την κατάληξή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του άτυχου κρατουμένου διαμένουν στη Γεωργία, ενώ οι αρχές αναζητούσαν συγγενείς του -και συγκεκριμένα ξαδέρφια του- οι οποίοι φέρεται να διαμένουν στην Αθήνα.
Με την υπόθεση αυτοκτονίας του αλλοδαπού κρατουμένου αναμένεται να ασχοληθεί η ομάδα δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο, μέλος της ομάδας του Δ.Σ.Β. Ελένη Δημητρίου, πρόκειται για συνήθη πρακτική να κρατούνται αλλοδαποί, ενώ έχουν εκτίσει την ποινή τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους ή τους δοθεί άσυλο.
Την ίδια ώρα οικτρές χαρακτηρίζονται οι συνθήκες κράτησής τους. Από τα στοιχεία που έχει η Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Δ.Σ.Β., συνεχίζοντας την έρευνα σχετικά με το θέμα, οι συνθήκες κράτησης χαρακτηρίζονται άθλιες και τριτοκοσμικές.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Φεύγει πάλι… «Ένα καράβι για τη Γάζα»

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη Δευτέρα 12 Απριλίου στις 13:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Βόλου παραχωρούν από κοινού συνέντευξη τύπου.
Θα ανακοινωθεί η δημόσια ανοικτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» των Γ. Αυγερόπουλου και Γ. Καρυπίδη που απέσπασε το βραβείο κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες στήριξης της διεθνούς αποστολής που στα μέσα Μάη θα επιχειρήσει από θαλάσσης να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Ασύρματο δωρεάν internet στο κέντρο του Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού είναι σε θέση πλέον να παρέχει στους πολίτες του τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης (WiFi Hotspot), όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Αλμυρού:
«Ήδη έχει εγκατασταθεί ο ειδικός εξοπλισμός στο κτίριο του Δημαρχείου Αλμυρού, το οποίο θα προσφέρει κάλυψη δωρεάν ασύρματου δικτύου ακτίνας έως 300 μέτρων περιμετρικά της εγκατάστασης και ολοκληρώθηκε και η φάση ενεργοποίησης της γραμμής ADSL από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας.
Μέσα σε αυτήν την ακτίνα θα έχουν την ευκαιρία οι δημότες του Δήμου Αλμυρού να κάνουν χρήση δωρεάν internet και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συναλλαγή επιθυμούν.
Έτσι ο κάθε πολίτης που βρίσκεται εντός της περιοχής κάλυψης, θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το Διαδίκτυο (Internet) και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω της φορητής συσκευής του.
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να επισκεφτεί την ηλεκτρονική διεύθυνση www.publichotspots.gov.gr, και μέσω μιας απλής διαδικασίας να ακολουθήσει τις οδηγίες από την επιλογή Οδηγίες Σύνδεσης, που θα του επιτρέψει στη συνέχεια να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επίσης από τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πύλη έχει τη δυνατότητα να δει έναν χάρτη με τα ασύρματα σημεία ανά την Ελλάδα.
Με τη νέα αυτή δυνατότητα που παρέχεται από το Δήμο Αλμυρού αλλά και με την ηλεκτρονική πύλη του Δήμου (www.almiros.gov.gr), προωθείται το μέλημα της δημοτικής αρχής προς την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία σε μια κοινωνία, όπου συνεχώς θα εκσυγχρονίζεται και θα συμβαδίζει με τις εξελίξεις της εποχής».
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Κατεβάζουν ρολά τα περίπτερα


Ρολά κατεβάζουν οι περιπτεριούχοι της Μαγνησίας, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κλάδου που αποφασίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, στο Επιμελητήριο.
Οι περιπτερούχοι του νομού, πρόκειται να προχωρήσουν σε κλείσιμο των περιπτέρων τους για ένα 24ωρο, ενώ προχωρούν σε εξαήμερο μποϊκοτάζ στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Η κατηφόρα που ακολουθεί το ποσοστό κέρδους τους από τη διάθεση των καρτών, τους οδηγεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Κων. Κόγια, ο κλάδος των περιπτερούχων, στήριξε κατά προτεραιότητα τις εταιρίες καρτοκινητής τηλεφωνίας, διαθέτοντας τα προϊόντα. Κι ενώ το κέρδος των περιπτερούχων ξεκίνησε από το 15% μέσα σε λίγα χρόνια κατρακύλησε στο 3% και παρόλο που ο συντελεστής φορολόγησης αφορά στο 3,5%.
«Η κατάσταση είναι οριακή για τις επιχειρήσεις μας», τονίζει ο κ. Κόγιας, κάνοντας λόγο για διαρκή συρρίκνωση των ποσοστών κέρδους που οδηγεί τις οικογενειακές –κατά βάση- επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
Επί τάπητος μπαίνει όμως και το ζήτημα των μεγάλων μειώσεων των ποσοστών κέρδους στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, που προέκυψαν μέσα από την εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων.
Οι περιπτερούχοι, βρίσκονται υπ’ ατμόν για νέες κινητοποιήσεις, ζητώντας να υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση για τον καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους για τους περιπτερούχους καπνοπώλες που να μην είναι κάτω από το 8,2% της αξίας κάθε πακέτου, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης από το 4,5% στο 3% έως 3,5%, να υπάρξει οριστική απαλλαγή της περαίωσης και δίκαιο φορολογικό σύστημα ανάλογα με τη φοροδοτικότητα.
Ε.Χ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Υπό διωγμό το εμφιαλωμένο νερό στην Αυστραλία

