Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Το Π.Α.ΜΕ. για τις διαθεσιμότητες στην εφημερίδα Θεσσαλία

"...Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας από την πλευρά του καταγγέλλει τις διαθεσιμότητες και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Παρά την ολιγοήμερη αναβολή της υλοποίησης των νέων μέτρων που είχε εξαγγείλει, η Διεύθυνση της Εταιρίας «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», υλοποιώντας τις αντεργατικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προχωρά άμεσα. Βάζει σε εφαρμογή από την Τετάρτη 14 Απρίλη το αντιδραστικό μέτρο της «διαθεσιμότητας» κυκλικά και σταδιακά για όλους εργαζόμενους της εταιρίας. Δεν σταματά εκεί. Εκβιάζει τους τεχνικούς να δεχτούν το ίδιο μέτρο, διαφορετικά -όπως λέει- θα τους θέσει σε «καθεστώς υπενοικίασης», αναγκάζει διοικητικούς υπαλλήλους να υπογράφουν ότι πήραν το δώρο τους, ενώ δεν το έχουν πάρει... βέβαια με την απειλή της απόλυσης!!! Στο ίδιο μήκος κύματος άλλοι εργοδότες δεν υλοποιούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, στα Τρίκαλα δημοσιογράφοι εφημερίδας μένουν χωρίς μισθό και πληρώνονται με 100 € την εβδομάδα και στο Βόλο απολύονται εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο Τυπογραφείο του Αντωνίου.
Υποστηρίζει επίσης ότι «είναι παλιάς κοπής η τακτική, με την οποία προχωρά, όταν βάζει το τρομοκρατικό δίλημμα διαθεσιμότητα ή απόλυση και τονίζει ότι «σκοπός της εργοδοσίας είναι, μέσω της καθυπόταξης της συνείδησης των εργαζομένων και της καταρράκωσης της προσωπικότητάς τους, να δεχτούν όλοι οι εργαζόμενοι να προσφέρουν δώρο στην επιχείρηση ενάμιση μισθό και να δεχτούν αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων. Η ίδια να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία της.
«Δυστυχώς στις «μπίζνες» αυτές η εργοδοσία έχει βρει πιστούς, «σιωπηλούς» συμπαραστάτες, τη Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, που μέχρι τώρα δεν έχει βρει το κουράγιο, να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση, έστω για την «τιμή των όπλων»! 
Πολύ περισσότερο να οργανώσει κινητοποιήσεις, να καλέσει το αρμόδιο όργανο που είναι η ίδια η Γενική Συνέλευση, να αντιπαρατεθεί με την εργοδοσία, να συντονίζει όλους τους δημοσιογράφους, για να αποτρέψει οποιαδήποτε επέκταση της εφαρμογής των ίδιων αντεργατικών μέτρων και σε άλλους χώρους εργασίας.
Τέλος το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι "η Διεύθυνση των Θεσσαλικών Εκδόσεων «βρίσκει «συμμάχους», ορισμένους «μεγαλοδημοσιογράφους» - διευθυντικά στελέχη, που έχουν δεχθεί εκ των προτέρων τις διαθεσιμότητες και καλεί την Ένωση Συντακτών και το Σωματείο Τεχνικών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις άμεσα."
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 σελίδα 11.

Κι αυτοί ψέματα λένε και σας προγράφουν κ.κ. δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας;;;
Αλλά μάλλον ταιριάζει εδώ η λαϊκή παροιμία "ο κόσμος τό' χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι"!

buzz it!

1 σχόλια:

Himanshu Veerwal on 18 Μαΐου 2018 - 1:53 μ.μ. είπε...


business management courses in india


It will end of mine day, however before completion I am perusing this awesome post to expand my experience.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template