Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Έκλεισε η Βουλή


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Κυβέρνηση κύρηξε εσπευσμένα τη λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής!

Μια κίνηση που ερμηνεύεται ως "κίνηση παραγραφής των σκανδάλων", αλλά ταυτόχρονα φουντώνει και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

"Η απόφαση του κ. Καραμανλή να κηρυχθεί εσπευσμένα η λήξη της τρέχουσας Β΄ Τακτικής Συνόδου της Βουλής συνιστά ουσιαστική θεσμική εκτροπή", δήλωσε αργά τη νύχτα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ενώ το Κ.Κ.Ε. με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, αναφέρει:

"Ανεξάρτητα από το τι λέει το σύνταγμα, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής αφορά είτε στην παραγραφή των σκανδάλων είτε κρύβει άλλες σκοπιμότητες, είτε και τα δύο. Ο λαός πρέπει να απαντήσει γυρίζοντας την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:

«Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται. Είναι προφανής η επιλογή συγκάλυψης όλων αυτών των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία συνιστά θεσμική εκτροπή».

Από το ΛΑ.Ο.Σ., ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Μετά τον Παυλίδη, τη SIEMENS και τη ΜΑΝ, για την κυβέρνηση ως μάννα εξ ουρανού ήταν η επιλογή να σταματήσουν οι εργασίες της Βουλής και να επιχειρηθεί η παραγραφή των αδικημάτων των τελευταίων πέντε ετών» σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Επισημαίνει δε ότι «δυστυχώς η πρότασή μας να παραμείνει η Βουλή ανοικτή και να έρθουν όλα στο φως δεν ακούστηκε από τον Πρωθυπουργό. Αυτό σημαίνει πολλά, αυτό σημαίνει κουκούλωμα».

buzz it!

1 σχόλια:

efi on 9 Μαΐου 2009 - 2:19 μ.μ. είπε...

δες και αυτό...
http://trelokouneli.blogspot.com/2009/05/station.html

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template