Το εμφιαλωμένο νερό είναι υπό διωγμό στην Αυστραλία, λόγω της ρύπανσης που προκαλούν τα πλαστικά μπουκάλια στο περιβάλλον.
Ήδη, ο πρωθυπουργός της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, της Νέας Νότιας Ουαλίας, Νάθαν Ρις, ανακοίνωσε την άμεση απαγόρευση της προμήθειας εμφιαλωμένου νερού σε όλα τα υπουργεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
«Είναι το πρώτο βήμα για τη μείωση του εμφιαλωμένου νερού στην ευρύτερη κοινωνία», είπε ο κ. Ρις.
Ο κ. Ρις τόνισε ότι «γέμισε ο κόσμος από πλαστικά μπουκάλια» και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο η ρύπανση του περιβάλλοντος από το πλαστικό. Είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με τη χρήση πολύτιμης ενέργειες για την κατασκευή του μπουκαλιού».
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιβάλλοντος, Πίτερ Γκάρετ (πρώην σταρ του ροκ), συμφώνησε με το μέτρο της Νέας Νότιας Ουαλίας και κάλεσε και τις άλλες πολιτείες της Αυστραλίας να το υιοθετήσουν.
«Προσωπικά», είπε ο κ. Γκάρετ, «αποφεύγω το εμφιαλωμένο νερό όσο το δυνατόν, καθώς και την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών».
Στο μεταξύ, η κωμόπολη Μπαντούν στην Αυστραλία είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που απαγορεύει το εμφιαλωμένο νερό. Η κωμόπολη έχει περίπου 2.000 άτομα πληθυσμό και χθες σε δημόσια συγκέντρωση αποφασίστηκε να απαγορευτεί η πώληση εμφιαλωμένου νερού στα τοπικά καταστήματα.
Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος 400 άτομα και μόνο δυο ψήφισαν εναντίον της απαγόρευσης.
Αφορμή για αυτήν την απόφαση στάθηκε μια εταιρεία που θέλει να εμφιαλώσει νερό της περιοχής και να το πουλάει. Οι κάτοικοι φοβούνται τη ρύπανση του περιβάλλοντος, εξαγριώθηκαν και απαγόρευσαν όλα τα εμφιαλωμένα νερά.
Οι Αυστραλοί ξόδεψαν 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε εμφιαλωμένο νερό, δηλαδή 10% περισσότερα από το 2007.
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

"Άρον, άρον σταύρωσον τον "μπάτσον"!

Ακόμα κι όταν "υπήρξε" ήρωας.
Τα λάθη, αν έγιναν, δεν τα συγχωρούμε σε μικρούς αδύναμους και αστυνομικούς.
Όταν μεγαλοδικηγόροι μεγαλοπολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν την "στραβή", ακόμα και όταν καταδικαστούν από την Δικαιοσύνη, δεν τολμούμε ούτε να ψελλίσουμε το μικρό τους όνομα. Μας αρκεί η αναφορά " ο γνωστός...".
Χθες η τοπική εφημερίδα της Μαγνησίας "υπέπεσε", και παρέσυρε πολλά άλλα ΜΜΕ (κερδοσκοπικά και μη) σε φάουλ. Ο Νομός αυτός είναι πρωταθλητής στις "χοντρές αμαρτίες", και η Αστυνομία είναι η μόνη Δημόσια Υπηρεσία της περιοχής, που όχι μόνο δουλεύει καλά, αλλά έχει να παρουσιάσει μεγάλες επιτυχίες κατά του εγκλήματος. Επιτυχίες που τα Αθηνοκεντρικά Μέσα απαξιούν να αναφέρουν.
Το μόνο που ξέρουν (η νομίζουν) οι δημοιογράφοι είναι ότι, η διαπόμπευση (δικαίως η αδίκως) των "μπάτσων", πουλάει.
Θλίψη...
Από το adena
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Έφυγε πρόωρα ο Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας


Χαράματα της περασμένης Δευτέρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών και μετά από σύντομη, σκληρή μάχη με τον καρκίνο, ο σ. Δημήτρης (Τάκης) Τσιόγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Η πολιτική κηδεία του έγινε την Τετάρτη, στις 2 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου από τις 10 το πρωί η σορός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 
Η ταφή του έγινε το απόγευμα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δολίχη Ελασσόνας.
Ο σ. Δημήτρης Τσιόγκας γεννήθηκε το 1956 στη Δολίχη Ελασσόνας. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Τελειώνοντας το Δημοτικό, φοίτησε στη Δημόσια Σχολή Εργοδηγών μέχρι το 1972. Συμμετείχε στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και κακοποιήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας.
Το Δεκέμβρη του 1975 εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Αμέσως μετά τη στρατιωτική του θητεία δραστηριοποιήθηκε από διάφορες στελεχικές θέσεις στην ΚΝΕ και στο Κόμμα. Αν και εργατόπαιδο, είχε την ικανότητα να δουλεύει εξίσου καλά με τους εργαζόμενους όσο και με τους αγρότες, γιατί και ο ίδιος είχε νιώσει στα παιδικά του χρόνια τη στερημένη ζωή του χωριού, δουλεύοντας στη συγκομιδή καπνού και σε κτηνοτροφικές εργασίες.
Την περίοδο της κρίσης 90-91 στάθηκε ανυποχώρητος αποκρούοντας την επίθεση των οπορτουνιστών ενάντια στο Κόμμα, υπερασπίζοντας τον επαναστατικό του χαρακτήρα. Η συμβολή του στην ιδεολογική διαπάλη που αναπτύχθηκε στη Λάρισα και στη Θεσσαλία με όσους επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, ήταν καθοριστική.
Αναδείχθηκε από τους πιο μαχητικούς και πιο συνεπείς υπερασπιστές του σοσιαλισμού και των κατακτήσεων των εργαζομένων στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.
Τα επόμενα χρόνια χρεώθηκε εργατική συνδικαλιστική δουλειά, αρχικά Γραμματέας Εργατικής Αχτίδας Λάρισας και στη συνέχεια γραμματέας της τοπικής επιτροπής της ΕΣΑΚ. Εργαζόμενος στο Δήμο Λάρισας, εκλέχθηκε στη διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Αυτοκινήτων και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το 1995 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και ανέλαβε Γραμματέας του. Από το 1999 μέχρι σήμερα διατέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του.
Το 2001 εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, διαδεχόμενος τον Γιάννη Πατάκη και επανεξελέγη το 2004 και το 2007. Το 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος. Στο 18ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ
Στην ανακοίνωσή της για το θάνατο του σ. Τάκη Τσιόγκα, η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, καθώς και οι χιλιάδες φίλοι και μέλη του Κόμματος εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την πρόωρη απώλεια του σ/φου μας Δημήτρη Τσιόγκα. Εκφράζουμε ολόψυχα τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
Αποχαιρετούμε τον σ/φο Δημήτρη που σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ. Με την αποφασιστική και αταλάντευτη αγωνιστική στάση του διαπαιδαγώγησε νέα γενιά κομμουνιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών. Υπήρξε υπόδειγμα αδιάλλακτου και αφοσιωμένου υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Ο σ/φος Δημήτρης Τσιόγκας αφήνει πίσω του μεγάλο κενό στην Κομματική Οργάνωση Λάρισας και στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας. Το ταξικό εργατικό κίνημα όχι μόνο του νομού μας, αλλά όλης της χώρας στερείται από έναν πρωτοπόρο οργανωτή και καθοδηγητή της πάλης του. Αφήνει πίσω του, όμως, ισχυρή παρακαταθήκη, που παραδειγματίζει και καθοδηγεί νέους κομμουνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες. Αυτοί συνεχίζουν την πάλη του και τελικά θα πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα οράματα για τα οποία αφιέρωσε τη ζωή του.
Αποτελεί καθήκον για όλους εμάς σήμερα να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να ριχτούμε στη μάχη με μεγαλύτερη αυταπάρνηση και αυτοθυσία ώστε να καλύψουμε το κενό που αφήνει η απώλεια του σ/φου μας Δημήτρη Τσιόγκα.
Η ΝΕ Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην σ/φο της ζωής του Κατερίνα και στα παιδιά του Θεοδώρα και Βασίλη».
Συλλυπητήρια μηνύματα
Με δελτίο Τύπου, η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σημειώνει για τον Τάκη Τσιόγκα: «Η προσφορά του στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό κίνημα, η συνέπεια, η μαχητικότητα και το ήθος που επέδειξε με επιμονή κι αξιοπρέπεια όλα τα χρόνια της ζωής του θα είναι φωτεινό παράδειγμα και σημείο αναφοράς στους αγώνες που μας περιμένουν στο μέλλον».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Τσιόγκα, που σε όλη του τη ζωή υπήρξε συνεπής στα "πιστεύω" του και αγωνίστηκε για αυτά και εντός του Κοινοβουλίου, όπως και στους κοινωνικούς χώρους». Συλλυπητήρια δήλωση έκανε και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Από τον Ριζοσπάστη
Διαβάστε περισσότερα...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template